X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe Mamusie 2018
Odpowiedz

Kwietniowe Mamusie 2018

Oceń ten wątek:
  • justysbp Przyjaciółka

Wysłany: 12 marca 2018, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiczek wrote:
    ja czekam na paczke od HubiWorld. Niektóre z Was pisały że troche to trwa u tego sprzedawcy, serio jest tak zle?

Dwa razy coś od nich zamawiałam i przychodziło kurierem bardzo szybko ;)

eikt3e3kj1qmtans.png
  • Sassy Autorytet

Wysłany: 12 marca 2018, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej zakupowiczki :)

U mnie nadal problem z ruchami, wczoraj naliczyłam 8 delikatnych przez cały dzień. Dziś znowu w brzuchu spokój :( Nie mam już siły na tego leniucha, ale lekarz prowadzący powiedział żeby się nie przejmować i nie porównywać z innymi, bo skoro się rusza to jest ok. Problem by był gdyby ruchów nie było wcale.

Wczoraj pierwszy raz miałam skurcze. Lekko bolesne i regularne, ale wyciszyły się po godzinie. Ogólnie czuję się tak jakoś inaczej.

8.04.2018 - Szczęśliwa mama pięknej córeczki <3
    n59yhdgewxvis8ih.png
  • Agusia_pia Autorytet

Wysłany: 12 marca 2018, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    yvonneSW wrote:
    Ja mam fazę ostatnio na to że jest mi ciągle gorąco wszyscy siedzą w bluzach a ja w samych majtkach, nocami jest to samo budze się mokra i od razu chce mi się pić.
    Ja poważnie wzięłam się za pakowanie torby do szpitala zostały mi tylko koszulki do karmienia i jestem gotowa mogę jechać i rodzić :)

kochana ja mam tak cały czas, jak zawsze byłam zmarźluchem tak teraz ciągle mi gorąco, a jak już zacznę coś robić to w ogóle kropelki potu się pojawiają. tak działają hormony

Maj 2017 Aniołek 7 tc [*]
    14.04.2018 Bartuś, 4180 gr, cc.
    30.08.2019 Kacperek, 4300 gr, cc.
    bcg0egl.png
    cllc0zm.png
  • Agusia_pia Autorytet

Wysłany: 12 marca 2018, 12:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no i spakowałam torbę, nawet rożek się zmieścił ale tak ledwo ledwo zapięłam :D
    wszystko już uprane, gotowe czeka na małego. teraz relaks i czekanie na poród :)

yvonneSW, AJrin, Magdzia85F lubią tę wiadomość

bcg0egl.png
    cllc0zm.png
  • Totoro Autorytet

Wysłany: 12 marca 2018, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mlodaaa wrote:
    Ja za to od jakiegos czasu jak śpię strasznie się pocę i to po pare razy w ciągu jednej nocy. Temperaturę mamy Ok 20stopni, wiec myśle, ze to nie jest jakoś dużo, a śpię w koszuli z krótkim rękawem i majtkach. I np. w ciągu dnia jak sobie leżę na kanapie wszystko jest Ok, a jak tylko czuje ze przysypiam to robi mi się już cały mokry kark. Moja mama mówi, ze ma tak przy menopauzie Haha czyli może to poprostu wina hormonów, ale dziwne to naprawdę.

Ja mam to samo;/ Budzę się w nocy na siku i przebieram, bo koszulka mokra. Dziś wstałam po 5 na siku i nie mogłam juz zasnąć. Posiedziałam w necie, zjadłam śniadanie, wróciłam do łóżka i dospałam do 8, budzę się - mokre plamy na koszulce;/

klz99vvjothg6ijw.png
    l22n9vvjii1r51bs.png
  • darika Autorytet

Wysłany: 12 marca 2018, 13:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sassy wrote:
    Hej zakupowiczki :)

U mnie nadal problem z ruchami, wczoraj naliczyłam 8 delikatnych przez cały dzień. Dziś znowu w brzuchu spokój :( Nie mam już siły na tego leniucha, ale lekarz prowadzący powiedział żeby się nie przejmować i nie porównywać z innymi, bo skoro się rusza to jest ok. Problem by był gdyby ruchów nie było wcale.

Wczoraj pierwszy raz miałam skurcze. Lekko bolesne i regularne, ale wyciszyły się po godzinie. Ogólnie czuję się tak jakoś inaczej.
    8 przez cały dzień? Wow. Ale skoro tak jest przez całą ciąże to nie masz się co martwić. Będziesz miała po prostu spokojne dziecko :-). Albo nadrobi po porodzie :-P.
    Moja znowu jest bardzo ruchliwa i jak zaczyna się ruszać to i nawet 50 ruchów w ciągu pół godziny. Teraz też się wierci już od godziny ale za to dla odmiany spokojna od rana była. Jak będzie miała taki temperament to nie wiem kto za nią nadąży :-P.

A co do uczucia gorąca to znam to. Od jakiegoś czasu śpię pod kocem bo jest mi po prostu za gorąco. Grzejniki pozakrecane, okna pootwierane, mąż marudzi, że zimno i się zakrywa, chodzi po domu w bluzie, a mi ciągle gorąco :-P. Co jest nie do pomyślenia, bo przed ciąża uwielbiałam jak w pokoju było 25 st., a w łazience podczas mycia sauna :-D. Inaczej marzylam. Jak to się wszystko zmienia...

29.09.2016 Aniołek (10 tc)
    09.04.2018 cud narodzin - 55 cm, 3720 g. Amelka ❤️
    16.09.2020 cud narodzin - 54 cm, 3150 g. Igorek ❤️
    lprkcwa1zb61biig.png
    961l3e5eru5riodc.png
  • AJrin Autorytet

Wysłany: 12 marca 2018, 13:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też sie budze zlana potem z rana. Spimy dalej po.letnia kołdrą cała zime tak przespalismy a grzejnik zakrecony chyba otworze.okno ale nie wiem czy M mnie nie zakatrupi za to ;)
    Ja zawsze też zmarzluch wiecznie kilka warstw i pod kocem bo w domu wiadomo chłodniej.

http://instagram.com/i.k.x.2/
    8p3o3e3kfn2wsd36.png
    07.10.2015 Aniołek
    09.2016 Synek I
    04.2018 Synek K

• acygan Autorytet

Wysłany: 12 marca 2018, 13:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sassy ja bym sie zastanowila nad tymi ruchami. U mnie na sali wisi kartka, ze ruchy liczymy po godzinie od glownych posilkow i ma byc ich 10 w ciagu godziny,jesli nie bedzie mamy wzywac polozna, wiec ja bym pomyslala nad tym. Dzis na ktg moja mala tez byla troche spokojniejsza i polozna az policzyla na zapisie ile tego jest ale bylo ok.

Katy lubi tę wiadomość

• sylvia94 Ekspertka

Wysłany: 12 marca 2018, 14:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie liczę ruchów, mała się wierci ciągle więc nie mam takiej potrzeby

m3sx3e3kjs2lipyv.png
  • Andzia123 Autorytet

Wysłany: 12 marca 2018, 14:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie taka sama sytuacja jak u Sylvi94, młody jest tak ruchliwy, że ja nie wiem kiedy on śpi. Tutaj jak nogę (albo rękę, nie jestem w stanie stwierdzić, Ale raczej to noga) wypycha
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/c8ffbf7d39f9.jpg
    I dla porównania z drugiej strony
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/42a0bec1014a.jpg

Totoro, justysbp, Agusia_pia, moniśka..., MaGo, tanith lubią tę wiadomość

07.04.2018 - marzenia się spełniają <3 zakochana na zabój w Synku :)
    qb3ci09k2rozqy86.png
  • edwarda20 Autorytet

Wysłany: 12 marca 2018, 15:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moj się bardziej wypycha niz kopie. Kopniaki rzadko. Wczoraj po żurku miał z pol godziny czkawkę ;p Ale ogolnie jakos bardzo ruchliwy nie jest.

dqprqps6kaqxmc83.png
  • Sylwiaa95 Autorytet

Wysłany: 12 marca 2018, 15:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Noo i dupa z wizyty u lekarza..zaliczylam polozna i 25min przed dyzurem mowi ze lekarz musial zostac w szpitalu :-/ i mam sie zglosic jutro bo te leukocyty.. a u poloznej cisnienie ok, puls malego 140 tylko waga plus 2.4 kg przez rowne 4 tyg. Masakra :P

xk81pfk.png
  • oli123 Autorytet

Wysłany: 12 marca 2018, 15:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Za to moj maluch tak skacze i wypycha nozki ze ewidentnie widac mu piete haha, do mnie dzis przyszla ostatnia paczka z gemini, zamowilam reczniczek z kapturkiem, chusteczki do higieny intymnej, wkladki laktacyjne, kilka paczek chusteczek nawilzonych z pampers, pampersy jeszcze podgrzewacz do butelek i smoczki jeszcze zastanawiam sie nad sterylizatotem. Dziewczyny chcialabym na chwilke wrocic do tematu szczepien, czy mamy tu moze jakies przeciwniczki?

mhsvi09k63nasq33.png
  • AJrin Autorytet

Wysłany: 12 marca 2018, 15:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A u mnie z ruchami różnie sa dni bardzo spokojne sa dni ze mam momenty kiedy strasznie daje popalic szczególnie w nocy albo wieczorem. Ostatnio mialam wrażenie że doslownie robil tuputup jak starszak jak sie złości po czym zrobilo mi sie niedobrze zlapal mega ból brzucha skret kiszek i rozwolnienie!
    Ale naprawde miał kilka dni takich ze prawie sie nie ruszał zreszta teraz glowniw sie albo wypina albo puka gdzies noga czy tam ręką nie mam bladego pojecia.

http://instagram.com/i.k.x.2/
    8p3o3e3kfn2wsd36.png
    07.10.2015 Aniołek
    09.2016 Synek I
    04.2018 Synek K

• Veruka Autorytet

Wysłany: 12 marca 2018, 15:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, czy któraś z Was miała KTG i zapisały się skurcze? Bo już zaczynam panikować...

3i499vvjwdixpa2l.png

iv09f71xe0b0j8js.png
  • Tęskniąca Autorytet

Wysłany: 12 marca 2018, 16:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Veruka wrote:
    Dziewczyny, czy któraś z Was miała KTG i zapisały się skurcze? Bo już zaczynam panikować...
    Miałam w środę KTG, zapisały się skurcze co 8-10 min o średnim natężeniu. Podobno póki nie są bolesne to znaczy, że macica tylko ćwiczy.

nqtko7eswtot5kmm.png
  • kaszelkowa Autorytet

Wysłany: 12 marca 2018, 16:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sassy ja z ruchami nie panikuje i nie liczę, widzę że mamy mniej i bardziej ruchliwe dni odkąd zaczęłam te ruchy czuć (A w porównaniu do niektórych osób które tu pisały że czuły ruchy w 13 tygodniu itp ja zaczęłam go konkretniej czuć bardzo późno, ok 23 tc)i wychodze z założenia, że maluch tak jak ja może mieć więcej lub mniej energii i już:) wolę się nie stresować i nie ładować sobie sama paniki do glowy :)

Czekam w kolejce do gina, ciekawe co wymyśli na ostatni msc bo do tej pory wizyty były tak co 5-6 tyg ciekawa jestem co dalej;)

Sassy lubi tę wiadomość

mjvy9vvjacooymry.png
  • oli123 Autorytet

Wysłany: 12 marca 2018, 16:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Veruka wrote:
    Mi skurcze w 31 tyg dochodzily nawet do 80%

mhsvi09k63nasq33.png
  • Agusia_pia Autorytet

Wysłany: 12 marca 2018, 16:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u mnie z ruchami też jest różnie, raz fika dużo, raz prawie wcale, albo bardzo delikatnie, zależy od dnia

bcg0egl.png
    cllc0zm.png
  • Veruka Autorytet

Wysłany: 12 marca 2018, 17:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    oli123 wrote:
    Mi skurcze w 31 tyg dochodzily nawet do 80%

A lekarz dał Ci jakieś zalecenia w związku z tym? Moje dzisiejsze ktg to jeden wielki skurcz - od 40 do 80%:/ w tym dwa były na 100% a że to początek 37 tyg to mój ginekolog to trochę zbagatelizował :/

3i499vvjwdixpa2l.png

iv09f71xe0b0j8js.png
‹‹ 834 835 836 837 838 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża po 40 - jak zwiększyć szanse na zajście w ciążę

Czy starania o ciążę po 40 roku życia różnią się? Na co zwrócić uwagę i jak zwiększyć swoje szanse? Przeczytaj 5 sprawdzonych sposobów na zwiększenie szans na zajście w ciążę po 40 roku życia. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - jakie mogę być jej przyczyny i jak sobie z nią radzić?

Problem z odpowiednim nawilżeniem pochwy dotyczy bardzo dużej liczby kobiet. Najczęściej problemy występują w okresie okołomenopauzalnym, ale z różnych przyczyn mogą pojawiać się na każdym etapie życia kobiety. Suchość pochwy może znacząco obniżać jakość życia seksualnego, z powodu bólu i dyskomfortu odczuwanego podczas zbliżeń... Skąd się bierze suchość pochwy? Jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Histeroskopia skuteczna metoda diagnostyki i leczenia niepłodności

Histeroskopia to metoda, która pozwala wykryć i wyleczyć niektóre przyczyny niepłodności: polipy macicy, zrosty, mięśniaki. Histeroskopia diagnostyczna czy histeroskopia zabiegowa - kiedy warto zdecydować się na zabieg?  Jak wygląda histeroskopia? W którym momencie cyklu wykonuje się zabieg? Jakie mogą być skutki uboczne? 

CZYTAJ WIĘCEJ