Kwietniowe Mamusie 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja z pierwszakiem mialam +30 ale juz 10 dni po porodzie 18 kilo mniej! No ale tyle ile ja wody uzbieralam przez ostatni miesiac ciazy to masakea ludzik piankowy normalnie. Teraz wagowo +15 czasem +16 ale od 2 miesiecy sie tak waha waga i wsumie stoi. W piatek wizyta ciekawe ile maluszek waży brzuch ogromny spodnie musze noaic rozmiar 46 aby gumka dala rade a na tylku wisza. Bo spokojnie nogi i tylek mieszcza sie w rozmiarze 40
-
Oli a moze to uplaw taki gesty?
Ja wczoraj zamowilam reszte pierdol, ktorych mi brakowalo. Wiec mam juz totalnie wszystko. W tym tygodniu nie ruszam tylka z domu, leze i odpoczywam. I czekam na kurierow, ma mi przyjsc 7 paczek. No i bede robic kącik dla dzidziAgusia_pia lubi tę wiadomość
-
Pozdrawiamy!
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/17e44055d96b.jpgWiadomość wyedytowana przez autora: 12 marca 2018, 09:48
edwarda20, oli123, Andzia123, Paatka, AJrin, Katy, Totoro, Agusia_pia, KaMiszka, Tęskniąca, justysbp, Sassy, Makira, Mirabelcia lubią tę wiadomość
29.09.2016 Aniołek (10 tc)
09.04.2018 cud narodzin - 55 cm, 3720 g. Amelka ❤️
16.09.2020 cud narodzin - 54 cm, 3150 g. Igorek ❤️
-
edwarda20 wrote:Oli a moze to uplaw taki gesty?
Ja wczoraj zamowilam reszte pierdol, ktorych mi brakowalo. Wiec mam juz totalnie wszystko. W tym tygodniu nie ruszam tylka z domu, leze i odpoczywam. I czekam na kurierow, ma mi przyjsc 7 paczek. No i bede robic kącik dla dzidzi -
liczymy zakonczone tygodnie. Teoretycznie mówi się że jesteśmy w 36 tc a to znaczy że mamy zakończony 35 tc. Ja np jestem niby w 36 tc ale zakończony mam 36(36+2)
U znajomej czop odszedl, 3 tydzień chodzi i nic. Poród był wywoływany i też nic.
Ja mam nadzieje że moja gin przy kolejnej wizycie mi w końcu powie czy jest zwolenniczką porodu SN czy CC przy miednicowym bo nie wiem na co sie nastawiać;/
-
oli123 wrote:Mozliwe, tymbardziej ze biore luteine, jednak to byla ewidentnie rozciagliwa galareta, nie wiem co o tym myslec, jutro zapytam gina, jutro tez poprosze zeby mi wytlumaczyl proces pobierania i bankowania krwi pepowinowej bo w rodzinie od strony meza pojawialy sie wczesniej nowotwory, w tym bialaczka. To wytlumaczcie mi jak to jest skoro mam dzisiaj 35 tc to znaczy ze 35 jest juz skonczony? I ze jestem w 36 tygodniu? Czyli jeszcze tydzien i ciaza donoszona? Czy liczymy zakonczone tygodnie:/ nigdy tego nie rozumiem
Jestes w 35tc. Do donoszej ciazy masz 2 tyg, czyli musisz wejsc w 37tc - tygodnie zakonczone. Tak mowia lekarze i jesli np urodzilabys w 35t4d, to wpiszą Ci ze urodzilas wczesniaczka w 35 tc.
-
Dokładnie tak jak piszesz. 35 tc to 35 tc skończony. Zaczynasz 36 tc. Ciąża donoszona jest w 37 tc skończonym (czyli dla nas 38tc). Lekarze liczą skończone tygodnie. Fajnie na swoim blogu opisala to mamaginekolog
.
Ja np skończyłam 36 tygodni, jestem w 37 tc ale ciąże donoszona będę miała dopiero w niedzielę, kiedy pokaże mi się 37tc.
Mam nadzieję, że coś zrozumiałas.
29.09.2016 Aniołek (10 tc)
09.04.2018 cud narodzin - 55 cm, 3720 g. Amelka ❤️
16.09.2020 cud narodzin - 54 cm, 3150 g. Igorek ❤️
-
A mnie ostatnio co noc suszy jakbym kaca miała... Co chwila się budzę żeby się wody napić, a później latam do łazienki
Powietrza suchego w sypialni nie mam bo włączony jest nawilżacz, nic słonego nie jem przed spaniem, więc nie wiem od czego to
Dzisiaj na 13:30 ktg - zobaczymy czy coś tam się dzieje, chociaż ostatnio nawet przepowiadające mniej wyczuwalne. No i ostatni dzień ciąży niedonoszonej, jestem jakoś wewnętrznie spokojniejsza. -
To widzę, że dużo z nas w weekend szalało z zakupami
Ja też czekam na 7 paczek, ale została jeszcze jedna do zamówienia, ale to już męża zadanie. Chce jakąś maskotkę do łóżeczka, mieliśmy zamówić tego Effika, ale jak mąż go zobaczył to stanowcze nie, bo wg niego jest zbyt smutny ten królik i nie chce dawać dziecku smutnej zabawki, więc mu powiedziałam, że ma sam wybrać i zamówić, zobaczymy co wybierze.
Z tego śpiworka jednak zrezygnowałam, bo już sama zwątpiłam z tym rozmiarem i wyszukałam coś, co bardziej mi się spodobało, więc w tym mój synek będzie spał:
https://pl.aliexpress.com/item/Baby-Swaddle-Wrap-Warm-Wool-Crochet-Knitted-Newborn-Infant-Sleeping-Bag-Baby-Swaddling-Blanket-Sleep/32779833338.html
Też mnie w nocy suszy, ostatnio przez noc wypiłam 1l wody, w ciągu dnia wypijam 3l jak nic, a do tego jeszcze soki, herbata i mam faze na koktajle bananowe z kakao na drugie śniadanie -
ja miałam tamten tydzień zakupowo-kurierowy, teraz już wszystko gotowe
muszę jeszcze jutro odesłać prześcieradła do wózka i kupić w sklepie inne bo te za duże.
właśnie skończyłam prasować, jeju ale kręgosłup boli!
teraz kawa i owocki -
Makira wrote:To widzę, że dużo z nas w weekend szalało z zakupami
Ja też czekam na 7 paczek, ale została jeszcze jedna do zamówienia, ale to już męża zadanie. Chce jakąś maskotkę do łóżeczka, mieliśmy zamówić tego Effika, ale jak mąż go zobaczył to stanowcze nie, bo wg niego jest zbyt smutny ten królik i nie chce dawać dziecku smutnej zabawki, więc mu powiedziałam, że ma sam wybrać i zamówić, zobaczymy co wybierze.
Z tego śpiworka jednak zrezygnowałam, bo już sama zwątpiłam z tym rozmiarem i wyszukałam coś, co bardziej mi się spodobało, więc w tym mój synek będzie spał:
https://pl.aliexpress.com/item/Baby-Swaddle-Wrap-Warm-Wool-Crochet-Knitted-Newborn-Infant-Sleeping-Bag-Baby-Swaddling-Blanket-Sleep/32779833338.html
Też mnie w nocy suszy, ostatnio przez noc wypiłam 1l wody, w ciągu dnia wypijam 3l jak nic, a do tego jeszcze soki, herbata i mam faze na koktajle bananowe z kakao na drugie śniadanie
-
nick nieaktualny
-
Ja koło tygodnia czekalam a paczke wszystko doszło zgodniqe z zamowieniem. A zamawialam jeszcze dla starszaka smieciarke ogromna wiec paczka mega duża.
-
Ja za to od jakiegos czasu jak śpię strasznie się pocę i to po pare razy w ciągu jednej nocy. Temperaturę mamy Ok 20stopni, wiec myśle, ze to nie jest jakoś dużo, a śpię w koszuli z krótkim rękawem i majtkach. I np. w ciągu dnia jak sobie leżę na kanapie wszystko jest Ok, a jak tylko czuje ze przysypiam to robi mi się już cały mokry kark. Moja mama mówi, ze ma tak przy menopauzie Haha czyli może to poprostu wina hormonów, ale dziwne to naprawdę.