Kwietniowe Mamusie 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Sassy wrote:Z bólem serca zrobiłam dziś dokładnie to samo. Nie dość, że krótkie to jeszcze pomalowane jedynie bezbarwnym lakierem. Aż wyć mi się chce, bo mam piękne, mocne i zdrowe paznokcie i zwyczajnie marnują się w takiej odsłonie :p
Niby nie ma przeciwskazań co do długości, bo miliony mam noszą długie i zaostrzone i sobie radzą, ale ja wolę nie ryzykować. Kiedyś koleżanka poprosiła mnie o zapięcie sweterka ma guziki jej rocznemu synkowi. Było to dla mnie niewykonalneOn się kręcił, a przez paznokcie nie zapięłam nawet jednego guzika.
a teraz tyle że nałożę warstwę utwardzajaca żeby nie drapać i siebie i wszystkich naokoło :p
07.04.2018 - marzenia się spełniajązakochana na zabój w Synku
-
Ja mam opieke medyczna z pracy, wszystko za darmo, badania, wizyty itp, dlatego chodzilam tam, a ta babka miala najlepsze opinie na znanym lekarzu, w sensie jakies 3 i 4, a nie same 2 i 1 ;p ;p ;p Ale tak jak juz wspominalam, zajscie i ciaza byla bezproblemowa do 33 tc, wiec bylo mi to na reke. Usg i tak robilam i robilabym u najlepszego genetyka w wojewodztwie, wiec luz.
Ja paznokcie krotkie i niepomalowane nosze od jakiegos miesiaca
-
Dzieki za podpowiedzi z tym gotowaniem, poprostu bede odkladac z kazdego obiadu po trochu to moze jakis zapas uzbieram. Maz moj potrafi a nawet lubi czasem cos ugotowac ale ile pozniej jest sprzatania:) bo tej czesci nie ogarnia
Lepiej miec cos domowego na napaday glodu, bo w poblizu tylko kebab i wloska restauracja.
A paznokcie mam tragiczne w ciazy nawet nie ma co obcinac, same sie lamia jak tylko troszke urosna:(
A jesli chodzi o checi to u mnie calkowita apatia, nic mi sie nie chce, zwalam wszystko na powrot zimy, moze jak przyjdzie wiosna to bedzie lepiej. -
Ja tak samo ze względu na pakiet chodziłam. I też super opinie
Badania prenatalne też u innych lekarzy a ciąża bezproblemowa. Moim największym problemem jest teraz ta odległość
Rany boskie ale mnie zgaga dopadła. Dopiero drugi raz w ciągu całej ciąży, ale akurat teraz podczas jej trwania nie potrafię tego docenićedwarda20 lubi tę wiadomość
-
Ja tez mam dramat paznokcie a w ciąży wcale sie nie polepszyly.
Od miesiace bez lakieru na wszelki wielki aby jeden stres mniej przez co jest jeszcze gorzej. Jakos odzywka wzmacjniala i utwardzala plytke teraz lamia sie i ogolnie sqie splaszczyly przez co zrobily sie mega krótkie i cofnela sie cala plytka masakra jakas -
No ja muszę się przyzwyczaić do czegoś takiego
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/f8e2e7ccf3b3.jpg
Nie wiem jak będę cokolwiek robić z takimi krótkimi paznokciamiostatnim razem jak musiałam takie krótkie zrobić bo mi się na maksa złamał jeden nie dałam rady nawet reszty w sklepie podnieść, Jak kaleka jakaś :p no ale nic, trzeba to trzeba
Sassy lubi tę wiadomość
-
No mam identyczne, może ciut krótszą płytkę, więc u Ciebie Andzia wygląda to lepiej
Zaraz po porodzie pomaluję chociaż lakierek w ramach rekompensaty
Mi się baaardzo mocne zrobiły dzięki odżywce Eveline 8w1. Używam jej non stop jako bazę od 2,5 roku i nigdy nie miałam tak twardych paznokci. Ostatni raz złamał mi się z rok temu :o -
nick nieaktualnyAndzia123 wrote:No ja muszę się przyzwyczaić do czegoś takiego
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/f8e2e7ccf3b3.jpg
Nie wiem jak będę cokolwiek robić z takimi krótkimi paznokciamiostatnim razem jak musiałam takie krótkie zrobić bo mi się na maksa złamał jeden nie dałam rady nawet reszty w sklepie podnieść, Jak kaleka jakaś :p no ale nic, trzeba to trzeba
ile ja bym dała za taką długą i wąską przytkę ... ahhh
-
Paulettaa wrote:Ale masz śliczne paznokcie
ile ja bym dała za taką długą i wąską przytkę ... ahhh
teraz tak wygląda bo długo nosiłam długie paznokcie, ponoszę krótkie i się skróci niestety :p ale dziękuję bardzo
-
nick nieaktualny
-
Ja nie będę mrozić jedzenia. W razie czego to zamówimy na pyszne.pl a tak to mąż coś będzie robił i chodził na zakupy. Na szczęście będzie z nami pierwsze dwa miesiące
zreszta moi rodzice już zapowiedzieli, ze nie mamy się tym przejmować bo będą nam ciagle coś gotować :p gdyby mój mąż miał gotować dzień w dzień to miałabym ciagle spagetti w domu przez całe 2 miesiące :p
Co do paznokci to powiem Wam dziewczyny, ze ja od 10 lat robię bez przerwy. Zawsze mam długie i teraz troszkę zastanawiam się jak ja będę funkcjonować gdy skróce je o polowe. Akurat idę za 2 tyg do kosmetyczki i od teraz będą lekko przedłużone, ale żelem i na to zwykły lakier żeby szybko zmyć do porodu, a po porodzie szybko pomalować :p potem już gdy lepiej się poczuje to pojadę na hybrydy. Nigdy nie miałam krótkich paznokci wiec nie wiem nawet jak moje dłonie będą wyglądały :pSassy lubi tę wiadomość
-
Witamy się w 38 tc. Chyba będę zmuszona przerwać masaż i ćwiczenia z balonikiem, No po pierwsze jestem mega osłabiona, po drugie z nosa mi cieknie i ciężko będzie zachować higieniczne warunki. Przy wyprawce też za bardzo nie mogę nic zrobić, więc zapowiada się wyjątkowo nudny tydzień....
-
Pół godziny temu obudził mnie taki głód , ze aż mi było niedobrze! Musiałam szybko wstać i zjeść kanapkę hehe , chyba dziecko głodne było !
A co do paznokci to uważam, ze to nie średniowiecze, żeby nie można było mieć niepomalowanych paznokci czy nie mieć zrobionej hybrydy do porodu. Płytka paznokcia może i jest jakimś wyznacznikiem jak się coś dzieje , ale chyba mamy na tyle rozwinięta medycynę, ze da się kontrolować takie rzeczy w inny sposób. Ja paznokcie mam skrócone trochę bardziej niż zazwyczaj nosze,, ale jakoś nigdy nie lubiłam dlugich,bo mi to przeszkadzało. Ale hybrydy nie ściągnę napewno ! -
Nasz syn od czwartku od godz 21:05 po drugiej stronie brzuszka
ze względu na zatrucie było szybkie cc - dla mnie kosmos, do tej pory nie wierzę, że już po.
W sobotę przy przyjęciu wychodziło z usg 3340g a urodził się równo 3000g i 54cmacygan, Andzia123, Tęskniąca, darika, Sassy, Makira, Halina90, KaMiszka, edwarda20, Elwira.eli, Agusia_pia, ciri22, małamii89, oli123, Malyprosiaczek, tanith, Katy, Paatka, Paulettaa, Sylwiaa95, GosiaB, Mirabelcia, yvonneSW, MaGo, olka25, sylvia94, AJrin, Haana, justysbp, Aga78, Rene lubią tę wiadomość
-
Jak sie czujecie pasusia? Gratulacje wielkie choć pewnie jesteś mega zaskoczona!
Mlr 0%, trzy szczepienia i wynik nadal 0%, doszczepianie pullowanymi - wynik 34,9!
Dodatnie MTHFR w układzie heterozygotycznym mutacji A1298C.
Dwa Aniołki - kwiecień 2015, październik 2015