Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe Mamusie 2018
Odpowiedz

Kwietniowe Mamusie 2018

Oceń ten wątek:
  • Andzia123 Autorytet

Wysłany: 16 marca 2018, 21:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sassy wrote:
    Z bólem serca zrobiłam dziś dokładnie to samo. Nie dość, że krótkie to jeszcze pomalowane jedynie bezbarwnym lakierem. Aż wyć mi się chce, bo mam piękne, mocne i zdrowe paznokcie i zwyczajnie marnują się w takiej odsłonie :p
    Niby nie ma przeciwskazań co do długości, bo miliony mam noszą długie i zaostrzone i sobie radzą, ale ja wolę nie ryzykować. Kiedyś koleżanka poprosiła mnie o zapięcie sweterka ma guziki jej rocznemu synkowi. Było to dla mnie niewykonalne :( On się kręcił, a przez paznokcie nie zapięłam nawet jednego guzika.
    Jak masz mocne paznokcie to później nie będzie problemu z odhodowaniem przynajmniej, u mnie są słabe i tylko pod hybrydą mogę odhodowac, nosiłam hybrydy już od ponad 4lat i właśnie dzięki hybrydzie miałam dłuuugie :D a teraz tyle że nałożę warstwę utwardzajaca żeby nie drapać i siebie i wszystkich naokoło :p

07.04.2018 - marzenia się spełniają <3 zakochana na zabój w Synku :)
    qb3ci09k2rozqy86.png
  • Katy Autorytet

Wysłany: 16 marca 2018, 21:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja sie ciesze jeszcze ostatnimi tygodniami z dlugimi paznokciami, a potem obetne i nie wiem kiedy bede mogla znowu miec dlugie :( Moje rece z krotkimi paznokciami wygladaja jak rączki małej dziewczynki ;(

K - 08.04.2018 2520g 49cm (36+5tc)

K- 26.02.2020 3060g 51cm (39+2tc)
  • edwarda20 Autorytet

Wysłany: 16 marca 2018, 21:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam opieke medyczna z pracy, wszystko za darmo, badania, wizyty itp, dlatego chodzilam tam, a ta babka miala najlepsze opinie na znanym lekarzu, w sensie jakies 3 i 4, a nie same 2 i 1 ;p ;p ;p Ale tak jak juz wspominalam, zajscie i ciaza byla bezproblemowa do 33 tc, wiec bylo mi to na reke. Usg i tak robilam i robilabym u najlepszego genetyka w wojewodztwie, wiec luz.

Ja paznokcie krotkie i niepomalowane nosze od jakiegos miesiaca :(

dqprqps6kaqxmc83.png
  • oli123 Autorytet

Wysłany: 16 marca 2018, 21:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czuje ze dzisiejsza noc nie bedzie przespana, mlody daje w kosc, kopie skacze i czka :)

mhsvi09k63nasq33.png
  • oli123 Autorytet

Wysłany: 16 marca 2018, 21:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Odebraismy dzisiaj z mezem film z wesela i bedziemy ogladac:)

Agusia_pia lubi tę wiadomość

mhsvi09k63nasq33.png
  • gondi Autorytet

Wysłany: 16 marca 2018, 21:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki za podpowiedzi z tym gotowaniem, poprostu bede odkladac z kazdego obiadu po trochu to moze jakis zapas uzbieram. Maz moj potrafi a nawet lubi czasem cos ugotowac ale ile pozniej jest sprzatania:) bo tej czesci nie ogarnia :) Lepiej miec cos domowego na napaday glodu, bo w poblizu tylko kebab i wloska restauracja.

A paznokcie mam tragiczne w ciazy nawet nie ma co obcinac, same sie lamia jak tylko troszke urosna:(

A jesli chodzi o checi to u mnie calkowita apatia, nic mi sie nie chce, zwalam wszystko na powrot zimy, moze jak przyjdzie wiosna to bedzie lepiej.

3jvz3e5e9hsogjgk.png

qdkkanlis2ttu8uo.png
  • Sassy Autorytet

Wysłany: 16 marca 2018, 21:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tak samo ze względu na pakiet chodziłam. I też super opinie :D Badania prenatalne też u innych lekarzy a ciąża bezproblemowa. Moim największym problemem jest teraz ta odległość :D

Rany boskie ale mnie zgaga dopadła. Dopiero drugi raz w ciągu całej ciąży, ale akurat teraz podczas jej trwania nie potrafię tego docenić :D

edwarda20 lubi tę wiadomość

8.04.2018 - Szczęśliwa mama pięknej córeczki <3
    n59yhdgewxvis8ih.png
  • edwarda20 Autorytet

Wysłany: 16 marca 2018, 21:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gondi to maz będzie musial tez sprzatac :p

dqprqps6kaqxmc83.png
  • AJrin Autorytet

Wysłany: 16 marca 2018, 22:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez mam dramat paznokcie a w ciąży wcale sie nie polepszyly.
    Od miesiace bez lakieru na wszelki wielki aby jeden stres mniej przez co jest jeszcze gorzej. Jakos odzywka wzmacjniala i utwardzala plytke teraz lamia sie i ogolnie sqie splaszczyly przez co zrobily sie mega krótkie i cofnela sie cala plytka masakra jakas :/

http://instagram.com/i.k.x.2/
    8p3o3e3kfn2wsd36.png
    07.10.2015 Aniołek
    09.2016 Synek I
    04.2018 Synek K

• Andzia123 Autorytet

Wysłany: 16 marca 2018, 22:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja muszę się przyzwyczaić do czegoś takiego
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/f8e2e7ccf3b3.jpg
    Nie wiem jak będę cokolwiek robić z takimi krótkimi paznokciami :D ostatnim razem jak musiałam takie krótkie zrobić bo mi się na maksa złamał jeden nie dałam rady nawet reszty w sklepie podnieść, Jak kaleka jakaś :p no ale nic, trzeba to trzeba :D

Sassy lubi tę wiadomość

qb3ci09k2rozqy86.png
  • Sassy Autorytet

Wysłany: 16 marca 2018, 23:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No mam identyczne, może ciut krótszą płytkę, więc u Ciebie Andzia wygląda to lepiej :D

Zaraz po porodzie pomaluję chociaż lakierek w ramach rekompensaty :D

Mi się baaardzo mocne zrobiły dzięki odżywce Eveline 8w1. Używam jej non stop jako bazę od 2,5 roku i nigdy nie miałam tak twardych paznokci. Ostatni raz złamał mi się z rok temu :o

8.04.2018 - Szczęśliwa mama pięknej córeczki <3
    n59yhdgewxvis8ih.png
  • Paatka Autorytet

Wysłany: 16 marca 2018, 23:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też znacznie skróciłam, ale zostawiłam ciut dłuższe, niż u Ciebie, bo przy zupełnie krótkich nie umiem funkcjonować :D Czuje się wtedy jakby mi ktoś kawałki palców poucinał, a nie same paznokcie. :D

04.2018 - ❤️👧
    04.2020 - ❤️👧
    08.2023 - 👼
    preg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 marca 2018, 23:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Andzia123 wrote:
    No ja muszę się przyzwyczaić do czegoś takiego
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/f8e2e7ccf3b3.jpg
    Nie wiem jak będę cokolwiek robić z takimi krótkimi paznokciami :D ostatnim razem jak musiałam takie krótkie zrobić bo mi się na maksa złamał jeden nie dałam rady nawet reszty w sklepie podnieść, Jak kaleka jakaś :p no ale nic, trzeba to trzeba :D
    Ale masz śliczne paznokcie :D ile ja bym dała za taką długą i wąską przytkę ... ahhh

• Andzia123 Autorytet

Wysłany: 17 marca 2018, 00:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulettaa wrote:
    Ale masz śliczne paznokcie :D ile ja bym dała za taką długą i wąską przytkę ... ahhh
    Moja płytka długa nie jest ;) teraz tak wygląda bo długo nosiłam długie paznokcie, ponoszę krótkie i się skróci niestety :p ale dziękuję bardzo :)

qb3ci09k2rozqy86.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 marca 2018, 00:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam też krótką płytkę i noszę już od 2 tygodni obciete paznokcie bez hybrydy. Ale jak tylko wyjde ze szpitala to w wolnej chwili przedluze sobie troszke paznokcie i dam jakis pastelowy kolorek :P

• Malyprosiaczek Autorytet

Wysłany: 17 marca 2018, 00:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie będę mrozić jedzenia. W razie czego to zamówimy na pyszne.pl a tak to mąż coś będzie robił i chodził na zakupy. Na szczęście będzie z nami pierwsze dwa miesiące :) zreszta moi rodzice już zapowiedzieli, ze nie mamy się tym przejmować bo będą nam ciagle coś gotować :p gdyby mój mąż miał gotować dzień w dzień to miałabym ciagle spagetti w domu przez całe 2 miesiące :p

Co do paznokci to powiem Wam dziewczyny, ze ja od 10 lat robię bez przerwy. Zawsze mam długie i teraz troszkę zastanawiam się jak ja będę funkcjonować gdy skróce je o polowe. Akurat idę za 2 tyg do kosmetyczki i od teraz będą lekko przedłużone, ale żelem i na to zwykły lakier żeby szybko zmyć do porodu, a po porodzie szybko pomalować :p potem już gdy lepiej się poczuje to pojadę na hybrydy. Nigdy nie miałam krótkich paznokci wiec nie wiem nawet jak moje dłonie będą wyglądały :p

Sassy lubi tę wiadomość

f2wlqps6jdpv4xb3.png
  • Kinga. Autorytet

Wysłany: 17 marca 2018, 06:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witamy się w 38 tc. Chyba będę zmuszona przerwać masaż i ćwiczenia z balonikiem, No po pierwsze jestem mega osłabiona, po drugie z nosa mi cieknie i ciężko będzie zachować higieniczne warunki. Przy wyprawce też za bardzo nie mogę nic zrobić, więc zapowiada się wyjątkowo nudny tydzień....

klz9mg7yd9d6oxc5.png
    1usaio4ppubu8zir.png
  • mlodaaa Autorytet

Wysłany: 17 marca 2018, 06:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pół godziny temu obudził mnie taki głód , ze aż mi było niedobrze! Musiałam szybko wstać i zjeść kanapkę hehe , chyba dziecko głodne było !
    A co do paznokci to uważam, ze to nie średniowiecze, żeby nie można było mieć niepomalowanych paznokci czy nie mieć zrobionej hybrydy do porodu. Płytka paznokcia może i jest jakimś wyznacznikiem jak się coś dzieje , ale chyba mamy na tyle rozwinięta medycynę, ze da się kontrolować takie rzeczy w inny sposób. Ja paznokcie mam skrócone trochę bardziej niż zazwyczaj nosze,, ale jakoś nigdy nie lubiłam dlugich,bo mi to przeszkadzało. Ale hybrydy nie ściągnę napewno !

3i49hdgenmhomr4i.png
  • patusia90 Ekspertka

Wysłany: 17 marca 2018, 07:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nasz syn od czwartku od godz 21:05 po drugiej stronie brzuszka :) ze względu na zatrucie było szybkie cc - dla mnie kosmos, do tej pory nie wierzę, że już po.
    W sobotę przy przyjęciu wychodziło z usg 3340g a urodził się równo 3000g i 54cm :)

acygan, Andzia123, Tęskniąca, darika, Sassy, Makira, Halina90, nick nieaktualny, edwarda20, Elwira.eli, Agusia_pia, nick nieaktualny, nick nieaktualny, oli123, Malyprosiaczek, tanith, Katy, Paatka, nick nieaktualny, Sylwiaa95, GosiaB, Mirabelcia, yvonneSW, MaGo, olka25, sylvia94, AJrin, Haana, justysbp, Aga78, Rene lubią tę wiadomość

3jgx3e3k7vxypkzu.png

20170506580117.png
  • jasmina6 Autorytet

Wysłany: 17 marca 2018, 07:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak sie czujecie pasusia? Gratulacje wielkie choć pewnie jesteś mega zaskoczona!

3i49uay3vn9a2peg.png
    Mlr 0%, trzy szczepienia i wynik nadal 0%, doszczepianie pullowanymi - wynik 34,9!
    Dodatnie MTHFR w układzie heterozygotycznym mutacji A1298C.
    Dwa Aniołki - kwiecień 2015, październik 2015
‹‹ 852 853 854 855 856 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Masz objawy duszności wydechowej, ale nie jesteś zdiagnozowany? Lekarz online może pokierować Cię dalej

Duszność wydechowa utrudnia oddychanie, szczególnie podczas wydychania powietrza. Uczucie braku tchu może budzić niepokój. Jeśli doświadczasz takich objawów, a diagnoza wciąż nie jest postawiona, warto skonsultować się z lekarzem. Konsultacja online to szybki sposób na omówienie symptomów, uzyskanie wstępnej oceny i wskazówek dotyczących dalszej diagnostyki.

CZYTAJ WIĘCEJ

Zrozumieć swoje ciało w każdym momencie cyklu menstruacyjnego. Poznaj nieoczywiste objawy przed okresem!

Większość kobiet doświadcza różnego rodzaju objawów fizycznych i emocjonalnych podczas ostatniej fazy cyklu menstruacyjnego. Warto wiedzieć, że nie tylko nietypowe bóle głowy, uczucie zmęczenia czy wzmożona podatność na infekcje mogą mieć związek z zespołem napięcia przedmiesiączkowego.

CZYTAJ WIĘCEJ

Naturalne sposoby łagodzenia bólu porodowego

Poród nierozerwalnie łączy się z bólem. Ten fakt wiele przyszłych mam napawa lękiem. Bez względu na to, czy rodzą po raz pierwszy czy po raz kolejny, wizja skurczy powoduje pytanie: czy dam radę? Co, jeśli nie wytrzymam? Na szczęście jest wiele łagodnych, niefarmakologicznych metod, które mogą pomóc oswoić porodowe bóle.

CZYTAJ WIĘCEJ