WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe Mamusie 2018
Odpowiedz

Kwietniowe Mamusie 2018

Oceń ten wątek:
  • Andzia123 Autorytet

Wysłany: 16 marca 2018, 21:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sassy wrote:
    Z bólem serca zrobiłam dziś dokładnie to samo. Nie dość, że krótkie to jeszcze pomalowane jedynie bezbarwnym lakierem. Aż wyć mi się chce, bo mam piękne, mocne i zdrowe paznokcie i zwyczajnie marnują się w takiej odsłonie :p
    Niby nie ma przeciwskazań co do długości, bo miliony mam noszą długie i zaostrzone i sobie radzą, ale ja wolę nie ryzykować. Kiedyś koleżanka poprosiła mnie o zapięcie sweterka ma guziki jej rocznemu synkowi. Było to dla mnie niewykonalne :( On się kręcił, a przez paznokcie nie zapięłam nawet jednego guzika.
    Jak masz mocne paznokcie to później nie będzie problemu z odhodowaniem przynajmniej, u mnie są słabe i tylko pod hybrydą mogę odhodowac, nosiłam hybrydy już od ponad 4lat i właśnie dzięki hybrydzie miałam dłuuugie :D a teraz tyle że nałożę warstwę utwardzajaca żeby nie drapać i siebie i wszystkich naokoło :p

07.04.2018 - marzenia się spełniają <3 zakochana na zabój w Synku :)
    qb3ci09k2rozqy86.png
  • Katy Autorytet

Wysłany: 16 marca 2018, 21:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja sie ciesze jeszcze ostatnimi tygodniami z dlugimi paznokciami, a potem obetne i nie wiem kiedy bede mogla znowu miec dlugie :( Moje rece z krotkimi paznokciami wygladaja jak rączki małej dziewczynki ;(

qdkkj48axof4swbx.png

qb3c2n0af5u2yzmp.png
  • edwarda20 Autorytet

Wysłany: 16 marca 2018, 21:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam opieke medyczna z pracy, wszystko za darmo, badania, wizyty itp, dlatego chodzilam tam, a ta babka miala najlepsze opinie na znanym lekarzu, w sensie jakies 3 i 4, a nie same 2 i 1 ;p ;p ;p Ale tak jak juz wspominalam, zajscie i ciaza byla bezproblemowa do 33 tc, wiec bylo mi to na reke. Usg i tak robilam i robilabym u najlepszego genetyka w wojewodztwie, wiec luz.

Ja paznokcie krotkie i niepomalowane nosze od jakiegos miesiaca :(

dqprqps6kaqxmc83.png
  • oli123 Autorytet

Wysłany: 16 marca 2018, 21:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czuje ze dzisiejsza noc nie bedzie przespana, mlody daje w kosc, kopie skacze i czka :)

mhsvi09k63nasq33.png
  • oli123 Autorytet

Wysłany: 16 marca 2018, 21:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Odebraismy dzisiaj z mezem film z wesela i bedziemy ogladac:)

Agusia_pia lubi tę wiadomość

mhsvi09k63nasq33.png
  • gondi Autorytet

Wysłany: 16 marca 2018, 21:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki za podpowiedzi z tym gotowaniem, poprostu bede odkladac z kazdego obiadu po trochu to moze jakis zapas uzbieram. Maz moj potrafi a nawet lubi czasem cos ugotowac ale ile pozniej jest sprzatania:) bo tej czesci nie ogarnia :) Lepiej miec cos domowego na napaday glodu, bo w poblizu tylko kebab i wloska restauracja.

A paznokcie mam tragiczne w ciazy nawet nie ma co obcinac, same sie lamia jak tylko troszke urosna:(

A jesli chodzi o checi to u mnie calkowita apatia, nic mi sie nie chce, zwalam wszystko na powrot zimy, moze jak przyjdzie wiosna to bedzie lepiej.

3jvz3e5e9hsogjgk.png

qdkkanlis2ttu8uo.png
  • Sassy Autorytet

Wysłany: 16 marca 2018, 21:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tak samo ze względu na pakiet chodziłam. I też super opinie :D Badania prenatalne też u innych lekarzy a ciąża bezproblemowa. Moim największym problemem jest teraz ta odległość :D

Rany boskie ale mnie zgaga dopadła. Dopiero drugi raz w ciągu całej ciąży, ale akurat teraz podczas jej trwania nie potrafię tego docenić :D

edwarda20 lubi tę wiadomość

8.04.2018 - Szczęśliwa mama pięknej córeczki <3
    n59yhdgewxvis8ih.png
  • edwarda20 Autorytet

Wysłany: 16 marca 2018, 21:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gondi to maz będzie musial tez sprzatac :p

dqprqps6kaqxmc83.png
  • AJrin Autorytet

Wysłany: 16 marca 2018, 22:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez mam dramat paznokcie a w ciąży wcale sie nie polepszyly.
    Od miesiace bez lakieru na wszelki wielki aby jeden stres mniej przez co jest jeszcze gorzej. Jakos odzywka wzmacjniala i utwardzala plytke teraz lamia sie i ogolnie sqie splaszczyly przez co zrobily sie mega krótkie i cofnela sie cala plytka masakra jakas :/

http://instagram.com/i.k.x.2/
    8p3o3e3kfn2wsd36.png
    07.10.2015 Aniołek
    09.2016 Synek I
    04.2018 Synek K

• Andzia123 Autorytet

Wysłany: 16 marca 2018, 22:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja muszę się przyzwyczaić do czegoś takiego
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/f8e2e7ccf3b3.jpg
    Nie wiem jak będę cokolwiek robić z takimi krótkimi paznokciami :D ostatnim razem jak musiałam takie krótkie zrobić bo mi się na maksa złamał jeden nie dałam rady nawet reszty w sklepie podnieść, Jak kaleka jakaś :p no ale nic, trzeba to trzeba :D

Sassy lubi tę wiadomość

qb3ci09k2rozqy86.png
  • Sassy Autorytet

Wysłany: 16 marca 2018, 23:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No mam identyczne, może ciut krótszą płytkę, więc u Ciebie Andzia wygląda to lepiej :D

Zaraz po porodzie pomaluję chociaż lakierek w ramach rekompensaty :D

Mi się baaardzo mocne zrobiły dzięki odżywce Eveline 8w1. Używam jej non stop jako bazę od 2,5 roku i nigdy nie miałam tak twardych paznokci. Ostatni raz złamał mi się z rok temu :o

8.04.2018 - Szczęśliwa mama pięknej córeczki <3
    n59yhdgewxvis8ih.png
  • Paatka Autorytet

Wysłany: 16 marca 2018, 23:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też znacznie skróciłam, ale zostawiłam ciut dłuższe, niż u Ciebie, bo przy zupełnie krótkich nie umiem funkcjonować :D Czuje się wtedy jakby mi ktoś kawałki palców poucinał, a nie same paznokcie. :D

04.2018 - ❤️👧
    04.2020 - ❤️👧
    08.2023 - 👼
    preg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 marca 2018, 23:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Andzia123 wrote:
    No ja muszę się przyzwyczaić do czegoś takiego
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/f8e2e7ccf3b3.jpg
    Nie wiem jak będę cokolwiek robić z takimi krótkimi paznokciami :D ostatnim razem jak musiałam takie krótkie zrobić bo mi się na maksa złamał jeden nie dałam rady nawet reszty w sklepie podnieść, Jak kaleka jakaś :p no ale nic, trzeba to trzeba :D
    Ale masz śliczne paznokcie :D ile ja bym dała za taką długą i wąską przytkę ... ahhh

• Andzia123 Autorytet

Wysłany: 17 marca 2018, 00:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulettaa wrote:
    Ale masz śliczne paznokcie :D ile ja bym dała za taką długą i wąską przytkę ... ahhh
    Moja płytka długa nie jest ;) teraz tak wygląda bo długo nosiłam długie paznokcie, ponoszę krótkie i się skróci niestety :p ale dziękuję bardzo :)

qb3ci09k2rozqy86.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 marca 2018, 00:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam też krótką płytkę i noszę już od 2 tygodni obciete paznokcie bez hybrydy. Ale jak tylko wyjde ze szpitala to w wolnej chwili przedluze sobie troszke paznokcie i dam jakis pastelowy kolorek :P

• Malyprosiaczek Autorytet

Wysłany: 17 marca 2018, 00:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie będę mrozić jedzenia. W razie czego to zamówimy na pyszne.pl a tak to mąż coś będzie robił i chodził na zakupy. Na szczęście będzie z nami pierwsze dwa miesiące :) zreszta moi rodzice już zapowiedzieli, ze nie mamy się tym przejmować bo będą nam ciagle coś gotować :p gdyby mój mąż miał gotować dzień w dzień to miałabym ciagle spagetti w domu przez całe 2 miesiące :p

Co do paznokci to powiem Wam dziewczyny, ze ja od 10 lat robię bez przerwy. Zawsze mam długie i teraz troszkę zastanawiam się jak ja będę funkcjonować gdy skróce je o polowe. Akurat idę za 2 tyg do kosmetyczki i od teraz będą lekko przedłużone, ale żelem i na to zwykły lakier żeby szybko zmyć do porodu, a po porodzie szybko pomalować :p potem już gdy lepiej się poczuje to pojadę na hybrydy. Nigdy nie miałam krótkich paznokci wiec nie wiem nawet jak moje dłonie będą wyglądały :p

Sassy lubi tę wiadomość

f2wlqps6jdpv4xb3.png
  • Kinga. Autorytet

Wysłany: 17 marca 2018, 06:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witamy się w 38 tc. Chyba będę zmuszona przerwać masaż i ćwiczenia z balonikiem, No po pierwsze jestem mega osłabiona, po drugie z nosa mi cieknie i ciężko będzie zachować higieniczne warunki. Przy wyprawce też za bardzo nie mogę nic zrobić, więc zapowiada się wyjątkowo nudny tydzień....

klz9mg7yd9d6oxc5.png
    1usaio4ppubu8zir.png
  • mlodaaa Autorytet

Wysłany: 17 marca 2018, 06:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pół godziny temu obudził mnie taki głód , ze aż mi było niedobrze! Musiałam szybko wstać i zjeść kanapkę hehe , chyba dziecko głodne było !
    A co do paznokci to uważam, ze to nie średniowiecze, żeby nie można było mieć niepomalowanych paznokci czy nie mieć zrobionej hybrydy do porodu. Płytka paznokcia może i jest jakimś wyznacznikiem jak się coś dzieje , ale chyba mamy na tyle rozwinięta medycynę, ze da się kontrolować takie rzeczy w inny sposób. Ja paznokcie mam skrócone trochę bardziej niż zazwyczaj nosze,, ale jakoś nigdy nie lubiłam dlugich,bo mi to przeszkadzało. Ale hybrydy nie ściągnę napewno !

3i49hdgenmhomr4i.png
  • patusia90 Ekspertka

Wysłany: 17 marca 2018, 07:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nasz syn od czwartku od godz 21:05 po drugiej stronie brzuszka :) ze względu na zatrucie było szybkie cc - dla mnie kosmos, do tej pory nie wierzę, że już po.
    W sobotę przy przyjęciu wychodziło z usg 3340g a urodził się równo 3000g i 54cm :)

acygan, Andzia123, Tęskniąca, darika, Sassy, Makira, Halina90, KaMiszka, edwarda20, Elwira.eli, Agusia_pia, ciri22, małamii89, oli123, Malyprosiaczek, tanith, Katy, Paatka, Paulettaa, Sylwiaa95, GosiaB, Mirabelcia, yvonneSW, MaGo, olka25, sylvia94, AJrin, Haana, justysbp, Aga78, Rene lubią tę wiadomość

3jgx3e3k7vxypkzu.png

20170506580117.png
  • jasmina6 Autorytet

Wysłany: 17 marca 2018, 07:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak sie czujecie pasusia? Gratulacje wielkie choć pewnie jesteś mega zaskoczona!

3i49uay3vn9a2peg.png
    Mlr 0%, trzy szczepienia i wynik nadal 0%, doszczepianie pullowanymi - wynik 34,9!
    Dodatnie MTHFR w układzie heterozygotycznym mutacji A1298C.
    Dwa Aniołki - kwiecień 2015, październik 2015
‹‹ 852 853 854 855 856 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Stres oksydacyjny w plemnikach jako przyczyna męskiej niepłodności

Wiadomo, że stres może mieć negatywny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Ale co ma wspólnego stres oksydacyjny z plemnikami? Czy może być on przyczyną męskiej niepłodności? Dowiedz się, skąd bierze się stres oksydacyjny oraz jak diagnozuje się jego obecność w męskim nasieniu?

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko, niepłodność? - jak powiedzieć o tym innym?

Często bywa tak, że temat kłopotów z zajściem w ciążę jest owiany tajemnicą. Jak powiedzieć rodzinie i przyjaciołom o Waszych trudnych doświadczeniach związanych z przedłużającymi się staraniami o dziecko? Doświadczony psycholog, który na co dzień pracuje z parami zmagającymi się z niepłodnością - Justyna Kuczmierowska - proponuje napisanie listu. Sprawdź, co powinno znaleźć się w liście do bliskich osób. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko i ciąża po poronieniu - prawdziwe historie ♡

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko" - opowieść o Karolinie, która doświadczyła bolesnej straty w 21. tygodniu ciąży... Jak sama mówi: wszystko układało się idealnie, nic nie wskazywało na to, że coś może być nie tak. "Starania o dziecko i ciąża po poronieniu" -  o bólu, bezsilności, traumie, ale również o pięknym odrodzeniu, niegasnącej nadziei i szczęśliwym zakończeniu. 

CZYTAJ WIĘCEJ