Kwietniowe Mamusie 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
acygan wrote:Ja powoli nastawiam sie na cc z powodu ułożenia dziecka,nie czuje zeby cos sie zmienilo niestety. Dlatego zastanawiam sie jak to wyglada.
Casteam to u Ciebie tez juz bliziutko, kurcze
Ciri a czemu niczego sie nie dowiedzialas?
Jakbyś miała jakieś pytania odnośnie cc to może pomogę. Mam dwie za sobą i teraz bedzie trzeciaStarania od stycznia 2015r, niedoczynność tarczycy, macica jednorożna -
nick nieaktualnyBylam na izbie zeby mnie zbadali ze względu na to wielowodzie, wiec mowie (na razie nic ni3 mowie o skierowaniu do szpitala) ze strasznie mi bezuch wywalilo, ze 3.5kg w tydzien ze niby ruchy czuje dobrze, ze mam cukrzyce i kamice nerkowa i chciałabym zeby mnie jakiś lekarz zbadal bo w sie tym wszystkim mega niepokoje a na brzuchu mi powychodzily krosty.
Obejrzlaa mnie polozna powiedziala ze usg to oni maja na oddziale, ze moga mnie tylko na oddzial przyjąć ale za duzo badan nie zrobia poza ktg i trzeba na lekarzy czekac normalnie dyżurujacych bo dzis to malo personelu. Ze jak sie nic nie dzieje niepokojacego to nie jest nagla spra2a i w moge z tym czekac do poniedzialk no chyba ze cos zacznie sie dziac z dzieckiem, wody mi odejda czy inne rzeczy. Do tego czasu oszczedny tryb zycia.
Wiec albo w poniedzialek pojde sie przyjac na oddzial tam gdzie mam skierowanie albo poczekam juz do wtorku na wizyte u swojego lekarza i zobaczymy czy on mnie będzie chciał zostawić na obserwacji. -
Gosiczek wrote:Jakbyś miała jakieś pytania odnośnie cc to może pomogę. Mam dwie za sobą i teraz bedzie trzecia
Nie no glownie to zastanawiam sie wlasnie kiedy robia w takiej sytuacji. Teraz wizyte mam w czwartek, bedzie to 35+2 wiec decyzja pewnie jeszcze nie zapadnie i tez mysle kiedy bedzie kazala mi przyjsc na kolejna wizyte zeby spr ulozenie.
Jak tak czytam, ze maluszki juz powoli sie pojawiaja to tak mnie jakos wzielo, ze to juz niedaleko -
nick nieaktualnyAcygan to zalezy od lekarza. Jedni kaza przy pierwszych skurczach odrazu przyjechać i robia cc a inni sie umawiaja na kilka dni przed terminem na cc. Naprawde wsrod znajomych nie zauwazylam jakiejs prawidłowości. Szczegolnie ze dziecko potrafi sie przekrecic dzien czy dwa przed porodem.
-
Ciri to i tak bardzo fajnie Cie potraktowali. Ja pomimo ze pojechalam ze skierowaniem i skurczami to czulam sie tam jak intruz, gdybym nie pytala to niczego bym sie nie dowiedziala i jeszcze jakies glupie docinki. A lekarka ktora mnie przyjmowala nie wiem czy 30 lat miala i byla opryskliwa.
Ale mysle ze lepiej to skonsultować zeby pozniej nie pluc sobie w brode. To juz koncowka i damy rade -
nick nieaktualnyacygan wrote:Ciri to i tak bardzo fajnie Cie potraktowali. Ja pomimo ze pojechalam ze skierowaniem i skurczami to czulam sie tam jak intruz, gdybym nie pytala to niczego bym sie nie dowiedziala i jeszcze jakies glupie docinki. A lekarka ktora mnie przyjmowala nie wiem czy 30 lat miala i byla opryskliwa.
Ale mysle ze lepiej to skonsultować zeby pozniej nie pluc sobie w brode. To juz koncowka i damy rade
Pamietam jak w pierwszej ciazy bylo.byl tekst albo pani sie kladzie albo moze stracic dziecko wiec mysle ze jakby cos to by powiedzial ze mam sie klasc na patologie i nie swirowac. -
acygan wrote:Nie no glownie to zastanawiam sie wlasnie kiedy robia w takiej sytuacji. Teraz wizyte mam w czwartek, bedzie to 35+2 wiec decyzja pewnie jeszcze nie zapadnie i tez mysle kiedy bedzie kazala mi przyjsc na kolejna wizyte zeby spr ulozenie.
Jak tak czytam, ze maluszki juz powoli sie pojawiaja to tak mnie jakos wzielo, ze to juz niedaleko
poprzednie dwie miałam 2 tygodnie przed terminem, teraz ponoć robią tydzień przed czyli w okolicy 17kwietnia. Musisz się wcześniej umówić, mi kazali przyjść ze skierowaniem w okolicy 35-36tygodnia więc mam zamiar iść jak skończę 36 tygodni wcześniej to wg mnie nie ma sensu. Ogólnie na planowaną cc zgłaszasz się dzień wcześniej ale to już tutaj bardziej od szpitala zależyacygan lubi tę wiadomość
Starania od stycznia 2015r, niedoczynność tarczycy, macica jednorożna -
nick nieaktualny
-
Tak sie teraz zastanawiam, ze w takim razie wody mogą odejść przed czopem? Lub razem z czopem? Bo chyba z tego co pamięta to Totoro jeszcze nie odszedl czop... Tez jestem bardzo ciekawa jak u niej.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 marca 2018, 15:58