WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe Mamusie 2018
Odpowiedz

Kwietniowe Mamusie 2018

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 marca 2018, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dla dziewczyn jeszcze oczekujących

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/16078255068b.png

Hahaha

acygan, casteam, Tęskniąca, oli123, ciri22, Katy, darika, Sassy, Malyprosiaczek, Agusia_pia, małamii89, justysbp lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 marca 2018, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mlodaa właśnie też byłam pewna, że ciąża donoszona jest od skończonego 38t a położna ostatnio mówiła, że od 37 więc jest ok ;)

• Gosiczek Autorytet

Wysłany: 17 marca 2018, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    acygan wrote:
    Ja powoli nastawiam sie na cc z powodu ułożenia dziecka,nie czuje zeby cos sie zmienilo niestety. Dlatego zastanawiam sie jak to wyglada.

Casteam to u Ciebie tez juz bliziutko, kurcze :)

Ciri a czemu niczego sie nie dowiedzialas?

Jakbyś miała jakieś pytania odnośnie cc to może pomogę. Mam dwie za sobą i teraz bedzie trzecia

Starania od stycznia 2015r, niedoczynność tarczycy, macica jednorożna
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 marca 2018, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bylam na izbie zeby mnie zbadali ze względu na to wielowodzie, wiec mowie (na razie nic ni3 mowie o skierowaniu do szpitala) ze strasznie mi bezuch wywalilo, ze 3.5kg w tydzien ze niby ruchy czuje dobrze, ze mam cukrzyce i kamice nerkowa i chciałabym zeby mnie jakiś lekarz zbadal bo w sie tym wszystkim mega niepokoje a na brzuchu mi powychodzily krosty.

Obejrzlaa mnie polozna powiedziala ze usg to oni maja na oddziale, ze moga mnie tylko na oddzial przyjąć ale za duzo badan nie zrobia poza ktg i trzeba na lekarzy czekac normalnie dyżurujacych bo dzis to malo personelu. Ze jak sie nic nie dzieje niepokojacego to nie jest nagla spra2a i w moge z tym czekac do poniedzialk no chyba ze cos zacznie sie dziac z dzieckiem, wody mi odejda czy inne rzeczy. Do tego czasu oszczedny tryb zycia.

Wiec albo w poniedzialek pojde sie przyjac na oddzial tam gdzie mam skierowanie albo poczekam juz do wtorku na wizyte u swojego lekarza i zobaczymy czy on mnie będzie chciał zostawić na obserwacji.

• acygan Autorytet

Wysłany: 17 marca 2018, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiczek wrote:
    Jakbyś miała jakieś pytania odnośnie cc to może pomogę. Mam dwie za sobą i teraz bedzie trzecia

Nie no glownie to zastanawiam sie wlasnie kiedy robia w takiej sytuacji. Teraz wizyte mam w czwartek, bedzie to 35+2 wiec decyzja pewnie jeszcze nie zapadnie i tez mysle kiedy bedzie kazala mi przyjsc na kolejna wizyte zeby spr ulozenie.

Jak tak czytam, ze maluszki juz powoli sie pojawiaja to tak mnie jakos wzielo, ze to juz niedaleko :)

• Andzia123 Autorytet

Wysłany: 17 marca 2018, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Totoro kciuki!!!
    Jak opowiedziałam mamie sen to mi powiedziała że w takim razie na dniach już urodzę :p i że bardzo możliwe że w pon skoro idę na kontrolę na oddział :p

07.04.2018 - marzenia się spełniają <3 zakochana na zabój w Synku :)
    qb3ci09k2rozqy86.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 marca 2018, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Acygan to zalezy od lekarza. Jedni kaza przy pierwszych skurczach odrazu przyjechać i robia cc a inni sie umawiaja na kilka dni przed terminem na cc. Naprawde wsrod znajomych nie zauwazylam jakiejs prawidłowości. Szczegolnie ze dziecko potrafi sie przekrecic dzien czy dwa przed porodem.

• acygan Autorytet

Wysłany: 17 marca 2018, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciri to i tak bardzo fajnie Cie potraktowali. Ja pomimo ze pojechalam ze skierowaniem i skurczami to czulam sie tam jak intruz, gdybym nie pytala to niczego bym sie nie dowiedziala i jeszcze jakies glupie docinki. A lekarka ktora mnie przyjmowala nie wiem czy 30 lat miala i byla opryskliwa.
    Ale mysle ze lepiej to skonsultować zeby pozniej nie pluc sobie w brode. To juz koncowka i damy rade :)

• yvonneSW Autorytet

Wysłany: 17 marca 2018, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 lutego 2020, 11:43

Mój synek 💗
    zqh730k.png
    04.2019 Okruch 5tc 😔
    Moj drugi synek💜
    vgr00ts.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 marca 2018, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    acygan wrote:
    Ciri to i tak bardzo fajnie Cie potraktowali. Ja pomimo ze pojechalam ze skierowaniem i skurczami to czulam sie tam jak intruz, gdybym nie pytala to niczego bym sie nie dowiedziala i jeszcze jakies glupie docinki. A lekarka ktora mnie przyjmowala nie wiem czy 30 lat miala i byla opryskliwa.
    Ale mysle ze lepiej to skonsultować zeby pozniej nie pluc sobie w brode. To juz koncowka i damy rade :)
    Najbardziej mnie trzyma przy duchu to ze lekarz ktory wykonywał usg i dawal skierowanie na patologie powiedzial ze nic sie nie dzieje ale skierowanie musi dac. Jakby sie cos dzialo to raczej by mnie ze szpitala tak po prostu nie wypuscil tylko kazal podpisac odmowe przyjęcia na oddzial (skoro to w tym samym szpitalu a ozba byla pietro nizej).

Pamietam jak w pierwszej ciazy bylo.byl tekst albo pani sie kladzie albo moze stracic dziecko wiec mysle ze jakby cos to by powiedzial ze mam sie klasc na patologie i nie swirowac.

• Gosiczek Autorytet

Wysłany: 17 marca 2018, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    acygan wrote:
    Nie no glownie to zastanawiam sie wlasnie kiedy robia w takiej sytuacji. Teraz wizyte mam w czwartek, bedzie to 35+2 wiec decyzja pewnie jeszcze nie zapadnie i tez mysle kiedy bedzie kazala mi przyjsc na kolejna wizyte zeby spr ulozenie.

Jak tak czytam, ze maluszki juz powoli sie pojawiaja to tak mnie jakos wzielo, ze to juz niedaleko :)

poprzednie dwie miałam 2 tygodnie przed terminem, teraz ponoć robią tydzień przed czyli w okolicy 17kwietnia. Musisz się wcześniej umówić, mi kazali przyjść ze skierowaniem w okolicy 35-36tygodnia więc mam zamiar iść jak skończę 36 tygodni wcześniej to wg mnie nie ma sensu. Ogólnie na planowaną cc zgłaszasz się dzień wcześniej ale to już tutaj bardziej od szpitala zależy

acygan lubi tę wiadomość

Starania od stycznia 2015r, niedoczynność tarczycy, macica jednorożna
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 marca 2018, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Totoro kciuki zacisniete :)

• MaGo Autorytet

Wysłany: 17 marca 2018, 13:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O matko takie wieści z rana :D Totoro trzymam kciuki !!! <3

Marcel <3<3
    3jvzi09ke9hkk4qh.png
  • Mirabelcia Autorytet

Wysłany: 17 marca 2018, 13:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Totoro trzymam kciuki, Patusiaa gratulacje! :) ale wieści!

KaMiszka lubi tę wiadomość

12.2014-Aniołek
    03.2017- początek leczenia w Invimed
    02.06.2017- 1 IUI :(
    Hashimoto, nt, IO, hipogonadyzm hipogonadotropowy
    Nasienie ok, drożność ok
  • Asiula27 Przyjaciółka

Wysłany: 17 marca 2018, 14:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Totoro powodzenia <3

gannyx8dn8lwgffz.png
  • acygan Autorytet

Wysłany: 17 marca 2018, 15:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze ale tu w niepewnosci siedze i czekam na wiesci od Totoro :) kto by pomyslal, ze czlowiek tak bedzie to przezywal :)

tanith, Agusia_pia lubią tę wiadomość

• mlodaaa Autorytet

Wysłany: 17 marca 2018, 15:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Acygan ja tak samo ciagle myśle i zaglądam na forum czy już coś wiadomo :)

acygan lubi tę wiadomość

3i49hdgenmhomr4i.png
  • Katy Autorytet

Wysłany: 17 marca 2018, 15:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tak samo ;)

qdkkj48axof4swbx.png

qb3c2n0af5u2yzmp.png
  • edwarda20 Autorytet

Wysłany: 17 marca 2018, 15:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak sie teraz zastanawiam, ze w takim razie wody mogą odejść przed czopem? Lub razem z czopem? Bo chyba z tego co pamięta to Totoro jeszcze nie odszedl czop... Tez jestem bardzo ciekawa jak u niej.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 marca 2018, 15:58

dqprqps6kaqxmc83.png
  • Andzia123 Autorytet

Wysłany: 17 marca 2018, 15:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z tego co położna mówiła u mnie w sr to wody mogą odejść z czopem.

07.04.2018 - marzenia się spełniają <3 zakochana na zabój w Synku :)
    qb3ci09k2rozqy86.png
‹‹ 855 856 857 858 859 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Progesteron - dlaczego jest tak ważny podczas starania o dziecko?

Progesteron to jeden z najważniejszych hormonów dla kobiecej płodności. Jaką rolę odgrywa podczas starania o dziecko, przy zapłodnieniu i we wczesnej ciąży? Jakie są normy i co się dzieje, kiedy stężenie progesteronu jest za niskie? Jak wygląda leczenie luteiną dopochwową i doustną? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko i ciąża po poronieniu - prawdziwe historie ♡

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko" - opowieść o Karolinie, która doświadczyła bolesnej straty w 21. tygodniu ciąży... Jak sama mówi: wszystko układało się idealnie, nic nie wskazywało na to, że coś może być nie tak. "Starania o dziecko i ciąża po poronieniu" -  o bólu, bezsilności, traumie, ale również o pięknym odrodzeniu, niegasnącej nadziei i szczęśliwym zakończeniu. 

CZYTAJ WIĘCEJ