X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe Mamusie 2018
Odpowiedz

Kwietniowe Mamusie 2018

Oceń ten wątek:
  • edwarda20 Autorytet

Wysłany: 18 marca 2018, 18:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Totoro :(

Wlasnie tez sie zastanawiam, czemu nie kleszcze albo vacuum. Lekarz jakiejs starej daty? domyslam sie ze w takim bolu (rozumiem ze nie mialas znieczulenia) jest juz wszystko obojetne i byle tylko sobie ulzyc. Ale nie powinni tego robic. Mąz byl przy Tobie, widzial to? W ogole pytali czy mogą to zastosowac? Mialas plan porodu?

Plan porodu mam zamiar jutro robic, ale tez cos czuje ze nie beda respektowac...

dqprqps6kaqxmc83.png
  • Mirabelcia Autorytet

Wysłany: 18 marca 2018, 18:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Od początku chciałam rodzić naturalnie, ale jak czytam o "wyciskaniu" dziecka, niedotlenieniu czy kleszczach to poważnie zastanawiam się nad cc :/
    Wiadomo, nie ma reguły, ale chyba byłabym spokojniejsza...
    My na SR robiliśmy plan porodu to tak naprawdę położna dyktowała co zaznaczyć bo w szpitalu są takie a nie inne zasady.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 marca 2018, 18:27

12.2014-Aniołek
    03.2017- początek leczenia w Invimed
    02.06.2017- 1 IUI :(
    Hashimoto, nt, IO, hipogonadyzm hipogonadotropowy
    Nasienie ok, drożność ok
  • edwarda20 Autorytet

Wysłany: 18 marca 2018, 18:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja teraz lezalam w szpitalu, na oddziale polozniczym, to kazdej nowoprzyjętej pacjentce dawali do wypelnienia ankiete, cos takiego jak plan porodu, bylo o karmieniu piersia, o laktacji, o przebiegu porodu, nacinaniu, wlasnie tych chwytach zabronionych, czy ma byc muzyka, ciemne swiatlo itp itp. Ale jak na SR z babkami z tego wlasnie szpitala rozmawialam i zapytalam o to, czy jak nie bede karmic piersia to czy mam wziac swoje mleko, to byly oburzone, ze nie ma czegos takiego, mam karmic i koniec :/ to po cholere ta ankieta? To wszystko to pic na wode tak czuje...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 marca 2018, 18:33

dqprqps6kaqxmc83.png
  • Paatka Autorytet

Wysłany: 18 marca 2018, 18:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja plan porodu zrobiłam, ale wiem, że często nawet nie chcą na niego spojrzeć i trzeba naciskać żeby to nie zostało pominięte... a wiadomo jak w bólu, dlatego to jest zadanie mojego męża dopilnować, żeby nie olali tego.
    Moja przyjaciółka jak wyciągnęła plan porodu przy wypełnianiu dokumentów, to kobietka się tylko uśmiechnęła i machnęła ręką, że są ważniejsze sprawy teraz. Na to wkroczył jej partner i mówi, że nie pisali sobie tego tylko po to żeby wrzucić do kosza i on jako prawnik ma takie zboczenie zawodowe i nie odpuści omówienia tego planu. A jak nie chce się zapoznać to ma napisać odmowę na piśmie. No to dopiero wtedy usiadła z nimi i od niechcenia ten plan został omówiony.
    No trzeba walczyć o swoje niestety, nawet w tak nowej i stresującej sytuacji :/

edwarda20, justysbp lubią tę wiadomość

04.2018 - ❤️👧
    04.2020 - ❤️👧
    08.2023 - 👼
    preg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 marca 2018, 18:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w poprzedniej ciazy mialam plan porodu ale nie pamietam czy polozna do niej zagladala (trafilam do szpitala z wysokim cisnieniem i zbijali mi je wlewka z magnezu) polozna przyszla i mialam ich dokumenty wypelnic i tam bylo cos takiego mniej wiecej jak plan porodu.

Teraz tez mam plan porodu ale inny szpital, na stronie maja napisane chyba w 3 miejscach ze prosza o to zeby miev plan porodu.

A ja mam pytanie z innej beczki. Jak stoicie to jaki jest wasz brzuch w dotyku? Jak siedze to on jest mieciutki moge dokładnie wymacac dziecko ale jak stoje jest dosc twardy, lekko napiety ze juz dziecka tak nie wymacam. A jak jest u was?

• sweetmalenka Autorytet

Wysłany: 18 marca 2018, 18:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ciri22 wrote:
    Ja w poprzedniej ciazy mialam plan porodu ale nie pamietam czy polozna do niej zagladala (trafilam do szpitala z wysokim cisnieniem i zbijali mi je wlewka z magnezu) polozna przyszla i mialam ich dokumenty wypelnic i tam bylo cos takiego mniej wiecej jak plan porodu.

Teraz tez mam plan porodu ale inny szpital, na stronie maja napisane chyba w 3 miejscach ze prosza o to zeby miev plan porodu.

A ja mam pytanie z innej beczki. Jak stoicie to jaki jest wasz brzuch w dotyku? Jak siedze to on jest mieciutki moge dokładnie wymacac dziecko ale jak stoje jest dosc twardy, lekko napiety ze juz dziecka tak nie wymacam. A jak jest u was?
    U mnie dokładnie tak samo

ciri22 lubi tę wiadomość

8p3o9jcgldbg45l0.png
    lprk3e5esrf55xps.png
  • Sylwiaa95 Autorytet

Wysłany: 18 marca 2018, 18:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciri22 tez tak mam z brzuchem :)

ciri22 lubi tę wiadomość

xk81pfk.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 marca 2018, 18:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cudnie! :) bo nie pamietalam z pierwszej ciazy :) czyli jest ok.

• Sassy Autorytet

Wysłany: 18 marca 2018, 18:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciri, jak siedzę to brzuszek jest bardziej miękki niż jak stoje. Jak stoję to się wszystko naciąga i napina, mała wypełnia cały brzuch przez co jest twardy jak kamień.

Planu porodu nie mam. Chodzę na SR którą prowadzą położne ze szpitala, w którym będę rodzić i ta kwestia została przemilczana. Byłam na wszystkich zajęciach i ani razu nie było mowy o planie porodu. Będzie za to taka ankieta przy przyjęciu. Ale dobrze, że poruszyłaś ten temat Edwarda, zapytam o to. Chętnie zrobiłabym taki plan, nawet tylko po to, aby uświadomić mojemu facetowi na czym mi zależy i czego ma pilnować, bo przez jego nieobecność nawet nie mieliśmy okazji porozmawiać o naszych oczekiwaniach i o tym jak ma to wyglądać.

8.04.2018 - Szczęśliwa mama pięknej córeczki <3
    n59yhdgewxvis8ih.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 marca 2018, 19:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie tak samo, jak stoję i dotykam to jak skałę. A dziś tam na dole tak mnie kulo jakby ktoś mi szpilke wbijal.

ciri22 lubi tę wiadomość

• Totoro Autorytet

Wysłany: 18 marca 2018, 19:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie słuchajcie bardzo młody lekarz odbierał poród. Rodziłam bez znieczulenia. Wiem, że ten chwyt jest zabroniony, ale kleszcze i vacuum też są niebezpieczne :/ plan porodu miałam, akurat o tym chwycie nic tam nie było, ale tak jak piszecie generalnie już go się nie stosuje. Mąż widział, ale widział też (i słyszał:/) w jakim jestem stanie a jeszcze zrobiło się zamieszanie, że mała utknela to nikomu przez myśl nie przeszło, żeby oponowac :/ grunt, że wszystko dobrze się skończyło. :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 marca 2018, 19:05

ciri22, justysbp, Katy lubią tę wiadomość

klz99vvjothg6ijw.png
    l22n9vvjii1r51bs.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 marca 2018, 19:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Noo mnie dziecko nie wypełnia całego brzucha przy wielowodziu :)

• Gosiczek Autorytet

Wysłany: 18 marca 2018, 19:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny juz lepiej. Troche poleżałam. Mojej dzidzi zaczyna chyba miejsca brakować bo ruchy stają się coraz subtelniejsze część czuć tylko pod ręką. Mam nadzieje że jak sie poloze do łóżka to będzie szaleć jak zwykle bo 20-23 to ulubione godziny mojego szkraba

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 marca 2018, 19:07

Sassy, ciri22, Kinga. lubią tę wiadomość

Starania od stycznia 2015r, niedoczynność tarczycy, macica jednorożna
  • Kinga. Autorytet

Wysłany: 18 marca 2018, 19:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam twardy przez cały czas, bez względu na pozycję. Ale skurcze nie są bolesne, tylko nieprzyjemne i często z jednej strony bardziej intensywne niż z drugiej

klz9mg7yd9d6oxc5.png
    1usaio4ppubu8zir.png
  • edwarda20 Autorytet

Wysłany: 18 marca 2018, 19:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Totoro wrote:
    Właśnie słuchajcie bardzo młody lekarz odbierał poród. Rodziłam bez znieczulenia. Wiem, że ten chwyt jest zabroniony, ale kleszcze i vacuum też są niebezpieczne :/ plan porodu miałam, akurat o tym chwycie nic tam nie było, ale tak jak piszecie generalnie już go się nie stosuje. Mąż widział, ale widział też (i słyszał:/) w jakim jestem stanie a jeszcze zrobiło się zamieszanie, że mała utknela to nikomu przez myśl nie przeszło, żeby oponowac :/ grunt, że wszystko dobrze się skończyło. :)

Ramionkami utknela?

dqprqps6kaqxmc83.png
  • Andzia123 Autorytet

Wysłany: 18 marca 2018, 19:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Totoro wybacz że pytam, ale ponacinali Cię czy nie było potrzeby?

07.04.2018 - marzenia się spełniają <3 zakochana na zabój w Synku :)
    qb3ci09k2rozqy86.png
  • edwarda20 Autorytet

Wysłany: 18 marca 2018, 19:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Andzia123 wrote:
    Totoro wybacz że pytam, ale ponacinali Cię czy nie było potrzeby?
    Na staraczkach Totoro napisala ze pomimo naciecia i tak bardzo pekla. Przy tym chwycie jaki zastosowano, to nie da sie inaczej :(

dqprqps6kaqxmc83.png
  • Makira Autorytet

Wysłany: 18 marca 2018, 19:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    edwarda20 wrote:
    Ale jak na SR z babkami z tego wlasnie szpitala rozmawialam i zapytalam o to, czy jak nie bede karmic piersia to czy mam wziac swoje mleko, to byly oburzone, ze nie ma czegos takiego, mam karmic i koniec :/ to po cholere ta ankieta? To wszystko to pic na wode tak czuje...

No tak pic na wodę :D po prostu zalecenia Ministra, że ta ankieta ma być w dokumentacji medycznej każdej ciezarnej. Trzeba tam pozaznaczac, ale normalnie preferencje rodzącej dostosowuje się na porodowce do warunków i przebiegu porodu i omawia na bieżąco :)

Totoro, jeżeli miałaś dystocje barkowa to może zastosował ucisk nadlonowy? Jeżeli cisneli pod zebrami to Kristeller, jeżeli nad spojeniem to ucisk nadlonowy i to można stosować, tak samo jak mcrobertsa czyli szybkie podniesienie i opuszczenie wyprostowanych nog

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 marca 2018, 19:43

gg646iye46nicebi.png
  • tanith Ekspertka

Wysłany: 18 marca 2018, 19:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edwarda wszystkiego najlepszego i szczęśliwego porodu!

Biedna Totoro, dobrze że po tych przejściach z maleństwem wszytko ok.
    A ja dzisiaj jakoś lepiej się czuję, tzn. krocze i pachwiny mniej bolą, mniej się męczę jak wyszłam do miasta. Nie wiem, może już te więzadła dostatecznie się rozluźniły, albo przyzwyczaiły do nacisku? Zgaga mnie męczy intensywnie, już się nie mogę doczekać aż się to skończy. Codziennie obserwuję brzuszek, ale nie jestem w stanie powiedzieć czy już się obniżył czy nie. Mąż twierdzi, że jest niżej niż kiedyś, a teściowa że nadal wysoko. Dzisiaj jak siedzę to mam wrażenie, że jakoś bardziej mi naciska na uda, ale juz sama nie wiem czy sobie nie wmawiam. Za to te moje bóle "szyjkowe" to już są codziennie.
    Zaczynam się zastanawiać nad tę herbatką z liści malin. W aptece to można kupić? I niech mnie ktoś oświeci, co to jest to 3xS?

edwarda20 lubi tę wiadomość

km5sdf9hi5m1i40u.png
  • sweetmalenka Autorytet

Wysłany: 18 marca 2018, 19:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    3xs to seks schody i sprzątanie. Liście malin najszybciej w zielarskim :)

8p3o9jcgldbg45l0.png
    lprk3e5esrf55xps.png
‹‹ 863 864 865 866 867 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży – czyli po czym poznać że jesteś w ciąży jeszcze przed wykonaniem testu ciążowego?

„Po czym poznać że jestem w ciąży?” - to pytanie zadaje sobie wiele kobiet, zarówno tych które starają się o dziecko jak i tych które podejrzewają, że być może zaszły w ciążę. Odpowiedź nie jest łatwa i jednoznaczna. 

CZYTAJ WIĘCEJ