Kwietniowe Mamusie 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
ciri22 wrote:Od 6 nie spie, już po sniadaniu. Dzis sadny dzien zobaczymy jak moje wody i czy na patologie beda chcieli mnie klasc...
-
nick nieaktualnyOli123 u mnie wygląda to tak:
1. Czy pierzecie pościel, kocyki i rożki? Już wszystko mam poprane.
2. Czy kupujecie poduszke poporodową bądź koło dmuchane do siedzenia po porodzie?
Poduszki nie kupuje.
3. Czy kupujecie dla dziecka mate edukacyjną?
Mate jeżeli kupię to dopiero jakiś czas po porodzie, póki co nie kupuje.
4. Czy szczepicie dziecko zaraz po urodzeniu?
Tak, odrazu będziemy szczepić. -
oli123 wrote:Hej:) ja dzisiaj przespałam prawie całą noc, czyli mozna powiedziec ze wysypiam sie co 2 dzien:) Mam nadzieje ze przed porodem maż zdązy zrobić nam łazienkę, już 2 tygodnie remontujemy a końca nie widać, dzisiaj wizytujemy, troche sie martwie jak u mnie z rozwarciem i w ogóle, mój maluszek ma wielką głowę troche nieproporcionalną do moich bioder i miednicy, myslicie ze to plus dodatni gbs mogloby byc wskazaniem do cc?
Już sama sie zastanawiam czy nie lepiej byłoby miec cc, moja mama rodziła mnie ponad 20h i boje sie ze u mnie bedzie to samo bo mam wąskie biodra i nie ukrywam ze zawsze byłam straszna chudziną (w ciązy przytyłam do tej pory 10kg).
Jeszcze mam pare pytań do was dziewczyny
1. Czy pierzecie pościel, kocyki i rożki?
2. Czy kupujecie poduszke poporodową bądź koło dmuchane do siedzenia po porodzie?
Gbs nie jest żadną podstawą do CC, ale miednice powinni sprawdzić przed porodem, żeby być pewnym, że dziecko się zmieści.
1. Prałam w mleczku + płynie do płukania lovela i wszystko jest mięciutkie i jak nowe.
2. Nie kupuje - fizjoterapeutka w szkole rodzenia odradzała.
3. Kupię, nawet ostatnio się zastanawiałam jaką, ale jeszcze nic nie wybrałam.
4. Dziecko szczepię dobę lub dwie po porodzie.
Acygan zaraz jestem -
Ja już po wizycie
Moja Kruszynka nie przybrała za dużo, waży 2760g czyli przybrała 1kg w ciągu 6 tygodni. Będzie malutka:) Poza tym wszystko ok, szyjka trzyma, nie zanosi się na poródUłożenie główkowe.
Lekarz zwrócił uwagę na mniejszy o ponad tydzień (prawie 2) brzuszek. Czy wiecie coś na ten temat? Nie chcę googlować i się nakręcać bzdurami z neta.
Dostałam też zalecenie udania się na ktg.
Oli, już odpowiadam
1. Czy pierzecie pościel, kocyki i rożki? Tak, z takich dodatkowych rzeczy nie uprałam jedynie kokona.
Nie
Kupię już jakiś czas po porodzie. Liczę też na to, że może dostanę w prezencie haha.
Raczej tak
Piorę w proszku i płynie do płukania z Loveli, jestem zadowolona.Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 marca 2018, 12:10
-
nick nieaktualnyAga78 wrote:Ciri 22, daj znać jak po wizycie. Ja też byłam tydzień na obserwacji w szpitalu z powodu wielowodzia. 07.03- 22 cm, 12.03- 17 cm, 15.03- 23 cm. Dzisiaj byłam u mojego lekarza prowadzącego i miałam 25 cm- niby mam się nie martwić, ale tak czytam, że na tym etapie ciąży to za dużo.
To z lewej to dzis a to z prawej 2 tygodnie temu. Mam wrazenie ze brzuch zmalal i ze bedzie ok.
-
oli123 wrote:Jak to? To nie robila USG skoro nie wiesz czy dziecko ma główkę na dole?
Dziwne, ja na każdej wizycie mam USG dowiaduje sie ile dzieciatko wazy, jaki jest obwód główki, lekarz ogląda serduszko i mózg, bada szyjke ręcznie, waży mierzy ciśnienie, za to KTG pewnie nie miałabym ani razu gdybym nie lezala tydzien na patologii ciazyElwira
-
Albo zaczął odchodzić mi czop albo gin mnie podrażnila po tym badaniu... Bo miałam dzusiaj śluz delikatnie podbarwiony na brązowo (taka kawa z mlekiem). Nie martwię się, bo wiem, że na tym etapie to może się zdarzyć.29.09.2016 Aniołek (10 tc)
09.04.2018 cud narodzin - 55 cm, 3720 g. Amelka ❤️
16.09.2020 cud narodzin - 54 cm, 3150 g. Igorek ❤️
-
oli123 wrote:Jeszcze mam pare pytań do was dziewczyny
1. Tak, wszystko piórem w płynie do prania Dzidziuś i wychodzi naprawdę mięciutkie.
2. Nic nie kupiłam ale może się nas tym zastanowię.
3. Pewnie kupię ale dopiero po porodzie.
4. Tak.29.09.2016 Aniołek (10 tc)
-
nick nieaktualny1. Czy pierzecie pościel, kocyki i rożki?
Tak w plynie do prania i plukania Dzidziuś
Nie kupuje
Mam po córce - dostaliśmy w prezencie
Tak szczepię zgodnie z kalendarzem szczepień refundowanymi szczepionkami -
Sassy wrote:No i co Darika, miałyśmy iść łeb w łeb, a Ty chyba szybciej urodzisz coś czuje :p
. Ale zobaczymy
. Jak córka zadecyduje, że się chce pojawić to niech się pojawia
. A może wyjdzie tak, że urodziny razem? Wiesz, nigdy nic nie wiadomo
.
Sassy lubi tę wiadomość
29.09.2016 Aniołek (10 tc)
-
darika wrote:Albo zaczął odchodzić mi czop albo gin mnie podrażnila po tym badaniu... Bo miałam dzusiaj śluz delikatnie podbarwiony na brązowo (taka kawa z mlekiem). Nie martwię się, bo wiem, że na tym etapie to może się zdarzyć.
-
A ja pół nocy nie spałam przez ból ucha buuu.. dopiero APAP pomógł, pierwszy raz od początku ciąży wzięłam coś przeciwbólowego eh.. czuję, że to + męczący kaszel w końcu mnie dzisiaj do internistki pogonią, a tak mi się nie chce tam iść i prosić o wizytę, ale wolę się też mocniej nie rozłożyć teraz na końcówce.
Ajrin ja też nie zamierzam rodzić przed świętami
Elwira mój gin to też z tych małomównych, ale mi taki układ w sumie pasuje, wychodzę z założenia, że jakby było cos nie tak to dałby znać
Ciri mi się wydaje, że tak na oko mniejszy brzuchol- trzymam kciuki żeby było dobrze wszystko!
taaak, ja to wszystko już poprałam w Loveli. Mam proszek i płyn do prania, proszek do kitu a z płynu wychodzą mięciutkie
Nieee... ja kupiłam tylko rogala do karmienia
Na razie nie, taką grająco-brzęczącą pożyczę od koleżanki i zobaczę jak się sprawdzi ewentualnie, a tak to mąż będzie robił taki drewniany baby gymale to za jakiś czas
tak, ja tutaj płynę z prądem
-
1. Wszystko pralam.
2. Nie kupuje, choc np mamaginekolog bardzo poleca.
3. Nie wiem, zobacze po porodzie.
4. Szczepie.
Pilam wapno rozpuszczalne jak bylam chora,jakis miesiac temu.
Pieluchy, reczniki i kocyki wyprasowaneteraz ubranka pojda w ruch. Juz wiem, ze nie polubie prasowania pieluch tetrowych