X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe Mamusie 2018
Odpowiedz

Kwietniowe Mamusie 2018

Oceń ten wątek:
  • Aga78 Autorytet

Wysłany: 20 marca 2018, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ciri22 wrote:
    Od 6 nie spie, już po sniadaniu. Dzis sadny dzien zobaczymy jak moje wody i czy na patologie beda chcieli mnie klasc...
    Ciri 22, daj znać jak po wizycie. Ja też byłam tydzień na obserwacji w szpitalu z powodu wielowodzia. 07.03- 22 cm, 12.03- 17 cm, 15.03- 23 cm. Dzisiaj byłam u mojego lekarza prowadzącego i miałam 25 cm- niby mam się nie martwić, ale tak czytam, że na tym etapie ciąży to za dużo.

14.11.2015- 1 IUI:( 14.01.2016 2 IUI:(
    11.05.2016-INF-I Transfer :(
    06.12.2016 - CRIO II Transfer
    04.05.2017- ciąża naturalna Aniołek [*] 9 tydz
    3jvzi09kjtx66r5t.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 marca 2018, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oli123 u mnie wygląda to tak:
    1. Czy pierzecie pościel, kocyki i rożki? Już wszystko mam poprane.
    2. Czy kupujecie poduszke poporodową bądź koło dmuchane do siedzenia po porodzie?
    Poduszki nie kupuje.
    3. Czy kupujecie dla dziecka mate edukacyjną?
    Mate jeżeli kupię to dopiero jakiś czas po porodzie, póki co nie kupuje.
    4. Czy szczepicie dziecko zaraz po urodzeniu?
    Tak, odrazu będziemy szczepić.

• oli123 Autorytet

Wysłany: 20 marca 2018, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A w czym pierzecie kocyki i pościel minky zeby zachowały swoją miękkość? Boje sie użyc kapsułek z loveli bo wszystko po nich jest twarde a z drugiej strony boje sie użyć płynu do płukania

mhsvi09k63nasq33.png
  • Paatka Autorytet

Wysłany: 20 marca 2018, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    oli123 wrote:
    Hej:) ja dzisiaj przespałam prawie całą noc, czyli mozna powiedziec ze wysypiam sie co 2 dzien:) Mam nadzieje ze przed porodem maż zdązy zrobić nam łazienkę, już 2 tygodnie remontujemy a końca nie widać, dzisiaj wizytujemy, troche sie martwie jak u mnie z rozwarciem i w ogóle, mój maluszek ma wielką głowę troche nieproporcionalną do moich bioder i miednicy, myslicie ze to plus dodatni gbs mogloby byc wskazaniem do cc?
    Już sama sie zastanawiam czy nie lepiej byłoby miec cc, moja mama rodziła mnie ponad 20h i boje sie ze u mnie bedzie to samo bo mam wąskie biodra i nie ukrywam ze zawsze byłam straszna chudziną (w ciązy przytyłam do tej pory 10kg).
    Jeszcze mam pare pytań do was dziewczyny
    1. Czy pierzecie pościel, kocyki i rożki?
    2. Czy kupujecie poduszke poporodową bądź koło dmuchane do siedzenia po porodzie?

Gbs nie jest żadną podstawą do CC, ale miednice powinni sprawdzić przed porodem, żeby być pewnym, że dziecko się zmieści.

1. Prałam w mleczku + płynie do płukania lovela i wszystko jest mięciutkie i jak nowe.
    2. Nie kupuje - fizjoterapeutka w szkole rodzenia odradzała.
    3. Kupię, nawet ostatnio się zastanawiałam jaką, ale jeszcze nic nie wybrałam.
    4. Dziecko szczepię dobę lub dwie po porodzie.

Acygan zaraz jestem :D

04.2018 - ❤️👧
    04.2020 - ❤️👧
    08.2023 - 👼
    preg.png
  • MaGo Autorytet

Wysłany: 20 marca 2018, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Normalnie piorę w proszku Lovela i dodaję płyn Lovela do płukania. Minki są mięciutkie.

Marcel <3<3
    3jvzi09ke9hkk4qh.png
  • Sassy Autorytet

Wysłany: 20 marca 2018, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już po wizycie :)

Moja Kruszynka nie przybrała za dużo, waży 2760g czyli przybrała 1kg w ciągu 6 tygodni. Będzie malutka:) Poza tym wszystko ok, szyjka trzyma, nie zanosi się na poród :) Ułożenie główkowe.

Lekarz zwrócił uwagę na mniejszy o ponad tydzień (prawie 2) brzuszek. Czy wiecie coś na ten temat? Nie chcę googlować i się nakręcać bzdurami z neta.

Dostałam też zalecenie udania się na ktg.

Oli, już odpowiadam
    1. Czy pierzecie pościel, kocyki i rożki? Tak, z takich dodatkowych rzeczy nie uprałam jedynie kokona.
    Nie
    Kupię już jakiś czas po porodzie. Liczę też na to, że może dostanę w prezencie haha.
    Raczej tak

Piorę w proszku i płynie do płukania z Loveli, jestem zadowolona.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 marca 2018, 12:10

8.04.2018 - Szczęśliwa mama pięknej córeczki <3
    n59yhdgewxvis8ih.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 marca 2018, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga78 wrote:
    Ciri 22, daj znać jak po wizycie. Ja też byłam tydzień na obserwacji w szpitalu z powodu wielowodzia. 07.03- 22 cm, 12.03- 17 cm, 15.03- 23 cm. Dzisiaj byłam u mojego lekarza prowadzącego i miałam 25 cm- niby mam się nie martwić, ale tak czytam, że na tym etapie ciąży to za dużo.
    Na pewno dam znac.. Ale pokaze wam swoje zdjecie.

To z lewej to dzis a to z prawej 2 tygodnie temu. Mam wrazenie ze brzuch zmalal i ze bedzie ok.
    a6bf2451646b7348med.jpg

• Elwira.eli Ekspertka

Wysłany: 20 marca 2018, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    oli123 wrote:
    Jak to? To nie robila USG skoro nie wiesz czy dziecko ma główkę na dole?
    Dziwne, ja na każdej wizycie mam USG dowiaduje sie ile dzieciatko wazy, jaki jest obwód główki, lekarz ogląda serduszko i mózg, bada szyjke ręcznie, waży mierzy ciśnienie, za to KTG pewnie nie miałabym ani razu gdybym nie lezala tydzien na patologii ciazy
    Moja gin nigdy nic nie mowi. Moze juz obrocone a mi nie mowila.od wczoraj czuje jak dzidzia uciska na odbyt i dzisiaj troche uplawy byly xolte, ale jak narazie tylko jednorazowa sytuacja. Mysle ze nie donnosze do kwietnia. Chcialam chociaz do piatku donosic. Dodam tylko ze apetytu brak .

Elwiraw4sqvfxmghvzuxjy.png
    d5afqdrhuwojfkqi.png
  • Elwira.eli Ekspertka

Wysłany: 20 marca 2018, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ciri22 wrote:
    Na pewno dam znac.. Ale pokaze wam swoje zdjecie.

To z lewej to dzis a to z prawej 2 tygodnie temu. Mam wrazenie ze brzuch zmalal i ze bedzie ok.
    a6bf2451646b7348med.jpg
    Ladny brzuszek

d5afqdrhuwojfkqi.png
  • Elwira.eli Ekspertka

Wysłany: 20 marca 2018, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Smieszne jest to ze dwa raxy juz rodzilam i boje sie teraz jeszcze bardziej... Na dodatek gdyby cos sie dzialo to nawet wody w domu nie mam bo cos robia niedaleko i nawet bym nie miala jak sie podmyc no i samichod wczoraj sie popsul

d5afqdrhuwojfkqi.png
  • edwarda20 Autorytet

Wysłany: 20 marca 2018, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oli wypralam wszystko z czym dziecko będzie miało styczność. W płynie lovela. Nie kupuje żadnych poduszek. Mate kupie po porodzie. Szczepie dziecko.

dqprqps6kaqxmc83.png
  • darika Autorytet

Wysłany: 20 marca 2018, 12:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Albo zaczął odchodzić mi czop albo gin mnie podrażnila po tym badaniu... Bo miałam dzusiaj śluz delikatnie podbarwiony na brązowo (taka kawa z mlekiem). Nie martwię się, bo wiem, że na tym etapie to może się zdarzyć.

29.09.2016 Aniołek (10 tc)
    09.04.2018 cud narodzin - 55 cm, 3720 g. Amelka ❤️
    16.09.2020 cud narodzin - 54 cm, 3150 g. Igorek ❤️
    lprkcwa1zb61biig.png
    961l3e5eru5riodc.png
  • Sassy Autorytet

Wysłany: 20 marca 2018, 12:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i co Darika, miałyśmy iść łeb w łeb, a Ty chyba szybciej urodzisz coś czuje :p

8.04.2018 - Szczęśliwa mama pięknej córeczki <3
    n59yhdgewxvis8ih.png
  • darika Autorytet

Wysłany: 20 marca 2018, 12:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    oli123 wrote:
    Jeszcze mam pare pytań do was dziewczyny

1. Tak, wszystko piórem w płynie do prania Dzidziuś i wychodzi naprawdę mięciutkie.
    2. Nic nie kupiłam ale może się nas tym zastanowię.
    3. Pewnie kupię ale dopiero po porodzie.
    4. Tak.

lprkcwa1zb61biig.png
    961l3e5eru5riodc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 marca 2018, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak w plynie do prania i plukania Dzidziuś
    Nie kupuje
    Mam po córce - dostaliśmy w prezencie
    Tak szczepię zgodnie z kalendarzem szczepień refundowanymi szczepionkami

• darika Autorytet

Wysłany: 20 marca 2018, 12:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sassy wrote:
    No i co Darika, miałyśmy iść łeb w łeb, a Ty chyba szybciej urodzisz coś czuje :p
    No właśnie ja już się nastawilam na tego 7 kwietnia :-P. Ale zobaczymy :-). Jak córka zadecyduje, że się chce pojawić to niech się pojawia :-). A może wyjdzie tak, że urodziny razem? Wiesz, nigdy nic nie wiadomo :-D.

Sassy lubi tę wiadomość

lprkcwa1zb61biig.png
    961l3e5eru5riodc.png
  • oli123 Autorytet

Wysłany: 20 marca 2018, 12:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    darika wrote:
    Albo zaczął odchodzić mi czop albo gin mnie podrażnila po tym badaniu... Bo miałam dzusiaj śluz delikatnie podbarwiony na brązowo (taka kawa z mlekiem). Nie martwię się, bo wiem, że na tym etapie to może się zdarzyć.
    Tez dzisiaj zauwazylam kawowe uplawy, cale dzczescie mam dzisiaj wizyte

mhsvi09k63nasq33.png
  • kaszelkowa Autorytet

Wysłany: 20 marca 2018, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja pół nocy nie spałam przez ból ucha buuu.. dopiero APAP pomógł, pierwszy raz od początku ciąży wzięłam coś przeciwbólowego eh.. czuję, że to + męczący kaszel w końcu mnie dzisiaj do internistki pogonią, a tak mi się nie chce tam iść i prosić o wizytę, ale wolę się też mocniej nie rozłożyć teraz na końcówce.

Ajrin ja też nie zamierzam rodzić przed świętami :D
    Elwira mój gin to też z tych małomównych, ale mi taki układ w sumie pasuje, wychodzę z założenia, że jakby było cos nie tak to dałby znać :)
    Ciri mi się wydaje, że tak na oko mniejszy brzuchol- trzymam kciuki żeby było dobrze wszystko!

taaak, ja to wszystko już poprałam w Loveli. Mam proszek i płyn do prania, proszek do kitu a z płynu wychodzą mięciutkie :)
    Nieee... ja kupiłam tylko rogala do karmienia
    Na razie nie, taką grająco-brzęczącą pożyczę od koleżanki i zobaczę jak się sprawdzi ewentualnie, a tak to mąż będzie robił taki drewniany baby gym :) ale to za jakiś czas
    tak, ja tutaj płynę z prądem

mjvy9vvjacooymry.png
  • Elwira.eli Ekspertka

Wysłany: 20 marca 2018, 13:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy ktoras brala wapno w syropie na suche gardlo?

d5afqdrhuwojfkqi.png
  • acygan Autorytet

Wysłany: 20 marca 2018, 13:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    1. Wszystko pralam.
    2. Nie kupuje, choc np mamaginekolog bardzo poleca.
    3. Nie wiem, zobacze po porodzie.
    4. Szczepie.

Pilam wapno rozpuszczalne jak bylam chora,jakis miesiac temu.

Pieluchy, reczniki i kocyki wyprasowane :) teraz ubranka pojda w ruch. Juz wiem, ze nie polubie prasowania pieluch tetrowych :)

‹‹ 872 873 874 875 876 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

8 rzeczy, które warto wiedzieć o diagnostyce endometriozy

Diagnoza endometriozy niekiedy trwa latami... Wszystko za sprawą niespecyficznych objawów, które daje to schorzenie. A jak wiadomo - im szybsza diagnoza, tym większa szansa na podjęcie efektywnego leczenia. Przeczytaj najważniejsze i najbardziej kluczowe rzeczy o diagnostyce endometriozy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwasy Omega-3 - ważny składnik w diecie przyszłej mamy

Kwasy omega-3 są bardzo istotnym składnikiem w diecie, o którym warto pomyśleć już na etapie starań o dziecko. Idealnie, aby po konsultacji z lekarzem, suplementować kwasy już od pierwszych dni ciąży. Dlaczego są takie ważne? Jaką pełnią rolę? Jak wybrać odpowiedni suplement? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ