Kwietniowe Mamusie 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyJa tez wszystko popralam
dzisiaj ostatnie pranie zrobilam, zostalo male prasowanko.
Poduszke mam tylko do karmienia i do spania.
Mate edukacyjna kupilam juz dawno temu.
U nas pierwsze szczepienie jest jakos miedzy 6 a 9 tyg zycia.
Tak chwalilam ze nic mi nie dolegs a wczoraj zlapal mnie bol miesiaczkowy. Na ktg wyszly 2 delikatne skurcze. A do porodu coraz blizejwlasnie jestem na etapie sprzatania
-
A ja się umówiłam na wizytę u innego lekarza, aby zrobił mi usg. Także znowu idę w czwartek. Dzisiaj dowiedziałam się, że dzidzia mała, że jej brzuszek jest mniejszy, że brzuch (mój) też mam wizualne mały i aż się ciśnie na usta pytanie czy przepływy, ilość wód i łożysko są ok....a tego się nie dowiedziałam
Bez emocji powiedziałam o tym mamie, to wręcz kazała mi to skonsultować z kimś innym. I tak zrobię. Do tej pory wszystko było ok, więc może łożysko nawala. Jak nie sprawdzę to się nie dowiem. Także znów wizytuję w czwartek a w poniedziałek mam ktgSamopoczucie super, łaże sobie po galerii handlowej. Ściskam wszystkie, które męczą jakiekolwiek bóle :* Jeszcze trochę!
Elwira.eli lubi tę wiadomość
-
U mnie dzisiaj piękne słońce, więc był długi spacer, przy okazji weszłam do sklepu i kupiłam świeżego ananasa
Mało dojrzałe tylko były, więc muszę poczekać ze 2 dni ze zjedzeniem
Też mnie czeka jeszcze jedna pralka i trochę prasowania, bo w weekend była moja mama co równa się z kolejnymi ubrankami dla Bianki. Ale na razie schnie "dorosłe pranie" więc muszę z tym poczekać do jutra. Przynajmniej zajęcie będzie -
U mnie raczej nie ma planu żłobka. Po rocznym macierzyńsko-rodzicielskim, planuje iść na wychowawczy, a później raczej bez mojego powrotu do pracy chcemy mieć drugie dziecko. Ale czy los i życie pozwoli to czas pokaże
-
Ja zpstaje w domu cały macierzyński i rok wychowaczego. Nie spieszy mi się oddawać dziecko w obce ręce, zajmować się obcymi dziećmi i oddawać tym samym 80% mojej wypłaty. Aż tak swojej pracy nie kocham
Też dlatego, że to moje pierwsze dziecko i nie chcę niczego przegapić!
Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 marca 2018, 14:25
Marcel❤
-
Czyli nie jestem dziwna xd posprzeczalam się dzisiaj z siostra męża, wkurzyła mnie bo zaczęła mi narzucać swoje zdanie, że dziecko lepiej się rozwija w żłobku, że jej córka od 5 miesiaca była w żłobku i wtedy wystrzelila z rozwojem. Ja też chce siedzieć w domu tyle ile trzeba, rok na pewno, też mam nadzieję że sytuacja finansowa nam na to pozwoli.07.04.2018 - marzenia się spełniają
zakochana na zabój w Synku
-
Ja pewnie dopiero wrócę do pracy od września 2019, czyli od nowego roku szkolnego. Ale pewnie wtedy będę chciała sie już powoli brać za drugie
.
Sassy nie martw się swoim lekarzem skonsultuj to z innym. Moja córcia też nie jest cała idealnie wymiarowa i też poszczególne części ciała się różnią. Ale gin nic nie mówi, nie straszy, wszystko jest ok. Dzieciaczki różnie rosną - tak samo jak dorośli.
Oj, ja też bym pobiegala po galerii. Ale żeby do niej się wybrać to muszę dojechać 30 km (w moim wypizdowku żadnej nie ma), a to już tylko z mężem, bo dalej to już jako kierowca nie jeżdżę, bo mi po prostu niewygodnie się kieruje. A że mąż pracuje codziennie od rana do wieczora... No to nadrobię jak Malutka porośnie
.
Sassy lubi tę wiadomość
29.09.2016 Aniołek (10 tc)
09.04.2018 cud narodzin - 55 cm, 3720 g. Amelka ❤️
16.09.2020 cud narodzin - 54 cm, 3150 g. Igorek ❤️
-
Ja wszystko prałam w proszku loveli i płynie do płukania i wyglądają jak nowe. Koła itd poporodowego nie kupuje, a matę kupię jak już urodze chyba, ze dostaniemy w prezencie co jest bardzo prawdopodobne to kupować nie będę
co do szczepień to tak, my tez szczepimy.
Na ta chwile nie myśle o żłobku. Przed ciąża nie pracowałam bo dopiero co studia skończyłam i zaczęłam praktyki wiec nawet jeśli wrócę na praktyki to nie pośle synka do żłobka bo nie będę tam dużo czasu spędzać ( praktyki na rzeczoznawcę majątkowego wiec wszystko robię w domu). Jeśli znajdę praktyki połączone z praca to wtedy będę myśleć, a tak to chce żeby synek był ze mną w domu
jeśli chodzi o rozwój dziecka w żłobku to ja nie mam zdania bo nie mam dzieci, ale mojego męża siostra tez uważa ze dziecko powinno chodzić do żłobka i przedszkola bo tam lepiej się rozwija. Dla mnie no dziwne jest takie gadanie bo skoro ona nie pracuje to na dobra sprawę gdyby usiadła z dzieckiem do różnych zadań to tak samo by się rozwijało, a ze jej się nie chce bo woli żeby wszyscy wszystko za nią robili to woli posłać dziecko do żłobka i przedszkola a w tym czasie siedzieć i seriale oglądać. Kwestia chyba podejścia do danej sprawy.
Pytanie do dziewczyn które pobierają komórki macierzyste. Czy wszystkie zamowilyscie z PBKM czy z jakieś innej firmy podpisaliście umowę? -
nick nieaktualnyJa jesli nic nie wymysle to bede musiala wrocic do pracy juz na koniec czerwca. Moge sie zwolnic z pracy i byc bezrobotna bez prawa do zasilku - w Holandii macierzynski trwa 16 tyg, ja zaczelam 6 marca juz a zasilek dostaja osoby ktore sa zwalniane z pracy, jest opcja chorobowego jeszcze ale duzo Polek kombinuje wiec chyba sobie odpuszcze. Ogolnie masakra ale nie moge pozwolic by moj chlopak pracowal i placil moje raty w PL, ktore malo nie wynosza.
-
nick nieaktualnyJa na pewno wykorzystam cały urlop macierzyński i rodzicielskie, i zaległy wypoczynkowy za ponad dwa lata (bo się uzbierało przez dwie ciąże), a potem to nie wiem co zrobię, bo sytuacja finansowa zbyt kolorowa nie jest. A z drugiej strony i żłobek i przedszkole też kosztują, tu gdzie mieszkam brak publicznych (a żłobki w ogóle bywają publiczne? Bo nawet się nie orientuję), i trzeba dobrze wszystko przeanalizować. Ale to zostawiam na "później"
-
nick nieaktualnycasteam wrote:Ja jesli nic nie wymysle to bede musiala wrocic do pracy juz na koniec czerwca. Moge sie zwolnic z pracy i byc bezrobotna bez prawa do zasilku - w Holandii macierzynski trwa 16 tyg, ja zaczelam 6 marca juz a zasilek dostaja osoby ktore sa zwalniane z pracy, jest opcja chorobowego jeszcze ale duzo Polek kombinuje wiec chyba sobie odpuszcze. Ogolnie masakra ale nie moge pozwolic by moj chlopak pracowal i placil moje raty w PL, ktore malo nie wynosza.
-
nick nieaktualnyDziewczyny przypomnijcie mi jak chcecie ubierać maluszki w szpitalu. Body z krótkim (czy długim) i na to pajac, czy jakoś inaczej. Ja za nic w świecie nie mogę sobie przypomnieć czy pod pajaca zakładałam body z krótkim czy długim rękawkiem. A zaczynam pakowanie toreb i utknęłam z ciuszkami.
-
Ja do szpitala wzięłam właśnie body z długim rękawem + pajacyki, do tego kilka polspiochow gdyby body i pajacyk to było za dużo. Wtedy założę body i polspiochy. Nie mam doświadczenia w ubieraniu maluszków więc strzelam w ciemno
.
29.09.2016 Aniołek (10 tc)
09.04.2018 cud narodzin - 55 cm, 3720 g. Amelka ❤️
16.09.2020 cud narodzin - 54 cm, 3150 g. Igorek ❤️