X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe Mamusie 2018
Odpowiedz

Kwietniowe Mamusie 2018

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 marca 2018, 13:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez wszystko popralam ;) dzisiaj ostatnie pranie zrobilam, zostalo male prasowanko.
    Poduszke mam tylko do karmienia i do spania.
    Mate edukacyjna kupilam juz dawno temu.
    U nas pierwsze szczepienie jest jakos miedzy 6 a 9 tyg zycia.

Tak chwalilam ze nic mi nie dolegs a wczoraj zlapal mnie bol miesiaczkowy. Na ktg wyszly 2 delikatne skurcze. A do porodu coraz blizej ;) wlasnie jestem na etapie sprzatania :)

• Sassy Autorytet

Wysłany: 20 marca 2018, 13:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja się umówiłam na wizytę u innego lekarza, aby zrobił mi usg. Także znowu idę w czwartek. Dzisiaj dowiedziałam się, że dzidzia mała, że jej brzuszek jest mniejszy, że brzuch (mój) też mam wizualne mały i aż się ciśnie na usta pytanie czy przepływy, ilość wód i łożysko są ok....a tego się nie dowiedziałam :/
    Bez emocji powiedziałam o tym mamie, to wręcz kazała mi to skonsultować z kimś innym. I tak zrobię. Do tej pory wszystko było ok, więc może łożysko nawala. Jak nie sprawdzę to się nie dowiem. Także znów wizytuję w czwartek a w poniedziałek mam ktg :) Samopoczucie super, łaże sobie po galerii handlowej. Ściskam wszystkie, które męczą jakiekolwiek bóle :* Jeszcze trochę!

Elwira.eli lubi tę wiadomość

8.04.2018 - Szczęśliwa mama pięknej córeczki <3
    n59yhdgewxvis8ih.png
  • Paatka Autorytet

Wysłany: 20 marca 2018, 13:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie dzisiaj piękne słońce, więc był długi spacer, przy okazji weszłam do sklepu i kupiłam świeżego ananasa ;) Mało dojrzałe tylko były, więc muszę poczekać ze 2 dni ze zjedzeniem :D
    Też mnie czeka jeszcze jedna pralka i trochę prasowania, bo w weekend była moja mama co równa się z kolejnymi ubrankami dla Bianki. Ale na razie schnie "dorosłe pranie" więc muszę z tym poczekać do jutra. Przynajmniej zajęcie będzie :)

04.2018 - ❤️👧
    04.2020 - ❤️👧
    08.2023 - 👼
    preg.png
  • Andzia123 Autorytet

Wysłany: 20 marca 2018, 14:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a powiedzcie mi, ile czasu planujecie być w domu z dzieckiem? Kiedy do żłobka planujecie wysłać?

07.04.2018 - marzenia się spełniają <3 zakochana na zabój w Synku :)
    qb3ci09k2rozqy86.png
  • Paatka Autorytet

Wysłany: 20 marca 2018, 14:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie raczej nie ma planu żłobka. Po rocznym macierzyńsko-rodzicielskim, planuje iść na wychowawczy, a później raczej bez mojego powrotu do pracy chcemy mieć drugie dziecko. Ale czy los i życie pozwoli to czas pokaże ;)

04.2018 - ❤️👧
    04.2020 - ❤️👧
    08.2023 - 👼
    preg.png
  • MaGo Autorytet

Wysłany: 20 marca 2018, 14:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja zpstaje w domu cały macierzyński i rok wychowaczego. Nie spieszy mi się oddawać dziecko w obce ręce, zajmować się obcymi dziećmi i oddawać tym samym 80% mojej wypłaty. Aż tak swojej pracy nie kocham ;) Też dlatego, że to moje pierwsze dziecko i nie chcę niczego przegapić!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 marca 2018, 14:25

Marcel <3<3
    3jvzi09ke9hkk4qh.png
  • Sassy Autorytet

Wysłany: 20 marca 2018, 14:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja na pewno rok zostaję z dzieckiem. Chciałabym dłużej, zobaczymy czy sytuacja finansowa na to pozwoli.

8.04.2018 - Szczęśliwa mama pięknej córeczki <3
    n59yhdgewxvis8ih.png
  • Kinga. Autorytet

Wysłany: 20 marca 2018, 14:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zakładając, że syt.fin. się nie pogorszy chciałabym by dziecko było do 2-3 r.ż w domu. Ale dużo też zależy od samego dziecka i jego preferencji.

klz9mg7yd9d6oxc5.png
    1usaio4ppubu8zir.png
  • acygan Autorytet

Wysłany: 20 marca 2018, 14:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bede siedziec w domu tyle ile bedzie trzeba,mysle ze po dwoch latach druga ciaza jesli sie uda.

• Andzia123 Autorytet

Wysłany: 20 marca 2018, 14:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czyli nie jestem dziwna xd posprzeczalam się dzisiaj z siostra męża, wkurzyła mnie bo zaczęła mi narzucać swoje zdanie, że dziecko lepiej się rozwija w żłobku, że jej córka od 5 miesiaca była w żłobku i wtedy wystrzelila z rozwojem. Ja też chce siedzieć w domu tyle ile trzeba, rok na pewno, też mam nadzieję że sytuacja finansowa nam na to pozwoli.

qb3ci09k2rozqy86.png
  • sweetmalenka Autorytet

Wysłany: 20 marca 2018, 14:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My w szpitalu

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 marca 2018, 15:00

8p3o9jcgldbg45l0.png
    lprk3e5esrf55xps.png
  • Andzia123 Autorytet

Wysłany: 20 marca 2018, 15:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sweetmalenka wrote:
    My w szpitalu
    A co się dzieje? Wybacz, nie pamiętam :(

qb3ci09k2rozqy86.png
  • darika Autorytet

Wysłany: 20 marca 2018, 15:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja pewnie dopiero wrócę do pracy od września 2019, czyli od nowego roku szkolnego. Ale pewnie wtedy będę chciała sie już powoli brać za drugie :-P.

Sassy nie martw się swoim lekarzem skonsultuj to z innym. Moja córcia też nie jest cała idealnie wymiarowa i też poszczególne części ciała się różnią. Ale gin nic nie mówi, nie straszy, wszystko jest ok. Dzieciaczki różnie rosną - tak samo jak dorośli.
    Oj, ja też bym pobiegala po galerii :-D. Ale żeby do niej się wybrać to muszę dojechać 30 km (w moim wypizdowku żadnej nie ma), a to już tylko z mężem, bo dalej to już jako kierowca nie jeżdżę, bo mi po prostu niewygodnie się kieruje. A że mąż pracuje codziennie od rana do wieczora... No to nadrobię jak Malutka porośnie :-D.

Sassy lubi tę wiadomość

29.09.2016 Aniołek (10 tc)
    09.04.2018 cud narodzin - 55 cm, 3720 g. Amelka ❤️
    16.09.2020 cud narodzin - 54 cm, 3150 g. Igorek ❤️
    lprkcwa1zb61biig.png
    961l3e5eru5riodc.png
  • sweetmalenka Autorytet

Wysłany: 20 marca 2018, 15:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Andzia123 wrote:
    A co się dzieje? Wybacz, nie pamiętam :(
    Skierowanie dostałam:p

justysbp lubi tę wiadomość

8p3o9jcgldbg45l0.png
    lprk3e5esrf55xps.png
  • Malyprosiaczek Autorytet

Wysłany: 20 marca 2018, 15:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wszystko prałam w proszku loveli i płynie do płukania i wyglądają jak nowe. Koła itd poporodowego nie kupuje, a matę kupię jak już urodze chyba, ze dostaniemy w prezencie co jest bardzo prawdopodobne to kupować nie będę :P co do szczepień to tak, my tez szczepimy.

Na ta chwile nie myśle o żłobku. Przed ciąża nie pracowałam bo dopiero co studia skończyłam i zaczęłam praktyki wiec nawet jeśli wrócę na praktyki to nie pośle synka do żłobka bo nie będę tam dużo czasu spędzać ( praktyki na rzeczoznawcę majątkowego wiec wszystko robię w domu :D ). Jeśli znajdę praktyki połączone z praca to wtedy będę myśleć, a tak to chce żeby synek był ze mną w domu :) jeśli chodzi o rozwój dziecka w żłobku to ja nie mam zdania bo nie mam dzieci, ale mojego męża siostra tez uważa ze dziecko powinno chodzić do żłobka i przedszkola bo tam lepiej się rozwija. Dla mnie no dziwne jest takie gadanie bo skoro ona nie pracuje to na dobra sprawę gdyby usiadła z dzieckiem do różnych zadań to tak samo by się rozwijało, a ze jej się nie chce bo woli żeby wszyscy wszystko za nią robili to woli posłać dziecko do żłobka i przedszkola a w tym czasie siedzieć i seriale oglądać. Kwestia chyba podejścia do danej sprawy.

Pytanie do dziewczyn które pobierają komórki macierzyste. Czy wszystkie zamowilyscie z PBKM czy z jakieś innej firmy podpisaliście umowę?

f2wlqps6jdpv4xb3.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 marca 2018, 15:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jesli nic nie wymysle to bede musiala wrocic do pracy juz na koniec czerwca. Moge sie zwolnic z pracy i byc bezrobotna bez prawa do zasilku - w Holandii macierzynski trwa 16 tyg, ja zaczelam 6 marca juz a zasilek dostaja osoby ktore sa zwalniane z pracy, jest opcja chorobowego jeszcze ale duzo Polek kombinuje wiec chyba sobie odpuszcze. Ogolnie masakra ale nie moge pozwolic by moj chlopak pracowal i placil moje raty w PL, ktore malo nie wynosza.

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 marca 2018, 15:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja na pewno wykorzystam cały urlop macierzyński i rodzicielskie, i zaległy wypoczynkowy za ponad dwa lata (bo się uzbierało przez dwie ciąże), a potem to nie wiem co zrobię, bo sytuacja finansowa zbyt kolorowa nie jest. A z drugiej strony i żłobek i przedszkole też kosztują, tu gdzie mieszkam brak publicznych (a żłobki w ogóle bywają publiczne? Bo nawet się nie orientuję), i trzeba dobrze wszystko przeanalizować. Ale to zostawiam na "później" :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 marca 2018, 15:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    casteam wrote:
    Ja jesli nic nie wymysle to bede musiala wrocic do pracy juz na koniec czerwca. Moge sie zwolnic z pracy i byc bezrobotna bez prawa do zasilku - w Holandii macierzynski trwa 16 tyg, ja zaczelam 6 marca juz a zasilek dostaja osoby ktore sa zwalniane z pracy, jest opcja chorobowego jeszcze ale duzo Polek kombinuje wiec chyba sobie odpuszcze. Ogolnie masakra ale nie moge pozwolic by moj chlopak pracowal i placil moje raty w PL, ktore malo nie wynosza.
    Kurcze... 16 tygodni to tak mało, ja już prawie rok jestem w domu w synkiem i mam wrażenie, że to ciągle za krótko, bo on taki malutki. Cieszę się, że nie muszę wracać niedługo do pracy.

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 marca 2018, 16:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny przypomnijcie mi jak chcecie ubierać maluszki w szpitalu. Body z krótkim (czy długim) i na to pajac, czy jakoś inaczej. Ja za nic w świecie nie mogę sobie przypomnieć czy pod pajaca zakładałam body z krótkim czy długim rękawkiem. A zaczynam pakowanie toreb i utknęłam z ciuszkami.

• darika Autorytet

Wysłany: 20 marca 2018, 16:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja do szpitala wzięłam właśnie body z długim rękawem + pajacyki, do tego kilka polspiochow gdyby body i pajacyk to było za dużo. Wtedy założę body i polspiochy. Nie mam doświadczenia w ubieraniu maluszków więc strzelam w ciemno ;-).

29.09.2016 Aniołek (10 tc)
    09.04.2018 cud narodzin - 55 cm, 3720 g. Amelka ❤️
    16.09.2020 cud narodzin - 54 cm, 3150 g. Igorek ❤️
    lprkcwa1zb61biig.png
    961l3e5eru5riodc.png
‹‹ 873 874 875 876 877 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Testy hormonalne w leczeniu niepłodności

Problemy hormonalne są jedną z najczęstszych przyczyn trudności z zajściem w ciążę. Jakie testy hormonalne warto wykonać podczas diagnostyki i leczenia problemów z płodnością?

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsza wizyta w klinice leczenia niepłodności – jak się przygotować?

Nadszedł ten czas - przed Wami pierwsza wizyta w kierunku diagnostyki problemów z płodnością. Jak wygląda? Na co się przygotować? Czy przed wizytą warto wykonać wstępne badania? Jakie znaczenie mają obserwacje cyklu miesiączkowego podczas diagnostyki? Jak wygląda wywiad medyczny? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Przyczyny niepowodzenia in vitro - jakie?

Procedura in vitro to niekiedy jedyna szansa dla par bezskutecznie starających się o dziecko i walczących z niepłodnością. Choć skuteczność metody jest wysoka, niestety nie zawsze kończy się sukcesem... Jakie są najczęstsze przyczyny niepowodzeń przy IVF?

CZYTAJ WIĘCEJ