Kwietniowe Mamusie 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Ciri ja mam nadzieje w druga strone
od wczoraj wieczorem wypilam dwie butelki wody prawie, nie wiem czy to pomoze, ale ogolnie tyle nie potrafie pic
A ruchy to ja czuje najbardziej w okolicach zeber i ogólnie w gornej czesci brzucha,na dole tylko kopniaczki. Jrdnak czasem wolalabym chyba dostac kopa w zebra niz czuc caly czas jak mi się tam wpycha pod nie. -
nick nieaktualny
-
ja mam kolejny słaby dzień, jestem wypompowana z energii, ale zwalam też na pogodę. Do tego wczoraj robiłam zdjęcia i dzisiaj ledwo chodzę od wyginania się z aparatem, więc tak sobie wegetuję między kanapą a łóżkiem..
Mój od kilku tygodni jest już chyba w tej samej pozycji, nie wiem czy to możliwe, ale kopie i wypycha się zawsze z prawej strony, jak mu puszczamy muzykę tam też wierzga. Z lewej na dole z kolei czuję czkawki i czasem jakieś inne wierciołki. Mam nadzieję, że w środę na wizycie gin zrobi USG i potwierdzi, że dobrze leży itp. Jeśli nie to może jeszcze na jedno ostatnie pójdę sobie prywatnie, albo spróbuję się wkręcić do szpitala, powiem, że go słabiej czuję czy coś żeby potwierdzić, że ładnie do góry nogami leżakuje i generalnie wszystko jest ok
ja też nie chciałabym w święta rodzić.. chociaż my wielkanocy jakoś nie obchodzimy, nie szykujemy się specjalnie to i tak wolałabym po właśnie ze względu na personel w szpitalu. Poza tym mam nadzieję, że do porodu to już się pogoda uspokoi i zrobi się cieplej, przyjemniej.. właśnie, kiedy planujecie pierwsze spacery z maluchami? -
nick nieaktualnyJak bede wstanie wyjsc z dwojka, z corka mialam pozwolenie wyjsc po 7 dniach od porodu (rodzilam w lutym).
Teraz bede patrzec na smog. Bo jak duzy to ja mam klopoty z oddychaniem to co dopiero dziecko.Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 marca 2018, 15:47
-
My na ostatniej wizycie w poniedziałek dostaliśmy z mężem pozwolenie (a nawet wskazanie) na igraszki
. A nie mogliśmy od samego poczatku czyli od końca lipca. Także wyposzczeni jesteśmy za wszystkie czasy.
Ja ruchy czuje różnie. Kopniaki dostaje w żebra, dupke (plecki?) wypycha często w okolicy pępka, kolanka po bokach mi wypycha (z prawej strony), a czkawka na dole, bardzo nisko. I rączkami często mi gdzieś tam na dole grzebie.
Na spacery pewnie będziemy chodziły dość szybko - na pewno nie będziemy czekać nie wiadomo ile. Max po tygodniu planuje pierwszy spacer, zobaczymy jak pogoda, czy nie będzie siarczystych mrozów
.
29.09.2016 Aniołek (10 tc)
09.04.2018 cud narodzin - 55 cm, 3720 g. Amelka ❤️
16.09.2020 cud narodzin - 54 cm, 3150 g. Igorek ❤️
-
Moje libido tez -1000 od poczatku ciazy ;p Ale pare razy cos mi sie tam snilo. Mysle, ze jak hormony wroca do normy to i libido wroci. Planuje zalozyc spirale jak sie wszystko wygoi.
Moje dziecko ma glowke w dole, cialko po lewej, wiec czuje wypychanie glowki, dupki i plecow po lewej, mini kopniaki po prawej, czkawke na dole po lewej. Ogolnie teraz glownie czuje wypychanie sie. Ale tez mam lozysko na przedniej scianie wiec ruchy sa zamortyzowane.
Tez jestem dzis bardzo spiaca. Pojechalam na usg spojenia lonowego. Fizjologiczne rozejscie sie to podobno max 1 cm, ja w tej chwili, po 3 tyg lezenia mam 1,5. Nie jakos bardzo przekroczone ale to juz fizjologiczne nie jest. Powiedzial, ze moja gin zdecyduje co z tym zrobic.
Brzuch mi bardzo wywalilo wlasnie jakies 3-4 tygodnie temu. W szpitalu jak bylam w 33tc, to zauwazylam ze pepek mi wystaje. Teraz 3 tyg wlasciwie bez wychodzenia z domu. Teraz pojechalam 2 przystanki do przychodni i pierwszy raz kobitka chciala mi ustapic miejscea potem weszlam po chleb do sklepu i pani przepuscila mnie w kolejce
Wiem, ze to normalne ale u mnie jeszcze do niedawna w kurtce nie bylo nic widac, a tu prosze ;p Takie zaskoczenie
Na spacery chcialabym zaczac chodzic jak tylko poczuje sie lepiej. Mam nadzieje ze max tydzien. Ale wiadomo ze to wszystko wyjdzie w praniu.Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 marca 2018, 16:59
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
A wiec na ktg kilka skurczy na poziomie 30% i dwa na ponad 40%. Zbytnio to ich nie czulam. Na szczescie tylko na poczatku byly regularne, pozniej juz ok, wiec jest w porzadku. Z wodami to na poczatku mnie dr wystraszyła, bo powiedziala, ze nie podobaja jej sie, ale pojezdzila ta glowica i znalazla jakas zatoczke gdzie troche tych wod sie schowalo i na razie puscila mnie do domu. Za tydzien powtorka ktg i sprawdzanie wod. Do tej pory mam duzo pic i odpoczywac.
Ciri teraz kolej na dobre wiesci od Ciebieciri22 lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny zaczynam sie bać
Dzisiaj od rana co zjem to biegiem na toalete, chyba zaczęło mnie czyścić
mąż teraz ma kilka nocek z rzędu ja się załamię. I dzisiaj na przemian płaczę albo krzyczę
Noc miałam nieprzespaną, raz że sama i się denerwuję aż mnie pekło w klatce piersiowej, a dwa że bolał brzuchCo przysnęłam to budziłam się zaraz bo sny jakieś dziwne, straszne... Dopiero jak mąż wrócił z pracy nad ranem przysnęłam na dwi e godzinki.
Marcel❤
-
W poniedziałek mam wizytę u ginekologa, oby wszystko było ok do tego czasu
Mały od rana nie daje mi spokoju. Ciągle kopie i soę rozpycha, aż tak to nigry nie miałam żeby tak cały dzień. Żadna pozycja nie jest dobra, a leżę plackiem, wstaję tylko do toalety. Żebra już mam skopane na amen ...
Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 marca 2018, 19:03
Marcel❤