X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe Mamusie 2018
Odpowiedz

Kwietniowe Mamusie 2018

Oceń ten wątek:
  • acygan Autorytet

Wysłany: 23 marca 2018, 22:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na fb cos widzialam ze jedna z dziewczym pisala, ze w diagnostyce jakas polozna czy pielegniarka jej pobierala ale nie znam szczrgolow. Powinien zrobic to lekarz a nie Ty na wlasna reke szukac.

• Halina90 Przyjaciółka

Wysłany: 24 marca 2018, 00:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja GBS pobierałam sama. Dostałam probowke od lekarza i kazał zrobić przed kolejna wizyta. Też się obawiałam o wiarygodność ale poczytałam że za granicą to bardzo częste że robi się gbs samemu. Więc pobierz probowke z lab i do dzieła

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 marca 2018, 00:05

• Mania 86 Przyjaciółka

Wysłany: 24 marca 2018, 05:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ciri22 wrote:
    Noo to jesli cisnienie jej skoczy to beda indukowac wczesniej. :/

Ale Mania pociesze po jesli cala ciaze bylo ok i teraz sa skoki to to moze byc objaw zblizanacego sie porodu :) w szpitalu lekarze mi mówili ze to czesty objaw.
    Wiec tego sie trzymamy :D

Dzięki Dziewczynu, bede sie dzis obserwoeac. No wlasnie zaczelo sie w gabinecie, jak uslyszalam,ze szyjka miękka, rozwarcie na opuszek. To z tych emocji. A potem jak sama mierzylam to z nerwow chyba czy dalej wysokie. Ale bede dzis mierzyc i w razie czego pojade do szpitala.

• Kinga. Autorytet

Wysłany: 24 marca 2018, 06:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ciri22 wrote:
    Kinga a jakie u was sa wartosci "szpitalne"?
    Chyba nie ma sztywnych norm do 180. Decyzję podejmuje gin prowadzący w oparciu o pomiary z dłuższego okresu, wywiad, ktg. Mi np zdarzało się mdleć (ale głównie w określonych sytuacjach np pod prysznicem, w kolejce itp), więc dostawałam zalecenia w stylu, dużo pić, dreptać w miejscu, brać prysznic tylko w towarzystwie (najbardziej bałam się, że roztrzaskam kabinę jeśli niefortunnie polecę).U mnie wyszło po 2 tyg pomiarów domowych, że nie ma bezpośredniego związku między omdleniami a niskim ciśnieniem(czasem było b.niskie i czułam się spoko, a czasem było średnie i mdlałam. Z takich dziwnych obserwacji, to wyszło że aktywność fiz jeszcze bardziej obniża mi ciśnienie.

klz9mg7yd9d6oxc5.png
    1usaio4ppubu8zir.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 marca 2018, 08:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To o tyle fajnie. U mnie patrzyli na cisnienia w domu az do teraz. A jak mam tyle patologii to juz nie latrza na cisnienie w domu tylko wola mnie polozyc na patologie zebym tam wegetowala.

• Gosiczek Autorytet

Wysłany: 24 marca 2018, 08:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mi sie synek wczoraj rozchorował a dziś mnie zaczyna coś rozkładać:-( tylko nie teraz. Prasowania tyle, trzeba torbe spakować, męża siostra przyjeżdża z zagranicy i jeszcze święta

Wowka lubi tę wiadomość

Starania od stycznia 2015r, niedoczynność tarczycy, macica jednorożna
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 marca 2018, 09:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja ostatnie ktg mam i w poniedzialek balonik

• acygan Autorytet

Wysłany: 24 marca 2018, 09:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Casteam stresujesz sie? Bo ja bym chyba po nocach nie spala :)

Jestem troche zla, myslalam ze skonczy sie dzis remont a tu jestesmy w czarnej d.... . sciany niepomalowane, plytki do konca nieulozone. Jeszcze maz za wszystkim musi biegac bo kazdy ma w dupie wszystko. Nie wiem czy my do swiat sie z tym ogarniemy. Mam powoli dosyc i jak tu sie nie denerwowac. Dobrze ze dla dziecka wszystko jest przygotowane bo chyba bym zwariowala.

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 marca 2018, 09:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    casteam wrote:
    A ja ostatnie ktg mam i w poniedzialek balonik
    Casteam a z jakiego powodu balonik?
    Bez stresu :) balonik wspominam akurat bezstresowo :D

• kaszelkowa Autorytet

Wysłany: 24 marca 2018, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciri, a wiesz już na 100% że zostajesz w szpitalu czy dopiero idziesz dzisiaj sprawdzić sytuację?

Acygan współczuję z tym remontem - u nas był remont prawie cały zeszły rok, też ciężko cokolwiek na czas zrobić, byłabym klebkiem nerwów jak coś zostałoby na teraz bo jednak tak kurz i brud są nie do opanowania ;(

Gosiczek zdrówka dla Was - ja się cieszę że poszłam do lekarza, obylo się bez antybiotyki tylko na zwykłych lekach bez recepty i już się czuje niebo lepiej niż 2 dni temu :) będzie dobrze i u Ciebie!

Caestam to korzystacie z ostatniego weekendu we 2:):)

mjvy9vvjacooymry.png
  • Agusia_pia Autorytet

Wysłany: 24 marca 2018, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asiula27 wrote:
    Jesteśmy po wizycie. Wszystko ok, podobno już część czopa wyszła.. nawet nie zauważyłam. Raczej do terminu nie dotrwamy - lekarz przewiduje 7-10dni. I teraz gdzieś na cito muszę zrobic GBSa. Czy któraś z Was robiła to badanie na własną rękę w Warszawie? Help me

zobacz na stronie luxmedu, ja czytałam e trzeba się umówić na pobranie a wynik w ciągu 3 dni roboczych. mi gin pobrał i zawiozłam do labo próbkę.
    u mnie GBS ujemny :)

Witam się w 38 tc, ciąża donoszona! :)

Maj 2017 Aniołek 7 tc [*]
    14.04.2018 Bartuś, 4180 gr, cc.
    30.08.2019 Kacperek, 4300 gr, cc.
    bcg0egl.png
    cllc0zm.png
  • Elwira.eli Ekspertka

Wysłany: 24 marca 2018, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kaszelkowa wrote:
    Ciri, a wiesz już na 100% że zostajesz w szpitalu czy dopiero idziesz dzisiaj sprawdzić sytuację?

Acygan współczuję z tym remontem - u nas był remont prawie cały zeszły rok, też ciężko cokolwiek na czas zrobić, byłabym klebkiem nerwów jak coś zostałoby na teraz bo jednak tak kurz i brud są nie do opanowania ;(

Gosiczek zdrówka dla Was - ja się cieszę że poszłam do lekarza, obylo się bez antybiotyki tylko na zwykłych lekach bez recepty i już się czuje niebo lepiej niż 2 dni temu :) będzie dobrze i u Ciebie!

Caestam to korzystacie z ostatniego weekendu we 2:):)
    Kaszelkowa a co bierzesz na chorobsko? Mi troszkę zatoki doskwierają bo wszystko spływa gardłem.

Elwiraw4sqvfxmghvzuxjy.png
    d5afqdrhuwojfkqi.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 marca 2018, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaszelkowa, nic nie wiem, ide dzis na IP i zobaczymy, zdziwilabym sie jakby mnie nie zostawili skoro w tamtym szpitalu to kurde juz dwa razy chcieli mnie zostawic.

• oli123 Autorytet

Wysłany: 24 marca 2018, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka co do remontu to my tez juz konczymy lazienke, dobrze ze maz wszystko robi bo tez bylibysmy w dupie, jeszcze drzwi musimy kupic zamontowac parawan nawannowy podlaczyc wode i zalozyc umywalke takze troche nam pewnie tez zejdzie

mlodaaa lubi tę wiadomość

mhsvi09k63nasq33.png
  • MaGo Autorytet

Wysłany: 24 marca 2018, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzisiaj czuję się ciut lepiej, puściłam ostatnie pranie, koce i kocyki i zrobiłam kilka zdjęć pokoju Marcela ;) A przy okazji, wczoraj doszedł do mnie słynny kocyk zajączek z Ali.. JEST CUDOWNY <3
    Półki puste,nie wiem czym je zapełnić :)
    Pod półkami w rogu będzie stał uszak, ale dopiero "się robi" ;) a w miejscu oznaczonym kółeczkiem będzie wisiał kinkiet (drewniany księżyc z chmurką), który idzie i idzie i dojść do mnie nie może :(

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/0d220eaa3c55.jpg

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/826f87a74d9a.jpg

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/c155026288e1.jpg

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/c9f4a0fe3370.jpg

Mirabelcia, ciri22, KaMiszka, oli123, edwarda20, Tęskniąca, tanith, mlodaaa, acygan, Alala, Agusia_pia, darika, Katy, Sassy, AJrin lubią tę wiadomość

Marcel <3<3
    3jvzi09ke9hkk4qh.png
  • Mirabelcia Autorytet

Wysłany: 24 marca 2018, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MaGo piękny pokoik! Mogę zapytać skąd mebelki?

MaGo lubi tę wiadomość

12.2014-Aniołek
    03.2017- początek leczenia w Invimed
    02.06.2017- 1 IUI :(
    Hashimoto, nt, IO, hipogonadyzm hipogonadotropowy
    Nasienie ok, drożność ok
  • acygan Autorytet

Wysłany: 24 marca 2018, 12:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobrze ze przynajmniej kurzu juz nie bedzie,wiec moglam sobie poprac i poprasowac wszystko dla dzieciaczka.
    No i odebralam pieluszki dzisiaj za 1 gr,beda do szpitala akurat, wiec przynajmniej tyle dobrego :)

Ciri o ktorej idziesz na IP?

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 marca 2018, 12:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Juz myslalam ze bede, ale tesciowie cos nawalili (tesciowa wykrecila sie z opieki nad dieckiem a tesc zapomnial i nie ma go teraz w domu) I musze czekac az tesc wroci i bedziemy sie zbierac i jakies zarcie na wynos zrobic.

• MaGo Autorytet

Wysłany: 24 marca 2018, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mirabelcia wrote:
    MaGo piękny pokoik! Mogę zapytać skąd mebelki?
    Dziękuję <3 Zestaw mebli GUFI zamawiane ze strony ASF MEBLE, coś nie mogę znaleźć ich strony, ale mają też meble na Allegro. Łóżeczko nie jest od nich, meble samemu sobie kompletujesz, ja wzięłam z większą szafą :)

Marcel <3<3
    3jvzi09ke9hkk4qh.png
  • Mirabelcia Autorytet

Wysłany: 24 marca 2018, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MaGo wrote:
    Dziękuję <3 Zestaw mebli GUFI zamawiane ze strony ASF MEBLE, coś nie mogę znaleźć ich strony, ale mają też meble na Allegro. Łóżeczko nie jest od nich, meble samemu sobie kompletujesz, ja wzięłam z większą szafą :)

Potrzebuję właśnie bez łóżeczka, więc super, że można kupić poszczególne elementy :)

MaGo lubi tę wiadomość

12.2014-Aniołek
    03.2017- początek leczenia w Invimed
    02.06.2017- 1 IUI :(
    Hashimoto, nt, IO, hipogonadyzm hipogonadotropowy
    Nasienie ok, drożność ok
‹‹ 889 890 891 892 893 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Sen a zdrowie hormonalne kobiety – jak na siebie wpływają?

Jak sen wpływa na zdrowie hormonalne kobiety? Jakie mogą być skutki niedoboru snu w kontekście kobiecej płodności? Jakie hormony są szczególnie wrażliwe na problemy z bezsennością u kobiet? Jak zadbać o prawidłową higienę snu?

CZYTAJ WIĘCEJ

Raport "Jak rodzą Polki?" - doświadczenia kobiet na temat opieki okołoporodowej w Polsce

Fundacja “Rodzić po ludzku” w czerwcu opublikowała najnowszy raport na temat opieki okołoporodowej w Polsce. Jak rodzą Polki? Jak wygląda opieka okołoporodowa w naszym kraju? Przeczytaj zaskakujące wnioski!   

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS, czyli zespół napięcia przedmiesiączkowego - przyczyny, objawy, leczenie

Zespół napięcia przedmiesiączkowego to ogólne określenie na objawy i dolegliwości, które odczuwają kobiety przed miesiączką. A jakie są najczęstsze objawy PMS? Co jest ich przyczyną? Czy i kiedy napięcie przedmiesiączkowe wymaga leczenia? 

CZYTAJ WIĘCEJ