Kwietniowe Mamusie 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Acygan dobrze, że nie wysłali Cie do szpitala - jednak w domu to w domu. Pij dużo wody, odpoczywaj i na pewno wszystko będzie dobrze. A mierzył gin te wody? Bo jak ja miałam podejrzenie wielowodzia to mierzyla mi gin w tych czterech kieszonkach i wiadomo było dokładnie ile wynosi afi.29.09.2016 Aniołek (10 tc)
09.04.2018 cud narodzin - 55 cm, 3720 g. Amelka ❤️
16.09.2020 cud narodzin - 54 cm, 3150 g. Igorek ❤️
-
darika wrote:Acygan dobrze, że nie wysłali Cie do szpitala - jednak w domu to w domu. Pij dużo wody, odpoczywaj i na pewno wszystko będzie dobrze. A mierzył gin te wody? Bo jak ja miałam podejrzenie wielowodzia to mierzyla mi gin w tych czterech kieszonkach i wiadomo było dokładnie ile wynosi afi.
Wczoraj mierzyla, dzis chyba tylko zerknęła czy cos sie zmienilo, sama nie wiem. No ale u mnie jest problemem tez to położenie dziecka, bo wtedy gorzej te wody widac. -
Wlasnie sie dowiedzialam, ze kolega z klasy z technikum zmarl na raka. Ja pierdziele. W tamtym roku drugi zabil sie na motorze. A tu czlowiek narzeka, bo do szpitala chca go polozyc dla dobra dziecka. W takich sytuacjach moje problemy staja sie takie malutkie.
-
mlodaaa wrote:Ja mam mierzyć 3x dziennie , jeśli będzie przekraczać 140/90 to mam jechać do szpitala . Mam z reguły zawsze na granicy.
Ja mam do poludnia 120/86 a popoludniu np 137/88 albo 144/86.
I nie wiem co robic, chyba miesci sie to jeszcze w granicach.pojade do szpitala, spedze kilka h ma IP to dopiero mi skoczy. -
nick nieaktualnyMania 86 wrote:Ja mam do poludnia 120/86 a popoludniu np 137/88 albo 144/86.
I nie wiem co robic, chyba miesci sie to jeszcze w granicach.pojade do szpitala, spedze kilka h ma IP to dopiero mi skoczy. -
ciri22 wrote:Mnoe juz ze 146/88 kladli do szpitala w poprzedniej ciazy i w tej tez chcieli. Bierzesz cos na cisnienie? Ile magnezu zjadasz?
Na cisnienie nie biore, bo dopiero teraz to wyszlo, a TP mam na 1.4.
Magnezu biore 400mg, teraz 600 bo mialam okropne skurcze lydek. Teraz mialam 134/87. Ani razu nie przekroczylam 90. Ktora wartosc jest wazniejsza? Skurczowa czy rozkurczowa? Dzis juz sie nalrecilam, to noe bede mierzyc. Jak sie jutro powtorzy wysokie to pojade na IP. Mam lekka opuchlizne stop i dloni, ale brak bialka w moczu. Co byscie zrobily? -
nick nieaktualnyMagnez bierzesz w kilku dawkach od siebie oddalonych czasowo? Pamietaj ze lepsze wyniki daje mniej magnezu na raz ale czesciej.
Nie ma ważniejszej wartości i mniej waznej. Zasada taka ze jak ktorykolwiek przekracza jedziemy na ip. Ale dolne ciezej zbic niz gorne...
Jesli po pol godzinie lezenia nie spada nalezy udac sie na IP.
Zbadaj bialko jutro jesli masz gdzie i jak masz jakiegoa dobrego lekarza wysep recepte na dopegyt w razie W. -
Mania 86 wrote:Na cisnienie nie biore, bo dopiero teraz to wyszlo, a TP mam na 1.4.
Magnezu biore 400mg, teraz 600 bo mialam okropne skurcze lydek. Teraz mialam 134/87. Ani razu nie przekroczylam 90. Ktora wartosc jest wazniejsza? Skurczowa czy rozkurczowa? Dzis juz sie nalrecilam, to noe bede mierzyc. Jak sie jutro powtorzy wysokie to pojade na IP. Mam lekka opuchlizne stop i dloni, ale brak bialka w moczu. Co byscie zrobily?
-
nick nieaktualny
-
Mania 86 wrote:Na cisnienie nie biore, bo dopiero teraz to wyszlo, a TP mam na 1.4.
Magnezu biore 400mg, teraz 600 bo mialam okropne skurcze lydek. Teraz mialam 134/87. Ani razu nie przekroczylam 90. Ktora wartosc jest wazniejsza? Skurczowa czy rozkurczowa? Dzis juz sie nalrecilam, to noe bede mierzyc. Jak sie jutro powtorzy wysokie to pojade na IP. Mam lekka opuchlizne stop i dloni, ale brak bialka w moczu. Co byscie zrobily?
Mania masz termin za tydzien, wiec takie cisnienie jest grozne wedlug mnie, szczegolnie ze puchniesz. Ja bym sie skonsultowala z ginem albo pojechala na ip, nawet jesli Cię zostawia to na kilka dni bo i tak masz zaraz termin.
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Dziewczyna ktora ze mna lezala to wlasnie z powodu cisnienia. Jak pojechała na IP miala cos okolo 150/100, byla obserwowana ale bez lekow. Byla wtedy w terminie juz (40tc),dziecko mialo 4 kg i zalozyli jej cewnik zeby wywolac. Ale ona w pierwszej ciazy miala juz problem z cisnieniem.
-
Jesteśmy po wizycie. Wszystko ok, podobno już część czopa wyszła.. nawet nie zauważyłam. Raczej do terminu nie dotrwamy - lekarz przewiduje 7-10dni. I teraz gdzieś na cito muszę zrobic GBSa. Czy któraś z Was robiła to badanie na własną rękę w Warszawie? Help me