X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe Mamusie 2018
Odpowiedz

Kwietniowe Mamusie 2018

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 marca 2018, 19:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Acygan mam nadzieje ze i mnie sie upiecze ale szczerze to jakos nie wierze w to... W domu mam cisnienia idealne

10f379ca1a1d87admed.png

• edwarda20 Autorytet

Wysłany: 23 marca 2018, 19:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mago Ty sie denerwujesz to i dziecko, dlatego pewnie tak szaleje.

dqprqps6kaqxmc83.png
  • darika Autorytet

Wysłany: 23 marca 2018, 19:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Acygan dobrze, że nie wysłali Cie do szpitala - jednak w domu to w domu. Pij dużo wody, odpoczywaj i na pewno wszystko będzie dobrze. A mierzył gin te wody? Bo jak ja miałam podejrzenie wielowodzia to mierzyla mi gin w tych czterech kieszonkach i wiadomo było dokładnie ile wynosi afi.

29.09.2016 Aniołek (10 tc)
    09.04.2018 cud narodzin - 55 cm, 3720 g. Amelka ❤️
    16.09.2020 cud narodzin - 54 cm, 3150 g. Igorek ❤️
    lprkcwa1zb61biig.png
    961l3e5eru5riodc.png
  • acygan Autorytet

Wysłany: 23 marca 2018, 19:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edwarda a ten ortopeda nie mowil czy to juz wskazanie do cc?

• acygan Autorytet

Wysłany: 23 marca 2018, 19:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    darika wrote:
    Acygan dobrze, że nie wysłali Cie do szpitala - jednak w domu to w domu. Pij dużo wody, odpoczywaj i na pewno wszystko będzie dobrze. A mierzył gin te wody? Bo jak ja miałam podejrzenie wielowodzia to mierzyla mi gin w tych czterech kieszonkach i wiadomo było dokładnie ile wynosi afi.

Wczoraj mierzyla, dzis chyba tylko zerknęła czy cos sie zmienilo, sama nie wiem. No ale u mnie jest problemem tez to położenie dziecka, bo wtedy gorzej te wody widac.

• MaGo Autorytet

Wysłany: 23 marca 2018, 19:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    edwarda20 wrote:
    Mago Ty sie denerwujesz to i dziecko, dlatego pewnie tak szaleje.
    Zaparzyłam meliskę może ciut pomoże :(

Marcel <3<3
    3jvzi09ke9hkk4qh.png
  • acygan Autorytet

Wysłany: 23 marca 2018, 19:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wlasnie sie dowiedzialam, ze kolega z klasy z technikum zmarl na raka. Ja pierdziele. W tamtym roku drugi zabil sie na motorze. A tu czlowiek narzeka, bo do szpitala chca go polozyc dla dobra dziecka. W takich sytuacjach moje problemy staja sie takie malutkie.

• Mania 86 Przyjaciółka

Wysłany: 23 marca 2018, 19:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mlodaaa wrote:
    Ja mam mierzyć 3x dziennie , jeśli będzie przekraczać 140/90 to mam jechać do szpitala . Mam z reguły zawsze na granicy.

Ja mam do poludnia 120/86 a popoludniu np 137/88 albo 144/86.
    I nie wiem co robic, chyba miesci sie to jeszcze w granicach.pojade do szpitala, spedze kilka h ma IP to dopiero mi skoczy.

• edwarda20 Autorytet

Wysłany: 23 marca 2018, 20:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    acygan wrote:
    Edwarda a ten ortopeda nie mowil czy to juz wskazanie do cc?
    Jak zapytalam to powiedzial, że moja gin musi zdecydowac. Ja na pewno nie chce ryzykowac.

dqprqps6kaqxmc83.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 marca 2018, 20:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mania 86 wrote:
    Ja mam do poludnia 120/86 a popoludniu np 137/88 albo 144/86.
    I nie wiem co robic, chyba miesci sie to jeszcze w granicach.pojade do szpitala, spedze kilka h ma IP to dopiero mi skoczy.
    Mnoe juz ze 146/88 kladli do szpitala w poprzedniej ciazy i w tej tez chcieli. Bierzesz cos na cisnienie? Ile magnezu zjadasz?

• Mania 86 Przyjaciółka

Wysłany: 23 marca 2018, 20:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ciri22 wrote:
    Mnoe juz ze 146/88 kladli do szpitala w poprzedniej ciazy i w tej tez chcieli. Bierzesz cos na cisnienie? Ile magnezu zjadasz?

Na cisnienie nie biore, bo dopiero teraz to wyszlo, a TP mam na 1.4.
    Magnezu biore 400mg, teraz 600 bo mialam okropne skurcze lydek. Teraz mialam 134/87. Ani razu nie przekroczylam 90. Ktora wartosc jest wazniejsza? Skurczowa czy rozkurczowa? Dzis juz sie nalrecilam, to noe bede mierzyc. Jak sie jutro powtorzy wysokie to pojade na IP. Mam lekka opuchlizne stop i dloni, ale brak bialka w moczu. Co byscie zrobily?

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 marca 2018, 20:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magnez bierzesz w kilku dawkach od siebie oddalonych czasowo? Pamietaj ze lepsze wyniki daje mniej magnezu na raz ale czesciej.
    Nie ma ważniejszej wartości i mniej waznej. Zasada taka ze jak ktorykolwiek przekracza jedziemy na ip. Ale dolne ciezej zbic niz gorne...

Jesli po pol godzinie lezenia nie spada nalezy udac sie na IP.

Zbadaj bialko jutro jesli masz gdzie i jak masz jakiegoa dobrego lekarza wysep recepte na dopegyt w razie W.

• Kinga. Autorytet

Wysłany: 23 marca 2018, 20:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mania 86 wrote:
    Magnezu biore 400mg, teraz 600 bo mialam okropne skurcze lydek. Teraz mialam 134/87. Ani razu nie przekroczylam 90. Ktora wartosc jest wazniejsza? Skurczowa czy rozkurczowa? Dzis juz sie nalrecilam, to noe bede mierzyc. Jak sie jutro powtorzy wysokie to pojade na IP. Mam lekka opuchlizne stop i dloni, ale brak bialka w moczu. Co byscie zrobily?
    Ja bym dzis olała raczej temat. Jutro wizyta u gina. Do tego czasu mierzyłabym co 2-3 h i zapusywała. Gin pewnie też zaleci kontrolę (przynajmniej ja tak miałam robić jak miałam duże spadki. Ale z tego co zauważyłam, to w pl dużo szybciej kierują na patologię (np moja siostrzenica leżała z dużo wyższym niż ja i moja mama bardzo panikowała ze jak z takim ciśnieniem mogę zostawać sama w domu). Mnie też informowano, że właśnie gdyby zaczęło skakać pow. 140, to mam zacząć zapisywać o dzwonić do gina po dalsze wytyczne (gdyby to było pomiędzy wizytami)

klz9mg7yd9d6oxc5.png
    1usaio4ppubu8zir.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 marca 2018, 21:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kinga a jakie u was sa wartosci "szpitalne"?

• edwarda20 Autorytet

Wysłany: 23 marca 2018, 21:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mania 86 wrote:

Mania masz termin za tydzien, wiec takie cisnienie jest grozne wedlug mnie, szczegolnie ze puchniesz. Ja bym sie skonsultowala z ginem albo pojechala na ip, nawet jesli Cię zostawia to na kilka dni bo i tak masz zaraz termin.

dqprqps6kaqxmc83.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 marca 2018, 21:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nawet nie musza zostawiac. Na ip moga dac dopegyt i wypisac recepte.
    Mnie za pierwszym razem polozyli na dobe na obserwacje i wypiscili z lekami a bylam chyba w 37 tygodniu ciazy.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 marca 2018, 21:10

• edwarda20 Autorytet

Wysłany: 23 marca 2018, 21:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mania jest w 39tc.

dqprqps6kaqxmc83.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 marca 2018, 21:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Noo to jesli cisnienie jej skoczy to beda indukowac wczesniej. :/

Ale Mania pociesze po jesli cala ciaze bylo ok i teraz sa skoki to to moze byc objaw zblizanacego sie porodu :) w szpitalu lekarze mi mówili ze to czesty objaw.
    Wiec tego sie trzymamy :D

• acygan Autorytet

Wysłany: 23 marca 2018, 21:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyna ktora ze mna lezala to wlasnie z powodu cisnienia. Jak pojechała na IP miala cos okolo 150/100, byla obserwowana ale bez lekow. Byla wtedy w terminie juz (40tc),dziecko mialo 4 kg i zalozyli jej cewnik zeby wywolac. Ale ona w pierwszej ciazy miala juz problem z cisnieniem.

• Asiula27 Przyjaciółka

Wysłany: 23 marca 2018, 22:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jesteśmy po wizycie. Wszystko ok, podobno już część czopa wyszła.. nawet nie zauważyłam. Raczej do terminu nie dotrwamy - lekarz przewiduje 7-10dni. I teraz gdzieś na cito muszę zrobic GBSa. Czy któraś z Was robiła to badanie na własną rękę w Warszawie? Help me

gannyx8dn8lwgffz.png
‹‹ 888 889 890 891 892 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Super produkty na okres ciąży, czyli 9 produktów szczególnie polecanych dla kobiet w ciąży

Zapoznaj się z produktami, które są wyjątkowo cenne dla rozwijającego się maleństwa i Twojego nadwyrężonego ciążą organizmu. Postaraj się, aby takie produkty jak kasze, żurawina i migdały w okresie ciąży na stałe zagościły w Twoim menu.

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Perimenopauza - czym jest, jak na nas wpływa i jak sobie możemy z nią poradzić!

Czym jest perimenopauza i czym różni się od menopauzy? Czy jeśli masz 40 lat to ten temat może dotyczyć również Ciebie? W jaki sposób perimenopauza się zaczyna? Jakie są typowe i nietypowe objawy spadku i burzy hormonów przed menopauzą? Czy można temu zapobiec, jak sobie radzić z objawami i jak dbać o zdrowie, gdy spada estrogen? Wraz z ekspertami stworzyliśmy dla Ciebie artykuł, z którego dowiesz się wszystkiego, czego potrzebujesz o swoim zdrowiu hormonalnym w okresie perimenopauzy.  

CZYTAJ WIĘCEJ