X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe Mamusie 2018
Odpowiedz

Kwietniowe Mamusie 2018

Oceń ten wątek:
  • Paatka Autorytet

Wysłany: 23 marca 2018, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie boje się tej pełni bo podobno wtedy szpitale przepełnione i odsyłają od jednego do drugiego, a tego bym wolała uniknąć :/

U mnie noce spokojne, zgaga jakby odeszła w zapomnienie, raz tylko na siku i to już mam wrażenie, że bardziej z przyzwyczajenia niż konieczności. Dziś już nie jestem taka zmulona jak wczoraj, ale pogoda też marna :/
    Zaraz się biorę za odkurzanie mieszkania. Ale mam wrażenie, że do mojego porodu jeszcze kawałek drogi, co mnie nie pociesza bo więzadła i podbrzusze ciągną ostatnio tak, że ledwo chodze, a przewracanie w nocy z boku na bok automatycznie wywołuje łzy z bólu.

04.2018 - ❤️👧
    04.2020 - ❤️👧
    08.2023 - 👼
    preg.png
  • Agusia_pia Autorytet

Wysłany: 23 marca 2018, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hym mówicie że w pełnię się rodzi dużo dzieci? no fajnie by było :) ja już mogłabym urodzić, tak jak Paatka też mnie brzuch ciągnie, przekręcić się ciężko.

Maj 2017 Aniołek 7 tc [*]
    14.04.2018 Bartuś, 4180 gr, cc.
    30.08.2019 Kacperek, 4300 gr, cc.
    bcg0egl.png
    cllc0zm.png
  • kaszelkowa Autorytet

Wysłany: 23 marca 2018, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ciri22 wrote:
    Ciekawe ile dziewczyn za tydien sie posypie :P Jest pełnia 31 marca, podobno wtedy wiecej dzieci się rodzi :P

ja też słyszałam o tej pełni, teraz już kolejny raz ciekawe czy się info potwierdzi :D

mjvy9vvjacooymry.png
  • Kinga. Autorytet

Wysłany: 23 marca 2018, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ciri22 wrote:
    Ciekawe ile dziewczyn za tydien sie posypie :P Jest pełnia 31 marca, podobno wtedy wiecej dzieci się rodzi :P
    Zrobiłam badania i u mnie głownie w nowiu były porody. Ten 31 to słaba data, bo święta i pewnie mniej personelu będzie.... Ja jak już to wolę wcześniej, albo później, byle nie rodzic przez święta. Niestety termin z om mam na 30.03, a usg 03.04 więc bardzo mi się nie podobają, a jeszcze kombinowane z pełnią, to już w ogóle.

Ps Zrobili badania w latach 70-80 (dokładnie nie pamiętam) i statystycznie więcej porodów jest w nowiu. Nie wykazano pełni jak czynnika zwiększającego ilość porodów. Ale położne twierdzą co innego.

klz9mg7yd9d6oxc5.png
    1usaio4ppubu8zir.png
  • darika Autorytet

Wysłany: 23 marca 2018, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też bym nie chciała rodzic w święta, bo tak jak pisze Kinga - dyżury tylko, mniej lekarzy... Najlepiej w moim przypadku byłoby, żeby samo zaczęło się tego 7-go :-D. Ale wiadomo jak to jest...

Uff, ja już prawie posprzątalam, została tylko łazienka. ;-) Potem obiadek, może okno w sypialni umyje już, bo trochę tych okien jest a chciałabym sama to zrobić :-P.

Totoro super, że jest już coraz lepiej! :-) czyli faktycznie jest tak, ze się szybko zapomina te nieprzyjemne rzeczy jsk maleństwo już jest na świecie :-).

29.09.2016 Aniołek (10 tc)
    09.04.2018 cud narodzin - 55 cm, 3720 g. Amelka ❤️
    16.09.2020 cud narodzin - 54 cm, 3150 g. Igorek ❤️
    lprkcwa1zb61biig.png
    961l3e5eru5riodc.png
  • edwarda20 Autorytet

Wysłany: 23 marca 2018, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Totoro te powiklania to wlasnie po zabronionym chwycie :( mam nadzieje ze wszystko bedzie dobrze i malutka nie bedzie miala problemow w przyszlosci :(

dqprqps6kaqxmc83.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 marca 2018, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Noo wlasnie mi to polozne o tych Pelniach mówiły.
    mnie to jest wszystko jedno kiedy urodze, chce juz zakonczyc ta przygode.

• Paatka Autorytet

Wysłany: 23 marca 2018, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No u mnie koleżanka rodziła 2 dni po pełni i też jej właśnie położne mówiły, że dobrze, że nie trafiła do nich 2 dni temu bo taką masakre miały, że kobiety im prawie w poczekalni rodziły.
    Mi to już obojętne kiedy będę rodzić, czy to będą święta, czy nie. Patrząc na mój termin to już wolę urodzić w święta niż przenosić czy wywoływać (chociaż i tak czuję, że na tym się skończy) :/ A fakt taki, że jak narazie o świętach nawet nie myślę i gdyby nie reklamy w tv to mogłabym nawet o nich zapomnieć bo z w tym roku ważniejsze wydarzenie w tym czasie na głowie ;) Niecierpliwie sie przed wizytą w poniedziałek żeby sie dowiedzieć, czy chociaż coś się zaczęło ruszać.

04.2018 - ❤️👧
    04.2020 - ❤️👧
    08.2023 - 👼
    preg.png
  • Kinga. Autorytet

Wysłany: 23 marca 2018, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja rodziłam 2 dni po nowiu i była masakra. Nie było miejsca, położne zmęczone i średnio miłe. Brrry. Wolałabym by tym razem było luźniej. Sympatyczną położną na dzień dobry też nie pogardzę....

klz9mg7yd9d6oxc5.png
    1usaio4ppubu8zir.png
  • Makira Autorytet

Wysłany: 23 marca 2018, 12:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z tą pełnia to serio coś jest :D zazwyczaj jest zwiększony ruch na porodowce, ale często są to właśnie szybkie porody, kobiety przyjeżdżają z dużym rozwarciem:D tak samo latem jak są burze, mocna burza niemal gwarantuje ciężki dyżur :D
    Chciałam dziś sprzątać mieszkanie na błysk, udało mi się tylko łazienkę i muszę odpuścić, za bardzo się macica napina, dwa razy nawet zabolało i kręgosłup wysiada, no trudno jeszcze za wcześnie na takie akrobacje :D

gg646iye46nicebi.png
  • Andzia123 Autorytet

Wysłany: 23 marca 2018, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z tymi świętami to i u mnie co innego w głowie, Jak pomyślę że to już za tydzień to uwierzyc nie mogę :p wczoraj ciocia mnie pytała co planuje z gotowania na święta, czy jakieś sałatki, czy jakieś mięso i naprawdę nie wiem. Nie ma co planować czegokolwiek jak w każdej chwili mogę na porodowke trafić tak naprawdę :p

07.04.2018 - marzenia się spełniają <3 zakochana na zabój w Synku :)
    qb3ci09k2rozqy86.png
  • acygan Autorytet

Wysłany: 23 marca 2018, 13:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Siedze jak na szpilkach, nie chce znowu trafic do szpitala, chyba sie załamie :( rzygam powoli ta woda juz, nigdy tyle nie pilam, moze dlatego te wody takie kiepskie. To jakas masakra.

• Andzia123 Autorytet

Wysłany: 23 marca 2018, 13:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    acygan wrote:
    Siedze jak na szpilkach, nie chce znowu trafic do szpitala, chyba sie załamie :( rzygam powoli ta woda juz, nigdy tyle nie pilam, moze dlatego te wody takie kiepskie. To jakas masakra.
    Acygan głowa do góry, wszystko będzie ok na pewno :* o której na ktg i usg?

qb3ci09k2rozqy86.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 marca 2018, 13:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Acygan wiem co czujesz. Mnie jutro czeka wizyta na IP i podejrzewam ze w koncu mnie zostawia... Swieta w szpitalu i pewnie bez dziecka mnie czekaja.

• acygan Autorytet

Wysłany: 23 marca 2018, 14:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O 17 ktg i po ktg usg. Mi sie wydaje, ze w takiej sytuacji jesli mnie poloza to juz przez te 3 tyg nie wypuszcza,tym bardziej ze bylo juz jakies zagrozenie. Ciri to obie mamy ciekawie z tym ze ja dziecka nie zostawiam wiec nie potrafie sobie nawet wyobrazic Teojej sytuacji. No i wlasnie te swieta.

• oli123 Autorytet

Wysłany: 23 marca 2018, 14:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jak wy dajecie rade bez seksu? Ja juz po nocach spac nie moge i jeszcze ciagle mam erotyczne sny:p myslicie ze jak ciaza donoszona to bedzie mozna wrocic do aktywnosci seksualnej?

mhsvi09k63nasq33.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 marca 2018, 15:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oli123 wracaj i korzystaj przed porodem :p

Acygan w sumie to ja to sie obawiam ze beda mnie trzymac az do terminu (17kwietnia) bo tak naprawdę nic nie jest wskazaniem do cesarki, ale ja tez nie chce wywolywac.

Dziewczyny gdzie czujecie najczęściej dzieciaki jak sie wierca?
    Bo ja ostatnio miedzy zebrami wbija mi sie, a wcześniej bardziej po srodku brzucha i zastanawiam sie czy to moze byc efekt tego ze moze wody mi spadly i po prostu mala ma mniej miejsca niz wczesniej wiec sie rozwalila na cala dlugosc brzucha.

• Andzia123 Autorytet

Wysłany: 23 marca 2018, 15:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzeba korzystać z seksów póki jest jak :D
    U mnie Kubuś układa się tak, że grzbiet jest po jednej stronie brzucha a w druga stronę kopie z całych sił :p i tak na zmianę. No i czuję jak mi gdzieś tam w dole rączkami grzebie :)

ciri22 lubi tę wiadomość

qb3ci09k2rozqy86.png
  • Paatka Autorytet

Wysłany: 23 marca 2018, 15:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    oli123 nie wiem na ile prawidłowy jest Twój suwaczek, ale pamiętaj, że ciąża donoszona jest od 37+0, a według niektórych źródeł nawet 38+0.
    Ja mam w ciąży tak niskie libido, że seks mi totalnie nie w głowie.

U mnie z ruchami różnie najczęściej do góry po prawej stronie kopie nóżkami, a po lewej wbija się pleckami. Na środku mało kiedy czuję, ale u mnie akurat łożysko jest z przodu więc zapewne amortyzuje odczucia ;)

ciri22 lubi tę wiadomość

04.2018 - ❤️👧
    04.2020 - ❤️👧
    08.2023 - 👼
    preg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 marca 2018, 15:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To w sumie moja teraz podobnie. Ze mam szpare pusta z jednej strony a z drugiej twardy grzbiet i kopie i albo kolanami bardzo wypycha do gory albo stopami w bok.
    Brzuch mi bardzo znalal przez kilka dni i caly czas mam nadzieje jutro uslyszec ze wielowodzia nie mam.... :/ ale to tylko pewnie czcze zyczenie... :(

‹‹ 886 887 888 889 890 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak rozszerzać dietę dziecka? Poradnik krok po kroku

Kiedy zacząć rozszerzanie diety dziecka? Eksperci zalecają start około 6. miesiąca życia, kiedy niemowlę jest gotowe na odkrywanie nowych smaków, a mleko matki pozostaje kluczowym elementem jadłospisu. Jak rozpoznać gotowość malucha i które metody wprowadzania pokarmów wybrać? Dowiedz się, jak stopniowo uzupełniać dietę dziecka, unikając potencjalnych zagrożeń i wspierając zdrowy rozwój poprzez bezpieczne i zróżnicowane posiłki!

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko, niepłodność? - jak powiedzieć o tym innym?

Często bywa tak, że temat kłopotów z zajściem w ciążę jest owiany tajemnicą. Jak powiedzieć rodzinie i przyjaciołom o Waszych trudnych doświadczeniach związanych z przedłużającymi się staraniami o dziecko? Doświadczony psycholog, który na co dzień pracuje z parami zmagającymi się z niepłodnością - Justyna Kuczmierowska - proponuje napisanie listu. Sprawdź, co powinno znaleźć się w liście do bliskich osób. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza a starania o ciążę - poruszające historie trzech kobiet

Endometrioza jest na tyle niezbadaną jeszcze do końca chorobą, że postawienie prawidłowej diagnozy może zająć lata... A właściwa diagnoza i szybkie podjęcie odpowiedniego leczenia, to najważniejsza kwestia szczególnie w przypadku kobiet, które starają się o dziecko. Trzy kobiety podzieliły się z nami swoimi doświadczeniami w drodze do diagnozy endometriozy i upragnionego macierzyństwa. Przeczytaj historie, które dodają skrzydeł i nadziei, że pomimo trudów będzie dobrze! 

CZYTAJ WIĘCEJ