Kwietniowe Mamusie 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Lepiej iść teraz na kontrolę, mi też nic nie dolegało byłam na początku ciąży wszystko ok, aż ostatnio mi kawałek plomby wypadł, okazało się że wdarla się prochnica, wyleczyl mi tego zęba, ale powiedział, że już krok od kanałowego było, po porodzie mam przyjść na rtg, żeby skontrolować jak te zęby wygladaja.
No właśnie prochnica jest niebezpieczna dla dzieci, więc cieszę się, że mi to wyszło i już mam ok
Jak to chce wyskoczyć z okna? Może to komuś zgłoś, bo może jakaś psychoze dostala -
nick nieaktualnyRozpakowana ❤️
Aleksander 13.43g, waga 2180Paulettaa, edwarda20, Mirabelcia, Andzia123, Malyprosiaczek, Paatka, Sylwiaa95, Katy, AJrin, darika, yvonneSW, acygan, tanith, ciri22, Pineapple, Halina90, Kinga., KaMiszka, MaGo, Agusia_pia, oli123, Sassy, justysbp, Aga26, Rene, pumka1990 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Casteam wielkie gratulacje !!
Dzięki dziewczyny. Ja na szczęście wszystkie zeby robiłam przed ciąża i nic się nie dzieje. Nawet dziąsła mi w ciąży nie krwawiłytylko z tym torbielem miałam problem, ale teraz w ciąży to nawet nie zrobiliby mi kolejnego zabiegu. ale zastanawiam się właśnie nad tymi zaświadczeniami czy muszę mieć. U okulisty tez byłam przed ciąża bo raz w roku badam wzrok i ciagle mam ta sama wadę wzroku, nic nie rośnie. Po prostu w internecie wyczytałam, ze takie zaświadczenia trzeba mieć do porodu wiec zgłupiałam już czy mam się zapisywać do stomatologa i okulisty czy nie
bo jeśli tak to po świętach mam ostatnia szanse żeby szybko te badania zrobić.
Dziewczyny możecie mi napisać jakie badania 3 trymestru robiliście? W czwartek mam wizytę u ginekologa, a jutro mam zrobić tylko mocz ogólny, morfologia i toxo. Zastanawiam się czy pozostałe badania z krwi od razu nie zrobić bo termin mam za 3 tyg wiec jeśli mi w czwartek lekarz powie ze cesarka i ma być po świętach to nie zdążę zrobić. Wiem ze na paciorkowca chce mi zrobić teraz w czwartek -
Przez te belly w wersji programistycznej ni chcialo mis ie wchodzic.
Ale nadrobilam.
Casteam gratulacje
Sassy ale sie uśmiałam tym jaranim sie ale znam to ja przed pierwszakiem zajmowalam sie wlasnym weselem i planowanim remontu. Och też sie ciesyzlam bo nie dość ze czlowiek mial na to czas to nie musial myśleć tylko o porodzoe i czytac mamusiowych poradWiec to mega fajne wbrew pozorom
Ja ja od wczoraj mam jakas energię nie wiem o co chodzi ale i sprzatam i gotuje a przecierz mam zapaleni oskrzeli powinnam raczej odwrotnie si czuć
Paznokcie brwi podwozie i nogi wypucowane praktycznie non stopJa to wczoraj i maseczke sobie robiłam a co tam
Mam plan w piatek piec ciasta lacznie az 3 na swieta. No i oficjalnie za tydzień bede witac synka na świecie no chyba ze pieczenie ciast wywola szybciej hihi
Czy wy tez macie faze na slodkie kurde masakra dziś na obiad robilam leniwe bo już kilka dni za mna chodza.Sassy lubi tę wiadomość
-
Ja na stronie szpitala znalazłam coś takiego:
-dokument potwierdzający tożsamość: dowód osobisty, paszport lub prawo jazdy (legitymacja szkolna, tylko w przypadku osób niepełnoletnich)
-oryginalny dokument z oznaczenia grupy krwi
-karta przebiegu ciąży
-OWA ważne 3 miesiące
-HBs ważne 3 miesiące
-aktualne badania (mocz, morfologia, cukier) ważne 7 dni
-wymaz z pochwy wykonany w 34-36 tygodnu ciąży na nosicielstwo Streptococcus agalactiae (GBs) oraz wszystkie badania i dokumenty z przebiegu ciąży
zalecane wyniki badań HIV, HCV
GBs robię jutro, a zastanawiam się nad OWA i HBs bo robiłam na początku ciąży i mam wpisane jako wyniki trzeciego trymestru więc nie wiem czy powtarzać bo na szpitalnej stronie pisze właśnie, że to tylko 3msc. ważne, więc w sumie wychodzi, że powinnam powtórzyć ale dopytam o to na poświątecznej wizycie. Resztę badań mam wszystkie chyba.Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 marca 2018, 16:25
-
nick nieaktualnyedwarda20 wrote:Paatka u Ciebie tylko tydzien
Takze sprzątaj, spaceruj, wykorzystuj męza
Sassy ja tez chce byc piękna na porodowce, jutro fryzjer, podcięcie i farba ;pPoprzednio urodziłam dzień przed wizytą u fryzjera i nie dane było mi wyglądać ładnie podczas porodu i na święta (rodziłam w Wielką Środę przed Wielkanocą). A jeszcze prosiłam męża, żeby odwołał wizytę a on z tych emocji zapomniał i fryzjerka dzwoniła do mnie spytać czy przyjdę. Powiedziałam, że chętnie bym przyszła, ale nie mogę bo właśnie urodziłam dziecko
edwarda20, justysbp lubią tę wiadomość
-
acygan wrote:Dzieki dziewczyny za info
zawsze myslalam, ze cesarka to takie fajne rozwiązanie,a teraz kazdego porodu sie boje
Tanith a nie mozesz podejsc na ktg do jakiegos prywatnego osrodka? Zawsze to troche czlowiek bezpieczniej sie czuje jak sprawdzi co i jak. A jesli mocz zle tez Ci wyszedl, to ja sie dziwie, ze lekarz nie reaguje.
Jutro chce podejść na oddział, może uproszę na IP żeby mi zrobili to ktg jak im powiem o tym ciśnieniu. A jak nie to pomyślę co dalej. Chociaż mogliby mi zrobic na IP, a następne bym miała w tym zapisanym terminie na 3.04. Ale już by człowiek coś wiedział. Jutro pojadę, nastawiam się, że trzeba będzie sporo poczekać, ale wezme ksiazke i cos do przegryzienia to chyba dam rade -
nick nieaktualnyCasteam gratulacje.
A u mnie nowe wiescipo rozmowie z ordynatorem, mam jeszcze szanse na porod sn! Do 12 kwietnia jak sie nic nie zadzieje to 13 kwietnia mam cc
dziecko jest tylko duze nie ma makrosomii
Zalecienie, sprawdzac obwod brzucha, 2 razy w tygodniu ktg i raz w tygodniu kontrola Afi.sylvia94, Andzia123, acygan, Agusia_pia lubią tę wiadomość
-
Casteam gratulacje!!
Ciri super wieści!
Małyprosiaczek, ja dzisiaj zrobiłam ostatnia morfologię i siuśki, ostatnio (msc temu) miałam zleconą powtórkę HIV, HCV, WR, HBs, posiew GBS - czyli w sumie tak samo jak jest w rozpisce w segregatorze mamginekolog. Jeden ze szpitali , który rozważam do porodu w razie braku miejsce na Żwirki miał na liście badań jeszcze fibrynogen, ale mój lekarz powiedział, że wymyślają i niczego takiego nie będzie zlecał.
No i nic nie mówił, że trzeba brać jakieś dodatkowe zaświadczenia, chyba, że wypisy ze szpitala itp. Ja sobie dołożyłam to okulistyczne i od naczyniowca w związku z ryzykiem zakrzepicy i już.
A dziewczyny, czy oni w szpitalu kartę ciąży i wyniki badań sobie zabierają, czy to do nas wraca? Bo nie wiem czy porobić sobie kserówki tego czy nie.. -
Casteam gratulacje!!!
Ja tak kaszle że ledwo płuca utrzymuje w środku. Kuzynka mnie dziś widziała i mówi że jak dalej tak pójdzie to chyba urodze. Oby nie bo jeszcze 4 tygodnie do terminuStarania od stycznia 2015r, niedoczynność tarczycy, macica jednorożna -
Kaszeljowa wyniki chyba zabrali karte tez ale przy wypisie jak sie upomnisz o karte to zwracaja. Ale konicznie trzeba sie przy wypysie upomnieć jesli sami nie proponuja ja sie upomnialam i dostalam bez problemu. Wyniki mam w systemie i wiekszosc w karcie wpisane więc na tym mi nie zależało.
-
nick nieaktualny