Kwietniowe Mamusie 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Sassy załatw tylko jakiś helikopter i zaraz jestem
Ja to już mam brwi wyskubane do perfekcji i paznokcie też piłuje co chwile
Nawet nogi gole dzien w dzien mimo, że prawie nic na nich nie zdazy wyrosnąć, ale jakoś tak na zapas żeby w szpitalu później móc to odwlec i żeby dobrze ze sobą się czuć. No durnota ze mnie zamiast myśleć o porodzie to mi się dobrze wyglądać z nudów zachciewa bo może się zacznie akcja, której nic obecnie nie zapowiada :d Porodu się nie boję, bardziej przeraża mnie wizja jego wywoływania, dlatego ciągle jest nadzieja, że samoistnie się rozpocznie... No ale co ma być to będzie.
Sassy lubi tę wiadomość
-
U mnie też od jutra tydzień zostaje
już bym chciała się rozpakować, mam nadzieję, że ten rwący ból w pachwinach i ból kości ogonowej coś zwiastują, bo już naprawdę mi ciężko.
oli123 lubi tę wiadomość
07.04.2018 - marzenia się spełniajązakochana na zabój w Synku
-
ahaha te paznokcie - ja już tak tęsknię za hybrydami, że to chyba będzie pierwsza rzecz jaką zrobię po powrocie ze szpitala
serio, wyśpię się póżniej
priorytety...
czytałam taki wywiad ze Stuhrem w którym pisał, że dopóki leżał rozmemłany w piżamie to był traktowany w szpitalu przedmiotowo, no jak typowy pacjent. Któregoś dnia się ogolił, ogarnął, założył jakąś prostą koszulę i wygodne spodnie i od razu nastawienie personelu zmieniło się o 180 stopni. Więc te ogarnianie brwi, nóg, włosów i innych to jak najlepsze przedporodowe przygotowania hahaedwarda20, Sassy lubią tę wiadomość
-
Hej Kochane u nas wszystko dobrze tylko jeszcze nie mamy pokarmu, troche padnieta jestem i boli rana ale przemywam tantum rosa i jeszcze zazywam przeciwbolowe, bardzo dobra opieka w szpitalu, jestem troche w szoku:) buziaki dla was!
Andzia123, edwarda20, Paatka, acygan, Mirabelcia, Agusia_pia, darika, Katy, Sassy, sylvia94, tanith, justysbp, pumka1990 lubią tę wiadomość
-
Mnie pachwiny już tak długo bolą, że chyba zaznam szoku jak kiedyś w końcu przestaną
Mi z zachcianek pociążowych za to marzy się sushi... przez całą ciąże za mną chodzi, więc mąż już dobrze wie czym mi sprawić przyjemność po porodzieKieliszek wina do tego i byłabym w niebie, no ale o tym ze względu na karmienie będę mogła sobie nadal tylko pomarzyć
No chyba, że bezalkoholowe...
mlodaaa, Annus lubią tę wiadomość
-
Pachwiny bolą mnie też ogólnie już od jakichś 3 tygodni, może dłużej, Ale od wczoraj nagle taki mega ból łapie, chwilę boli i przechodzi i nie ważne czy stoję, czy leżę, w nocy mnie budziło to.07.04.2018 - marzenia się spełniają
zakochana na zabój w Synku
-
Haha z tymi paznokciami to ja tez wczoraj u kosmetyczki byłam. Zrobiłam normalnie hybrydy bo na stopach nic nie mam wiec jak coś to niech na stopy patrzą- wyglądać tez jakoś trzeba
od 12 lat robię ciagle paznokcie i teraz jak miałam tygodniowa przerwę od przedłużanych paznokci to złe się czułam i musiałam zrobić. Zawsze miałam długie szpony, a teraz takie mam krótkie, ze nie potrafię się w nich odnaleźć
no, ale jak trzeba to trzeba
rzęsy tez robię od 6 lat i wczoraj zrobiłam wiec ja jestem przygotowana
jeśli chodzi o nogi to powiem Wam dziewczyny, ze w ciąży przestały mi rosnąć włoski na nogach. Żeby znaleźć jakiś malutki włosek to muszę z lupą szukać. Mam nadzieje, ze po ciąży już tak zostanie i nie będę musiała się męczyć tak jak kiedyś
Mam do Was dwa pytania. Nie wiem może były kiedyś zadane, ale nie pamietam tego. Jest tyle stron do przeszukania, ze nie chce mi się wszystkiego czytać i szukać. Czy Wasz lekarz prowadzący przed porodem wysłał Was tylko na te badania 3 trymestru typu paciorkowiec, jeszcze raz grupa krwi itd czy może musialyscie tez robić usg piersi, iść na wizytę okulistyczna i stomatologiczna? Ja mam mała wadę wzroku bo -0,5 ale mam astygmatyzm i się zastanawiam czy muszę mieć od okulisty jakieś zaświadczenie o wadzie wzroku mimo, ze jest taka mała? A wizyta stomatologiczna? Byłam na przeglądzie przed ciąża i potem już nie byłam bo wszystko było ok. Z 2 lata temu przeszłam zabieg chirurgiczny usunięcia torbielą w dziąsłach i zastanawiam się czy w planie porodu muszę to wpisać i czy muszę tez mieć zaświadczenie, ze od tamtej pory z zębami nic się nie dzieje? Gdzieś w internecie wyczytałam o takich zaświadczeniach,ale mój lekarz nic nie mówił. Tak samo jak o usg piersi. Robiliście? Ja zrobiłam bo akurat miałam inne badanie usg dotyczące guza pod pachą.
A drugie pytanie dotyczy nosidła. Chciałabym kupić nosidło, żeby na 3 piętro nie wnosić ciagle ciężkiego nosidelka. Tylko wiem, ze to od któregoś miesiąca życia można ze względu na bioderka. Od którego miesiąca można dziecko nosić w tym nosidle? Chusta nie wchodzi w grę -
Malyprosiaczek ja byłam u okulisty, ale mam dużo większą wadę (-4.75, -7.5) i musieliśmy wykluczyć ryzyko odklejania się siatkówki jako wskazanie do CC. Dużo osób myśli, że duża wada jest wskazaniem samym w sobie, a to nieprawda, bo ryzyko odklejania się siatkówki nie idzie z nią w parze, może być też przy mniejszych wadach więc tutaj myślę, że warto sprawdzić, na dwoje babka wróżyła. Ja dostałam zalecenie rodzenia ze znieczuleniem i gdyby poród się przedłużał to ze wzgl na wadę szybsza decyzja o CC, dodałam tę kartke do planu porodu, niech sobie tam wisi w razie w.
Z dentystą to raczej jest tak, że jakieś problemy z zębami mogą wywołać wcześniejszy poród, a infekcje itp są niebezpieczne dla Maluszka, więc to trzeba akurat całą ciążę kontrolować wg mojej dentystki. Byłam ostatnio ze 4 tyg temu, wszystko ok i powiedziała, że teraz to już po połogu mam się pokazać.
Moja położna powiedziała, żeby w planie porodu wpisać to na co jesteśmy uczulone i jeśli bierzemy jakieś leki na stałe (ja np. wpiszę leki na tarczycę, te zastrzyki z heparyną itp), jeśli np nosisz soczewki to warto to wpisać itd. No i uczuliła, że o tych alergiach to na wejściu do szpitala powiedzieć położnej, bo czasem plan porodu jest napisany a i tak w pośpiechu nikt do niego nie zajrzy.. -
U mnie dzis tez trochę wiecej energii. Posprzatalam, zrobilam pranie, robie na obiad ryz z warzywami i kurczakiem i planuje juz nawet co przygotuje do jedzenia na swieta
takie dni to ja lubie. Mowia ze jak kobieta sie rusza to dziecko kolysane zasypia, u nas jest zupelnie inaczej,ja chodze to Zosia tez dziala sobie cos w brzuszku,w nocy kiedy spie, ona tez odpoczywa
chociaz dwie ostatnie noce dala mi popalic.
Mi lekarz prowadzaca nie zlecala usg, nie mowila nic o dentyscie i okuliscie. Wade tez mam taka jak Ty i astygmatyzm, ale podobno w ciazy nie warto chodzic do okulisty, bo wtedy wzrok jest gorszy, dlatego ja pojde po porodzie,bo troche to zabiedbalam. To ze wzrok mi sie pogorszyl to czuje.
A tak w ogole to nie robbilam teraz w ostatnim czasie jakis szczegolnych badan, tylko mocz i morfologia. Nawet posiew jeszcze mam niepobrany. Nie mam teraz ustalonych wizyt na konkretny dzien, tylko pokazuje sie co tydzień na ktg i sprawdzamy te wody, ale to nie jest w ramach wizyty,wiec nie wiem jak teraz będzie ze mna. Ide w czwartek to moze czegos sie dowiem.Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 marca 2018, 14:45
-
Maly prosiaczek tez bylam u okulisty, wade mam -3,5, a przed ciaza nie bylam 2 lata, wiec w sumie nie wiedzialam czy cos sie dzieje czy nie. Ale wszystko ok. U stomatologa nie bylam, bo wyleczylam wszystko przed ciaza, a w ciazy nic mnie absolutnie nie bolalo i sie nie dzialo, moja gin tez mnie nie wyslala. Na usg piersi tez nie, mialam tuz przed zajsciem w ciaze.
O nosidelkach byl temat, bo chcialam cos kupic wlasnie od niemowlecia, tez zeby nie lazic z wozkiem non stop. Ale wyszlo na to, ze od noworodka to tylko chusty, a nosidelka jak dziecko siedzi. Ale moze cos pominelam i dziewczyny sie jeszcze wypowiedza.
-
Trzymajcie kciuki. Jak dobrze pójdzie, to mnie jutro po południu wypiszą. Chyba sprzątają oddział przed świetami i pełnią, bo ostatnio leżałam 4,5 dnia, a teraz tylko 2,5. Jupiiii
Paatka, Andzia123, Agusia_pia, darika, oli123, acygan, Katy, tanith, Sassy, justysbp, pumka1990 lubią tę wiadomość
-
Kinga. wrote:Trzymajcie kciuki. Jak dobrze pójdzie, to mnie jutro po południu wypiszą. Chyba sprzątają oddział przed świetami i pełnią, bo ostatnio leżałam 4,5 dnia, a teraz tylko 2,5. Jupiiii
-
oli123 wrote:Ale wam super:) a Mikolajkowi wyszly szmery na serduszku i czekamy na kardiologa:( mam nadzieje ze wszystko bedzie dobrze
Nie martw sie,moj bratanek tez tak mial po porodzie, okazalo sie,ze wszystko jest ok, dzis to zdrowy 6-cio latek
A co z ta babka jest nie tak? -
Ja byłam u okulisty, bo wzrok mi się pogorszył i chciałam zmienić szkła, a męczyło mnie to szczególnie podczas jazdy samochodem. Czy w ciąży czy nie to i tak bym poszła bo od ostatniej wizyty minęły ponad 2 lata więc dla własnego spokoju
.
U dentysty byłam w ciąży, nawet rwalam osemke. Ostatnia wizyta tydzień temu, wiem, że wszystko jest zdrowe i się nie martwię. Myślę, że warto to skontrolować, bo próchnica to choroba zakaźna - można się nią zarazić. I mając ubytki w zębach, dając dzieciom buzi to sprzedajemy im bakterie...
29.09.2016 Aniołek (10 tc)
09.04.2018 cud narodzin - 55 cm, 3720 g. Amelka ❤️
16.09.2020 cud narodzin - 54 cm, 3150 g. Igorek ❤️