X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe Mamusie 2018
Odpowiedz

Kwietniowe Mamusie 2018

Oceń ten wątek:
  • edwarda20 Autorytet

Wysłany: 27 marca 2018, 13:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paatka u Ciebie tylko tydzien :O Takze sprzątaj, spaceruj, wykorzystuj męza :)

Sassy ja tez chce byc piękna na porodowce, jutro fryzjer, podcięcie i farba ;p

Sassy, justysbp lubią tę wiadomość

dqprqps6kaqxmc83.png
  • Paatka Autorytet

Wysłany: 27 marca 2018, 13:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sassy załatw tylko jakiś helikopter i zaraz jestem :D Ja to już mam brwi wyskubane do perfekcji i paznokcie też piłuje co chwile :D Nawet nogi gole dzien w dzien mimo, że prawie nic na nich nie zdazy wyrosnąć, ale jakoś tak na zapas żeby w szpitalu później móc to odwlec i żeby dobrze ze sobą się czuć. No durnota ze mnie zamiast myśleć o porodzie to mi się dobrze wyglądać z nudów zachciewa bo może się zacznie akcja, której nic obecnie nie zapowiada :d Porodu się nie boję, bardziej przeraża mnie wizja jego wywoływania, dlatego ciągle jest nadzieja, że samoistnie się rozpocznie... No ale co ma być to będzie.

Sassy lubi tę wiadomość

04.2018 - ❤️👧
    04.2020 - ❤️👧
    08.2023 - 👼
    preg.png
  • Andzia123 Autorytet

Wysłany: 27 marca 2018, 13:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie też od jutra tydzień zostaje :) już bym chciała się rozpakować, mam nadzieję, że ten rwący ból w pachwinach i ból kości ogonowej coś zwiastują, bo już naprawdę mi ciężko.

oli123 lubi tę wiadomość

07.04.2018 - marzenia się spełniają <3 zakochana na zabój w Synku :)
    qb3ci09k2rozqy86.png
  • kaszelkowa Autorytet

Wysłany: 27 marca 2018, 13:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ahaha te paznokcie - ja już tak tęsknię za hybrydami, że to chyba będzie pierwsza rzecz jaką zrobię po powrocie ze szpitala :D serio, wyśpię się póżniej ;) priorytety... :D
    czytałam taki wywiad ze Stuhrem w którym pisał, że dopóki leżał rozmemłany w piżamie to był traktowany w szpitalu przedmiotowo, no jak typowy pacjent. Któregoś dnia się ogolił, ogarnął, założył jakąś prostą koszulę i wygodne spodnie i od razu nastawienie personelu zmieniło się o 180 stopni. Więc te ogarnianie brwi, nóg, włosów i innych to jak najlepsze przedporodowe przygotowania haha :)

edwarda20, Sassy lubią tę wiadomość

mjvy9vvjacooymry.png
  • oli123 Autorytet

Wysłany: 27 marca 2018, 14:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Kochane u nas wszystko dobrze tylko jeszcze nie mamy pokarmu, troche padnieta jestem i boli rana ale przemywam tantum rosa i jeszcze zazywam przeciwbolowe, bardzo dobra opieka w szpitalu, jestem troche w szoku:) buziaki dla was!

Andzia123, edwarda20, Paatka, acygan, Mirabelcia, Agusia_pia, darika, Katy, Sassy, sylvia94, tanith, justysbp, pumka1990 lubią tę wiadomość

mhsvi09k63nasq33.png
  • oli123 Autorytet

Wysłany: 27 marca 2018, 14:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Andzia123 wrote:
    U mnie też od jutra tydzień zostaje :) już bym chciała się rozpakować, mam nadzieję, że ten rwący ból w pachwinach i ból kości ogonowej coś zwiastują, bo już naprawdę mi ciężko.
    Mialam takie bole na dzien przed porodem

mhsvi09k63nasq33.png
  • Andzia123 Autorytet

Wysłany: 27 marca 2018, 14:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    oli123 wrote:
    Mialam takie bole na dzien przed porodem
    No to mam nadzieję, że i u mnie cos się ruszy :)

qb3ci09k2rozqy86.png
  • Paatka Autorytet

Wysłany: 27 marca 2018, 14:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie pachwiny już tak długo bolą, że chyba zaznam szoku jak kiedyś w końcu przestaną :D
    Mi z zachcianek pociążowych za to marzy się sushi... przez całą ciąże za mną chodzi, więc mąż już dobrze wie czym mi sprawić przyjemność po porodzie :D Kieliszek wina do tego i byłabym w niebie, no ale o tym ze względu na karmienie będę mogła sobie nadal tylko pomarzyć ;) No chyba, że bezalkoholowe...

mlodaaa, Annus lubią tę wiadomość

04.2018 - ❤️👧
    04.2020 - ❤️👧
    08.2023 - 👼
    preg.png
  • Andzia123 Autorytet

Wysłany: 27 marca 2018, 14:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pachwiny bolą mnie też ogólnie już od jakichś 3 tygodni, może dłużej, Ale od wczoraj nagle taki mega ból łapie, chwilę boli i przechodzi i nie ważne czy stoję, czy leżę, w nocy mnie budziło to.

qb3ci09k2rozqy86.png
  • Malyprosiaczek Autorytet

Wysłany: 27 marca 2018, 14:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Haha z tymi paznokciami to ja tez wczoraj u kosmetyczki byłam. Zrobiłam normalnie hybrydy bo na stopach nic nie mam wiec jak coś to niech na stopy patrzą- wyglądać tez jakoś trzeba :P od 12 lat robię ciagle paznokcie i teraz jak miałam tygodniowa przerwę od przedłużanych paznokci to złe się czułam i musiałam zrobić. Zawsze miałam długie szpony, a teraz takie mam krótkie, ze nie potrafię się w nich odnaleźć :P no, ale jak trzeba to trzeba :D rzęsy tez robię od 6 lat i wczoraj zrobiłam wiec ja jestem przygotowana :P jeśli chodzi o nogi to powiem Wam dziewczyny, ze w ciąży przestały mi rosnąć włoski na nogach. Żeby znaleźć jakiś malutki włosek to muszę z lupą szukać. Mam nadzieje, ze po ciąży już tak zostanie i nie będę musiała się męczyć tak jak kiedyś :P

Mam do Was dwa pytania. Nie wiem może były kiedyś zadane, ale nie pamietam tego. Jest tyle stron do przeszukania, ze nie chce mi się wszystkiego czytać i szukać. Czy Wasz lekarz prowadzący przed porodem wysłał Was tylko na te badania 3 trymestru typu paciorkowiec, jeszcze raz grupa krwi itd czy może musialyscie tez robić usg piersi, iść na wizytę okulistyczna i stomatologiczna? Ja mam mała wadę wzroku bo -0,5 ale mam astygmatyzm i się zastanawiam czy muszę mieć od okulisty jakieś zaświadczenie o wadzie wzroku mimo, ze jest taka mała? A wizyta stomatologiczna? Byłam na przeglądzie przed ciąża i potem już nie byłam bo wszystko było ok. Z 2 lata temu przeszłam zabieg chirurgiczny usunięcia torbielą w dziąsłach i zastanawiam się czy w planie porodu muszę to wpisać i czy muszę tez mieć zaświadczenie, ze od tamtej pory z zębami nic się nie dzieje? Gdzieś w internecie wyczytałam o takich zaświadczeniach,ale mój lekarz nic nie mówił. Tak samo jak o usg piersi. Robiliście? Ja zrobiłam bo akurat miałam inne badanie usg dotyczące guza pod pachą.

A drugie pytanie dotyczy nosidła. Chciałabym kupić nosidło, żeby na 3 piętro nie wnosić ciagle ciężkiego nosidelka. Tylko wiem, ze to od któregoś miesiąca życia można ze względu na bioderka. Od którego miesiąca można dziecko nosić w tym nosidle? Chusta nie wchodzi w grę

f2wlqps6jdpv4xb3.png
  • kaszelkowa Autorytet

Wysłany: 27 marca 2018, 14:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malyprosiaczek ja byłam u okulisty, ale mam dużo większą wadę (-4.75, -7.5) i musieliśmy wykluczyć ryzyko odklejania się siatkówki jako wskazanie do CC. Dużo osób myśli, że duża wada jest wskazaniem samym w sobie, a to nieprawda, bo ryzyko odklejania się siatkówki nie idzie z nią w parze, może być też przy mniejszych wadach więc tutaj myślę, że warto sprawdzić, na dwoje babka wróżyła. Ja dostałam zalecenie rodzenia ze znieczuleniem i gdyby poród się przedłużał to ze wzgl na wadę szybsza decyzja o CC, dodałam tę kartke do planu porodu, niech sobie tam wisi w razie w.

Z dentystą to raczej jest tak, że jakieś problemy z zębami mogą wywołać wcześniejszy poród, a infekcje itp są niebezpieczne dla Maluszka, więc to trzeba akurat całą ciążę kontrolować wg mojej dentystki. Byłam ostatnio ze 4 tyg temu, wszystko ok i powiedziała, że teraz to już po połogu mam się pokazać.

Moja położna powiedziała, żeby w planie porodu wpisać to na co jesteśmy uczulone i jeśli bierzemy jakieś leki na stałe (ja np. wpiszę leki na tarczycę, te zastrzyki z heparyną itp), jeśli np nosisz soczewki to warto to wpisać itd. No i uczuliła, że o tych alergiach to na wejściu do szpitala powiedzieć położnej, bo czasem plan porodu jest napisany a i tak w pośpiechu nikt do niego nie zajrzy..

mjvy9vvjacooymry.png
  • acygan Autorytet

Wysłany: 27 marca 2018, 14:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie dzis tez trochę wiecej energii. Posprzatalam, zrobilam pranie, robie na obiad ryz z warzywami i kurczakiem i planuje juz nawet co przygotuje do jedzenia na swieta :) takie dni to ja lubie. Mowia ze jak kobieta sie rusza to dziecko kolysane zasypia, u nas jest zupelnie inaczej,ja chodze to Zosia tez dziala sobie cos w brzuszku,w nocy kiedy spie, ona tez odpoczywa :) chociaz dwie ostatnie noce dala mi popalic.

Mi lekarz prowadzaca nie zlecala usg, nie mowila nic o dentyscie i okuliscie. Wade tez mam taka jak Ty i astygmatyzm, ale podobno w ciazy nie warto chodzic do okulisty, bo wtedy wzrok jest gorszy, dlatego ja pojde po porodzie,bo troche to zabiedbalam. To ze wzrok mi sie pogorszyl to czuje.

A tak w ogole to nie robbilam teraz w ostatnim czasie jakis szczegolnych badan, tylko mocz i morfologia. Nawet posiew jeszcze mam niepobrany. Nie mam teraz ustalonych wizyt na konkretny dzien, tylko pokazuje sie co tydzień na ktg i sprawdzamy te wody, ale to nie jest w ramach wizyty,wiec nie wiem jak teraz będzie ze mna. Ide w czwartek to moze czegos sie dowiem.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 marca 2018, 14:45

• edwarda20 Autorytet

Wysłany: 27 marca 2018, 14:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maly prosiaczek tez bylam u okulisty, wade mam -3,5, a przed ciaza nie bylam 2 lata, wiec w sumie nie wiedzialam czy cos sie dzieje czy nie. Ale wszystko ok. U stomatologa nie bylam, bo wyleczylam wszystko przed ciaza, a w ciazy nic mnie absolutnie nie bolalo i sie nie dzialo, moja gin tez mnie nie wyslala. Na usg piersi tez nie, mialam tuz przed zajsciem w ciaze.

O nosidelkach byl temat, bo chcialam cos kupic wlasnie od niemowlecia, tez zeby nie lazic z wozkiem non stop. Ale wyszlo na to, ze od noworodka to tylko chusty, a nosidelka jak dziecko siedzi. Ale moze cos pominelam i dziewczyny sie jeszcze wypowiedza.

dqprqps6kaqxmc83.png
  • Kinga. Autorytet

Wysłany: 27 marca 2018, 14:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzymajcie kciuki. Jak dobrze pójdzie, to mnie jutro po południu wypiszą. Chyba sprzątają oddział przed świetami i pełnią, bo ostatnio leżałam 4,5 dnia, a teraz tylko 2,5. Jupiiii

Paatka, Andzia123, Agusia_pia, darika, oli123, acygan, Katy, tanith, Sassy, justysbp, pumka1990 lubią tę wiadomość

klz9mg7yd9d6oxc5.png
    1usaio4ppubu8zir.png
  • oli123 Autorytet

Wysłany: 27 marca 2018, 15:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Do tej pory bylam sama n sali a teraz dali mi babeczke ktora jest pare h po porodzie i chce wyskoczyc z okna... kolorowo mam co?

mhsvi09k63nasq33.png
  • oli123 Autorytet

Wysłany: 27 marca 2018, 15:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kinga. wrote:
    Trzymajcie kciuki. Jak dobrze pójdzie, to mnie jutro po południu wypiszą. Chyba sprzątają oddział przed świetami i pełnią, bo ostatnio leżałam 4,5 dnia, a teraz tylko 2,5. Jupiiii
    Ale wam super:) a Mikolajkowi wyszly szmery na serduszku i czekamy na kardiologa:( mam nadzieje ze wszystko bedzie dobrze

mhsvi09k63nasq33.png
  • edwarda20 Autorytet

Wysłany: 27 marca 2018, 15:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    oli123 wrote:
    Do tej pory bylam sama n sali a teraz dali mi babeczke ktora jest pare h po porodzie i chce wyskoczyc z okna... kolorowo mam co?
    Ale z bolu czy taka depresja?

dqprqps6kaqxmc83.png
  • acygan Autorytet

Wysłany: 27 marca 2018, 15:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    oli123 wrote:
    Ale wam super:) a Mikolajkowi wyszly szmery na serduszku i czekamy na kardiologa:( mam nadzieje ze wszystko bedzie dobrze

Nie martw sie,moj bratanek tez tak mial po porodzie, okazalo sie,ze wszystko jest ok, dzis to zdrowy 6-cio latek :)
    A co z ta babka jest nie tak?:)

• darika Autorytet

Wysłany: 27 marca 2018, 15:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja byłam u okulisty, bo wzrok mi się pogorszył i chciałam zmienić szkła, a męczyło mnie to szczególnie podczas jazdy samochodem. Czy w ciąży czy nie to i tak bym poszła bo od ostatniej wizyty minęły ponad 2 lata więc dla własnego spokoju :-).
    U dentysty byłam w ciąży, nawet rwalam osemke. Ostatnia wizyta tydzień temu, wiem, że wszystko jest zdrowe i się nie martwię :-). Myślę, że warto to skontrolować, bo próchnica to choroba zakaźna - można się nią zarazić. I mając ubytki w zębach, dając dzieciom buzi to sprzedajemy im bakterie...

29.09.2016 Aniołek (10 tc)
    09.04.2018 cud narodzin - 55 cm, 3720 g. Amelka ❤️
    16.09.2020 cud narodzin - 54 cm, 3150 g. Igorek ❤️
    lprkcwa1zb61biig.png
    961l3e5eru5riodc.png
  • Gosiczek Autorytet

Wysłany: 27 marca 2018, 15:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój synek też miał szmery na sercu. Okazało się że to tzw. niewinne szmery dziecięce. Więc spokojnie :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 marca 2018, 15:29

Starania od stycznia 2015r, niedoczynność tarczycy, macica jednorożna
‹‹ 906 907 908 909 910 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak zajść w ciążę? 4 składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w koktajlach.

Jak zajść w ciążę? Jak w naturalny, łatwy, a przy tym smaczny sposób możesz poprawić swoją płodność? Wystarczy, że każdego dnia będziesz przygotowywać super-odżywczy koktajl płodności. Jakie dobroczynne składniki możesz znaleźć w naszych przepisach? Jaką rolę odgrywają one w kontekście płodności? Oto 4 najważniejsze składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w smoothies! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Znaczenie jakości męskiego nasienia

Jest wiele czynników, które wpływają na szanse na zajście w ciążę u pary, która marzy o rodzicielstwie. Jednak niewątpliwie wśród najważniejszych jest odpowiednia jakość komórki jajowej i plemników. Wyjaśniamy, dlaczego jakościowe komórki jajowe czasami nie gwarantują sukcesu. Jakie znaczenie odgrywa jakość męskiego nasienia? Jak wygląda diagnostyka i leczenie?

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół PCOS – czym jest i jak z nim walczyć?

PCOS to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych. Jak się objawa? Jakie są metody leczenia? Czy Zespół Policystycznych Jajników może utrudniać zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ