X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe Mamusie 2018
Odpowiedz

Kwietniowe Mamusie 2018

Oceń ten wątek:
  • justysbp Przyjaciółka

Wysłany: 29 marca 2018, 19:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzymajcie kciuki. My mamy cięcie jutro rano.
    Okazuje się ze 2 miesiące temu neurolog konował totalnie olał sprawę i stwierdził rwę i że mogę sobie łykać paracetamol jak chcę i nic wiecej sie nie da zrobić. Teraz jestem w innym szpitalu i ściągneli mi neurologa. Badanie było traumatyczne bo zwijam sie z bólu od tygodnia. Okazuje sie że mam wadę miednicy i macica bardzo naciska na więzadła i nerwy. Do tego paraliżuje prawą nogę. Podobno nigdy nie byłabym w stanie urodzić naturalnie. Ciężki dzień za mną. Modlę się żeby jutro było wszystko dobrze.

eikt3e3kj1qmtans.png
  • pomarańczka_33 Autorytet

Wysłany: 29 marca 2018, 19:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cześć Dziewczyny,

ostatnio się tu nie udzielałam ale jako, że swego czasu bywałam tu często to chciałam Was poinformować, że również z kwietniówki zrobiłam się marcówką ;)
    Kirunia urodziła się 20.03. o godz 16:41 przez nieplanowane cc
    2660 g, 56 cm, 10 pkt <3

pozdrawiamy :)

Katy, justysbp, Andzia123, Paulettaa, Paatka, Mirabelcia, Aga26, Agusia_pia, acygan, Sylwiaa95, yvonneSW, Halina90, Sassy, darika, gondi, tanith, Totoro, Pineapple, pumka1990 lubią tę wiadomość

Kirunia - jesteś już z nami Maleńka <3
  • Mirabelcia Autorytet

Wysłany: 29 marca 2018, 19:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pomarańczka_33 wrote:
    cześć Dziewczyny,

ostatnio się tu nie udzielałam ale jako, że swego czasu bywałam tu często to chciałam Was poinformować, że również z kwietniówki zrobiłam się marcówką ;)
    Kirunia urodziła się 20.03. o godz 16:41 przez nieplanowane cc
    2660 g, 56 cm, 10 pkt <3

pozdrawiamy :)

Gratulacje:) mogę zapytać czemu nieplanowane cc, długo przed terminem? Jak maluszek? Dociekam tak bo też taka kruszyna mi się zapowiada.

12.2014-Aniołek
    03.2017- początek leczenia w Invimed
    02.06.2017- 1 IUI :(
    Hashimoto, nt, IO, hipogonadyzm hipogonadotropowy
    Nasienie ok, drożność ok

Wysłany: 29 marca 2018, 19:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mirabelcia, dziękuję :) 16.03 wylądowałam na patologii ciąży ze względu na wysokie ciśnienie, ciąża była już donoszona, w dniu porodu było 38+0. padła decyzja o wywoływaniu porodu, niestety Malutka źle zareagowała na oxytocynę, zaczęło jej spadać tętno więc lekarze podjęli decyzję o cc, za co jestem im niesamowicie wdzięczna bo dzięki temu była jeszcze w bardzo dobrym stanie jak się urodziła (10 pkt) a z minuty na minutę mogło być gorzej

• moniśka... Autorytet

Wysłany: 29 marca 2018, 20:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja mam dzisiaj gorszy dzien, krocze mocno mnie boli jak wstaje i musze troche rozchodzic zanim przejdzie. Teraz jakis mdlosci dostałam, chociaz nic takiego nie jadlam. Pierwszy raz z lekkim stresem zaczelam myslec o porodzie. Jeszcze tydzien niech minie do donoszonej i bede spokojniejsza

• Mirabelcia Autorytet

Wysłany: 29 marca 2018, 20:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pomarańczka_33 wrote:
    Mirabelcia, dziękuję :) 16.03 wylądowałam na patologii ciąży ze względu na wysokie ciśnienie, ciąża była już donoszona, w dniu porodu było 38+0. padła decyzja o wywoływaniu porodu, niestety Malutka źle zareagowała na oxytocynę, zaczęło jej spadać tętno więc lekarze podjęli decyzję o cc, za co jestem im niesamowicie wdzięczna bo dzięki temu była jeszcze w bardzo dobrym stanie jak się urodziła (10 pkt) a z minuty na minutę mogło być gorzej

A nie było podejrzenia hipotrofii? Była w inkubatorze? Jesteście już w domku?

12.2014-Aniołek
    Nasienie ok, drożność ok
  • Iggi31 Autorytet

Wysłany: 29 marca 2018, 20:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny mam pytanie,od paru dni strasznie się poce w nocy,dosłownie wlosy i pidzame mam mokrą..macie/mialyscie coś podobnego?
    A tak poza tym jestem mega szczęśliwa zaraz mam pełny 36 tc i mimo mojego rozwarcia na 3cm jakos trwam w dwupaku..jeszcze tydzień i ciaza będzie dowodzona..

• mlodaaa Autorytet

Wysłany: 29 marca 2018, 20:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iggi31 wrote:
    Dziewczyny mam pytanie,od paru dni strasznie się poce w nocy,dosłownie wlosy i pidzame mam mokrą..macie/mialyscie coś podobnego?
    A tak poza tym jestem mega szczęśliwa zaraz mam pełny 36 tc i mimo mojego rozwarcia na 3cm jakos trwam w dwupaku..jeszcze tydzień i ciaza będzie dowodzona..

Ja tez tak mam , nie każda noc , ale bardzo często. Już jak zasypiam to czuje jak robi mi się mokry kark i pomiędzy biustem (najbardziej) , w nocy wstaje i się muszę przebierać, bo piżama cała mokra.

3i49hdgenmhomr4i.png
  • Makira Autorytet

Wysłany: 29 marca 2018, 20:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już po wizycie i nie wiem co mam myśleć... Nagle się okazało, że mam za dużo wód! Nie jest to co prawda jeszcze wielowodzie, ale wód jest dużo, a synek jest malutki waży 2750g a jestem w 37 tyg, wg usg jego masa odpowiada 35 tc... Także przybrał tylko 250g w dwa tyg. Za tydzień kontrola na ktg, a za dwa tyg ostatnia wizyta i jak poziom wód się nie zmieni to idę do szpitala na indukcje porodu na Foleya. Pomoc warunki mam już dobre, bo szyjka miękka i rozwarcie na opuszek.
    Mam nadzieję, że sam mi się poród zacznie w ciągu tych 2tyg i ominie mnie to wywoływanie

gg646iye46nicebi.png
  • Andzia123 Autorytet

Wysłany: 29 marca 2018, 20:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iggi31 wrote:
    Ja śpię tylko w majtkach i staniku bawełnianym i nie mam tego problemu.

07.04.2018 - marzenia się spełniają <3 zakochana na zabój w Synku :)
    qb3ci09k2rozqy86.png
  • Halina90 Przyjaciółka

Wysłany: 29 marca 2018, 21:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja mam inne pytanie.
    Zaczęłam odczuwać suchość sromu :/ przez to męczy mnie swędzenie i czują taka tkliwosc. Zastanawiam się czy to może być jakaś infekcja bo nie mam żadnych uplawow a śluzu jak na lekarstwo :/ może to od zbyt częstego podcierania. Ktoś też tak miał? Zastanawiam się czy mogłabym jakoś się tam nawilżyć, czy lepiej zgłosić to lekarzowi? Wizyta dopiero za 1,5 tyg...

• Agusia_pia Autorytet

Wysłany: 29 marca 2018, 21:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w nocy sie nie poce ale w dzień jak w domu jest za gorąco to od razu mam krople na czole.
    Mnie dzis dziwnie pobolewa podbrzusze jakby sciska i puszcza. Juz niech maly siedzi przez święta

Maj 2017 Aniołek 7 tc [*]
    14.04.2018 Bartuś, 4180 gr, cc.
    30.08.2019 Kacperek, 4300 gr, cc.
    bcg0egl.png
    cllc0zm.png
  • Malyprosiaczek Autorytet

Wysłany: 29 marca 2018, 21:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Darika dzięki za info! To faktycznie było po tym badaniu bo już nic mi brązowego nie wychodzi. Widocznie przy pobraniu próbki do badania na paciorkowca musiał lekarz za bardzo tam wysmarować :P jedyne co to krocze mnie boli, ale to chyba od tego fotela bo jak już położyłam się na badanie to potem już zejść z niego nie mogłam :D

Halina lepiej zgłoś lekarzowi. Ja tez się często podcieram, a ciagle ze mnie leci ten śluz. A jak jeszcze meczy Cię swędzenie to lepiej poinformować lekarza.

Jeśli chodzi o pocenie się w nocy to tez tak mam. Ciagle jestem spocona. Najgorsze jest jak mój mąż mówi, ze jest mu zimno i odkręci grzejnik w sypialni. Wtedy to leje się ze mnie strumieniami. Ale ja nie tylko w nocy mam problem z poceniem. W ciągu dnia mam ten sam problem

f2wlqps6jdpv4xb3.png
  • Sassy Autorytet

Wysłany: 29 marca 2018, 21:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny wielkie gratulacje! Przepraszam za zwłokę, ale dziś cały dzień poza domem. Jeszcze raz gratulacje! :)

an-Rozpakowane-000000ffffffxxxxxx25032-2-0-203-silver002.gif

8.03
    <3 GosiaB - córeczka Jagusia, 2560g, 50cm

15.03
    <3 patusia90 - synek, 3000g, 54cm

16.03
    <3 Asiaa1201 - córeczka Zosia, 1820g, 47cm

17.03
    <3 Totoro - córeczka Lila, 3350g, 53cm

20.03
    <3 pomarańczka_33 - córeczka Kirunia, 2660g, 56cm

21.03
    <3 Rzodkiewka - synek Igorek, 3790g

23.03
    <3 olka25 - synek Ignaś, 2715g, 52cm

26.03
    <3 Kinga. - córeczka Noemi, 3460g
    <3 oli123 - synek Mikołaj, 3070g, 52cm
    <3 sweetmalenka - synek Gabryś, 3300g, 53cm

27.03
    <3 Casteam - synek Aleksander, 2180g

28.03
    <3 dreamnes - córeczka Zosia, 3820g

29.03
    <3 małamii89 - córecza,3620g, 54cm

Agusia_pia lubi tę wiadomość

8.04.2018 - Szczęśliwa mama pięknej córeczki <3
    n59yhdgewxvis8ih.png

Wysłany: 29 marca 2018, 22:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mirabelcia wrote:
    A nie było podejrzenia hipotrofii? Była w inkubatorze? Jesteście już w domku?
    nie było podejrzenia hipotrofii, wiadomo było że nie będzie wielka ale mieściła się jeszcze w dolnych centylach. Inkubator nie był potrzebny a do domku wypuścili nas w 6 dobie bo nie ominęła nas żółtaczka a ze względu na jej niską masę musiałyśmy dłużej ją naświetlać. Przed wypisem miała jeszcze usg główki i brzuszka i wszystko jest ok :)

• darika Autorytet

Wysłany: 29 marca 2018, 22:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pomarańczka_33 gratulacje! ❤

pomarańczka_33 lubi tę wiadomość

29.09.2016 Aniołek (10 tc)
    09.04.2018 cud narodzin - 55 cm, 3720 g. Amelka ❤️
    16.09.2020 cud narodzin - 54 cm, 3150 g. Igorek ❤️
    lprkcwa1zb61biig.png
    961l3e5eru5riodc.png
  • Mirabelcia Autorytet

Wysłany: 29 marca 2018, 22:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pomarańczka_33 wrote:
    nie było podejrzenia hipotrofii, wiadomo było że nie będzie wielka ale mieściła się jeszcze w dolnych centylach. Inkubator nie był potrzebny a do domku wypuścili nas w 6 dobie bo nie ominęła nas żółtaczka a ze względu na jej niską masę musiałyśmy dłużej ją naświetlać. Przed wypisem miała jeszcze usg główki i brzuszka i wszystko jest ok :)

Bardzo Ci dziękuję za odpowiedź :) zdrówka dla Córci ❤

pomarańczka_33 lubi tę wiadomość

12.2014-Aniołek
    Nasienie ok, drożność ok
  • Malyprosiaczek Autorytet

Wysłany: 29 marca 2018, 22:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jaka sytuacja mnie dzisiaj spotkała. Poszłam do sklepu i patrzę ludzi ful bo wariują z zakupami na święta. Stanęłam w kolejce po pieczywo. Przede mną stały 3 osoby, każdy widział ze jestem w ciąży i nikt mnie nie przepuścił. A za mną stał kierownik sklepu. Wiec ja zrezygnowałam z tej kolejki i wzięłam na szybko dwie bułki tylko które nie wymagały podania przez babeczkę zza lady. Poszłam i robiłam dalej zakupy. Jakieś jogurty itd. A ten kierownik za mną chodził. No i jak już zrobiłam zakupy to poszłam do kasy. Ludzi ful , kolejka ogromna. Każdy jak mnie zobaczył to odwrócił głowę wiec stałam w kolejce. I nagle podszedł do mnie ten kierownik sklepu i mówi do mnie ze kasjerka otworzyła dla mnie kasę żeby mnie skasować i żebym poszła. Podziękowałam mu, a on zrobił aferę na sklep, ze co z tymi ludźmi jest nie tak, ze jak można nie przepuścić kobiety w ciąży, ze coraz gorzej na tym świecie, ze jak można widzieć i się odwrócić i udawać ze się nie widziało. I babka za mną co stała to mówi ze w dzisiejszych czasach nikt nie pomyśli bo każdemu się należy. A ja mówię, ze dziękuje, ze niestety tak już jest i będzie jeszcze gorzej. Na co kierownik mówi, ze to prawda z roku na rok jest coraz gorzej z ludźmi. Bardzo miło mi się zrobiło jak kierownik zareagował bo ostatnio jak byłam w biedronce to jedna pani tez mnie przepuściła, ale osoby które stały przed nią już nie bo jak to powiedziały „ja mam tylko jedna rzecz”.

acygan, tanith, Katy lubią tę wiadomość

f2wlqps6jdpv4xb3.png
  • Aga26 Autorytet

Wysłany: 29 marca 2018, 22:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wczoraj cały dzień miałam dużo kremowego śluzu i takie nitki jak śluz płodny rozciągliwy, ale dzisiaj w ciągu dnia już mniej. A dziś wieczorem wyszło mi coś takiego żółtawego, taki zbity glut (przepraszam za dosłowność...) i znowu jakby śluz płodny taki gęsty. To musi być czop. Coś tam się dalej szykuje. I jeszcze czuję taki dyskomfort w odbycie (po raz kolejny przepraszam za dosłowność ;-) ) jakbym się odparzyła albo obtarła. Chciałabym dotrwać do jutrzejszego ktg. Pasowało by się przespać w nocy,a czuję niepokój i nie wiem czy zasnę

• Paatka Autorytet

Wysłany: 29 marca 2018, 23:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja to się boję, że w ogóle oka nie zmrużę :P Skurcze dalej bezbolesne, dalej co 10 minut, teraz tylko ból w krzyżu doszedł. Śmieje się do męża, że jeśli to poród i jeśli dalej się będzie tak rozkręcał, to urodzę na Wielkanoc, ale przyszłoroczną :D

Andzia123, AJrin lubią tę wiadomość

04.2018 - ❤️👧
    04.2020 - ❤️👧
    08.2023 - 👼
    preg.png
‹‹ 918 919 920 921 922 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroby endometrium - jakie są najczęstsze?

Czym jest endometrium, a czym endometrioza? Jakie mogą być inne choroby endometrium i jak się objawiają? Jaka grubość endometrium jest optymalna podczas starań o dziecko? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko, niepłodność? - jak powiedzieć o tym innym?

Często bywa tak, że temat kłopotów z zajściem w ciążę jest owiany tajemnicą. Jak powiedzieć rodzinie i przyjaciołom o Waszych trudnych doświadczeniach związanych z przedłużającymi się staraniami o dziecko? Doświadczony psycholog, który na co dzień pracuje z parami zmagającymi się z niepłodnością - Justyna Kuczmierowska - proponuje napisanie listu. Sprawdź, co powinno znaleźć się w liście do bliskich osób. 

CZYTAJ WIĘCEJ