WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe Mamusie 2018
Odpowiedz

Kwietniowe Mamusie 2018

Oceń ten wątek:
  • AJrin Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2018, 08:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja czekam jak na zbawienie już jedna poszla na cesarke dzis planowe sa 3 cetsarki ja ide najprawdopodobniej jako druga pierwsze ida cukrzycowe.
    Ale może sie zmienić wiadomo.
    Mąż już jest stres też sie zameldował i czekamy.
    Najgorsze ze kasze powrócił boje sie ze po dobie bez picia bedzie mnie jeszcze gorzej męczyło.

http://instagram.com/i.k.x.2/
    8p3o3e3kfn2wsd36.png
    07.10.2015 Aniołek
    09.2016 Synek I
    04.2018 Synek K

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 kwietnia 2018, 08:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No mój mąż odcinał pępowinę jeszcze zanim położyli mi malucha na klatkę. I ważyli i mierzyli od razu zamiast najpierw położyć na mnie, a mały położony na mnie mocno krzyczał bo chyba zimno mu było. Ordynator na wizycie prywatnej mówił, że przykrywają dziecko specjalną folią utrzymującą ciepło na czas tego nieprzerwanego kontaktu skóra do skóry, a to też okazało się bzdurą. Chwilę na mnie poleżał taki goluśki bez przykrycia i zaraz zabrali do ubrania, i dopiero wtedy leżał na mnie faktycznie te dwie godziny i sobie ssał pierś.

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 kwietnia 2018, 08:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AJrin wrote:
    Ja czekam jak na zbawienie już jedna poszla na cesarke dzis planowe sa 3 cetsarki ja ide najprawdopodobniej jako druga pierwsze ida cukrzycowe.
    Ale może sie zmienić wiadomo.
    Mąż już jest stres też sie zameldował i czekamy.
    Najgorsze ze kasze powrócił boje sie ze po dobie bez picia bedzie mnie jeszcze gorzej męczyło.
    Ja to kaszlalam ostatnie 2.5 miesiaca... Jak sobie pomysle o cesarce i znow z nievzuleniu ogolnym gdzie intubuja dodatkowo to mna az rzuca... Jestem strasznie ciekawa jak mnie znieczula. Z jednej strony chciałabym ogolne bo mialam dwa razy i juz znam z drugiej bym chciala doledzwiowe zeby moc mala zobaczyć zaraz po porodzie. Ale boje sie strasznie.

• Paatka Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2018, 09:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to wybił u mnie termin porodu i mówiąc szczerze w nocy myślałam, że wyląduje na IP. Brzuch twardy, ból miesiączkowy mocny jak nigdy, lekkie skurcze i jeszcze małej nie czułam... Córcia na szczęście zaczęła się wiercić, więc stwierdziłam, że czekam na dalszy rozwój... Ale ból zmalał, brzuch zmiękł, a skurcze ustały, także kolejny straszak od organizmu... Wykończą mnie te fałszywe alarmy. O 11 KTG jestem ciekawa co tam wyjdzie.

04.2018 - ❤️👧
    04.2020 - ❤️👧
    08.2023 - 👼
    preg.png
  • Gosiczek Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2018, 09:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ciri22 wrote:
    Ja to kaszlalam ostatnie 2.5 miesiaca... Jak sobie pomysle o cesarce i znow z nievzuleniu ogolnym gdzie intubuja dodatkowo to mna az rzuca... Jestem strasznie ciekawa jak mnie znieczula. Z jednej strony chciałabym ogolne bo mialam dwa razy i juz znam z drugiej bym chciala doledzwiowe zeby moc mala zobaczyć zaraz po porodzie. Ale boje sie strasznie.

A.od kiedy intubują do ogólnego? Miałam kilka razy i ani razu nie nie byłam intubowanam a do cc w pierwszej kolejności znieczulenie miejscowe chyba że są inne przesłanki

Starania od stycznia 2015r, niedoczynność tarczycy, macica jednorożna
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 kwietnia 2018, 09:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja za kazdym razem bylam intubowana przy ogolnymi tak mialam napisane na karcie znieczulenia ze bede intubowana. Rozne szpitale rozne lata, kolezanka przy ogolnym tez byla intubowana i druga tez i rowniez inne szpitale.

pumka1990 lubi tę wiadomość

• AJrin Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2018, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja kilka lat temu ze 20 bylam intubowana. 3 lata temu znieczulenie bez inrubalcji po 2 godzinach na nogach. No i 1.5 roku temu doledzwowo pierwsza cesarka. I serio wiem ze fajnie zobaczyc maluszka ale chyba obcja znieczulenia na 2 godziny dla mnie by byla najlepsza. Zle wspominam swiadoma pierwsza cesarke i teraz sie stresuje jeszcze bardziej wiedząc co mnie czeka.

8p3o3e3kfn2wsd36.png
    07.10.2015 Aniołek
    09.2016 Synek I
    04.2018 Synek K

• Kinga. Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2018, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pineapple wrote:
    Już nawet nie pamiętam jakie tematy chciałam poruszać. Na pewno chciałam spytać dziewczyny, które urodziły SN czy pępowina dziecka była odcinana od łożyska dopiero po ustaniu tętnienia czy od razu. Czytałam ostatnio, że teraz normą jest czekać, a pamiętam że w moim szpitalu mieli to w nosie mimo, że mówiłam wcześniej o nieodcinaniu pępowiny za szybko. Tyle, że po 2godzinnym parciu byłam zbyt zmęczona żeby o cokolwiek walczyć a mój mąż nie interesował się zbytnio tematem :/
    U mnie mieli czekać (chyba ze coś byłoby nie tak), wydaje mi się, że nie czekali (też byłam zmęczona i obolała i nie przypomniałam). Trochę byłam zła, ale jak przejrzałam książeczkę, to młoda najpierw dostała 9 pkt i patrząc wstecz położna i lekarka chyba była poddenerwowana, a jeszcze w domu zdarzalo się że miała fioletowe paznokcie itp. Stąd przypuszczam że mogła być lekko niedotleniona, bo później już było 10/10 ślicznie różowa (starsza córka za to przypominała kolorem Azjatkę) i jak pytałam później w jakimjest stanie, to odpowiedzały , że w b.dobrym (a ja tematu juz nie drążyłam)

klz9mg7yd9d6oxc5.png
    1usaio4ppubu8zir.png
  • AJrin Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2018, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kinga moj starszak był porcelanowy po porodzie miał jeszcze w szpitalu robiona morfologie i wszystko bylo ok do dziś jest bladziutki taka jego uroda.

8p3o3e3kfn2wsd36.png
    07.10.2015 Aniołek
    09.2016 Synek I
    04.2018 Synek K

• Andzia123 Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2018, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jutro mam się zgłosić na ktg także zobaczymy czy coś tam się dzieje :)

07.04.2018 - marzenia się spełniają <3 zakochana na zabój w Synku :)
    qb3ci09k2rozqy86.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 kwietnia 2018, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AJrin wrote:
    Ja kilka lat temu ze 20 bylam intubowana. 3 lata temu znieczulenie bez inrubalcji po 2 godzinach na nogach. No i 1.5 roku temu doledzwowo pierwsza cesarka. I serio wiem ze fajnie zobaczyc maluszka ale chyba obcja znieczulenia na 2 godziny dla mnie by byla najlepsza. Zle wspominam swiadoma pierwsza cesarke i teraz sie stresuje jeszcze bardziej wiedząc co mnie czeka.
    Noo wlasnie. Ja tez bylam uspiona, zaczelam sie budzic jeszcze podczas zszywania a potem sie obudzilam po 2 godzinach od wyjecia malej i juz cyca jej dalam a po kolejnych dwoch mialam pionizacje. Poza bolem gardla czulam sie bardzo dobrze.

Ja mialam jakies 5 lat temu zabieg 20 minutowy i bylam intubowana, dwa lata temu cc i tez bylam intubowana, kolezanka miala rok temu cc i tez byla intubowana... Wiec nie wiem od czego to zalezy. Ale dla mnie to bylo dobre, odliczenie do kilku i juz spalam a potem mi mala przyniesli na karmienie i juz byla ze mna cala noc. Bylam wstanie od poczatku sie nia zajac. Sama do niej wstawalam i przewijalam.

• acygan Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2018, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mbie cos ostatnio na spanie bierze mocno. Sypiam po 12 h, wstaje rano zjem sniadanie, klade sie znowu spac i teraz dopiero niedawno wstalam :)

Umowilam sie do fryzjera na czwartek, w koncu czlowiek bedzie wygladal tak jak trzeba. Teraz to juz dzidzius musi zaczekac, nie ma wyjscia :)

No i zaczynamy 38 tydzien :) jutro wizyta :)

• Agusia_pia Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2018, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej, nie było mnie całe święta na forum, nie nadrobię Was :)
    wybił kwiecień, więc będziemy się wypakowywać :)
    Jak Wam święta minęły? u nas dobrze, chociaż w niedzielę za stołem myślałam że pojadę na IP bo zaczęły się skurcze i to dość często ale nie mocne, jednak po godzinie się wyciszyło, brzuch zmiękł a mąż odetchnął z ulgą że to jednak nie już hehe.
    teraz już mogę rodzić :)

Maj 2017 Aniołek 7 tc [*]
    14.04.2018 Bartuś, 4180 gr, cc.
    30.08.2019 Kacperek, 4300 gr, cc.
    bcg0egl.png
    cllc0zm.png
  • Sylwiaa95 Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2018, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Masakra, w nocy pobudka co godzine bo albo siku albo taki niepokoj :-/ i od 2 dni zaczely sie bole jak na miesiaczke... jutro wizytujemy wiec zobaczymy jak szyjka :D

xk81pfk.png
  • gondi Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2018, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja sie zbieram do szpitala pomalu na 14 mam byc, a jutro cesarka. Jak dam rade to napisze jak nam poszlo :)

Agusia_pia, sylvia94 lubią tę wiadomość

3jvz3e5e9hsogjgk.png

qdkkanlis2ttu8uo.png
  • gondi Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2018, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tez ostatnio sypialam po 12 godzin:)

3jvz3e5e9hsogjgk.png

qdkkanlis2ttu8uo.png
  • Paatka Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2018, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja po KTG. Skurczy sporo, ale tak jak ostatnio były o stałej mocy i regularnie co 10 minut, tak dzisiaj od mocy 25 do 50 i bez żadnej regularności :/ Także terminowy ten mój bobas się nie zapowiada...

04.2018 - ❤️👧
    04.2020 - ❤️👧
    08.2023 - 👼
    preg.png
  • Sassy Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2018, 12:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja również po KTG. Do terminu 6 dni. Tętno ok, skurcze- brak. Czop nie odchodzi, brzuch ciągle miękki i wysoko, nie wiem nawet co to skurcze przepowiadające. Nic mnie boli. Codziennie 3xS nie wnosi nic nowego. Także coraz częściej myślę, że będzie wywoływanie. W dniu terminu znów KTG.

8.04.2018 - Szczęśliwa mama pięknej córeczki <3
    n59yhdgewxvis8ih.png
  • Aga78 Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2018, 12:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzisiaj miałam się stawić w moim szpitalu ze skierowaniem na cc i zobaczyć czy dostanę klasyfikację do cc. Na poczekalni masakra- 10 ciężarnych w kolejce, na każdą przypada 1 h oczekiwania. Przyjęli by mnie przy dobrych wiatrach pewnie wieczorem. Zadzwoniłam do mojego lekarza, który pracuje w szpitalu powiatowym, oddalonym od mojego miasta 30 km. Jutro mam się zgłosić na 8 rano i na wszelki wypadek być na czczo...o rany,mam lekkiego stresa:)

14.11.2015- 1 IUI:( 14.01.2016 2 IUI:(
    11.05.2016-INF-I Transfer :(
    06.12.2016 - CRIO II Transfer
    04.05.2017- ciąża naturalna Aniołek [*] 9 tydz
    3jvzi09kjtx66r5t.png
  • darika Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2018, 13:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas twardnienia są, bóle miesiączkowe są ale i tak myślę, że szyja nadal nieruszona. Dzisiaj zaczynamy działać z czopkami, które przepisała mi moja gin i zobaczymy w czwartek na wizycie jak tam ;-). A w piątek wieczorem do szpitala...

29.09.2016 Aniołek (10 tc)
    09.04.2018 cud narodzin - 55 cm, 3720 g. Amelka ❤️
    16.09.2020 cud narodzin - 54 cm, 3150 g. Igorek ❤️
    lprkcwa1zb61biig.png
    961l3e5eru5riodc.png
‹‹ 932 933 934 935 936 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Test owulacyjny. Jak działają testy owulacyjne i czy są skuteczne?

Testy owulacyjne są jednym z najprostszych narzędzi do samodzielnego wykrywania dni płodnych i zbliżającej się owulacji. Przeczytaj jak działają testy owulacyjne, jak je prawidłowo wykonać, ile kosztują i czy można im zaufać w 100%. Podpowiemy Ci również jak skutecznie zwiększyć działanie testów owulacyjnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ranking TOP produktów zwiększających szanse na zajście w ciążę

Wybrane produkty, które mogą zwiększyć szanse na zajście w ciążę, skrócić starania o dziecko i szybciej przybliżyć Cię do wymarzonego celu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Czego nie jeść  w ciąży - 7 produktów zabronionych

Ciąża to okres wzrostu apetytu i wielu zachcianek kulinarnych. Czy oznacza to zatem, że możesz pozwolić sobie na wszystko i jeść do woli? Niestety nie. Zapoznaj się czego nie jeść w ciąży, aby zachować bezpieczeństwo dla rozwijającego się płodu. 

CZYTAJ WIĘCEJ