WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe Mamusie 2018
Odpowiedz

Kwietniowe Mamusie 2018

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 kwietnia 2018, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kaszelkowa wrote:
    U nich mąż czekał przy sali i potem kangurował małego, ona chyba też go na parę minut dostała więc pewnie jak poprosisz i sytuacja pozwoli to też da radę! :)
    Noo wlasnie moj raczej na sale operacyjna tez nie wejdzie jak nawet będzie mogl. Ale zalezy mi na kangurowaniu. Ja spalam wiec dziecko dopiero jak sie przebudzilam po dwoch godzinach dostalam a do tego czasu partner mial mala ale juz ubrana w "mydelniczce" a chcialabym zeby pogangurowal szczególnie jesli bede znow spala.

• kaszelkowa Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2018, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ciri22 wrote:
    Masz jakies pytania? Dwa lata temu przy DG to ogarnialam i szybko poszlo :)

Dziękuję, zobaczę co mi powie księgowa i będę najwyżej dopytywać o szczegóły :):) Ale mam nadzieję, że ogarnie temat i będzie z głowy ;)

mjvy9vvjacooymry.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 kwietnia 2018, 13:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A to jak masz ksiegowa to ona powinna sie tym zajac :) ja nie mam wiec wszystko sama ogarnialam :) teraz chcialam przejsc na wcześniejszy macierzynski zeby bylo łatwiej ale przez te zawirowania ze szpitalem nie zalatwilam sobie zaswiadczen do zusu...

• ibishka Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2018, 13:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No faktycznie kwiecien się zaczął a te które dotrzymały się twardo trzymają :)a powiedzcie mi dziewczyny jak chodźcie to czujecie takie ni to ciągnięcie ni to klucie w brzuchu?
    Zastanawiam się czy to może szyjka się zaczyna skracac czy to spojenie daje o sobie znać?

qdkkjw4zawimnwp4.png
    klz9ej285vh7zkgy.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 kwietnia 2018, 13:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak, czuje cow takiego. Szyjka dluga i zamknieta.

• Asiula27 Przyjaciółka

Wysłany: 2 kwietnia 2018, 13:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na Inflanckiej w 90% zgadzają się na cesarkę z partnerem. Warunkiem jest to, że położne zdążą przygotować tatusia - czyli przy nagłych cesarkach nie zawsze

ciri22 lubi tę wiadomość

gannyx8dn8lwgffz.png
  • acygan Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2018, 13:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ibishka wrote:
    No faktycznie kwiecien się zaczął a te które dotrzymały się twardo trzymają :)a powiedzcie mi dziewczyny jak chodźcie to czujecie takie ni to ciągnięcie ni to klucie w brzuchu?
    Zastanawiam się czy to może szyjka się zaczyna skracac czy to spojenie daje o sobie znać?

Od jakiegos czasu ciezko mam juz wstac z lozka,przekrecic sie na nim, jak chodze to kluje, boli, az przeszywa w podbrzuszu. Na razie nic sie nie dzieje, w srode wizyta wtedy pewnie sie dowiem co z szyjka. Tyle ze u mnie i tak prawdopodobnie bedzie cc, ale wolalabym zeby samo wczesniej sie zaczelo.

• Kinga. Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2018, 13:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi się chyba przyplątał baby blues. Wszystko ok, dziewczynki zdrowe, nawet się lubią (choć czasem i zazdrość się pojawia), a mimo to byle pierdoła wyprowadza mnie z równowagi, ciągle ryczę. Dobrze, że ma jeszcze tydzień urlopu. Mam nadzieję że do tego czasu hormony się ustabilizują, bo sama siebie mam już dość.

klz9mg7yd9d6oxc5.png
    1usaio4ppubu8zir.png
  • ibishka Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2018, 14:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    acygan wrote:
    Od jakiegos czasu ciezko mam juz wstac z lozka,przekrecic sie na nim, jak chodze to kluje, boli, az przeszywa w podbrzuszu. Na razie nic sie nie dzieje, w srode wizyta wtedy pewnie sie dowiem co z szyjka. Tyle ze u mnie i tak prawdopodobnie bedzie cc, ale wolalabym zeby samo wczesniej sie zaczelo.
    Czyli wychodzi na to że to norma ma tym etapie .
    Ja też wizyta w środę :) aż jestem ciekawa co tam się dzieje :)
    Kinga mam nadzieję że z każdym dniem będziesz się czuła coraz lepiej!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 kwietnia 2018, 14:07

qdkkjw4zawimnwp4.png
    klz9ej285vh7zkgy.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 kwietnia 2018, 14:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez we srode mam wizyte :) usg kontrola plynow i ktg. :)

ibishka lubi tę wiadomość

• Sylwiaa95 Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2018, 14:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry w 39(38+0) tygodniu :)

ibishka lubi tę wiadomość

xk81pfk.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 kwietnia 2018, 15:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nadal szyjka dluga na 2.5cm, brak skurczy na KTG. Wstepnie mam skierowanie na CC na 9 kwietnia - rowno tydzien po terminie.

• Andzia123 Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2018, 15:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja na środę już termin mam, niesamowite jak to szybko zleciało. Tak jak do tej pory robiłam wszystko żeby już urodzić tak teraz jak najwięcej leżę i odpoczywam, żeby malutki posiedział w brzuchu aż mąż wyzdrowieje.. Ale ciężko już strasznie, krocze boli, pachwiny bolą, kość ogonowa boli strasznie, już najlepiej jakbym siedziała bokiem, bo normalnie wyprostowana to nawet nie próbuje..

07.04.2018 - marzenia się spełniają <3 zakochana na zabój w Synku :)
    qb3ci09k2rozqy86.png
  • Gosiczek Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2018, 15:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też w środę wizyta u ginekologa. Jeszcze u lekarza rodzinnego musze skotrolowac czy zapalenie oskrzeli przeszło i w czwartek mam mieć cesarke

Starania od stycznia 2015r, niedoczynność tarczycy, macica jednorożna
  • edwarda20 Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2018, 15:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie tez wszystko boli. A najbardziej wlasnie krocze. Nie wiem czy to moje rozchodzace sie spojenie czy wszystko razem. Brzuch mam mega ciezki. Ledwo chodze. Zastanawialam sie nawet co jest gorsze, poczatek jak tylko lezalam i rzygalam czy teraz jak tylko leze i wszystko mnie boli. Chyba jednak teraz czuje sie gorzej, bo dochodzi jeszcze strach, niepewnosc, oczekiwanie, nieznane, nagle bole w nocy itp.

A no i przypomniałam sobie ze z om mam termin na 20.04 a z usg na 15.04, wiec teraz skończę 39tc a nie 38tc :o W każdej chwili moze się zacząć :o

dqprqps6kaqxmc83.png
  • AJrin Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2018, 16:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ancygan tak jutro cesarka na bank.
    W sensie dostalam juz karteczke z informacja co i jak sie przygotowac mam byc gotowa na 6.rano a cesarki robia miedzy 8 a 14 ale dokładnie o której mi nie powoedza zalezy ile bedzie cesarek na cito.
    U mnie pomimo tego ze czulam mega klucie w szyjce czasem az przeszywajacy ból to ona nadal długa zamknieta i wysoko dziecko nie wstawia sie ani troche w kanał tak jak pierwszak więc nie ma co liczyc na poród sn. Najgorsze ze mam wilczy apetyt chyba ze stresu diedze i jem albo z nudów ;)
    No jutro na bank sobie nie pojem :D
    To już jutro dziewczyny jak to zlecialo!

ciri22, Andzia123, acygan lubią tę wiadomość

http://instagram.com/i.k.x.2/
    8p3o3e3kfn2wsd36.png
    07.10.2015 Aniołek
    09.2016 Synek I
    04.2018 Synek K

• sweetmalenka Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2018, 18:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kinga. wrote:
    Mi się chyba przyplątał baby blues. Wszystko ok, dziewczynki zdrowe, nawet się lubią (choć czasem i zazdrość się pojawia), a mimo to byle pierdoła wyprowadza mnie z równowagi, ciągle ryczę. Dobrze, że ma jeszcze tydzień urlopu. Mam nadzieję że do tego czasu hormony się ustabilizują, bo sama siebie mam już dość.
    oj mam dokładnie to samo!

8p3o9jcgldbg45l0.png
    lprk3e5esrf55xps.png
  • Kinga. Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2018, 19:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sweetmalenka wrote:
    oj mam dokładnie to samo!
    Szczerze współczuję. Najgorzej jest w domu, przy ludziach jakoś łatwiej mi trzymać fason.

klz9mg7yd9d6oxc5.png
    1usaio4ppubu8zir.png
  • acygan Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2018, 19:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny wspolczuje Wam tego paskudnego samopoczucia. Mam nadzieje, ze hormony szybko opadna i wroci wszystko do normy. No i tez sie boje tego, ze bede przechodzic jakies zalamanie, ze nie bede potrafila sie ze wszystkim ogarnac :/

Ajrin trzymam kciuki w takim razie, zazdroszcze ze to juz :)

Edwarda ja zdecydowanie wole ten okres z teraz jak z poczatku ciazy :) zniose bole brzucha,plecow,aby juz nie wymiotowac i glowa zeby nie bolala :) nie chce nawet sobie przypominac :)

• AJrin Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2018, 20:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kinga no dobrze ze o tym wiesz szybko przejdzie.
    Przy pierwszaku ryczalam non stop oby teraz było lepiej

http://instagram.com/i.k.x.2/
    8p3o3e3kfn2wsd36.png
    07.10.2015 Aniołek
    09.2016 Synek I
    04.2018 Synek K

‹‹ 930 931 932 933 934 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Najwygodniejsze sukienki ciążowe. Te modele sprawdzą się na co dzień i od święta

Wybierając ciążową garderobę, niewątpliwie jednym z najwygodniejszych i najbardziej komfortowych rozwiązań są sukienki ciążowe. Co więcej mogą one z powodzeniem zostać wykorzystane w okresie karmienia piersią. Na co zwrócić uwagę przy wyborze? Jaki krój wybrać? Przeczytaj nasze podpowiedzi!

CZYTAJ WIĘCEJ

Trudne rozmowy w związku - jak rozmawiać z partnerem o problemach z płodnością i zachęcić do pierwszej wspólnej wizyty w klinice.

Bezskuteczne starania o dziecko i problemy z płodnością są dużym wyzwaniem w życiu każdej pary. Nie jest to regułą, ale bardzo często to kobiety wcześniej uświadamiają sobie problem, czują, że "coś jest nie tak", chcą rozpocząć diagnostykę... Jak rozmawiać o problemach z płodnością w związku? Kiedy warto zdecydować się na pierwszą wizytę i jak zachęcić do niej partnera? 

CZYTAJ WIĘCEJ

11 największych mitów dotyczących starania o dziecko, w które być może jeszcze wierzysz

Niektóre nieprawdziwe stwierdzenia przekazywane są z ust do ust tak długo, że bez zastanowienia w nie wierzymy. Przeczytaj jakie są największe mity na temat starania o dziecko i upewnij się, że „nie padłaś ich ofiarą”.

CZYTAJ WIĘCEJ