WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe Mamusie 2018
Odpowiedz

Kwietniowe Mamusie 2018

Oceń ten wątek:
  • Sylwiaa95 Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2018, 13:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Normalnie sie przeraziłam... wchodze na wage a tam przez 3 tyg +5kg!!!! Masakra....

gondi lubi tę wiadomość

xk81pfk.png
  • Malyprosiaczek Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2018, 13:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas dalej bóle krocza przy chodzeniu. Te „zakwasy” nie przechodzą. Coraz gorzej mi się chodzi. Nawet stwierdziłam, ze sprawdzę po której stronie bardziej mnie boli. Stałam chwile na prawej i chwile na lewej nodze i bardziej boli mnie po lewej. Nie wiem o co chodzi, ale może już szyjka się skraca? Wam przeszło? Chyba Edwarda miała coś podobnego do mojego, ale jeśli nie Ty to przepraszam bo już nie pamietam która to pisała. Ruchy są normalne, tydzień temu na wizycie wszystko ok. Wody ok, nic się nie działo, wyniki gbs tez są ok. Bóle miesiączkowe są co jakiś czas i z dnia na dzień coraz mocniejsze. A skurcze To mam 2 razy dziennie, raz taki lekki, a raz mocny. Do terminu zostało nam 14 dni, a tatuś wraca jutro wieczorem wiec ciagle leżę żeby nie zaczęło się jeszcze przed powrotem. Tatuś prosił żeby synuś poczekał wiec leżymy ciagle

f2wlqps6jdpv4xb3.png
  • ibishka Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2018, 13:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malyprosiaczek a może to spojenie? Ja mam podobnie. I już mi tak daje popalić że tylko się modlę żeby się nie rozeszło na tyle żeby potrzebna była cc.
    Tu tyle na wylocie a ja się dopiero witam w 37 tyg :)

qdkkjw4zawimnwp4.png
    klz9ej285vh7zkgy.png
  • mlodaaa Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2018, 14:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja właśnie po wizycie ! Rozwarcie na opuszek, mała wazy 3300 :) Jeśli do soboty się nie zacznie , to na 8 do szpitala na ktg ,bo mój lekarz ma dyżur i chce sprawdzić zapis i mówi, ze wtedy dalej będziemy myśleć! Od 2 dni mam straszne bole krzyża i krocza/spojenia. Lekarz mówi, ze na tym etapie może bolec , także za wiele mi nie pomógł hehe

3i49hdgenmhomr4i.png
  • Malyprosiaczek Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2018, 14:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KURcze ja już nie wiem co to może być bo wszystko mnie boli, a ja i tak będę miała cc tylko lekarz chce jeszcze czekać do terminu skoro nic się nie dzieje...

f2wlqps6jdpv4xb3.png
  • edwarda20 Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2018, 14:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tez jestem po wizycie. Szyjka trzyma, jest krotka bo 1,5 cm ale jak sie okazuje zamknieta i twarda (a 4 tyg bylo rozwarcie na opuszek...). Czop siedzi. Bole miesiaczkowe są, brzuch twardnieje, tez moge spac caly dzien. W czwartek mam ktg. W prywatnym szpitalu wyznaczyli mi cc dopiero na 3 dni przed terminem z OM, czyli na 17.04 :/ Mialam nadzieje, ze za tydzien, tak jak wiekszosc z Was ktora miala planowe cc, w 39tc. Lekarz powiedzial, ze teraz sie nie wywoluje wczesniej jak nic sie nie dzieje, ze lepiej dla dziecka jak sobie siedzi w brzuchu. No trudno, niech siedzi, jakos wytrzymam. Czas bedzie mi teraz plynal szybciej bo mam wyznaczone 3 terminy ktg, usg spojenia w piatek, potem kolejna wizyta u gin, usg dzieciaczka, potem badania krwi itp. Nie bede sie juz oszczedzac, niech sie dzieje! jak sie zacznie wczesniej to mam przyjechac i zrobia cc na cito. Takze spoko.

Maly prosiaczek tak, to mnie cale podwozie boli. To moje rozchodzace sie spojenie pobolewa, ale tez czuje w srodku bol, po bokach i tak jakby kosci od strony tylka ;p Myslalam, ze szyjke mam juz zgladzoną, a skubana nadal sie trzyma.

Ibishka konsultowalas spojenie lonowe z lekarzem? Bo mnie tez tak bolalo, myslalam ze tak musi byc, a sie okazuje ze sie rozlazi. Jesli przy sn rozejdzie Ci sie nadmiernie to skutki są tego bardzo niefajne, wisi sie na pasach przez kilka miesiecy, mozna miec problemy z chodzeniem i miednica przez wiele lat itp. Dlatego ja poszlam do ortopedy i od razu dal skierowanie na cc...

dqprqps6kaqxmc83.png
  • ibishka Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2018, 14:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edwarda jutro zamierzam zapytać moja gin, niech zerknie na usg czy to się rozlazlo czy to po prostu napor małej, i jak powie że się rozeszło za dużo to wtedy do ortopedy będę śmigać :)
    Mam ten plus że moja gin sama to wylapuje i tylko dla potwierdzenia jak ma wątpliwości to wysyła do ortopedy a jeśli widzi że coś jest nie tak to się nie cacka tylko mówi że cc i koniec.
    Takze trzymajcie jutro kciuki!! :)

qdkkjw4zawimnwp4.png
    klz9ej285vh7zkgy.png
  • oli123 Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2018, 15:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czemu jeszcze nie rodzicie?:)
    Czekam na kolejne rozpakowane!
    My dzisiaj po pierwszej wizycie położnej, maluszek ma kolki, boli go brzuszek i robi kleiste kupki, połozna powiedziala ze pewnie musialam cos zjesc ale ja naprawde nie jem nic co mogloby mu zaszkodzic strasznie mi go szkoda, jak płacze to ja razem z nim ale i tak jest grzeczny w nocy budzi sie tylko 2 razy i śpi z nami:) Bo o łóżeczku to nawet słyszeć nie chce! Dzisiaj dostał szumisia i własnie sobie grzecznie śpi przy swoim nowym koledze.
    Położna ściągnęła szwy i wreszcie mnie troche poluzowało bo tak mnie ciągnęły ze siedziec nie moglam, maly ma dalej żółtaczkę, jutro mamy skierowanie na patologie noworodków i tam go już zbadaja, jescze sie biedaczkowi afty zrobiły!
    znow ja mam biegunki od 3 dni nie wiem czy to normalne w połogu, zapomnialam tez poloznej zapytac:/
    Tak w ogóle to maluszek ma już tydzień a ja zdążyłam zrzucić już 8kg:) zostały jeszcze 3 :)

edwarda20, Sassy lubią tę wiadomość

mhsvi09k63nasq33.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 kwietnia 2018, 15:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ibishka wrote:
    Malyprosiaczek a może to spojenie? Ja mam podobnie. I już mi tak daje popalić że tylko się modlę żeby się nie rozeszło na tyle żeby potrzebna była cc.
    Tu tyle na wylocie a ja się dopiero witam w 37 tyg :)
    Też mam takie wrażenie, że wszystkie powoli już kończą ciąże a mi jeszcze tyyyyle oczekiwania zostało :)

Ja na wizycie byłam w Wielki Czwartek. Junior ważył wtedy jakieś 2800 g więc całkiem ładnie. Ale okazało się że jestem Gbs dodatnia :( Jestem totalnie antylekowa a tu będę musiała przyjąć antybiotyk. Jeszcze może mi dziecko też nafaszerują antybiotykiem :( Jak to jest? Jak nie zdążą mi podać odpowiednio wcześnie to dziecko z automatu dostaje antybiotyk czy najpierw je badają pod kątem ewentualnego zarażenia?

• oli123 Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2018, 15:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pineapple wrote:
    Też mam takie wrażenie, że wszystkie powoli już kończą ciąże a mi jeszcze tyyyyle oczekiwania zostało :)

Ja na wizycie byłam w Wielki Czwartek. Junior ważył wtedy jakieś 2800 g więc całkiem ładnie. Ale okazało się że jestem Gbs dodatnia :( Jestem totalnie antylekowa a tu będę musiała przyjąć antybiotyk. Jeszcze może mi dziecko też nafaszerują antybiotykiem :( Jak to jest? Jak nie zdążą mi podać odpowiednio wcześnie to dziecko z automatu dostaje antybiotyk czy najpierw je badają pod kątem ewentualnego zarażenia?
    antybiotyk dają, przy porodzie dożylnie, mi podali od razu jak przyjechałam na oddział

mhsvi09k63nasq33.png
  • acygan Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2018, 15:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edwarda u mnie cc wstepnie na dzien przed terminem jesli nic wcześniej sie nie wydarzy, wiec chyba cos w tym jest, ze nie robia wczesniej.

Mnie tez wszystko boli, szczegolnie w nocy, ale nie przejmuje sie juz tym,teraz to niech sie dzieje co chce :) robie to co musze, nie oszczędzam sie juz tak jak te dwa czy trzy tyg temu. Wiem,ze na tym etapie to juz normalne i jak ma bolec to bedzie :) jedynie bole miesiaczkowe troche ustapily jak wysilku mam mniej, bo przed swietami to byla masakra.

Jutro wizyta wiec bede wiedziec jak szyjka itd :) wole zeby sama akcja sie zaczela niz czekac na planowane cc.

Mala dzis tak aktywna, ze zwariowac idzie :) chyba juz ma bardzo malutko miejsca i jej sie nudzi :) a ze siedzi sobie miednicowo to najwieksze czesci ciala wystawia mi przy zebrach i zoladku, wiec niefajnie :)

• Gosiczek Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2018, 15:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Acygan u mnie cc w czwartek.

Ja walczez mdlosciami. Juz nie mam sił. Nie dość że musiałam wyprasować starte ubrań, jestem na antybiotyku to jeszcze te mdłości. Wykończy mnie to. A jeszcze musze torbe do szpitala spakować

Starania od stycznia 2015r, niedoczynność tarczycy, macica jednorożna
  • acygan Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2018, 15:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiczek wrote:
    Acygan u mnie cc w czwartek.

Ja walczez mdlosciami. Juz nie mam sił. Nie dość że musiałam wyprasować starte ubrań, jestem na antybiotyku to jeszcze te mdłości. Wykończy mnie to. A jeszcze musze torbe do szpitala spakować

Ojej a czemu tak szybko?przeciez to dopiero skonczony 37 tydzien.

• edwarda20 Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2018, 15:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    acygan wrote:
    Ojej a czemu tak szybko?przeciez to dopiero skonczony 37 tydzien.
    No wlasnie, czemuz tak szybko? :O

dqprqps6kaqxmc83.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 kwietnia 2018, 15:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    oli123 wrote:
    antybiotyk dają, przy porodzie dożylnie, mi podali od razu jak przyjechałam na oddział
    Tak, tylko gdzieś słyszałam, że ten antybiotyk musi być podany ileś tam godzin przed przejściem dziecka przez drogi rodne. Jest to mój drugi poród, więc mam wizję, że urodzę w godzinę ;) antybiotyk nie zdąży zadziałać i co wtedy? Dziecko od razu dostaje antybiotyk czy najpierw je badają?

• edwarda20 Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2018, 15:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    oli123 wrote:
    Tak w ogóle to maluszek ma już tydzień a ja zdążyłam zrzucić już 8kg:) zostały jeszcze 3 :)

Pięknie waga zeszla :) Dajesz nadzieje ;p

dqprqps6kaqxmc83.png
  • AJrin Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2018, 16:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kostek . 3700 54 cm
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/7048cf310983.jpg

acygan, Paatka, darika, edwarda20, ciri22, ibishka, Halina90, Paulettaa, Agusia_pia, Malyprosiaczek, Andzia123, Mirabelcia, KaMiszka, Sylwiaa95, Totoro, oli123, Pineapple, Tusianka, Katy, Kinga., moniśka..., Elwira.eli, Tęskniąca, Sassy, sylvia94, kaszelkowa, Myszka_Lena, Aga78, tanith, Aga26, olka25, pumka1990 lubią tę wiadomość

http://instagram.com/i.k.x.2/
    8p3o3e3kfn2wsd36.png
    07.10.2015 Aniołek
    09.2016 Synek I
    04.2018 Synek K

• acygan Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2018, 16:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ajrin juz myslalam o Tobie :) jak sie czujesz? Sliczny synus, ucaluj go :)

• Paatka Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2018, 16:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AJrin wrote:
    Kostek . 3700 54 cm
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/7048cf310983.jpg

Gratulacje <3

04.2018 - ❤️👧
    04.2020 - ❤️👧
    08.2023 - 👼
    preg.png
  • darika Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2018, 16:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AJrin ogromne gratulacje! ❤

29.09.2016 Aniołek (10 tc)
    09.04.2018 cud narodzin - 55 cm, 3720 g. Amelka ❤️
    16.09.2020 cud narodzin - 54 cm, 3150 g. Igorek ❤️
    lprkcwa1zb61biig.png
    961l3e5eru5riodc.png
‹‹ 933 934 935 936 937 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Ranking TOP produktów zwiększających szanse na zajście w ciążę

Wybrane produkty, które mogą zwiększyć szanse na zajście w ciążę, skrócić starania o dziecko i szybciej przybliżyć Cię do wymarzonego celu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Czego nie jeść  w ciąży - 7 produktów zabronionych

Ciąża to okres wzrostu apetytu i wielu zachcianek kulinarnych. Czy oznacza to zatem, że możesz pozwolić sobie na wszystko i jeść do woli? Niestety nie. Zapoznaj się czego nie jeść w ciąży, aby zachować bezpieczeństwo dla rozwijającego się płodu. 

CZYTAJ WIĘCEJ