X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe Mamusie 2018
Odpowiedz

Kwietniowe Mamusie 2018

Oceń ten wątek:
  • Andzia123 Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2018, 13:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gondi wrote:
    Hubert urodził się dziś o 8:40 przez cc. Waży 3900g i mierzy 53cm. Wcisnął się w kolejkę do operacji(mieliśmy być o 10), o 3 dostałam skurczy później jakieś resztki z jelit się oczyściły i odszedł czop. Odpoczywamy, jestem nadal lekko oszolomiona
    Gratulacje! :)

07.04.2018 - marzenia się spełniają <3 zakochana na zabój w Synku :)
    qb3ci09k2rozqy86.png
  • Gosiczek Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2018, 13:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Acygan ja tez miałam dzis wizyta i moja kruszyna też waży 2800g :-)

U mnie jutro cc. W całej ciąży przytyłam równe 3kg

Starania od stycznia 2015r, niedoczynność tarczycy, macica jednorożna
  • darika Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2018, 13:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gondi gratulacje! ❤

29.09.2016 Aniołek (10 tc)
    09.04.2018 cud narodzin - 55 cm, 3720 g. Amelka ❤️
    16.09.2020 cud narodzin - 54 cm, 3150 g. Igorek ❤️
    lprkcwa1zb61biig.png
    961l3e5eru5riodc.png
  • acygan Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2018, 13:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gondi gratulacje :)

Gosiczek to ida leb w leb :) jak to mozliwe ze 3 kg? Przrviez tyle to samo dziecko wazy a gdzie jeszcze reszta?

Edwarda mam to samo przy przekrecaniu sie, tez od razu takie bole lapia. A teraz juz nie moge spac na lewym boku bo tak zebra mnie bola. Nie wiem jak wytrzymam na prawym boku jeszcze tyle czasu.

• Totoro Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2018, 13:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katy wrote:
    Wlasnie mnie tez najbardziej na wieczor lapie :/ a ile mnirj wiecej przed porodem tak mialas? ;)

Kurczę, próbuję sobie uzmysłowić... Na pewno zdarzały mi się po mojej wizycie na IP, to był 36 tc, a tak już co wieczór to chyba ostatni tydzień przed porodem jakoś. Może 1,5 tyg. Przejrzę jeszcze moje posty, gdzie pierwszy raz o tym wspomniałam xD

No i chyba jakoś tak będzie - ok. tygodnia miałam takie bóle :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 kwietnia 2018, 14:00

klz99vvjothg6ijw.png
    l22n9vvjii1r51bs.png
  • Paatka Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2018, 14:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja leże... na ktg nadal bez szału. Zakwitne tu :(
    Jak człowiek czekał żeby się zaczęło to się doczekał... a jak już się doczekał to jeszcze większe nerwy bo nic się nie dzieje i mi mówią, że bez wód to moge tu jeszcze sobie poleżeć :/

04.2018 - ❤️👧
    04.2020 - ❤️👧
    08.2023 - 👼
    preg.png
  • Makira Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2018, 14:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gondi gratulacje! Czyli cięcie dobrze zaplanowane w terminie, bo nawet organizm był już gotowy do porodu :)
    Paatka a jaki masz gbs?

gg646iye46nicebi.png
  • Kinga. Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2018, 14:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KaMiszka wrote:
    Dziewczyny które już urodziły, czy u wszystkich z Was przed porodem pojawiła się biegunka?
    U mnie 2 razy się nie pojawiła ani biegunka ani wymioty. I w sumie bardzo się cieszę, bo nie chciałabym być przykuta do wc w trakcie gdy powinnam jechać do szpitala lub w trakcie silnych skurczy

klz9mg7yd9d6oxc5.png
    1usaio4ppubu8zir.png
  • Kinga. Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2018, 14:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paatka wrote:
    A ja leże... na ktg nadal bez szału. Zakwitne tu :(
    Jak człowiek czekał żeby się zaczęło to się doczekał... a jak już się doczekał to jeszcze większe nerwy bo nic się nie dzieje i mi mówią, że bez wód to moge tu jeszcze sobie poleżeć :/
    To może trochę potrwać, ale masz pewność że bez dziecka już nie wyjdziesz. Takze ciesz się ostatnimi chwilami laby, bo jak w końcu ruszy, to może pójść ekspresowo. Ile u ciebie czekają z podaniem antybiotyku?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 kwietnia 2018, 14:19

klz9mg7yd9d6oxc5.png
    1usaio4ppubu8zir.png
  • tanith Ekspertka

Wysłany: 4 kwietnia 2018, 15:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kachna62 wrote:
    Ale Wam zazdroszcze... U mnie po terminie i nadal ani czopa, ani wód, ani rozwarcia... Tak strasznie nie chce CC ale pewnie sie tak skonczy :( Myslalam ze tym razem jak syn duzy to szyjka bedzie sie ladnie skracac :(

Kachna, a ja to nawet bym chciała cc, mimo że się całą ciążę nastawiałam na sn, ćwiczyłam z anniballem itd. Ale po tym pobycie w szpitalu, nadgorliwej lekarce, i jak na razie braku jakiegokolwiek postępu ( i duże dziecko u pierworódki), to ja bym się nawet cieszyła na cc, bo przynajmniej mała by juz była na świecie. A tak, to się boję, że przenoszę, pójdę do szpitala i znowu się zacznie eksperymentowanie- a może taka indukcja, a może siaka, a może jeszcze czekać, a może bocian jednak przyniesie...

km5sdf9hi5m1i40u.png
  • Sylwiaa95 Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2018, 15:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez juz po wizycie :) moje leukocyty w moczu spadly ale nie calkiem wiec lek do powtorzenia. Szybkie usg- lozysko ok i wody tez ok. Szyjki nie sprawdzal nawet. Jak nie urodze do 17go, to wizyta w dniu terminu. No i moja waga +5kg to podobno woda i obrzęki, mam pilnowac cisnienia.. :-/

xk81pfk.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 kwietnia 2018, 15:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny tragedia . Chciałam dzisiaj skorzystać z pięknej pogody i wybrałam się na mega długi spacer . Ledwo co do domu doszłam, czułam mocny nacisk na krocze jakby miało mi je zaraz rozsadzić. Coś potwornego , teraz leżę i mam nadzieję, że przejdzie bo za 30min muszę jeszcze córkę z zajęć odebrać ale to już raczej autem .

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 kwietnia 2018, 15:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratuluję wszystkim rozpakowanym i trzymam kciuki za te które są na porodowce ;)

• Katy Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2018, 15:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Totoro wrote:
    Kurczę, próbuję sobie uzmysłowić... Na pewno zdarzały mi się po mojej wizycie na IP, to był 36 tc, a tak już co wieczór to chyba ostatni tydzień przed porodem jakoś. Może 1,5 tyg. Przejrzę jeszcze moje posty, gdzie pierwszy raz o tym wspomniałam xD

No i chyba jakoś tak będzie - ok. tygodnia miałam takie bóle :)

Dzieki za odpowiedz ;) Czyli lepiej sie bede juz psychicznie nastawiac(o ile wgl sie da), ze rozwiazanie moze nastapic niedlugo bo mam tak mniej wiecej od 4-5dni :)

Edwarda, Acygan w nocy jak ide na siku to tez czuje jak mnie boli i ogolnie jak sie ruszę..Ciekawe czy to faktycznie cos zwiastuje :p

Nie wiem czy tylko ja jestem taka panikara, ze postanowilam sie juz nie wybierac za daleko od domu gdyby sie cos mialo zacząć? :p

Gondi, gratulacje :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 kwietnia 2018, 15:22

qdkkj48axof4swbx.png

qb3c2n0af5u2yzmp.png
  • edwarda20 Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2018, 15:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katy wrote:
    Dzieki za odpowiedz ;) Czyli lepiej sie bede juz psychicznie nastawiac(o ile wgl sie da), ze rozwiazanie moze nastapic niedlugo bo mam tak mniej wiecej od 4-5dni :)

Edwarda, Acygan w nocy jak ide na siku to tez czuje jak mnie boli i ogolnie jak sie ruszę..Ciekawe czy to faktycznie cos zwiastuje :p

Nie wiem czy tylko ja jestem taka panikara, ze postanowilam sie juz nie wybierac za daleko od domu gdyby sie cos mialo zacząć? :p

Gondi, gratulacje :)

Katy ja mysle ze to jednak nic nie znaczy. W sensie, ze takie bole na koncowce to nic dziwnego. Ale wyjdzie w praniu:)

Ja sie boje, ze jak pojde na spacer albo gdzies na miasto to tam mi wody odejda, ludzie beda sie gapic, robic zdjecia ;p Ale wczoraj pochodzilam, dzis tez, jak sie tak wydarzy to trudno. Pogoda prrzepiekna, chce sie zyc :)

Katy lubi tę wiadomość

dqprqps6kaqxmc83.png
  • Gosiczek Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2018, 15:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    acygan wrote:
    Gondi gratulacje :)

Gosiczek to ida leb w leb :) jak to mozliwe ze 3 kg? Przrviez tyle to samo dziecko wazy a gdzie jeszcze reszta?

Edwarda mam to samo przy przekrecaniu sie, tez od razu takie bole lapia. A teraz juz nie moge spac na lewym boku bo tak zebra mnie bola. Nie wiem jak wytrzymam na prawym boku jeszcze tyle czasu.

A nie wiem gdzie reszta. Może wpłynął na to fakt że ciążę znosze tak sobie. Miałam 2 zapalenia oskrzeli i jedno dość mocne przeziębienie. Mdłości mam jakby napadami przez całą ciążę np. 2 tygodnie spokój a później przez tydzien ledwo żyje aczkolwiek apetyt mam

Starania od stycznia 2015r, niedoczynność tarczycy, macica jednorożna
  • Malyprosiaczek Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2018, 15:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez boje się odchodzić zbyt daleko od domu. Dzisiaj wyszłam tylko na chwile do mięsnego. Mam do niego 2 min wiec szybko zrobiłam podstawowe zakupy i szybko poszłam do domu. Chociaż powiem Wam, ze dzisiaj miałam prawie zawał z porodem w jednym. Już widziałam to przed oczyma.

Idę sobie śmieci wyrzucić takim spacerkiem. Patrzę w ogródek sąsiadów oooo jakie piękne małe kotki w centki. Patrzę coraz więcej i więcej. Podchodzę bliżej a tu nagle dwa wielkie dziki mi wyskoczyły. Ja szybko się cofnęłam mówię idę na około. Szła sąsiadka i mówię niech pani uważa bo tu wielkie dziki a ona do mnie ze są w ogrodzie to szybko podbiegne do samochodu a one wyskoczyły znowu na środek chodnika. Mówię ja nie ryzykuje idę na około. Idę idę a one nadal w tym ogrodzie stały i jak zobaczyły mnie jak idę do śmietnika to stały i się gapily bo pilnowały tych małych. Mówię kurde nie wroce z tym worem wiec powoli podeszlam, wyrzuciłam i poszłam do sklepu. Mówię Wam zawału prawie dostałam. A jeszcze mnie całe krocze boli to nawet nie zdazylabym uciec przed nimi. Sąsiadka niezłe ryzykowała, ja się bałam ich stojąc 100m dalej a ona koło tych dzików szybko pobiegła.

f2wlqps6jdpv4xb3.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 kwietnia 2018, 15:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez juz po wizycie. Trafilam na jakas nadgorliwa pani doktor co chciala mnie przyjąć na oddzial bo jej moje cisnienie 136/82 sie nie podobało.... :/ ale na szczęście nie bylo miejsc na oddziale. Afi powolutku sobie spada. Kolejne ktg w sobote i chyba juz kolejne we czwartek jak beda mnie przyjmowac na oddzial. Zero skurczy, rozwarcia brak, nic sie nie dzieje.

• Paatka Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2018, 15:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Makira wrote:
    Gondi gratulacje! Czyli cięcie dobrze zaplanowane w terminie, bo nawet organizm był już gotowy do porodu :)
    Paatka a jaki masz gbs?

Dodatni, także wstrzykują mi antybiotyk co określoną ilość godzin. Skurcze co 7 minut, ale co raz bardziej bolesne. Czekamy dalej, ale mówią mi, że to nawet do jutra może potrwać :/

04.2018 - ❤️👧
    04.2020 - ❤️👧
    08.2023 - 👼
    preg.png
  • Sylwiaa95 Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2018, 15:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O wlasnie , jeszcze mi sie przypomnialo ze GBS na szczescie ujemny :)

xk81pfk.png
‹‹ 939 940 941 942 943 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Nie pozwól, by decydował przypadek – świadomie zaplanuj swoje rodzicielstwo

Planowanie rodziny to proces, który wymaga nie tylko przygotowania emocjonalnego, ale również kompleksowego podejścia zdrowotnego. Współczesna medycyna oferuje narzędzia, które pozwalają przyszłym rodzicom świadomie zadbać o zdrowie swojego potomstwa. W tym kontekście niezwykle istotne jest zrozumienie roli genetyki i docenienie możliwości wczesnego wykrywania ryzyka chorób dziedzicznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta wegetariańska i dieta wegańska w ciąży i podczas laktacji

Czy dieta wegetariańska i wegańska w ciąży oraz podczas laktacji to dobry pomysł? Na co należy zwrócić uwagę nie jedząc w tym okresie mięsa lub żadnych produktów pochodzenia zwięrzęcego? Czy jest to bezpieczne dla ciąży i rozwoju płodu, a potem niemowlęcia? Przeczytaj jak powinna wyglądać dieta mamy karmiącej i czy spożywane przez nią pokarmy mogą wpływać na dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Prolaktyna a zajście w ciążę. Jak regulować poziom tego hormonu?

Prolaktyna to bardzo ważny hormon zarówno na etapie starań o dziecko, w ciąży, jak i po porodzie. Jakie są normy stężenia prolaktyny? Kiedy jej poziom może utrudniać zajście w ciążę i co robić w takiej sytuacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ