X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe Mamusie 2018
Odpowiedz

Kwietniowe Mamusie 2018

Oceń ten wątek:
  • Kinga. Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2018, 08:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    edwarda20 wrote:
    Stoje, robie sobie sniadanie i czuje ze cos mi polecialo, tak jakbym popuscila. Wyglada jak gesty uplaw koloru kawa z mlekiem-jasno brazowy. Nie wyglada jak galaretka czyli czop. Samoistnie zaczely mi sie trzasc rece pomimo ze wiem ze w kazdej chwili cos sie moze zaczac. Ta koncowka jest okropna...
    Czyli ustawiasz się w kolejce?

klz9mg7yd9d6oxc5.png
    1usaio4ppubu8zir.png
  • AJrin Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2018, 08:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mas maly przybiera na wadze mamy przyrost 100 gram czekamy na wyniki morfo i moze uda sie wyjść.
    Ja mam nawal wiec mam obawe oby sie nie przyczepili i wypuścili.
    A mlody zamienil sobie pory dnia i teraz odsypia nocke.

http://instagram.com/i.k.x.2/
    8p3o3e3kfn2wsd36.png
    07.10.2015 Aniołek
    09.2016 Synek I
    04.2018 Synek K

• acygan Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2018, 08:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szkoda tylko ze te standardy nas nie obejma juz w tym kwetniu :) no i mowia, ze wiele niby sie nie zmieni, ale za to szpitale maja dostawac premie, ciekawa jestem czy to cos da. Moze troche zmienia podejscie, mam przynajmniej taka nadzieje.

Gratuluje nastepnym mamusiom, juz przestaje sie orientowac ktora kiedy urodzila :)
    Edwarda to kciuki zeby teraz juz szybko poszlo :) nasze ciaze sa niemal identyczne, wiec za 4 dni wygladam czopa haha :D

A dzis chyba jasmina ma cc? Albo w pon, kurcze juz sie gubie :)

• darika Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2018, 08:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    edwarda20 wrote:
    Stoje, robie sobie sniadanie i czuje ze cos mi polecialo, tak jakbym popuscila. Wyglada jak gesty uplaw koloru kawa z mlekiem-jasno brazowy. Nie wyglada jak galaretka czyli czop. Samoistnie zaczely mi sie trzasc rece pomimo ze wiem ze w kazdej chwili cos sie moze zaczac. Ta koncowka jest okropna...
    Może szyjka się rozwiera i skraca? Wszystko będzie dobrze! :-)

29.09.2016 Aniołek (10 tc)
    09.04.2018 cud narodzin - 55 cm, 3720 g. Amelka ❤️
    16.09.2020 cud narodzin - 54 cm, 3150 g. Igorek ❤️
    lprkcwa1zb61biig.png
    961l3e5eru5riodc.png
  • oli123 Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2018, 08:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edwarda pewnie rozwarcie sie robi! To super ja tez mialam takie uplawy ale chyba tydzien przed porodem:)

mhsvi09k63nasq33.png
  • oli123 Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2018, 09:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My z Mikolajem dalej w szpitalu juz szalu tutaj dostaje, nie dosc ze maly nie spi cale noce bo ma kolki i nie moze zrobic kupy to jeszcze remontuja sale obok, co go wloze do inkubatora to sie budzi i tak na okraglo samo uspokajanie zajmuje mi godzine a lezy w inkubatorze 5 min juz sie zalamalam, nie spalam 3 dni i te pindy poloze jak wpadna tu z hukiem to zaraz maly sie budzi dzisiaj o 5 go polozylam obok siebie bo chcialam sie przespac na ta godzinke to weszla ta pizda za przeproszeniem obudzila go i wydarla sie na mnie ze mam go wsadzic do inkubatora, wsadzilam go na 3 minuty znow sie obudzil i poszlam spac razem z nim

mhsvi09k63nasq33.png
  • oli123 Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2018, 09:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Juz mi sie rece zalamuja nikt mi nie chce pomoc w tym cholernym szpitalu a dziecku przeszkadzaja te okularki i za cholere nie bedzie tam siedzial

mhsvi09k63nasq33.png
  • Elwira.eli Ekspertka

Wysłany: 6 kwietnia 2018, 09:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Andzia123 wrote:
    Ugotuj wywar z imbiru i skórki z cytryny, Jak troszeczke podstygnie dodaj miód do smaku.
    A imbir jest lepszy niż sama herbata imbirowa? Bo mam w domu tylko ta herbatę a imbir się skończył niestety. I miód lepiej wziąć osobno czy z herbata? Bo ogólnie nie lubię slodkiej. Ale jeśli bardziej pomoże to się przełamie.
    Dlaczego na sam koniec mnie to chwyciło. Jestem bez sił .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 kwietnia 2018, 09:14

Elwiraw4sqvfxmghvzuxjy.png
    d5afqdrhuwojfkqi.png
  • Elwira.eli Ekspertka

Wysłany: 6 kwietnia 2018, 09:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oki 123 współczuję ci bardzo. Z chęcią bym ci pomogła .... Co za wstrętne kobiety że nie pomogą. Masakra. A w jakim szpitalu jesteś?

d5afqdrhuwojfkqi.png
  • Elwira.eli Ekspertka

Wysłany: 6 kwietnia 2018, 09:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi też coś odchodzi w kolorze żółto brązowym ale zanim muszę iść do WC. Brzuszek czasem lekko jak na okres pobolewania a wczoraj przed wizytą też mi odchodziło ale rozwarcia nie miałam.gin stwierdziła że się przygotowuje pomału...

d5afqdrhuwojfkqi.png
  • Andzia123 Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2018, 09:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja miałam jechać dziś na 10.30 na ktg, Ale chyba trzeba będzie jechać wcześniej, wody nie odeszły, Ale skurcze mam na zmianę co 11 i co 6min, nie wiem sama co robić, zaczynam chyba panikować, takiej swojej reakcji się nie spodziewałam :/ czekam na męża, leżę i ryczę..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 kwietnia 2018, 09:32

07.04.2018 - marzenia się spełniają <3 zakochana na zabój w Synku :)
    qb3ci09k2rozqy86.png
  • Makira Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2018, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kachna62 gratulacje! Rzeczywiście duży chlopak:D
    Paatka współczuję i jednocześnie podziwiam, naprawdę jesteś silna kobieta! Na szczęście to już za Tobą i teraz tylko cieszyc się malenstwem :)

Ja wczoraj miałam ciężki dzień, ból podbrzusza i napinanie, na ktg to czułam a się nie pisało, źle mi podłączyła pelote bo nie przylegala do skóry cała nawet jak sobie poprawiłam to od razu zaczęły się pisać skurcze do 60 i dodatkowo nie rozumiem jak można odłączyć zapis na spadku czynności serca dziecka do 95 bo się czas skończył masakra... Ciekawe skąd ma pewność, że później wyrównał, zwłaszcza że spadek był po skurczu.
    Wieczorem dalej bolało, ale to już było napinanie lekko bolesne i po prysznicu jak ręką odjal, więc miałam mega przepowiadacze coś się zaczyna dziać :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 kwietnia 2018, 09:28

gg646iye46nicebi.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 kwietnia 2018, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edwarda, Elwira u mnie odszedl taki czop o 10 w bardzo malej ilosci a potem o 16 cala reszta (bylo tego z pol szklanki) i juz mialam skurcze porodowe. Gdyby nie tak duze dziecko to pewnie bym urodzila naturalnie.

• oli123 Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2018, 09:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A z tym ktg to jest tak ze jak lezalam na patologii skurcze sie pisaly w granicach 70 i nic ni bolalo a przy porodzie tylko 10 i myslalam ze umieram

mhsvi09k63nasq33.png
  • Mirabelcia Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2018, 09:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kachna gratulacje! ❤
    Paatka bardzo współczuję i podziwiam!
    Kinga dzięki za zdjęcia ktg.
    Makira u mnie tez po skurczu tetno spadalo ze 1340-140 do 118,lekarz nic nie powiedzial...

12.2014-Aniołek
    03.2017- początek leczenia w Invimed
    02.06.2017- 1 IUI :(
    Hashimoto, nt, IO, hipogonadyzm hipogonadotropowy
    Nasienie ok, drożność ok
  • Elwira.eli Ekspertka

Wysłany: 6 kwietnia 2018, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kachna wow! Ale szybko się u Ciebie rozwinęło. Mi jeszcze aż tyle nie odeszło. Wczoraj trochę i dzisiaj. Ale zanim się zacznie to mam nadzieję że lepiej się poczuje bo na chwilę obecną to nie wiem czy dam radę urodzić sn. Źle się czuje i nie mam energii.

d5afqdrhuwojfkqi.png
  • Paatka Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2018, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czupryna mojej słodzinki: https://naforum.zapodaj.net/1f749e8b35d7.jpg.html

Nie mogę się na nią napatrzeć.
    Wczoraj zemdlałam położnej pod prysznicem, więc mało mogłam przy niej robić, ale mąż do 20tej dawał radę przewijał lulał no zakochany do szaleństwa tata :) Później mi dali kroplówe na wzmocnienie i już było lepiej :)

darika, Agusia_pia, Pineapple, ciri22, Sassy, Totoro, Mirabelcia lubią tę wiadomość

04.2018 - ❤️👧
    04.2020 - ❤️👧
    08.2023 - 👼
    preg.png
  • edwarda20 Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2018, 09:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie wygladalo jak czop ale cholera wie. Jade zaraz na usg spojenia bo kazali zrobic jeszcze jedno na koncowke i sie stresuje ze cos sie zacznie po drodze(mimo ze jade taxi).

Andzia mnie sie nadal rece trzesa i mam przyspieszony oddech - nerwy, wiec chyba to naturalna reakcja na nieznane mimo ze sie do tego przygotowujemy od 9mcy.

Kachna Twoj czop tez nie wygladal jak typowy czop? bo to co wyplynelo to jak gesty uplaw, dotknelam sprawdzic ale nie byl galaretowaty.

No nic zobaczymy co bedzie dalej. Staram sie uspokoic i wyczekiwac czy cos sie zaczyna. Cc zrobia jak tylko przyjade wiec sie nie martwie.

dqprqps6kaqxmc83.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 kwietnia 2018, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kachna62 wrote:
    Po 8 godzinach silnych bóli podjełam decyzję o CC i tak oto 06.04 urodzil sie Mikolaj 59cm, waga 4600!!!
    Gratulacje Kachna62! Przewidywali taką wagę jak sprawdzali na usg?

• darika Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2018, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paatka przepiękna czuprynka! :-) jesteś mega dzielna! Jak się czujecie?

29.09.2016 Aniołek (10 tc)
    09.04.2018 cud narodzin - 55 cm, 3720 g. Amelka ❤️
    16.09.2020 cud narodzin - 54 cm, 3150 g. Igorek ❤️
    lprkcwa1zb61biig.png
    961l3e5eru5riodc.png
‹‹ 948 949 950 951 952 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Klinika niepłodności - 50 pytań, na które warto znać odpowiedź przy pierwszej wizycie.

Chciałabyś mieć pewność, że dobrze przygotowałaś się do swojej pierwszej wizyty u lekarza, dotyczącej problemów z zajściem w ciążę? Skorzystaj z naszego formularza płodności  – są to pytania, które dobry specjalista prawdopodobnie zada Ci podczas pierwszej wizyty , która pomoże zdiagnozować niepłodność. W ten sposób o niczym nie zapomnisz i będziesz mieć pod ręką wszystkie szczegóły dotyczące Twojego zdrowia, płodności lub historii chorób w Twojej rodzinie!       

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza - najnowsze odkrycia nauki i perspektywy leczenia

W miesiącu świadomości endometriozy, dzielimy się z Wami nowymi odkryciami, które stają się źródłem nadziei. Badania nad genami i mikrobiomem oferują potencjalne klucze do lepszych terapii. Zobacz, jak nauka prowadzi nas ku lepszemu zrozumieniu i leczeniu tej trudnej choroby.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza: niewidzialna choroba, która dotyka miliony Polek

Szacuje się, że w Polsce około 2 miliony kobiet cierpi na endometriozę. W artykule dowiesz się o najnowszych metodach diagnozowania i leczenia endometriozy, a także poznasz osobistą historię Małgorzaty, która walczyła z tą chorobą przez 5 lat, aby wreszcie zobaczyć światło w tunelu na swojej drodze do macierzyństwa.

CZYTAJ WIĘCEJ