X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe Mamusie 2018
Odpowiedz

Kwietniowe Mamusie 2018

Oceń ten wątek:
  • Kinga. Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2018, 13:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jasmina6 gratulacje.

Andzia kciuki by poszło szybko, możliwie bezboleśnie i bez komplikacji.

klz9mg7yd9d6oxc5.png
    1usaio4ppubu8zir.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 kwietnia 2018, 13:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pineapple wrote:
    Gratulacje Kachna62! Przewidywali taką wagę jak sprawdzali na usg?
    Wlasnie nie bo mial wazyc do 4kg :)
    Edwarda ja mialam taką typową galaretkę z krwią...

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 kwietnia 2018, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sluchajcie u mnie na porodowce wysyp dzieci. Nadal jestem na sali pooperacyjnej bo nie ma miejsca na oddziale zeby mnie przeniesc :)

• Mirabelcia Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2018, 13:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jasmina gratulacje!
    Andzia kciuki żeby szybko poszło!

To normalne, że szpital odsyła do domu na 2 godziny? Tak naprawde nie wiadomo jak szybko nagle może zrobić się rozwarcie, a my np.utkniemy w korku wracając?

12.2014-Aniołek
    03.2017- początek leczenia w Invimed
    02.06.2017- 1 IUI :(
    Hashimoto, nt, IO, hipogonadyzm hipogonadotropowy
    Nasienie ok, drożność ok
  • Malyprosiaczek Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2018, 13:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratulacje ! :)

Jeny, czy tylko ja mam wrażenie, ze wszystkie dziewczyny już się rozpakowała, a ja zostałam jako jedyna przed tym wydarzeniem? :D

f2wlqps6jdpv4xb3.png
  • mlodaaa Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2018, 14:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak ja Wam dziewczyny zazdroszczę! Ja nie wiem co to się u mnie dzieje z tym bólem krzyża i od czasu do czasu podbrzusza , ale jest tak nieznośny, ze już mi się płakać chce , bo chce żeby się to już skończyło! Czy któraś z Was tez może miała takie bole przed porodem ?

3i49hdgenmhomr4i.png
  • Elwira.eli Ekspertka

Wysłany: 6 kwietnia 2018, 14:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam troche bole. Bardziej mnie martwi ze gardlo mnie boli i zle sie przez to czuje... Tak mi zle...oby nie chcialo dzieciatko wyjsc dzisiaj bo nie dam rady rodzic.

Elwiraw4sqvfxmghvzuxjy.png
    d5afqdrhuwojfkqi.png
  • Kinga. Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2018, 14:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mirabelcia wrote:
    Jasmina gratulacje!
    Andzia kciuki żeby szybko poszło!

To normalne, że szpital odsyła do domu na 2 godziny? Tak naprawde nie wiadomo jak szybko nagle może zrobić się rozwarcie, a my np.utkniemy w korku wracając?
    Tak, to normalne. W sumie lepiej być w domu, niż na korytarzu szpitalnym, gdy porodówka przepełniona, bo wtedy ani komfortu ani opieki. Gdy akcja nabiera tempa zbyt szybko można dzwonić po karetkę. Z tego co się dowiadywałam u mnie, w przypadku utknięcia w korku na autostradzie, dzwoni się na policję i występuje o zgodę na jazdę pasem awaryjnym lub asystę policji (ten przypadek spędzał mi sen z powiek...)

klz9mg7yd9d6oxc5.png
    1usaio4ppubu8zir.png
  • Malyprosiaczek Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2018, 14:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam bóle podbrzusza od 2 tyg. Od tego czasu tez mam dużo żółtego lejącego śluzu. Pare razy miałam żółte galaretki, ale lekarz mówił, ze to śluz. Bóle największe mam w nocy, ale są znośne. Miesiączkowe miałam 1000” razy mocniejsze

f2wlqps6jdpv4xb3.png
  • darika Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2018, 14:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/89fbc6028b48.jpg

Pozdrawiamy! To już zapewne ostatnie zdjęcie z brzuszkiem :-).

Katy, Halina90, KaMiszka, acygan, edwarda20, Totoro, tanith, ibishka, pumka1990 lubią tę wiadomość

29.09.2016 Aniołek (10 tc)
    09.04.2018 cud narodzin - 55 cm, 3720 g. Amelka ❤️
    16.09.2020 cud narodzin - 54 cm, 3150 g. Igorek ❤️
    lprkcwa1zb61biig.png
    961l3e5eru5riodc.png
  • Kinga. Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2018, 14:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mlodaaa wrote:
    Jak ja Wam dziewczyny zazdroszczę! Ja nie wiem co to się u mnie dzieje z tym bólem krzyża i od czasu do czasu podbrzusza , ale jest tak nieznośny, ze już mi się płakać chce , bo chce żeby się to już skończyło! Czy któraś z Was tez może miała takie bole przed porodem ?
    Gdzieś czytałam ze to ćwiczenia macicy i prawdopodobnie, sama akcja pójdzie szybko (o ile dziecko będzie dobrze ułożone i nie będzie innych komplikacji. Natomiast jeśli macica nie ćwiczyła wcześniej, to poród trwa dłużej (chodzi o całość a nie samą drugą fazę) lub jeśli idzie szybko, to bardzo boli (przy zwykłych skurczach są przerwy, można złapać oddech lub się zdrzemnąć jak się zdarzają dłuższe odstępy, natomiast jak dochodzą bóle krzyżowe, to jest jakby jeden ciągły ból i nim całkiem przejdzie, to dochodzi kolejny skurcz i tak w kółko. Wtedy brakuje czasu by się napić czy wyrównać oddech, ogólnie trudno się wtedy skupić na czymś innym niż odczuwalnym bólu. Także ja bym się pocieszała tym że chyba lepiej te dolegliwości miec rozłożone w czasie i być wypoczętym przed główną częścią porodu, niż podchodzić do niego po zarwanej jednej czy 2 nockach ;)

klz9mg7yd9d6oxc5.png
    1usaio4ppubu8zir.png
  • Makira Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2018, 14:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No z każdym dniem coraz mniej nas w dwupaku ;D ciekawe jak to będzie wyglądało na koniec kwietnia ;D

Faktycznie ciężko z tym brzuchem, zwłaszcza jak się tak fajnie ciepło robi, nie wyobrażam sobie być w ciąży, np. cały lipiec i sierpień.
    Ja póki co cierpliwie czekam, ale dłuży mi się już, byle do terminu nie chciałabym przenosić ;D w czwartek mam ostatnią wizytę, ale może i jej nie doczekam ;D

gg646iye46nicebi.png
  • Tęskniąca Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2018, 14:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Darika, ale z Ciebie laska !!! a brzusio malusi i okrąglusi :)

nqtko7eswtot5kmm.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 kwietnia 2018, 15:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale mam wpadek energii... Tylko bym spala... Corki starszej nawet nie ubralam, zezarlabym cala miche owocow i klusek ale mi nie wolno... Jest mi zle...

• oli123 Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2018, 15:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mlodaaa wrote:
    Ja mialam takie bole krzyza promieniujace na posladki i pachwiny

mhsvi09k63nasq33.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 kwietnia 2018, 15:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jasmina6 wrote:
    Justyna i Jarek mają zaszczyt zawiadomić o narodzinach córki - Liliany Zenony, która przyszła na świat o godzinie 9:03 , 6 kwietnia, ważyła 3160 gram i mierzyła 52 centymetry.
    Gratulacje! :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 kwietnia 2018, 15:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bóle porodowe są takie że nie pomylisz ich z miesiączkowymi ani przepowiadającymi :P To jest tak silne ze odcina Cie od swiata :) Ja z takimi jechalam 50km :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 kwietnia 2018, 15:42

• Halina90 Przyjaciółka

Wysłany: 6 kwietnia 2018, 15:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rozpakowane mamusie.
    Czy któraś z was była Rh- ?
    Jak to wygląda w szpitalu z immunoglobulina?

• Veruka Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2018, 15:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malyprosiaczek wrote:
    Gratulacje ! :)

Jeny, czy tylko ja mam wrażenie, ze wszystkie dziewczyny już się rozpakowała, a ja zostałam jako jedyna przed tym wydarzeniem? :D
    n

Też mam takie wrażenie - tym bardziej, że u mnie już po terminie :-/ i zazdroszczę tym, które maja to już za sobą:) jestem zmęczona samym byciem w ciąży, a do tego te codzienne telefony z pytaniem „czy to już ?” albo teksty typu „no to chyba powinnaś czuć czy to się zbliża”. Koszmar...

tanith lubi tę wiadomość

3i499vvjwdixpa2l.png

iv09f71xe0b0j8js.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 kwietnia 2018, 15:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jestem Rh- partner Rh+ corka urodzila sie RH+ zastrzyk dostalam w 3 dobie po porodzie, przed samym wyjsciem ze szpitalq jak juz byla znana grupa krwi corki. Byl specjalnie dla mnie przywozony z innego szpitala bo podobno trzrba dawke dobrać i nie mieli takiej.

Halina90 lubi tę wiadomość

‹‹ 950 951 952 953 954 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Nie pozwól, by decydował przypadek – świadomie zaplanuj swoje rodzicielstwo

Planowanie rodziny to proces, który wymaga nie tylko przygotowania emocjonalnego, ale również kompleksowego podejścia zdrowotnego. Współczesna medycyna oferuje narzędzia, które pozwalają przyszłym rodzicom świadomie zadbać o zdrowie swojego potomstwa. W tym kontekście niezwykle istotne jest zrozumienie roli genetyki i docenienie możliwości wczesnego wykrywania ryzyka chorób dziedzicznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ

Raport "Jak rodzą Polki?" - doświadczenia kobiet na temat opieki okołoporodowej w Polsce

Fundacja “Rodzić po ludzku” w czerwcu opublikowała najnowszy raport na temat opieki okołoporodowej w Polsce. Jak rodzą Polki? Jak wygląda opieka okołoporodowa w naszym kraju? Przeczytaj zaskakujące wnioski!   

CZYTAJ WIĘCEJ