Kwietniowe Mamusie 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Kaszelkowa no mam nadzieję. Specjalnie obronę mgr przełożyłam, bo sobie wmawiałam, że ze stresu pewnie urodzę dzień przed, a teraz wychodzi, że spokojnie bym dała radę

Dziś umyję okna, bo na święta nie umyłam i zaraz spacerek
Jaka szkoda, że Mąż nie posiada umiejętności oceny szyjki hahah
-
Mam teraz chwilę to opiszę jak to u mnie było
już w nocy z niedzieli na poniedziałek wiedziałam że coś się dzieje ale spokojnie przeczekalam aż skurcze będą co 5 minut. W szpitalu byłam po 21, po 23 Misia była z nami
mimo że poród był szybki to jednak tego co przeżyłam nie zzapomnę
chyba jestem zbyt wrażliwa na ból. zapomniałam dodać ze urodziłam bez znieczulenia
-
A ja czekam przed gabinetem niestety doszlo u mnie do zatrzymania krwawienia.
Jeny czy ja w tej ciazy musze miec takiegi pecha pół ciąży przechorowalam a teraz zamiast już z górki to stres czy znowu do szpitala nie trafie. -
Kurczę ja ból szybko zapominam, ale zachowanie personelu nie koniecznie. Teraz najbardziej się bałam, że trafię na przepełnioną porodówkę lub niemiłą położną (przy pierwszym porodzie zahaczyłam o 2 zmiany i dopiero ta z drugiej zmiany sprawiła że nie mam traumy i nie czułam się zostawiona sama sobie...)Myszka_Lena wrote:Mam teraz chwilę to opiszę jak to u mnie było
już w nocy z niedzieli na poniedziałek wiedziałam że coś się dzieje ale spokojnie przeczekalam aż skurcze będą co 5 minut. W szpitalu byłam po 21, po 23 Misia była z nami
mimo że poród był szybki to jednak tego co przeżyłam nie zzapomnę
chyba jestem zbyt wrażliwa na ból. zapomniałam dodać ze urodziłam bez znieczulenia -
nick nieaktualnyAle tak calkiem calkiem? Bo ja po cc np tak miałam ze po kilku dniach zatrzymalo mi sie krwawienie, to mi polozna powiedziala zebym po kazdym karmieniu szla do toalety i jesli na papierze jest choc troszke krwi to jest ok. Przez tydzie tylko lekko krwawilam przy karmieniu, a potem mialam tak ze wracalo krwawienie,potem plamienie i na koncu znow dwa dni nie krwawilam i tak cyklami przez 2 miesiace... ;/AJrin wrote:A ja czekam przed gabinetem niestety doszlo u mnie do zatrzymania krwawienia.
Jeny czy ja w tej ciazy musze miec takiegi pecha pół ciąży przechorowalam a teraz zamiast już z górki to stres czy znowu do szpitala nie trafie.
-
AJrin wrote:A ja czekam przed gabinetem niestety doszlo u mnie do zatrzymania krwawienia.
Jeny czy ja w tej ciazy musze miec takiegi pecha pół ciąży przechorowalam a teraz zamiast już z górki to stres czy znowu do szpitala nie trafie.
Trzymam kciuki, żeby jednak się obeszło bez szpitala -
dzwoniłam do swojego gina bo wczoraj w gabinecie byłam w takim szoku że nie wiem czy dobrze wszystko zrozumiałam, ale chyba upierałam się przy porodzie SN a on sygerował cesarkę bo waga prawie 4 kg. no i dziś na spokojnie już wiem że jak ma być takie duże to wolę cc. i mówię mu a on że ok, że w sob mnie zbada, w szpitalu zrobi usg i zdecydujemy co dalej, ale jak chcę to będzie cc bo ja mówię że się boję że coś się może stać jak naturalnie i wiem że może być mniejsze ale jakieś ryzyko jest a jednak cc będzie bezpieczniejsze.
trudno chciałam naturalnie, bo planowaliśmy w miarę sprawnie drugie sobie dzieciątko zrobić a tak trzeba będzie czekać.
i właśnie ile się czeka? bo czytałam że rok, dwa lata, a inne pisały że 9 mc po cc już zachodziły w drugą ciążę i było ok. -
nick nieaktualnyAgusia bez stresu. Najlepszy okres miedzy cesarkami (!) to miedzy 18 a 32miesiace. Ja dostalam pozwolenie na zachodzenie w ciaze po 7 miesiącach od porodu, niestety ale plodnosc mi wrocila dopiero po roku a zaszlam po pol roku staran. Bedzie 2lata i 1.5miesiaca roznicy miedzy dziewczynami.
-
nick nieaktualny
-
Hej dziewczyny.
06.04.2018 Ur się Ewelina Michalina sn. Z waga 3 kg i do 54 cm. Pozdrawiamy już z domu.
ciri22, Tusianka, Sassy, Mirabelcia, Sylwiaa95, Halina90, sylvia94, Totoro, tanith, acygan, Agusia_pia, Pineapple, Malyprosiaczek, olka25, pumka1990, ibishka, darika lubią tę wiadomość
Elwira

-
Myszka_Lena i Elwira.eli - wielkie gratulacje

8.03
GosiaB - córeczka Jagusia, 2560g, 50cm
15.03
patusia90 - synek, 3000g, 54cm
16.03
Asiaa1201 - córeczka Zosia, 1820g, 47cm
17.03
Totoro - córeczka Lila, 3350g, 53cm
20.03
pomarańczka_33 - córeczka Kirunia, 2660g, 56cm
21.03
Rzodkiewka - synek Igorek, 3790g
23.03
olka25 - synek Ignaś, 2715g, 52cm
26.03
Kinga. - córeczka Noemi, 3460g
oli123 - synek Mikołaj, 3070g, 52cm
sweetmalenka - synek Gabryś, 3300g, 53cm
27.03
Casteam - synek Aleksander, 2180g
28.03
dreamnes - córeczka Zosia, 3820g
29.03
małamii89 - córeczka,3620g, 54cm
MaGo - synek Marcel, 3720, 56cm
30.03
justysbp - synek Adaś, 2500g, 50cm
03.04
AJrin - synek Kostek, 3700g, 54cm
Jupik - córeczka Kingunia, 3300g, 52cm
04.04
Aga26 - córeczka, 3300g, 56cm
Tusianka - córeczka Gabrysia, 3990g, 56cm
gondi - synek Hubert, 3900g, 53cm
Aga78 - synek Borysek, 2990g, 54cm
05.04
Milla_ - synek, 3200g
Gosiczek - synek, 2850g, 51cm
Paatka - córeczka Bianka, 3340g, 52cm
06.04
Kachna62 - synek Mikołaj, 4600g, 59cm
Jasmina6 - córeczka Liliana Zenona, 3160g, 52cm
Kate86 - córeczka Agatka, 3650g, 58cm
7.04
Andzia123 - synek Kubuś, 3200g, 54cm
mlodaaaa - córeczka Nina, 3150g, 52cm
edwarda20 - synek Henio, 3300g, 55cm
8.04
Katy - synek Kamil, 2580g, 49cm
Sassy - córeczka, 3400g, 54cm
9.04
darika - córeczka Amelka, 3700g, 55cm
10.04
Myszka_Lena - córeczka Michalina, 2500g, 48cm
Elwira.eli - córeczka Ewelina Michalina, 3000g, 50cm
-
Elwira.eli wrote:Hej dziewczyny.
06.04.2018 Ur się Ewelina Michalina sn. Z waga 3 kg i do 54 cm. Pozdrawiamy już z domu.
Gratulacje!
Elwira.eli lubi tę wiadomość
12.2014-Aniołek
03.2017- początek leczenia w Invimed
02.06.2017- 1 IUI
Hashimoto, nt, IO, hipogonadyzm hipogonadotropowy
Nasienie ok, drożność ok -
No wlasnie przestalo.calkiem nawet przy siku nic a nic. Lekarz kazal poczekać do piątku ze czasem dzien dwa tak bywa ale jesli pojawi sie goraczka to stawic się albo na kontrole w piątek.
Będę wieczorem jeszcze konsultować z innym szpitalem bo jakoś wizja ze w oiatek mnie na weekend poloza albocos sie zacznie w eekend dziac mnie przeraża. -
nick nieaktualnyNoo to to samo mi powiedziala polozna przy poprzednim porodzie. Powiedziala ze szpital jest wtedy zwykle nieunikniony na 3 dni ze wzgledu na podanie dozylnie antybiotyku, czasem jest potrzeba czyszczenia oraz lekow na otworzenie szyjki jesli sie zamknela i po tym do domu jak sie unormuje. Trzymam kciuki bo u mnie wlasnie tylko w srodkubylo troszke krwi po karmieniu a tak zero zero czegokolwiek przez kilka dniAJrin wrote:No wlasnie przestalo.calkiem nawet przy siku nic a nic. Lekarz kazal poczekać do piątku ze czasem dzien dwa tak bywa ale jesli pojawi sie goraczka to stawic się albo na kontrole w piątek.
Będę wieczorem jeszcze konsultować z innym szpitalem bo jakoś wizja ze w oiatek mnie na weekend poloza albocos sie zacznie w eekend dziac mnie przeraża.
-
Wiecie co, zaczynam się stresować. Jeszcze 9 dni do terminu, wyjęłam notatki ze SR i czytam jak przed sesją

Kiedy obcinałyście paznokcie maluchom? Nam położna mówiła, że po 2 tygodniach12.2014-Aniołek
03.2017- początek leczenia w Invimed
02.06.2017- 1 IUI
Hashimoto, nt, IO, hipogonadyzm hipogonadotropowy
Nasienie ok, drożność ok