X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe mamy 2025
Odpowiedz

Kwietniowe mamy 2025

Oceń ten wątek:
  • Natalia0212 Ekspertka

Wysłany: 8 października 2024, 12:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patutka dobre wieści. Trzymam kciuki za maluszka. ❤️

Patutka lubi tę wiadomość

preg.png

🙋🏼‍♀️
    IO, PCOS
    HyCoSy - ✅
    Kariotyp - ✅
    Regularne cykle, własne owulacje
    🙋🏼
    Obniżone parametry nasienia
    Kariotyp - ✅

3x inseminacja

28.06.2024 - rozpoczęcie stymulacji
    10.07.2024 - punkcja, 14 komórek, 10 dojrzałych, zapłodniono 6, w 5 dobie 5 zarodków.
    15.07.2024 - podany zarodek 4.1.1 i 4x ❄️
    23.07. beta - 28,2
    25.07. beta - 64,42
    27.07. beta - 166, progesteron 42
    29.07. beta - 315
    31.07. beta - 676, progesteron 48
    03.08. beta - 1803
    06.08. beta - 3799
    09.08. USG - zarodek 🥰
  • Kasiula09 Autorytet

Wysłany: 8 października 2024, 12:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patutka cudownie

preg.png
  • krakowianka Przyjaciółka

Wysłany: 8 października 2024, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patutka wrote:
    Siedzę i wyje.. wyje ze szczęścia.. bo wiem, że mały ma tylko poważną wade serca. Jest wolny od wad genetycznych, od chromosomów.

Kochana, cieszę się razem z Tobą! Oby każde kolejne wieści były tylko dobre a wada nie okazała się tak poważna jak teraz prognozują. Cuda się zdarzają, naprawdę. I tego Ci życzę <3

Patutka, Marcycha lubią tę wiadomość

preg.png
  • Sisska Autorytet

Wysłany: 8 października 2024, 13:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marcycha wrote:
    Patutka, myślę i ściskam kciuki byś w końcu mogła zacząć cieszyć się tą ciążą i chwalić się komu dusza zapragnie 🥰

Ja polecam zmywarkę BEKO DIN28431. Jedyne czego mi w niej brakuje to automatyczne otwieranie się drzwi po cyklu, ale to pikuś. Od 3 lat działa dobrze, czasami tylko nie domyje kubka po zaschniętym soku marchwiowym.

Co do objawów na płeć to jeśli potwierdzi się pierwsze przewidywanie to raczej nie jest to sprawdzone. Z kolei w razie czego sprawdzi się kalendarz chiński 😉

Sisska, może właśnie dzięki swojej córce masz coś przepracować w sobie co później uczyni Cię szczesliwszszą 😊

Hmm czy ja wiem. Nie czuję się nieszczęśliwa. Ja po prostu nie czuję sie na siłach być mamą dziewczynki. Nie czuję tej roli. No ale może to ma być życiowe wyzwanie, kto wie. Patrzyłam na zdj usg synka z prenatalnych i ten 'wyrostek płciowy' u niego też był prosto tak jak tutaj. Więc iskierka nadziei na pomyłkę się tli.

Patutka świetne wieści! 🥰

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 października 2024, 13:40

12.2021🧒💙🥰
    04.2024 💔8tc👼💙
    10.2024 💔15tc 👼🩷

🥰 Wymarzony 🥰
    age.png
  • Adeline Ekspertka

Wysłany: 8 października 2024, 13:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patutka wrote:
    Dziewczyny, właśnie otrzymałam telefon...
    Telefon od którego zależała moja psychika, moje wszystko...

Siedzę i wyje.. wyje ze szczęścia.. bo wiem, że mały ma tylko poważną wade serca. Jest wolny od wad genetycznych, od chromosomów.

Kariotyp męski prawidłowy- mam nadzieję, że ro oznacza, że jesteśmy zdrowi i daleko od genów..
    Nie umiem przestać płakać. Tak bardzo się cieszę.. tak bardzo..
    Wiem, że przed nami ciężkie chwile z kablami, oiomem.. ale wiem, że damy radę.. teraz wiem, że pozostało mi tylko czekanie na niego.
    Aż się wzruszyłam 💚 na pewno wszystko będzie dobrze 💚

Magii, Patutka lubią tę wiadomość

28.11.23r. - ⏸️
    14.12.23r. 0.39 cm szczęścia z bijącym ❤️
    11.01.24r. - 9tc/11 tc 💔
    ———————————————
    04.08.24r. ⏸️ 🌈
    13.08.24r. Pęcherzyk 0,9 cm z żółtkowym 1,7mm
    22.08.24r. Mamy 0,56 cm okruszka z 🩷
    05.09.24r. Nasze szczęście mierzy 1.81 cm 🧸
    1.10.24r. Badania prenatalne, bardzo niskie ryzyka, 6,1 cm 🫶 z USG 12t4d
    03.10.24r. Kolejna wizyta- p. Doktor podoba się nasza dzidzia 🥰
    30.10.24r. Jestem synkiem 🩵 mierze 12 cm. 17+0 tc. Wszystko w normie 🫶
    27.11.24r - 375 g 🫶
    04.12.24r. Badanie połówkowe - jestem zdrowy i ważę 467 g. 🩵
    20.12.24r. - 662g chłopaka 🩵
    21.01.25- wizyta

preg.png
  • katpawl Znajoma

Wysłany: 8 października 2024, 14:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patutka wrote:

Kariotyp męski prawidłowy- mam nadzieję, że ro oznacza, że jesteśmy zdrowi i daleko od genów..
    Wiem, że przed nami ciężkie chwile z kablami, oiomem.. ale wiem, że damy radę.. teraz wiem, że pozostało mi tylko czekanie na niego.

Wspaniala wiadomosc!! Teraz juz mozna sie dzielic wspaniala nowina z rodzina sciskam mocno 🙂

• Daisy___ Autorytet

Wysłany: 8 października 2024, 15:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patutka, wspaniale 🥳🥳🥳

👧 07.2022
  • Marta1988 Ekspertka

Wysłany: 8 października 2024, 15:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patutka cudowne wiadomości!super!
    Ja w obecnej mam inne zachcianki niż na chłopaków,no ale boje się cieszyć że to dziewczynka 😝
    Chociaż wiecie jak w drugiej ciąży dowiedziałam się że syn to ryczalam,a jeszcze jak później się dowiedziałam że moja szwagierka będzie mieć dziewczynkę (urodziła miesiąc po mnie) to ja nie mogłam dojść do siebie normalnie przez jakiś czas ryczalam....pewnie też hormony działały.Teraz mojego Olusia nie zamieniłabym na żadną dziewczynkę,ale do tej pory się śmieje z siebie jaki czlowiek jest głupi,bo przecież i tak nie ma na to wpływu.
    Teraz przed tymi prenatalnym i nastawiłam się że naprawdę płeć nie ma dla mnie znaczenia,najwyżej będę mieć w domu"Rodzinkę.Pl"
    Ja już chyba dopuszczam do siebie ta wiadomość i zaczynam cieszyć się ciąża!przeglądam łóżeczka,kołyski,wózki,ubranka i akcesoria oczywiście glupieje na tych różowych 😁 z niecierpliwością czekam na potwierdzenie.
    Czy prócz wymiotów,ja nie mam macie jakieś dolegliwości?
    Mnie od czasu do czasu zakuje podbrzusze,ale wszystko się rozrasta więc tym się nie przejmuje i moje piersi to jest dramat,ogólnie mam duży biust,a teraz to taki strasznie nabrzmiały jeszcze i bolące sutki....

preg.png
  • Marta 40 Przyjaciółka

Wysłany: 8 października 2024, 16:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patutka wrote:

Patutka ściskam cię z całego serduszka 💓

preg.png
  • Patutka Autorytet

Wysłany: 8 października 2024, 18:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    (:Ania:) wrote:
    Patutka, suuper wieści w tej bardzo trudnej dla Was sytuacji, aż się poryczałam 🥹.
    Nawet nie wiesz jak bardzo ja płaczę ze szczęścia...

krakowianka wrote:
    Kochana, cieszę się razem z Tobą! Oby każde kolejne wieści były tylko dobre a wada nie okazała się tak poważna jak teraz prognozują. Cuda się zdarzają, naprawdę. I tego Ci życzę <3
    Mam nadzieję, do wady musze już się przyzwyczaić ale mam nadzieję, że pogłębiać się nie będzie...
    Dziękuje 😘

Dziękuję Wam wszystkim. 😍 Za te słowa wcześniej, za te dziś...

Serduszko raz w miesiącu musi mieć echo i usg.
    Mam nadzieję, że nic innego się nie pokaże, że do porodu będzie bezpieczny.

A dziewczyny czy wam też dokucza kość ogonowa?

krakowianka lubi tę wiadomość

2016 🩷

2020 🩵

Kwiecień 2025- kim jesteś kropeczko? ♥️
  • Koko90 Koleżanka

Wysłany: 8 października 2024, 19:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patutka, bardzo się cieszę! 🥲😘 Jeszcze się wszystko ułoży i lekarze ogarną serduszko ❤️

Ja jestem w pierwszej ciąży i będziemy mieć chłopca. Kalendarz chiński się nie sprawdził, ale przy in vitro chyba nie działa 😂 mam chęć na słone i ostre, a słodycze mogłyby dla mnie totalnie nie istnieć. Inny objaw (niby chłopiec dodaje matce urody)- lepszy wizual. Non stop słyszę, że pięknie wyglądam i ciąża mi służy, ale jak tu nie wyglądać lepiej jak się wysypiam, nie martwię pracą i jestem najszczęśliwsza na świecie ☺️ z tzw "chłopięcych" objawów zauważyłam też ciemniejsze włoski na ciele, które wcześniej były blond 🤭

2 lata starań
    Ja (34 l) - Endometrioza III st (histerolaparoskopia 06.12.23), mięśniaki macicy, KIR - BX
    Narzeczony (37 l) - wyniki nasienia idealne
    07.24 - pierwsze podejście do in vitro
    26.07 - punkcja jajników, pozyskane 2 komórki
    31.07 - transfer "świeży" blastki 3AA
    02.08 - nasza druga blastka 5BB jest mrożaczkiem ❄️
    6 dpt - beta 13.0
    8 dpt - beta 55.5
    9 dpt (oficjalne badanie) - beta 86.4
    12 dpt - beta 378.5
    16 dpt - beta 1524 + pierwsze usg - mamy pęcherzyk prawie 1 cm 😊
    30 dpt (30.08) mamy serduszko ❤️
    23.09 - 3 cm szczęścia, 169 ud/min, Chłopczyk 👶🏻🩵

preg.png
  • Marcycha Ekspertka

Wysłany: 8 października 2024, 22:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patutka, czad, płacz ze szczęścia ile wlezie 😄

Sisska, nie napisałam, że jesteś nieszczęśliwa tylko, że może będziesz szczęśliwsza. Oczywiście czas pokaże i jeśli masz nadzieję na chłopca to trzymam kciuki by było po Twojemu.

Marilla, ja idę od 28.10. na zwolnienie. Mój szef wie o tym od ok 2 tyg.

Sisska lubi tę wiadomość

35 👩‍❤️‍👨 43
    01.08.24 ⏸️ 4cs
    03.08.24 bHcg 58,8
    05.08.24 bHcg 178
    07.08.24 bHCg 439
    22.08.24 ❤️ przy okazji usg piersi
    23.08.24 ❤️ potwierdzone, że wszystko ok
    13.04.2025 ➡️👶🩷

preg.png
  • Martek.3q Przyjaciółka

Wysłany: 8 października 2024, 23:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    katpawl wrote:
    Zazdroszcze Wam dziewczyny znajomosci plci dziaciatek, bo ja po moich prenatalnych dalej nic nie wiem. Serce podpowiada mi chlopca, ale kto to wie... Okaze sie pewnie dopiero za 2 miesiace. A powiedzcie prosze, tyle czyta sie o przesadach co do plci i obiawow wskazujacych, u Was to sie potwierdzilo w jakis sposób?

To moja pierwsza ciąża i ja dużo wymiotuję, mdli mnie a wg przesądów to objawy na dziewczynkę 🤣 Przez wymioty i osłabienie zbrzydłam, co też wskazywać by mogło dziewczynkę, a na prenatalnych powiedzieli mi, że będzie prawdopodobnie chłopiec. Niby jeszcze może się to zmienić, ale moje przeczucie od samego początku było, że to bedzie synek, chociaż nie ukrywam, że marzyłam o córeczce. Kalendarzem chińskim się nie sugeruje, bo to było in vitro. Z takich przesądów to jeszcze jem słodkie, więc niby też dziewczynka, ale ja od zawsze lubiłam słodkości, więc na to wszystko patrzę z przymrużeniem oka. Chociaż jestem bardzo ciekawa co finalnie się urodzi 😇

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 października 2024, 23:24

29.07 IVF ❄️
    7dpt ⏸️ 83,31 mlU/ml
    9 dpt 176,56 mlU/ml
    11 dpt 526,67 mlU/ml
    07.10. 6,3cm chłopca 💙
    preg.png
  • Monika33 Przyjaciółka

Wysłany: 9 października 2024, 08:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patutka super ♥️ będzie dobrze zobaczysz 🥰super wiadomości naprawdę

• katpawl Znajoma

Wysłany: 9 października 2024, 08:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marilla wrote:
    Patutka, wierze, że wszystko z Twoim bobaskiem będzie dobrze 😊 Trzymam za was kciuki bardzo mocno.

Dziewczyny, a tak z innej beczki. Do kiedy macie zamiar pracować ?

Ja sie caly czas zastanawiam. Czuje sie dobrze, myślalam, zeby pracowac do konca listopada, ale mam mocno stresujaca prace i nie wiem.. . Do tego ludzie w pracy ciagle na l4 i niestety ich praca spada wtedy na mnie.

• Tika Autorytet

Wysłany: 9 października 2024, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patutka wrote:

A dziewczyny czy wam też dokucza kość ogonowa?

Ja już mam poduchę kupiona i przestały boleć plecy szczególnie ta dolna część.

Co do pracy ja chciałam do końca listopada. U mnie w firmę wiedzą więc traktują luźniej. Robię swoje plus przekazuje moje obowiązki.

Ona: PCOS, AMH 12.22 - 6.5, 05.24 - 9.3, hormony w normie
    On: morfologia 12.23 - 3%, 07.24 - 0%?
    Starania od 2022 w klinice:
    1. Lametta
    2. Lametta + ovitrelle
    3. Lametta + ovitrelle
    4. Lametta + ovitrelle + bemfola
    5. Lametta + ovitrelle + bemfola
    6. Lametta + ovitrelle + bemfola

07.24 kwalifikacja do programu InVitro
    08.24 start stymulacji?

Naturalny cud:
    06.08 Beta 754,01 - 32dc
    08.08 Beta 1504,12 -34 dc

5t+6d mamy ❤

s-preg.png
  • Emimalina Koleżanka

Wysłany: 9 października 2024, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja od 21.10 planuję przejść na L4. W pracy informowałam o swoich planach także na spokojnie to przyjęli.
    Praca obecnie bardzo dużo energii ma zabiera. Dosłownie po pracy odpoczywam tylko do kolejnego dnia a jednak trzeba zacząć jakieś małe przygotowania, aktywności. Spacerek za jasnego też inaczej wygląda ☺️

Marcycha lubi tę wiadomość

🩷 🍼 2.04.25

preg.png
  • Ania40 Ekspertka

Wysłany: 9 października 2024, 13:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patutka wrote:
    Nie ma szans żeby wyszło poprawnie... To musiałby być dziś cud.
    Mojemu dziecku brakuje naczynia w śródpiersiu...
    Pień kolo aorty jest zwężony.
    Ogólnie echo ma potwierdzić wade. Być może pptwierdzi czy to ta konkretna..
    Serduszko ogólnie pięknie bije. Chłopak bardzo ruchliwy.
    Musze mieć aminopunkcję, a ją się robi od 15 tygodnia ciąży. Lekarka odradzała biopsję kosmówki, ponieważ podobno to dużo bardziej bolesne. I nie za fajne dla dziecka.
    Mimo że można ją zrobić już teraz, A łożysko mam z tyłu na boku, więc pod żebrami mogliby się wbić..
    Ale ona powiedziała że woli poczekać do amino punkcji.
    Ogólnie na pewno nie jest to trisomia 21, ma piękną kość nosową i NT 1.3
    Powiedziała że gdyby nie to serduszko to piękny, zdrowy dzieciaczek.
    Patutka- podczytuję z wątku majowego i chciałam Ci napisac, ze moja córka ma bardzo podobną wadę serca do Fallota (wspólny Pień tętniczy). Na początek to mega dużo,że wiecie już teraz bo u nas mimo badań prenatalnych nikt nie dopatrzył się tak poważnej wady serca! Chciałam też Ci napisać (chociaż długo się wahałam) że przy wadach stożka tętniczego (jakim jest Fallot czy nasza wada) bardzo często występuje zespół Di George’a - tu kariotyp jest prawidłowy bo to mikrdelacja. My to mamy. Nie chce straszyć ale warto o tym wiedzieć i być może skonsultować.
    Trzymam kciuki za Was, sama jestem przed prenatalnymi i mam aż w dwóch miejscach bo chcę też wykonać badanie przez kardiologa prenatalnego. Jak chcesz pogadać to śmiało !!

🙋🏼‍♀️41 🙋🏻‍♂️43 🦮

👧 10.12.2010
    👦 31.07.2013

preg.png
  • anka013 Koleżanka

Wysłany: 9 października 2024, 13:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie wiem, czy wiecie, czy nie. Ja się dowiedziałam dzisiaj 😅 szczepienie przeciwko krztuścowi dla kobiet w ciąży jest refundowane od 15 października tego roku. 😊

Tika, Emimalina, Marcycha lubią tę wiadomość

preg.png
  • Tika Autorytet

Wysłany: 9 października 2024, 13:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anka013 wrote:
    Nie wiem, czy wiecie, czy nie. Ja się dowiedziałam dzisiaj 😅 szczepienie przeciwko krztuścowi dla kobiet w ciąży jest refundowane od 15 października tego roku. 😊

Dobrze że nam jeszcze trochę czasu do szczepienia zostało 😆 byle szczepionki były bo słyszałam że z tym problem. A ja chcę przy okazji męża też szczepić. Tak zalecił lekarz.

Ona: PCOS, AMH 12.22 - 6.5, 05.24 - 9.3, hormony w normie
    On: morfologia 12.23 - 3%, 07.24 - 0%?
    Starania od 2022 w klinice:
    1. Lametta
    2. Lametta + ovitrelle
    3. Lametta + ovitrelle
    4. Lametta + ovitrelle + bemfola
    5. Lametta + ovitrelle + bemfola
    6. Lametta + ovitrelle + bemfola

07.24 kwalifikacja do programu InVitro
    08.24 start stymulacji?

Naturalny cud:
    06.08 Beta 754,01 - 32dc
    08.08 Beta 1504,12 -34 dc

5t+6d mamy ❤

s-preg.png
‹‹ 110 111 112 113 114 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ

4 Problemy z zajściem w ciążę, które możesz wykryć z pomocą aplikacji OvuFriend!

Kalendarz owulacji kojarzy Ci się tylko z wyznaczaniem dni płodnych i terminu owulacji? Jego możliwości są dużo większe! Aplikacja może być pomocna w wykrywaniu problemów związanych z płodnością na bardzo wczesnym etapie. O jakich problemach mowa? Co możesz wykryć z pomocą kalendarza? Kliknij i przeczytaj!   

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta wegetariańska i dieta wegańska w ciąży i podczas laktacji

Czy dieta wegetariańska i wegańska w ciąży oraz podczas laktacji to dobry pomysł? Na co należy zwrócić uwagę nie jedząc w tym okresie mięsa lub żadnych produktów pochodzenia zwięrzęcego? Czy jest to bezpieczne dla ciąży i rozwoju płodu, a potem niemowlęcia? Przeczytaj jak powinna wyglądać dieta mamy karmiącej i czy spożywane przez nią pokarmy mogą wpływać na dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ