X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe mamy 2025
Odpowiedz

Kwietniowe mamy 2025

Oceń ten wątek:
  • Patutka Autorytet

Wysłany: 7 października 2024, 22:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sisska wrote:
    Ja od kąd pamiętam, zawsze chciałam mieć tylko synów. Nie wyobrażam sobie siebie w roli mamy dziewczynki. Ale cóż zrobić. Nie zmienię tego.

O właśnie co do terminu porodu. Wg dzisiejszego usg wypada na 18.04. A dodam tylko, że w tym samym dniu tego roku poroniłam ciążę.
    Ja mam w domu parkę i z drugiej strony teraz chciałam córkę. Ale to na bank chłop 🙈
    Córki też mają coś w sobie- na pewno dużo zależy od wychowania.. ale córka to zawsze wszędzie z mamą przynajmniej w tym wieku u nas, chłopaki raczej swoje sprawy, jakieś warsztatowo samochodowe, a mały dopiero 4 lata ;p

2016 🩷

2020 🩵

Kwiecień 2025- kim jesteś kropeczko? ♥️
  • Koko90 Koleżanka

Wysłany: 7 października 2024, 22:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marta1988 wrote:
    Słuchajcie napewno któraś z Was bierze zastrzyki,ja mam Clexane jak to jest u Was z odpłatnością za ten lek?
    Ja mam bezpłatnie z uprawnieniem "C" :)

2 lata starań
    Ja (34 l) - Endometrioza III st (histerolaparoskopia 06.12.23), mięśniaki macicy, KIR - BX
    Narzeczony (37 l) - wyniki nasienia idealne
    07.24 - pierwsze podejście do in vitro
    26.07 - punkcja jajników, pozyskane 2 komórki
    31.07 - transfer "świeży" blastki 3AA
    02.08 - nasza druga blastka 5BB jest mrożaczkiem ❄️
    6 dpt - beta 13.0
    8 dpt - beta 55.5
    9 dpt (oficjalne badanie) - beta 86.4
    12 dpt - beta 378.5
    16 dpt - beta 1524 + pierwsze usg - mamy pęcherzyk prawie 1 cm 😊
    30 dpt (30.08) mamy serduszko ❤️
    23.09 - 3 cm szczęścia, 169 ud/min, Chłopczyk 👶🏻🩵

preg.png
  • katpawl Przyjaciółka

Wysłany: 8 października 2024, 06:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zazdroszcze Wam dziewczyny znajomosci plci dziaciatek, bo ja po moich prenatalnych dalej nic nie wiem. Serce podpowiada mi chlopca, ale kto to wie... Okaze sie pewnie dopiero za 2 miesiace. A powiedzcie prosze, tyle czyta sie o przesadach co do plci i obiawow wskazujacych, u Was to sie potwierdzilo w jakis sposób?

• Magii Ekspertka

Wysłany: 8 października 2024, 08:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    katpawl wrote:
    Zazdroszcze Wam dziewczyny znajomosci plci dziaciatek, bo ja po moich prenatalnych dalej nic nie wiem. Serce podpowiada mi chlopca, ale kto to wie... Okaze sie pewnie dopiero za 2 miesiace. A powiedzcie prosze, tyle czyta sie o przesadach co do plci i obiawow wskazujacych, u Was to sie potwierdzilo w jakis sposób?
    U mnie totalnie nie. Mam po połowie objawów na chłopca i dziewczynkę 😅

• Patutka Autorytet

Wysłany: 8 października 2024, 08:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny, ja mam do was dwie sprawy. 😁
    Czy macie do polecenia jakąś zmywarkę niezawodną która naprawdę domywa naczynia?
    W obecnym mieszkaniu nie mam zmywarki, ale to też kwestia małej kuchni. W nowym jest ona już naprawdę potężna, więc chciałabym nabyć tą pomoc domową 😁
    Zupełnie się nie znam na tych sprzętach, a w sklepie nie zawsze można zaufać doradcy..

A druga sprawa, że o 13:00 pracownia genetyczna kazała dzwonić, bo dzisiaj powinien być wynik kariotypów... Cudem udało mi się uprosić babeczkę, żeby nie trzymała mnie w niepewności i powiedziała że jest okej czy jest źle..

Jak będziecie miały sekundę proszę pomyślcie o moim synku, żeby tylko było dobrze i został ze mną. Bardzo się boję.. bardzo...

Marcycha, (:Ania:) lubią tę wiadomość

2016 🩷

2020 🩵

• Patutka Autorytet

Wysłany: 8 października 2024, 08:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    katpawl wrote:
    Jeśli chodzi o dwie poprzednie ciąże, ta najstarsza wszystko zwiastowała na dziewczynkę i tak było kalendarz chiński też pokazał dziewczynkę. Wymioty do 28 tygodnia ciąży dosłownie po wszystkim, spać mogłam po 24 godziny na dobę, No ale czułam że chłopiec.

W drugiej ciąży czułam się zdecydowanie lepiej i pracowałam do 7 miesiąca, kalendarz pokazał chłopca i tak też było. Ale wyobrażałam sobie dziewczynkę 😂

Zaś ta ciąża, to wymioty aż do odwodnienia i pobytu w szpitalu do tabletek przeciwwymiotnych sikanie non stop i pewności na 1000%, że to dziewczynka. Z kalendarza chińskiego dziewczynka
    Niestety pani doktor na prenatalnych powiedziała że armata po kolana i nic się nie zmieni 😂

Tylko że ta pani doktor powiedziała mi płeć starszych dzieciaków też w 12 tygodniu, no i zdecydowanie młody leżał dupką do głowicy USG, więc widziała dokładnie że to siusiak, a nie spuchnięte wargi sromowe.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 października 2024, 08:30

2016 🩷

2020 🩵

• Magii Ekspertka

Wysłany: 8 października 2024, 08:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patutka wrote:
    Czy macie do polecenia jakąś zmywarkę niezawodną która naprawdę domywa naczynia?
    W obecnym mieszkaniu nie mam zmywarki, ale to też kwestia małej kuchni. W nowym jest ona już naprawdę potężna, więc chciałabym nabyć tą pomoc domową 😁
    Zupełnie się nie znam na tych sprzętach, a w sklepie nie zawsze można zaufać doradcy..

A druga sprawa, że o 13:00 pracownia genetyczna kazała dzwonić, bo dzisiaj powinien być wynik kariotypów... Cudem udało mi się uprosić babeczkę, żeby nie trzymała mnie w niepewności i powiedziała że jest okej czy jest źle..

Jak będziecie miały sekundę proszę pomyślcie o moim synku, żeby tylko było dobrze i został ze mną. Bardzo się boję.. bardzo...
    Patutka trzymam mocno kciuki!! Musi być dobrze ❤️

Co do zmywarki to nie wiem czy dozmywanie to bardziej kwestia detergentów. Ja mam Electrolux i nie narzekam. Moi rodzice rowniez ale oni mają jakąś level wyżej, bo przez 72h po ostatnim zmywaniu trzyma wodę z płukania i przetrzymuje ją do kolejnego zmywania. Wiec oszczędna.
    Dodam jeszcze od siebie unpopular opinion- polecam zmywać na proszek a nie tabletki, co prawda proszku nie kupisz w zwykłych sklepach, ja kupuję przez internet. Ale jest zdecydowanie taniej.

• Sisska Autorytet

Wysłany: 8 października 2024, 08:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    katpawl wrote:

Absolutnie. W pierwszej ciąży, synek praktycznie brak objawów. W drugiej ciąży ciągłe wymioty, nudności, zmęczenie takie, że wstawałam o 9 rano a zasypiałam o 11 podczas zabawy z synkiem.. I też miał być synek ale poroniłam. Teraz znów nudności, naciąganie na wymioty albo wymioty samą wodą, zmęczenie takie spore ale nie że muszę spać w ciągu dnia, chociaż często drzemkę ucinam jak mogę. I będzie ponoć dziewczynka. Także różnie. Ochota na słodkie zawsze i wszędzie bo jestem łasuchem 😁

Patutka myślę o Twoim synku i wysyłam Wam dobrą energię. Musi być dobrze!

12.2021🧒💙🥰
    04.2024 💔8tc👼💙
    10.2024 💔15tc 👼🩷

🥰 Wymarzony 🥰
    age.png
  • Adeline Ekspertka

Wysłany: 8 października 2024, 08:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patutka wrote:

Jesteśmy z Tobą kochana 💚🙏

Patutka lubi tę wiadomość

28.11.23r. - ⏸️
    14.12.23r. 0.39 cm szczęścia z bijącym ❤️
    11.01.24r. - 9tc/11 tc 💔
    ———————————————
    04.08.24r. ⏸️ 🌈
    13.08.24r. Pęcherzyk 0,9 cm z żółtkowym 1,7mm
    22.08.24r. Mamy 0,56 cm okruszka z 🩷
    05.09.24r. Nasze szczęście mierzy 1.81 cm 🧸
    1.10.24r. Badania prenatalne, bardzo niskie ryzyka, 6,1 cm 🫶 z USG 12t4d
    03.10.24r. Kolejna wizyta- p. Doktor podoba się nasza dzidzia 🥰
    30.10.24r. Jestem synkiem 🩵 mierze 12 cm. 17+0 tc. Wszystko w normie 🫶
    27.11.24r - 375 g 🫶
    04.12.24r. Badanie połówkowe - jestem zdrowy i ważę 467 g. 🩵
    20.12.24r. - 662g chłopaka 🩵
    21.01.25- wizyta

preg.png
  • Marta1988 Ekspertka

Wysłany: 8 października 2024, 09:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patutka wszystkie trzymamy kciuki,żebyś otrzymała dobre wieści.

preg.png
  • Kasiula09 Autorytet

Wysłany: 8 października 2024, 09:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patutka wrote:

Patutka trzymam kciuki. Co do zmywarki ja mam od 12 lat bosha odpukać tylko raz była wymieniana chyba pompa i jestem bardzo zadowolona, ale tez dużo zależy od tabletek, bo niektóre zostawiały mi osad na szklankach ja używam tylko finish quantum , fairy lub dreft

age.png
  • katpawl Przyjaciółka

Wysłany: 8 października 2024, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patutka jesteśmy z Wami! Trzymamy kciuki i czekamy na wiesci

• (:Ania:) Ekspertka

Wysłany: 8 października 2024, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patutka wrote:

Myślę o Was i mocno trzymam kciuki za zdrowie Twojego synka❤️

age.png
  • Patutka Autorytet

Wysłany: 8 października 2024, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję dziewczyny.... Pomagacie mi przetrwać.. dziś jest chyba najgorzej..
    Dziś to łzy same cisną się do oczu.. 🥺
    Stres robi swoje. Czekać na werdykt..🥺🥺🥺

Jak któraś z Was może to poproszę o link do tej zmywarki.

2016 🩷

2020 🩵

• Marcycha Autorytet

Wysłany: 8 października 2024, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patutka, myślę i ściskam kciuki byś w końcu mogła zacząć cieszyć się tą ciążą i chwalić się komu dusza zapragnie 🥰

Ja polecam zmywarkę BEKO DIN28431. Jedyne czego mi w niej brakuje to automatyczne otwieranie się drzwi po cyklu, ale to pikuś. Od 3 lat działa dobrze, czasami tylko nie domyje kubka po zaschniętym soku marchwiowym.

Co do objawów na płeć to jeśli potwierdzi się pierwsze przewidywanie to raczej nie jest to sprawdzone. Z kolei w razie czego sprawdzi się kalendarz chiński 😉

Sisska, może właśnie dzięki swojej córce masz coś przepracować w sobie co później uczyni Cię szczesliwszszą 😊

35 👩‍❤️‍👨 43
    01.08.24 ⏸️ 4cs
    03.08.24 bHcg 58,8
    05.08.24 bHcg 178
    07.08.24 bHCg 439
    22.08.24 ❤️ przy okazji usg piersi
    23.08.24 ❤️ potwierdzone, że wszystko ok
    13.04.2025 ➡️👶🩷

preg.png
  • Marilla Koleżanka

Wysłany: 8 października 2024, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patutka, wierze, że wszystko z Twoim bobaskiem będzie dobrze 😊 Trzymam za was kciuki bardzo mocno.

Dziewczyny, a tak z innej beczki. Do kiedy macie zamiar pracować ?

• Patutka Autorytet

Wysłany: 8 października 2024, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, właśnie otrzymałam telefon...
    Telefon od którego zależała moja psychika, moje wszystko...

Siedzę i wyje.. wyje ze szczęścia.. bo wiem, że mały ma tylko poważną wade serca. Jest wolny od wad genetycznych, od chromosomów.

Kariotyp męski prawidłowy- mam nadzieję, że ro oznacza, że jesteśmy zdrowi i daleko od genów..
    Nie umiem przestać płakać. Tak bardzo się cieszę.. tak bardzo..
    Wiem, że przed nami ciężkie chwile z kablami, oiomem.. ale wiem, że damy radę.. teraz wiem, że pozostało mi tylko czekanie na niego.

Asia2121, anka013, Peony22, Lolitka, (:Ania:), Natalia0212, krakowianka, katpawl, Modra, Sisska, Adeline, Martynka.98, Binia, Magii, Daisy___, Emimalina, Marta1988, Hania1990, Koko90, Madlen90, Marcycha, Martek.3q, Monika33, ELka, Naay95, Soleil_ lubią tę wiadomość

2016 🩷

2020 🩵

• Asia2121 Autorytet

Wysłany: 8 października 2024, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patutka, wszystkie tutaj czekały na tą wiadomość <3 <3 <3 <3

age.png
  • Patutka Autorytet

Wysłany: 8 października 2024, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asia2121 wrote:
    Patutka, wszystkie tutaj czekały na tą wiadomość <3 <3 <3 <3
    Nawet nie wiesz jak bardzo czekałam na nią ja.. 🥺🥺🥺

Mam nadzieję, że to oznacza, że on naprawdę jest zdrowy prócz serca..

Peony22 lubi tę wiadomość

2016 🩷

2020 🩵

• (:Ania:) Ekspertka

Wysłany: 8 października 2024, 12:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patutka, suuper wieści w tej bardzo trudnej dla Was sytuacji, aż się poryczałam 🥹.

age.png
‹‹ 109 110 111 112 113 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Testy hormonalne w leczeniu niepłodności

Problemy hormonalne są jedną z najczęstszych przyczyn trudności z zajściem w ciążę. Jakie testy hormonalne warto wykonać podczas diagnostyki i leczenia problemów z płodnością?

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża - najważniejsze rzeczy, które powinnaś wiedzieć oczekując dziecka

Są rzeczy, które każda kobieta w ciąży powinna wiedzieć. Podstawowa wiedza o ciąży zapewni Ci komfort i bezpieczeństwo zarówno Twoje jak i Twojego dziecka. Przeczytaj między innymi od kiedy liczony jest początek ciąży, o jakich badaniach w ciąży nie możesz zapomnieć lub czy plamienie w ciąży jest niebezpieczne. 

CZYTAJ WIĘCEJ