X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe mamy 2025
Odpowiedz

Kwietniowe mamy 2025

Oceń ten wątek:
  • Patutka Autorytet

Wysłany: 7 października 2024, 22:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sisska wrote:
    Ja od kąd pamiętam, zawsze chciałam mieć tylko synów. Nie wyobrażam sobie siebie w roli mamy dziewczynki. Ale cóż zrobić. Nie zmienię tego.

O właśnie co do terminu porodu. Wg dzisiejszego usg wypada na 18.04. A dodam tylko, że w tym samym dniu tego roku poroniłam ciążę.
    Ja mam w domu parkę i z drugiej strony teraz chciałam córkę. Ale to na bank chłop 🙈
    Córki też mają coś w sobie- na pewno dużo zależy od wychowania.. ale córka to zawsze wszędzie z mamą przynajmniej w tym wieku u nas, chłopaki raczej swoje sprawy, jakieś warsztatowo samochodowe, a mały dopiero 4 lata ;p

2016 🩷

2020 🩵

Kwiecień 2025- kim jesteś kropeczko? ♥️
  • Koko90 Koleżanka

Wysłany: 7 października 2024, 22:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marta1988 wrote:
    Słuchajcie napewno któraś z Was bierze zastrzyki,ja mam Clexane jak to jest u Was z odpłatnością za ten lek?
    Ja mam bezpłatnie z uprawnieniem "C" :)

2 lata starań
    Ja (34 l) - Endometrioza III st (histerolaparoskopia 06.12.23), mięśniaki macicy, KIR - BX
    Narzeczony (37 l) - wyniki nasienia idealne
    07.24 - pierwsze podejście do in vitro
    26.07 - punkcja jajników, pozyskane 2 komórki
    31.07 - transfer "świeży" blastki 3AA
    02.08 - nasza druga blastka 5BB jest mrożaczkiem ❄️
    6 dpt - beta 13.0
    8 dpt - beta 55.5
    9 dpt (oficjalne badanie) - beta 86.4
    12 dpt - beta 378.5
    16 dpt - beta 1524 + pierwsze usg - mamy pęcherzyk prawie 1 cm 😊
    30 dpt (30.08) mamy serduszko ❤️
    23.09 - 3 cm szczęścia, 169 ud/min, Chłopczyk 👶🏻🩵

preg.png
  • katpawl Znajoma

Wysłany: 8 października 2024, 06:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zazdroszcze Wam dziewczyny znajomosci plci dziaciatek, bo ja po moich prenatalnych dalej nic nie wiem. Serce podpowiada mi chlopca, ale kto to wie... Okaze sie pewnie dopiero za 2 miesiace. A powiedzcie prosze, tyle czyta sie o przesadach co do plci i obiawow wskazujacych, u Was to sie potwierdzilo w jakis sposób?

• Magii Przyjaciółka

Wysłany: 8 października 2024, 08:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    katpawl wrote:
    Zazdroszcze Wam dziewczyny znajomosci plci dziaciatek, bo ja po moich prenatalnych dalej nic nie wiem. Serce podpowiada mi chlopca, ale kto to wie... Okaze sie pewnie dopiero za 2 miesiace. A powiedzcie prosze, tyle czyta sie o przesadach co do plci i obiawow wskazujacych, u Was to sie potwierdzilo w jakis sposób?
    U mnie totalnie nie. Mam po połowie objawów na chłopca i dziewczynkę 😅

preg.png
  • Patutka Autorytet

Wysłany: 8 października 2024, 08:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny, ja mam do was dwie sprawy. 😁
    Czy macie do polecenia jakąś zmywarkę niezawodną która naprawdę domywa naczynia?
    W obecnym mieszkaniu nie mam zmywarki, ale to też kwestia małej kuchni. W nowym jest ona już naprawdę potężna, więc chciałabym nabyć tą pomoc domową 😁
    Zupełnie się nie znam na tych sprzętach, a w sklepie nie zawsze można zaufać doradcy..

A druga sprawa, że o 13:00 pracownia genetyczna kazała dzwonić, bo dzisiaj powinien być wynik kariotypów... Cudem udało mi się uprosić babeczkę, żeby nie trzymała mnie w niepewności i powiedziała że jest okej czy jest źle..

Jak będziecie miały sekundę proszę pomyślcie o moim synku, żeby tylko było dobrze i został ze mną. Bardzo się boję.. bardzo...

Marcycha, (:Ania:) lubią tę wiadomość

2016 🩷

2020 🩵

• Patutka Autorytet

Wysłany: 8 października 2024, 08:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    katpawl wrote:
    Jeśli chodzi o dwie poprzednie ciąże, ta najstarsza wszystko zwiastowała na dziewczynkę i tak było kalendarz chiński też pokazał dziewczynkę. Wymioty do 28 tygodnia ciąży dosłownie po wszystkim, spać mogłam po 24 godziny na dobę, No ale czułam że chłopiec.

W drugiej ciąży czułam się zdecydowanie lepiej i pracowałam do 7 miesiąca, kalendarz pokazał chłopca i tak też było. Ale wyobrażałam sobie dziewczynkę 😂

Zaś ta ciąża, to wymioty aż do odwodnienia i pobytu w szpitalu do tabletek przeciwwymiotnych sikanie non stop i pewności na 1000%, że to dziewczynka. Z kalendarza chińskiego dziewczynka
    Niestety pani doktor na prenatalnych powiedziała że armata po kolana i nic się nie zmieni 😂

Tylko że ta pani doktor powiedziała mi płeć starszych dzieciaków też w 12 tygodniu, no i zdecydowanie młody leżał dupką do głowicy USG, więc widziała dokładnie że to siusiak, a nie spuchnięte wargi sromowe.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 października 2024, 08:30

2016 🩷

2020 🩵

• Magii Przyjaciółka

Wysłany: 8 października 2024, 08:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patutka wrote:
    Czy macie do polecenia jakąś zmywarkę niezawodną która naprawdę domywa naczynia?
    W obecnym mieszkaniu nie mam zmywarki, ale to też kwestia małej kuchni. W nowym jest ona już naprawdę potężna, więc chciałabym nabyć tą pomoc domową 😁
    Zupełnie się nie znam na tych sprzętach, a w sklepie nie zawsze można zaufać doradcy..

A druga sprawa, że o 13:00 pracownia genetyczna kazała dzwonić, bo dzisiaj powinien być wynik kariotypów... Cudem udało mi się uprosić babeczkę, żeby nie trzymała mnie w niepewności i powiedziała że jest okej czy jest źle..

Jak będziecie miały sekundę proszę pomyślcie o moim synku, żeby tylko było dobrze i został ze mną. Bardzo się boję.. bardzo...
    Patutka trzymam mocno kciuki!! Musi być dobrze ❤️

Co do zmywarki to nie wiem czy dozmywanie to bardziej kwestia detergentów. Ja mam Electrolux i nie narzekam. Moi rodzice rowniez ale oni mają jakąś level wyżej, bo przez 72h po ostatnim zmywaniu trzyma wodę z płukania i przetrzymuje ją do kolejnego zmywania. Wiec oszczędna.
    Dodam jeszcze od siebie unpopular opinion- polecam zmywać na proszek a nie tabletki, co prawda proszku nie kupisz w zwykłych sklepach, ja kupuję przez internet. Ale jest zdecydowanie taniej.

preg.png
  • Sisska Autorytet

Wysłany: 8 października 2024, 08:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    katpawl wrote:

Absolutnie. W pierwszej ciąży, synek praktycznie brak objawów. W drugiej ciąży ciągłe wymioty, nudności, zmęczenie takie, że wstawałam o 9 rano a zasypiałam o 11 podczas zabawy z synkiem.. I też miał być synek ale poroniłam. Teraz znów nudności, naciąganie na wymioty albo wymioty samą wodą, zmęczenie takie spore ale nie że muszę spać w ciągu dnia, chociaż często drzemkę ucinam jak mogę. I będzie ponoć dziewczynka. Także różnie. Ochota na słodkie zawsze i wszędzie bo jestem łasuchem 😁

Patutka myślę o Twoim synku i wysyłam Wam dobrą energię. Musi być dobrze!

12.2021🧒💙🥰
    04.2024 💔8tc👼💙
    10.2024 💔15tc 👼🩷

🥰 Wymarzony 🥰
    age.png
  • Adeline Ekspertka

Wysłany: 8 października 2024, 08:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patutka wrote:

Jesteśmy z Tobą kochana 💚🙏

Patutka lubi tę wiadomość

28.11.23r. - ⏸️
    14.12.23r. 0.39 cm szczęścia z bijącym ❤️
    11.01.24r. - 9tc/11 tc 💔
    ———————————————
    04.08.24r. ⏸️ 🌈
    13.08.24r. Pęcherzyk 0,9 cm z żółtkowym 1,7mm
    22.08.24r. Mamy 0,56 cm okruszka z 🩷
    05.09.24r. Nasze szczęście mierzy 1.81 cm 🧸
    1.10.24r. Badania prenatalne, bardzo niskie ryzyka, 6,1 cm 🫶 z USG 12t4d
    03.10.24r. Kolejna wizyta- p. Doktor podoba się nasza dzidzia 🥰
    30.10.24r. Jestem synkiem 🩵 mierze 12 cm. 17+0 tc. Wszystko w normie 🫶
    27.11.24r - 375 g 🫶
    04.12.24r. Badanie połówkowe - jestem zdrowy i ważę 467 g. 🩵
    20.12.24r. - 662g chłopaka 🩵
    21.01.25- wizyta

preg.png
  • Marta1988 Ekspertka

Wysłany: 8 października 2024, 09:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patutka wszystkie trzymamy kciuki,żebyś otrzymała dobre wieści.

preg.png
  • Kasiula09 Autorytet

Wysłany: 8 października 2024, 09:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patutka wrote:

Patutka trzymam kciuki. Co do zmywarki ja mam od 12 lat bosha odpukać tylko raz była wymieniana chyba pompa i jestem bardzo zadowolona, ale tez dużo zależy od tabletek, bo niektóre zostawiały mi osad na szklankach ja używam tylko finish quantum , fairy lub dreft

preg.png
  • katpawl Znajoma

Wysłany: 8 października 2024, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patutka jesteśmy z Wami! Trzymamy kciuki i czekamy na wiesci

• (:Ania:) Ekspertka

Wysłany: 8 października 2024, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patutka wrote:

Myślę o Was i mocno trzymam kciuki za zdrowie Twojego synka❤️

preg.png
  • Patutka Autorytet

Wysłany: 8 października 2024, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję dziewczyny.... Pomagacie mi przetrwać.. dziś jest chyba najgorzej..
    Dziś to łzy same cisną się do oczu.. 🥺
    Stres robi swoje. Czekać na werdykt..🥺🥺🥺

Jak któraś z Was może to poproszę o link do tej zmywarki.

2016 🩷

2020 🩵

• Marcycha Ekspertka

Wysłany: 8 października 2024, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patutka, myślę i ściskam kciuki byś w końcu mogła zacząć cieszyć się tą ciążą i chwalić się komu dusza zapragnie 🥰

Ja polecam zmywarkę BEKO DIN28431. Jedyne czego mi w niej brakuje to automatyczne otwieranie się drzwi po cyklu, ale to pikuś. Od 3 lat działa dobrze, czasami tylko nie domyje kubka po zaschniętym soku marchwiowym.

Co do objawów na płeć to jeśli potwierdzi się pierwsze przewidywanie to raczej nie jest to sprawdzone. Z kolei w razie czego sprawdzi się kalendarz chiński 😉

Sisska, może właśnie dzięki swojej córce masz coś przepracować w sobie co później uczyni Cię szczesliwszszą 😊

35 👩‍❤️‍👨 43
    01.08.24 ⏸️ 4cs
    03.08.24 bHcg 58,8
    05.08.24 bHcg 178
    07.08.24 bHCg 439
    22.08.24 ❤️ przy okazji usg piersi
    23.08.24 ❤️ potwierdzone, że wszystko ok
    13.04.2025 ➡️👶🩷

preg.png
  • Marilla Koleżanka

Wysłany: 8 października 2024, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patutka, wierze, że wszystko z Twoim bobaskiem będzie dobrze 😊 Trzymam za was kciuki bardzo mocno.

Dziewczyny, a tak z innej beczki. Do kiedy macie zamiar pracować ?

• Patutka Autorytet

Wysłany: 8 października 2024, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, właśnie otrzymałam telefon...
    Telefon od którego zależała moja psychika, moje wszystko...

Siedzę i wyje.. wyje ze szczęścia.. bo wiem, że mały ma tylko poważną wade serca. Jest wolny od wad genetycznych, od chromosomów.

Kariotyp męski prawidłowy- mam nadzieję, że ro oznacza, że jesteśmy zdrowi i daleko od genów..
    Nie umiem przestać płakać. Tak bardzo się cieszę.. tak bardzo..
    Wiem, że przed nami ciężkie chwile z kablami, oiomem.. ale wiem, że damy radę.. teraz wiem, że pozostało mi tylko czekanie na niego.

Asia2121, anka013, Peony22, Lolitka, (:Ania:), Natalia0212, krakowianka, katpawl, Modra, Sisska, Adeline, Martynka.98, Binia, Magii, Daisy___, Emimalina, Marta1988, Hania1990, Koko90, Madlen90, Marcycha, Martek.3q, Monika33, ELka, Naay95, Soleil_ lubią tę wiadomość

2016 🩷

2020 🩵

• Asia2121 Autorytet

Wysłany: 8 października 2024, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patutka, wszystkie tutaj czekały na tą wiadomość <3 <3 <3 <3

preg.png
  • Patutka Autorytet

Wysłany: 8 października 2024, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asia2121 wrote:
    Patutka, wszystkie tutaj czekały na tą wiadomość <3 <3 <3 <3
    Nawet nie wiesz jak bardzo czekałam na nią ja.. 🥺🥺🥺

Mam nadzieję, że to oznacza, że on naprawdę jest zdrowy prócz serca..

Peony22 lubi tę wiadomość

2016 🩷

2020 🩵

• (:Ania:) Ekspertka

Wysłany: 8 października 2024, 12:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patutka, suuper wieści w tej bardzo trudnej dla Was sytuacji, aż się poryczałam 🥹.

preg.png
‹‹ 109 110 111 112 113 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Endometrioza – zagadkowa choroba powodująca niepłodność

Jeżeli dokuczają Ci silne bóle brzucha przed oraz w trakcie miesiączki, odczuwasz ból przy współżyciu, nie możesz zajść w ciążę - objawy te mogą wskazywać na endometriozę, tajemniczą chorobę, która może powodować niepłodność. Ale nie mając powyższych objawów, mając regularne, niebolesne miesiączki może okazać się, że ta sama choroba powoduje u ciebie problemy z płodnością. Dlaczego?

CZYTAJ WIĘCEJ

Perimenopauza - czym jest, jak na nas wpływa i jak sobie możemy z nią poradzić!

Czym jest perimenopauza i czym różni się od menopauzy? Czy jeśli masz 40 lat to ten temat może dotyczyć również Ciebie? W jaki sposób perimenopauza się zaczyna? Jakie są typowe i nietypowe objawy spadku i burzy hormonów przed menopauzą? Czy można temu zapobiec, jak sobie radzić z objawami i jak dbać o zdrowie, gdy spada estrogen? Wraz z ekspertami stworzyliśmy dla Ciebie artykuł, z którego dowiesz się wszystkiego, czego potrzebujesz o swoim zdrowiu hormonalnym w okresie perimenopauzy.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak od strony psychicznej przygotować się do porodu?

Poród to jedno z najważniejszych wydarzeń w życiu każdej kobiety. Większość jednak skupia się na przygotowaniach od strony fizycznej... A co z psychiką? Czy do porodu można się przygotować od strony mentalnej? Jak zadbać o odpowiednie nastawienie? Jakie są techniki przygotowania do porodu? 

CZYTAJ WIĘCEJ