Kwietniowe mamy 2025
-
WIADOMOŚĆ
-
Sisska wrote:Ja od kąd pamiętam, zawsze chciałam mieć tylko synów. Nie wyobrażam sobie siebie w roli mamy dziewczynki. Ale cóż zrobić. Nie zmienię tego.
O właśnie co do terminu porodu. Wg dzisiejszego usg wypada na 18.04. A dodam tylko, że w tym samym dniu tego roku poroniłam ciążę.
Córki też mają coś w sobie- na pewno dużo zależy od wychowania.. ale córka to zawsze wszędzie z mamą przynajmniej w tym wieku u nas, chłopaki raczej swoje sprawy, jakieś warsztatowo samochodowe, a mały dopiero 4 lata ;p2016 🩷
2020 🩵
Kwiecień 2025- kim jesteś kropeczko? ♥️ -
Marta1988 wrote:Słuchajcie napewno któraś z Was bierze zastrzyki,ja mam Clexane jak to jest u Was z odpłatnością za ten lek?2 lata starań
Ja (34 l) - Endometrioza III st (histerolaparoskopia 06.12.23), mięśniaki macicy, KIR - BX
Narzeczony (37 l) - wyniki nasienia idealne
07.24 - pierwsze podejście do in vitro
26.07 - punkcja jajników, pozyskane 2 komórki
31.07 - transfer "świeży" blastki 3AA
02.08 - nasza druga blastka 5BB jest mrożaczkiem ❄️
6 dpt - beta 13.0
8 dpt - beta 55.5
9 dpt (oficjalne badanie) - beta 86.4
12 dpt - beta 378.5
16 dpt - beta 1524 + pierwsze usg - mamy pęcherzyk prawie 1 cm 😊
30 dpt (30.08) mamy serduszko ❤️
23.09 - 3 cm szczęścia, 169 ud/min, Chłopczyk 👶🏻🩵
-
Zazdroszcze Wam dziewczyny znajomosci plci dziaciatek, bo ja po moich prenatalnych dalej nic nie wiem. Serce podpowiada mi chlopca, ale kto to wie... Okaze sie pewnie dopiero za 2 miesiace. A powiedzcie prosze, tyle czyta sie o przesadach co do plci i obiawow wskazujacych, u Was to sie potwierdzilo w jakis sposób?
-
katpawl wrote:Zazdroszcze Wam dziewczyny znajomosci plci dziaciatek, bo ja po moich prenatalnych dalej nic nie wiem. Serce podpowiada mi chlopca, ale kto to wie... Okaze sie pewnie dopiero za 2 miesiace. A powiedzcie prosze, tyle czyta sie o przesadach co do plci i obiawow wskazujacych, u Was to sie potwierdzilo w jakis sposób?
-
Cześć dziewczyny, ja mam do was dwie sprawy. 😁
Czy macie do polecenia jakąś zmywarkę niezawodną która naprawdę domywa naczynia?
W obecnym mieszkaniu nie mam zmywarki, ale to też kwestia małej kuchni. W nowym jest ona już naprawdę potężna, więc chciałabym nabyć tą pomoc domową 😁
Zupełnie się nie znam na tych sprzętach, a w sklepie nie zawsze można zaufać doradcy..
A druga sprawa, że o 13:00 pracownia genetyczna kazała dzwonić, bo dzisiaj powinien być wynik kariotypów... Cudem udało mi się uprosić babeczkę, żeby nie trzymała mnie w niepewności i powiedziała że jest okej czy jest źle..
Jak będziecie miały sekundę proszę pomyślcie o moim synku, żeby tylko było dobrze i został ze mną. Bardzo się boję.. bardzo...Marcycha, (:Ania:) lubią tę wiadomość
2016 🩷
2020 🩵
katpawl wrote:Zazdroszcze Wam dziewczyny znajomosci plci dziaciatek, bo ja po moich prenatalnych dalej nic nie wiem. Serce podpowiada mi chlopca, ale kto to wie... Okaze sie pewnie dopiero za 2 miesiace. A powiedzcie prosze, tyle czyta sie o przesadach co do plci i obiawow wskazujacych, u Was to sie potwierdzilo w jakis sposób?
W drugiej ciąży czułam się zdecydowanie lepiej i pracowałam do 7 miesiąca, kalendarz pokazał chłopca i tak też było. Ale wyobrażałam sobie dziewczynkę 😂
Zaś ta ciąża, to wymioty aż do odwodnienia i pobytu w szpitalu do tabletek przeciwwymiotnych sikanie non stop i pewności na 1000%, że to dziewczynka. Z kalendarza chińskiego dziewczynka
Niestety pani doktor na prenatalnych powiedziała że armata po kolana i nic się nie zmieni 😂
Tylko że ta pani doktor powiedziała mi płeć starszych dzieciaków też w 12 tygodniu, no i zdecydowanie młody leżał dupką do głowicy USG, więc widziała dokładnie że to siusiak, a nie spuchnięte wargi sromowe.Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 października 2024, 08:30
2016 🩷
2020 🩵
Patutka wrote:Cześć dziewczyny, ja mam do was dwie sprawy. 😁
Czy macie do polecenia jakąś zmywarkę niezawodną która naprawdę domywa naczynia?
W obecnym mieszkaniu nie mam zmywarki, ale to też kwestia małej kuchni. W nowym jest ona już naprawdę potężna, więc chciałabym nabyć tą pomoc domową 😁
Zupełnie się nie znam na tych sprzętach, a w sklepie nie zawsze można zaufać doradcy..
A druga sprawa, że o 13:00 pracownia genetyczna kazała dzwonić, bo dzisiaj powinien być wynik kariotypów... Cudem udało mi się uprosić babeczkę, żeby nie trzymała mnie w niepewności i powiedziała że jest okej czy jest źle..
Jak będziecie miały sekundę proszę pomyślcie o moim synku, żeby tylko było dobrze i został ze mną. Bardzo się boję.. bardzo...
Co do zmywarki to nie wiem czy dozmywanie to bardziej kwestia detergentów. Ja mam Electrolux i nie narzekam. Moi rodzice rowniez ale oni mają jakąś level wyżej, bo przez 72h po ostatnim zmywaniu trzyma wodę z płukania i przetrzymuje ją do kolejnego zmywania. Wiec oszczędna.
Dodam jeszcze od siebie unpopular opinion- polecam zmywać na proszek a nie tabletki, co prawda proszku nie kupisz w zwykłych sklepach, ja kupuję przez internet. Ale jest zdecydowanie taniej. -
Absolutnie. W pierwszej ciąży, synek praktycznie brak objawów. W drugiej ciąży ciągłe wymioty, nudności, zmęczenie takie, że wstawałam o 9 rano a zasypiałam o 11 podczas zabawy z synkiem.. I też miał być synek ale poroniłam. Teraz znów nudności, naciąganie na wymioty albo wymioty samą wodą, zmęczenie takie spore ale nie że muszę spać w ciągu dnia, chociaż często drzemkę ucinam jak mogę. I będzie ponoć dziewczynka. Także różnie. Ochota na słodkie zawsze i wszędzie bo jestem łasuchem 😁
Patutka myślę o Twoim synku i wysyłam Wam dobrą energię. Musi być dobrze! -
Jak będziecie miały sekundę proszę pomyślcie o moim synku, żeby tylko było dobrze i został ze mną. Bardzo się boję.. bardzo...Patutka lubi tę wiadomość
28.11.23r. - ⏸️
14.12.23r. 0.39 cm szczęścia z bijącym ❤️
11.01.24r. - 9tc/11 tc 💔
———————————————
04.08.24r. ⏸️ 🌈
13.08.24r. Pęcherzyk 0,9 cm z żółtkowym 1,7mm
22.08.24r. Mamy 0,56 cm okruszka z 🩷
05.09.24r. Nasze szczęście mierzy 1.81 cm 🧸
1.10.24r. Badania prenatalne, bardzo niskie ryzyka, 6,1 cm 🫶 z USG 12t4d
03.10.24r. Kolejna wizyta- p. Doktor podoba się nasza dzidzia 🥰
30.10.24r. Jestem synkiem 🩵 mierze 12 cm. 17+0 tc. Wszystko w normie 🫶
27.11.24r - 375 g 🫶
04.12.24r. Badanie połówkowe - jestem zdrowy i ważę 467 g. 🩵
20.12.24r. - 662g chłopaka 🩵
21.01.25- wizyta
-
Jak będziecie miały sekundę proszę pomyślcie o moim synku, żeby tylko było dobrze i został ze mną. Bardzo się boję.. bardzo...
Patutka trzymam kciuki. Co do zmywarki ja mam od 12 lat bosha odpukać tylko raz była wymieniana chyba pompa i jestem bardzo zadowolona, ale tez dużo zależy od tabletek, bo niektóre zostawiały mi osad na szklankach ja używam tylko finish quantum , fairy lub dreftPatutka lubi tę wiadomość
-
Jak będziecie miały sekundę proszę pomyślcie o moim synku, żeby tylko było dobrze i został ze mną. Bardzo się boję.. bardzo...Patutka lubi tę wiadomość
-
Dziękuję dziewczyny.... Pomagacie mi przetrwać.. dziś jest chyba najgorzej..
Dziś to łzy same cisną się do oczu.. 🥺
Stres robi swoje. Czekać na werdykt..🥺🥺🥺
Jak któraś z Was może to poproszę o link do tej zmywarki.2016 🩷
2020 🩵
Patutka, myślę i ściskam kciuki byś w końcu mogła zacząć cieszyć się tą ciążą i chwalić się komu dusza zapragnie 🥰
Ja polecam zmywarkę BEKO DIN28431. Jedyne czego mi w niej brakuje to automatyczne otwieranie się drzwi po cyklu, ale to pikuś. Od 3 lat działa dobrze, czasami tylko nie domyje kubka po zaschniętym soku marchwiowym.
Co do objawów na płeć to jeśli potwierdzi się pierwsze przewidywanie to raczej nie jest to sprawdzone. Z kolei w razie czego sprawdzi się kalendarz chiński 😉
Sisska, może właśnie dzięki swojej córce masz coś przepracować w sobie co później uczyni Cię szczesliwszszą 😊 -
Dziewczyny, właśnie otrzymałam telefon...
Telefon od którego zależała moja psychika, moje wszystko...
Siedzę i wyje.. wyje ze szczęścia.. bo wiem, że mały ma tylko poważną wade serca. Jest wolny od wad genetycznych, od chromosomów.
Kariotyp męski prawidłowy- mam nadzieję, że ro oznacza, że jesteśmy zdrowi i daleko od genów..
Nie umiem przestać płakać. Tak bardzo się cieszę.. tak bardzo..
Wiem, że przed nami ciężkie chwile z kablami, oiomem.. ale wiem, że damy radę.. teraz wiem, że pozostało mi tylko czekanie na niego.
Asia2121, anka013, Peony22, Lolitka, (:Ania:), Natalia0212, krakowianka, katpawl, Modra, Sisska, Adeline, Martynka.98, Binia, Magii, Daisy___, Emimalina, Marta1988, Hania1990, Koko90, Madlen90, Marcycha, Martek.3q, Monika33, ELka, Naay95, Soleil_ lubią tę wiadomość
2016 🩷
2020 🩵
Asia2121 wrote:Patutka, wszystkie tutaj czekały na tą wiadomość
Mam nadzieję, że to oznacza, że on naprawdę jest zdrowy prócz serca..Peony22 lubi tę wiadomość
2016 🩷
2020 🩵
Kwiecień 2025- kim jesteś kropeczko? ♥️