Kwietniowe mamy 2025
-
WIADOMOŚĆ
-
Patutka wrote:Heeeeej... Dziewczyny w 14+ albo 15+ nie poniżej 14
Miałyście ostatnio może mierzoną szyjkę? Macie podaną długość?
Długość mojej mnie trochę niepokoi....
Miałam wczoraj powiedział mi tyle że prawidłowa ale nie wiem ile 🫣Ona: PCOS, AMH 12.22 - 6.5, 05.24 - 9.3, hormony w normie
On: morfologia 12.23 - 3%, 07.24 - 0%?
Starania od 2022 w klinice:
1. Lametta
2. Lametta + ovitrelle
3. Lametta + ovitrelle
4. Lametta + ovitrelle + bemfola
5. Lametta + ovitrelle + bemfola
6. Lametta + ovitrelle + bemfola
07.24 kwalifikacja do programu InVitro
08.24 start stymulacji?
Naturalny cud:
06.08 Beta 754,01 - 32dc
08.08 Beta 1504,12 -34 dc
5t+6d mamy ❤
-
Magii wrote:Ja miałam ostatnio badaną na prenatalnych wiec prawie 2tyg temu.
Co dokładnie Cię niepokoi? Sama ją zmierzylas?
Ostatnio bylam na IP, no i w sumie jest krótka jak na ten tydzień ciąży...2016 🩷
2020 🩵
Kwiecień 2025- kim jesteś kropeczko? ♥️ -
Mi lekarz sprawdza co wizytę długość szyjki bo w pierwszej ciąży skracała mi się od 30 tygodnia... dlatego monitorujemy. Obecnie 3.95cm, jest ok.
-
Mi zawsze mówi że jest wszystko ok, sprawdza też ciągle czy jest zamknięta, z ciekawości zapytam na kolejnej wizycie właśnie
Tika lubi tę wiadomość
28.11.23r. - ⏸️
14.12.23r. 0.39 cm szczęścia z bijącym ❤️
11.01.24r. - 9tc/11 tc 💔
———————————————
04.08.24r. ⏸️ 🌈
13.08.24r. Pęcherzyk 0,9 cm z żółtkowym 1,7mm
22.08.24r. Mamy 0,56 cm okruszka z 🩷
05.09.24r. Nasze szczęście mierzy 1.81 cm 🧸
1.10.24r. Badania prenatalne, bardzo niskie ryzyka, 6,1 cm 🫶 z USG 12t4d
03.10.24r. Kolejna wizyta- p. Doktor podoba się nasza dzidzia 🥰
30.10.24r. Jestem synkiem 🩵 mierze 12 cm. 17+0 tc. Wszystko w normie 🫶
27.11.24r - 375 g 🫶
04.12.24r. Badanie połówkowe - jestem zdrowy i ważę 467 g. 🩵
20.12.24r. - 662g chłopaka 🩵
21.01.25- wizyta
-
LadyDaga wrote:Mi lekarz sprawdza co wizytę długość szyjki bo w pierwszej ciąży skracała mi się od 30 tygodnia... dlatego monitorujemy. Obecnie 3.95cm, jest ok.
Nie wiem co teraz sie zadziało ale aż się boję.. dobrze, że wizyta w piątek.2016 🩷
2020 🩵
Kwiecień 2025- kim jesteś kropeczko? ♥️ -
Dziewczyny mam pytanko
Czy tez tak stresowałyście sie przed badaniem 1 trymestru ? ja mam we wtorek i juz nie umiem sobie poradzic ze stresem. Jest to moja 3 ciaza ale 1sza w ktorej doszlam do tego badania. Nie wiem czego sie spodziewac nie wiem na co zwrocic uwage, o co powinnam zapytac jak cos lekarza i nie wiem co zrobic zeby sie tak nie denerwowac macie jakies rady dla mnie co wam pomoglo ? -
A jak tam wasze brzuchy? Widać już coś ? 😁
U mnie niespecjalnie, ale jednak jak założę jeansy to uwierają mnie w pasie i guzik się wżyna, więc chyba jednak coś tam się dzieje. 🙃♀️ '93 (31 lat)
AMH 2.61
wyniki w normie
♂️ '89 (35 lat)
bardzo niska liczebność i koncentracja plemników
genetyka ok👍
03.06.2024 - kwalifikacja do in vitro ICSI
24.07 - start stymulacji (z torbielą czynnościową 18 mm)
02.08 - punkcja 💉 pobrano 13 🥚, dojrzałych 12 🥚
- wszystkie poszły do zapłodnienia 🤞
zarodki 5 doba: ❄❄❄
07.08 - transfer ET 4.1.1 🌺
7 dpt - beta 3,4 mlU
9 dpt - beta 13,6 mlU
12 dpt - beta 54,4 mlU
14 dpt - beta 161,7 mlU
20 dpt - beta 1490 mlU
26 dpt - beta 6631 mlU CRL 3.3 mm, jest ❤
13+3 I USG prenatalne: CRL 6.3 cm ❤ ryzyka b. niskie, chłopiec 😊💙
21+3 II USG prenatalne: 380g, wszystko w normie 🤗
-
Lolitka wrote:Dziewczyny mam pytanko
Czy tez tak stresowałyście sie przed badaniem 1 trymestru ? ja mam we wtorek i juz nie umiem sobie poradzic ze stresem. Jest to moja 3 ciaza ale 1sza w ktorej doszlam do tego badania. Nie wiem czego sie spodziewac nie wiem na co zwrocic uwage, o co powinnam zapytac jak cos lekarza i nie wiem co zrobic zeby sie tak nie denerwowac macie jakies rady dla mnie co wam pomoglo ?
Stresowałam się, ale chyba mniej niż w pierwszej ciąży. Moja lekarka mówi, że jest o wiele większe prawdopodobieństwo urodzenia zdrowego dziecka niż chorego. Dodatkowo miałam USG u mojej prowadzącej 1,5 tygodnia przed prenatalnymi, więc byłam spokojniejsza - nikogo nie namawiam, no ale wiedziałam, że dzidziuś wygląda dobrze. Myślę, że stres będzie towarzyszył nam do końca ciąży, ale pierwsze prenatalne często napędzają największego stracha; w każdym razie na Twoim miejscu po prostu próbowałabym zająć sobie jakoś fajnie czas przed badaniem No i podobno dobrze zaakceptować uczucia, bo walka z nimi jest jak walka z wiatrakami, natomiast można próbować to jakoś uregulować odwracaniem uwagi etc.
@HolyFantasia, mam trochę bardziej wystający brzuch, zmieniłam rozmiar dopasowanych spodni z S na M, ale osoby postronne nie zauważyły Przytyłam 1 kg, ale w sumie 2, bo w pierwszym trymestrze zdążyłam schudnąć kg przez brak apetytu.
@Marta 40, u mnie już lepiej z kością ogonową, ale jestem umówiona na za tydzień do fizjoterapeutki, bo jednak warto zadbać o siebieWiadomość wyedytowana przez autora: 13 października 2024, 12:57
HolyFantasia, Marcycha lubią tę wiadomość
👧 07.2022 -
HolyFantasia wrote:A jak tam wasze brzuchy? Widać już coś ? 😁
U mnie niespecjalnie, ale jednak jak założę jeansy to uwierają mnie w pasie i guzik się wżyna, więc chyba jednak coś tam się dzieje. 🙃
Co do spodni to ja się nie mieszczę w jeansy od kilku tygodni już. Nawet jak w pierwszym trymestrze schudłam przed brak apetytu, to i tak nie mogłam wejść w spodnie.
Jak było ciepło chodzilam w materiałowych, teraz już mam typowo ciążowe i jest o wieeele wygodniej.HolyFantasia lubi tę wiadomość
-
U mnie niespecjalnie, ale jednak jak założę jeansy to uwierają mnie w pasie i guzik się wżyna, więc chyba jednak coś tam się dzieje. 🙃Natalia
🤱- 09.12.2017- córeczka 🥰
Obecnie:
👩❤️💋👨- 29 lat
01.03.2024- starania
⏸️- 07.06.2024
💔- 21.06.2024
⏸️- 24.07.2024
🧑⚕️- 09.08.2024- mamy ♥️
🧑⚕️- 23.08.2024- cudny miś ♥️🐻
🧑⚕️- 09.09.2024- 4,5 cm, ♥️- 160/min, prawdopodobnie 🩷
🧬- USG- 5+, pappa 4+
II🧬- zdrowy synek 🩵 18+6, 275g
🧑⚕️- 26.11.2024- 23+1, 588g
-
U mnie niespecjalnie, ale jednak jak założę jeansy to uwierają mnie w pasie i guzik się wżyna, więc chyba jednak coś tam się dzieje. 🙃
Ja już dawno wyniosłam swoje jeansy na strych do pudła bo się nie dopinam i czekają na okres po ciąży, w spodniach typowo ciążowych jeszcze nie chodzę tylko póki co kupiłam sobie zwykle materiałowe na gumce. Jak założę obcisłe ubrania to widać brzuszek, ale do tej pory chodziłam w sukienkach z gumką w pasie i raczej narazie maskowały mi brzuszek dla osób którzy jeszcze nie wiedzaHolyFantasia lubi tę wiadomość
-
Ja mam większy bebzol a waga pokazuje mniej, więc to nie sernik a dziecko
Trochę mnie nie było, jestem na urlopie. Patutka czytałam Twoje wpisy, dobrze że nic więcej nie wyszło. Nie potrzebujesz dodatkowych zmartwień.
Jeśli chodzi o płeć, to ja też chciałam chłopca ale czułam że będzie dziewczynka i tak też powiedział lekarz. Ostatecznie ważne żeby była/ był zdrowy a reszta się ułoży.
Z tymi objawami to jest róznie. Moja kuzynka miała przez dwie ciąże ochotę na słodkie i ma dwóch chłopców. Moja siostra znowu książkowo - z chłopcem miała ochotę na kwaśne, np grzybki w occie, a z córką na słodkie. Nie ma reguły. W moim przypadku kalendarz chiński się nie sprawdzil
Asia2121 lubi tę wiadomość
-
U mnie z rana w ogóle nie widać tego brzuszka, a z biegiem dnia staje się większy i osoby które wiedzą mówią że widać heh, ale myślę że z rana by nikt się nie skumał . Dziwnie to brzmi wtedy jak mówię im że rano brzuch jest mniejszy 😂 i zaznaczę że to czy coś zjem nie ma większego znaczenia w tym hmm. Jak mam luźniejsze ubrania to w ogóle nic nie widać. Miło że tu są też takie osoby, a przyznam że trochę mnie to zastanawiało jak to z tymi brzuszkami i też chciałam już zadać to pytanie tutaj 😁 .
HolyFantasia lubi tę wiadomość
28.11.23r. - ⏸️
14.12.23r. 0.39 cm szczęścia z bijącym ❤️
11.01.24r. - 9tc/11 tc 💔
———————————————
04.08.24r. ⏸️ 🌈
13.08.24r. Pęcherzyk 0,9 cm z żółtkowym 1,7mm
22.08.24r. Mamy 0,56 cm okruszka z 🩷
05.09.24r. Nasze szczęście mierzy 1.81 cm 🧸
1.10.24r. Badania prenatalne, bardzo niskie ryzyka, 6,1 cm 🫶 z USG 12t4d
03.10.24r. Kolejna wizyta- p. Doktor podoba się nasza dzidzia 🥰
30.10.24r. Jestem synkiem 🩵 mierze 12 cm. 17+0 tc. Wszystko w normie 🫶
27.11.24r - 375 g 🫶
04.12.24r. Badanie połówkowe - jestem zdrowy i ważę 467 g. 🩵
20.12.24r. - 662g chłopaka 🩵
21.01.25- wizyta
-
U mnie widać, ale z racji sibo wiem, że to trochę ciąża - widzę rano przed lustrem, a już od południa ciąża + wzdęcia. W standardowych spodniach już nie chodzę bo uciskają, kupiłam w Kiku kilka par tych samych legginsów, bo są bardzo elastyczne z racji swojego materiału i nie mają gumki w pasie, sam material trzyma. Są super bo nie uciskają. Od dawna już jestem wrażliwa na ubrania, które uciskają brzuch w tym nawet sukienki z cienką gumką w pasie. Ostatnio przymierzałam w secondhandzie spodnie ciążowe niestety za duże, ale byłam w szoku jak były wygodne
W ogóle to mam też polecajkę. Ja od jakichś 3 tyg. mecze się z hemoroidami (nie mam zaparć) i przez te 3 tyg. praktycznie używałam maści Proctoglyvenol. Ostatnio jednak byłam w aptece z prośbą o jakiś inny specyfik jaki mogę stosować w ciąży i Pani dała mi FitoroiD, poporawa już w drugim dniu stosowania, także serdecznie polecam na tę dolegliwość.
Lolitka, co do stresu to w każdej sytuacji chyba najlepiej szukać zajęcia by czymś zająć głowę. Druga moja myśl to wyobrażać sobie siebie w radości poznawania się ze zdrowym maluszkiem, bo dlaczego miałby być chory? I trzecia jedz zdrowo i bierz suplementy, wtedy myśli podpowiadają, że działasz najlepiej jak potrafisz, wiec na pewno maluszek będzie zdrowy. Jeśli jednak zauważysz, że trudne myśli stają się naprawdę natrętne, to warto umówić się na spotkanie (najlepiej w 4 oczy, nie online) z psychologiem. Oni w większości potrafią rozświetlić umysł
Mnie narazie żaden lekarz nie wspominał o długości szyjki, a kolejne badanie mam 24.10.Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 października 2024, 20:24