X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe mamy 2025
Odpowiedz

Kwietniowe mamy 2025

Oceń ten wątek:
  • Marilla Koleżanka

Wysłany: 17 października 2024, 19:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Radość98 wrote:
    Jestem wlasnie po wizycie i to już trzeci raz z rzędu kiedy dostaje skierowane na morfologię i mocz, chociaż ostatnie wyniki są podręcznikowe.

Czy wy też się badacie co wizytę? Teraz dostałam dodatkowo na cytomegalię
    Na każdej wizycie dostaje, chodzę średnio co 3 tygodnie. Na cytomegalie tez robiłam dla świetego spokoju.
    Ogólnie raz w miesiącu powinno się robić morfologię i mocz.

HolyFantasia lubi tę wiadomość

• Patutka Autorytet

Wysłany: 17 października 2024, 19:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Adeline wrote:
    No właśnie ja mam tylko właśnie określone ryzyka dla trisomii i porodu przedwczesnego a właśnie widzę że sporo osób ma o tej preklampsji, a do mojej ginekolog chodzę prywatnie i ma ten certyfikat FMF więc kurczę nie rozumiem, pytała tylko czy mama miała ryzyko preklampsji i tyle i niby wszystko ok.. hmmmm. Dziwne wtedy.

Z innej beczki, są tu przyszłe mamusie które czują już jakieś ruchy czy smyranki lekkie? Zaczęłam 16 tc i w sumie nic jeszcze nie czuje i ciekawi mnie jak wy macie, ew od którego tygodnia poczułyście coś:)

Ja tu jestem ranię, takie delikatne skrzydła motylka od środka.
    Trochę liczę na to, że niedługo zacznie dawać mocne kopniaki.

W pierwszej ciąży która kopnęła 16 tygodni plus dwa dni, syn 16 plus 5
    W tamtych ciąży nie czułam żadnego z ubrania, albo po prostu nie zwracałam na nią uwagi.
    Jutro w sumie zaczynamy 17 tydzień.

Kasiula, zazdroszczę tej dziewuszki 😁

Koszatniczka ale strasu sie najadlas... Zamiast tego nifty lepiej było z tą aminopunkcją ;)

Ja jutro mam wizytę i będę mieć w rękach wyniki biopsji! 😍
    Stresuje się echem serca małego co będzie w środę..

Zamawiam już meble wyprowadzka za rogiem!

I wiecie co? Chciałabym wrócić do pracy ale jakby to powiedzieć... Nie chcą mnie...

Marcycha, (:Ania:), Adeline lubią tę wiadomość

2016 🩷

2020 🩵

Kwiecień 2025- kim jesteś kropeczko? ♥️
  • krakowianka Przyjaciółka

Wysłany: 17 października 2024, 19:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny, właśnie wracam z wizyty u ginekologa. Będzie u nas drugi chłopak. Póki co wszystko dobrze, ma 133g.
    Po cichu marzyłam o córeczce, więc malutkie rozczarowanie jest ale wiem jak to jest w życiu, że kiedyś się będę z tego śmiała i cieszyła z dwóch synów. Ale dziś muszę to przetrawić 😜

Marcycha, (:Ania:), Marta1988, Koko90 lubią tę wiadomość

preg.png
  • Marilla Koleżanka

Wysłany: 17 października 2024, 19:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    krakowianka wrote:
    Cześć dziewczyny, właśnie wracam z wizyty u ginekologa. Będzie u nas drugi chłopak. Póki co wszystko dobrze, ma 133g.
    Po cichu marzyłam o córeczce, więc malutkie rozczarowanie jest ale wiem jak to jest w życiu, że kiedyś się będę z tego śmiała i cieszyła z dwóch synów. Ale dziś muszę to przetrawić 😜

Też po cichu liczyłam na córkę mimo, ze to moje pierwsze dziecko ale teraz wychodzę z założenia, ze ważne żeby było zdrowe.

krakowianka lubi tę wiadomość

• Monika33 Przyjaciółka

Wysłany: 17 października 2024, 19:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiula09 wrote:
    U mnie nie mierzy tylko bada manualnie powiedział, długa zamknięta wszystko ok więc dla mnie to wystarczy.

HolyFantasia to mnie ja +2 braci, mąż 2 braci+siostra, u nas wychodzi 3 dziewczynki a u męża siostry już jest 3 dziewczynki i czwarte w drodze ale nie znają jeszcze płci, więc chyba mają mocne geny na dziewczynki

To mi w szpitalu mierzyli i nastraszyli ☹️a dziewczyny mnie pocieszają że długa jest szyjka bo mam 3.7 cm dlatego pytam czy mam się czym martwić ☹️w środę na szczęście jadę do mojego lekarza i niech powie co i jak ze mną bo jestem przerażona po powrocie do domu ☹️już nie krwawię ani nie mam plamirn od wczoraj wieczora ale boje się

• Magii Przyjaciółka

Wysłany: 17 października 2024, 19:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monika33 wrote:
    To mi w szpitalu mierzyli i nastraszyli ☹️a dziewczyny mnie pocieszają że długa jest szyjka bo mam 3.7 cm dlatego pytam czy mam się czym martwić ☹️w środę na szczęście jadę do mojego lekarza i niech powie co i jak ze mną bo jestem przerażona po powrocie do domu ☹️już nie krwawię ani nie mam plamirn od wczoraj wieczora ale boje się

Na spokojnie, taką krytyczna wartością jest szyjka poniżej 2,5, jak jest lekko poniżej 3cm to jest do obserwacji. U Ciebie jest ładna długość ;) poczekaj na luzie na wizytę w środę :)

Monika33 lubi tę wiadomość

preg.png
  • Sisska Autorytet

Wysłany: 17 października 2024, 20:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    krakowianka wrote:

To ja liczyłam na drugiego chlopaka a ponoć będzie dziewczynka. Możemy się wymienić 🤣🤣 jutro mam wizytę, może mój ginekolog dopatrzy się jednak jajeczek miedzy nogami 😆

krakowianka lubi tę wiadomość

12.2021🧒💙🥰
    04.2024 💔8tc👼💙
    10.2024 💔15tc 👼🩷

🥰 Wymarzony 🥰
    age.png
  • Monika33 Przyjaciółka

Wysłany: 17 października 2024, 21:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magii
    Na spokojnie, taką krytyczna wartością jest szyjka poniżej 2,5, jak jest lekko poniżej 3cm to jest do obserwacji. U Ciebie jest ładna długość ;) poczekaj na luzie na wizytę w środę :)

Dziękuję za wsparcie 🥰 ❤️ właśnie moja siostra miała coś około 3 cm chyba już poniżej i założyli jej już w 5 miesiącu pessar i dziś miała zdjęty 😁więc ciekawe jak długo wytrzyma po zdjęciu. Ale donosila na spokojnie, a wszystko robiła, okna myla i ciągle coś robiła, zero leżenia. Tylko siostra jak widac ma mniej przejść z ciążami niż ja ☹️ja każda w szpitalu z czymś

• krakowianka Przyjaciółka

Wysłany: 17 października 2024, 21:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sisska wrote:
    To ja liczyłam na drugiego chlopaka a ponoć będzie dziewczynka. Możemy się wymienić 🤣🤣 jutro mam wizytę, może mój ginekolog dopatrzy się jednak jajeczek miedzy nogami 😆

Właśnie to samo mówił mój mąż, że można się wymienić z kimś kto wolał chłopca🤣🤣🤣
    Mnie się marzyło mieć parkę, dla mnie to układ idealny. Z jednej strony cieszę się, że maluszek dobrze się rozwija a z drugiej ta radość jest taka trochę przyćmiona. Wiem, że mi to przejdzie z czasem. Ale świadomość, że nie będę mieć córeczki jest trochę smutna, chciałam mieć przyjaciółkę, taką jak ma moja mama (mnie)😁
    Więcej ciąż nie planuje bo czterdziestka na karku😅
    A Tobie życzę usłyszeć na badaniu to co ja dziś usłyszałam: "tu prawa noga, tu lewa nogą a pomiędzy nimi coś dynda" 🤣🤣🤣

Sisska, Koko90 lubią tę wiadomość

preg.png
  • Marta1988 Ekspertka

Wysłany: 17 października 2024, 22:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    krakowianka wrote:

W drugiej ciąży byłam bardzo rozczarowana,że będzie drugi syn.Miesiac po mnie w ciążę zaszła szwagierka,jak dowiedziałam się że będą mieć dziewczynkę to chyba przez tydzień ryczalam.Oczywiscie po czasie się z tego śmieje,ale wtedy hormony budowały....teraz mojego Olusia nie zamieniłabym na żadną dziewczynkę 😃

Marcycha, Koko90 lubią tę wiadomość

preg.png
  • Martek.3q Przyjaciółka

Wysłany: 17 października 2024, 23:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Radość98 wrote:
    Jestem wlasnie po wizycie i to już trzeci raz z rzędu kiedy dostaje skierowane na morfologię i mocz, chociaż ostatnie wyniki są podręcznikowe.

Czy wy też się badacie co wizytę? Teraz dostałam dodatkowo na cytomegalię

Tak, co wizytę morfologia i mocz, chociaż za każdym razem wyniki dobre :)

Ja marzyłam o córce, a będzie synek 🙈

29.07 IVF ❄️
    7dpt ⏸️ 83,31 mlU/ml
    9 dpt 176,56 mlU/ml
    11 dpt 526,67 mlU/ml
    07.10. 6,3cm chłopca 💙
    preg.png
  • A_Agnieszka Ekspertka

Wysłany: 18 października 2024, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, jak się dziś macie?
    Ktoś dziś wizytuje?
    Spokojnego piątku! 🌷

Monika33 lubi tę wiadomość

preg.png
  • Kasiula09 Autorytet

Wysłany: 18 października 2024, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daisy czy aktualizujesz jeszcze pierwszy wątek? Fajnie jak by było widać daty kto ma wizytę/ prenatalne i jaka płeć, jeśli już ktoś zna, z czasem byśmy zobaczyli czy mamy na wątku przewagę chłopców czy dziewczynek.

HolyFantasia, LadyDaga lubią tę wiadomość

preg.png
  • Magii Przyjaciółka

Wysłany: 18 października 2024, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ja mam jakieś głupie myśli.
    W pierwszym trymestrze źle się czułam, ciągle nudności itp, ale chyba dzięki temu czułam że ten mały czlowieczek tam jest, rośnie i wszystko z nim dobrze.
    Teraz czuję się dobrze, żadnych ciążowych dolegliwości, brzuszka jeszcze za bardzo widać i czasem się aż zastanawiam czy ja nadal jestem w ciąży.
    Wizyta dopiero za dwa tygodnie a ja tylko rozmyślam czy z moim bobo wszystko ok..

preg.png
  • Marta 40 Przyjaciółka

Wysłany: 18 października 2024, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magii wrote:
    W pierwszym trymestrze źle się czułam, ciągle nudności itp, ale chyba dzięki temu czułam że ten mały czlowieczek tam jest, rośnie i wszystko z nim dobrze.
    Teraz czuję się dobrze, żadnych ciążowych dolegliwości, brzuszka jeszcze za bardzo widać i czasem się aż zastanawiam czy ja nadal jestem w ciąży.
    Wizyta dopiero za dwa tygodnie a ja tylko rozmyślam czy z moim bobo wszystko ok..
    To naturalne też tak tak mam ale taka kolej rzeczy podobno drugi trymestr z reguły taki jest jeszcze dojdą bóle pleców zgaga itp.Mysle że nie masz się czy martwić

Magii lubi tę wiadomość

preg.png
  • Kasiula09 Autorytet

Wysłany: 18 października 2024, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magii wrote:

To normalne, ten okres przejściowy jest najgorszy gdzie ustąpią wszystkie objawy i czeka się z niecierpliwością na kopniaki, wtedy człowiek się uspokaja bo wie że z dzieckiem jest wszystko ok. Przynajmniej ja tak miałam. Po wczorajszej wizycie się uspokoiłam a jeszcze jak czuje raz na jakiś czas jak do mnie zaczyna pukać to już w ogóle jestem spokojna

Magii lubi tę wiadomość

preg.png
  • katpawl Znajoma

Wysłany: 18 października 2024, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magii wrote:

Ja wlasnie jestem po nieprzespanej nocy po koszmarze o poronieniu. Objawy mi zanikly, brzuszek nie rosnie, na wadze mi nawet spadlo i boje sie, ze cos nie tak. Do tego sporo stresu w pracy i jestem kłebkiem nerwow, czy z dzidzia wszystko ok. Wyczekuje ruchow i mam nadzieje, ze nie bede musiala dlugo czekac, bo kolejna wizyte mam dopiero w listopadzie 🙂

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 października 2024, 11:39

• Sisska Autorytet

Wysłany: 18 października 2024, 13:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja po wizycie dzisiaj, mój ginekolog też twierdzi że dziewczynka, więc muszę zacząć się chyba godzić z tą myślą, że nie będę mieć drugiego synka.

Co do pośredniego ryzyka jakie mi wyszło z krwi z prenatalnych, mój ginekolog również zaleca dodatkowe badania i tak oto załatwił mi amniopunkcję na nfz u swojego kolegi. Więc czekam na termin jaki mi ustalą i po 16tc będziemy działać.

Marcycha lubi tę wiadomość

12.2021🧒💙🥰
    04.2024 💔8tc👼💙
    10.2024 💔15tc 👼🩷

🥰 Wymarzony 🥰
    age.png
  • Patutka Autorytet

Wysłany: 18 października 2024, 14:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, ja też po wizycie ale niestety nie podejrzalam małego, od naszej pani doktor zabrali USG z gabinetu.

Muszę czekać aż do środy na echo serca.
    Za równy miesiąc mamy już połówkowe 😱

I powiem wam że to najpiękniejsza rzecz na świecie, mieć teraz w dokumentach kartkę, biopsji z mikro macierzami że wynik jest zupełnie prawidłowy. To cudowne ♥️♥️

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 października 2024, 17:32

Magii, (:Ania:), Daisy___, Emimalina, Monika33, Marcycha, Koko90 lubią tę wiadomość

2016 🩷

2020 🩵

Kwiecień 2025- kim jesteś kropeczko? ♥️
  • (:Ania:) Ekspertka

Wysłany: 18 października 2024, 14:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja miałam prenatalne 2 października a kolejna wizyta to dopiero 2 prenatalne 25 listopada🙃, ciekawa jestem czy to dziewczynka czy chłopczyk

preg.png
‹‹ 119 120 121 122 123 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz owulacji OvuFriend

Wydaje Ci się, że działanie kalendarza owulacji sprowadza się tylko do wyznaczania dni płodnych i terminu owulacji? Nic bardziej mylnego! Podczas prowadzenia obserwacji w kalendarzu OvuFriend możesz dowiedzieć się o rzeczach, które wspomogą Twoje starania o dziecko. Poznaj 7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz dni płodnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Leczenie IVF i preimplantacyjne badania genetyczne - nowa nadzieja dla niepłodnych par

Preimplantacyjne badania genetyczne (PGT) mogą być bardzo pomocne dla par, które od dłuższego czasu starają się o dziecko, mają za sobą nieudane transfery, czy przykre doświadczenia związane z utratą ciąży. Jakie korzyści dają badania PGT? Jak wykonanie badań PGT może zwiększać szanse na powodzenie in vitro? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ