Kwietniowe mamy 2025
-
WIADOMOŚĆ
-
A_Agnieszka wrote:Hej, jak tam u Was?
Ja jutro wizytuję
Wkurzam się, bo od ostatniej wizyty, 08.11, przytyłam 1,3 kg...
Dużo już łącznie macie na plusie?A_Agnieszka lubi tę wiadomość
-
Madlen90 wrote:Ja mam +6 od początku i się zastanawiam czy to nie za dużo...
Ja wage wpisuje w aplikacji ovu i pokazuje mi w normie. Jutro mamy połówkowe to dopytam. Ja spadłam najpierw 2kg i teraz przytyłam 6.5kg na razie.Ona: PCOS, AMH 12.22 - 6.5, 05.24 - 9.3, hormony w normie
On: morfologia 12.23 - 3%, 07.24 - 0%?
Starania od 2022 w klinice:
1. Lametta
2. Lametta + ovitrelle
3. Lametta + ovitrelle
4. Lametta + ovitrelle + bemfola
5. Lametta + ovitrelle + bemfola
6. Lametta + ovitrelle + bemfola
07.24 kwalifikacja do programu InVitro
08.24 start stymulacji?
Naturalny cud:
06.08 Beta 754,01 - 32dc
08.08 Beta 1504,12 -34 dc
5t+6d mamy ❤
-
Tika wrote:Ja wage wpisuje w aplikacji ovu i pokazuje mi w normie. Jutro mamy połówkowe to dopytam. Ja spadłam najpierw 2kg i teraz przytyłam 6.5kg na razie.
@Magii masz rację ja też planuję na wyprzedażach zrobić głównie zakupy, kupię wtedy na pewno wózek, fotelik i pewnie milion innych rzeczy bo wszystko będzie na przecenie. Teraz planuje tylko kupić poduszkę ciążową i zobaczę czy będzie promka czy nie.Tika lubi tę wiadomość
-
Ja mam +6 kg i jakoś nie czuję by to było dużo, czuję że to głównie różne aspekty ustrojowe, a może tłuszczu to 1-2 kg. Myślę, że to ok i się nie przejmuję. Założyłam sobie, że jak przytyje do 12 kg to będzie ok 😁 Zrzucę później.
Na BF póki co kupiłam ocieplane getry, rajstopy ciążowe, biustonosze do karmienia, laktoferynę, balsamy do ciała i kilka prezentów pod choinkę, wszystko na Allegro, bo faktycznie jest rabat (miałam te rzeczy polubione).
Kori, dziękuję czuję się bardzo dobrze i tylko czekam na decyzje i ewentualne działania choć najbardziej prawdopodobny jest scenariusz do domu, Luteina i obserwować.
Tak właśnie dziewczyny mówiły, że do 15, ale ze ja to miałam kupić, ale akurat zaczęło się zamieszanie podczas przyjęcia do szpitala i tego nie zrobiłam, to poszukałam pod wieczór i znalazłam link i informację, że mają tę promocje dla wszystkich (nie tylko dla obecnych na webinarze) do piatku czyli dzis do konca dnia 🙃
Myślałaś o zakupie?
Mogę też dać polecajkę na masło na rozstępy z Rossmana Mamas Babydream (tani, za 16 zl w Ross). Jak posmarowałam się rano i o 18 byłam na USG to Pani doktor stwierdzila, że chyba czymś się wysmarowałam, bo cały żel spływa z brzucha, więc jak mniemam trzyma się długo nawilżenie z natluszczeniem 😁Kori_ lubi tę wiadomość
-
Marcycha wrote:Ja mam +6 kg i jakoś nie czuję by to było dużo, czuję że to głównie różne aspekty ustrojowe, a może tłuszczu to 1-2 kg. Myślę, że to ok i się nie przejmuję. Założyłam sobie, że jak przytyje do 12 kg to będzie ok 😁 Zrzucę później.
Na BF póki co kupiłam ocieplane getry, rajstopy ciążowe, biustonosze do karmienia, laktoferynę, balsamy do ciała i kilka prezentów pod choinkę, wszystko na Allegro, bo faktycznie jest rabat (miałam te rzeczy polubione).
Kori, dziękuję czuję się bardzo dobrze i tylko czekam na decyzje i ewentualne działania choć najbardziej prawdopodobny jest scenariusz do domu, Luteina i obserwować.
Tak właśnie dziewczyny mówiły, że do 15, ale ze ja to miałam kupić, ale akurat zaczęło się zamieszanie podczas przyjęcia do szpitala i tego nie zrobiłam, to poszukałam pod wieczór i znalazłam link i informację, że mają tę promocje dla wszystkich (nie tylko dla obecnych na webinarze) do piatku czyli dzis do konca dnia 🙃
Myślałaś o zakupie?
Mogę też dać polecajkę na masło na rozstępy z Rossmana Mamas Babydream (tani, za 16 zl w Ross). Jak posmarowałam się rano i o 18 byłam na USG to Pani doktor stwierdzila, że chyba czymś się wysmarowałam, bo cały żel spływa z brzucha, więc jak mniemam trzyma się długo nawilżenie z natluszczeniem 😁
A wiesz, że dodałam to masło w apce wczoraj i zastanawiałam się czy fajne 😄 ja używam palmers balsamu i masła i też jestem bardzo zadowolona i ja akurat jestem z tych osób które nie uważają, że rozstępy to tylko genetyka, jeśli się dba o skórę to na pewno minimalizuje się jej rozciąganie, super, że dobrze się czujesz,
tak myślałam nad tym 3 miesięcznym i byłabym chętna dołączyć się do Ciebie jeśli masz ochotę 😊
A co do kg to ja widzę, że to też woda itd bo dzisiaj już ważę 0,5 kg mniej niż dwa dni temu.
A jakie leginsy zamówiłaś bo właśnie też szukam czegoś ? Na razie mam w koszyku te z hm tylko czarne zostałyWiadomość wyedytowana przez autora: 29 listopada 2024, 10:44
-
Marta1988 wrote:Hej,ja właśnie wróciłam z wizyty od lekarza prowadzącego,mała waży 330 g,ja przytyłam już 7 kg.Lekarz dał do zrozumienia,że to dużo... I sprawdził wynik glukozy z początku ciąży było 95,więc do kontroli....w poprzednich ciążach przytyłam równo po 20 kg....
🙋🏼♀️
IO, PCOS
HyCoSy - ✅
Kariotyp - ✅
Regularne cykle, własne owulacje
🙋🏼
Obniżone parametry nasienia
Kariotyp - ✅
3x inseminacja
28.06.2024 - rozpoczęcie stymulacji
10.07.2024 - punkcja, 14 komórek, 10 dojrzałych, zapłodniono 6, w 5 dobie 5 zarodków.
15.07.2024 - podany zarodek 4.1.1 i 4x ❄️
23.07. beta - 28,2
25.07. beta - 64,42
27.07. beta - 166, progesteron 42
29.07. beta - 315
31.07. beta - 676, progesteron 48
03.08. beta - 1803
06.08. beta - 3799
09.08. USG - zarodek 🥰 -
u mnie też +7kg! a dopiero 22 tydzień!🙈 dzidziuś jeszcze nie ma 0,5kg...co więc tyle waży?😋 nie najadam się specjalnie ciastkami i słodyczami heh, myśle że ten brak ruchu robi swoje😥 musze się oszczędzać z powodu ciąży wyższego ryzyka (szew na szyjce macicy) i tak snuje sie po domu, góra chwilke po dworze! oby do lata zrzucić😋😉
Natalia0212 lubi tę wiadomość
listopad 2022 poronienie 18tc - wada genetyczna
sierpień 2023 poronienie 8tc
styczeń 2024 puste jajo płodowe
decyzja o in virtro z KD
maj 2024 histeroskopia OK
czerwiec 2024 2❄️❄️
transfer 19 lipiec✊🙏
test ciążowy 👍
10dpt beta hcg 504
13dpt beta hcg 2234
18dpt pęcherzyk ciążowy z kropkiem 🤗
30dpt mamy ❤️🤗
9w3d: 2,56cm człowieka😁
11w5d 1prenatalne: 5 cm człowieka🤗 usg ok, Pappa ok☺️ preeklampsja 1:92😔
16w4d: będzie synek👶🥰 serduszko 162ud/min, skrócona szyjka macicy😔(do obserwacji)
18w4d 235g chłopczyka, serduszko 153ud/min, będzie szew na szyjce macicy😔
14.11 szpital, założony szew okrężny
20w3d 2 prenatalne, wszystko ok☺️ 356g chłopczyka, serduszko 154ud/min
23w3d wszystko ok, 630g👶💙, serduszko 151ud/min
27w1d wszystko ok, 1kg rozrabiaki👶, szyjka macicy 3cm -
Kori, ja też myślałam o tym 3 mies., więc możemy podziałać Napisz mi proszę w wiadomości prv jakiego masz maila.
Wzięłam te https://allegro.pl/oferta/legginsy-ocieplane-futerkiem-ciazowe-plus-size-cieple-grube-na-zime-xl-xxl-14201940411 , ale czekają na mnie w paczkomacie, więc nie powiem jeszcze jak wrażenia. Zaznaczę, że normalnie noszę rozm. S, ale nie lubię jak mnie coś uciska i czytałam w komentarzach, że tak właśnie dziewczyny polecały, a i że przed nami już bardziej końcówka to poszłam w większe.
Byłam dziś na badaniu usg przez panią doktor I niebo, a ziemia co do wczorajszego badania przez rezydentkę, tamta jakby nie widziala co ma robic. Wczoraj badanie 10 min (gmerania) dzis 1 min 🫣 Okazuje się, że szyjka ma 27 mm i jeśli w poniedziałek wymazy wyjdą ok i długość się nie zmieni to z zaleceń Luteina dopochwowo I kontrole co 2 tyg. Wartość graniczna to 25 mm, a do szwu kwalifikuje się 15 mm, wiec gdybyście miały taką sytuację nie dajcie się spanikować, bo jak ja poleżycie niepotrzebnie w szpitalu, no chyba że chcecie tak odpocząć 🤪
Chmurka87, ilość krwi wzrasta o ok 35% poza tym powiekszenie piersi, oprócz dziecka jest jeszcze łożysko i wody owodniowe. Także trochę elementów ponadnormowych jest.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 listopada 2024, 11:25
-
Chmurka87 wrote:u mnie też +7kg! a dopiero 22 tydzień!🙈 dzidziuś jeszcze nie ma 0,5kg...co więc tyle waży?😋 nie najadam się specjalnie ciastkami i słodyczami heh, myśle że ten brak ruchu robi swoje😥 musze się oszczędzać z powodu ciąży wyższego ryzyka (szew na szyjce macicy) i tak snuje sie po domu, góra chwilke po dworze! oby do lata zrzucić😋😉
-
Marcycha wrote:Mogę też dać polecajkę na masło na rozstępy z Rossmana Mamas Babydream (tani, za 16 zl w Ross). Jak posmarowałam się rano i o 18 byłam na USG to Pani doktor stwierdzila, że chyba czymś się wysmarowałam, bo cały żel spływa z brzucha, więc jak mniemam trzyma się długo nawilżenie z natluszczeniem 😁
Ja czytałam, że przed USG nie smarować się niczym właśnie Dlatego wieczór przed nie smaruję już brzucha -
Marcycha wrote:Kori, ja też myślałam o tym 3 mies., więc możemy podziałać Napisz mi proszę w wiadomości prv jakiego masz maila.
Wzięłam te https://allegro.pl/oferta/legginsy-ocieplane-futerkiem-ciazowe-plus-size-cieple-grube-na-zime-xl-xxl-14201940411 , ale czekają na mnie w paczkomacie, więc nie powiem jeszcze jak wrażenia. Zaznaczę, że normalnie noszę rozm. S, ale nie lubię jak mnie coś uciska i czytałam w komentarzach, że tak właśnie dziewczyny polecały, a i że przed nami już bardziej końcówka to poszłam w większe.
Mam te legginsy - prałam raz już. Całkiem spoko są.Marcycha lubi tę wiadomość
-
Marcycha wrote:Kori, ja też myślałam o tym 3 mies., więc możemy podziałać Napisz mi proszę w wiadomości prv jakiego masz maila.
Byłam dziś na badaniu usg przez panią doktor I niebo, a ziemia co do wczorajszego badania przez rezydentkę, tamta jakby nie widziala co ma robic. Wczoraj badanie 10 min (gmerania) dzis 1 min 🫣 Okazuje się, że szyjka ma 27 mm i jeśli w poniedziałek wymazy wyjdą ok i długość się nie zmieni to z zaleceń Luteina dopochwowo I kontrole co 2 tyg. Wartość graniczna to 25 mm, a do szwu kwalifikuje się 15 mm, wiec gdybyście miały taką sytuację nie dajcie się spanikować, bo jak ja poleżycie niepotrzebnie w szpitalu, no chyba że chcecie tak odpocząć 🤪
Chmurka87, ilość krwi wzrasta o ok 35% poza tym powiekszenie piersi, oprócz dziecka jest jeszcze łożysko i wody owodniowe. Także trochę elementów ponadnormowych jest.
ja miałam szew zakładany przy 25mm! ale robił się lejek wewnątrz i lekarz bał się że moge niedonosić! zrobił to niby profilaktycznie😉 nooo pobyt w szpitalu najgorszy z tego wszystkiego🥴 za 1,5 tyg mam wizyte, zobaczymy jak ta szyjka się trzyma!
dzięki za info co tyle waży😉 to moja pierwsza ciąża gdzie już przekroczyłam połowe i wszystko nowe😁
też oglądałam legginsy na allegro ale te wymiary tak dziwnie opisane🥴 normalnie mam rozmiar m/l, teraz brzuch w obwodzie już ma 100cm🙈 i wg ich miary musiałabym kupić xxl😂 żeby też był zapas na brzuszek na 2-3miesiące! ale nie wiem czy zaś nie będą wisieć na tyłku😋listopad 2022 poronienie 18tc - wada genetyczna
decyzja o in virtro z KD
czerwiec 2024 2❄️❄️
transfer 19 lipiec✊🙏
test ciążowy 👍
10dpt beta hcg 504
13dpt beta hcg 2234
30dpt mamy ❤️🤗
16w4d: będzie synek👶🥰 serduszko 162ud/min, skrócona szyjka macicy😔(do obserwacji)
Marta1988 wrote:Ja też mam ograniczona ruchomość i mimo że jest już dobrze to boje się robić wielu rzeczy,ale strach będzie do końca ciąży.Ja się kg za bardzo nie przejmuje,bo wiem że odpowiednia dieta i ruch mogą zdziałać cuda 😁 bardziej przejmuje się ta glukoza,bo sprawdzając wynik 95 to kilka lat temu była norma do 99 teraz jest zmniejszona do 92.Dla mnie cukrzyca ciążowa oznaczałaby cięcie w innym szpitalu w większym miescie i o to trochę się martwię.
nooo z cukrzycą ciążową nie ma żartów😞 ale jak się kontroluje i bierze leki to zazwyczaj jest ok! sporo moich koleżanek ją miało i jakoś donosiły ciąże😉
nooo ta ograniczona możliwość ruchu najgorsza! jeszcze jak się prowadzi aktywny tryb życia to już wogóle🙈 ale co zrobić...zobacze co mi doktorek powie na kolejnej wizycie! narazie to mam przykaz wygoić ten szew żeby trzymał jak należy! jak będzie ok może wyrazi zgode na jakiś pilates albo spacery☺️listopad 2022 poronienie 18tc - wada genetyczna
decyzja o in virtro z KD
czerwiec 2024 2❄️❄️
transfer 19 lipiec✊🙏
test ciążowy 👍
10dpt beta hcg 504
13dpt beta hcg 2234
30dpt mamy ❤️🤗
Kori_ wrote:Kupujecie coś na black friday ? Ja na razie nic dla dziecka, jedynie co to obkupiłam się w Sephora, może coś jutro popatrzę, pamiętajcie czy na Vinted z tej okazji jest tańsza wysyłka ?
-
Chmurka87, dobrze że piszesz, każdy przypadek jest indywidualny i faktycznie mnie każda z Pan kazała lekko przeć by zobaczyć co się dzieje i tu się trzymało
Przy zakupie na Allegro zawsze możesz przymierzyć i jak nie będą ok to odesłać (jak masz Smarta).
Marek.3q dobry deal 😁Chmurka87 lubi tę wiadomość
-
Martek.3q wrote:Ja kupiłam wózek w bobo wózki, bo była promocja. Obserwowałam ceny od 2 miesięcy i faktycznie wyszło korzystniej. Plusem jest też to, że tylko zaliczkę płacę teraz, a resztę kiedy będę chciała odebrać i oni też go przechowują, więc nie muszę się martwić miejscem na trzymanie go. No i cena obowiązuje nas z dnia podpisania umowy, więc nawet jak wróci normalna cena to mnie już to nie interesuje 😁
I na jaki zdecydowałaś się ? -
Cybex Balios S lux 2.0. Bardzo fajnie i lekko się go prowadziło, wrzucili mi tam 10kg worek udający dziecko. Zależało mi też żeby stelaż stał po złożeniu, bo mam bardzo mało miejsca w mieszkaniu. Oglądałam jeszcze Muuvo quick 4.0, ale porównując te dwa wózki Cybex wygrał.