X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe mamy 2025
Odpowiedz

Kwietniowe mamy 2025

Oceń ten wątek:
  • Marta 40 Ekspertka

Wysłany: 2 marca, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jestem z wami trzymajcie się musi być dobrze i będzie💓

preg.png
  • Magii Ekspertka

Wysłany: 2 marca, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalia0212 wrote:
    Jadę dziś na CC, od dwóch tygodni walczymy ze stanem przedrzucawkowym. Dziś przegraliśmy tę walkę. 😭 Trzymajcie kciuki, bardzo się boję.
    Trzymajcie się, 35 skończonych tygodni to już niezły wynik, bobas jest duży i sobie poradzi. 💪💪
    Dawaj znać 😊

preg.png
  • Danana Znajoma

Wysłany: 2 marca, 12:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalia0212 wrote:
    Jadę dziś na CC, od dwóch tygodni walczymy ze stanem przedrzucawkowym. Dziś przegraliśmy tę walkę. 😭 Trzymajcie kciuki, bardzo się boję.

Trzymaj się, będzie wszystko dobrze ❤️

• A_Agnieszka Ekspertka

Wysłany: 2 marca, 15:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalia0212 wrote:
    Trzymam mocno kciuki! ♥️

preg.png
  • Daisy___ Autorytet

Wysłany: 2 marca, 18:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @Natalia0212, trzymam kciuki, mam nadzieję, że już się tulicie albo niebawem przytulisz maluszka! Oglądałam niedawno vlog na YouTube o stanie przedrzucawkowym, to nie przelewki, i tak jestem pod wrażeniem, że daliście radę dwa tygodnie! Każdy dzień ma znaczenie.

Marcycha, LadyDaga lubią tę wiadomość

preg.png
    👧 07.2022
  • Marcycha Autorytet

Wysłany: 2 marca, 20:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Danana, jakie szczęście, że ktoś w końcu odkrył, że to wody, a nie mocz i temat nie został przechodzony. Trzymajcie się dzielnie i szczelnie jak najdłużej w dwupaku 😊

Natalia, kciuki zaciśnięte, trzymajcie się zdrowo. Daj znać jak się macie i szybko wychodźcie do domu 🥰

35 👩‍❤️‍👨 43
    01.08.24 ⏸️ 4cs
    03.08.24 bHcg 58,8
    05.08.24 bHcg 178
    07.08.24 bHCg 439
    22.08.24 ❤️ przy okazji usg piersi
    23.08.24 ❤️ potwierdzone, że wszystko ok
    13.04.2025 ➡️👶🩷

preg.png
  • Lamera Ekspertka

Wysłany: 2 marca, 20:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Danana wrote:
    Hej dziewczyny. Ja od wczoraj akurat po wizycie zostalam w szpitalu. Myślałam że popuszczam siusiu a od tygodnia to były wody płodowe. Położne mówią że mam szczęście że to 34plus 2 dni i zostaje tutaj aż do porodu mówią że będą się starać żeby malutka wytrzymała bliżej 37 tyg.
    Ale ile stresu wczoraj przeżyłam to moje jeszcze się holtera dorobiłam bo mój puls spadał przez nerwy. Dostaje antybiotyk na infekcje i dla małej na płucka już 2 zastrzyki dostałam.
    Moja mała waży 2.300 ❤️

A możesz napisać coś więcej? Była większa ilość tego płynu? Bo aż trudno sobie wyobrazić, że bobas mało co ma, a Ty nie zauważałaś ewidentnego wypływu, zmniejszenia obwodu brzucha... tego płynu w końcu trochę jest... 🙈 ja też mam od kilku dni większą ilość wydzieliny ale nawet sprawdzałsm pH i jest kwaśny więc mam nadzieję, że ok. Wizyta u lekarki we wtorek, zobaczymy...

Trzymam kciuki za Was dziewczyny!

1.stymulacja lipiec 2019, AMH 3,3- pobranych 18 pęcherzyków, zamrożone 2 blastocysty, transfer 3-dniowego zarodka- puste jajo
    Transfer 2 blastocyst maj 2019- ❤❤styczeń 2020 mamy dwie córeczki

2 stymulacja wrzesień 2021, AMH 0,7- pobrane 4 komórki, nic nie przetrwało do 5 doby

3 stymulacja luty 2022, AMH 1,3- pobrane 13 komórek, mamy zamrożone 3 blastocysty. Walczymy o rodzeństwo. Beta 3x <0,1

Zmiana kliniki:
    4 stymulacja październik 2023-
    3 blastocysty, po PTG-A, wszystkie zdrowe.
    19.07 transfer 4AA
    10 dpt beta 300
    13 dpt beta 1010
    24 dpt jest ❤

👩‍🦰 34 lata 👨 37 lat

preg.png
  • Danana Znajoma

Wysłany: Dzisiaj, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lamera wrote:
    A możesz napisać coś więcej? Była większa ilość tego płynu? Bo aż trudno sobie wyobrazić, że bobas mało co ma, a Ty nie zauważałaś ewidentnego wypływu, zmniejszenia obwodu brzucha... tego płynu w końcu trochę jest... 🙈 ja też mam od kilku dni większą ilość wydzieliny ale nawet sprawdzałsm pH i jest kwaśny więc mam nadzieję, że ok. Wizyta u lekarki we wtorek, zobaczymy...

Trzymam kciuki za Was dziewczyny!

Ja miałam wrażenie że mi brzuch opadł. Najpierw poszłam do rodzinnego lekarza (mieszkam w Irlandii i tu tak jest niestety) bo mnie piekło jak siusialam a ten stwierdził że jest ok, później poszłam mówię że popuszczam mocz bo to najpierw ewidentnie był mocz Bo nie ten zapach co wody dał mi antybiotyk. W końcu moje siuski były różowe i pojechałam z mężem do szpitala i stwierdzili ze to coś z nerkami albo pęcherzem i czekałam tak te 2 tyg na scan nerek. W piątek dopiero zrobili mi usg i się okazało że to wody płodowe. Ale nawet nie zrobili mi usg jak pojechałam na emergency za pierwszym razem gdzie mówiłam że mam nadzieję że to nie wody płodowe. Mam nadzieję że będzie dobrze i że mała zostanie jeszcze tam trochę.
    U ciebie też napewno będzie ok 🤞

• Marta1988 Ekspertka

Wysłany: Dzisiaj, 09:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny i jak sytuacja?jak się czujecie?jak Wasze maleństwa?

preg.png
  • Danana Znajoma

Wysłany: Dzisiaj, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marta1988 wrote:
    Dziewczyny i jak sytuacja?jak się czujecie?jak Wasze maleństwa?

U mnie jest ok. Mała jeszcze w brzuchu 🤞dziś będę miała sprawdzane ilość wód płodowych.
    No i na 100% zostaje do porodu bo to może być w każdej chwili. Tyle czasu bez moich chłopaków to jest najgorsze 😭 a jeszcze mój młodszy syn będzie miał pierwsza spowiedź przed komunia w przyszły poniedziałek i mnie nie będzie w takiej chwili 🙈

‹‹ 209 210 211 212 213
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

100% nauki, czyli badania i rozwój w OvuFriend!

OvuFriend to jedna z nielicznych aplikacji na rynku, których działanie opiera się na wieloletnich pracach badawczo-rozwojowych, a jej skuteczność została potwierdzona badaniami naukowymi. Od 10 lat najlepszej klasy naukowcy i lekarze pracują nad tym, aby OvuFriend z najwyższą wiarygodnością analizowało cykl miesiączkowy, wyznaczało dni płodne, owulację i miesiączkę. W rezultacie wielu badań naukowych system OvuFriend uczy się płodności każdej kobiety, jej indywidualnych cech, trendów i zależności w cyklu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża bliźniacza – wszystko co musimy o niej wiedzieć

Ciąża bliźniacza to rodzaj ciąży wielopłodowej, podczas której w macicy kobiety rozwijają się jednocześnie dwa płody. Ciąże bliźniacze stanowią około 1,25% wszystkich ciąż, czyli średnio jeden na sto porodów kończy się przyjściem na świat nie jednego, a dwójki dzieci. Współcześnie coraz więcej ciąż to właśnie ciąże bliźniacze. Przeczytaj i dowiedz się m.in. jak powstaje ciąża bliźniacza, jakie są jej rodzaje i jakie może powodować ryzyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko, niepłodność? - jak powiedzieć o tym innym?

Często bywa tak, że temat kłopotów z zajściem w ciążę jest owiany tajemnicą. Jak powiedzieć rodzinie i przyjaciołom o Waszych trudnych doświadczeniach związanych z przedłużającymi się staraniami o dziecko? Doświadczony psycholog, który na co dzień pracuje z parami zmagającymi się z niepłodnością - Justyna Kuczmierowska - proponuje napisanie listu. Sprawdź, co powinno znaleźć się w liście do bliskich osób. 

CZYTAJ WIĘCEJ