Kwietniowe mamy 2025
-
WIADOMOŚĆ
-
Natalia0212 wrote:Jadę dziś na CC, od dwóch tygodni walczymy ze stanem przedrzucawkowym. Dziś przegraliśmy tę walkę. 😭 Trzymajcie kciuki, bardzo się boję.
Dawaj znać 😊 -
@Natalia0212, trzymam kciuki, mam nadzieję, że już się tulicie albo niebawem przytulisz maluszka! Oglądałam niedawno vlog na YouTube o stanie przedrzucawkowym, to nie przelewki, i tak jestem pod wrażeniem, że daliście radę dwa tygodnie! Każdy dzień ma znaczenie.
Marcycha, LadyDaga lubią tę wiadomość
-
Danana, jakie szczęście, że ktoś w końcu odkrył, że to wody, a nie mocz i temat nie został przechodzony. Trzymajcie się dzielnie i szczelnie jak najdłużej w dwupaku 😊
Natalia, kciuki zaciśnięte, trzymajcie się zdrowo. Daj znać jak się macie i szybko wychodźcie do domu 🥰 -
Danana wrote:Hej dziewczyny. Ja od wczoraj akurat po wizycie zostalam w szpitalu. Myślałam że popuszczam siusiu a od tygodnia to były wody płodowe. Położne mówią że mam szczęście że to 34plus 2 dni i zostaje tutaj aż do porodu mówią że będą się starać żeby malutka wytrzymała bliżej 37 tyg.
Ale ile stresu wczoraj przeżyłam to moje jeszcze się holtera dorobiłam bo mój puls spadał przez nerwy. Dostaje antybiotyk na infekcje i dla małej na płucka już 2 zastrzyki dostałam.
Moja mała waży 2.300 ❤️
A możesz napisać coś więcej? Była większa ilość tego płynu? Bo aż trudno sobie wyobrazić, że bobas mało co ma, a Ty nie zauważałaś ewidentnego wypływu, zmniejszenia obwodu brzucha... tego płynu w końcu trochę jest... 🙈 ja też mam od kilku dni większą ilość wydzieliny ale nawet sprawdzałsm pH i jest kwaśny więc mam nadzieję, że ok. Wizyta u lekarki we wtorek, zobaczymy...
Trzymam kciuki za Was dziewczyny!1.stymulacja lipiec 2019, AMH 3,3- pobranych 18 pęcherzyków, zamrożone 2 blastocysty, transfer 3-dniowego zarodka- puste jajo
Transfer 2 blastocyst maj 2019- ❤❤styczeń 2020 mamy dwie córeczki
2 stymulacja wrzesień 2021, AMH 0,7- pobrane 4 komórki, nic nie przetrwało do 5 doby
3 stymulacja luty 2022, AMH 1,3- pobrane 13 komórek, mamy zamrożone 3 blastocysty. Walczymy o rodzeństwo. Beta 3x <0,1
Zmiana kliniki:
4 stymulacja październik 2023-
3 blastocysty, po PTG-A, wszystkie zdrowe.
19.07 transfer 4AA
10 dpt beta 300
13 dpt beta 1010
24 dpt jest ❤
👩🦰 34 lata 👨 37 lat
-
Lamera wrote:A możesz napisać coś więcej? Była większa ilość tego płynu? Bo aż trudno sobie wyobrazić, że bobas mało co ma, a Ty nie zauważałaś ewidentnego wypływu, zmniejszenia obwodu brzucha... tego płynu w końcu trochę jest... 🙈 ja też mam od kilku dni większą ilość wydzieliny ale nawet sprawdzałsm pH i jest kwaśny więc mam nadzieję, że ok. Wizyta u lekarki we wtorek, zobaczymy...
Trzymam kciuki za Was dziewczyny!
Ja miałam wrażenie że mi brzuch opadł. Najpierw poszłam do rodzinnego lekarza (mieszkam w Irlandii i tu tak jest niestety) bo mnie piekło jak siusialam a ten stwierdził że jest ok, później poszłam mówię że popuszczam mocz bo to najpierw ewidentnie był mocz Bo nie ten zapach co wody dał mi antybiotyk. W końcu moje siuski były różowe i pojechałam z mężem do szpitala i stwierdzili ze to coś z nerkami albo pęcherzem i czekałam tak te 2 tyg na scan nerek. W piątek dopiero zrobili mi usg i się okazało że to wody płodowe. Ale nawet nie zrobili mi usg jak pojechałam na emergency za pierwszym razem gdzie mówiłam że mam nadzieję że to nie wody płodowe. Mam nadzieję że będzie dobrze i że mała zostanie jeszcze tam trochę.
U ciebie też napewno będzie ok 🤞 -
Marta1988 wrote:Dziewczyny i jak sytuacja?jak się czujecie?jak Wasze maleństwa?
U mnie jest ok. Mała jeszcze w brzuchu 🤞dziś będę miała sprawdzane ilość wód płodowych.
No i na 100% zostaje do porodu bo to może być w każdej chwili. Tyle czasu bez moich chłopaków to jest najgorsze 😭 a jeszcze mój młodszy syn będzie miał pierwsza spowiedź przed komunia w przyszły poniedziałek i mnie nie będzie w takiej chwili 🙈 -