Kwietniowe mamy 2025
-
WIADOMOŚĆ
-
Modra wrote:@Patutka to moja chciala żebym córkę przecierala moimi brudnymi majtkami albo przynajmniej stanikiem po spotkaniu z taką "ciocio/babcia"
Modra lubi tę wiadomość
2016 🩷
2020 🩵
Kwiecień 2025- kim jesteś kropeczko? ♥️ -
Patutka wrote:Chryste panie a dlaczego przecierać majtkami?
Była trochę zaskoczona jak powiedziałam jej nie 😂 -
Patutka wrote:Dziewczyny A jak wasze samopoczucie w takie upały
Mnie często przy takich pogodach kręci się w głowie, robi duszno -
Stela wrote:Nie było mnie dwa dni i ciężko Was nadrobić.
W sobotę wracam z wakacji. Ale Wam zazdroszczę, że już słyszeliście większość serduszka waszych dzieci. Ja dalej czekam. Czt jest tutaj któraś, która aktualnie nie odczuwa żadnych mdłości tak jak ja? Martwię się trochę tym, bo w dwicj poprzednicj ciążach mdłości miałam bardzo szybko, a tutaj nic, lekko tylko piersi wrażliwe i ciągnięcie w podbrzuszu.
Ja też jeszcze czekam to są minusy terminu pod koniec miesiąca 😅 a co do mdłości to Ja i proszę aby to trwało jak najdłużej 😄u mnie teraz koleżanka kończy 4 miesiąc i ani razu jej nie było niedobrze plus kilka koleżanek miało tak samo więc jest to możliwe , współczuje wszystkim dziewczynom tutaj które piszą, że nie są wstanie funkcjonować , mam nadzieję , że szybko to minieStela lubi tę wiadomość
-
Modra wrote:Źle spojrzenie 😂
Była trochę zaskoczona jak powiedziałam jej nie 😂
Ja już widzę minę mojej teściowej, która dowie się o kolejnym dziecku, kiedy zdecydowała że dwójka nam wystarczy 😁😁😁 synuś w sumie nie spieszy się w informacją na całe szczęście 😁😂
Kori_ wrote:Hah średnie ale normalnie chodzę do pracy i kilka godzin spędzam na zewnątrz, jakoś trzeba to przetrwać, zauważyłam, że ogólnie jak wstaję a troszkę się gorzej czuję to z czasem się rozkręcę i już jest super, najgorzej jak ma się możliwość i zostanie się w tym łóżku to jest tylko gorzej.
Ja nawet jakbym chciała to przy swojej dwójce takiej opcji nie mam 😁😂
Czekam aż przywiozą mi do apteki te tabletki na mdłości i wymioty, No bo tyle dni odrzuca mnie od wszystkiego że dajcie żyć....
Oj miałam taką ciążę, ciążę z moim synkiem to była bajka. Zero mdłości, zwymiotowałam z dwa razy, nie było mi słabo, pracowałam bardzo długo i to w gastronomii.
Korzystacie już z detektora tętna?Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 sierpnia 2024, 15:03
2016 🩷
2020 🩵
Patutka wrote:Do 20 któregoś września. Muszę sprawdzić jak zaczepia się na ZUS bo nie pamiętam. Do tej wizyty z USG pierwszego trymestru.
A czemu pytasz? 😁
Bo od 11 lat pracy nie byłam na L4 i wiem że będzie mnie to czekało w końcu w ciąży i przez to że jej jeszcze nie zaczęłam przeżywam podwójnie jak to działa 😂Natalia
🤱- 09.12.2017- córeczka 🥰
Obecnie:
👩❤️💋👨- 29 lat
01.03.2024- starania
⏸️- 07.06.2024
💔- 21.06.2024
⏸️- 24.07.2024
🧑⚕️- 09.08.2024- mamy ♥️
🧑⚕️- 23.08.2024- cudny miś ♥️🐻
🧑⚕️- 09.09.2024- 4,5 cm, ♥️- 160/min, prawdopodobnie 🩷
🧬- USG- 5+, pappa 4+
II🧬- zdrowy synek 🩵 18+6, 275g
🧑⚕️- 26.11.2024- 23+1, 588g
-
Patutka wrote:Dziewczyny A jak wasze samopoczucie w takie upały
Mnie często przy takich pogodach kręci się w głowie, robi duszno
U mnie w miarę, odkąd wróciłam w poniedziałek po urlopie do pracy to jest dużo lepiej, pierwszy tydzień urlopu praktycznie przeleżałam ale też nie miałam tabletek i nie funkcjonowałam, a jak biorę to wiem że od 7 do 15 muszę wytrzymać i trzymać fason, jednego dnia chyba we wtorek było mi bardzo niedobrze ale jakoś przeszlo koło południa -
Dziewczyny, które jeszcze nie mają ustawionego suwaczka w opisie - nie chciałybyście go sobie zapisać? Bo jak czytam o Waszych objawach albo ich braku to super by było jakbym mogła na bieżąco podejrzeć Wasz tc żeby sobie porównać objawy w czasie
-
Patutka wrote:Chryste panie a dlaczego przecierać majtkami?
Moja babcia mówił że jak dziecko jest narażone na złe spojrzenia to trzeba mu polizać czoło 😅😂 i nawet raz tak zrobiła i dziecko się uspokoiło ale chyba dlatego że samo niedowierzało co się właśnie stało 😅😂😂😂Asia2121, Patutka, Modra lubią tę wiadomość
-
Asia2121 wrote:Dziewczyny, które jeszcze nie mają ustawionego suwaczka w opisie - nie chciałybyście go sobie zapisać? Bo jak czytam o Waszych objawach albo ich braku to super by było jakbym mogła na bieżąco podejrzeć Wasz tc żeby sobie porównać objawy w czasie
Dla mnie też fajnie byłoby jakby każda miała swoj avatar, bo ciężko się czyta jak jest 6 wiadomości różnych dziewczyn i każda ma to samo w okienku.Asia2121 lubi tę wiadomość
-
Kori_ wrote:A jak to zrobić ? Wiem takie pytanie już było , ale ciężko mi je odnaleźć , ogólnie dla mnie to forum jest nieintuicyjne, jeśli chodzi nawet o cytowanie itd czy edytowanie swojego profilu.
Dla mnie też fajnie byłoby jakby każda miała swoj avatar, bo ciężko się czyta jak jest 6 wiadomości różnych dziewczyn i każda ma to samo w okienku.
Słuszna uwaga.
Zmieniłam foto profilowe 🙃Kori_ lubi tę wiadomość
-
Kori_ wrote:A jak to zrobić ? Wiem takie pytanie już było , ale ciężko mi je odnaleźć , ogólnie dla mnie to forum jest nieintuicyjne, jeśli chodzi nawet o cytowanie itd czy edytowanie swojego profilu.
Dla mnie też fajnie byłoby jakby każda miała swoj avatar, bo ciężko się czyta jak jest 6 wiadomości różnych dziewczyn i każda ma to samo w okienku.
1. Wystarczy że klikniesz na mój suwak to przekieruje Cię na stronkę TickerFactory
2. Zjeżdżasz na dół stronki i klikasz na "pregnancy"
3. Wybierasz wygląd suwaczka który Ci się podoba
4. Klikasz next
5. Wybierasz ikonkę
6. Klikasz next
7. Wpisujesz przewidywaną datę porodu i możesz ale nie musisz zmienić nazwę suwaczka ale ona nie jest widoczna
8. Klikasz save
9. Kopiujesz cały BBCode
10. Wchodzisz w forum OF w ustawienia -> społeczność -> wklejasz ten BBCode w polu "twój podpis na forum"
11. Zapisujesz i gotoweWiadomość wyedytowana przez autora: 29 sierpnia 2024, 16:38
Kori_ lubi tę wiadomość
-
Ja już jestem po rozmowie z szefową. Teraz czekam na opinie lekarza medycyny pracy i zobaczymy czy mnie wyślą na ten zakaz pracy jestem dobrej myśli
Mam dzisiaj takie ciężkie nogi, jak dwa kloce. Mam nadzieję że to kwestia temperatury a nie ciąży 🫣 ma któraś z Was takie objawy?Marcycha lubi tę wiadomość
-
Troszkę was nadrobiłam😉.Moje objawy znów wróciły czuje się masakrycznie i nawet w nocy mam mdłości .Leżę i całe dnie oglądam netflixa i tak 2 dni a gdzie tam koniec .Lekarz mówił żebym przygotowała się że cała ciąża będzie taka leżąca i niewiem jak to zniosę ale wiem że to dla dobra dzidziusia.Ja mieszkam w Niemczech u nas na szczęście tylko parę dni upalu było i jest ok.Ja też dostałam leki przeciwymiotne
-
Marta 40 wrote:Troszkę was nadrobiłam😉.Moje objawy znów wróciły czuje się masakrycznie i nawet w nocy mam mdłości .Leżę i całe dnie oglądam netflixa i tak 2 dni a gdzie tam koniec .Lekarz mówił żebym przygotowała się że cała ciąża będzie taka leżąca i niewiem jak to zniosę ale wiem że to dla dobra dzidziusia.Ja mieszkam w Niemczech u nas na szczęście tylko parę dni upalu było i jest ok.Ja też dostałam leki przeciwymiotne
A w której części Niemiec jesteś? Ja jestem niedaleko Dortmundu i u nas upał straszny. Widziałaś wątek ciąża w Niemczech? 😁 Jest tam kilka osób -
Asia2121 wrote:1. Wystarczy że klikniesz na mój suwak to przekieruje Cię na stronkę TickerFactory
2. Zjeżdżasz na dół stronki i klikasz na "pregnancy"
3. Wybierasz wygląd suwaczka który Ci się podoba
4. Klikasz next
5. Wybierasz ikonkę
6. Klikasz next
7. Wpisujesz przewidywaną datę porodu i możesz ale nie musisz zmienić nazwę suwaczka ale ona nie jest widoczna
8. Klikasz save
9. Kopiujesz cały BBCode
10. Wchodzisz w forum OF w ustawienia -> społeczność -> wklejasz ten BBCode w polu "twój podpis na forum"
11. Zapisujesz i gotowe -
Paflina wrote:Ja już jestem po rozmowie z szefową. Teraz czekam na opinie lekarza medycyny pracy i zobaczymy czy mnie wyślą na ten zakaz pracy jestem dobrej myśli
Mam dzisiaj takie ciężkie nogi, jak dwa kloce. Mam nadzieję że to kwestia temperatury a nie ciąży 🫣 ma któraś z Was takie objawy?
Już teraz mamy więcej krwi niż normalnie. Magazynowanie wody też nie sprzyja. Plus upały....2016 🩷
2020 🩵
Magii wrote:Czy to jest tylko jak ma się premium? Ja nigdzie tego nie mogę znaleźć
Nie trzeba mieć premium. I czego nie możesz znaleźć?
Nie wiem jak mogę prościej opisać ten proces.. ustawienia są widoczne w prawym górnym rogu strony, nawet będąc na tym forum jak podjedziesz na samą górę to masz wiadomości/ustawienia/wyloguj itp.
A na TickerFactory opcja "pregnancy" jest 7 opcją od góry. -
Magii, zrobisz to tylko przez stronę, nie aplikacje. Zaloguj się w przeglądarce, po prawej stronie są 3 poziome kreski, wchodzisz w to- ustawienia- i masz na środku okienko z jednym ludzikiem a obok z dwójką. Klikasz w te dwójkę i tam masz podpis na forum. Do suwaczka to kliknij na mój, przeniesie Cię na stronę, przetłumacz sobię i wklej bb code full.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 sierpnia 2024, 19:03
Natalia
🤱- 09.12.2017- córeczka 🥰
Obecnie:
👩❤️💋👨- 29 lat
01.03.2024- starania
⏸️- 07.06.2024
💔- 21.06.2024
⏸️- 24.07.2024
🧑⚕️- 09.08.2024- mamy ♥️
🧑⚕️- 23.08.2024- cudny miś ♥️🐻
🧑⚕️- 09.09.2024- 4,5 cm, ♥️- 160/min, prawdopodobnie 🩷