Kwietniowe mamy 2025
-
WIADOMOŚĆ
-
Dziewczyny, jestem dziś w 6 tygodniu i 1 dniu od pierwszego dnia ostatniej miesiączki i dziś pierwszy raz jak wróciłam z pracy na wkładce miałam dwie plamki blado czerwone. Czy to normalne? Słyszałam, że zdarza się u 40 procent kobiet w I trym. Mialyscie plamienia? Pierwsze usg prywatnie mam we wt 3 września. Progesteron robiłam i mam 12,40. Jaki Wy macie?Niby w normie laboratoryjnej dla I trymu.https://www.tickerfactory.com/ezt/d/1;20716;28/st/20250424/e/Pregnancy+Ticker/dt/6/k/5ef7/preg.png
-
Hejka, można dołączyć? 😁
Termin mam wprawdzie na maj, ale dokładnie to 2.05, a obstawiam, że jednak na koniec kwietnia już maluch będzie z nami
Mam starszego synka z grudnia 2015 roku, więc u nas rocznicowa różnica będzie 10 lat 😁
Przy okazji mi powiedzcie, czy któraś z Was też miała/ma taki duży stres w ciąży jak ja?
Test wyszedł pozytywny, na drugi dzień beta, no to stres czy potwierdzi test. okej, beta 291, no to za dwa dni druga i stres czy prawidłowo przyrasta. No to beta 810, przyrasta dobrze, to teraz prawie jajko znoszę do wizyty, bo wtedy ma być już serduszko. Co wizyta w toalecie to się boję, że plamienie zobaczę. Ja nie wiem, to nie moja pierwsza ciąża, a normalnie szajby dostaję...Madula lubi tę wiadomość
-
Naay95 wrote:Magii, zrobisz to tylko przez stronę, nie aplikacje. Zaloguj się w przeglądarce, po prawej stronie są 3 poziome kreski, wchodzisz w to- ustawienia- i masz na środku okienko z jednym ludzikiem a obok z dwójką. Klikasz w te dwójkę i tam masz podpis na forum. Do suwaczka to kliknij na mój, przeniesie Cię na stronę, przetłumacz sobię i wklej bb code full.
-
Soleil_ wrote:Hejka, można dołączyć? 😁
Termin mam wprawdzie na maj, ale dokładnie to 2.05, a obstawiam, że jednak na koniec kwietnia już maluch będzie z nami
Mam starszego synka z grudnia 2015 roku, więc u nas rocznicowa różnica będzie 10 lat 😁
Przy okazji mi powiedzcie, czy któraś z Was też miała/ma taki duży stres w ciąży jak ja?
Test wyszedł pozytywny, na drugi dzień beta, no to stres czy potwierdzi test. okej, beta 291, no to za dwa dni druga i stres czy prawidłowo przyrasta. No to beta 810, przyrasta dobrze, to teraz prawie jajko znoszę do wizyty, bo wtedy ma być już serduszko. Co wizyta w toalecie to się boję, że plamienie zobaczę. Ja nie wiem, to nie moja pierwsza ciąża, a normalnie szajby dostaję...[/QUOTE
Mam doklasnie tak samo!!!https://www.tickerfactory.com/ezt/d/1;20716;28/st/20250424/e/Pregnancy+Ticker/dt/6/k/5ef7/preg.png -
Magii wrote:dzieki! faktycznie w przeglądarce to jest a ja tylko przez telefon się tu logowałam haha
@Madula plamienia są dość częste natomiast jeśli będzie to żywo czerwona krew i będzie je więcej to zalecam szpital.Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 sierpnia 2024, 19:32
Natalia
🤱- 09.12.2017- córeczka 🥰
Obecnie:
👩❤️💋👨- 29 lat
01.03.2024- starania
⏸️- 07.06.2024
💔- 21.06.2024
⏸️- 24.07.2024
🧑⚕️- 09.08.2024- mamy ♥️
🧑⚕️- 23.08.2024- cudny miś ♥️🐻
🧑⚕️- 09.09.2024- 4,5 cm, ♥️- 160/min, prawdopodobnie 🩷
🧬- USG- 5+, pappa 4+
II🧬- zdrowy synek 🩵 18+6, 275g
🧑⚕️- 26.11.2024- 23+1, 588g
-
Naay95 wrote:Nie ma sprawy
@Madula plamienia są dość częste natomiast jeśli będzie to żywo czerwona krew i będzie je więcej to zalecam szpital.
Dzięki bardzo Naay95. Ty miałaś plamienia?https://www.tickerfactory.com/ezt/d/1;20716;28/st/20250424/e/Pregnancy+Ticker/dt/6/k/5ef7/preg.png -
Paflina wrote:A w której części Niemiec jesteś? Ja jestem niedaleko Dortmundu i u nas upał straszny. Widziałaś wątek ciąża w Niemczech? 😁 Jest tam kilka osób
Paflina lubi tę wiadomość
-
Madula wrote:Dziewczyny, jestem dziś w 6 tygodniu i 1 dniu od pierwszego dnia ostatniej miesiączki i dziś pierwszy raz jak wróciłam z pracy na wkładce miałam dwie plamki blado czerwone. Czy to normalne? Słyszałam, że zdarza się u 40 procent kobiet w I trym. Mialyscie plamienia? Pierwsze usg prywatnie mam we wt 3 września. Progesteron robiłam i mam 12,40. Jaki Wy macie?Niby w normie laboratoryjnej dla I trymu.
Ja przy podobnym progesteronie brałam Duphaston 2x1 w zeszłej w ciąży, w tej mam tę samą dawkę przez plamienie. Chyba każde plamienie lepiej skonsultować z lekarzem wg mojej wiedzy, mnie wizyta bardzo uspokoiła, tym bardziej że nie stwierdzono źródła plamienia, ale okazało się, że wydzieliny trochę jest i mogę plamić jeszcze kilka dni (i tak było, choć typowo resztkowo, jasnobrazowo).Madula, Modra lubią tę wiadomość
👧 07.2022 -
Patutka wrote:Zapisywalyscie się już na USG 1 trymestru?
Na który tydzień obstawiacie?
12+ cos 13+ cos?
Ja się zapisałam już bo chce iść do konkretnego lekarza. Zapytali mnie kiedy była miesiączka i zaproponowali dwa terminy -
Madula wrote:Dziewczyny, jestem dziś w 6 tygodniu i 1 dniu od pierwszego dnia ostatniej miesiączki i dziś pierwszy raz jak wróciłam z pracy na wkładce miałam dwie plamki blado czerwone. Czy to normalne? Słyszałam, że zdarza się u 40 procent kobiet w I trym. Mialyscie plamienia? Pierwsze usg prywatnie mam we wt 3 września. Progesteron robiłam i mam 12,40. Jaki Wy macie?Niby w normie laboratoryjnej dla I trymu.
Madula lubi tę wiadomość
-
Stela wrote:Nie było mnie dwa dni i ciężko Was nadrobić.
W sobotę wracam z wakacji. Ale Wam zazdroszczę, że już słyszeliście większość serduszka waszych dzieci. Ja dalej czekam. Czt jest tutaj któraś, która aktualnie nie odczuwa żadnych mdłości tak jak ja? Martwię się trochę tym, bo w dwicj poprzednicj ciążach mdłości miałam bardzo szybko, a tutaj nic, lekko tylko piersi wrażliwe i ciągnięcie w podbrzuszu.Kori_, Asia2121 lubią tę wiadomość
-
Madlen90 wrote:Dziewczyny, ja też mam zawroty głowy, myślę że to przez te upały i gorąco nam doskwiera, a my lekko osłabione bo organizm musie się przyzwyczaić do nowej sytuacji.
Ja też nie mogę się doczekać aż usłyszę serduszko jutro mam wizytę u lekarza i 15:30 i od poniedziałku odliczam tylko dni. Bardzo bym chciała.aby wszystko było ok.
Wczoraj miałam.jakis kiepski dzień, emocje tak mi szalały że ryczeć mi się chciało,ogólnie kiepsko wczoraj czułam.sie psychicznie. -
Dziewczyny, a podpowiecie jakie badania warto zrobić przed serduszkowa wizytą?
Na razie zrobiłam tylko betę i TSH, TSH wyszło wysokie, bo prawie 4 i byłam szybko u gin-endo po euthyrox.
Mam zbadać za dwa tygodnie czy ta dawka jest wystarczająca, a wtedy właśnie mam wizytę już u mojej docelowej gin i już powinno być serduszko.
Wszystkie badalyscie progesteron? 🙈 -
Patutka wrote:Zapisywalyscie się już na USG 1 trymestru?
Na który tydzień obstawiacie?
12+ cos 13+ cos?
Ja dobrze, ze się nie zapisałam, bo po dzisiejszym drugim USG wyszło, ze ciąża jest 5 dni młodsza. Lekarz mi powiedział, zeby zapisać się koniec września, początek października. -
Soleil_ wrote:Dziewczyny, a podpowiecie jakie badania warto zrobić przed serduszkowa wizytą?
Na razie zrobiłam tylko betę i TSH, TSH wyszło wysokie, bo prawie 4 i byłam szybko u gin-endo po euthyrox.
Mam zbadać za dwa tygodnie czy ta dawka jest wystarczająca, a wtedy właśnie mam wizytę już u mojej docelowej gin i już powinno być serduszko.
Wszystkie badalyscie progesteron? 🙈
chyba zazwyczaj dostaje się pakiet badan:
morfologia, tsh, glukoza, toxo, różyczka, hiv, kila, cytomegalowirus i grupa krwii.
jak jesteś w grupie ryzyka cukrzycy ciążowej to i krzywaSoleil_ lubi tę wiadomość
-
Aaa właśnie w ogóle zawsze miałam TSH około 2, a teraz w ciąży wyszło mniej niż 1,5 spotkałyście się z czymś takim? Myślałam, że ono zwykle idzie w górę.
Na moje pytanie dot. wysokiego poziomu folianów Pani doktor z Luxmedu jeszcze nic nie odpowiedziała.
USG 1 trym. w sensie badania prenatalne? -
No właśnie ciekawe kiedy mi każe gin zrobić krzywą, bo mam IO, biorę metformine, ale u mnie paradoks jest taki, że mam problem z insuliną, a z cukrem nigdy, w pierwszej ciąży też nie miałam cukrzycy.
A są tu może jakieś mamy, które miały cholestaze w pierwszej ciąży? Bo ja miałam i właśnie mam nadzieję, że w tej mnie to nie dotknie... -
Marcycha wrote:Aaa właśnie w ogóle zawsze miałam TSH około 2, a teraz w ciąży wyszło mniej niż 1,5 spotkałyście się z czymś takim? Myślałam, że ono zwykle idzie w górę.
Na moje pytanie dot. wysokiego poziomu folianów Pani doktor z Luxmedu jeszcze nic nie odpowiedziała.
USG 1 trym. w sensie badania prenatalne?
Zwykle TSH jednak rośnie w ciąży, a nie spada, ale może już przed ciążą Ci spadło?
Mi ta gin-endo powiedziała, że moje TSH prawie 4 to nie z racji ciąży tylko przed ciążowe właśnie, bo za wcześnie było żeby tak dużo skoczyło. A też zawsze miałam max 2, a tu proszę... -
Soleil_ wrote:Wszystkie badalyscie progesteron? 🙈