🌷KWIETNIOWE MAMY 2026 🌸
-
WIADOMOŚĆ
-
Cześć
chciałam się nieśmiało przywitać i dołączyć do Was
to moja druga ciaza. Mam juz córeczkę. Witam sie bardzo niesmialo bo poprzednia ciaża nie byla najłatwiejsza. Do tego mam srednio sprzyjającą prace. Ta ciąża trochę nas chyba zaskoczyła, ale jednocześnie bardzo jej chcielismy i planowaliśmy. W maju odstawila coreczke od piersi. W zeszly piatek zobaczylam cień cienia. A w sobote na pinku ładna kreska. Termin z OM na 07.04.2026. Nie robiłam bety, bo wypadł planowany urlop. Mam nadzieje, że bedzie dobrze, bo miesiączka nie przyszła do tej pory. Umówiłam się do lekarza 13.08. Gratuluję każdej z Was i trzymam kciuki 🩷
Idawoll, Dudka1997, Ninia lubią tę wiadomość
03.2023 🩷
25.07.2025 ⏸️ -
Uff, miałam dziś mega wymagający dzień w pracy 😮💨 Ale jeszcze tylko jutro i wolny weekend! ✨
Póki co powiedziałam tylko mężowi i przyjaciółce. Nie wiem jeszcze, kiedy powiemy reszcie — na pewno poczekam co najmniej do wizyty serduszkowej 💓
Dziś dzwoniłam umówić się na wizytę i lekarz od razu zapisał mi Duphaston (ze względu na historię poronienia) i... zapisał mnie na wizytę dużo wcześniej, niż planowałam! 😳
Jestem świeżo po kontroli — dosłownie w zeszłym tygodniu byłam, bo w wynikach wyszły mi spore niedobory i anemia. Więc teraz działamy podwójnie ostrożnie 💊
kasia97 – czytałam Twoją historię na wątku lipcowym. To piękne, że ciąża zaczęła się w dniu ślubu, mimo że okres w takim momencie to ostatnie, czego się pragnie 🙆🏼♀️ Gratuluję!
dailydamn – Ciebie pamiętam z wątków miesięcznych 💚 Cieszę się, że w takim gorącym okresie znalazło się miejsce dla kropka 🥹
A pieskiem się pochwal! Ja mam kota, który pojawił się miesiąc przed zajściem w pierwszą ciążę – może zwierzaki mają jakąś moc? 🐾
Zresztą, tak jak wtedy, tak i teraz kotek chyba to „czuje” – intensywnie tuli mi się do brzucha 🐱🤰
Pomarańczowa – witamy na pokładzie! Jeśli chcesz, to powiedz, czemu pierwsza ciąża nie była łatwa?
A ile córeczka ma? Ja moją odstawiłam w kwietniu, gdy miała 21 miesięcy 💪 -
Idawoll córeczka ma 2 lata i 4 miesiące. Urodziła się w marcu 2023. Kp prawie 26 miesiecy. Teraz ciąża w podobnym czasie
I ciąża nie była łatwa, bo przed ciążą miałam trochę problemów zdrowotnych i były spore obawy czy uda się w ogóle zajść w ciążę. Ja miałam bardzo duże parcie i strasznie to przeżywałam. Lekarze tez straszyli. Finalnie się udało bardzo szybko. Potem miałam krwiaka, jak sie juz wchłonął to u córeczki na badaniach polowkowych wyszły torbiele splotow naczyniowkowych. Mówiono mi że będzie dobrze, ale też się nakrecalam. Psychicznie slabo to wszystko znioslam. Do tego miałam sporo takich bóli okresowych, rozciagniec macicy, ukłuć. Nie wspominam tego dobrze, bo bardzo się zamartwiałam czy wszystko jest ok. Pól ciąży mialam objawy infekcji intymnej, ktora nie wychodzila w badaniach. Tak na prawdę mało cieszyłam się tamtą ciążą. Teraz widzę, że już tak wszystkiego nie analizuje. Nie ma czasu przy 2 latku 😅
U nas wie tylko mąż. Co prawda, chyba sam nie do końca dowierza. Mamie powiedziałam tylko że spóźnia mi się miesiączka przed urlopem
Miłego dnia dla wszystkich 🙂
03.2023 🩷
25.07.2025 ⏸️ -
Idawoll to już nie pierwsza sytuacja, która słyszę, że chwile po dołączeniu zwierzaka do rodziny pojawiła się ciąża 🥹😅 Moja psinka ciągle za mną chodzi, nie opuszcza mnie na krok i słodko tuli się przy brzuszku 😍
O to moja słodzinka 🧸
Idawoll, Kapa lubią tę wiadomość
👩🏼27 🧔🏻♂️31
Po 12 trudnych cyklach pełnych stymulacji, leków i suplementów w końcu pojawiły się te upragnione dwie kreski. I stało się to w najbardziej nieoczekiwanym momencie - w cyklu naturalnym, z luźniejszym podejściem i spokojniejszą głową 🥹
25.07 - 10 dpo ⏸️🩷
26.07 - beta 46, progesteron 18,75🩷
28.07 - beta 173 🩷 przyrost 256% 📈
31.07 - beta 882, progesteron 23,4🩷
08.08 - pierwsza wizyta USG
Kropeczku jesteś naszym największym marzeniem 🩷
-
A ja to mam zagwozdkę kiedy powiedzieć o ciąży.
Test zrobiłam w piątek wieczorem to było 10dpo i już była delikatna kreseczka. Następnego dnia szliśmy na wesele, pojechałam na betę, żeby mieć potwierdzenie, ale nadal nie mówiłam nic mężowi. W trakcie trwania obiadu dostałam wyniki bety i proga, miałam już czarno na białym, że to się dzieje. Po obiedzie, mąż stwierdził, że odwieziemy auto do domu. Pojechałam z nim. Stwierdziłam, że nie ma na co czekać, beta potwierdzona, kreski na testach, będziemy mieć chwilę dla siebie.
Przekazałam mu nowinę, radość niesamowita, rozmawialiśmy o naszej drodze, że w końcu się udało iii okazało sie, że w salonie piętro niżej siedział po ciuchu mój tata, który wszystko słyszał 🤯 I zamiast zachować to dla siebie, dwa dni później powiedział to mojej siostrze. Chciałam to zachować narazie tylko dla nas, a już są teraz podejrzenia. Siostra przy mamie palnęła do mnie testem „że jestem w ciąży, że tata tak mówi”, a ja głupia udawałam, że nic nie wiem i nie wiem co mu się ubzdurało. A ona do mnie, że pewnie jestem tylko chce zrobić niespodziankę wszystkim. Druga sytuacja - siostra pali papierosy i odeszła ode mnie dalej na ogrodzę i mówi do mamy „przy ciężarnych się nie pali”. To miała być niespodzianka, wszyscy widzieli ile się staramy, a czuję się teraz ograbiona z tajemnicy 🥹 Obawiam się, że z każdym dniem będą większe podejrzenia.
Pod koniec sierpnia idziemy na kolejne wesele do znajomych i od razu na drugi dzien jedziemy w rodziną i znajomymi na wyjazd do Włoch. Tam pewnie też będzie ciężko ukryć, że nie napiję się z nimi drinka. Nie wiem co mam robić. Wszędzie widzę, ze wiele osób czeka do 11-12tc, a mi się zaraz wszystko tak posypie, że wszyscy będą wiedzieć tylko nie od nas 🥹👩🏼27 🧔🏻♂️31
Po 12 trudnych cyklach pełnych stymulacji, leków i suplementów w końcu pojawiły się te upragnione dwie kreski. I stało się to w najbardziej nieoczekiwanym momencie - w cyklu naturalnym, z luźniejszym podejściem i spokojniejszą głową 🥹
25.07 - 10 dpo ⏸️🩷
26.07 - beta 46, progesteron 18,75🩷
28.07 - beta 173 🩷 przyrost 256% 📈
31.07 - beta 882, progesteron 23,4🩷
08.08 - pierwsza wizyta USG
Kropeczku jesteś naszym największym marzeniem 🩷
-
dailydamn - faktycznie, szkoda, że tata się wygadał, ale myślę ze tak czy inaczej wszyscy będą szczęśliwi, jak się oficjalnie dowiedzą.
Ja właśnie odebrałam wynik drugiej bety - 194,30 - przyrost 101%
Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 sierpnia, 12:42
dailydamn, Kapa lubią tę wiadomość
-
Witam się nieśmiało i ja 🙂
Dziś 11 dpo
Beta 15,5 mIU/mL
Prog 14,23 ng/mL
Termin wypada mi jakoś na 13 kwietnia, ale raczej u mnie będzie cesarka, więc stawiam na 6 kwietniaIdawoll, Dudka1997 lubią tę wiadomość
👩 33 l.
🧔🏻 36 l.
👱♀️ 6 l.
/ 5 cykl starań o drugiego małego człowieka
/ wczesne owulacje
09.07.2025 - początek cyklu
30.07.2025 - cień cienia dalekiej ciotki cienia ⏸️
1.08.2025 - beta 15,5 -
Kitkat wrote:Witam się nieśmiało i ja 🙂
Dziś 11 dpo
Beta 15,5 mIU/mL
Prog 14,23 ng/mL
Termin wypada mi jakoś na 13 kwietnia, ale raczej u mnie będzie cesarka, więc stawiam na 6 kwietnia
Nie przejmuj się „niskimi” wynikami - oba są w normie jak na ten etap ciąży. Poza tym beta od czegoś musi wystartować ⬆️
P.S. moja pierwsza beta wynosiła 14 🫶🏻Kitkat lubi tę wiadomość
-
Idawoll wrote:Hej! Właśnie z godzinę temu wypatrywałam Ciebie na sierpniowym wątku. Cieszę się, że się udało i trzymam kciuki za przyrosty.
Nie przejmuj się „niskimi” wynikami - oba są w normie jak na ten etap ciąży. Poza tym beta od czegoś musi wystartować ⬆️
P.S. moja pierwsza beta wynosiła 14 🫶🏻
Nie jestem przyzwyczajona, z pierworodną pierwszy wynik miałam w okolicach 3800 😅 ale wtedy zanim sie zorientowałam, to bylo grubo tydzien po terminie spodziewanej miesiączki 🙂 Ale masz rację, od czegoś musi startować 🥰👩 33 l.
🧔🏻 36 l.
👱♀️ 6 l.
/ 5 cykl starań o drugiego małego człowieka
/ wczesne owulacje
09.07.2025 - początek cyklu
30.07.2025 - cień cienia dalekiej ciotki cienia ⏸️
1.08.2025 - beta 15,5 -
Dailydamn rzeczywiście szkoda, że nie mogliście tego zachować dłużej między sobą. W pierwszej ciąży też bardzo chciałam to utrzymać w tajemnicy. Znajomi czy dalsza rodzica dowiadywała się rzeczywiście późno. Mama wiedziała bardzo wcześnie. A reszcie najbliższej rodziny powiedzieliśmy chyba koło 8 tyg (moje rodzenstwo, tesciowie). Ja sporo spałam i miałam mdlosci, więc ciężko było to ukryć.
Idawoll gratulacje przyrostubędziesz jeszcze badać bete?
Idawoll lubi tę wiadomość
03.2023 🩷
25.07.2025 ⏸️ -
Hej dziewczyny ❤️
Ja to się zawsze wzruszam jak powstaje nowy wątek ciążowy i widze znajome duszyczki , którym się udało ❤️ dailydamn, Idawoll ( ciebie tez kojarzę z wątków miesięcznych ) i reszcie dziewczyn życzę zdrowych przyrostów, kropków, badań, usg , wizyt pełnych wzruszeń 🙂🙂🫶Kitkat, kasia97, Idawoll lubią tę wiadomość
👩🏻 35 🧑🏻🦱 32 🇩🇪 HH
11.07.2011- 👼🏼 🩷🖤14tc
12.06.2012- 👧🏼 🩷🌈40+6 4210g 61cm
13.03.2019- 👦🏼 💙38+6 3720g 51cm
13.05.2025- 👼🏼 🩷 🖤14+3tc
Starania o 3 bombelka
———————————————————
02.2025- 7cs
25.02.25- ⏸️ 9dpo
26.02.25- beta 53
☀️ 11.03- mamy kluseczkę !
☀️ 26.03- 1.12 cm kluseczki + ❤️
☀️ 23.04- 4,4 cm wszystko wyglada super ❤️
☀️ 29.04- usg prenatalne - problemy na horyzoncie- NT 3,63 czekamy na wyniki Pappa i Nipty
💔 05.05- beta hCG - 25.900 IU/I - 0,6812 MoM, PAPPA - 1,060 IU/I - 0,4836 MoM, ryzyka skorygowane T13 1:4, T21 1:12, NIPTY- wysokie ryzyko T13
💔 05.05- pilna punkcja łożyska
💔 06.05- diagnoza Trisomia 13 🖤
———————————————————
⏳07.2025 - 1cs 🌈 -
Dailydamn przykro mi że tak wyszło - sama też nie chciałabym być w takiej sytuacji 🥲 ale myślę że koniec końców i tak każdy będzie chciał usłyszeć od Ciebie tą szczęśliwą nowinę a nie z "plotek"👩🦰 28, PCOS, IO
11.23 - odstawienie AH i rozpoczęcie starań
27.07.2025 - nieśmiałe ⏸️
29.07.2025 - ⏸️
🙎♂️ 31 -
Hej! Chciałabym bardzo nieśmiało się przywitać i liczę że będę mogła się tu rozgościć na dłużej. Jestem po poronieniu samoistnym początkiem lipca, od razu dostaliśmy zielone światło i jak widać zaowocowało. To jest drugi cykl starań i drugi z dwoma kreskami. Oby mi szło tak dobrze utrzymanie tej ciąży jak zachodzenie w nią 🙃
Bardzo się boję że znowu się coś wydarzy i ciężko się jeszcze czymkolwiek cieszyć.
O cięży wie tylko mój mąż i koleżanki z pracy bo pracuje w złym środowisku dla ciąży więc od razu musiałam zmienić stanowisko.
Termin z aplikacji wychodzi mi 8.04
Pierwsza wizytę mam 4.08 ale luxmedowska, u swojego lekarza u którego chce prowadzić ciążę mam wizytę 18.08.
Obyśmy wszystkie w kwietniu dzieliły się wrażeniami z porodówek1 CS - 2.07.25 Poronienie samoistne 5+2
2 CS- 29.07 9 dpo- ⏸️ bHcg 10,76
31.07 11 dpo- bHcg 42.99
Niedoczynność tarczycy
Celiakia
MTHFR homo
SERPINE1 hetero -