🌷KWIETNIOWE MAMY 2026 🌸
-
WIADOMOŚĆ
-
Yoanne wrote:A jak mówicie, że czyścicie z kłaczków w środku to w sensie, że rozkrecacie obudowę? Widziałam takie rzeczy w internecie, ale chyba bym się bała sama za to zabierać 😁
No ja przed chwilą rozkręcałam i czyściłam w środku. Dużo się tego nazbierało. Ale tak nie powinno być, bo jest pojemnik gdzie się to zbiera, ja to regularnie czyściłam. Otwieram jedna, drugą stronę, a tam pełno tych kudłów. Dużo czytałam właśnie o tych elektroluxach, że to ich wada, nie spodziewałam się tego
i pewnie to była przyczyna, że ostatnio się wyłączała w trakcie suszenia.
Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 12:31
Yoanne lubi tę wiadomość
-
Rajuuu poczułam motylka w brzuchu 🦋🦋🦋🥹🥹🥹🥹
Pawix20, Pomarańczowa, krolik, eM 🌺, Idawoll, sallvie, Lianaa, kasia97, HimalayanDream, Hermiona5, Migotka96, Saffy, Malowybitna, Limone, Siasi, Yoanne, Świeżynka97 lubią tę wiadomość
👩🏻40
( niedoczynność tarczycy, nadciśnienie 1 st. niedrożny jajowód)
👱🏻♂️43
niepłodność z czynników męskich
2013 ciąża jajowodowa
2015 poronienie 6tc
2024 poronienie 4tc
24.07.2025 FET IVF ❤️
1 procedura, blastocysta 4.2.2
19.08.2025 mamy ❤️
29.09.2025 prenatalne 🍀chyba synek
29.10.2025 wizyta
19.11.2025 połówkowe

-
krolik wrote:W czwartek mam wizytę i oczywiście dzisiaj się zaczęły durne sny. Śniło mi się, że coś wyszło nie tak i lekarz nie chciał powiedzieć co tylko, że na polowkowych będzie to dokładnie badane, ale że dzidziuś chory i jakim cudem prenatalne tak dobrze wyszły 🤦po czym to już był chyba inny sen, bo śniło mi się, że szczęśliwie dowiedziałam się, że będę miała syna, widać było elegancko na USG co tam na między nogami 😅 no i oczywiście się już stresuje czy będzie wszystko ok 🙈
Ja mam jutro wizytę i schizy już duże. Do tego córka powiedziała, że tam nie ma dzidziusia. Ale też usłyszałam dziś po raz pierwszy, że mi dokucza, bo mnie nie kocha 🥲 z tego stresu mam dzisiaj bóle brzucha
My właśnie będziemy kupować pralkę i suszarkę. Z chęcią skorzystam z Waszych porad i liczę, że to będzie ułatwienie. Marzy mi się jeszcze robot myjący i odkurzający, bo w nowym miejscu będzie trochę sprzątania, a odkurzanie nie jest moją ulubioną czynnością 😅Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 12:49
03.2023 🩷
30.09.2025 prenatalne, chłopczyk?
💙
08.10.2025 8 cm chłopczyka 🐻💙 -
Idawoll wrote:My mamy taką:
https://www.euro.com.pl/suszarki/lg-rc10v9av2w.bhtml
A co do rzeczy których nie można suszyć… 🙆🏼♀️ ja suszę wszystko, a ja czegoś nie można, to u mnie można. 😅
Jeszcze nic się nie wydarzyło złego.
Oo, dobre opinie ☺️ myślałam nad LG, podobno właśnie ta marka wypuściła bardzo dobre suszarki.
Hermiona, krolik - też bardzo ciekawy model, wezmę pod lupę ☺️
Ja na razie myślę nad Bosh seria 6 z pompą ciepła i Haier I-pro 3. Chciałabym żeby w miarę możliwości, nie była to wielka kobyłka ale zobaczymy, ostatecznie najważniejsza jest jakosc suszenia 🥹
Krolik - rozumiem obawy, u mnie akurat przyjaciółka mieszkająca zagranicą napisała do mnie po miesiącu, czy wszystko ok ze mną i dzieckiem, bo się jej śniłam 🫣 więc też mam lekka schizę a kontrola dopiero w przyszłym tygodniu. A ogólnie jak się czujesz?
Ja miałam lekkie pobolewania boków brzucha ale odpoczynek pomógł.
Gdzies czytałam, że te najgorsze sny są odwrotnością rzeczywistości i tego nam życzę 🥹 samych dobrych kontroli.
Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 13:55
📝Agata
👩🏼💼31 🤵🏽 28 🗓️4 CS
💊Asertin💊Pueria Uno💊Omega3
18.08.25 ⏸️ 🤫🙏🙌
•Utrogestan - plamienie w 7HBD
•Acard•Pueria Duo•OMEGA3•Asertin
19.08.25 •BETA 720,69
21.08.25 •BETA 1488
01.09.25 • 1 wizyta 4,4 🐛mm z ❤️
10.09.25 • 7+1 HBD 10,6mm🪲😍
24.09.25 • 9+2 HBD 2,7 cm 🦐 172 ❤️
13.10.25• I prenki: ryzyko preeklampsji 1:24 😔 reszta - ryzyka niskie i..czekamy na Daniela 🩵
24.10.25 • Wizyta kontrolna 13+4. Dalsza diagnostyka w kierunku preeklampsji, prog. (Szyjka na granicy) -
Yoanne wrote:A jak mówicie, że czyścicie z kłaczków w środku to w sensie, że rozkrecacie obudowę? Widziałam takie rzeczy w internecie, ale chyba bym się bała sama za to zabierać 😁
Tak, całkiem niedawno zmusiłam do tego męża 😂 mamy suszarkę od 3 lat i nie było tych kłaczków w środku jakoś bardzo dużo (tak jak na filmikach w internecie), ale lepiej to czyścić, chociażby przez ryzyko pożaru.
Co do snów, ostatnio chyba krolik pisała, że śnił jej się poród, którego nie pamiętała. Miałam taki sen przedwczoraj 😅 urodziłam naturalnie i zupełnie nie pamiętałam ani minuty z porodu, bobas był już obok, ogarnięty i w ogóle. Ja na sali w łóżku się obudziłam i aż sprawdzałam czy mam świeżą bliznę po cesarce, bo myślałam, że mnie uśpili skoro nic nie pamiętam 😆
Yoanne lubi tę wiadomość
-
Polecajki pralek też przyjmę, chcielibyśmy naszą wymienić. Najlepiej taką, która będzie mogła stać w słupku z suszarką, więc te ładowane od góry odpadają.
Jeszcze dodam, że już mam na stałe zaokrąglony brzuszek, niezależnie od pory dnia. A z tymi ruchami to jednego dnia coś poczuję, innego nie. Pewnie kwestia jeszcze tygodnia lub dwóch, żeby te ruchy były systematycznie wyczuwalne. -
Hermiona5 wrote:Tak, całkiem niedawno zmusiłam do tego męża 😂 mamy suszarkę od 3 lat i nie było tych kłaczków w środku jakoś bardzo dużo (tak jak na filmikach w internecie), ale lepiej to czyścić, chociażby przez ryzyko pożaru.
Co do snów, ostatnio chyba krolik pisała, że śnił jej się poród, którego nie pamiętała. Miałam taki sen przedwczoraj 😅 urodziłam naturalnie i zupełnie nie pamiętałam ani minuty z porodu, bobas był już obok, ogarnięty i w ogóle. Ja na sali w łóżku się obudziłam i aż sprawdzałam czy mam świeżą bliznę po cesarce, bo myślałam, że mnie uśpili skoro nic nie pamiętam 😆
Byłoby super z tym porodem i zaćmieniem mózgu w trakcie 🤣 bobas obok i najlepiej zero połogu, od razu pełnia sił. Achh te sny i marzenia 🤣
Co do suszarki, mamy małe mieszkanie i właśnie dlatego też natłukłam mężowi do głowy i będziemy się rozglądać 😅 ja bym chciała ją wcisnąć w słupek i nad nią mieć zamykane półki na rodzaj regału zamkniętego.📝Agata
👩🏼💼31 🤵🏽 28 🗓️4 CS
18.08.25 ⏸️ 🤫🙏🙌
19.08.25 •BETA 720,69
21.08.25 •BETA 1488
13.10.25• I prenki: ryzyko preeklampsji 1:24 😔 reszta - ryzyka niskie i..czekamy na Daniela 🩵
24.10.25 • Wizyta kontrolna 13+4. Dalsza diagnostyka w kierunku preeklampsji, prog. (Szyjka na granicy) -
Ja mam na oku teraz pralkę z hisense, po małej "wtopie" z AEG. Zaufany kolega bez ściemy powiedział że co jak co, ale hisense pralki akurat machnął dobre.Hermiona5 wrote:Polecajki pralek też przyjmę, chcielibyśmy naszą wymienić. Najlepiej taką, która będzie mogła stać w słupku z suszarką, więc te ładowane od góry odpadają.
Jeszcze dodam, że już mam na stałe zaokrąglony brzuszek, niezależnie od pory dnia. A z tymi ruchami to jednego dnia coś poczuję, innego nie. Pewnie kwestia jeszcze tygodnia lub dwóch, żeby te ruchy były systematycznie wyczuwalne.
Żałuję bardzo że zmieniliśmy pralkę i suszarkę LG w zamówieniu na te AEG "tańsze, ale równie dobre", bo się okazuje, że nie mają tego czego oczekiwałam. Tzn suszarka to tam pal sześć, może byc, działa i suszy, ale pralka miała mieć programy parowe a ma jeden jako dodatek do zwykłego programu bawełny, "antyalergiczny" co trwa 4h i mimo regularnego czyszczenia pralki, pranie nie pachnie świeżością z a czasem zwyczajnie śmierdzi, jeśli nie wstawię na podwójne płukanie.
mało tego, ostatnio chcieliśmy zmienić wąż odpływowy to się okazało, że trzeba rozkręcać całą pralkę do tego, włączając w to bęben. 🙈
Nie ukrywam że czekam aż się zepsuje żeby móc kupić nową, ale lepiej niech się nie psuje w tym roku jeszcze. 😅 Wystarczy że nam teraz wykitował ekspres do kawy i okap.Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 14:21
walka o pierwsze 🦕 od 7.2022, bez zabezpieczenia od 2019
01.24 LEEP szyjki macicy (CINIII i HPV)
07.24 puste jaja płodowe 💔💔
9 x letrozol ❌
30♀️34♂️
◾PCOS, mała tarczyca, arytmia, łuszczyca, APCA i Castle, hiperlipoproteinemia
◾KIR AA, PAI hetero, MTHFR C677 hetero
◾crossmatch 25,3%
◾MSOME: 0% + 1%
03.25 IMSI 💉13MII →1❄️ 5BB
04.25 FET beta 10dpt <0,1
05.25 IMSI + FertileChip💉14MII→1❄️ 3AB
🌈naturals po scratchingu
30.07 ⏸️
accofil, neoparin, acard, encorton, luteina →neoparin 0,6

-
Pomarańczowa wrote:Ja mam jutro wizytę i schizy już duże. Do tego córka powiedziała, że tam nie ma dzidziusia. Ale też usłyszałam dziś po raz pierwszy, że mi dokucza, bo mnie nie kocha 🥲 z tego stresu mam dzisiaj bóle brzucha

My właśnie będziemy kupować pralkę i suszarkę. Z chęcią skorzystam z Waszych porad i liczę, że to będzie ułatwienie. Marzy mi się jeszcze robot myjący i odkurzający, bo w nowym miejscu będzie trochę sprzątania, a odkurzanie nie jest moją ulubioną czynnością 😅
Trzymam kciuki za wizytę i przykro mi, że masz z córką cięższy czas 😞 ale dzieciaczki uczą się regulować emocje, wyrażać je i często niestety padają przykre słowa, nawet jeżeli w rzeczywistości wcale tak nie myśli i nie czują. Jutro już może podejść do siebie i ekscytować brzuszkiem, tulić i znów będzie ok🫣
📝Agata
👩🏼💼31 🤵🏽 28 🗓️4 CS
18.08.25 ⏸️ 🤫🙏🙌
19.08.25 •BETA 720,69
21.08.25 •BETA 1488
Lianaa ogólnie czuję się super, już mi została resztka kataru, ale poza tym jest świetnie 😁 no to oby tak z tymi snami było jak mówisz, koszmary mi się nigdy nie ziściły także oby i tutaj też było ok
myślę, że to te obawy przed wizytą trują głowę eh.
No ten sen o porodzie i amnezji to bolesny był, bo połowy ciąży nie pamiętałam 🤣 także zawiodłam się, bo ominęły mnie ruchu itd.
Myśmy 2 lata temu kupili nowa pralkę, wzięłam z tej serii co mam suszarkę z myślą, że będą na słupku, bo mimo wszystko miejsce by się przydało. Jednak tak teraz myślę, w sytuacji awarii to jestem w tyłku 🙈 tak to sobie jedną czy druga odsunę, ogarnę, a nim ktoś przyjedzie, pościąga, o zgrozo. Także i tak źle i tak niedobrze 🤣
Hermiona ja się spodziewałam po tych filmikach, że tam też będzie dużo gorzej z kłaczkami, fakt, że było zawalone i może to i lepiej,że przerywała suszenie to przynajmniej do pożaru nie doszło. Teraz będę częściej to odkurzać. Leci teraz pranie elegancko i nadrabiam zaległości🥰
Siesiepy ja sobie tak wymodliłam zepsutą zmywarkę, by już miała 9 lat, dwa razy coś w niej naprawialiśmy, a od dłuższego czasu chciałam nową. Jak się zepsuła trzeci raz w przeciągu niecałego roku to już kupiliśmy nową. Jak ona myje 🥰
Co do smrodu z pralki to może być z tego pojemniczka. Próbowałaś to octem zapuścić? Ja od kilku lat robie swój domowy proszek do prania i wsypuję do bębna bezpośrednio, a do płukania ocet z olejkami eterycznymi. Czasami używam płynu do płukania z zielko. Niestety jak się leje do tego pojemnika to to wszystko tam po czasie sobie gnije i stąd te brzydkie zapachy. Ciężko jest tam głębiej się dostać i to doczyścić. -
Krolik - a no to super 😁 ważne, że się dobrze czujesz, na pewno będzie wszystko ok 🤩
A w ogóle ze sprzętów to resztę mam w miarę nową, bo się wprowadziliśmy kilka lat temu i musieliśmy od zera kompletować 🫣 zmywarka to złoto, wcześniej jej nie miałam na wynajmie i teraz sobie już nie wyobrażam bez. A przy dziecku to już w ogóle 😁
Teraz bardziej myślę o wykończeniu salonu, bo po tych kilku latach zmieniam meble na troszkę solidniejsze i bardziej praktyczne, dużo się w mieszkaniu zrobiło przestrzeni i kombinuję by pomieścić się jak już synek będzie na świecie 🥹
📝Agata
👩🏼💼31 🤵🏽 28 🗓️4 CS
18.08.25 ⏸️ 🤫🙏🙌
19.08.25 •BETA 720,69
21.08.25 •BETA 1488
Hej, witam się po dłuższym czasie:)
Mega niesamowite, że już czujecie ruchy i macie brzuszki. U mnie 15 tydzień i nic. A brzuch miałam większy podczas wzdęć w 5 tygodniu.
Ale w końcu odzyskałam energię, ten 2 trymestr jest dla mnie na ten moment całkiem łaskawy:) Chociaż dzisiaj niedługo przed umówioną wizytą u stomatologa, zaliczyłam pierwszego w tej ciąży pawia. W porównaniu do trwających całe dnie mdłości to było naprawdę jak drobna niedogodność, żołądek szybko wrócił do normy, a ja mogłam iść na wizytę
Co do snów, jak przez ostatnie miesiące nie miałam ich w ogóle, tak teraz nadrabiam. Śniło mi się już, że moja siostra urodziła córkę z zespołem Downa i mi ją podrzuciła, mówiąc, że to moje. Cała rodzina nalegała, że ja ją urodziłam, ale podskórnie wiedziałam, że wciąż jestem w ciąży i to nie moje dziecko.
Z bardziej absurdalnych rzeczy śniło mi się też, że spotkałam Trumpa jadącego kabrioletem wiejską drogą prowadzącą do domu mojej babci. I w ogóle trwały wykopki, ale zamiast ziemniaków, ludzie wykopywali z ziemi cytryny.
No i dzisiaj, miałam we śnie kontrolę z ZUS-u, tyle że kontrolerem był mój odklejony od rzeczywistości wujek. Musiałam mu tłumaczyć, że moje L4 jest zasadne, podczas gdy on wyjadał mi palcami ziemniaki z talerza. Tak więc... boję się, co będzie dalej.
Uda się lubi tę wiadomość
-
Saffy wrote:Hej, witam się po dłuższym czasie:)
Mega niesamowite, że już czujecie ruchy i macie brzuszki. U mnie 15 tydzień i nic. A brzuch miałam większy podczas wzdęć w 5 tygodniu.
Ale w końcu odzyskałam energię, ten 2 trymestr jest dla mnie na ten moment całkiem łaskawy:) Chociaż dzisiaj niedługo przed umówioną wizytą u stomatologa, zaliczyłam pierwszego w tej ciąży pawia. W porównaniu do trwających całe dnie mdłości to było naprawdę jak drobna niedogodność, żołądek szybko wrócił do normy, a ja mogłam iść na wizytę
Co do snów, jak przez ostatnie miesiące nie miałam ich w ogóle, tak teraz nadrabiam. Śniło mi się już, że moja siostra urodziła córkę z zespołem Downa i mi ją podrzuciła, mówiąc, że to moje. Cała rodzina nalegała, że ja ją urodziłam, ale podskórnie wiedziałam, że wciąż jestem w ciąży i to nie moje dziecko.
Z bardziej absurdalnych rzeczy śniło mi się też, że spotkałam Trumpa jadącego kabrioletem wiejską drogą prowadzącą do domu mojej babci. I w ogóle trwały wykopki, ale zamiast ziemniaków, ludzie wykopywali z ziemi cytryny.
No i dzisiaj, miałam we śnie kontrolę z ZUS-u, tyle że kontrolerem był mój odklejony od rzeczywistości wujek. Musiałam mu tłumaczyć, że moje L4 jest zasadne, podczas gdy on wyjadał mi palcami ziemniaki z talerza. Tak więc... boję się, co będzie dalej.
Mamo, uśmiałam się z twoich snów 🤣🤣 głowa w ciąży potrafi naprawdę różne cuda wyczyniać.
Ja również nie czuję ruchów, mój brzuch jest troszkę widoczny ale nie jestem szczupła więc się gubi 😅 pewnie też przez to jeszcze nie czuję młodego, choć też wiem, że nie jest to czas z reguły na poczucie ruchów. Cierpliwie czekam 😁📝Agata
👩🏼💼31 🤵🏽 28 🗓️4 CS
18.08.25 ⏸️ 🤫🙏🙌
19.08.25 •BETA 720,69
21.08.25 •BETA 1488
Już po wizycie 🙂
Wszystko super, mały 214g, szyjka ok, wymazy pobrane🙂
Ja mam pralkę i suszarkę Electrolux i są super, a mama Boscha i Samsunga i też świetne. Jak robiłam rozeznanie to te firmy były najbardziej polecane.
Królik jaja masz zmywarkę ? Chcę wstawić druga do kuchni bo nienawidzę zmywać 😄
Dorkaa87, Lianaa lubią tę wiadomość
-
Hej ciocie witam się w nowym tygodniu ✌🏻
Trochę mnie mniej, bo mąż ma sajgon w firmie i próbuje mu pomóc, chociaż mam wrażenie, że ma przeze mnie jeszcze więcej roboty 🤣
Z miłych rzeczy wczoraj miałam wizytę u prowadzącego, Gwiazdeczka rośnie i ma się super. Wszystkie wymazy czyste, wyniki w normie. Jedynie anemia, dostałam Feroplex do picia, ale doktorek mówi że nie jest źle.
Zapisałam się na przyszły tydzień na pierwszą wizytę do fizjoterapeuty uroginekologicznego. Pod koniec listopada zaczynam zajęcia grupowe dla mam; ćwiczenia dla ciała i duszy. Super, bo blisko mnie i cena przystępna, bo 180zl za miesiąc, a zajęcia są raz w tyg. Musze tylko ogarnąć zaswiadczenie od mojego gina.
Mam w planie chodzić raz lub dwa razy w miesiącu do fizjo i raz w tyg na te zajęcia. Żeby się trochę poruszać, przygotować do porodu i poznać nowe mamuśki ☺️
Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 16:44
🧩 starania od 7.2024 o brakującego puzzelka.
⏸️ 04.2025
💔 05.2025 8t4d smutny dzień mamy-łyżeczkowanie- zaśniad groniasty częściowy 👼
⏸️ 08.2025 Test pozytywny
🦋 15.09 pierwsze USG- CRL 5,3mm i 💗
🦋 1.10 Żeluś Haribo 2.22cm i 💗 172
🦋 17.10 (11t2d) SANCO Nipt- zdrowa DZIEWCZYNKA 🙏🏻💗
🦋 22.10 (12t1d) USG prenatalne I + Pappa- 5.6cm zdrowej córeczki, ryzyka niskie

-
Kobea wrote:Już po wizycie 🙂
Wszystko super, mały 214g, szyjka ok, wymazy pobrane🙂
Ja mam pralkę i suszarkę Electrolux i są super, a mama Boscha i Samsunga i też świetne. Jak robiłam rozeznanie to te firmy były najbardziej polecane.
Królik jaja masz zmywarkę ? Chcę wstawić druga do kuchni bo nienawidzę zmywać 😄
Bosch jestem z niej bardzo zadowolona. -
Co do suszarki to moja po 7,5 roku (hayer) się zepsuła (bardzo dużo susze wiec i tak bardzo długo wytrzymała) i od tygodnia mam nowa - aktualnie bosch i po tygodniu mogę stwierdzić ze jest super. Co fo kurczenia to najczęściej mój mąż narzeka ze mu się ubrania kurczą 🤭 ake wg mnie jego obwód się powiększa 🤭 choć jedna bluza ze 100% bawełny die skurczyła to po wypraniu i wysuszeniu w warunkach naturalnych wróciła do swoich rozmiarów
I tak jak dziewczyny pisały dresy z pepco i sinsay dla dzieci ale tylko wybrane materiały się kurczą i wiem ze trzeba kupić rozmiar większy wtedy jest Ok 😊
https://www.euro.com.pl/suszarki/bosch-wqg245depl-61-3cm-9kg.bhtml
PS. Jak czekałam na nowa suszarkę i musiałam wyprane ubrania wysuszyć na klasycznej suszarce i syn ubrał takie ubrania to stwierdził Że są sztywne i nieprzyjemne w dotyku takie szorstkie. Fakt faktem miał racje 🤭 człowiek szybko się przyzwyczaja do dobregoWiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 17:37
D👩🏼❤️👨🏻M
A👦🏼14.05.2018
B👧🏼💔💫05.06.2023 - 40+3tc
🐈⬛🐈
Starania od 09.2023
⏸️ 04.08.2025🌈🥰 -
Wczoraj powiedziałam dyrektorowi ze jestem w ciąży. Szłam do niego w takim stresie ale o dziwo przyjął to z uśmiecham pogratulował i kazał o siebie dbać (zapewne wziął dobie to serca to hsk mnie potraktował w poprzedniej ciąży i tym razem zachował się z taktem )
Poprosiłam go żeby nie rozpowszechniał tej informacji w firmie No i poza ze względów osobistych. Bez problemu przystał na to.
Z tego stresu wieczorem bez ostrzeżenia wyskoczyła mi cholerna opryszka … No jakaś masakra hsk stres może coś takiego wywołać 🤦🏼♀️
A dzisiaj poinformowałam głównego księgowego bo jest moim bezpośrednim przełożonych i bede musiała go informować o wyjściach do lekarza w czasie pracy - także mi pogratulował. Jego również poprosiłam o nie rozpowszechnianie informacjami mojej ciąży ze względów osobistych.
Później przyszedł do mnie i powiedział ze zaskoczyłam go ta informacje i przyszedł zapytać ba jakim etapie ciąży jestem i na kiedy mam termin i żebym dała znać przynajmniej 3 miesiące szybciej kiedy chce odejść żeby zdążyli zatrudnić kogoś na zastępstwo i żebym zdążyła przyuczyć nowa osobę na moje miejsce. Bardzo się zdziwił jak mu powiedziałam ze prawie półmetek i termin na początek kwietnia i żeby już zaczął szukać zastępstwa bo ogólnie w styczniu chce odejść - ewentualnie mogę do końca stycznia popracować i wtedy L4Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 17:25
D👩🏼❤️👨🏻M
A👦🏼14.05.2018
B👧🏼💔💫05.06.2023 - 40+3tc
🐈⬛🐈
Starania od 09.2023
⏸️ 04.08.2025🌈🥰