🌷KWIETNIOWE MAMY 2026 🌸
- 

WIADOMOŚĆ

- 

Lianaa wrote:A masz problem z kurczeniem się ubrań? Ja się zastanawiam nad pralko-suszarką, podobno jest konkretny model, który jest fajny w tej wersji. Na razie mnie tylko powstrzymuje kurczenie się ubrań 😅🤣
Ja mam pralko-suszarkę i niestety sie to nie sprawdza. Jesli jest funkcja prania to nie ma jak w tym sprzęcie zamontować porządnych filtrów i właśnie brakuje tego efektu “odklaczania” plus ubrania sa strasznie wygniecione po suszeniu (niezależnie od programu). Przydaje sie w zasadzie tylko jak gdzieś wyjeżdżamy i chce na szybko cos uprać i wysuszyć, ewentualnie zimą do szuszenia pościeli czy recznikow.starania od 2022
🙍♀️'92
AMH - 7,48
❌PCOS w obrazie usg
❌MTHTR A1298 homo
❌PAI hetero
✅homocysteina - 7
✅ASA, ANA1, ANA3, APS
✅KIR 4/5 brak 2DS5
✅HLA-C oboje C1
✅kariotyp
✅cd138
🙍♂️'90
❌Koncentracja 2,1 mln/ml
✅Morfologia 4%
❌FSH - 15,64
✅kariotyp, CFTR, usg jąder
I IVF (menopur 150, orgalutran)
11.2024 - punkcja: 19 pobranych, 12 dojrzałych, 8 zapłodnionych, ❄️❄️❄️❄️
12.12.24 FET I (CS) (estrofem, cyclogest, duphaston, clexane), 9w6d poronienie zatrzymane (8+2) 💔.
4.8.25 🌈 FET II (CN) 6 dpt ⏸️, 7 dpt beta 55, 9 dpt beta 130, 12dpt beta 685 15 dpt beta 2389 23 dpt GS 1,55 cm, CRL 0,24 cm i ❤️, 7+4 CRL 1,49 cm, 9+1 CRL 2,65 cm, 11+4 5,2 cm, 12+5 7,2 cm.
dawaj fasolko 🤞

- 

Ja dzisiaj 18+0 a dalej nie czuje chyba ruchów ale tłumacze sobie że to na pewno przez łożysko z przodu🫣 czuje takie jakby pykniecie czasem od jakiś dwóch tygodni ale sama juz nie wiem czy to to. Generalnie też szukam sobie cały czas jakiś lęków😅 najpierw ze nie ma brzucha a jak urósł to teraz ze od tygodnia jest taki sam🙈 jeszcze od ponad tygodnia jestem chora, zaczęło sie zapaleniem ucha z antybiotykiem, potem ból gardła i w sobotę złapał mnie straszny katar z migrena i wymiotami wiec prawie dwie doby nic nie jadłam. Kolejny stres czy nie zaszkodziłam bobo 🙈 ciężko wytrzymać te pare dni do wizyty
 - 

Lianaa wrote:A masz problem z kurczeniem się ubrań? Ja się zastanawiam nad pralko-suszarką, podobno jest konkretny model, który jest fajny w tej wersji. Na razie mnie tylko powstrzymuje kurczenie się ubrań 😅🤣
Niektóre tak, ale po ponownym wypraniu i wysuszeniu normalnie wracają do pierwotnej formy. Już teraz wiem czego nie suszyć, ale to dosłownie kilka rzeczy.
Co do pralko-suszarki to myślałam początkowo żeby kupić taki sprzęt, ale poczytałam dużo i każdy odradzał i teraz też myślę, że lepiej osobno. W tym czasie jak jedno pranie suszę to drugie wypiorę i zaraz podmienie. - 

Witam Was w listopadzie, pogoda dziś okropna, nie chciało mi się wstawać i iść do pracy. Odkąd wróciłam do pracy , zaczęły mnie boleć kolana, 8 h siedzenia daje o sobie znać. Z okazji listopada mam jakieś czarne myśli, z piątku na sobotę śniła mi się zmarla babcia i mówiła mi, że ma do wycięcia szyjkę macicy. Jakoś tak nie czuję się teraz pewnie w ciąży, wizytę miałam w ubiegły wtorek i wszystko było ok, tylko kolejna mam pod koniec listopada i nie wiem czy wytrzymam. Pierwszy raz mam taki zjazd w ciąży. Ehh
 - 

Też mam pralko suszarkę u mnie te rzeczy są bardzo pogniecione jeśli są wysuszone do sucha, muszą być lekko wilgotne żeby były w miarę ok.Malowybitna wrote:Ja mam pralko-suszarkę i niestety sie to nie sprawdza. Jesli jest funkcja prania to nie ma jak w tym sprzęcie zamontować porządnych filtrów i właśnie brakuje tego efektu “odklaczania” plus ubrania sa strasznie wygniecione po suszeniu (niezależnie od programu). Przydaje sie w zasadzie tylko jak gdzieś wyjeżdżamy i chce na szybko cos uprać i wysuszyć, ewentualnie zimą do szuszenia pościeli czy recznikow.
 - 

Truskawkowykompot wrote:Dorkaa87 Twój wpis złamał mi serce 🥺😭 Nawet sobie nie wyobrażam przez co przeszłaś. Bardzo mi przykro, nawet nie wiesz jak bardzo 😭 Dlaczego tak się stało, błąd lekarzy? Jak nie chcesz to nie mów, albo jeśli wspominałaś już to wybacz mi mój nietakt 😞
Pępowina …. była trzykrotnie owinięta wokół szyi 😭D👩🏼❤️👨🏻M
A👦🏼14.05.2018
B👧🏼💔💫05.06.2023 - 40+3tc
🐈⬛🐈
Starania od 09.2023
⏸️ 04.08.2025🌈🥰 - 

Dorkaa87 wrote:Pępowina …. była trzykrotnie owinięta wokół szyi 😭
Jesteś bardzo silna :* - 

Tak mi przykro… bardzo współczuję. Przytulam 🥰Dorkaa87 wrote:Pępowina …. była trzykrotnie owinięta wokół szyi 😭
 - 

Dorkaa87 wrote:Pępowina …. była trzykrotnie owinięta wokół szyi 😭
Twoja historia łamie serce, strasznie mi przykro, jesteś niesamowicie silna 🫂😔Ja ’92, On’85 tworzący swoją przyszłość i rodzinę w 🇳🇱🌷🧀
Starania o pierwszego bejbika od 04.2024
⏸️ 01.03.2025 — 💔 cb
⏸️ 03.04.2025 — 💔 6tc
⏸️ 24.07.2025 —🌈? Zostań z nami kropusiu
30.07.2025 - βhcg 2106
07.08.2025 - βhcg 14556
11.08.2025 - dwa pęcherzyki, jeden zarodek z bijącym ❤️🥹, drugi pusty 😔
25.08.2025 - CRL 18 mm
08.09.2025 - CRL 39 mm
23.09.2025 - prenatalne i NIPT - zdrowy dzidziuś ❤️
26.10.2025 - 🩷 Córeczko czekamy na Ciebie
07.11.2025 - ⏳połówkowe