🌷KWIETNIOWE MAMY 2026 🌸
-
WIADOMOŚĆ
-
Cześć dziewczyny ❤️długo się nie odzywałam bo miałam urlop i mniej zaglądałam na forum
byliśmy cały tydzień w Szkocji , było pięknie ale dużo chodzenia i wróciłam zmęczona :p jednak kondycja już nie tak i częste zadyszki .
U mnie aktualnie +3 kg , zaczynałam 56 teraz 59 z rana , także nie jest źle oby za szybko nie tyć 🫣
Proszę o wpisanie do kalendarza 📅 25.11 badanie u mojego lekarza i 2.12 połówkowe
Ja jeszcze nic nie kupuję , nawet nie wiem jaki chce wózek , totalnie nic , jakaś mała listę wyprawkowa mam ale ciągle do mnie nie dochodzi że naprawdę może być dobrze 🫣czekam na wizytę u lekarza jak na zbawienie bo już nerwy są , dobrze że mam detektor tętna …
Jak możecie to polećcie jakieś wózki i inne rzeczy , może na black friday bym się na coś skusiła
Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 listopada, 11:00
Lianaa, Angellka, Hermiona5, Tosik712 lubią tę wiadomość
👩🏻 35 🧔🏻 37
👶11.2018
Starania o drugie👶
od: 04.23
❌️MTHFR_1298A- hetero
❌️PAI-1 4G hetero
❌️AMH- 0,711 > 0,758
✅️MUCHA- negatywna
✅️Białko wolne s 78,2%
✅️PPJ ANA 1 ujemne
✅️Komórki NK 9%
✅️Zespół antyfosfolipidowy-ujemny
✅️Trombofilia wrodzona-ujemne
✅️Kariotyp-prawidłowy XX XY
✅️Histeroskopia-CD-138-brak stanu zapalnego
08.23 poronienie puste jajo płodowe💔
12.23cb💔
07.24Aniołek 9+1(zatrzymany 6+3)💔
09.24cb💔
IN VITRO GAMETA
Punkcja -7pobrano- 5 dojrzałych- mamy :
3.1.1❄️ 4.2.2❄️ zdrowe okruszki po PGT-A
🙏
FET I 27.06 4.2.2 10dpt beta 8,8 cb💔
FET II 30.07.25 3.1.1 7dpt ⏸️ 10dpt -330🍀 12dpt- 678 🍀14dpt- 1506🍀26dpt- 27360🍀27dpt- 0,39cm kruszynki z
9.09- 1,92cm bobo 
8.10- prenatalne 6,5 cm kruszynki
Niskie ryzyka, panorama -zdrowa dziewczynka

-
U mnie 2 kg na plusie, w pierwszej i drugiej ciąży przytyłam 10 kg dla mnie to tak optymalnie było, bo po porodach te 10 kg znikało wraz z dzieckiem, wodami, łożyskiem. Tylko wyglądałam inaczej bo jednak brzuch taki rozciągnięty i ta skóra mi taka zwisająca trochę na brzuchu została.
Ja to nie mam problemu z bezsennością wręcz mam odwrotny problem bo córka ma ciągle 1 pobudkę w nocy i czasem się schodzi 1-1,5h a mi się tak chce spać a tu wstawać muszę. -
U mnie z nifty wyszła dziewczynka i ja się tego trzymam, bo jak robiłam w pierwszej ciąży harmony to wyszedł chłopiec i chłopie jest, tak samo w drugiej ciąży robiłam nifty i wyszła dziewczynka i jest dziewczynka. Nie pokazywałam prowadzącemu wyników nifty i on na 2 usg mówił mi, że bardziej skłania się ku chłopcu. Nie sądzę, żeby test prenatalny niepoprawnie określił płeć.Limone wrote:Cześć. Ja jeszcze nic nie kupiłam z wyprawki. Za to ćwiczę ci dwa dni leciutko siłowo. Planuje zakupić dostęp do platformy Izabelli Dembińskiej, włączyć jogę dla ciężarnych i wybrać się na szkołę rodzenia. Będę miała trochę czasu bo od dziś wzięłam zwolnienie lekarskie. Idawoll piękny brzuszek, nie widać tych dodatkowych kg. Chciałam też zaktualizować swoje wizyty- 1.12 mam badania prenatalne połówkowe, trochę wcześniej badanie echo serca płodu- 25.11.
Ale mam jedna zagwozdkę. Odbyłam dziś wizytę u lekarza prowadzącego. Wszystko w porządku chociaż zdziwiło mnie, że nie ocenił uderzeń serca (bo będzie Pani miała niedługo echo serca) i nie oszacował wagi dziecka ale zaskoczył mnie jedną kwestią: patrząc z profilu stwierdził, że wygląda mu na chłopca. Próbował spojrzeć jeszcze z innej perspektywy ale mu się nie udało. W 16 tc odbyliśmy wizytę u dobrego znajomego-ginekologa z super sprzętem- widział płeć żeńską. Pooglądał też bardzo dokładnie inne narządy- jakość ja na badaniach prenatalnych. Widział dziecko z każdego kąta i ułożenia. Przekazał nam milion zdjęć z tego badania. W NIFTy też wyszła w 11 tc dziewczynka. Skupiać się na temacie i analizować do badań połówkowych (1.12) czy całkiem odpuścić temat?
Limone lubi tę wiadomość
-
Lianaa wrote:Ja mam około 8 kg na plusie, brak ruchu przez zawirowania związane z ciążą zrobiły swoje no i również puchnę 🥹 woda w organizmie mi się zbiera. Nie jem jakoś super zdrowo, to kolejna rzecz. Ale mam odrzut od wielu rzeczy 😅
Wreszcie będę miała czas na uregulowanie spraw związanych z wyborem położnej, więc w przyszłym tygodniu jadę zaklepać.
Co do wyprawki - jestem ostrożna, być może. Z wózkiem czekam do 7 miesiąca, z fotelikiem tak samo. Ubranka mam raptem kilka sztuk, bliżej rozwiązania będę kompletować już wszystko. Jedyne co, to mieszkanie przeszło o przechodzi metamorfozę, by pomieścić się z bobo na pokładzie 😅
Jak tak sobie myślę, to nadal mi się wydaje, że jednak jest to chłopak. Jednak USG prenatalne jest bardziej wiarygodne, choć było robione o wiele wcześniej . Więc na razie w brzuchu jest nadal syn , moja głowa się asekuruje 😁
Tak jest bardziej dokładne ale na początku te narządy są bardzo podobne do siebie 🙈
Dziwię się że wg jakiś lekarz na pierwszych dał 100% pewności co do płci bo ja miałam tylko 65% 😅 mój mąż nadal ma cichą nadzieję, że u nas jednak będzie dziewczynka ( nastawił się po stracie dwóch )27👩🧔28
PCOS
🩷 06.2024
💔💔 01.06.2025 👼👼
⏸️ 08.2025
🩵 04.2026 -
Nie no nipty badają wolne dna płodowe, musiałaby być jakaś niefajna pomyłka żeby wyszło coś innego 🙂
Co do wózków to z takich polecanych był roan ivi na wioski, dużo osób też chwali venici 🙂 te wózki rzeczywiście dość trwałe jak je oglądałam bo np anex kiepski bardzo. Ja mam cybexa priama i bardzo sobie chwalę bo jest nadal jak nowy, świetnie się prowadzi i trzyma też cenę także po drugim go sprzedam 🙂
Ja dziś mam dzień randkowy, teraz z synkiem jestem na kawie a potem pierwszy raz z mężem idziemy sobie do restauracji sami 🙂
U mnie waga 4kg na plusie, nie ma się co przejmować. Będzie się latało z wózkiem po porodzie to spadnie ☺️ mi się marzy już trening siłowy no ale jeszcze sobie chwilę poczekam. Moja mama tyła po 30kg takze mogłobyc gorzej 😄
Lianaa, Angellka, Tosik712 lubią tę wiadomość
-
Pawix20 wrote:Tak jest bardziej dokładne ale na początku te narządy są bardzo podobne do siebie 🙈
Dziwię się że wg jakiś lekarz na pierwszych dał 100% pewności co do płci bo ja miałam tylko 65% 😅 mój mąż nadal ma cichą nadzieję, że u nas jednak będzie dziewczynka ( nastawił się po stracie dwóch )
Dał 80% ale gdzie nie czytałam, to było takie „no 80% to już taki pewniak” więc założyłam, że to tak duże prawdopodobieństwo, że cud by to musiał zmienić 😅 jedyne co, to nurtowało mnie na 1 prenkach,jak ocenił tak dobrze płeć, skoro młody leżał…bokiem. Badanie trwało długo, nie chciał się ułożyć, 3 razy podchodziłam do tego USG, musiałam spacerować i widziałam, że lekarz był nie w sosie. Na razie dalej mam w brzuchu Daniela a czas pokaże 🤣
Ja dziś mam babskie wychodne, spotykam się z dwoma koleżankami. Troszkę się odmóżdżę i miło spędzę czas ☺️Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 listopada, 11:34
Pawix20, Kobea lubią tę wiadomość
📝Agata
👩🏼💼31 🤵🏽 28 🗓️4 CS
💊Asertin💊Pueria Uno💊Omega3
18.08.25 ⏸️ 🤫🙏🙌
•Utrogestan - plamienie w 7HBD
•Acard•Pueria Duo•OMEGA3•Asertin
19.08.25 •BETA 720,69
21.08.25 •BETA 1488
01.09.25 • 1 wizyta 4,4 🐛mm z ❤️
10.09.25 • 7+1 HBD 10,6mm🪲😍
24.09.25 • 9+2 HBD 2,7 cm 🦐 172 ❤️
13.10.25• I prenki: ryzyko preeklampsji 1:24 😔 reszta - ryzyka niskie 😍
24.10.25 • Wizyta kontrolna 13+4. Dalsza diagnostyka w kierunku preeklampsji
14.11.225• Wizyta kontrolna 16+4
Wszystkie badania ok😍 -
Jeszcze co do wózka to nasz wózek taki 3 w 1 jest już w sumie po 6 dzieci i ta gondola w środku już mocno wyeksploatowana, ale sam wózek na dużych pompowanych kołach świetnie mi się prowadził. A totalnie nie umiem kierować takimi na malutkich kółeczkach. Więc wózka nie zmieniamy ale wypadałoby ten środek z gondoli wymienić 😃 i chyba się za to wezmę i kupię
-
W poprzedniej ciąży to miałam gdzieś właśnie w takim czasie już piękne zdjęcia z jajkami, nie mogę ich odszukać ale na tym przekroju międzyudowym od dołu już było doskonale widać 😄 2 tygodnie temu no było tam coś ale nie tak jak ostatnio. Mam nadzieję że mnie nie oszuka 😀
-
O super że wyjazd sie udal bez żadnych komplikacji ❤️Ccarolinaa wrote:Cześć dziewczyny ❤️długo się nie odzywałam bo miałam urlop i mniej zaglądałam na forum
byliśmy cały tydzień w Szkocji , było pięknie ale dużo chodzenia i wróciłam zmęczona :p jednak kondycja już nie tak i częste zadyszki .
U mnie aktualnie +3 kg , zaczynałam 56 teraz 59 z rana , także nie jest źle oby za szybko nie tyć 🫣
Proszę o wpisanie do kalendarza 📅 25.11 badanie u mojego lekarza i 2.12 połówkowe
Ja jeszcze nic nie kupuję , nawet nie wiem jaki chce wózek , totalnie nic , jakaś mała listę wyprawkowa mam ale ciągle do mnie nie dochodzi że naprawdę może być dobrze 🫣czekam na wizytę u lekarza jak na zbawienie bo już nerwy są , dobrze że mam detektor tętna …
Jak możecie to polećcie jakieś wózki i inne rzeczy , może na black friday bym się na coś skusiła
Ja właśnie w samolocie do Lizbony lecę na 3 dni z przyjaciółką 🙈
Ja dzisiaj chialam się z ważyć, ale waga nie działa, bateria sie w niej rozlała więc niewiem ile na + ale wydaje mi się, że nie duzo. Cały czas jestem w ruchu i w miarę normalnie sie odżywiam. Choć brzuch juz widac. Mam wizyte za tydzień to zobacze ile przybyło.
W poprzedniej ciazy przytyłam 18kg.
18.09.21- 13dpo ⏸ beta 84,65 prog 44,2
20.09.21- 15dpo beta 234,9
25.09.21- 20dpo beta 1676; prog 24,3
28.09.21 -pecherzyk ciazowy 0,88cm
18.10.21- 8+1 ❤ CRL 1,83cm 🥳
19.11.21 Prenatalne-ok, CRL 69,9mm💙
21.01.22 T22+1 Połówkowe 💙 486g
25.02.22 T27+1- 1100g
15.03.22 T29+5 -1700g
01.04.22 T32+1- 2125g III Prenatalne
22.04.22 T35+1- 2700g -
Hej dziewczyny

witam się z moim połówkowym brzuchem
https://ibb.co/j0wsSnN
W środę mamy już połówkowe, szok.
Totalnie nie wiem od czego zacząć w kontekście wyprawki. Jakbyście miały jakieś polecajki przy nadchodzących wyprzedażach to chętnie przygarnę
Co do kilogramów, to ja mam +2kg. Myślę, że pracowanie dalej i bardzo duży stres przez cały pierwszy trymestr się do tego dołożyły
dziecko ma już 300 g, więc rośnie zgodnie z normami
Kupiłam pierwsze body+spodenki i jest to urocze, ale jednocześnie przerażając, że dziecko tego rozmiaru musi ze mnie jakoś wyjść
Pisałyście o szpitalach i sprawdziłam sobie, że w szpitalach które biorę pod uwagę, są dostępne pokoje rodzinne. Wydaje mi się to super rozwiązanie, żeby mąż mógł ze mną zostać i żeby mieć trochę prywatności. U mnie jest to niewielki koszt bo 500 zł za 3 doby.
siesiepy, mon08kow, Yoanne, Kobea, Hermiona5, Lolcia37, Idawoll, Dorkaa87, Lianaa, Pomarańczowa, Tosik712 lubią tę wiadomość
-
Carolina cieszę się że wypad się udał! 😁
Ola wow! Już połowa i za chwilę badania! Ja się przyznam że nie mogę się doczekać tych badań. 🙈
Ola 🦋, Ccarolinaa, Lianaa lubią tę wiadomość
walka o pierwsze 🦕 od 7.2022, bez zabezpieczenia od 2019
01.24 LEEP szyjki macicy (CINIII i HPV)
07.24 puste jaja płodowe 💔💔
9 x letrozol ❌
30♀️34♂️
◾PCOS, mała tarczyca, arytmia, łuszczyca, APCA i Castle, hiperlipoproteinemia
◾KIR AA, PAI hetero, MTHFR C677 hetero
◾crossmatch 25,3%
◾MSOME: 0% + 1%
03.25 IMSI 💉13MII →1❄️ 5BB
04.25 FET beta 10dpt <0,1
05.25 IMSI + FertileChip💉14MII→1❄️ 3AB
🌈naturals po scratchingu
30.07 ⏸️
accofil, neoparin, acard, encorton, luteina →neoparin 0,6
łożysko częściowo przodujące

-
Ojjj wczoraj nie wchodziłam na forum, a tu tyle tematów poruszyłyście 🙈 ale uf, nadrobiłam

Co do snu, to ja bardzo dobrze sypiam, jedynie czasem budzę się na siku, ale raczej już przesypiam noce.
Co do kg to mam póki co +3,5 kg 💪
Jeśli chodzi o szpital, to w tym, w którym planuje rodzić jest tylko i wyłącznie możliwość odwiedzin w specjalnym pokoju odwiedzin. Są plusy i minusy… plusy bo obcy ludzie na sali się nie kręcą, a minusy to to, że mąż nie może wejść i trzeba iść do pokoju odwiedzin, gdzie ponoć sporo ludzi się zbiera i może to być niekomfortowe. W tym roku zrobili też 2-3 sale rodzinne, 200 zł za dobę więc jeśli tylko będzie wolna to na pewno chciałabym skorzystać.
Wózki oglądamy, natomiast najbardziej podoba mi się Venicci Upline 2. Ma super wentylację w gondoli i amortyzację. Nadaje się też dla wysokich osób.
Chusta - zakochałam się w elastycznej the sling, myślałam, ze uda się taniej kupić na BF, ale chyba nie zapowiada się promo akurat tych chust.
Dostawka - któraś z dziewczyn tutaj polecała Lionelo Luna, to chyba będzie pierwszy mój zakup dla bobasa
Zaczynamy dostawać różne „wyprawki” od znajomych, ale zaczynam się czuć jak śmietnik… Może to będzie niegrzeczne, ale myślę że zacznę odmawiać tych darów. Co o tym myślicie? Jestem już przytłoczona tą ilością, jeszcze dziecka nie ma na świecie a ja mam pełno kartonów po prostu WSZYSTKIEGO….
-
U mnie również koszt 500 zł za 3 doby 🙂Ola 🦋 wrote:Hej dziewczyny

Totalnie nie wiem od czego zacząć w kontekście wyprawki. Jakbyście miały jakieś polecajki przy nadchodzących wyprzedażach to chętnie przygarnę
Co do kilogramów, to ja mam +2kg. Myślę, że pracowanie dalej i bardzo duży stres przez cały pierwszy trymestr się do tego dołożyły
Kupiłam pierwsze body+spodenki i jest to urocze, ale jednocześnie przerażając, że dziecko tego rozmiaru musi ze mnie jakoś wyjść
Pisałyście o szpitalach i sprawdziłam sobie, że w szpitalach które biorę pod uwagę, są dostępne pokoje rodzinne. Wydaje mi się to super rozwiązanie, żeby mąż mógł ze mną zostać i żeby mieć trochę prywatności. U mnie jest to niewielki koszt bo 500 zł za 3 doby.
Ola 🦋 lubi tę wiadomość
27👩🧔28
PCOS
🩷 06.2024
💔💔 01.06.2025 👼👼
⏸️ 08.2025
🩵 04.2026 -
Ja patrzę na espiro wcześniej Miloo teraz Code. Raz że po prostu mi się podobają, a dwa daje dużo dodatków w cenie 😄 a Code ma jakiś super system składania spacerówki plus samaw sobie jest wysoka więc fajnie jakby jednak starczyła na dłużej
bo wszędzie słyszę że i tak trzeba szybko kupić 2 wózek, a chciałabym znaleźć coś jak najbardziej uniwersalnego
-
Ola 🦋 wrote:Hej dziewczyny

Ola piękny brzusio 🥰
Co do rozmiaru dziecka to pamiętam jak po porodzie patrzyłam na córkę i zastanawiałam się jak ona się zmieściła w moim brzuchu 🤣 miałam mały brzuch, ona tylko ważyła 2600g i wręcz niewyobrażalne było dla mnie jak musiała tam być pościskana w środku 😅
Ola 🦋 lubi tę wiadomość
-
mon08kow wrote:Ojjj wczoraj nie wchodziłam na forum, a tu tyle tematów poruszyłyście 🙈 ale uf, nadrobiłam

Co do snu, to ja bardzo dobrze sypiam, jedynie czasem budzę się na siku, ale raczej już przesypiam noce.
Co do kg to mam póki co +3,5 kg 💪
Jeśli chodzi o szpital, to w tym, w którym planuje rodzić jest tylko i wyłącznie możliwość odwiedzin w specjalnym pokoju odwiedzin. Są plusy i minusy… plusy bo obcy ludzie na sali się nie kręcą, a minusy to to, że mąż nie może wejść i trzeba iść do pokoju odwiedzin, gdzie ponoć sporo ludzi się zbiera i może to być niekomfortowe. W tym roku zrobili też 2-3 sale rodzinne, 200 zł za dobę więc jeśli tylko będzie wolna to na pewno chciałabym skorzystać.
Wózki oglądamy, natomiast najbardziej podoba mi się Venicci Upline 2. Ma super wentylację w gondoli i amortyzację. Nadaje się też dla wysokich osób.
Chusta - zakochałam się w elastycznej the sling, myślałam, ze uda się taniej kupić na BF, ale chyba nie zapowiada się promo akurat tych chust.
Dostawka - któraś z dziewczyn tutaj polecała Lionelo Luna, to chyba będzie pierwszy mój zakup dla bobasa
Zaczynamy dostawać różne „wyprawki” od znajomych, ale zaczynam się czuć jak śmietnik… Może to będzie niegrzeczne, ale myślę że zacznę odmawiać tych darów. Co o tym myślicie? Jestem już przytłoczona tą ilością, jeszcze dziecka nie ma na świecie a ja mam pełno kartonów po prostu WSZYSTKIEGO….
Te podarunki na pewno wynikają z dobrej woli, ale jeśli coś Ci się nie podoba to faktycznie po prostu nie przyjmuj rzeczy zbędnych i tyle 🤷🏻♀️ albo powiedz, że przejrzysz zawartość i oddasz to czego nie potrzebujesz -
Hej. U mnie dziś intensywny dzień i najchętniej już bym poszła spać, pierw zakupy a później pogrzeb cioci ( siostra babci).
Bezsenność na razie mi nie doskwiera ale czasami budzę się kilka razy w nocy, zaś rano wstaję o 7 bez problemu gdzie wcześniej mogłabym spać do 10.
Kupiłam dzisiaj pierwsze 2 szt body zapinanych kopertowo i więcej nie kupuję bo później będę miała za dużo. -
Ja jestem dobra mówiłam że jeszcze nic nie kupiłam tak dziś pojechałam z mężem do bobo wózki i kupiłam wózek vennici upline 2 brown i do tego fotelik do auta 🫣 troszke wózków sprawdzałam ten najlepiej mi się prowadził i podobał
także najdroższe chyba zakupy za mną .🫣dobrze że rabat fajny dostaliśmy :p
Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 listopada, 20:24
Hermiona5, mon08kow, HimalayanDream, lady_89, kasia97, Lianaa, Pomarańczowa, Dorkaa87, Świeżynka97, Angellka, Tosik712 lubią tę wiadomość
👩🏻 35 🧔🏻 37
👶11.2018
Starania o drugie👶
od: 04.23
❌️MTHFR_1298A- hetero
❌️PAI-1 4G hetero
❌️AMH- 0,711 > 0,758
✅️MUCHA- negatywna
✅️Białko wolne s 78,2%
✅️PPJ ANA 1 ujemne
✅️Komórki NK 9%
✅️Zespół antyfosfolipidowy-ujemny
✅️Trombofilia wrodzona-ujemne
✅️Kariotyp-prawidłowy XX XY
✅️Histeroskopia-CD-138-brak stanu zapalnego
08.23 poronienie puste jajo płodowe💔
12.23cb💔
07.24Aniołek 9+1(zatrzymany 6+3)💔
09.24cb💔
IN VITRO GAMETA
Punkcja -7pobrano- 5 dojrzałych- mamy :
3.1.1❄️ 4.2.2❄️ zdrowe okruszki po PGT-A
🙏
FET I 27.06 4.2.2 10dpt beta 8,8 cb💔
FET II 30.07.25 3.1.1 7dpt ⏸️ 10dpt -330🍀 12dpt- 678 🍀14dpt- 1506🍀26dpt- 27360🍀27dpt- 0,39cm kruszynki z
9.09- 1,92cm bobo 
8.10- prenatalne 6,5 cm kruszynki
Niskie ryzyka, panorama -zdrowa dziewczynka

-
Super! Też chcemy ten wózek kupić, za ile udało Wam się kupić?Ccarolinaa wrote:Ja jestem dobra mówiłam że jeszcze nic nie kupiłam tak dziś pojechałam z mężem do bobo wózki i kupiłam wózek vennici upalone 2 brown i do tego fotelik do auta 🫣 troszke wózków sprawdzałam ten najlepiej mi się prowadził i podobał
także najdroższe chyba zakupy za mną .🫣dobrze że rabat fajny dostaliśmy :p
Ccarolinaa lubi tę wiadomość