X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne 🌷KWIETNIOWE MAMY 2026 🌸
Odpowiedz

🌷KWIETNIOWE MAMY 2026 🌸

Oceń ten wątek:
  • Ccarolinaa Autorytet

Wysłany: 15 listopada, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny ❤️długo się nie odzywałam bo miałam urlop i mniej zaglądałam na forum :) byliśmy cały tydzień w Szkocji , było pięknie ale dużo chodzenia i wróciłam zmęczona :p jednak kondycja już nie tak i częste zadyszki .
    U mnie aktualnie +3 kg , zaczynałam 56 teraz 59 z rana , także nie jest źle oby za szybko nie tyć 🫣
    Proszę o wpisanie do kalendarza 📅 25.11 badanie u mojego lekarza i 2.12 połówkowe :)
    Ja jeszcze nic nie kupuję , nawet nie wiem jaki chce wózek , totalnie nic , jakaś mała listę wyprawkowa mam ale ciągle do mnie nie dochodzi że naprawdę może być dobrze 🫣czekam na wizytę u lekarza jak na zbawienie bo już nerwy są , dobrze że mam detektor tętna …
    Jak możecie to polećcie jakieś wózki i inne rzeczy , może na black friday bym się na coś skusiła :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 listopada, 11:00

Lianaa, Angellka, Hermiona5, Tosik712 lubią tę wiadomość

👩🏻 35 🧔🏻 37
    👶11.2018
    Starania o drugie👶
    od: 04.23
    ❌️MTHFR_1298A- hetero
    ❌️PAI-1 4G hetero
    ❌️AMH- 0,711 > 0,758
    ✅️MUCHA- negatywna
    ✅️Białko wolne s 78,2%
    ✅️PPJ ANA 1 ujemne
    ✅️Komórki NK 9%
    ✅️Zespół antyfosfolipidowy-ujemny
    ✅️Trombofilia wrodzona-ujemne
    ✅️Kariotyp-prawidłowy XX XY
    ✅️Histeroskopia-CD-138-brak stanu zapalnego
    08.23 poronienie puste jajo płodowe💔
    12.23cb💔
    07.24Aniołek 9+1(zatrzymany 6+3)💔
    09.24cb💔
    IN VITRO GAMETA
    Punkcja -7pobrano- 5 dojrzałych- mamy :
    3.1.1❄️ 4.2.2❄️ zdrowe okruszki po PGT-A <3🙏
    FET I 27.06 4.2.2 10dpt beta 8,8 cb💔
    FET II 30.07.25 3.1.1 7dpt ⏸️ 10dpt -330🍀 12dpt- 678 🍀14dpt- 1506🍀26dpt- 27360🍀27dpt- 0,39cm kruszynki z <3 9.09- 1,92cm bobo <3
    8.10- prenatalne 6,5 cm kruszynki <3
    Niskie ryzyka, panorama -zdrowa dziewczynka <3
    preg.png
  • Lolcia37 Autorytet

Wysłany: 15 listopada, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie 2 kg na plusie, w pierwszej i drugiej ciąży przytyłam 10 kg dla mnie to tak optymalnie było, bo po porodach te 10 kg znikało wraz z dzieckiem, wodami, łożyskiem. Tylko wyglądałam inaczej bo jednak brzuch taki rozciągnięty i ta skóra mi taka zwisająca trochę na brzuchu została.
    Ja to nie mam problemu z bezsennością wręcz mam odwrotny problem bo córka ma ciągle 1 pobudkę w nocy i czasem się schodzi 1-1,5h a mi się tak chce spać a tu wstawać muszę.

04.2020 synek 💙
    08.2024 córeczka 🩷
    04.2026 czekamy na córeczkę 🩷

preg.png
  • Lolcia37 Autorytet

Wysłany: 15 listopada, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Limone wrote:
    Cześć. Ja jeszcze nic nie kupiłam z wyprawki. Za to ćwiczę ci dwa dni leciutko siłowo. Planuje zakupić dostęp do platformy Izabelli Dembińskiej, włączyć jogę dla ciężarnych i wybrać się na szkołę rodzenia. Będę miała trochę czasu bo od dziś wzięłam zwolnienie lekarskie. Idawoll piękny brzuszek, nie widać tych dodatkowych kg. Chciałam też zaktualizować swoje wizyty- 1.12 mam badania prenatalne połówkowe, trochę wcześniej badanie echo serca płodu- 25.11.

Ale mam jedna zagwozdkę. Odbyłam dziś wizytę u lekarza prowadzącego. Wszystko w porządku chociaż zdziwiło mnie, że nie ocenił uderzeń serca (bo będzie Pani miała niedługo echo serca) i nie oszacował wagi dziecka ale zaskoczył mnie jedną kwestią: patrząc z profilu stwierdził, że wygląda mu na chłopca. Próbował spojrzeć jeszcze z innej perspektywy ale mu się nie udało. W 16 tc odbyliśmy wizytę u dobrego znajomego-ginekologa z super sprzętem- widział płeć żeńską. Pooglądał też bardzo dokładnie inne narządy- jakość ja na badaniach prenatalnych. Widział dziecko z każdego kąta i ułożenia. Przekazał nam milion zdjęć z tego badania. W NIFTy też wyszła w 11 tc dziewczynka. Skupiać się na temacie i analizować do badań połówkowych (1.12) czy całkiem odpuścić temat? :)
    U mnie z nifty wyszła dziewczynka i ja się tego trzymam, bo jak robiłam w pierwszej ciąży harmony to wyszedł chłopiec i chłopie jest, tak samo w drugiej ciąży robiłam nifty i wyszła dziewczynka i jest dziewczynka. Nie pokazywałam prowadzącemu wyników nifty i on na 2 usg mówił mi, że bardziej skłania się ku chłopcu. Nie sądzę, żeby test prenatalny niepoprawnie określił płeć.

Limone lubi tę wiadomość

04.2020 synek 💙
    08.2024 córeczka 🩷
    04.2026 czekamy na córeczkę 🩷

preg.png
  • Pawix20 Przyjaciółka

Wysłany: 15 listopada, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lianaa wrote:
    Ja mam około 8 kg na plusie, brak ruchu przez zawirowania związane z ciążą zrobiły swoje no i również puchnę 🥹 woda w organizmie mi się zbiera. Nie jem jakoś super zdrowo, to kolejna rzecz. Ale mam odrzut od wielu rzeczy 😅

Wreszcie będę miała czas na uregulowanie spraw związanych z wyborem położnej, więc w przyszłym tygodniu jadę zaklepać.
    Co do wyprawki - jestem ostrożna, być może. Z wózkiem czekam do 7 miesiąca, z fotelikiem tak samo. Ubranka mam raptem kilka sztuk, bliżej rozwiązania będę kompletować już wszystko. Jedyne co, to mieszkanie przeszło o przechodzi metamorfozę, by pomieścić się z bobo na pokładzie 😅

Jak tak sobie myślę, to nadal mi się wydaje, że jednak jest to chłopak. Jednak USG prenatalne jest bardziej wiarygodne, choć było robione o wiele wcześniej . Więc na razie w brzuchu jest nadal syn , moja głowa się asekuruje 😁

Tak jest bardziej dokładne ale na początku te narządy są bardzo podobne do siebie 🙈
    Dziwię się że wg jakiś lekarz na pierwszych dał 100% pewności co do płci bo ja miałam tylko 65% 😅 mój mąż nadal ma cichą nadzieję, że u nas jednak będzie dziewczynka ( nastawił się po stracie dwóch )

27👩🧔28
    PCOS
    🩷 06.2024
    💔💔 01.06.2025 👼👼
    ⏸️ 08.2025
    🩵 04.2026
  • Kobea Autorytet

Wysłany: 15 listopada, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie no nipty badają wolne dna płodowe, musiałaby być jakaś niefajna pomyłka żeby wyszło coś innego 🙂

Co do wózków to z takich polecanych był roan ivi na wioski, dużo osób też chwali venici 🙂 te wózki rzeczywiście dość trwałe jak je oglądałam bo np anex kiepski bardzo. Ja mam cybexa priama i bardzo sobie chwalę bo jest nadal jak nowy, świetnie się prowadzi i trzyma też cenę także po drugim go sprzedam 🙂

Ja dziś mam dzień randkowy, teraz z synkiem jestem na kawie a potem pierwszy raz z mężem idziemy sobie do restauracji sami 🙂

U mnie waga 4kg na plusie, nie ma się co przejmować. Będzie się latało z wózkiem po porodzie to spadnie ☺️ mi się marzy już trening siłowy no ale jeszcze sobie chwilę poczekam. Moja mama tyła po 30kg takze mogłobyc gorzej 😄

Lianaa, Angellka, Tosik712 lubią tę wiadomość

2 poronienia, 11tc i 7tc.
    age.png

preg.png
  • Lianaa Autorytet

Wysłany: 15 listopada, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pawix20 wrote:
    Tak jest bardziej dokładne ale na początku te narządy są bardzo podobne do siebie 🙈
    Dziwię się że wg jakiś lekarz na pierwszych dał 100% pewności co do płci bo ja miałam tylko 65% 😅 mój mąż nadal ma cichą nadzieję, że u nas jednak będzie dziewczynka ( nastawił się po stracie dwóch )

Dał 80% ale gdzie nie czytałam, to było takie „no 80% to już taki pewniak” więc założyłam, że to tak duże prawdopodobieństwo, że cud by to musiał zmienić 😅 jedyne co, to nurtowało mnie na 1 prenkach,jak ocenił tak dobrze płeć, skoro młody leżał…bokiem. Badanie trwało długo, nie chciał się ułożyć, 3 razy podchodziłam do tego USG, musiałam spacerować i widziałam, że lekarz był nie w sosie. Na razie dalej mam w brzuchu Daniela a czas pokaże 🤣

Ja dziś mam babskie wychodne, spotykam się z dwoma koleżankami. Troszkę się odmóżdżę i miło spędzę czas ☺️

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 listopada, 11:34

Pawix20, Kobea lubią tę wiadomość

📝Agata
    👩🏼‍💼31 🤵🏽 28 🗓️4 CS
    💊Asertin💊Pueria Uno💊Omega3

18.08.25 ⏸️ 🤫🙏🙌
    •Utrogestan - plamienie w 7HBD
    •Acard•Pueria Duo•OMEGA3•Asertin
    19.08.25 •BETA 720,69
    21.08.25 •BETA 1488
    01.09.25 • 1 wizyta 4,4 🐛mm z ❤️
    10.09.25 • 7+1 HBD 10,6mm🪲😍
    24.09.25 • 9+2 HBD 2,7 cm 🦐 172 ❤️
    13.10.25• I prenki: ryzyko preeklampsji 1:24 😔 reszta - ryzyka niskie 😍
    24.10.25 • Wizyta kontrolna 13+4. Dalsza diagnostyka w kierunku preeklampsji
    14.11.225• Wizyta kontrolna 16+4
    Wszystkie badania ok😍
  • Truskawkowykompot Autorytet

Wysłany: 15 listopada, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeszcze co do wózka to nasz wózek taki 3 w 1 jest już w sumie po 6 dzieci i ta gondola w środku już mocno wyeksploatowana, ale sam wózek na dużych pompowanych kołach świetnie mi się prowadził. A totalnie nie umiem kierować takimi na malutkich kółeczkach. Więc wózka nie zmieniamy ale wypadałoby ten środek z gondoli wymienić 😃 i chyba się za to wezmę i kupię

preg.png
  • Pawix20 Przyjaciółka

Wysłany: 15 listopada, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie wózek Muuvo po córce, nosidełko cybex również po niej 🙂 listę na Gemini już mam w koszyku, ubranka na sam koniec czyli luty/marzec

Tosik712 lubi tę wiadomość

27👩🧔28
    PCOS
    🩷 06.2024
    💔💔 01.06.2025 👼👼
    ⏸️ 08.2025
    🩵 04.2026
  • Kobea Autorytet

Wysłany: 15 listopada, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W poprzedniej ciąży to miałam gdzieś właśnie w takim czasie już piękne zdjęcia z jajkami, nie mogę ich odszukać ale na tym przekroju międzyudowym od dołu już było doskonale widać 😄 2 tygodnie temu no było tam coś ale nie tak jak ostatnio. Mam nadzieję że mnie nie oszuka 😀

2 poronienia, 11tc i 7tc.
    age.png

preg.png
  • Angellka Autorytet

Wysłany: 15 listopada, 13:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ccarolinaa wrote:
    Cześć dziewczyny ❤️długo się nie odzywałam bo miałam urlop i mniej zaglądałam na forum :) byliśmy cały tydzień w Szkocji , było pięknie ale dużo chodzenia i wróciłam zmęczona :p jednak kondycja już nie tak i częste zadyszki .
    U mnie aktualnie +3 kg , zaczynałam 56 teraz 59 z rana , także nie jest źle oby za szybko nie tyć 🫣
    Proszę o wpisanie do kalendarza 📅 25.11 badanie u mojego lekarza i 2.12 połówkowe :)
    Ja jeszcze nic nie kupuję , nawet nie wiem jaki chce wózek , totalnie nic , jakaś mała listę wyprawkowa mam ale ciągle do mnie nie dochodzi że naprawdę może być dobrze 🫣czekam na wizytę u lekarza jak na zbawienie bo już nerwy są , dobrze że mam detektor tętna …
    Jak możecie to polećcie jakieś wózki i inne rzeczy , może na black friday bym się na coś skusiła :)
    O super że wyjazd sie udal bez żadnych komplikacji ❤️
    Ja właśnie w samolocie do Lizbony lecę na 3 dni z przyjaciółką 🙈

Ja dzisiaj chialam się z ważyć, ale waga nie działa, bateria sie w niej rozlała więc niewiem ile na + ale wydaje mi się, że nie duzo. Cały czas jestem w ruchu i w miarę normalnie sie odżywiam. Choć brzuch juz widac. Mam wizyte za tydzień to zobacze ile przybyło.
    W poprzedniej ciazy przytyłam 18kg.

preg.png
    18.09.21- 13dpo ⏸ beta 84,65 prog 44,2
    20.09.21- 15dpo beta 234,9
    25.09.21- 20dpo beta 1676; prog 24,3
    28.09.21 -pecherzyk ciazowy 0,88cm
    18.10.21- 8+1 ❤ CRL 1,83cm 🥳
    19.11.21 Prenatalne-ok, CRL 69,9mm💙
    21.01.22 T22+1 Połówkowe 💙 486g
    25.02.22 T27+1- 1100g
    15.03.22 T29+5 -1700g
    01.04.22 T32+1- 2125g III Prenatalne
    22.04.22 T35+1- 2700g
  • Ola 🦋 Koleżanka

Wysłany: 15 listopada, 13:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny :)

witam się z moim połówkowym brzuchem :)

https://ibb.co/j0wsSnN

W środę mamy już połówkowe, szok.

Totalnie nie wiem od czego zacząć w kontekście wyprawki. Jakbyście miały jakieś polecajki przy nadchodzących wyprzedażach to chętnie przygarnę ;)

Co do kilogramów, to ja mam +2kg. Myślę, że pracowanie dalej i bardzo duży stres przez cały pierwszy trymestr się do tego dołożyły :/ dziecko ma już 300 g, więc rośnie zgodnie z normami

Kupiłam pierwsze body+spodenki i jest to urocze, ale jednocześnie przerażając, że dziecko tego rozmiaru musi ze mnie jakoś wyjść :D

Pisałyście o szpitalach i sprawdziłam sobie, że w szpitalach które biorę pod uwagę, są dostępne pokoje rodzinne. Wydaje mi się to super rozwiązanie, żeby mąż mógł ze mną zostać i żeby mieć trochę prywatności. U mnie jest to niewielki koszt bo 500 zł za 3 doby.

siesiepy, mon08kow, Yoanne, Kobea, Hermiona5, Lolcia37, Idawoll, Dorkaa87, Lianaa, Pomarańczowa, Tosik712 lubią tę wiadomość

👩29 & 👦🏼 31

04.2025 - strata w 8t4d 👼

24.09 - prenatalne - wszystko pięknie - czekamy na chłopaka 💙🥰
    25.09 - FeliaTest - wszystko dobrze
    19.11.2025 - badania połówkowe

TP: 03.04.2026

💊Pueria Duo, Acard 150

preg.png
  • siesiepy Autorytet

Wysłany: 15 listopada, 13:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Carolina cieszę się że wypad się udał! 😁

Ola wow! Już połowa i za chwilę badania! Ja się przyznam że nie mogę się doczekać tych badań. 🙈

Ola 🦋, Ccarolinaa, Lianaa lubią tę wiadomość

walka o pierwsze 🦕 od 7.2022, bez zabezpieczenia od 2019
    01.24 LEEP szyjki macicy (CINIII i HPV)
    07.24 puste jaja płodowe 💔💔
    9 x letrozol ❌

30♀️34♂️
    ◾PCOS, mała tarczyca, arytmia, łuszczyca, APCA i Castle, hiperlipoproteinemia
    ◾KIR AA, PAI hetero, MTHFR C677 hetero
    ◾crossmatch 25,3%
    ◾MSOME: 0% + 1%

03.25 IMSI 💉13MII →1❄️ 5BB
    04.25 FET beta 10dpt <0,1
    05.25 IMSI + FertileChip💉14MII→1❄️ 3AB

🌈naturals po scratchingu
    30.07 ⏸️
    accofil, neoparin, acard, encorton, luteina →neoparin 0,6
    łożysko częściowo przodujące
    preg.png
  • mon08kow Ekspertka

Wysłany: 15 listopada, 13:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ojjj wczoraj nie wchodziłam na forum, a tu tyle tematów poruszyłyście 🙈 ale uf, nadrobiłam :)

Co do snu, to ja bardzo dobrze sypiam, jedynie czasem budzę się na siku, ale raczej już przesypiam noce.

Co do kg to mam póki co +3,5 kg 💪

Jeśli chodzi o szpital, to w tym, w którym planuje rodzić jest tylko i wyłącznie możliwość odwiedzin w specjalnym pokoju odwiedzin. Są plusy i minusy… plusy bo obcy ludzie na sali się nie kręcą, a minusy to to, że mąż nie może wejść i trzeba iść do pokoju odwiedzin, gdzie ponoć sporo ludzi się zbiera i może to być niekomfortowe. W tym roku zrobili też 2-3 sale rodzinne, 200 zł za dobę więc jeśli tylko będzie wolna to na pewno chciałabym skorzystać.

Wózki oglądamy, natomiast najbardziej podoba mi się Venicci Upline 2. Ma super wentylację w gondoli i amortyzację. Nadaje się też dla wysokich osób.

Chusta - zakochałam się w elastycznej the sling, myślałam, ze uda się taniej kupić na BF, ale chyba nie zapowiada się promo akurat tych chust.

Dostawka - któraś z dziewczyn tutaj polecała Lionelo Luna, to chyba będzie pierwszy mój zakup dla bobasa :)

Zaczynamy dostawać różne „wyprawki” od znajomych, ale zaczynam się czuć jak śmietnik… Może to będzie niegrzeczne, ale myślę że zacznę odmawiać tych darów. Co o tym myślicie? Jestem już przytłoczona tą ilością, jeszcze dziecka nie ma na świecie a ja mam pełno kartonów po prostu WSZYSTKIEGO….

20 CS :) Po drodze: CB 💔, udrożnienie jajowodu ✅stymulacje letrozolem, potwierdzone monitoringiem ✅

09.08. 11dpo - ⏸️upragnione dwie kreski! <3
    💚 12.08. beta - 311 <3 💚 14.08. beta - 928 <3 💚 16.08. beta - 3061 <3

preg.png
  • Pawix20 Przyjaciółka

Wysłany: 15 listopada, 14:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola 🦋 wrote:

Totalnie nie wiem od czego zacząć w kontekście wyprawki. Jakbyście miały jakieś polecajki przy nadchodzących wyprzedażach to chętnie przygarnę ;)

Co do kilogramów, to ja mam +2kg. Myślę, że pracowanie dalej i bardzo duży stres przez cały pierwszy trymestr się do tego dołożyły :/ dziecko ma już 300 g, więc rośnie zgodnie z normami

Kupiłam pierwsze body+spodenki i jest to urocze, ale jednocześnie przerażając, że dziecko tego rozmiaru musi ze mnie jakoś wyjść :D

Pisałyście o szpitalach i sprawdziłam sobie, że w szpitalach które biorę pod uwagę, są dostępne pokoje rodzinne. Wydaje mi się to super rozwiązanie, żeby mąż mógł ze mną zostać i żeby mieć trochę prywatności. U mnie jest to niewielki koszt bo 500 zł za 3 doby.
    U mnie również koszt 500 zł za 3 doby 🙂

Ola 🦋 lubi tę wiadomość

27👩🧔28
    PCOS
    🩷 06.2024
    💔💔 01.06.2025 👼👼
    ⏸️ 08.2025
    🩵 04.2026
  • goska318 Koleżanka

Wysłany: 15 listopada, 14:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja patrzę na espiro wcześniej Miloo teraz Code. Raz że po prostu mi się podobają, a dwa daje dużo dodatków w cenie 😄 a Code ma jakiś super system składania spacerówki plus samaw sobie jest wysoka więc fajnie jakby jednak starczyła na dłużej :D bo wszędzie słyszę że i tak trzeba szybko kupić 2 wózek, a chciałabym znaleźć coś jak najbardziej uniwersalnego ;)

06.2025 - I IVF - 3 ❄️
    07.2025 - FET - ❌️
    08.2025 - FET - 6dpt ⏸️ 10dpt -BHCG-200, 14dpt -BHCG-735
    26.08 (5+4) 🫧 ciążowy i żółtkowy
    05.09 (7+0) - CRL 0,89cm, ❤️
    09.10 (11+6) - FeliaTest, zdrowa 🩷
    13.10 (12+3) - USG prenatalne wszystko ok
    08.12 (20+3) - USG połówkowe ⌛️

preg.png
  • Hermiona5 Autorytet

Wysłany: 15 listopada, 15:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola 🦋 wrote:

Ola piękny brzusio 🥰

Co do rozmiaru dziecka to pamiętam jak po porodzie patrzyłam na córkę i zastanawiałam się jak ona się zmieściła w moim brzuchu 🤣 miałam mały brzuch, ona tylko ważyła 2600g i wręcz niewyobrażalne było dla mnie jak musiała tam być pościskana w środku 😅

Ola 🦋 lubi tę wiadomość

94’ 👫 94’
    03.2023 córeczka 💖

29.07 ⏸️ 12dpo
    20.08 5mm 🦐
    15.09 4cm ❤️
    30.09 I prenatalne - ryzyka niskie
    25.11 połówkowe 🤞

preg.png
  • Hermiona5 Autorytet

Wysłany: 15 listopada, 15:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mon08kow wrote:
    Ojjj wczoraj nie wchodziłam na forum, a tu tyle tematów poruszyłyście 🙈 ale uf, nadrobiłam :)

Co do snu, to ja bardzo dobrze sypiam, jedynie czasem budzę się na siku, ale raczej już przesypiam noce.

Co do kg to mam póki co +3,5 kg 💪

Jeśli chodzi o szpital, to w tym, w którym planuje rodzić jest tylko i wyłącznie możliwość odwiedzin w specjalnym pokoju odwiedzin. Są plusy i minusy… plusy bo obcy ludzie na sali się nie kręcą, a minusy to to, że mąż nie może wejść i trzeba iść do pokoju odwiedzin, gdzie ponoć sporo ludzi się zbiera i może to być niekomfortowe. W tym roku zrobili też 2-3 sale rodzinne, 200 zł za dobę więc jeśli tylko będzie wolna to na pewno chciałabym skorzystać.

Wózki oglądamy, natomiast najbardziej podoba mi się Venicci Upline 2. Ma super wentylację w gondoli i amortyzację. Nadaje się też dla wysokich osób.

Chusta - zakochałam się w elastycznej the sling, myślałam, ze uda się taniej kupić na BF, ale chyba nie zapowiada się promo akurat tych chust.

Dostawka - któraś z dziewczyn tutaj polecała Lionelo Luna, to chyba będzie pierwszy mój zakup dla bobasa :)

Zaczynamy dostawać różne „wyprawki” od znajomych, ale zaczynam się czuć jak śmietnik… Może to będzie niegrzeczne, ale myślę że zacznę odmawiać tych darów. Co o tym myślicie? Jestem już przytłoczona tą ilością, jeszcze dziecka nie ma na świecie a ja mam pełno kartonów po prostu WSZYSTKIEGO….

Te podarunki na pewno wynikają z dobrej woli, ale jeśli coś Ci się nie podoba to faktycznie po prostu nie przyjmuj rzeczy zbędnych i tyle 🤷🏻‍♀️ albo powiedz, że przejrzysz zawartość i oddasz to czego nie potrzebujesz

94’ 👫 94’
    03.2023 córeczka 💖

29.07 ⏸️ 12dpo
    20.08 5mm 🦐
    15.09 4cm ❤️
    30.09 I prenatalne - ryzyka niskie
    25.11 połówkowe 🤞

preg.png
  • lady_89 Przyjaciółka

Wysłany: 15 listopada, 18:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej. U mnie dziś intensywny dzień i najchętniej już bym poszła spać, pierw zakupy a później pogrzeb cioci ( siostra babci).
    Bezsenność na razie mi nie doskwiera ale czasami budzę się kilka razy w nocy, zaś rano wstaję o 7 bez problemu gdzie wcześniej mogłabym spać do 10.
    Kupiłam dzisiaj pierwsze 2 szt body zapinanych kopertowo i więcej nie kupuję bo później będę miała za dużo.

starania od 2013 roku
    04.2021 💔poronienie samoistne

2025 pierwsze ivf
    26.05.25 punkcja
    29.07.25 pierwszy transfer
    09.08.25 beta 169
    12.08.25 beta 611
    21.08.25 pierwsze USG i💖
    08.09.25 CRL 1.95 cm
    15.09.25 CRL3.03 cm i 💖177/min
    07.10.25 Badania prenatalne

preg.png
  • Ccarolinaa Autorytet

Wysłany: 15 listopada, 18:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jestem dobra mówiłam że jeszcze nic nie kupiłam tak dziś pojechałam z mężem do bobo wózki i kupiłam wózek vennici upline 2 brown i do tego fotelik do auta 🫣 troszke wózków sprawdzałam ten najlepiej mi się prowadził i podobał :) także najdroższe chyba zakupy za mną .🫣dobrze że rabat fajny dostaliśmy :p

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 listopada, 20:24

Hermiona5, mon08kow, HimalayanDream, lady_89, kasia97, Lianaa, Pomarańczowa, Dorkaa87, Świeżynka97, Angellka, Tosik712 lubią tę wiadomość

👩🏻 35 🧔🏻 37
    👶11.2018
    Starania o drugie👶
    od: 04.23
    ❌️MTHFR_1298A- hetero
    ❌️PAI-1 4G hetero
    ❌️AMH- 0,711 > 0,758
    ✅️MUCHA- negatywna
    ✅️Białko wolne s 78,2%
    ✅️PPJ ANA 1 ujemne
    ✅️Komórki NK 9%
    ✅️Zespół antyfosfolipidowy-ujemny
    ✅️Trombofilia wrodzona-ujemne
    ✅️Kariotyp-prawidłowy XX XY
    ✅️Histeroskopia-CD-138-brak stanu zapalnego
    08.23 poronienie puste jajo płodowe💔
    12.23cb💔
    07.24Aniołek 9+1(zatrzymany 6+3)💔
    09.24cb💔
    IN VITRO GAMETA
    Punkcja -7pobrano- 5 dojrzałych- mamy :
    3.1.1❄️ 4.2.2❄️ zdrowe okruszki po PGT-A <3🙏
    FET I 27.06 4.2.2 10dpt beta 8,8 cb💔
    FET II 30.07.25 3.1.1 7dpt ⏸️ 10dpt -330🍀 12dpt- 678 🍀14dpt- 1506🍀26dpt- 27360🍀27dpt- 0,39cm kruszynki z <3 9.09- 1,92cm bobo <3
    8.10- prenatalne 6,5 cm kruszynki <3
    Niskie ryzyka, panorama -zdrowa dziewczynka <3
    preg.png
  • mon08kow Ekspertka

Wysłany: 15 listopada, 19:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ccarolinaa wrote:
    Ja jestem dobra mówiłam że jeszcze nic nie kupiłam tak dziś pojechałam z mężem do bobo wózki i kupiłam wózek vennici upalone 2 brown i do tego fotelik do auta 🫣 troszke wózków sprawdzałam ten najlepiej mi się prowadził i podobał :) także najdroższe chyba zakupy za mną .🫣dobrze że rabat fajny dostaliśmy :p
    Super! Też chcemy ten wózek kupić, za ile udało Wam się kupić?

Ccarolinaa lubi tę wiadomość

20 CS :) Po drodze: CB 💔, udrożnienie jajowodu ✅stymulacje letrozolem, potwierdzone monitoringiem ✅

09.08. 11dpo - ⏸️upragnione dwie kreski! <3
    💚 12.08. beta - 311 <3 💚 14.08. beta - 928 <3 💚 16.08. beta - 3061 <3

preg.png
‹‹ 227 228 229 230 231
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Suchość pochwy - jakie mogę być jej przyczyny i jak sobie z nią radzić?

Problem z odpowiednim nawilżeniem pochwy dotyczy bardzo dużej liczby kobiet. Najczęściej problemy występują w okresie okołomenopauzalnym, ale z różnych przyczyn mogą pojawiać się na każdym etapie życia kobiety. Suchość pochwy może znacząco obniżać jakość życia seksualnego, z powodu bólu i dyskomfortu odczuwanego podczas zbliżeń... Skąd się bierze suchość pochwy? Jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Test owulacyjny. Jak działają testy owulacyjne i czy są skuteczne?

Testy owulacyjne są jednym z najprostszych narzędzi do samodzielnego wykrywania dni płodnych i zbliżającej się owulacji. Przeczytaj jak działają testy owulacyjne, jak je prawidłowo wykonać, ile kosztują i czy można im zaufać w 100%. Podpowiemy Ci również jak skutecznie zwiększyć działanie testów owulacyjnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko, niepłodność? - jak powiedzieć o tym innym?

Często bywa tak, że temat kłopotów z zajściem w ciążę jest owiany tajemnicą. Jak powiedzieć rodzinie i przyjaciołom o Waszych trudnych doświadczeniach związanych z przedłużającymi się staraniami o dziecko? Doświadczony psycholog, który na co dzień pracuje z parami zmagającymi się z niepłodnością - Justyna Kuczmierowska - proponuje napisanie listu. Sprawdź, co powinno znaleźć się w liście do bliskich osób. 

CZYTAJ WIĘCEJ