X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne 🌷KWIETNIOWE MAMY 2026 🌸
Odpowiedz

🌷KWIETNIOWE MAMY 2026 🌸

Oceń ten wątek:
  • Kobea Autorytet

Wysłany: 17 listopada, 08:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Baza obrotowa to zdecydowanie hit 🙂 no i fotelik wpinany do wózka też się sprawdza, do lekarza zawsze go tak brałam.

Ja polecam dzwonić i negocjować ceny w kilku sklepach, mi się tak udało kupić w bardzo dobrej cenie🙂

Muszę kupić fotelik dla starszego na kwiecień bo bazę musi oddać młodszemu bratu 😀 ale to już ten 15-50kg

Sikać chodzę cały czas. Dużo też pije ale czasem idę i tylko kilka kroplek...

2 poronienia, 11tc i 7tc.
    age.png

preg.png
  • dailydamn Autorytet

Wysłany: 17 listopada, 09:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejo 🩷

Zaczynamy 21tc. U mnie na ten moment +6kg. Z wyprawkowych większych rzeczy rzeczy mamy już wszystkie ubranka, fotelik z obrotową bazą, dostawkę, komodę, przewijak, kokon, wanienkę, album od memorable (cudowna pamiątka) i jakieś tam drobnice. W tym lub w przyszłym tygodniu planujemy kupić wózek. Takie mniejsze rzeczy powolutku kupuje, żeby na sam koniec nie zawalić się zakupami. Na l4 planuje pójść od marca. Mam nadzieję, że mała pozwoli mi pracować do prawie samego końca. Oczywiście, jeżeli się nie uda to szybciej odpuszczę. Od samego początku zero objawów ciąży. Gdyby nie usg, ruszający się bobas i rosnący brzuszek to bym nie powiedziała, że jestem w ciąży 🩷

D4-DA3-A7-F-349-E-4-EEC-A9-D8-AAFF5044702-D.jpg
    zmień rozmiar obrazu online

Yoanne, Ann35, Świeżynka97, Lianaa, Ccarolinaa, Pawix20, Siasi, Idawoll, krolik, Pomarańczowa, kasia97, HimalayanDream, eM 🌺, lady_89, mon08kow, Limone, Uda się, Kitana, Lolcia37, Dorkaa87, Tosik712 lubią tę wiadomość

👩🏼27 🧔🏻‍♂️31

🌸 25.07 - 10 dpo ⏸️
    🌸 26.07 - beta 46 🩷
    🌸 28.07 - beta 173 🩷
    🌸 31.07 - beta 882 🩷
    🌸 07.08 - beta 13501 🩷
    🌸13.08 - 3mm maleństwo z bijącym serduszkiem ❤️
    🌸01.09 - 2,2cm malutkiego człowieczka 💕
    🌸23.09 - prenatalne - 5,6 cm i 55 g naszego maluszka 🩷
    🌸28.09 - będzie dziewczynka! 🩷
    🌸30.10 - 200g córeczki 💕
    🌸18.11 - połówkowe

preg.png
  • Ccarolinaa Autorytet

Wysłany: 17 listopada, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie też aktualizacja brzuszka już coraz bardziej widoczny :) wczoraj poczulam pierwsze ruchy i wiem że to na pewno to🥹🥹takie wypychanie w dole brzucha to już nie tylko smyranie i motylki 🥹😍piękne uczucie ..
    Ja aktualnie szukam dostawki do łóżka gdyby któraś znalazła w fajnej promocji na black friday dawajcie znać :)! Najlepiej w beżu :)
    fb66e17dc6b73.jpghttps://zapodaj.net/plik-RNWWPy3wpS

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 listopada, 09:49

Lianaa, Siasi, Pawix20, dailydamn, Pomarańczowa, kasia97, krolik, Yoanne, mon08kow, Uda się, Kitana, Lolcia37, Dorkaa87, Tosik712 lubią tę wiadomość

👩🏻 35 🧔🏻 37
    👶11.2018
    Starania o drugie👶
    od: 04.23
    ❌️MTHFR_1298A- hetero
    ❌️PAI-1 4G hetero
    ❌️AMH- 0,711 > 0,758
    ✅️MUCHA- negatywna
    ✅️Białko wolne s 78,2%
    ✅️PPJ ANA 1 ujemne
    ✅️Komórki NK 9%
    ✅️Zespół antyfosfolipidowy-ujemny
    ✅️Trombofilia wrodzona-ujemne
    ✅️Kariotyp-prawidłowy XX XY
    ✅️Histeroskopia-CD-138-brak stanu zapalnego
    08.23 poronienie puste jajo płodowe💔
    12.23cb💔
    07.24Aniołek 9+1(zatrzymany 6+3)💔
    09.24cb💔
    IN VITRO GAMETA
    Punkcja -7pobrano- 5 dojrzałych- mamy :
    3.1.1❄️ 4.2.2❄️ zdrowe okruszki po PGT-A <3🙏
    FET I 27.06 4.2.2 10dpt beta 8,8 cb💔
    FET II 30.07.25 3.1.1 7dpt ⏸️ 10dpt -330🍀 12dpt- 678 🍀14dpt- 1506🍀26dpt- 27360🍀27dpt- 0,39cm kruszynki z <3 9.09- 1,92cm bobo <3
    8.10- prenatalne 6,5 cm kruszynki <3
    Niskie ryzyka, panorama -zdrowa dziewczynka <3
    preg.png
  • Lianaa Autorytet

Wysłany: 17 listopada, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dailydamn wrote:
    Hejo 🩷

Zaczynamy 21tc. U mnie na ten moment +6kg. Z wyprawkowych większych rzeczy rzeczy mamy już wszystkie ubranka, fotelik z obrotową bazą, dostawkę, komodę, przewijak, kokon, wanienkę, album od memorable (cudowna pamiątka) i jakieś tam drobnice. W tym lub w przyszłym tygodniu planujemy kupić wózek. Takie mniejsze rzeczy powolutku kupuje, żeby na sam koniec nie zawalić się zakupami. Na l4 planuje pójść od marca. Mam nadzieję, że mała pozwoli mi pracować do prawie samego końca. Oczywiście, jeżeli się nie uda to szybciej odpuszczę. Od samego początku zero objawów ciąży. Gdyby nie usg, ruszający się bobas i rosnący brzuszek to bym nie powiedziała, że jestem w ciąży 🩷

D4-DA3-A7-F-349-E-4-EEC-A9-D8-AAFF5044702-D.jpg
    zmień rozmiar obrazu online

Super, że dobrze się czujesz 🥹 piękny brzuszek!
    Wow, to Ty masz naprawdę poogarniane rzeczy wyprawkowe. Ja troszke ruszę z tematem po drugich prenatalnych 🥹

Siasi lubi tę wiadomość

📝Agata
    👩🏼‍💼31 🤵🏽 28 🗓️4 CS

18.08.25 ⏸️ 🤫🙏🙌
    •Utrogestan - plamienie w 7HBD
    •Acard•Pueria Duo•OMEGA3•Asertin
    19.08.25 •BETA 720,69
    21.08.25 •BETA 1488
    10.09.25 • 7+1 HBD 10,6mm z ❤️ 🪲
    24.09.25 • 9+2 HBD 2,7 cm 🦐 172 ❤️
    13.10.25• I prenki: ryzyka: preeklampsja 1:24; reszta:niskie 😍
    14.11.25• Wizyta 16+4 -wszystko ok!
    🔜 03.12.25• kontrola
    🔜 08.12.25• II prenatalne
  • Świeżynka97 Ekspertka

Wysłany: 17 listopada, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myślałam,że tylko ja mam taki problem z pęcherzem,dzisiaj w nocy wstawałam kilka razy,bo czułam,że pęcherz pełny,a za każdym razem tylko kilka kropelek.
    Co do fotelików to chyba ile ludzi tyle opinii. Nam szwagierka również poleciła avionauta, bo super lekki, pojechaliśmy do sklepu i już chcieliśmy go wziąć,a sprzedawca nam go totalnie odradził, pokazał nam różnice między innymi fotelikami i faktycznie,dopiero wtedy widzieliśmy,że wypada słabo w porównaniu z innymi i zdecydowaliśmy się na besafe z obrotową bazą (7 lat gwarancji, w razie kolizji czy stłuczki wymieniają na nowy), a baza dopasowuje się do każdego samochodu. Mąż cieszy się z niego do tej pory jak małe dziecko

Tosik712 lubi tę wiadomość

👩1997
    ➡️Pcos + IO
    👉Starania naturalne od 05.2023
    👉W klinice od 05.2025
    ✅05. 2025 CB 💔
    ✅06.2025 ✖️
    ✅07.2025 CLO+menopur⏸
    👶widzimy się w kwietniu 2026 🩷

preg.png
  • Siasi Autorytet

Wysłany: 17 listopada, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry w poniedziałek Ciocie.

Carolina, dailydamn piękne brzuszki. Super wyglądacie dziewczyny 🙂

My startujemy z małym remontem (malowanie pokoiku, zamówienie szaf na wymiar dla córy, wymiana rolet, chce przebudować schowek i jakieś inne bzdurki) po świętach. Tak samo wyprawka po świętach jak już szafy będą zamówione. Ja jestem z tych późniejszych ciąż na grupie więc mamy jeszcze dużo czasu. Na razie czytam Wasze polecajki i robię screeny. My będziemy kupować wszystko, bo to nasz pierwszy Bobas i nie mamy po kim dostać ciuszków czy innych. Ale nie musimy się martwić pieniędzmi więc to będzie czysta przyjemność.

Jutro wizyta i zobaczę mojego szkraba. Nie widziałam dwa tygodnie i już wjeżdża panika. Oprocz tego planuje odwiedzić ekipę w dwóch pracach, kupię jakieś dobre ciacho i chętnie ich zobaczę. W piatek mam imprezę firmową świąteczną już (🤪) więc też się cieszę.

Miłego dnia i tygodnia!

dailydamn, Ccarolinaa, Dorkaa87 lubią tę wiadomość

🧩 starania od 7.2024 o brakującego puzzelka.
    ⏸️ 04.2025
    💔 05.2025 8t4d smutny dzień mamy-łyżeczkowanie- zaśniad groniasty częściowy 👼

⏸️ 08.2025 Test pozytywny
    🦋 15.09 pierwsze USG- CRL 5,3mm i 💗
    🦋 1.10 Żeluś Haribo 2.22cm i 💗 172
    🦋 17.10 (11t2d) SANCO Nipt- zdrowa DZIEWCZYNKA 🙏🏻💗
    🦋 22.10 (12t1d) USG prenatalne I + Pappa- 5.6cm zdrowej córeczki, ryzyka niskie

preg.png
  • dailydamn Autorytet

Wysłany: 17 listopada, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lianaa wrote:
    Super, że dobrze się czujesz 🥹 piękny brzuszek!
    Wow, to Ty masz naprawdę poogarniane rzeczy wyprawkowe. Ja troszke ruszę z tematem po drugich prenatalnych 🥹

Zrobiłam sobie listę podzielona na kategorie: ubranka, spanie, kąpiel/przewijanie/pielęgnacja, alteczka, dodatki, karmienie, połóg/poród i skrupulatnie według listy odhaczam kolejne pozycje. Jak coś mi się przypomni to dopisuję, dzięki temu jest duże prawdopodobieństwo, że o czym nie zapomnę 😅

Pawix20, Ccarolinaa, Siasi, mon08kow lubią tę wiadomość

👩🏼27 🧔🏻‍♂️31

🌸 25.07 - 10 dpo ⏸️
    🌸 26.07 - beta 46 🩷
    🌸 28.07 - beta 173 🩷
    🌸 31.07 - beta 882 🩷
    🌸 07.08 - beta 13501 🩷
    🌸13.08 - 3mm maleństwo z bijącym serduszkiem ❤️
    🌸01.09 - 2,2cm malutkiego człowieczka 💕
    🌸23.09 - prenatalne - 5,6 cm i 55 g naszego maluszka 🩷
    🌸28.09 - będzie dziewczynka! 🩷
    🌸30.10 - 200g córeczki 💕
    🌸18.11 - połówkowe

preg.png
  • goska318 Koleżanka

Wysłany: 17 listopada, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się nastawiłam na Cybexa Cloud G z obrotową bazą. Pasuje do większosci aut, ma świetne wyniki w testach i jeszcze znalazłam sklepy, gdzie mozna w dobrej cenie znaleźc bazę + łupina + fotelik kolejny, oba pasują do tej samej bazy.

W ogóle wczoraj miałam ciekawą/trochę stresującą sytuację - badałam w sobotę d-dimery z polecenia prowadzącej. I wyszły podwyższone (1,02 przy normie do 0,5). Najpierw przeczytałam, że w ciązy to normalne, że nie patrzy się na normy tylko ew. objawy (nie mam żadnych), wiadomo trzeba omówić z lekarzem, ale na spokojnie. To czekałam grzecznie do wizyty w środę. I nagle wczoraj popołudniu dzwoni do mnie lekarz z luxmedu, że mają te wyniki i im się świeci wynik na czerwono z pilną konsultacją... i że w ciązy rzeczywiscie mogą wzrosnąc, ale czy mi nogi nie puchną albo nie mam bólu w klatce i konieczna pilna konsultacja z prowadzącym lekarzem. Z jednej strony dobrze, że przy niepokojących wynikach dzwonią, ale z 2 nie powiem trochę mnie zestresowali. Jakie macie wyniki, jezeli badałyscie ddimery ostatnio? Ja wczesniej ok.10 tygodnia miałam wynik 0,2 więc rzeczywiscie wzrósł.

06.2025 - I IVF - 3 ❄️
    07.2025 - FET - ❌️
    08.2025 - FET - 6dpt ⏸️ 10dpt -BHCG-200, 14dpt -BHCG-735
    26.08 (5+4) 🫧 ciążowy i żółtkowy
    05.09 (7+0) - CRL 0,89cm, ❤️
    09.10 (11+6) - FeliaTest, zdrowa 🩷
    13.10 (12+3) - USG prenatalne wszystko ok
    08.12 (20+3) - USG połówkowe ⌛️

preg.png
  • Pawix20 Przyjaciółka

Wysłany: 17 listopada, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dziś jadę na dzień otwarty do szpitala 🙃 co do ubranek muszę przejrzeć co mogę mieć po córce, napewno te początkowe ciuszki mam neutralne

27👩🧔28
    PCOS
    🩷 06.2024
    💔💔 01.06.2025 👼👼
    ⏸️ 08.2025
    🩵 04.2026
  • krolik Autorytet

Wysłany: 17 listopada, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się po wizycie. Z małą wszystko ok, nic tam między nogami nie było 😅 oczywiście zmartwiły mnie pomiary, to inny lekarz inny sprzęt więc nie powinnam się sugerować. Wychodzi idealnie jak na OM, ale do tej pory była te 4 dni do przodu 🙈 i oczywiście już się martwię. 1,5tyh temu wychodziła 155g, a teraz 181g. I ja wiem, że to mogę być takie różnice u lekarzy. Zresztą moja pierwsza córka miała szacowaną wagę do porodu 3,7kg a urodziła się niecałe 3kg, u mojej ginekolog wychodziła zawsze duża, a na połówkowych lekarz mnie hipotrofią straszył, bo mała jest. Także no wszystko wiem, ale już ziarnko niepewności do kolejnej wizyty 🤦 ogólnie poza tym wszystko dobrze. Szyjka długa, ale mnie nastraszyła po badaniu na fotelu, zaczęła wypytywać o szyjkę, porody, poronienia, a potem że musi zbadać na USG. Pytam czy coś nie tak, a ona,że nie wszyskto ok tylko zawsze dwa badania robi 🤦

Wiem, że też pisałyscie o takich rozbieżnościach u różnych lekarzy w usg, jak to później u Was wyglądało? Duze te różnice były?

Dziewczyny piękne brzuszki 😍😍

Pawix20, Pomarańczowa, Siasi, HimalayanDream, kasia97, Ola 🦋, mon08kow, Kitana, Lolcia37, Dorkaa87 lubią tę wiadomość

03.2018 14tc 👼
    05.2019 🩷
    01.2022 🩷
    04.2026 🩷

28.08.2025 jest ❤️ i 0,19 cm ludzika 😍
    20.09.2025 2,46 cm ludzika 😍
    13.10.2025 6,5 cm 😍

9.08 9dp pierwszy pozytyw
    11.08 36,90 bhgc
    18.08 1100 bhcg
    preg.png
  • Pawix20 Przyjaciółka

Wysłany: 17 listopada, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    krolik wrote:
    Witam się po wizycie. Z małą wszystko ok, nic tam między nogami nie było 😅 oczywiście zmartwiły mnie pomiary, to inny lekarz inny sprzęt więc nie powinnam się sugerować. Wychodzi idealnie jak na OM, ale do tej pory była te 4 dni do przodu 🙈 i oczywiście już się martwię. 1,5tyh temu wychodziła 155g, a teraz 181g. I ja wiem, że to mogę być takie różnice u lekarzy. Zresztą moja pierwsza córka miała szacowaną wagę do porodu 3,7kg a urodziła się niecałe 3kg, u mojej ginekolog wychodziła zawsze duża, a na połówkowych lekarz mnie hipotrofią straszył, bo mała jest. Także no wszystko wiem, ale już ziarnko niepewności do kolejnej wizyty 🤦 ogólnie poza tym wszystko dobrze. Szyjka długa, ale mnie nastraszyła po badaniu na fotelu, zaczęła wypytywać o szyjkę, porody, poronienia, a potem że musi zbadać na USG. Pytam czy coś nie tak, a ona,że nie wszyskto ok tylko zawsze dwa badania robi 🤦

Wiem, że też pisałyscie o takich rozbieżnościach u różnych lekarzy w usg, jak to później u Was wyglądało? Duze te różnice były?

To pewnie będzie dziewczynka do końca 🩷 mnie też straszyli hipotrofią, w kółko miałam kontrole. Koniec końców córka się urodziła powyżej 3 kg 🙂 mnie również wypytują
    o szyjkę, poronienie jaki powód niedługo mam wizytę aż się boję o tą szyjkę 😐

27👩🧔28
    PCOS
    🩷 06.2024
    💔💔 01.06.2025 👼👼
    ⏸️ 08.2025
    🩵 04.2026
  • Pomarańczowa Autorytet

Wysłany: 17 listopada, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    krolik wrote:

W poprzedniej ciąży mialam echo serca we wtorek a w środę u swojej ginekolog normalną wizytę i byly rozbieżności co do wagi a to był dosłownie jeden dzień miedzy wizytami. I sama lekarka mówiła, że różnica wynika z pomiaru i jakości, dokładności sprzętu :) że ten gdzie miałam echo jest dokładniejszy i mam się tym nie przejmować, że dzień później jest troszkę inaczej.
    A nie masz przy wadze nic podane że to jest pomiar +/- na przykład 30g-50g? Później ta różnica może wynosić nawet 500g, jak już wchodzą w grę te duże wartosci wagi. Ja bym się tymi 4 dniami totalnie nie przejmowała, tym bardziej, że dziecko teraz będzie rosło swoim tempem i może za chwilę nadrobić :)

W tej ciąży jak na początku byłam 2x na NFZ to lekarzowi wychodziło o chyba 2 dni do tyłu. U mojej lekarki zgodnie z OM a na prenatalnych pierwszych o 3 dni do przodu :) żeby się nie stresować jednak zaprzestałam tych wizyt na NFZ, chociaż na tym etapie ciąży już bym pewnie o te kilka dni się nie martwiła :)

Hermiona5 lubi tę wiadomość

03.2023 🩷

30.09.2025 prenatalne, mały chłopczyk? 💙🐻
    11.2025 dalej chłopczyk 💙🐻

preg.png
  • krolik Autorytet

Wysłany: 17 listopada, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pomarańczowa wrote:
    W poprzedniej ciąży mialam echo serca we wtorek a w środę u swojej ginekolog normalną wizytę i byly rozbieżności co do wagi a to był dosłownie jeden dzień miedzy wizytami. I sama lekarka mówiła, że różnica wynika z pomiaru i jakości, dokładności sprzętu :) że ten gdzie miałam echo jest dokładniejszy i mam się tym nie przejmować, że dzień później jest troszkę inaczej.
    A nie masz przy wadze nic podane że to jest pomiar +/- na przykład 30g-50g? Później ta różnica może wynosić nawet 500g, jak już wchodzą w grę te duże wartosci wagi. Ja bym się tymi 4 dniami totalnie nie przejmowała, tym bardziej, że dziecko teraz będzie rosło swoim tempem i może za chwilę nadrobić :)

W tej ciąży jak na początku byłam 2x na NFZ to lekarzowi wychodziło o chyba 2 dni do tyłu. U mojej lekarki zgodnie z OM a na prenatalnych pierwszych o 3 dni do przodu :) żeby się nie stresować jednak zaprzestałam tych wizyt na NFZ, chociaż na tym etapie ciąży już bym pewnie o te kilka dni się nie martwiła :)

Z poprzedniej wizyty u mojej gin mam zapisane +/- 30g także jednej mogło wyjść za dużo, drugiej za mało. W sumie to ostatnio u mojej to ta mała strasznie duża jakaś wyszła. Także no zdaje sobie sprawę, że to różne sprzęty, lekarze i na tym etapie to już różnie może być z pomiarami 😅 ale no wiadomo, jak nagle coś jest lekko inaczej to już głowa robi swoje 😅 kolejna ciąża, a ja dalej się nie nauczyłam 😂 łożysko mam na tylnej ścianie, chociaż takie dobre wieści, że w końcu wiem gdzie jest i teraz się tym nie stresuję, że mi na szyjkę najdzie, bo już myśli, że będzie przodujące też były skoro nikt mi do tej pory nie powiedział gdzie jest 😂😂😂

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 listopada, 12:19

03.2018 14tc 👼
    05.2019 🩷
    01.2022 🩷
    04.2026 🩷

13.10.2025 6,5 cm 😍

11.08 36,90 bhgc
    18.08 1100 bhcg
    preg.png
  • Pomarańczowa Autorytet

Wysłany: 17 listopada, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    krolik wrote:
    Z poprzedniej wizyty u mojej gin mam zapisane +/- 30g także jednej mogło wyjść za dużo, drugiej za mało. W sumie to ostatnio u mojej to ta mała strasznie duża jakaś wyszła. Także no zdaje sobie sprawę, że to różne sprzęty, lekarze i na tym etapie to już różnie może być z pomiarami 😅 ale no wiadomo, jak nagle coś jest lekko inaczej to już głowa robi swoje 😅 kolejna ciąża, a ja dalej się nie nauczyłam 😂 łożysko mam na tylnej ścianie, chociaż takie dobre wieści, że w końcu wiem gdzie jest i teraz się tym nie stresuję, że mi na szyjkę najdzie, bo już myśli, że będzie przodujące też były skoro nikt mi do tej pory nie powiedział gdzie jest 😂😂😂

To dobre wieści z łożyskiem :) u mnie lekarce córka wychodziła na ostatniej wizycie 4kg, lekarce w dniu porodu też 4 kg. I 3h później urodziła się mając 3920g, wiec prawie idealnie trafili 😃 ale za to koleżance z pokoju wychodziło ponad 4 kg, zrobili cc a dziecko miało niecałe 3,5 kg. Ta waga też chyba wynika z pomiarów: długości kości udowej, bpd, wielkości brzuszka. To wystarczy, że się dziecko inaczej ułoży i lekarz już może złapać inny pomiar. Pewnie dlatego najczęściej te wizyty są jednak w większych odstępach czasu żeby wylapać jaka jest tendecja. Staraj się nie martwić, ale wiem jak jest. Ja nawet porównuje USG z USG córki jak wracam po wizytach do domu 😅

03.2023 🩷

30.09.2025 prenatalne, mały chłopczyk? 💙🐻
    11.2025 dalej chłopczyk 💙🐻

preg.png
  • Ola 🦋 Koleżanka

Wysłany: 17 listopada, 12:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z tymi pomiarami wychodzi tak różnie, istotne żeby mieścić się w normach dla danego tygodnia. Bo na tych sprzętach USG można znacznik postawić trochę za daleko i już wychodzi 2 dni do przodu lub do tyłu. Tak mi to moja lekarka tłumaczyła.

W trakcie prenatalnych moja szyjka miała 32 mm a dzisiaj na wizycie 42 mm 🤔 dziwne, nie wiedziałam, ze może się wydłużyć.
    W środę połówkowe to jeszcze się upewnię.

Mam za tydzień odstawić luteinę 🤦🏼‍♀️ martwię się o plamienia

Dobrego poniedziałku dziewczyny! 🙂

Pawix20 lubi tę wiadomość

👩29 & 👦🏼 31

04.2025 - strata w 8t4d 👼

24.09 - prenatalne - wszystko pięknie - czekamy na chłopaka 💙🥰
    25.09 - FeliaTest - wszystko dobrze
    19.11.2025 - badania połówkowe

TP: 03.04.2026

💊Pueria Duo, Acard 150

preg.png
  • Pawix20 Przyjaciółka

Wysłany: 17 listopada, 12:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola 🦋 wrote:
    Z tymi pomiarami wychodzi tak różnie, istotne żeby mieścić się w normach dla danego tygodnia. Bo na tych sprzętach USG można znacznik postawić trochę za daleko i już wychodzi 2 dni do przodu lub do tyłu. Tak mi to moja lekarka tłumaczyła.

W trakcie prenatalnych moja szyjka miała 32 mm a dzisiaj na wizycie 42 mm 🤔 dziwne, nie wiedziałam, ze może się wydłużyć.
    W środę połówkowe to jeszcze się upewnię.

Mam za tydzień odstawić luteinę 🤦🏼‍♀️ martwię się o plamienia

Dobrego poniedziałku dziewczyny! 🙂

O to ciekawe jak będzie u mnie ja miałam 28 mm na prenatalnych więc oby stało w miejscu...

Ola 🦋 lubi tę wiadomość

27👩🧔28
    PCOS
    🩷 06.2024
    💔💔 01.06.2025 👼👼
    ⏸️ 08.2025
    🩵 04.2026
  • Kobea Autorytet

Wysłany: 17 listopada, 12:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Świeżynka97 wrote:
    Myślałam,że tylko ja mam taki problem z pęcherzem,dzisiaj w nocy wstawałam kilka razy,bo czułam,że pęcherz pełny,a za każdym razem tylko kilka kropelek.
    Co do fotelików to chyba ile ludzi tyle opinii. Nam szwagierka również poleciła avionauta, bo super lekki, pojechaliśmy do sklepu i już chcieliśmy go wziąć,a sprzedawca nam go totalnie odradził, pokazał nam różnice między innymi fotelikami i faktycznie,dopiero wtedy widzieliśmy,że wypada słabo w porównaniu z innymi i zdecydowaliśmy się na besafe z obrotową bazą (7 lat gwarancji, w razie kolizji czy stłuczki wymieniają na nowy), a baza dopasowuje się do każdego samochodu. Mąż cieszy się z niego do tej pory jak małe dziecko

Ten avionaut to sam styropian, fakt że lekki ale ja jakoś też nie mialam zaufania,że podczas wypadku byłby bezpieczny.

Nie ma szans, że z USG wyjdzie dokładna waga🙂 to jest +- do kilkunastu procent w zależności od pomiarów.

2 poronienia, 11tc i 7tc.
    age.png

preg.png
  • krolik Autorytet

Wysłany: 17 listopada, 13:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z pierwszą córką właśnie mi tak szacowała na 3,7kg w dniu przyjęcia do szpitala miała na USG 3,5kg rzekomo, a finalnie 2920 😅 druga córka to nawet nie zwracałam na to uwagi, ale wychodziła taka ok. 3,2-3,5 mówiłam całą ciążę, że i tka będzie mała, nie wierzę w tę pomiary. W szpitalu przy przyjęciu 3,5kg na USG. Urodziła się z wagą 3630 😅 ważą mi ją, mówią wagę, a ja "ile???" Nie mogłam uwierzyć 😂😂 musiały mi dwa razy mówić i jeszcze zdjęcie mi neonatolog zrobiła na wadze 😂😂

moja szyjka mega długa na 5cm mi wymierzyła 🙈

03.2018 14tc 👼
    05.2019 🩷
    01.2022 🩷
    04.2026 🩷

13.10.2025 6,5 cm 😍

11.08 36,90 bhgc
    18.08 1100 bhcg
    preg.png
  • Yoanne Autorytet

Wysłany: 17 listopada, 13:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    goska318 wrote:
    Ja się nastawiłam na Cybexa Cloud G z obrotową bazą. Pasuje do większosci aut, ma świetne wyniki w testach i jeszcze znalazłam sklepy, gdzie mozna w dobrej cenie znaleźc bazę + łupina + fotelik kolejny, oba pasują do tej samej bazy.

W ogóle wczoraj miałam ciekawą/trochę stresującą sytuację - badałam w sobotę d-dimery z polecenia prowadzącej. I wyszły podwyższone (1,02 przy normie do 0,5). Najpierw przeczytałam, że w ciązy to normalne, że nie patrzy się na normy tylko ew. objawy (nie mam żadnych), wiadomo trzeba omówić z lekarzem, ale na spokojnie. To czekałam grzecznie do wizyty w środę. I nagle wczoraj popołudniu dzwoni do mnie lekarz z luxmedu, że mają te wyniki i im się świeci wynik na czerwono z pilną konsultacją... i że w ciązy rzeczywiscie mogą wzrosnąc, ale czy mi nogi nie puchną albo nie mam bólu w klatce i konieczna pilna konsultacja z prowadzącym lekarzem. Z jednej strony dobrze, że przy niepokojących wynikach dzwonią, ale z 2 nie powiem trochę mnie zestresowali. Jakie macie wyniki, jezeli badałyscie ddimery ostatnio? Ja wczesniej ok.10 tygodnia miałam wynik 0,2 więc rzeczywiscie wzrósł.

Badałam już 3 razy i 2 razy miałam <0,2, ostatnio miałam 0,21. Internistka z Medicover jak prosiłam o skierowanie na to badanie bardzo kręciła nosem nie chcąc wypisać, bo że ddimery w ciąży rosną naturalnie i ona potem z takim podwyższonym wynikiem nie będzie wiedziała co zrobić 😁 ostatecznie skierowanie wypisała mówiąc, że ma nadzieję, że nic nie wyjdzie 😆😆😆
    Poczekaj spokojnie do wizyty u prowadzącego. Jeśli Ci to przepisał to myślę, że będzie wiedział co z tym zrobić i jak to zinterpretować 🙂

Nie dziwię się, że telefon z luxmedu Cię zestresowal. Do mnie kiedyś tak dzwonili, bo miałam złe wyniki krwi, a robiłam zupełnie profilaktycznie. Dobrze, że dzwonią i sprawdzają, ale akurat w ciąży to jednak lepiej z prowadzącym 🙂

goska318 lubi tę wiadomość

34 👫 32
    04.2023 💙

02.25, 03.25. 04.25 - cb
    ⏸️ 13.08, 8/9 dpo
    14.08 - beta 16,4; 16.08 - 50,9; 18.08 - 103; 22.08 - 582; 26.08 - 2857
    05.09 - ❤️, 0,85 cm🦐
    14.10 - prenatalne - 5,8 cm 👶, niskie ryzyka, prawdopodobnie 💙
    14.11 - 160g bobasa

AMH 0,66
    Mutacja PAI-1 [hetero] i MTHFR [oba hetero]

preg.png
  • Idawoll Autorytet

Wysłany: 17 listopada, 13:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uff, mam dziś tak zwariowany dzień, że dopiero usiadłam chwilę, żeby zjeść śniadanie. A jest 13:00, za niecałą godzinę będę się zbierać po małą.

Powiem Wam, że detektor tętna, to mi bardzo pomógł się w weekend uspokoić, bo młody jakoś się dupą odwrócił i przez 3 dni praktycznie go nie czułam. Przysięgam, że gdyby nie ten sprzęt, to już bym pędziła na SOR 🙆🏼‍♀️

Piękne brzuszki dziewczyny 😍😍

Co do pomiarów, to fakt - nie ma co się porównywać tymi z innego miejsca, bo to niepotrzebny stres. Zarówno sprzęt inny, lekarz inny, dużo zmiennych.

dailydamn lubi tę wiadomość

2023
    07. (39+3) Ninka! 💖✨

age.png

2024
    12. cb 💔 poronienie samoistne

2025
    28.07. 11 dpo bHcg 14,24 prog 32,7 ng/ml
    30.07. bHcg 98,21 (⬆️ 600%)!
    01.08. bHcg 194,30 (⬆️ 101%)
    04.08. bHcg 647,05 (⬆️120,6%)
    11.08. (5+2) Jest 🫧 w macicy! GS 0,97 cm
    21.08. (6+5) 0,52 cm 🍤z💖
    05.09. (8+6) 2,02 cm 🧸
    03.10. (12+6) 7,2 cm synka? 🩵
    07.10. (13+3) I prenatalne ✨ 8,3 cm 🧸
    30.10. (16+5) 198 g chłopaczka 💙
    28.11. (20+6)
    03.12. (21+4) Połówkowe 🩺
    _preg.png_
‹‹ 230 231 232 233 234
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Masturbacja - 9 najczęstszych pytań o samozaspokojenie!

Masturbacja to jeden z największych tematów tabu - dlaczego tak się dzieje? Czy kobiety się masturbują? Czy masturbacja w związku jest normalna? Kiedy masturbacja może być niebezpieczna, a kiedy może przynosić korzyści? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zrozumieć swoje ciało w każdym momencie cyklu menstruacyjnego. Poznaj nieoczywiste objawy przed okresem!

Większość kobiet doświadcza różnego rodzaju objawów fizycznych i emocjonalnych podczas ostatniej fazy cyklu menstruacyjnego. Warto wiedzieć, że nie tylko nietypowe bóle głowy, uczucie zmęczenia czy wzmożona podatność na infekcje mogą mieć związek z zespołem napięcia przedmiesiączkowego.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ