🌷KWIETNIOWE MAMY 2026 🌸
-
WIADOMOŚĆ
-
Mam ten sam termin co ty 🙈Tęczowa22 wrote:Hej dziewczyny!☺️ Macie więcej doświadczenia dopytałabym Was o kilka spraw dotyczących wyprawki bo mam za duży dylemat i nie chce zakupić za dużo☺️
-czy kupujecie śpiworek? Jeśli tak to bez rączek muslinowy czy taki grubszy? A może taki co jest zapinany i chowa również rączki otulacz?
- czy kupujecie dużo ubranek grubszych? Termin na 10 kwietnia więc sama nie wiem narazie mam same pajacyki body i spodnie co jeszcze powinnam dokupić z ubranek ?
- jakie butelki polecacie? Kupiłam dwie ale nie jestem ich pewna☺️
-co najlepiej na ten czas do gondoli? Zwykły kocyk czy lepiej jakis grubszy kombinezon bądź też takie otulacze ?
Jestem zielona a nie mam kogo nawet podpytać o takie rzeczy🥺
*Ja nie kupuję grubszych rzeczy jedynie zamówiłam teraz pajacyk bawełniany na wyjście ze szpitala
ale bliżej terminu będę obserwować jaka może być pogoda bo kwiecień różny, więc w razie co to dokupie
* Przy córce miałam philips avent ale teraz zamówię Lovi Mammafeel
* Ja stawiam na kocyk bawełniany
* Śpiworek bez rączek mam po córce ona w nim spać ani leżeć nie chciałaWiadomość wyedytowana przez autora: 4 stycznia, 12:06
27👩🧔28
PCOS
🩷 06.2024
💔💔 01.06.2025 👼👼
⏸️ 08.2025 ❤️🩹
Jakub 💙04.2026 -
Dobry w Nowym Roku, dziewczęta! 😉
Czytałam Was, ale jakoś weny i czasu nie miałam, żeby pisać 🫣
U mnie waga już +9 🥴 Czuję się, jak kaszalot, a przecież dopiero teraz waga zacznie mi szaleć... Obawiam się tego trochę, biorąc pod uwagę, że po poprzedniej ciąży nie udało mi się wrócić do wagi startowej - mimo "cudotwórczego" KP. Ale będę się martwić potem 🫣
U nas powoli ruszają tematy wyprawkowe. Jutro przyjeżdża regał na ciuszki, sypialnia już przemeblowana, szukamy łóżka dla młodego, bo łóżeczko przejmuje najmłodsza. Na dniach zabieram się za ogarnianie ciuszków, które mam i robienie listy, czego jeszcze potrzeba.
-
Tęczowa22 wrote:Hej dziewczyny!☺️ Macie więcej doświadczenia dopytałabym Was o kilka spraw dotyczących wyprawki bo mam za duży dylemat i nie chce zakupić za dużo☺️
-czy kupujecie śpiworek? Jeśli tak to bez rączek muslinowy czy taki grubszy? A może taki co jest zapinany i chowa również rączki otulacz?
- czy kupujecie dużo ubranek grubszych? Termin na 10 kwietnia więc sama nie wiem narazie mam same pajacyki body i spodnie co jeszcze powinnam dokupić z ubranek ?
-co najlepiej na ten czas do gondoli? Zwykły kocyk czy lepiej jakis grubszy kombinezon bądź też takie otulacze ?
1. Śpiworka nie kupuję. U żadnego z maluchów nie używałam. Dzieciaki mam wiosenno-letnie i oboje nie akceptowali żadnej formy przykrywania. Wystarczał im pajacyk, czy latem body.
2. Ja kupię tylko jakiś kombinezonik polarowy, może ze 3 welurowe pajace i jakieś bluzy/sweterki. Dosłownie kilka szt, bo wątpię, że się przydadzą. Z moją kwietniową najstarszą praktycznie nie korzystałam z żadnych cieplejszych ciuszków - jedynie kombinezon polarowy na wyjścia na samym początku.
3. Ja mam Avent, ale nie wiem, czy polecam, bo nigdy ich nie użyłam. Kupiłam jedną małą, jedną większą na wszelki wypadek, który nie nastąpił 😅
4. Do gondoli na przełomie kwietnia i maja u mnie zawsze wystarczał tylko kocyk. Cieńszy na cieplejsze, grubszy na chłodniejsze dni, no i ubieranie bąbla adekwatnie do temperatury. Nie jestem fanką opatulania czym się da, czy przegrzewania (wiecie - czapeczki w domu, 2 warstwy latem itd...) Moje dzieciaki również 🙃 -
Co do snu - u mnie o dziwo i na szczęście na razie jest ok! Pomijając durne sny i przebudzanie z ich powodu, czy pobudki, bo młody za mocno wgryzie mi się w cycek 😅
Aaale żeby nie było - od ponad 2tyg mam katar... Od dawna już przytykał mi się ten nos itd, ale od ostatniej choroby mam nadal normalny regularny katar 🥴 Więc z tego powodu śpi się bosko 🤦♀️ Obawiam się, że już tak zostanie do porodu 🥹
A w ogóle to 29go byłam u gina, u małej wszystko cacy, ważyła wtedy 667g i tyle zapamiętałam 😅 Reszty liczb się nie czepiam. Kiedy lekarz mówi, że ok, to tego się trzymam.
Kolejna wizyta 26.01. -
Ja od początku ciąży mam problem z zatykającym się nosem, raz jest super, a za chwilę zatkany i cały zawalony...
Mam dylemat odnoście porodu. W szpitalu, w którym mam zamiar rodzić (jedyny w okolicy) wybuchła afera z położną, która źle traktuje rodzące. Nie chciałabym CC, ale boję się, że trafię akurat na tę położną jeśli uda mi się rodzić SN. Fala negatywnych komentarzy się wylała ile to kobiet zostało tak potraktowanych. Aż się przeraziłam samym faktem porodu. -
1. Tak, ale jeden na próbę. Bawełniany 1.0 lub 1.5 tog - na pewno na vinted, bo nie wiem, czy się przyda. Bez rękawów, na pewno nie otulacz. Córka nie lubiła ani tego ani tego... Spala w body + pajacyku. Jak było bardzo ciepło, to w samym body.Tęczowa22 wrote:Hej dziewczyny!☺️ Macie więcej doświadczenia dopytałabym Was o kilka spraw dotyczących wyprawki bo mam za duży dylemat i nie chce zakupić za dużo☺️
2. Też mam podobny termin i poza cieplejszym kombinezonem, który był w pace ubranek, którą odkupiłam, nic więcej „ciepłego” nie kupuję. Mam głównie body, spodenki i pajacyki (część z odkrytymi stopkami).Do tego skarpetki, czapeczki. Jeden sweterek.
3. Kupię jedną „na w razie wu”, ale obstawiam że się nie przyda. Chyba Philips avent, ale jeszcze poczytam.
4. Kocyk. Ewentualnie gdyby było chłodniej to na dno położę rożek . Gondola ma też osłonkę, więc na pewno żadnego śpiworka nie planuję.
2023
07. (39+3) Ninka! 💖✨

2024
12. cb 💔 poronienie samoistne
2025
28.07. 11 dpo bHcg 14,24 prog 32,7 ng/ml
30.07. bHcg 98,21 (⬆️ 600%)!
01.08. bHcg 194,30 (⬆️ 101%)
04.08. bHcg 647,05 (⬆️120,6%)
11.08. (5+2) Jest 🫧 w macicy! GS 0,97 cm
21.08. (6+5) 0,52 cm 🍤z💖
05.09. (8+6) 2,02 cm 🧸
03.10. (12+6) 7,2 cm synka? 🩵
07.10. (13+3) I prenatalne ✨ 8,3 cm 🧸
30.10. (16+5) 198 g chłopaczka 💙
28.11. (20+6) 434 g synusia 🩵
01.12. (21+2) Połówkowe - 453 g zdrowego Michasia 🐻
7-11.12. szpital
15.12. (23+2) kontrola, wszystko ok, 713 g
29.12. (25+2) 888 g 🩵
2026
02.02. (30+2) 🩺
04.02. (30+4) USG III trym 🩺
_
_ -
Moj synek urodził się w połowie kwietnia 2024, to był dosyć ciepły rok,na początek miałam letni otulacz do fotelika i kombinezon bawełniany. W nocy spał w rożku, bardzo to lubił, później chwilę w śpiworku. Tulik to była katastrofa.
W maju już było po 30 stopni😄 natomiast zeszły rok był dużo chłodniejszy, ciężko powiedzieć jak będzie teraz.
Jeżeli chodzi o ubrania to najwiecej potrzeba bodziakow, kilka pajacyków i spodni. Jeden kocyk i kombinezon bawełniany też powinien wystarczyć 🙂
Z butelek dobrze sprawdzaly się lansinoh.
Nie mam kataru i zatkanego nosa ale tak jak ostatnio mam suchość, aplikuje sobie taki hydrożel i przechodzi. -
Kobea to u mnie w szpitalu były normalne posiłki po cc podawane 🤔
Co do spania to jak w pierwszej ciąży uwielbiałam poduchę ciążową to teraz chyba na tym etapie bardziej mi przeszkadza niż pomaga. Jak zbyt długo leżę na jednym boku to boli mnie pośladek… a poducha niejako wymusza tą pozycję na lewym boku i każde obrócenie się na prawy bok mnie wybudza.
Moja córcia urodzona na początku marca spała najpierw w rożku, ale się z niego rozkopywała, więc później już śpiworki (u nas zdały egzamin celująco). Teraz w kwietniu różnie może być z temperaturą, ale jesteśmy przygotowani, bo wszystko mamy po starszej 😁 Jedyne co to chciałabym dokupić tulik lub otulacz żeby spowijać maluszka.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 stycznia, 19:28
-
Patrzę na suwaczek i trudno mi uwierzyć, że zostało 98 dni do terminu porodu 🫣
Idawoll ja też jeszcze kołyski nie rozpakowałam, stoi w kartonie i czeka 😅 czytałam, że jakiś materacyk by się przydało dokupić do niej, ale ja mam jeszcze kokon to chyba wystarczy wtedy ten fabryczny + piankowe dno kokona 😁
Uda się lubi tę wiadomość
-
Tęczowa22 wrote:Hej dziewczyny!☺️ Macie więcej doświadczenia dopytałabym Was o kilka spraw dotyczących wyprawki bo mam za duży dylemat i nie chce zakupić za dużo☺️
1. Nie kupuje spiowrka, przy żadnym z dzieciaków nie używałam. Starszy urodził się latem, więc na noc był kocyk. Młodszy zima, lubił być otulany, bardzo długo korzystalismy z rożka ☺️
2. Ja nie kupuje żadnego śpiworka ani kurtki na ten moment, w razie czego dokupie coś na szybko, ale też ja mam termin na 30 kwietnia, więc tak naprawdę to może być już naprawdę ciepło. Ale stawiam na sweterki i ewentualnie kocyk do fotelika/gondoli. Jeszcze w sumie nie mam żadnego sweterka. Ale pewnie kupie ze 3/4, żeby mieć na zmianę. A na cieplejsze dni zamiast koca, lekki muślinowy otulacz ☺️
3. Moj straszak antybutelkowy, ale złapał choć na chwilę Lansinoh, młodszy sporadycznie korzystal z butelek firmy MAM.
4. Taki typowy śpiworek myślę, że nie ma sensu, bo tak naprawdę maj za rogiem, więc jeśli ja bym rodziła początkiem kwietnia to myślę, że postawiłbym na jakąś kurteczkę. Ja tak jak wyżej pisałam, na ten moment stawiam na sweterki plus koc ☺️
👩'95 👨'94
👦08.2020 👼07.2022👦02.2024
⏳01.2025 starania o 👶
⏸️18.08.2025 (10dpo)
🤰19.08.25 - beta - 14.3, prog 20
🤰21.08.25 - beta - 55,4
🤰23.08.25 - beta - 148
🤰27.08.25 - beta - 848, prog 12
🤰04.09.25 - 6+0 - 0,288 cm z serduszkiem ❤️
🤰18.09.25 - 8+0 - 1,59 cm 🫛
🤰15.10.25 - 11+6 - 5,5 cm 👶
🤰21.10.25 - prenatalne, 7 cm zdrowy dzidziuś 👶
🤰12.11.25 - wstydzioch 🫣
🤰10.12.25 - córeczka 🥹🌸
🤰16.12.25 - połówkowe - 418g dziewczynki 🦋
🤰14.01.26 - ⏳

-
Hej.
OMG ale mi słabo. Byłam z dziećmi w Kościele i ledwo żyję.
Znalazłam u siebie lokalnie dostawkę MoMi Smart bed 4w1 szarą. Już wcześniej wpadła mi w oko prócz Lionelo, więc ją kupię. A i wczoraj kupiłam fotelik Cybex Aron M isize.... i powiem wam, że jest ciężki 😯 spodziewałam się czegoś lżejszego. No, ale może nie będzie tak źle tyle co do lekarza.
Dziewczyny, które mieszkają w bloku bez windy. Jakiś plan na spacery i co z wózkiem? Stelaż na dole a samą gondolę nosić?
U mnie niby 1 piętro, no ale już mam zagwostkę, bo o ile po schodkach w dół lżej znieść będzie o tyle gorzej wnieść na górę. Upatrzyłem sobie już wózek, też lokalnie Cybex Balios M.
Nie planuję otulacza do fotelika.
Mam kombinezon welurowy na wyjście ze szpitala plus kocyk. Do gondoli tak samo.
Do spania mam śpiworek i rożek zamówię jeszcze na Vinted jakiś tulik.
Teraz poluję na Vinted na pajacyki, ale już większe 62-68. Z rozmiaru 56 mam chyba 10 sztuk, do tego bodziaki długi, krótki rękaw, spodenki z dobre 20 sztuk na 56. Więc spokojnie starczy. Poza tym pierworodny miał tylko 54 cm gdy się urodził, ci młodsi zaś prawie 60 więc nawet niewiele ponosili te 56.
Butelkę mam z Aventa, ale wypatrzyłam jakąś rolkę doradczyni laktacyjnej gdzie były polecane na pewno Lansinoh i Dr Browns.Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 stycznia, 15:12
-
Hej nie było mnie od początku grudnia starałam sobie wszystko poukładać no ale niestety nic z tego 😞 cały czas z tyłu głowy tli mi się nadzieję że lekarz się pomylił co płci i czekam na wizytuje u mojego prowadzącego 13 stycznia. Ogólnie mało kto wie że jestem w ciąży bo wciągam brzuch żeby nie było widać. A w pracy powiedziałam tylko dyrektorowi gł księgowemu który jest moim przełożonym i koleżankę z którą siedzę w jednym pokoju - a tak nikomu więcej jedynie się domyślają bo było ogłoszenie na zastępstwo na moje stanowisko. W każdym razie nikomu nie mówię o ciąży bo mnie nie cieszy i nie chcę o niej rozmawiać. Do irytacji doprowadza mnie jak syn mówi że będzie miał brata … normalnie wstydzę się tej ciąży i wiem że już do końca życia będę nieszczęśliwa i niespełniona jako matka… na chwile obecną kupiłam tylko kilko sztuk w rozmiarze 56 nie mam weny i chęci. Na samą myśl jak mam iść przegadać rzeczy po Basi żeby zostawić jakieś neutralne rzeczy to mi się ryczeć chce. Jestem tak bardzo nieszczęśliwa że nigdy nie będę mamą żywej córeczki 😭💔
Co do wagi to jestem +6. Nadal dla tego dziecka nie mam imienia
Cały czas podczytywałam forum więc jestem z Wami na bierząco.
Wszystkiego dobrego w Nowym Roku oraz szczęśliwych i łagodnych porodów
Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 stycznia, 16:37
-
dziewczyny może jestem przewrażliwiona ale zaliczyłam dzisiaj IP, rano tak strasznie martwiłam sie o bobasa że mąż stwierdził, że jedziemy i nie ma na co czekać
wczoraj wieczorem bobas się nie ruszał (a 22/23 zaczyna się jego "okno aktywności" i codziennie szaleje w brzuchu). myślałam że już śpi więc też się położyłam spać. rano obudziłam się po 7 i też nie czułam żadnych ruchów.. zjadłam czekoladę, popiłam zimna woda, położyłam sie na lewym boku i dopiero po chwili poczułam jakieś ruchy - ale też wydawały mi się lżejsze niż zwykle, i zdecydowanie mniej niż zwykle (przez 2 godizny naliczyłam 10 ruchów)
na szczęście po badaniu okazało się, że wszystko jest w porządku, bobas się ruszał na ekranie i machał rączką (a ja nadal tego nie czułam), słyszeliśmy też bicie serduszka, od środy i ostatniego usg całkowicie zmienił swoją pozycję. w środę główka była na dole po prawej stronie i leżał poprzecznie a dzisiaj główka była na górze - i to też mogło wpłynąć na odczuwanie przeze mnie ruchów. pierwszy raz się dzisiaj popłakałam ze szczęścia że wszystko jest dobrze ❤️
położna mówiła, że do 28 tc ruchy nie muszą być regularne, żeby postarać się nie denerwować, że wszystko jest w porządku. co o tym myślcie? liczcie już ruchy bobasów czy na oko obserwujecie czy wszystko jest okej?
Uda się, HimalayanDream, mon08kow lubią tę wiadomość
👩🦰 28, PCOS, IO
11.23 - odstawienie AH i rozpoczęcie starań
27.07 nieśmiałe ⏸️🍀
20.08 zarodek z bijącym serduszkiem ❤️
04.09 2.6 cm misia Haribo 🍭
30.09 6.6 cm bobasa, badania prenatalne w nl, wszystko w porządku ✨
02.10 wizyta u położnej, NIPTy prawidłowe ✨
06.10 7.7 cm bobasa, badania prenatalne w pl, bobas zdrowy 😍 stwierdzona cukrzyca ciążowa 🥲
14.10 wszystkie niskie ryzyka w teście PAPPA
29.10 wizyta u położnej, 🩷/💙
12.11 badania połówkowe nl, 250 g zdrowego chłopca 💙
25.11 badania połówkowe w pl i echo serca, 400 g zdrowego chłopca 💙
31.12 usg, 905 g zdrowego chłopca 💙
🙎♂️ 31

-
Idawoll wrote:Ja tak samo. Ale teraz wiem, że wezmę zdecydowanie mniej rzeczy, bo za pierwszym razem miałam gigantyczną torbę, a połowy rzeczy nie użyłam. Szpital zresztą większość z nich zapewniał - np podkłady poporodowe, które w sumie zajmowały dużo miejsca w torbie.
Dla maluszka biorę rzeczy tylko na wyjście ze szpitala.
Moi szpital nie zapewnia NICZEGO 🙈 więc no wszytsko musiałam mieć swoje, od ubranek po podkłady dla siebie. Ale na stronie szpitali są informacje, co jest zapewnione, więc warto pakować się pod szpitalna listę ☺️👩'95 👨'94
⏳01.2025 starania o 👶
⏸️18.08.2025 (10dpo)
🤰21.08.25 - beta - 55,4
🤰23.08.25 - beta - 148
🤰12.11.25 - wstydzioch 🫣
🤰10.12.25 - córeczka 🥹🌸
🤰14.01.26 - ⏳

-
Dorka, bardzo mi przykro, że tak Ci ciężko... 🥺 myślę, że ta ciąża tak boli, bo strata Basi wciąż w Tobie jest i cały czas się odzywa. To nie wygląda na brak miłości do tego dziecka, tylko na żałobę, która nie miała kiedy się tak na 100% domknąć.
Ten synek, którego nosisz, to zupełnie inny człowiek, inna historia, on nie jest "zamiast" miej i niczego jej nie zabiera. Ale rozumiem, że serce i tak porównuje, tęskni i trzyma się nadziei, bo tak próbuje przetrwać ❤️🩹 nie musisz teraz nic rozdzielać na siłę ani mieć gotowych uczuć. Czasem wystarczy dać sobie prawo, żeby jedno z nich było stratą, a drugie dopiero co rodząca się radością. Miłość też nie zawsze pojawia się już wciąży. Bez względu na to, że czy ktos ma za soba stratę. Czasem przychodzi dopiero po porodzie, czasem krok po kroku i to też jest w porządku.
Mam nadzieję, że masz obok siebie kogoś, kto daje Ci realne wsparcie. A jeśli nie, że nie będziesz się bała o nie poprosić, bo z takim ciężarem naprawdę nie trzeba być samej.
Myślami jestem przy Tobie 🤍 tulę 🫂
Dorkaa87 lubi tę wiadomość
👩'95 👨'94
⏳01.2025 starania o 👶
⏸️18.08.2025 (10dpo)
🤰21.08.25 - beta - 55,4
🤰23.08.25 - beta - 148
🤰12.11.25 - wstydzioch 🫣
🤰10.12.25 - córeczka 🥹🌸
🤰14.01.26 - ⏳

-
Ja śpiworka nie kupuję wierzę że będzie już ciepło a gdyby nie to będziemy ratować się kocykiem. Z ciuszków mam też trochę cieplejszych ale to tylko dlatego że siostra dała mi po swoich 2 chłopakach którzy urodzili się w lutym a nie są typowo chłopięce. Co do otulaczy to jeszcze się zastanawiam bo w domu raczej zimno już nie będzie i pajacyki do spania się sprawdzą, a szwagierka jeszcze ma dla mnie rożek po swoich dzieciach więc będziemy testować w czym najlepiej. Butelkę pewnie kupię jakąś jedną w razie w żeby była ale to pewnie na ostatnią chwilę.
starania od 2013 roku
04.2021 💔poronienie samoistne
2025 pierwsze ivf
26.05.25 punkcja
29.07.25 pierwszy transfer
09.08.25 beta 169
12.08.25 beta 611
21.08.25 pierwsze USG i💖
08.09.25 CRL 1.95 cm
15.09.25 CRL3.03 cm i 💖177/min
07.10.25 Badania prenatalne
07.11.25 202g dziewczynki
01.12.25 Badania połówkowe

-
Dorkaa87 wrote:Hej nie było mnie od początku grudnia starałam sobie wszystko poukładać no ale niestety nic z tego 😞 cały czas z tyłu głowy tli mi się nadzieję że lekarz się pomylił co płci i czekam na wizytuje u mojego prowadzącego 13 stycznia. Ogólnie mało kto wie że jestem w ciąży bo wciągam brzuch żeby nie było widać. A w pracy powiedziałam tylko dyrektorowi gł księgowemu który jest moim przełożonym i koleżankę z którą siedzę w jednym pokoju - a tak nikomu więcej jedynie się domyślają bo było ogłoszenie na zastępstwo na moje stanowisko. W każdym razie nikomu nie mówię o ciąży bo mnie nie cieszy i nie chcę o niej rozmawiać. Do irytacji doprowadza mnie jak syn mówi że będzie miał brata … normalnie wstydzę się tej ciąży i wiem że już do końca życia będę nieszczęśliwa i niespełniona jako matka… na chwile obecną kupiłam tylko kilko sztuk w rozmiarze 56 nie mam weny i chęci. Na samą myśl jak mam iść przegadać rzeczy po Basi żeby zostawić jakieś neutralne rzeczy to mi się ryczeć chce. Jestem tak bardzo nieszczęśliwa że nigdy nie będę mamą żywej córeczki 😭💔
Hej
Może czas sięgnąć po jakąś pomoc w tych emocjach ?
Wiesz … może być tak że urodzisz i będziesz jednak pod wpływem tej zmiany zakochana w tym dziecku ale jeśli nie to pasuje to przerobić żeby na maleństwu się nie odbiło a też żebyś się nie biczowała.
@eM tak pięknie napisała - również mam nadzieję że masz koło siebie osoby wspierające. To takie ważne.
Sama chodzę na terapię i ogromnie w nią wierzę bo pomaga zmienić życie.
Trzymam mooocno kciuki za Ciebie 🫶
Wiesz… może to kogoś śmieszyć ale ja wierzę że to dusza dziecka wybiera rodziców.
My 12 lat staraliśmy się o dziecko, mamy za sobą 3 straty i naprawdę dopiero przed tą ciążą czułam że się uda…
W tym myśleniu czytając twój post pomyślałam „ a może właśnie jest jakiś powód dla którego to ma być synek, może to dla Ciebie tak ma się właśnie odbyć?a może córka jeszcze się trafi?” Nie wiem ile macie lat ale wierzę że ta ciąża nie musi być waszą ostatnią
Wysyłam Ci moc duchowego wsparcia 🕊️Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 stycznia, 19:23
Dorkaa87, Monimoniii, Tosik712, Kitana lubią tę wiadomość
👩🏻40
( niedoczynność tarczycy, nadciśnienie 1 st. niedrożny jajowód)
👱🏻♂️43
niepłodność z czynników męskich
2013 ciąża jajowodowa
2015 poronienie 6tc
2024 poronienie 4tc
24.07.2025 FET IVF ❤️
1 procedura, blastocysta 4.2.2
19.08.2025 mamy ❤️
29.09.2025 prenatalne 🍀chyba synek
19.11.2025 połówkowe - Franuś ❤️
17.12 wizyta 🩺
04.02 III prenatalne🩺
12.04.2026 - będziemy się przytulać 🍀

-
kasia97 wrote:dziewczyny może jestem przewrażliwiona ale zaliczyłam dzisiaj IP, rano tak strasznie martwiłam sie o bobasa że mąż stwierdził, że jedziemy i nie ma na co czekać
wczoraj wieczorem bobas się nie ruszał (a 22/23 zaczyna się jego "okno aktywności" i codziennie szaleje w brzuchu). myślałam że już śpi więc też się położyłam spać. rano obudziłam się po 7 i też nie czułam żadnych ruchów.. zjadłam czekoladę, popiłam zimna woda, położyłam sie na lewym boku i dopiero po chwili poczułam jakieś ruchy - ale też wydawały mi się lżejsze niż zwykle, i zdecydowanie mniej niż zwykle (przez 2 godizny naliczyłam 10 ruchów)
na szczęście po badaniu okazało się, że wszystko jest w porządku, bobas się ruszał na ekranie i machał rączką (a ja nadal tego nie czułam), słyszeliśmy też bicie serduszka, od środy i ostatniego usg całkowicie zmienił swoją pozycję. w środę główka była na dole po prawej stronie i leżał poprzecznie a dzisiaj główka była na górze - i to też mogło wpłynąć na odczuwanie przeze mnie ruchów. pierwszy raz się dzisiaj popłakałam ze szczęścia że wszystko jest dobrze ❤️
położna mówiła, że do 28 tc ruchy nie muszą być regularne, żeby postarać się nie denerwować, że wszystko jest w porządku. co o tym myślcie? liczcie już ruchy bobasów czy na oko obserwujecie czy wszystko jest okej?
O jak dobrze że pojechałaś sprawdzić i jesteście spokojniejsi
I ja się czegoś dowiedziałam bo u nas też są dni brzuszkowi dyskoteki a potem cisza o jeśli coś czuć to lekko.
Dziękuję za uspokojenie
👩🏻40
( niedoczynność tarczycy, nadciśnienie 1 st. niedrożny jajowód)
👱🏻♂️43
niepłodność z czynników męskich
2013 ciąża jajowodowa
2015 poronienie 6tc
2024 poronienie 4tc
24.07.2025 FET IVF ❤️
1 procedura, blastocysta 4.2.2
19.08.2025 mamy ❤️
29.09.2025 prenatalne 🍀chyba synek
19.11.2025 połówkowe - Franuś ❤️
17.12 wizyta 🩺
04.02 III prenatalne🩺
12.04.2026 - będziemy się przytulać 🍀

-
Szczęśliwego Nowego Roku 🎉🥳🎊 Życzę Wam i sobie zdrowych bobasków i bezproblemowych porodów. Wraz ze zmianą roku dociera do mnie jak czas leci i jak ciąża ucieka, u mnie już przecież trzeci trymestr 🫢Chciałabym teraz trochę zwolnić żeby nacieszyć się ostatnimi miesiącami z brzuszkiem 🥹
Dorka, bardzo mi przykro że się tak czujesz, mam nadzieję że z czasem, z narodzinami dziecka spłyną na Ciebie inne uczucia związane z tym dzieciątkiem. Być może warto pomyśleć już teraz o profesjonalnej pomocy żeby poradzić sobie z tymi trudnymi emocjami. Trzymaj się, cieszę się że napisałaś 🫂
Kasia, też ostatnio pytałam o ruchy maluszka (byłam w piątek na wizycie) i powiedziano mi że niektóre dzieci mają określony rytm dzienny, a niektóre bardziej rozłożony w tygodniu (bardziej i mniej aktywne dni) - oczywiście zalecili zawsze dzwonić przy wątpliwościach. Na tej wizycie widziałam jak dzidzia kopie a akurat tych kopnięć nie czułam, tak była ułożona. Zaczynam liczyć od 28tc 🙂
Ja ’92, On’85 tworzący swoją przyszłość i rodzinę w 🇳🇱🌷🧀
Starania o pierwszego bejbika od 04.2024
⏸️ 01.03.2025 — 💔 cb
⏸️ 03.04.2025 — 💔 6tc
⏸️ 24.07.2025 —🌈? Zostań z nami kropusiu
30.07.2025 - βhcg 2106
07.08.2025 - βhcg 14556
11.08.2025 - dwa pęcherzyki, jeden zarodek z bijącym ❤️🥹, drugi pusty 😔
25.08.2025 - CRL 18 mm
08.09.2025 - CRL 39 mm
23.09.2025 - prenatalne i NIPT - zdrowy dzidziuś ❤️
26.10.2025 - 🩷 Córeczko czekamy na Ciebie
07.11.2025 - połówkowe 👍
20.01.2026 - ⏳badania trzeciego trymestru

-
Bardzo mi przykro, że czujesz się tak źle.Dorkaa87 wrote:Hej nie było mnie od początku grudnia starałam sobie wszystko poukładać no ale niestety nic z tego 😞 cały czas z tyłu głowy tli mi się nadzieję że lekarz się pomylił co płci i czekam na wizytuje u mojego prowadzącego 13 stycznia. Ogólnie mało kto wie że jestem w ciąży bo wciągam brzuch żeby nie było widać. A w pracy powiedziałam tylko dyrektorowi gł księgowemu który jest moim przełożonym i koleżankę z którą siedzę w jednym pokoju - a tak nikomu więcej jedynie się domyślają bo było ogłoszenie na zastępstwo na moje stanowisko. W każdym razie nikomu nie mówię o ciąży bo mnie nie cieszy i nie chcę o niej rozmawiać. Do irytacji doprowadza mnie jak syn mówi że będzie miał brata … normalnie wstydzę się tej ciąży i wiem że już do końca życia będę nieszczęśliwa i niespełniona jako matka… na chwile obecną kupiłam tylko kilko sztuk w rozmiarze 56 nie mam weny i chęci. Na samą myśl jak mam iść przegadać rzeczy po Basi żeby zostawić jakieś neutralne rzeczy to mi się ryczeć chce. Jestem tak bardzo nieszczęśliwa że nigdy nie będę mamą żywej córeczki 😭💔
Wierzę jednak, że z odpowiednią pomocą będziesz w stanie poukładać to sobie w sercu. I tu - jak dziewczyny, mam na myśli fachową pomoc. Myślę, że jeśli targają Tobą tak silne i skrajne emocje, to warto spróbować porozmawiać z profesjonalistą. ❤️
Niemniej - miło Cię tu widzieć. Ma nadzieję, że wkrótce ciąża zacznie Cię cieszyć. W każdym razie tego Ci właśnie życzę.
2023
07. (39+3) Ninka! 💖✨

2024
12. cb 💔 poronienie samoistne
2025
28.07. 11 dpo bHcg 14,24 prog 32,7 ng/ml
30.07. bHcg 98,21 (⬆️ 600%)!
01.08. bHcg 194,30 (⬆️ 101%)
04.08. bHcg 647,05 (⬆️120,6%)
11.08. (5+2) Jest 🫧 w macicy! GS 0,97 cm
21.08. (6+5) 0,52 cm 🍤z💖