Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Suplementacja w ciąży a wytyczne ekspertów. Poznaj kluczowe składniki dla mamy i dziecka 👇
SPRAWDŹ
Partner Akcji

DHA z alg czy ryb? Sprawdzamy, dlaczego DHA z alg zyskuje na popularności wśród przyszłych mam.
SPRAWDŹ
Partner Akcji

Przytłoczona zbyt wieloma zaleceniami?
Poznaj 7 składników rekomendowanych przez ginekologów w jednej formule👌
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne 🌷KWIETNIOWE MAMY 2026 🌸
Odpowiedz

🌷KWIETNIOWE MAMY 2026 🌸

Oceń ten wątek:
  • Hermiona5 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lady_89 uważam, że na start inhalator nie jest potrzebny. My kupiliśmy dopiero po roczku, jak młoda do żłobka poszła 🤪

Oj dziewczyny, z dziadkami to temat rzeka jest 🤣 Nowym mamusiom chciałabym tylko powiedzieć, żebyście nie dały sobie wmówić, że coś robicie przy dziecku źle! Starodawne rady od naszych rodziców i teściów wpuszczajcie jednym uchem, a wypuszczajcie drugim, serio. Jak będzie trzeba to niemiłe komentarze trzeba uciąć krótko i nie wdawać się w dyskusję. Ja mam czasami wrażenie, że pomimo 30stki na karku zawsze będziemy dziećmi naszych rodziców i już zawsze będziemy traktowani jak osoby, którym trzeba KONIECZNIE coś doradzić czy powiedzieć co i w jaki sposób mają robić.

Wrzucę tutaj krótki fragment książki Parents First, którą już Wam kiedyś polecałam

IMG-3362.jpg

krolik, eM 🌺, Pomarańczowa, Uda się, Monimoniii lubią tę wiadomość

94’ 👫 94’
    03.2023 córeczka 💖

29.07.2025 ⏸️ 12dpo
    20.08.2025 5mm 🦐
    30.09.2025 I prenatalne - ryzyka niskie

25.11.2025 (20+2) 340g - połówkowe - dziewczynka 💖
    22.12.2025 (24+1) 710g
    07.01.2026 (26+4) 985g
    29.01.2026 (29+4) 1715g
    12.02.2026 (31+4) 1997g 😍

preg.png
  • krolik Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hermiona w punkt :) moja mama już teraz to się nie odważy doradzać, ale ze starszą córką to się nasłuchałam.... Czy w ciąży, czy jak urodziłam, dlatego ja dla swojego świętego spokoju ograniczałam kontakt. W kolejnej ciąży w ogóle z nią nie rozmawiałam aż do porodu, bo chciałam sobie oszczędzić tego co miałam wcześniej, wiedziała co u Nas od mojego męża. Może dla niektórych to brutalne, ale moja mama naprawdę potrafi psychicznie wykończyć. Mój brat ma teraz drugie dziecko po 19 latach to ile ja się nasłucham od niej na ich temat 🙈 ona nie rozumie, że są inne czasy, że ktoś może dziecko chcieć ubierać inaczej nie tak jak ona to widzi, tutaj kwestia ubioru też się zmieniła, jest dużo więcej ciuszkow dostępnych niż za jej czasów. Nawet do kwestii karmienia się wtrąca, kiedy ona sama nas dokarmiała i szybko na mieszankę przeszła. Moja bratowa jest kpi i moja mama się czepia, że nie walczyła o kp 🤦 moje córki uwielbiają moją mamę, ale ona też kupuje ich miłość co mi się nie podoba, przez co to ja wychodzę na tą złą, bo babci nie pozwalam zalewać ich toną zabawek i ubrań. Ona potrafi je wziąć do sklepu i kupić wszystko co chcą. I tłumacze jej, żeby tak nie robiła, że im wystraczy obecność. Nie chce żeby moje dzieci myślały, że wszystko im się należy, a pieniądze spadają z nieba.... Do tego dochodzi później brak poszanowania swoich rzeczy. Po takim pobycie mojej mamy powrót do równowagi jest ciężki 😅

03.2018 14tc 👼
    05.2019 🩷
    01.2022 🩷
    04.2026 🩷

28.08.2025 jest ❤️ i 0,19 cm ludzika 😍
    20.09.2025 2,46 cm ludzika 😍
    13.10.2025 6,5 cm 😍

9.08 9dp pierwszy pozytyw
    11.08 36,90 bhgc
    18.08 1100 bhcg
    preg.png
  • Uda się Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pawix20 wrote:
    Hej. Mam pytanie a jak któraś z was ma też indukcję porodu to kiedy mniej więcej jest ustalana data z ginekologiem?
    Czy to jest równo w 39 tygodniu czy może być trochę wcześniej bądź później?

Ja mam wstępnie ustalone na 38+1ale potwierdza tą datę i sposób porodu na wizycie 13.03

👩🏻40
    ( niedoczynność tarczycy, nadciśnienie 1 st. niedrożny jajowód)
    👱🏻‍♂️43
    niepłodność z czynników męskich

2013 ciąża jajowodowa
    2015 poronienie 6tc
    2024 poronienie 4tc

24.07.2025 FET IVF ❤️
    1 procedura, blastocysta 4.2.2
    19.08.2025 mamy ❤️
    29.09.2025 prenatalne 🍀chyba synek :)
    19.11.2025 połówkowe - Franuś ❤️
    27.01 wizyta 🩺
    04.02 III prenatalne🩺
    12.04.2026 - będziemy się przytulać 🍀

preg.png
  • Pomarańczowa Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No z dziadkami to tak właśnie bywa. Nie raz mnie zastanawia i sama już to powiedziałam kilka razy, że ja z dzieciństwa nie pamiętam żeby moja mama była taka delikatna i cierpliwa do nas jak jest do wnuków. A potrafi się czepiać o wiele rzeczy jak chce coś wyegzekwować od córki. Za to chcąc nie chcąc chyba będę na nich polegać w tym ostatnim miesiącu, bo jest mi zwyczajnie ciężko. Córka wchodzi w jakiś bunt, dużo na nie, dużo awantur. A mojej siły nie starcza na cały dzień, więc myślę, że będziemy odwiedzać moich rodziców choćby na jedno po południe w tygodniu, bo mi to dużo daje jak mogę w spokoju usiąść. Co prawda mała poszła dziś do przedszkola, ale maruda straszna rano i nie wiem czy znowu się nie rozkręca jakas infekcja, bo tak bardzo to az nie podobne do niej 🙃 za to z teściami to zupełnie inna historia. Inny pogląd na rodzicielstwo i życie. Nie wchodzę z nimi w dyskusje, bo to są zupełnie inne światy. Jedynie jak poszłam na l4 w 1 ciąży albo mówiłam że mi ciężko to słyszałam że dawniej kobiety z brzuchem szły w pole i nie takie prace wykonywały itp. Także możecie sobie wyobrazić co to są za rozmowy.

Dzisiaj jak już nie ma corki w domu, to skoczyłam na zakupy, spakowałam wstępnie walizkę. Muszę przywieź mniejszą torbę od rodziców, bo właśnie ostatnim razem sprawdziło mi się mieć dużą walizkę i mniejsza torbę i z najważniejszymi rzeczami. Wstawiłam pranie, bo bratowa dała mi jeszcze trochę ubranek. Podpisałam w komodzie gdzie co leży, żeby mąż nie musiał szukać jak mnie nie będzie. I zaraz jadę po córkę. Trzymajcie proszę kciuki, żeby jednak wróciła w lepszym nastroju.

Dziewczyny, którym szpital nie zapewnia ubranek, ile kompletów szykujecie? Wiadomo mąż mi pewnie bedzie dowozic w trakcie w zależności ile potrwa pobyt, ale na start nie chce się zaskoczyć brakami, bo mamy trochę km do szpitala.
    Inhalator też uważam, że nie jest potrzebny na początek. U nas zaczęliśmy używać koło 10 miesiąca dopiero i to tez na początku było ciężko żeby w ogóle jej zrobić inhalacje. I na przykład dzieci mojego brata w ogóle nie używają, bo nie pozwalają sobie. Także nie ma co od razu kupować :)

03.2023 🩷

30.09.2025 prenatalne, mały chłopczyk? 💙🐻
    26.11 2025 połówkowe, 375 g chłopczyka 💙🐻

preg.png
‹‹ 329 330 331 332 333
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

11 najczęstszych pytań o IUI, czyli inseminacja w pigułce

Czym jest inseminacja? Kiedy warto skorzystać z tej metody? Dla kogo jest szczególnie polecana? Jaki jest koszt inseminacji? Jakie są szanse na zajście w ciążę po zabiegu inseminacji? Odpowiedzi na 11 najczęstszych pytań o inseminację. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Najwygodniejsze sukienki ciążowe. Te modele sprawdzą się na co dzień i od święta

Wybierając ciążową garderobę, niewątpliwie jednym z najwygodniejszych i najbardziej komfortowych rozwiązań są sukienki ciążowe. Co więcej mogą one z powodzeniem zostać wykorzystane w okresie karmienia piersią. Na co zwrócić uwagę przy wyborze? Jaki krój wybrać? Przeczytaj nasze podpowiedzi!

CZYTAJ WIĘCEJ

Foliany - niezbędny składnik dla kobiet starających się o dziecko i kobiet w ciąży

Niewątpliwie kwas foliowy jest jednym z najważniejszych składników dla przyszłej Mamy. Dlaczego suplementacja kwasem foliowym, a właściwie jego aktywnymi formami (folianami) jest tak istotna? Jaką rolę odgrywa kwas foliowy? 

CZYTAJ WIĘCEJ