Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Suplementacja w ciąży a wytyczne ekspertów. Poznaj kluczowe składniki dla mamy i dziecka 👇
SPRAWDŹ
Partner Akcji

DHA z alg czy ryb? Sprawdzamy, dlaczego DHA z alg zyskuje na popularności wśród przyszłych mam.
SPRAWDŹ
Partner Akcji

Przytłoczona zbyt wieloma zaleceniami?
Poznaj 7 składników rekomendowanych przez ginekologów w jednej formule👌
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne 🌷KWIETNIOWE MAMY 2026 🌸
Odpowiedz

🌷KWIETNIOWE MAMY 2026 🌸

Oceń ten wątek:
  • Angellka Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pomarańczowa wrote:
    W tym cały problem, że nie pojadą sami. Mała nie wyjdzie beze mnie z domu. A jak się uda to stoi potem koło męża i wola do domu do mnie. Zresztą no to są tacy ludzie trochę jak było dawniej. I obrażają się, że jak mogłam nie przyjechać 🫠 do tego ja nie lubię ich podejścia do małej. Jest dużo takich tekstów, których ja nie toleruje do dziecka. Takich z dawniejszego wychowania. Pewnie jakbym nie była w ciąży to bym tego wszystkiego tak nie brała do siebie 🙃
    Ehhh no to współczuję. U mnie stary jest asertywny co do teściowej. Na początku probowala dawać zlote rady, dawać słodycze i robic po swojemu. Maz ją szybko ustawił, powiedział że jak się nie będzie stosować do naszych zasad to się z wnukiem nie będzie widywać. Zamiast słodyczy teraz robi naleśniki lub racuchy. Kupilismy do babci piaskownice, domek i trampolinę to mlody mial co robić na podwórku. No ale trzeba przyznać babcia go uwielbia a on babcie.
    Teraz tesciowa jqk jestem w szpitalu mieszka u nas i mąż mowi że jest nawet bezproblemowo nie wtraca się robi co powinna, młodym się dobrze opiekuje.

age.png
    18.09.21- 13dpo ⏸ beta 84,65 prog 44,2
    18.10.21- 8+1 ❤ CRL 1,83cm 🥳
    19.11.21 Prenatalne-ok, CRL 69,9mm💙
    21.01.22 T22+1 Połówkowe 💙 486g
    01.04.22 T32+1- 2125g III Prenatalne
    25.05.22 T39+6- Oskar 3960g

💔 11.2024

11.08.2025 -13dpo ⏸ beta 75
    13.10.2025 13+3 prenatalne CRL6,5cm
    22.11.2025 19+1 275g 🩷
    13.12.2025 22+1 połówkowe 471g
    preg.png
  • siesiepy Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 13:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a jak to jest z tymi betablokerami i dopegytem w ciąży właśnie.

Mój kardiolog jak mnie zobaczył pierwszy raz (w ciąży zmieniłam, bo wcześniejszy był... Meh), to powiedział, że spoko luz że mam arytmię i biorę betabloker, że gorzej jakbym miała nadciśnienie i brała właśnie te wasze leki. 🤔 Teraz się zastanawiam o co mu chodziło dokładnie, patrząc przez pryzmat waszych doświadczeń i czemu, jeśli betablokery mogą być lepsze w tej sytuacji, nie chcą wam zamienić leku?
    Przykładowo mój lek już został przebadany i jest bezpieczny w ciąży, kilka innych też z tego co słyszałam od lekarza.

Takie mam luźne przemyślenia i ciekawość mnie zżera.

walka o pierwsze 🦕 od 7.2022, bez zabezpieczenia od 2019
    01.24 LEEP szyjki macicy (CINIII i HPV)
    07.24 puste jaja płodowe 💔💔
    9 x letrozol ❌

30♀️34♂️
    ◾PCOS, mała tarczyca, arytmia, łuszczyca, APCA i Castle, hiperlipoproteinemia
    ◾KIR AA, PAI hetero, MTHFR C677 hetero
    ◾crossmatch 25,3%
    ◾MSOME: 0% + 1%

03.25 IMSI 💉13MII →1❄️ 5BB
    04.25 FET beta 10dpt <0,1
    05.25 IMSI + FertileChip💉14MII→1❄️ 3AB

🌈naturals po scratchingu
    30.07 ⏸️
    accofil, neoparin, acard, encorton, luteina →neoparin 0,8
    Kubuś 💙
    preg.png
‹‹ 328 329 330 331 332
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Suchość pochwy - jakie mogę być jej przyczyny i jak sobie z nią radzić?

Problem z odpowiednim nawilżeniem pochwy dotyczy bardzo dużej liczby kobiet. Najczęściej problemy występują w okresie okołomenopauzalnym, ale z różnych przyczyn mogą pojawiać się na każdym etapie życia kobiety. Suchość pochwy może znacząco obniżać jakość życia seksualnego, z powodu bólu i dyskomfortu odczuwanego podczas zbliżeń... Skąd się bierze suchość pochwy? Jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Alergiczny katar u maluchów: domowe wsparcie i sygnały alarmowe.

Rozpoznanie, czy katar u dziecka to alergia, czy infekcja, bywa trudne, a poprawne odróżnienie objawów jest kluczowe dla skutecznego leczenia. Ten artykuł to kompleksowy przewodnik dla rodziców, pomagający zrozumieć specyfikę kataru alergicznego u dziecka, jego symptomy, domowe sposoby łagodzenia oraz kiedy konieczna jest wizyta u lekarza. Dowiedz się, jak zapobiegać powikłaniom i skutecznie wspierać malucha w walce z dolegliwościami.

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania prenatalne w ciąży, czym są i czy warto je robić

Pojęcie badań prenatalnych nie dla wszystkich jest zrozumiałe. Często kojarzone jest wyłącznie z inwazyjnymi badaniami prenatalnymi płodu i tym samym utożsamiane jest z ryzykiem utraty ciąży. Postrzeganie to jest zupełnie błędne. Czym zatem są badania prenatalne, kto powinien je wykonywać i czy są one bezpieczne dla dziecka?

CZYTAJ WIĘCEJ