X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne 🌷KWIETNIOWE MAMY 2026 🌸
Odpowiedz

🌷KWIETNIOWE MAMY 2026 🌸

Oceń ten wątek:
  • Kobea Autorytet

Wysłany: 2 marca, 20:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miałam wam pisać bo kilka osób pytało o nianie to mogę wam polecić moja bo jest bardzo tania a naprawdę dobra🙂 działa bez zarzutu i nie gubi sygnału.
    https://allegro.pl/oferta/niania-elektroniczna-yoton-yb06-lcd-4-3-temperatura-noktowizor-tryb-vox-17950697745

Mam też kamerkę Xiaomi ale ona mi gubi wifi, fajnie jest to że mąż sobie podgląda z pracy drzemki itp 🙂

Hermiona5, kasia97 lubią tę wiadomość

2 poronienia, 11tc i 7tc.
    age.png

preg.png
  • Angellka Autorytet

Wysłany: 3 marca, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    HimalayanDream wrote:
    No to pięknie z wymiarami, mam nadzieję, że chociaż troszkę odetchnęłaś pod tym kątem 🙂 kurczę bardzo Cię męczą z tym ktg - z jednej strony dobrze, że trzymają rękę na pulsie, ale tyle godzin Cię trzymać, jednak jest to męczące..

Tak, mówią - mamy stwierdzoną hipotrofię i dlatego będzie indukcja. Natomiast z uwagi na dobre przepływy, mały ale jednak stabilny przyrost wagi i ruchy dziecka, to nie widzą potrzeby na wcześniejsze wywoływanie niż 38tc. Pewnie w Polsce przy takim centylu leżałabym w szpitalu, ale tutaj mają trochę inne podejście. No i jestem 8 minut od szpitala do którego chodzę na kontrole, więc powiedzieli że w razie jakichkolwiek wątpliwości mam nawet codziennie przyjeżdżać.

No wlasnie inne podejście. U mnie hospitalizacji i staly monitoring 🙈
    HimalayanDream jeszcze trochę, juz co raz bliżej do końca. ❤️

Mi znowu cisnienie skacze dzisiaj w pomiarach 145/95

siesiepy wrote:
    Angellka dzięki za wyjaśnienie. 😊 Nie wgłębiałam się w to, jaka jest różnica w działaniu tych leków, stąd moja ciekawość bo sobie przypomniałam co lekarz gadał. Nie wykluczam, że mogłam go też źle zrozumieć, ale nie wnikałam skoro mnie to nie dotyczyło. Co do betablokerów, jest o tym w ulotce właśnie, ale jak rozmawiałam z lekarzami to już ponoć są badania na bezpieczeństwo, zwłaszcza mojego, betablokera, jeśli nie przekracza się dawki – bo o to podpytywałam. Ale fakt faktem, w Twojej sytuacji też wolałabym, aby to był lek ostatniej potrzeby.

Uda się ja się pytałam pod kątem dopegytu. :D ja jestem na dawce 100 beto zk w sumie od początku ciąży, raz „udało mi się” zejść do 50 ale wtedy wróciła mocna arytmia i wróciliśmy właśnie spowrotem na setkę. Zawsze wszystko spoko było w przepływach, Kuba jak widać też dobrze odżywiony. 😊 Ciśnienie kontroluję, stabilne 110/65 z reguły i czuję się bardzo dobrze (ale ja zawsze niskociśnieniowa byłam). Arytmia wygasła, po porodzie będę myśleć o ablacji, bo w teorii serce zdrowe.

Siesiepy u ciebie jak jest artmia to napewno betablokeryvlepsze bardziej wskazane bo one bezpośrednio na serce odzialuja.

age.png
    18.09.21- 13dpo ⏸ beta 84,65 prog 44,2
    18.10.21- 8+1 ❤ CRL 1,83cm 🥳
    19.11.21 Prenatalne-ok, CRL 69,9mm💙
    21.01.22 T22+1 Połówkowe 💙 486g
    01.04.22 T32+1- 2125g III Prenatalne
    25.05.22 T39+6- Oskar 3960g

💔 11.2024

11.08.2025 -13dpo ⏸ beta 75
    13.10.2025 13+3 prenatalne CRL6,5cm
    22.11.2025 19+1 275g 🩷
    13.12.2025 22+1 połówkowe 471g
    preg.png
  • Kobea Autorytet

Wysłany: 3 marca, 13:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Już po wizycie🙂 waga 2.5 kg, jeszcze sporo wód dlatego się przekręca i wierci. Ustawił się główkowo a ja już się nastawiłam na cesarkę ... No nie mogę 🫣🤣

Pomarańczowa, krolik, kasia97, Świeżynka97, Uda się, lady_89, Kitana, Monimoniii, Angellka, eM 🌺, Siasi, Hermiona5, HimalayanDream, mon08kow lubią tę wiadomość

age.png

preg.png
  • kasia97 Autorytet

Wysłany: 3 marca, 13:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jesteśmy po wizycie - dzisiaj wszystko w porządku, usg i przepływy w normie, szyjka długa, wody płodowe w normie. Oluś ma 2715 g. bardzo sie cieszę i kamień z serca 😍

doktor zdecydował że utrzymujemy te cotygodniowe wizyty, i oprócz usg będziemy też robić ktg. także od następnego tygodnia usg, przepływy, ktg i tak do porodu - poród będzie między 38 a 39 tc, dostałam skierowanie do szpitala żeby umówić cc. także najprawdopodniej między 25.03 a 01.04 będziemy się tulić, mam wrażenie że ta ciąża minęła ekspresem 🙈

Pomarańczowa, krolik, Idawoll, Kobea, lady_89, Kitana, Angellka, eM 🌺, Monimoniii, Siasi, Hermiona5, HimalayanDream, mon08kow, ellevv lubią tę wiadomość

👩‍🦰 28, PCOS, IO
    11.23 - odstawienie AH i rozpoczęcie starań

27.07.25 nieśmiałe ⏸️🍀

🙎‍♂️ 31

preg.png
  • krolik Autorytet

Wysłany: 3 marca, 13:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    siesiepy wrote:

Idawoll myślę, że bardzo dobrze. Chociaż znowu
    Dziewczyny a jakie przekąski planujecie zabrać ze sobą do szpitala? Może komuś coś się sprawdziło konkretnego, a coś innego w ogóle?

Mi się bardzo sprawdziły batony Go ON z Sante kokosowe 🤤🤤 Miałam jeszcze kruche ciasteczka, ale tu bym w dużej ilości nie ryzykowała żeby zaraz jelita nie oberwały od nadmiaru błonnika 😆 ogólnie to miałam w największej ilości takie batoniki a'la czekolady, mało wafelków, tylko dużo czekolady 😅 po dużej utracie energii i krwi czekolada sprawdza się u mnie najlepiej. Na pewno polecam zaopatrzeć się w dobrej jakości elektrolity, zamawiam sobie teraz bestlab w saszetkach, akurat jest promka z okazji dnia kobiet. Teraz przede wszystkim liczę na to, że mąż będzie mi dowoził jedzonko w termosie np jajecznice z boczkiem. Mój drugi poród był w covidzie i strasznie głodowałam w szpitalu, także jak teraz jakiś numer wywiną to zamówię pizzę na oddział 😆 żałuję, że się wtedy nie wkurzyłam i tak nie zrobiłam 😅

03.2018 14tc 👼
    05.2019 🩷
    01.2022 🩷
    04.2026 🩷

28.08.2025 jest ❤️ i 0,19 cm ludzika 😍
    20.09.2025 2,46 cm ludzika 😍
    13.10.2025 6,5 cm 😍

9.08 9dp pierwszy pozytyw
    11.08 36,90 bhgc
    18.08 1100 bhcg
    preg.png
  • krolik Autorytet

Wysłany: 3 marca, 13:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kobea wrote:
    Już po wizycie🙂 waga 2.5 kg, jeszcze sporo wód dlatego się przekręca i wierci. Ustawił się główkowo a ja już się nastawiłam na cesarkę ... No nie mogę 🫣🤣

Czułaś zmianę pozycji? Kurde ja od jakiegoś czasu nie cierpię na zgagę, brzuch mam niżej.. no wierciła się pannica konkretnie, częściej chodzę siku i czuję takie napieranie w dół i kopniaki w zebra, ale też nie zawsze jestem w stanie określić czy to nogi czy jednak głowa w tych żebrach 😆 boje się nastawiać, że już jest przekręcona 🙈

03.2018 14tc 👼
    05.2019 🩷
    01.2022 🩷
    04.2026 🩷

13.10.2025 6,5 cm 😍

11.08 36,90 bhgc
    18.08 1100 bhcg
    preg.png
  • krolik Autorytet

Wysłany: 3 marca, 14:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Poprałam ciuszki, pieluchy, przescieradełka. Jutro jeszcze kocyki i pewnie jutro sobie poprasuje jak przyjdą wkłady do komody 😍 wspomnienia z oczekiwania na pierwszą córkę wróciły, bo też wtedy w marcu za pranie się wzięłam i korzystałam z takiej pogody pięknej 😍

Jak tak poszaleje w ciągu dnia to mnie znowu łapie ból w pośladku promieniujący do uda i chodzić nie mogę. Później walka z rozciąganiem, masowaniem i jest lepiej. Odkryłam super pozycję do spania, która mi tego pośladka rozciąga, tylko gorzej jak brzuch jeszcze urośnie to chyba już nie dam rady 😆 teraz rozumiem po co są te poduszki ciążowe, wcześniej mi mąż do tego służył, ale aktualnie ja śpię z jedną córką on z drugą także no nie mam na kim brzucha opierać i nogi kłaść 😆

Mam teraz takie rozchwianie, zaczyna mnie stres łapać, że jest mało czasu i ja nic nie przygotowałam. Po czym pełen luz, że jeszcze dużo czasu i co ja się czepiam 😆 dwubiegunówka 😆

Siasi, mon08kow lubią tę wiadomość

03.2018 14tc 👼
    05.2019 🩷
    01.2022 🩷
    04.2026 🩷

13.10.2025 6,5 cm 😍

11.08 36,90 bhgc
    18.08 1100 bhcg
    preg.png
  • Świeżynka97 Autorytet

Wysłany: 3 marca, 14:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny z nadciśnieniem ciążowym, bo widzę,że pisałyście o indukcji porodu. Czy w każdym przypadku jest wcześniejsze rozwiązanie ciąży? Mi lekarz do tej pory nic o tym nie wspominał, więc cały czas myślałam,że spróbuję SN i kiedy samo się zacznie

Uda się lubi tę wiadomość

👩1997
    ➡️Pcos + IO
    👉Starania naturalne od 05.2023
    👉W klinice od 05.2025
    ✅05. 2025 CB 💔
    ✅06.2025 ✖️
    ✅07.2025 CLO+menopur⏸
    👶04. 2026 🩷
    Leki:
    👉Euthyrox25, Sorbifer Durules, Dopegyt, Polocard, Prenatal Duo

preg.png
  • Uda się Autorytet

Wysłany: 3 marca, 15:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Świeżynka97 wrote:
    Dziewczyny z nadciśnieniem ciążowym, bo widzę,że pisałyście o indukcji porodu. Czy w każdym przypadku jest wcześniejsze rozwiązanie ciąży? Mi lekarz do tej pory nic o tym nie wspominał, więc cały czas myślałam,że spróbuję SN i kiedy samo się zacznie

Słyszałam z kilku źródeł że w przypadku ciśnienia dużo częściej indukuje się po 38tc.
    Zwłaszcza że nawet w zdrowych ciążach ciśnienie lubi te 2-3 ostatnie tygodnie się odpalić.
    Może akurat poród rozpocznie się u Ciebie ok 38 tc samoistnie :) tak też bywa :)

👩🏻40
    ( niedoczynność tarczycy, nadciśnienie 1 st. niedrożny jajowód)
    👱🏻‍♂️43
    niepłodność z czynników męskich

2013 ciąża jajowodowa
    2015 poronienie 6tc
    2024 poronienie 4tc

24.07.2025 FET IVF ❤️
    1 procedura, blastocysta 4.2.2
    19.08.2025 mamy ❤️
    29.09.2025 prenatalne 🍀chyba synek :)
    19.11.2025 połówkowe - Franuś ❤️
    27.01 wizyta 🩺
    04.02 III prenatalne🩺
    12.04.2026 - będziemy się przytulać 🍀

preg.png
  • Kobea Autorytet

Wysłany: 3 marca, 15:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    krolik wrote:
    Czułaś zmianę pozycji? Kurde ja od jakiegoś czasu nie cierpię na zgagę, brzuch mam niżej.. no wierciła się pannica konkretnie, częściej chodzę siku i czuję takie napieranie w dół i kopniaki w zebra, ale też nie zawsze jestem w stanie określić czy to nogi czy jednak głowa w tych żebrach 😆 boje się nastawiać, że już jest przekręcona 🙈

Nie czułam, byłam nawet pewna że jest pośladkowo 😀 już się nastawiłam na CC.

Umówiłam dziś położna do porodu, zobaczymy jak to będzie.

age.png

preg.png
  • Monimoniii Przyjaciółka

Wysłany: 3 marca, 15:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Świeżynka97 wrote:

Ja miałam wczoraj wizytę u lekarza prowadzącego i mój lekarz również na tą chwilę nic nie mówił na 100%.

Na dopegycie 3x1 tabl. ładnie mi się unormowało, nie mam żadnych wyskoków. Malutka waży 2060g i jest w 30 centylu, przepływy również w normie.

Jedyne co to mam wizyty co 3 tygodnie, a nie co 4 i wszystko jest oceniane na bieżąco. Będę miała jeszcze jedną wizytę u prowadzącego a potem już ktg raz w tygodniu. Z tego co zrozumiałam, wszystko będzie zależało od rozwoju sytuacji, a indukcja nie jest pewniakiem 🙂

11.08.2025 ⏸️
    25.08.2025 - bijące serduszko💓
    08.10.2025 - prenatalne, ryzyka niskie
    20.11.2025 - dziewczynka🩷
    02.12.2025 - połówkowe
    05.02.2026 - usg III trymestru
    23.03.2026 - 2900 g

preg.png
  • Pomarańczowa Autorytet

Wysłany: 3 marca, 16:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja również mam różne przekąski z czekoladą, jakieś drobne ciasteczka, batony energetyczne, ale też suchary, bo w moim szpitalu zalecają po cc lekkie jedzenie.
    Córka została ze mną w domu dzisiaj. Więc nic nie zrobiłam pod kątem wyprawki. Za to znowu mam totalny zjazd, bo mała miała w nocy gorączkę a pediatra z poz skierowała nas do szpitala na diagnostykę. Że za dużo tych chorób. Bo niedawno skończyła brac antybiotyk. Więc chwilowo mam taki zjazd. Siedzę i płacze że czeka mnie z nią oddział i że może coś poważnego jej jest. Jutro mamy jeszcze zrobić badanie moczu i nie wiem chyba po południu pojedziemy na szpital.

03.2023 🩷

30.09.2025 prenatalne, mały chłopczyk? 💙🐻
    26.11 2025 połówkowe, 375 g chłopczyka 💙🐻

preg.png
  • Idawoll Autorytet

Wysłany: 3 marca, 16:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pomarańczowa wrote:
    Ja również mam różne przekąski z czekoladą, jakieś drobne ciasteczka, batony energetyczne, ale też suchary, bo w moim szpitalu zalecają po cc lekkie jedzenie.
    Córka została ze mną w domu dzisiaj. Więc nic nie zrobiłam pod kątem wyprawki. Za to znowu mam totalny zjazd, bo mała miała w nocy gorączkę a pediatra z poz skierowała nas do szpitala na diagnostykę. Że za dużo tych chorób. Bo niedawno skończyła brac antybiotyk. Więc chwilowo mam taki zjazd. Siedzę i płacze że czeka mnie z nią oddział i że może coś poważnego jej jest. Jutro mamy jeszcze zrobić badanie moczu i nie wiem chyba po południu pojedziemy na szpital.
    Jeju, współczuję bardzo tej sytuacji. Ale z drugiej strony może pobyt nie potrwa długo, a córeczka będzie zaopiekowana. Taka poszerzona diagnostyka pomoże znaleźć przyczynę i coś zaradzić. Wiem, że to łatwo powiedzieć, ale to naprawdę nie musi być nic poważnego:
    Trzymam za Was kciuki ✊🏻😘

2022
    07.11.⏸️
    2023
    07. (39+3) Ninka! 💖

2024
    12. cb 💔 poronienie samoistne

2025
    28.07. ⏸️

2026
    04. (38+6) Michaś 🐣
  • Idawoll Autorytet

Wysłany: 3 marca, 16:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co do przekąsek - na pewno biorę coś słodkiego, jakieś żelki czy Prince Polo. Bo muszę 😅
    Bliżej terminu kupię też kilka bułek i je zamrożę, wezmę potem ze sobą plus jakiś serek czy inne smarowidło. Pamiętam, że po pierwszym porodzie byłam tak głodna, że zjadłabym dosłownie wszystko. Jak dostałam wtedy szpitalne śniadanie - 3 kromki chleba, górę sałaty, kilka plasterków ogórka i masło, to myślałam, że się popłaczę. 😅
    A głód był taki, jak po górskim trekkingu, gdzie najlepszym smakołykiem jest bułka z pasztetem albo pomidorowa w schronisku.

Uda się, mon08kow lubią tę wiadomość

2022
    07.11.⏸️
    2023
    07. (39+3) Ninka! 💖

2024
    12. cb 💔 poronienie samoistne

2025
    28.07. ⏸️

2026
    04. (38+6) Michaś 🐣
  • Pomarańczowa Autorytet

Wysłany: 3 marca, 16:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Idawoll wrote:
    Jeju, współczuję bardzo tej sytuacji. Ale z drugiej strony może pobyt nie potrwa długo, a córeczka będzie zaopiekowana. Taka poszerzona diagnostyka pomoże znaleźć przyczynę i coś zaradzić. Wiem, że to łatwo powiedzieć, ale to naprawdę nie musi być nic poważnego:
    Trzymam za Was kciuki ✊🏻😘

Dziękuję za kciuki. Jestem przerażona, bo wiem jak takie pobyty z nią wyglądają. Do tego ja najzwyczajniej nie mam siły. A wiem jak to jest spać na takim oddziale czy nawet nie ma się jak pobawić i zorganizować czasu. Wiem też że nasz szpital nie jest za specjalny i boję się czy w ogóle coś pomogą. Mała nie spi w dzień. Nie ma szans żeby poszła na drzemke, więc to będzie noszenie dzień i noc

03.2023 🩷

preg.png
  • Kobea Autorytet

Wysłany: 3 marca, 17:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pomarańczowa wrote:

Może poprostu ja bardzo osłabiło po tych chorobach i powoli dojdzie do siebie 🙂 szkoda że nie dał jej jakiś badań przed szpitalem bo to rzeczywiście może być teraz ciężko tam spać.

Mi wygodnie też się jadło w szpitalu takie musy owocowe w tubce.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 marca, 17:49

age.png

preg.png
  • Angellka Autorytet

Wysłany: 3 marca, 17:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratuluje dziewczyny dzisiejszych dobrych wizyt. ❤️

Co do przekąsek, poprzednio mialam cc wiec do porodu nic mi nie bylo potrzebne. Zabralam jakieś Wafle ryżowe smakowe, batoniki, czekoladę, Musy, dżemy takie jednorazowe, a tak to stary dowoził.
    Teraz tez maz tez o mnie dba jedzeniowo w szpitalu, to i porodzie zadba i przywiezie co trzeba.

Ja jeszcze zrobię update szpitalny.
    Dzisiaj moj prowadzadzacy lekarz byl w szpitalu, sprawdziła badania, zrobil ponownie usg ze wszystkim pomiarami i przepływami. Pokrywają się z wczorajszymi. Mówi że na ten moment jest ok. On jest taki konkretny nie pociesza mowi że jak coś się będzie pogarszać to nagła cesarka. Bedzie znowu w pon I wt wszpitalu i mowi że liczy że nic się do tego czasu nie wydarzy i spotkamy. Jak by mi się jakieś parametry pogarszały to mam do niego dzwonić bedzie trzymał rękę na pulsie.
    Dzisiaj ktg znów mi się beznadzienie pisze i poł dnia leze podpięta. Teraz dali mi kroplowke i po niej znów ktg 🤦‍♀️

Pomarańczowa bardzo wspolczuje, chociaż ta poszerzona diagnostyka moze sie przyda i coś więcej wyjdzie. Tylko niechce cie straszyć niewiem czy będziesz mogła z mala zostać na oddziale w tak zaawansowanej ciazy, a nawet jak ci pozwolą to jest to bardzo ryzykowne dla ciebie, pod względem złapania infekcji czy kumulacji tam wirusów.

age.png
    18.09.21- 13dpo ⏸ beta 84,65 prog 44,2
    18.10.21- 8+1 ❤ CRL 1,83cm 🥳
    19.11.21 Prenatalne-ok, CRL 69,9mm💙
    21.01.22 T22+1 Połówkowe 💙 486g
    01.04.22 T32+1- 2125g III Prenatalne
    25.05.22 T39+6- Oskar 3960g

💔 11.2024

11.08.2025 -13dpo ⏸ beta 75
    13.10.2025 13+3 prenatalne CRL6,5cm
    22.11.2025 19+1 275g 🩷
    13.12.2025 22+1 połówkowe 471g
    preg.png
  • Pomarańczowa Autorytet

Wysłany: 3 marca, 18:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angellka wrote:
    Gratuluje dziewczyny dzisiejszych dobrych wizyt. ❤️

Co do przekąsek, poprzednio mialam cc wiec do porodu nic mi nie bylo potrzebne. Zabralam jakieś Wafle ryżowe smakowe, batoniki, czekoladę, Musy, dżemy takie jednorazowe, a tak to stary dowoził.
    Teraz tez maz tez o mnie dba jedzeniowo w szpitalu, to i porodzie zadba i przywiezie co trzeba.

Ja jeszcze zrobię update szpitalny.
    Dzisiaj moj prowadzadzacy lekarz byl w szpitalu, sprawdziła badania, zrobil ponownie usg ze wszystkim pomiarami i przepływami. Pokrywają się z wczorajszymi. Mówi że na ten moment jest ok. On jest taki konkretny nie pociesza mowi że jak coś się będzie pogarszać to nagła cesarka. Bedzie znowu w pon I wt wszpitalu i mowi że liczy że nic się do tego czasu nie wydarzy i spotkamy. Jak by mi się jakieś parametry pogarszały to mam do niego dzwonić bedzie trzymał rękę na pulsie.
    Dzisiaj ktg znów mi się beznadzienie pisze i poł dnia leze podpięta. Teraz dali mi kroplowke i po niej znów ktg 🤦‍♀️

Pomarańczowa bardzo wspolczuje, chociaż ta poszerzona diagnostyka moze sie przyda i coś więcej wyjdzie. Tylko niechce cie straszyć niewiem czy będziesz mogła z mala zostać na oddziale w tak zaawansowanej ciazy, a nawet jak ci pozwolą to jest to bardzo ryzykowne dla ciebie, pod względem złapania infekcji czy kumulacji tam wirusów.

No właśnie moja mama mowi, że się może z nią położyć. Ale ja się chyba zamartwie w domu. Ona niby mowi, że może babcia z nią być. Jutro mam zrobić jeszcze mocz i nie wiem czy nie pójdziemy jeszcze gdzieś prywatnie. Antybiotyku kolejnego nie chcą dać, bo nie dawno skończyła już jeden. Zrobiłam jej dziś crp to nie wiem chyba że w czwartek powtórzę i zobaczę tendencje 🤔 no właśnie boję się tego pobytu. Bo wrócimy i ja mogę wrócić chora a zaraz może być poród. Albo kilka dni i którejś z nas wyjdzie choroba

03.2023 🩷

preg.png
  • eM 🌺 Autorytet

Wysłany: 3 marca, 18:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny ♥️

Gratulacje dobrych wieści i kciuki za kolejne pozytywne informacje ♥️

Angellka, jesteś turbo dzielna 🫂 najważniejsze, że jesteście pod dobrą opieką i że masz lekarza prowadzącego w szpitalu, w takiej sytuacji to duże ułatwienie. Mam nadzieję, że jakoś się trzymasz, choć pewnie psychicznie to ciężkie 😥

Pytałyścke o przekąski - u mnie musy owocowe, owocowo - warzywne, lubię te z Ovolovo, fajnie się sprawdziły. Pamiętam, że jak byłam głodna w nocy przy kp to się ratowałam 🙈

Ja mam pytanie do tych, które zdecydowały się, mają doświadczenie, w dostawkach do łóżka..na jaki model się zdecydowałyscie ? To moja kolejna ciąża, ale nigdy nie korzystaliśmy z dostawki.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 marca, 18:45

👩'95 👨'94
    👦08.2020 👼07.2022👦02.2024

⏳01.2025 starania o 👶
    ⏸️18.08.2025 (10dpo)
    🤰19.08.25 - beta - 14.3, prog 20
    🤰21.08.25 - beta - 55,4
    🤰23.08.25 - beta - 148
    🤰27.08.25 - beta - 848, prog 12
    🤰04.09.25 - 6+0 - 0,288 cm z serduszkiem ❤️
    🤰18.09.25 - 8+0 - 1,59 cm 🫛
    🤰15.10.25 - 11+6 - 5,5 cm 👶
    🤰21.10.25 - prenatalne, 7 cm zdrowy dzidziuś 👶
    🤰12.11.25 - wstydzioch 🫣
    🤰10.12.25 - córeczka 🥹🌸
    🤰16.12.25 - połówkowe - 418g dziewczynki 🦋
    🤰11.02.26 - 28+6 - 1500g 🦋
    🤰24.02.26 - USG III trymestru ❤️

preg.png
  • Uda się Autorytet

Wysłany: 3 marca, 19:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny

Mam taką prośbę do was jakbyście mogły się podzielić jakie miałyście pierwsze objawy porodu i w którym tyg to było.

Ja jestem w trakcie 35 tc i dzisiaj miałam taką krótką wizytę u gin pod kątem wzrostu ciśnienia i zmiany dawkowania dopegyt.
    Ale zbadała mnie i mówi że już palcami czuję główkę, że jest nisko (całą ciążę Franek był głowowo), szyjka zamknięta ale z 3,2 cm jest teraz 2,2 cm i pojawiają mi się takie lekkie, okazjonalne wrażenia ćmienia jak na okres.
    Tak w krzyżu i przodzie ale puszczają za chwileczkę. Plus te kłucia.
    Brzuch od pępka w górę często twardy jak stoję lub chodzę a już całkiem jak zjem.
    Młody ruchliwy - chyba wiosną go pobudziła.

Nie odszedł mi czop( nie widziałam aby byl), nie mam skurczy, nie odchodzą wody.

Do szpitala mam 40-50 minut jazdy i zastanawiam się co może zasugerować mi że czas 🏎️🏎️🏎️

Podzielicie się swoimi doświadczeniami? Może też teraz czujecie się podobnie?

Ja się już trochę stresuję więc na pewno coś sobie wkręcam 🫣🫣🫣😵‍💫

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 marca, 19:12

👩🏻40
    ( niedoczynność tarczycy, nadciśnienie 1 st. niedrożny jajowód)
    👱🏻‍♂️43
    niepłodność z czynników męskich

2013 ciąża jajowodowa
    2015 poronienie 6tc
    2024 poronienie 4tc

24.07.2025 FET IVF ❤️
    1 procedura, blastocysta 4.2.2
    19.08.2025 mamy ❤️
    29.09.2025 prenatalne 🍀chyba synek :)
    19.11.2025 połówkowe - Franuś ❤️
    27.01 wizyta 🩺
    04.02 III prenatalne🩺
    12.04.2026 - będziemy się przytulać 🍀

preg.png
‹‹ 332 333 334 335 336 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Badania w ciąży - sprawdź, które warto wykonać

Zastanawiasz się jakie badania czekają cię w ciąży? Czemu służą takie badania i kiedy się je wykonuje? Przeczytaj jakie rodzaje badań i testów czekają przyszłą mamę i dlaczego są one ważne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

W którym tygodniu planowane cesarskie cięcie? Co spakować do szpitala?

Choć poród fizjologiczny, czyli siłami natury, jest naturalnym procesem, w niektórych sytuacjach cesarskie cięcie może być korzystniejsze dla zdrowia matki i dziecka. W jakich sytuacjach i w którym tygodniu ciąży zaleca się poród przez cesarskie cięcie? Jak przyszła mama może się do tego przygotować?

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - najczęstsze przyczyny, objawy i leczenie

Suchość pochwy to wstydliwa dolegliwość, która dotyka wielu kobiet. Kiedy się pojawia? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z odpowiednim nawilżeniem pochwy? Czy suchość pochwy można leczyć? 

CZYTAJ WIĘCEJ