Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Suplementacja w ciąży a wytyczne ekspertów. Poznaj kluczowe składniki dla mamy i dziecka 👇
SPRAWDŹ
Partner Akcji

DHA z alg czy ryb? Sprawdzamy, dlaczego DHA z alg zyskuje na popularności wśród przyszłych mam.
SPRAWDŹ
Partner Akcji

Przytłoczona zbyt wieloma zaleceniami?
Poznaj 7 składników rekomendowanych przez ginekologów w jednej formule👌
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne 🌷KWIETNIOWE MAMY 2026 🌸
Odpowiedz

🌷KWIETNIOWE MAMY 2026 🌸

Oceń ten wątek:
  • Kitana Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie na szczęście duuuużo brakuje do wagi męża 🤣 Ale na osi też +15 już 🫣 Po połogu czeka mnie ostra walka o powrót do mojej optymalnej wagi 🥴 A póki co czekoladowe batoniki idą jak złoto 🫣
    @Uda się, wg mnie jest ideolo właśnie, to ja jestem "przerośnięta" 🤣 W głównej mierze pewnie przez to, że po drugiej ciąży nie ogarnęłam rozejścia mięśni prostych i w tej ciąży po prostu tkanki mi się od razu poddały bez walki 🫣 Cudna ta Twoja piłeczka ❤️

37👩👨‍🦲41
    🩷24.04.2014
    💔08.2023
    💙01.08.2024
    ⏸️ 9 dpo, tp 23.04.2026 🩷

preg.png

age.png
  • Uda się Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kitana wrote:
    U mnie na szczęście duuuużo brakuje do wagi męża 🤣 Ale na osi też +15 już 🫣 Po połogu czeka mnie ostra walka o powrót do mojej optymalnej wagi 🥴 A póki co czekoladowe batoniki idą jak złoto 🫣
    @Uda się, wg mnie jest ideolo właśnie, to ja jestem "przerośnięta" 🤣 W głównej mierze pewnie przez to, że po drugiej ciąży nie ogarnęłam rozejścia mięśni prostych i w tej ciąży po prostu tkanki mi się od razu poddały bez walki 🫣 Cudna ta Twoja piłeczka ❤️

U mnie plus 13 😅😅 ale jesteśmy piękne w tej ciąży ❤️
    A to rozejście to można u fizjo przepracować ?

👩🏻40
    ( niedoczynność tarczycy, nadciśnienie 1 st. niedrożny jajowód)
    👱🏻‍♂️43
    niepłodność z czynników męskich

2013 ciąża jajowodowa
    2015 poronienie 6tc
    2024 poronienie 4tc

24.07.2025 FET IVF ❤️
    1 procedura, blastocysta 4.2.2
    19.08.2025 mamy ❤️
    29.09.2025 prenatalne 🍀chyba synek :)
    19.11.2025 połówkowe - Franuś ❤️
    27.01 wizyta 🩺
    04.02 III prenatalne🩺
    12.04.2026 - będziemy się przytulać 🍀

preg.png
  • Ccarolinaa Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To i ja wrzucę swój brzusio mam wrażenie że jest wielki 🫣aktualnie plus 11 kg🫣 też mam wrażenie że jest niżej niż w 1 ciąży i całkiem inny 🫣
    b10726cecc665.jpghttps://zapodaj.net/plik-yIUexmqAoG

Uda się, mon08kow, krolik lubią tę wiadomość

👩🏻 35 🧔🏻 37
    👶2018
    Starania o drugie👶
    od: 04.23
    ❌️MTHFR_1298A- hetero
    ❌️PAI-1 4G hetero
    ❌️AMH- 0,711 > 0,758
    ✅️MUCHA- negatywna
    ✅️Białko wolne s 78,2%
    ✅️PPJ ANA 1 ujemne
    ✅️Komórki NK 9%
    ✅️Zespół antyfosfolipidowy-ujemny
    ✅️Trombofilia wrodzona-ujemne
    ✅️Kariotyp-prawidłowy XX XY
    ✅️Histeroskopia-CD-138-brak stanu zapalnego
    08.23 poronienie puste jajo płodowe💔
    07.24Aniołek 9+1(zatrzymany 6+3)💔
    IN VITRO GAMETA
    Punkcja7pobrano- 5 dojrzałych- mamy :
    3.1.1❄️4.2.2❄️ zdrowe okruszki po PGT-A <3
    FET I 27.06 4.2.2 10dpt beta 8,88cb💔
    FET II 30.07.25 3.1.1 7dpt ⏸️ 10dpt -330🍀 12dpt- 678 🍀14dpt- 1506🍀26dpt- 27360🍀27dpt- 0,39cm kruszynki z <3 9.09- 1,92cm bobo <3
    8.10- prenatalne 6,5 cm kruszynki <3
    25.11 228 gram słodkości <3
    Niskie ryzyka, panorama -zdrowa dziewczynka <3
    preg.png
  • krolik Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uda się wrote:
    U mnie plus 13 😅😅 ale jesteśmy piękne w tej ciąży ❤️
    A to rozejście to można u fizjo przepracować ?

Tak, z rozejściem dużo da się zrobić, dobrze zacząć już teraz jak chodzisz do fizjo, ale najlepszy czas to połóg :) w połogu najwiecej da się naprawić zmian jakie zaszły w ciąży, ba nawet tych sprzed lat! :) sprzyjają nam właśnie wtedy hormony. Duzo, dużo leżenia na brzuszku i głębokie oddechy. Jesteśmy trochę jak noworodki, też się mówi, żeby dzieciaczki leżały dużo na brzuszku dla wzmocnienia mięśni głębokich, dzieci naturalnie oddychają przeponowe. To samo jest z nami, takie leżenie na macie bardzo sprzyja naszym mięśniom głębokim :) niech fizjo Ci pokażę ćwiczenia, które można zacząć zaraz po porodzie. To nie są jakieś wymyślne ćwiczenia, leżąc koło maluszka już można pracować nad sobą. Ja ze swojej strony mogę polecić apke WomanUp albo sam videobook Pani Fizjotrner dotyczący połogu..mi się udało w połogu po drugim porodzie naprawić to co zostało zepsute w pierwszej ciąży/porodzie. Nawet moja fizjo teraz mówi, że kawał roboty wykonałam, bo moje ciało jest w lepszym stanie niż w drugiej ciąży :) ja tego tak nie czuje, ale ona ma wszystko w notatkach i porównuje z czym się wtedy.mierzyłam, a czego teraz nie ma.

03.2018 14tc 👼
    05.2019 🩷
    01.2022 🩷
    04.2026 🩷

28.08.2025 jest ❤️ i 0,19 cm ludzika 😍
    20.09.2025 2,46 cm ludzika 😍
    13.10.2025 6,5 cm 😍

9.08 9dp pierwszy pozytyw
    11.08 36,90 bhgc
    18.08 1100 bhcg
    preg.png
  • Pomarańczowa Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję dziewczyny za rady. Problem jest taki, że ma stan podgorączkowy I nawracające gorączki. I to crp równe 30. Niby nie jest jakieś bardzo wysokie, ale świadczy o stanie zapalnym a ona na początku zeszłego tyg skończyła silny antybiotyk, więc to jest na prawdę dziwne. Po prostu nie mają na nią pomysłu w przychodni. Jesteśmy pod opieką gastrologa, bo miała refluks taki dokuczliwy jak była mniejsza. Katar czy kaszel to by mnie tak nie przejmował. Zaczęło jej się wczoraj lac z nosa, więc liczę, że to jednak wirusowka jakaś. Testy negatywne. W przedszkolu nie ma żadnego wysypu chorób na ten moment, więc nie wiem co się dzieje. No ale temperatura wysoka jest martwiąca:(
    Ja aktualnie czekam w kolejce do diabetologa I tak między jej badaniami, lekami, totalnym brakiem snu, próbuje dopiąć sprawy ciążowe. Psychicznie bardzo mi źle. Ale tak jak mówicie, matki mają siłę i będę musiała to przetrwać nawet na oddziale z nią.

Piękne macie brzuszki 🥰💛

03.2023 🩷

30.09.2025 prenatalne, mały chłopczyk? 💙🐻
    26.11 2025 połówkowe, 375 g chłopczyka 💙🐻

preg.png
  • Ccarolinaa Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pomarańczowa wrote:
    Dziękuję dziewczyny za rady. Problem jest taki, że ma stan podgorączkowy I nawracające gorączki. I to crp równe 30. Niby nie jest jakieś bardzo wysokie, ale świadczy o stanie zapalnym a ona na początku zeszłego tyg skończyła silny antybiotyk, więc to jest na prawdę dziwne. Po prostu nie mają na nią pomysłu w przychodni. Jesteśmy pod opieką gastrologa, bo miała refluks taki dokuczliwy jak była mniejsza. Katar czy kaszel to by mnie tak nie przejmował. Zaczęło jej się wczoraj lac z nosa, więc liczę, że to jednak wirusowka jakaś. Testy negatywne. W przedszkolu nie ma żadnego wysypu chorób na ten moment, więc nie wiem co się dzieje. No ale temperatura wysoka jest martwiąca:(
    Ja aktualnie czekam w kolejce do diabetologa I tak między jej badaniami, lekami, totalnym brakiem snu, próbuje dopiąć sprawy ciążowe. Psychicznie bardzo mi źle. Ale tak jak mówicie, matki mają siłę i będę musiała to przetrwać nawet na oddziale z nią.

Piękne macie brzuszki 🥰💛
    Bardzo Ci współczuję :( teraz to ciężki czas , mam nadzieję że uda się coś ustalić i to nic poważnego a osłabienie po infekcjach :( oby przyszła wiosna i żeby było mniej tych choróbsk … dawaj znać jak tam 🥹

Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 12:12

👩🏻 35 🧔🏻 37
    👶2018
    Starania o drugie👶
    od: 04.23
    ❌️MTHFR_1298A- hetero
    ❌️PAI-1 4G hetero
    ❌️AMH- 0,711 > 0,758
    ✅️MUCHA- negatywna
    ✅️Białko wolne s 78,2%
    ✅️PPJ ANA 1 ujemne
    ✅️Komórki NK 9%
    ✅️Zespół antyfosfolipidowy-ujemny
    ✅️Trombofilia wrodzona-ujemne
    ✅️Kariotyp-prawidłowy XX XY
    ✅️Histeroskopia-CD-138-brak stanu zapalnego
    08.23 poronienie puste jajo płodowe💔
    07.24Aniołek 9+1(zatrzymany 6+3)💔
    IN VITRO GAMETA
    Punkcja7pobrano- 5 dojrzałych- mamy :
    3.1.1❄️4.2.2❄️ zdrowe okruszki po PGT-A <3
    FET I 27.06 4.2.2 10dpt beta 8,88cb💔
    FET II 30.07.25 3.1.1 7dpt ⏸️ 10dpt -330🍀 12dpt- 678 🍀14dpt- 1506🍀26dpt- 27360🍀27dpt- 0,39cm kruszynki z <3 9.09- 1,92cm bobo <3
    8.10- prenatalne 6,5 cm kruszynki <3
    25.11 228 gram słodkości <3
    Niskie ryzyka, panorama -zdrowa dziewczynka <3
    preg.png
  • mon08kow Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pięknie wyglądacie :D Ja trochę się wstydzę wstawiać fotki :D

Przyjmę polecajki butelek! Moja mleczna przygoda nie będzie trwać za długo, dlatego już szukam polecajek. Zastanawiam się nad philips avent, lovi... chociaż neurologopedka polecała na szkole rodzenia butelki canpola i lansinoh... Jednak te ostatnie nie mają super opinii w internecie.

20 CS :) Po drodze: CB 💔, udrożnienie jajowodu ✅stymulacje letrozolem, potwierdzone monitoringiem ✅

09.08. 11dpo - ⏸️upragnione dwie kreski! <3
    💚 12.08. beta - 311 <3 💚 14.08. beta - 928 <3 💚 16.08. beta - 3061 <3

preg.png
‹‹ 332 333 334 335 336
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsza wizyta w klinice leczenia niepłodności – jak się przygotować?

Nadszedł ten czas - przed Wami pierwsza wizyta w kierunku diagnostyki problemów z płodnością. Jak wygląda? Na co się przygotować? Czy przed wizytą warto wykonać wstępne badania? Jakie znaczenie mają obserwacje cyklu miesiączkowego podczas diagnostyki? Jak wygląda wywiad medyczny? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zaburzenia hormonalne - 8 najczęstszych objawów

Zaburzenia hormonalne - jakie są ich najczęstsze objawy? Które objawy powinny Cię skłonić do wizyty u lekarza i diagnostyki w kierunku zaburzeń hormonalnych? Jakie są najczęstsze przyczyny braku równowagi hormonalnej i jak wygląda leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ