X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe Szczęścia 2016 :)
Odpowiedz

Kwietniowe Szczęścia 2016 :)

Oceń ten wątek:
1 2 3 4 5
  • 28latkaa Autorytet

Wysłany: 9 marca 2016, 18:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jestem załamana. Miał być dzisiejszy dzien i noc bez bezdechów u Zosi i miała być wyciągnięta i przystawiona do piersi, tak sie cieszyłam ! Dzisiaj była bez dodatkowego tlenu w inkubatorze,Zosia ciagle by jadła od 15
    płakała , pielęgniarka nie chciała jej dac butli żeby ja brzuszek nie bolał ... Pielęgniarka pozwoliła mi włożyć rękę do inkubatora i podawać jej smoczka bo sama nie potrafi utrzymać w buzi a czasami ładnie ssała i przyspiala.. Godzina 17 nagle dzwonek... Zignorowałam to bo często dzwonił... Przylatuje pielęgniarka i telepie Zosie :(... Pytam sie czy to był bezdech a ona ze taki krótki , ja załamana bo tak nie wiele nas dzieliło do przytulenia... Po czym pielęgniarka mówi ze nawet nie był to bezdech tylko usunęła ze smokiem za mocno... Myśle ze chciała załagodzić sytuacje bo widziała moje załamanie. Jestem przerażona stałam obok niej, trzymałam jej smoka i głaskałam po główce i nic nie zauważyłam !!! :(((((

km5smg7yv4tozota.png
  • 28latkaa Autorytet

Wysłany: 9 marca 2016, 18:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kupiłam monitor oddechu ale czy faktycznie mozna mu zaufać ? Naprawdę działa ?

km5smg7yv4tozota.png
  • MagSz Autorytet

Wysłany: 9 marca 2016, 18:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lekarze czy położne na pewno Ci doradza w sprawie monitora. Wszystko będzie dobrze tylko mała musi podrosnac! Daj sobie i Zosi czas do tego dnia co by się rodziła

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 marca 2016, 18:23

f2wlcbxmqludqper.png
  • Iwonkaaa Autorytet

Wysłany: 9 marca 2016, 18:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Boziu 28latka napewno jest Wam mega ciężko, ale musicie to przetrwać... dasz radę kochana i Zosienka też! Dobrze że jest pod ciągłą opieką...
    Dużo sił Kochana dla Ciebie i zdrówka dla Zosienki :*

2nn3dqk3v0xe378w.png
    relgh371vik87js9.png
  • paprotka30 Autorytet

Wysłany: 9 marca 2016, 18:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    28latka, tak jak pisze MagSz, widocznie córeczka potrzebuje więcej czasu. Współczuję przeżyć. Musisz być dobrej myśli! Wszystko stopniowo się ułoży

• kredeczka91 Ekspertka

Wysłany: 9 marca 2016, 18:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    28latka trzymam kciuki za Zosieńkę tak jak pewnie większość cioć, jeszcze trochę i się poprzytulacie!

A co do monitorów oddechu też się zastanawiałam nad kupnem, polecacie jakieś?

• Dobson Ekspertka

Wysłany: 9 marca 2016, 18:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja kupuję Angelcare ac300 ale używkę :) Cena znośna jeszcze w miarę bo jakieś 150 ziko, a zresztą nic nie jest tak cenne jak nasz spokojny sen...

f2w3lhb8uhmwdzoi.png
  • Anastazjaaa Autorytet

Wysłany: 9 marca 2016, 19:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    28latka, cóż można napisać w trakiej chwili, zdrowka zdrowka i jeszcze raz zdrowka dla malutkiej zosienki

mhsvqps6po41mjm3.png
    mhsv20mmt84wd0zt.png
  • mania Autorytet

Wysłany: 9 marca 2016, 20:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaaaa będę rodzić sn :-)
    29.03 idę na ktg i zdjęcie pessara i niech się dzieje co chce :-)

Dobson, Mynia, Straciatellaa, Endzis, Anastazjaaa, ania0141, agulas, _Saszka_, jamniczakuchnia, Andrea20, panda80, wiecznie, malala, Rotenkopf lubią tę wiadomość

22+3tc-545g, 25+1tc-980g, 30+4tc-2kg 32+4tc-2312g 38+4tc-3450g <3

w57vyx8do68si190.png
  • Niuninka Ekspertka

Wysłany: 9 marca 2016, 20:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam :) zaczynamy dziś 37 tydzień i jesteśmy po wizycie usg. :)

Jakiś czas temu pisałam że niepokoi lekarzy zarys czaszki małego. Także :
    Zarys główki z obustronnym wgłębieniem okolicy skroniowej potwierdzony , ale układ komorowy mózgu płodu nieposzerzony i mózgowie symetryczne co świadczy o tym ,że wszystko jest w porządku a ta lekka deformacja kości czaszki prawdopodobnie jest genetyczna. Aż się z Ł. macaliśmy po głowach by dojść po kim ;D

Synek waży 3278 g. :)
    Dr. mówiła że grubasek ponieważ obwód brzuszka ma na 39 t.c. ale to prawdopodobnie jest spowodowane moją cukrzycą .
    Synek już główką w dół. Nic się nie zmieniło od usg 18 lutego :)

Od paru dni dokuczają mi bóle typowo miesiączkowe promieniujące od krzyża w dół brzucha i na pytanie czym one są spowodowane dostałam odpowiedz że są to skurcze przepowiadające.

Ps. Mój Ł. jest w czepku urodzony normalnie :D ogólnie za wizyty prywatne płacimy na zmiane. Tym razem była jego kolej i co? wizyta wyszła bezpłatna ponieważ jak dr. stwierdziła nic nowego nie wniosła w mój zasób wiedzy :D
    i faktycznie nic nowego się nie dowiedziałam poza tym ,że nie mam powodów do niepokoju jeżeli chodzi o tą główkę.:)
    Trochę zawiedziona jestem że nie widziała szyjki zbyt dobrze i nie mogła określić czy skracanie postępuje czy nie...

dichlieb, Dobson, Endzis, paprotka30, ania0141, Larisa, mania, agulas, _Saszka_, jamniczakuchnia, Funky09, Andrea20, panda80, wiecznie, malala lubią tę wiadomość

v5abdqk3uteg5ykx.png
  • katka/85 Autorytet

Wysłany: 9 marca 2016, 20:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czy któraś z was wie co mogą oznaczać ciała ketonowe w moczu? Norma jest do 5 a mi wyszło 50 :/
    reszta wyszła ok morfologia tez i nie wiem czy jest to powód do niepokoju

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 marca 2016, 20:34

3jvz2n0an96r1ens.png
    c55fs65gka3iyxy5.png

• karola91 Koleżanka

Wysłany: 9 marca 2016, 20:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    katka/85 wrote:
    Dziewczyny czy któraś z was wie co mogą oznaczać ciała ketonowe w moczu? Norma jest do 5 a mi wyszło 50 :/
    reszta wyszła ok morfologia tez i nie wiem czy jest to powód do niepokoju

Ja mialam ciala ketonowe w moczu podczas goraczki, tylko nie wiem czy w takiej ilosci..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 marca 2016, 20:40

Tosia <3
    ckaipc0ztrt3gzzn.png
  • dichlieb Autorytet

Wysłany: 9 marca 2016, 20:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny super wieści. Nie ma już białka. Nie trzeba żadnych leków. W piątek do domu :)

Niuninka, ania0141, Larisa, mania, Kajka, agulas, Dobson, Endzis, _Saszka_, Andrea20, Iwonkaaa, jamniczakuchnia, panda80, wiecznie, Rotenkopf lubią tę wiadomość

dqpr3e5eehj9ssyv.png
  • ania0141 Autorytet

Wysłany: 9 marca 2016, 21:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MANIA,NIUNINKA-gratuluję udanych wizyt!
    DICHLIEB naprawdę super wieści,dobrze,że na strachu się skonczyło,fajnie,że wracasz do domu:)

Niuninka, mania lubią tę wiadomość

ania0141
  • Larisa Autorytet

Wysłany: 9 marca 2016, 21:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    28latka, nie zamartwiaj się, to jest całkiem nowa sytuacja dla Ciebie. Jesteś w miejscu gdzie się Wami najlepiej zaopiekuja! !! Nie bój się i głowa do góry. Mocne uściski.

f2w3ol2anio3j8u2.png
    mhsv15nmt1i18xj8.png
  • mania Autorytet

Wysłany: 9 marca 2016, 21:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dichlieb super wieści!

Katka85 nie znam się dobrze na tym ale wiem, że ciała ketonowe kontroluje się przy cukrzycy ciazowej i ich o obecność świadczy o takim jakby niedozywieniu organizmu za mało węglowodanów złożonych ale tylko tyle wiem może dziewczyny się coś więcej orientują.

28latka biedna Ty ale jeszcze trochę musicie dziewczyny wytrzymać jesteście obie silne i pomyśl, że jeszcze troszkę i już zawsze będziecie razem.

Dziewczyny która bierze ZZO??
    Bo ja rozmawiałam o tym z moim dr i może być u mnie w szpitalu z tym problem i jestem trochę zła...

w57vyx8do68si190.png
  • Kajka Autorytet

Wysłany: 9 marca 2016, 21:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miałam dziś wizytę (przełożyłam z piątku, bo coś mnie tknęło..). KTG wyszło OK - to znaczy tętno oczywiście na granicy normy, ale bez takiej tachykardii jak ostatnio. Skurcze niewielkie. Na fotelu - szyjka mocno skrócona, miękka, rozwarcie na 1,5 cm, ale to ok, może się już rozwierać. No a na usg okazało się, że przez niecałe 3 tygodnie mała przybrała tylko 200 g :( Czyli ma teraz 2430 g, a to skończony 36tc. Zawsze była w 50 centylu, a teraz brzuszek w dolnej granicy normy. Nie przeszkadza mi, że może być drobna, tylko się zmartwiłam, że tak przystopowała, bo wcześniej było ponad 200 g na tydzień. Na szczęście przepływy i łożysko w porządku. Wody - 9 AFI. W piątek mam znowu przyjść na KTG, a już w poniedziałek kolejna wizyta z usg. Jak coś będzie nie tak z przepływami, to do szpitala na obserwację, czy nie trzeba już rozwiązać ciąży... Przy tym rozwarciu i tak mogę urodzić w ciągu 2 tygodni. Mam nadzieję, że mała przekroczy chociaż te 2,5 kg. Z jednej strony liczę na błąd pomiaru, a z drugiej widziałam, jak mierzył ten brzuszek kilka razy i zawsze brał wyższy pomiar. Trochę się gin śmiał, że mała przystopowała, żebym dała radę ją urodzić, bo przy mojej budowie dzidzia 3,5 kg to byłby już wyczyn... Pobrał mi też wymaz na gbs. W poniedziałek mam dzwonić, kiedy będą wyniki.

Edit: jestem też już na FB - mam nadzieję, że się nie obrazicie, że dubluję wpisy..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 marca 2016, 21:32

hchysek2bqhy3qiu.png[/url]
    ---
    One of the happiest moments in life is when you find courage to let go of what you can't change.
    Okruszek (*) 12 tc.
  • Kajka Autorytet

Wysłany: 9 marca 2016, 21:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mania wrote:
    Dichlieb super wieści!

Katka85 nie znam się dobrze na tym ale wiem, że ciała ketonowe kontroluje się przy cukrzycy ciazowej i ich o obecność świadczy o takim jakby niedozywieniu organizmu za mało węglowodanów złożonych ale tylko tyle wiem może dziewczyny się coś więcej orientują.

28latka biedna Ty ale jeszcze trochę musicie dziewczyny wytrzymać jesteście obie silne i pomyśl, że jeszcze troszkę i już zawsze będziecie razem.

Dziewczyny która bierze ZZO??
    Bo ja rozmawiałam o tym z moim dr i może być u mnie w szpitalu z tym problem i jestem trochę zła...

Mania, ja dziś mojego gina spytałam, jak to realnie jest z ZZO w moim szpitalu (Poznań, Polna). Tylko się uśmiechnął i powiedział, że może w 1 na 10 przypadków się udaje, bo jest 8 porodówek, a do tego mnóstwo cięć cesarskich, więc anestezjolog jest głównie przy CC i nie ma kiedy zejść na porodówki...
    Ja się w sumie i tak nie nastawiałam na znieczulenie, bo od zastrzyku Clexane musi upłynąć minimum 12 godzin, a to ciężko przecież się wstrzelić, że tak powiem.
    Także nastawiam się ew. na gaz wziewny i naturalne metody ; )

mania lubi tę wiadomość

hchysek2bqhy3qiu.png[/url]
    ---
    One of the happiest moments in life is when you find courage to let go of what you can't change.
    Okruszek (*) 12 tc.
  • agulas Autorytet

Wysłany: 9 marca 2016, 21:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mania ja na 99% biorę. W moim szpitalu jest za darmo i już rozmawiałam na ten temat z położną. Podobno ma nie być problemu. Ale znieczulenei jest dopiero od 4 cm rozwarcia.

mania lubi tę wiadomość

ug37trd8yp0c7r9f.png
  • mania Autorytet

Wysłany: 9 marca 2016, 22:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No mój dr też nie widzi przeciwwskazań ale też jest problem z anestezjologiem :/ powiedział, że za to gazu jest pod dostatkiem ale jak zobaczył moja minę to powiedział, że postara się porozmawiać z anestezjologiem i jak będę 29go to może uda mi się z nim osobiście porozmawiać. U nas jest mały szpital i jest 5 anestezjologów i pracują na dyżury a na dyżurze pracują na salach operacyjnych i nie mają czasu bawić się w znieczulenie do porodu. Nadzieją jest własnie dogadanie się, że jakiś specjalnie przyjedzie-choć to mało prawdopodobne :/
    No i własnie mi dr powiedział, że znieczulenie od 4 cm a często to jest najdłuższy etap porodu i jak już dojdzie się do tego momentu to później idzie szybciej...choć wiadomo nie zawsze ale też powiedział mi, że jak zdejmie mi pessar to oceni w jakim stanie jest szyjka bo jak będzie skrócona i miękka to zawsze szybciej idzie i wtedy znieczulenie będzie wręcz odradzał...także na razie czekam

w57vyx8do68si190.png
‹‹ 1003 1004 1005 1006 1007 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Badania prenatalne w ciąży, czym są i czy warto je robić

Pojęcie badań prenatalnych nie dla wszystkich jest zrozumiałe. Często kojarzone jest wyłącznie z inwazyjnymi badaniami prenatalnymi płodu i tym samym utożsamiane jest z ryzykiem utraty ciąży. Postrzeganie to jest zupełnie błędne. Czym zatem są badania prenatalne, kto powinien je wykonywać i czy są one bezpieczne dla dziecka?

CZYTAJ WIĘCEJ

3 kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności

Za problemy z płodnością w równym stopniu odpowiadają czynniki żeńskie, jak męskie. Jednak problemy z płodnością u mężczyzn w dalszym ciągu są większym tabu. Czas to zmienić! Jakie są najważniejsze i kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności? Co w sytuacji, gdy wyniki nasienia nie napawają optymizmem? Które składniki są istotne w kontekście męskiej płodności? Wszystko wyjaśnia diagnosta laboratoryjny, seminolog - mgr anal. med. Piotr Nazarek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak czuć się wygodnie w każdych warunkach? Cykl menstruacyjny bez tajemnic

Przeczytaj, co dzieje się w poszczególnych fazach cyklu oraz jaki może to mieć wpływ na kobiecy organizm. Sprawdź, jak możesz zadbać o swój komfort fizyczny i psychiczny na przestrzeni cyklu menstruacyjnego. 

CZYTAJ WIĘCEJ