Kwietniowe Szczęścia 2016 :)
-
WIADOMOŚĆ
-
to super warunkiStraciatellaa wrote:U mnie w szpitalu też się nie czeka :p po remoncie jest tam super. Na ktg wchodzi się od razu - mają trzy łóżka z ktg na ip i jeszcze nie czekalam ani razu, a byłam już 4 razy
przyciemnione światło, położne ciągle pytają czy wygodnie, łóżka oddzielone nie parawanami a sciankami i przy każdym worek sako. No i może być mąż przy ktg :p
ja będę raczej rodzić w szpitalu, który ma dopiero remont przed sobą, także nie sądzę by panowały tam jakieś wybitne warunki
i stąd moja myśl o skorzystaniu z ktg w SR 
a powiedzcie Kobietki, odwiedziłyście szpitale w których planujecie rodzic? przeszłyście się po oddziale, widziałyście porodówkę?
ja nie byłam jak do tej pory, tzn sam oddział ginekologiczny znam bo leżałam na nim w ubiegłym roku na badaniu drożności
ale tylko tyle.
i się zastanawiam teraz czy dzwonić i pytać czy mogę przyjść czy nie ma to sensu..Julia

-
ja wzięłam z 1cm wypełnieniem,jakościowo wydaje mi się ,że jest dobry,nie prałam jeszcze-więc jak będzie po praniu nie wiem,ale nie żałuję zakupu,a te 1cm wypełnienie jest wystarczajace,2cm to typowo na zimę jesieńczarna_owca wrote:Ania bardzo fajna jest ta aukcja bo samemu mozna dobierac kolory bawelny i laczyc z dowolnym kolorem minky
o to mi wlasnie chodzilo! A jak jakosciowo ten kocyk, ok? Wzielas taki grubszy 2cm czy cienszy 1cm? Bo zastanawiam sie jaki bedzie lepszy, ale na lato chyba ten cienszy, tak mysle...
czarna_owca lubi tę wiadomość
ania0141 -
Chyba im dalej tym hormony bardziej szalejąpanda80 wrote:Dziewusia super się Michałek rozwija

Wiecznie wózek czaderski...
Ja ostatnio chodzę cały czas smutna i to bez powodu... to chyba hormony... W nocy śniło mi się, że się pokłóciłam z siostrą i płakałam przez sen... Wariatka normalnie
Nawet mąż się ciągle pyta czym się martwię bo zwykle jestem radosna... Pogoda też nie rozpieszcza...
panda80 lubi tę wiadomość
-
wiecznie No wlasnie nie bylam ogladac w sklepie i nie bede miala takiej mozliwosci
musze zamowic przez net. Nie chce Ci przysparzać pracy z rozpakowaniem tej spacerowki ale jesli nie bylby to problem to chetnie podejrze
takie "normalne" zdjecie, nie od producenta, jak wyglada, bo bardzo podoba mi sie ten kolor czarny z zielonym/mieta. Rozwazalam jeszcze kolor czarno - szary ale wydaje mi sie taki smutny...

-
a ja sie połozyłam zdrzemnąć i czarna seria powróciła,po 10min.zadzwoniła koleżanka a potem przyszedł listonosz i już po drzemce.
rano była taka mgła,że po drugiej stronie ulicy nic nie widać było,potem piękne słoneczko wyszło a teraz znowu brzydko,pochmurnie....
przeleciałam ze ścierką kurze powycierałam,odkurzyłam i zmyłam po śniadaniu tak się zmęczyłam,że masakra-brak tchu-przez te moje leżenie moja kondycja jest na poziomie zerowym,zasapałam się....a najlepsze to jest to ,że codziennie budzę się z nastawieniem,co ja dzisiaj zrobię i finał jest taki że prawie nic z moich planów nie wychodzi bo albo się zle czuję,coś boli albo mi się po prostu nie chce tyłka ruszyć...i zła jestem sama na siebieania0141 -
hehe Ania nie jestes sama
ja zawsze wieczorem mam mnostwo planow na kolejny dzien a pozniej nie wiem kiedy i gdzie ten dzien minal :p tlumacze sobie, ze z jednej str to dobrze bo kazdy dzien zbliza nas do terminu 
agulas, ania0141, wiecznie lubią tę wiadomość

-
IWONKAAA czytając 34tydzień ciąży /pareting trafiłam na coś takiego,nie wklejam tego żeby cię nastraszyć tylko z troski o was...możesz to zignorować lub głowę mi urwać
Dolegliwości ciążowe w 34 tygodniu ciąży
Kobieta również szybciej teraz przybiera na wadze. Nie jest to podyktowane samym wzrostem płodu, ale również zwiększoną resorpcją wody w organizmie kobiety. Częściej pojawiają się problemy z lekkimi obrzękami stóp i rąk. Konieczna może być rezygnacja z noszenia biżuterii - pierścionków i innych ozdób. Jeśli obrzęki są bardzo duże albo pojawiły się nagle, mama musi pamiętać o regularnej, codziennej kontroli ciśnienia tętniczego. Jeśli wystąpi nadciśnienie tętnicze (wartości powyżej 140/90), trzeba jak najszybciej skontaktować się z lekarzem, gdyż może to być rozwijający się stan przedrzucawkowy. Powikłanie, o którym mowa, wymaga ścisłego monitorowania i leczenia, niekiedy nawet wcześniejszego ukończenia ciąży.
ania0141 -
Ufff udało sięczarna_owca wrote:wiecznie No wlasnie nie bylam ogladac w sklepie i nie bede miala takiej mozliwosci
musze zamowic przez net. Nie chce Ci przysparzać pracy z rozpakowaniem tej spacerowki ale jesli nie bylby to problem to chetnie podejrze
takie "normalne" zdjecie, nie od producenta, jak wyglada, bo bardzo podoba mi sie ten kolor czarny z zielonym/mieta. Rozwazalam jeszcze kolor czarno - szary ale wydaje mi sie taki smutny...
. Wypakować było łatwiej niż wsadzić ją z powrotem do foli i kartonu 

ania0141, czarna_owca, Andrea20, mania, paprotka30, Karolina_Ina, _Saszka_, Endzis, Rotenkopf, Dobson, Olina, agulas lubią tę wiadomość
-
Piękny! Te nowe x landery wymiataja, wszystkie mi się podobają!
Hahahahha moja teściowa gdyby zobaczyła, że wybrałam czarny wózek to by chyba zawału dostała
wiecznie lubi tę wiadomość
-
że niby taki diabelski?mania wrote:Piękny! Te nowe x landery wymiataja, wszystkie mi się podobają!
Hahahahha moja teściowa gdyby zobaczyła, że wybrałam czarny wózek to by chyba zawału dostała
-
Hahahaha chyba tak cholera ją tam wiewiecznie wrote:że niby taki diabelski?

jak jechaliśmy po wózek to powiedziała "tylko proszę nie czarny" a że sponsorowała to musiałam jej trochę posłuchać
Zresztą ona coś ma z tym czarnym bo mnie też opieprzała jak w ciąży się na czarno ubrałam
-
Ja mam szaro-szaryczarna_owca wrote:mania a Ty kupilas tez czarny z zielonym, czy czarny z szarym?
A w zasadzie gondola jest szaro-kremowa
Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 marca 2016, 12:53
-
Cześć! Ja to się dzisiaj czuje jak narodzona na nowo. Wyniki się poprawiają, dzisiaj ktg ładne, więc idzie ku dobremu i teraz pozostaje mnie tylko obserwować.
Szotka, super, że Iza zdecydowała się jeszcze poczekać:*
Dichlieb, Iwonkaaa, trzymam mocno kciuki, żeby te obrzęki zniknęły.
Andrea, teraz to już w każdej chwili akcja może ruszyć-ale czad:D
-
Udało mi się w końcu nadrobić wszystkie posty. Nie wiem o co chodzi, ale ostatnio życie zaczyna się dla mnie po 16, wczesniej jestem tak zmęczona i nieprzytomna, że ledwo się turlam, a do tego cały czas boli mnie głowa. Cisnienie mam w miarę ok bo az 90/60, no i bardzo wiem o co chodzi. Może niepotrzebnie zmniejszałam leki na tarczycę. Zobaczymy jutro,bo już powinny być wyniki.
Co do drętwień kończyn, to mi się zdarzają od dłuższego czasu. Ponoć to normalne,tak twierdzi moja lekarka.

groźnie to zaczyna wyglądać