X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe Szczęścia 2016 :)
Odpowiedz

Kwietniowe Szczęścia 2016 :)

Oceń ten wątek:
  • malala Autorytet

Wysłany: 9 marca 2016, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Straciatellaa wrote:
    U mnie w szpitalu też się nie czeka :p po remoncie jest tam super. Na ktg wchodzi się od razu - mają trzy łóżka z ktg na ip i jeszcze nie czekalam ani razu, a byłam już 4 razy :) przyciemnione światło, położne ciągle pytają czy wygodnie, łóżka oddzielone nie parawanami a sciankami i przy każdym worek sako. No i może być mąż przy ktg :p
    to super warunki :) ja będę raczej rodzić w szpitalu, który ma dopiero remont przed sobą, także nie sądzę by panowały tam jakieś wybitne warunki :P i stąd moja myśl o skorzystaniu z ktg w SR :)

a powiedzcie Kobietki, odwiedziłyście szpitale w których planujecie rodzic? przeszłyście się po oddziale, widziałyście porodówkę?
    ja nie byłam jak do tej pory, tzn sam oddział ginekologiczny znam bo leżałam na nim w ubiegłym roku na badaniu drożności :P ale tylko tyle.
    i się zastanawiam teraz czy dzwonić i pytać czy mogę przyjść czy nie ma to sensu..

Julia <3
    f2w3rjjgs14uz5pa.png
  • ania0141 Autorytet

Wysłany: 9 marca 2016, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czarna_owca wrote:
    Ania bardzo fajna jest ta aukcja bo samemu mozna dobierac kolory bawelny i laczyc z dowolnym kolorem minky :) o to mi wlasnie chodzilo! A jak jakosciowo ten kocyk, ok? Wzielas taki grubszy 2cm czy cienszy 1cm? Bo zastanawiam sie jaki bedzie lepszy, ale na lato chyba ten cienszy, tak mysle...
    ja wzięłam z 1cm wypełnieniem,jakościowo wydaje mi się ,że jest dobry,nie prałam jeszcze-więc jak będzie po praniu nie wiem,ale nie żałuję zakupu,a te 1cm wypełnienie jest wystarczajace,2cm to typowo na zimę jesień

czarna_owca lubi tę wiadomość

ania0141
  • wiecznie Autorytet

Wysłany: 9 marca 2016, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    panda80 wrote:
    Dziewusia super się Michałek rozwija :)
    Wiecznie wózek czaderski...
    Ja ostatnio chodzę cały czas smutna i to bez powodu... to chyba hormony... W nocy śniło mi się, że się pokłóciłam z siostrą i płakałam przez sen... Wariatka normalnie :(
    Nawet mąż się ciągle pyta czym się martwię bo zwykle jestem radosna... Pogoda też nie rozpieszcza...
    Chyba im dalej tym hormony bardziej szaleją :P

panda80 lubi tę wiadomość

E99wp2.png
    klz9hdge68udasjt.png
    Kriotransfer -> 12.06.17 -> Cudzie trwaj! <3
    ICSI -> 23.07.15 -> Mamy córeczkę <3
  • czarna_owca Autorytet

Wysłany: 9 marca 2016, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wiecznie No wlasnie nie bylam ogladac w sklepie i nie bede miala takiej mozliwosci :( musze zamowic przez net. Nie chce Ci przysparzać pracy z rozpakowaniem tej spacerowki ale jesli nie bylby to problem to chetnie podejrze :) takie "normalne" zdjecie, nie od producenta, jak wyglada, bo bardzo podoba mi sie ten kolor czarny z zielonym/mieta. Rozwazalam jeszcze kolor czarno - szary ale wydaje mi sie taki smutny...

mhsv3e5e7kvmf6ta.png
  • czarna_owca Autorytet

Wysłany: 9 marca 2016, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i odechcialo mi sie spac od wybierania tych kolorow... ;)

mhsv3e5e7kvmf6ta.png
  • Larisa Autorytet

Wysłany: 9 marca 2016, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w poprzedniej ciąży ktg przed terminem robiłam tylko dlatego ze źle przepływy wyszły. Bez wskazań do terminu nie słyszałam żeby się chodziło. U mnie kto było w przychodni przyszpitalnej. :)

f2w3ol2anio3j8u2.png
    mhsv15nmt1i18xj8.png
  • ania0141 Autorytet

Wysłany: 9 marca 2016, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja sie połozyłam zdrzemnąć i czarna seria powróciła,po 10min.zadzwoniła koleżanka a potem przyszedł listonosz i już po drzemce.
    rano była taka mgła,że po drugiej stronie ulicy nic nie widać było,potem piękne słoneczko wyszło a teraz znowu brzydko,pochmurnie....
    przeleciałam ze ścierką kurze powycierałam,odkurzyłam i zmyłam po śniadaniu tak się zmęczyłam,że masakra-brak tchu-przez te moje leżenie moja kondycja jest na poziomie zerowym,zasapałam się....a najlepsze to jest to ,że codziennie budzę się z nastawieniem,co ja dzisiaj zrobię i finał jest taki że prawie nic z moich planów nie wychodzi bo albo się zle czuję,coś boli albo mi się po prostu nie chce tyłka ruszyć...i zła jestem sama na siebie

ania0141
  • czarna_owca Autorytet

Wysłany: 9 marca 2016, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hehe Ania nie jestes sama ;) ja zawsze wieczorem mam mnostwo planow na kolejny dzien a pozniej nie wiem kiedy i gdzie ten dzien minal :p tlumacze sobie, ze z jednej str to dobrze bo kazdy dzien zbliza nas do terminu :)

agulas, ania0141, wiecznie lubią tę wiadomość

mhsv3e5e7kvmf6ta.png
  • ania0141 Autorytet

Wysłany: 9 marca 2016, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    IWONKAAA czytając 34tydzień ciąży /pareting trafiłam na coś takiego,nie wklejam tego żeby cię nastraszyć tylko z troski o was...możesz to zignorować lub głowę mi urwać
    Dolegliwości ciążowe w 34 tygodniu ciąży
    Kobieta również szybciej teraz przybiera na wadze. Nie jest to podyktowane samym wzrostem płodu, ale również zwiększoną resorpcją wody w organizmie kobiety. Częściej pojawiają się problemy z lekkimi obrzękami stóp i rąk. Konieczna może być rezygnacja z noszenia biżuterii - pierścionków i innych ozdób. Jeśli obrzęki są bardzo duże albo pojawiły się nagle, mama musi pamiętać o regularnej, codziennej kontroli ciśnienia tętniczego. Jeśli wystąpi nadciśnienie tętnicze (wartości powyżej 140/90), trzeba jak najszybciej skontaktować się z lekarzem, gdyż może to być rozwijający się stan przedrzucawkowy. Powikłanie, o którym mowa, wymaga ścisłego monitorowania i leczenia, niekiedy nawet wcześniejszego ukończenia ciąży.

ania0141
  • wiecznie Autorytet

Wysłany: 9 marca 2016, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czarna_owca wrote:
    wiecznie No wlasnie nie bylam ogladac w sklepie i nie bede miala takiej mozliwosci :( musze zamowic przez net. Nie chce Ci przysparzać pracy z rozpakowaniem tej spacerowki ale jesli nie bylby to problem to chetnie podejrze :) takie "normalne" zdjecie, nie od producenta, jak wyglada, bo bardzo podoba mi sie ten kolor czarny z zielonym/mieta. Rozwazalam jeszcze kolor czarno - szary ale wydaje mi sie taki smutny...
    Ufff udało się ;). Wypakować było łatwiej niż wsadzić ją z powrotem do foli i kartonu :P

9c7e9d784f2c474bgen.jpg

ed06631254185f12gen.jpg

ania0141, czarna_owca, Andrea20, mania, paprotka30, Karolina_Ina, _Saszka_, Endzis, Rotenkopf, Dobson, Olina, agulas lubią tę wiadomość

E99wp2.png
    klz9hdge68udasjt.png
  • czarna_owca Autorytet

Wysłany: 9 marca 2016, 12:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wiecznie Dziekuje!!! :D :D Ale piekny!! :D No to kolor juz chyba wybralam :)

wiecznie lubi tę wiadomość

mhsv3e5e7kvmf6ta.png
  • Anastazjaaa Autorytet

Wysłany: 9 marca 2016, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Andrea20 wrote:
    A ja w pt koncze 38 a zaczynam 39 :O groźnie to zaczyna wyglądać :D
    Zamienimy się?

Andrea20 lubi tę wiadomość

mhsvqps6po41mjm3.png
    mhsv20mmt84wd0zt.png
  • mania Autorytet

Wysłany: 9 marca 2016, 12:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wiecznie wrote:
    Ufff udało się ;). Wypakować było łatwiej niż wsadzić ją z powrotem do foli i kartonu :P

9c7e9d784f2c474bgen.jpg

ed06631254185f12gen.jpg
    Piękny! Te nowe x landery wymiataja, wszystkie mi się podobają!
    Hahahahha moja teściowa gdyby zobaczyła, że wybrałam czarny wózek to by chyba zawału dostała :-D

wiecznie lubi tę wiadomość

22+3tc-545g, 25+1tc-980g, 30+4tc-2kg 32+4tc-2312g 38+4tc-3450g <3

w57vyx8do68si190.png
  • wiecznie Autorytet

Wysłany: 9 marca 2016, 12:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mania wrote:
    Piękny! Te nowe x landery wymiataja, wszystkie mi się podobają!
    Hahahahha moja teściowa gdyby zobaczyła, że wybrałam czarny wózek to by chyba zawału dostała :-D
    że niby taki diabelski? :P

E99wp2.png
    klz9hdge68udasjt.png
  • mania Autorytet

Wysłany: 9 marca 2016, 12:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wiecznie wrote:
    że niby taki diabelski? :P
    Hahahaha chyba tak cholera ją tam wie :-) jak jechaliśmy po wózek to powiedziała "tylko proszę nie czarny" a że sponsorowała to musiałam jej trochę posłuchać :-) Zresztą ona coś ma z tym czarnym bo mnie też opieprzała jak w ciąży się na czarno ubrałam :-)

w57vyx8do68si190.png
  • czarna_owca Autorytet

Wysłany: 9 marca 2016, 12:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mania a Ty kupilas tez czarny z zielonym, czy czarny z szarym?

mhsv3e5e7kvmf6ta.png
  • mania Autorytet

Wysłany: 9 marca 2016, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czarna_owca wrote:
    mania a Ty kupilas tez czarny z zielonym, czy czarny z szarym?
    Ja mam szaro-szary :-) A w zasadzie gondola jest szaro-kremowa

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 marca 2016, 12:53

w57vyx8do68si190.png
  • fabdorota Autorytet

Wysłany: 9 marca 2016, 13:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć! Ja to się dzisiaj czuje jak narodzona na nowo. Wyniki się poprawiają, dzisiaj ktg ładne, więc idzie ku dobremu i teraz pozostaje mnie tylko obserwować.

Szotka, super, że Iza zdecydowała się jeszcze poczekać:*
    Dichlieb, Iwonkaaa, trzymam mocno kciuki, żeby te obrzęki zniknęły.
    Andrea, teraz to już w każdej chwili akcja może ruszyć-ale czad:D

Pola <3, córcia młodsza o tydzień wg usg 16udpc0z4oz3gttb.png
  • Iwonkaaa Autorytet

Wysłany: 9 marca 2016, 14:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniu nie ma o co się zloscic... Ja już cały Internet przeczytałam:) ciśnienie dzisiaj ok drugi pomiar 122/70 także idealne ... zrezygnowalam z kawy i może będzie git... wieczorem wyniki moczu będę miała...

2nn3dqk3v0xe378w.png
    relgh371vik87js9.png
  • Kinga. Autorytet

Wysłany: 9 marca 2016, 14:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Udało mi się w końcu nadrobić wszystkie posty. Nie wiem o co chodzi, ale ostatnio życie zaczyna się dla mnie po 16, wczesniej jestem tak zmęczona i nieprzytomna, że ledwo się turlam, a do tego cały czas boli mnie głowa. Cisnienie mam w miarę ok bo az 90/60, no i bardzo wiem o co chodzi. Może niepotrzebnie zmniejszałam leki na tarczycę. Zobaczymy jutro,bo już powinny być wyniki.

Co do drętwień kończyn, to mi się zdarzają od dłuższego czasu. Ponoć to normalne,tak twierdzi moja lekarka.

klz9mg7yd9d6oxc5.png
    1usaio4ppubu8zir.png
‹‹ 1001 1002 1003 1004 1005 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Gdzie rodzić - wybór szpitala do porodu

Poród to wyjątkowa chwila. Wraz ze zbliżającym się terminem porodu, wiele kobiet zastanawia się gdzie rodzić. Warto poświęcić trochę czasu na wybór szpitala, w którym chciałabyś aby przyszło na świat Twoje dziecko. Przeczytaj jak się do tego dobrze przygotować, czym się kierować przy wyborze szpitala i jakie informacje zebrać na temat wybranej placówki.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak radzić sobie z trudnymi pytaniami, gdy cierpisz na niepłodność i masz problemy z zajściem w ciążę?

Tylko osoby, które doświadczyły przedłużających się starań o dziecko, wiedzą jak trudne mogą być pytania ze strony innych... "A Wy kiedy będziecie mieli dziecko?" jest jednym z najczęstszych. Jak odpowiadać na trudne pytania? Jak radzić sobie z emocjami podczas przedłużających się starań o dziecko? I dlaczego problemy z płodnością są tak trudnym emocjonalnie doświadczeniem? Przeczytaj artykuł doświadczonego psychologa - Justyny Kuczmierowskiej, która na codzień pracuje z parami borykającymi się z niepłodnością! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Adaptogeny - Ashwagandha, Korzeń Maca, Shatavari

Każdego dnia przybywa par, które po wieloletnich staraniach o dziecko, osiągają swój cel dzięki unikalnym ziołom - adaptogenom. Powiedzmy sobie otwarcie: kto sprawniej przywróci ład i porządek w świecie sztucznie zdezorganizowanym przez człowieka, jak Matka Natura? Świetnie, że zaczynamy korzystać z jej pomocy. Jeśli to zagadnienie nie jest Ci jeszcze znane, koniecznie przeczytaj artykuł do końca.          

CZYTAJ WIĘCEJ