Kwietniowe Szczęścia 2016 :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Straciatellaa wrote:U mnie w szpitalu też się nie czeka :p po remoncie jest tam super. Na ktg wchodzi się od razu - mają trzy łóżka z ktg na ip i jeszcze nie czekalam ani razu, a byłam już 4 razy przyciemnione światło, położne ciągle pytają czy wygodnie, łóżka oddzielone nie parawanami a sciankami i przy każdym worek sako. No i może być mąż przy ktg :p
a powiedzcie Kobietki, odwiedziłyście szpitale w których planujecie rodzic? przeszłyście się po oddziale, widziałyście porodówkę?
ja nie byłam jak do tej pory, tzn sam oddział ginekologiczny znam bo leżałam na nim w ubiegłym roku na badaniu drożności ale tylko tyle.
i się zastanawiam teraz czy dzwonić i pytać czy mogę przyjść czy nie ma to sensu..Julia
-
czarna_owca wrote:Ania bardzo fajna jest ta aukcja bo samemu mozna dobierac kolory bawelny i laczyc z dowolnym kolorem minky o to mi wlasnie chodzilo! A jak jakosciowo ten kocyk, ok? Wzielas taki grubszy 2cm czy cienszy 1cm? Bo zastanawiam sie jaki bedzie lepszy, ale na lato chyba ten cienszy, tak mysle...
czarna_owca lubi tę wiadomość
ania0141 -
panda80 wrote:Dziewusia super się Michałek rozwija
Wiecznie wózek czaderski...
Ja ostatnio chodzę cały czas smutna i to bez powodu... to chyba hormony... W nocy śniło mi się, że się pokłóciłam z siostrą i płakałam przez sen... Wariatka normalnie
Nawet mąż się ciągle pyta czym się martwię bo zwykle jestem radosna... Pogoda też nie rozpieszcza...panda80 lubi tę wiadomość
-
wiecznie No wlasnie nie bylam ogladac w sklepie i nie bede miala takiej mozliwosci musze zamowic przez net. Nie chce Ci przysparzać pracy z rozpakowaniem tej spacerowki ale jesli nie bylby to problem to chetnie podejrze takie "normalne" zdjecie, nie od producenta, jak wyglada, bo bardzo podoba mi sie ten kolor czarny z zielonym/mieta. Rozwazalam jeszcze kolor czarno - szary ale wydaje mi sie taki smutny...
-
a ja sie połozyłam zdrzemnąć i czarna seria powróciła,po 10min.zadzwoniła koleżanka a potem przyszedł listonosz i już po drzemce.
rano była taka mgła,że po drugiej stronie ulicy nic nie widać było,potem piękne słoneczko wyszło a teraz znowu brzydko,pochmurnie....
przeleciałam ze ścierką kurze powycierałam,odkurzyłam i zmyłam po śniadaniu tak się zmęczyłam,że masakra-brak tchu-przez te moje leżenie moja kondycja jest na poziomie zerowym,zasapałam się....a najlepsze to jest to ,że codziennie budzę się z nastawieniem,co ja dzisiaj zrobię i finał jest taki że prawie nic z moich planów nie wychodzi bo albo się zle czuję,coś boli albo mi się po prostu nie chce tyłka ruszyć...i zła jestem sama na siebieania0141 -
hehe Ania nie jestes sama ja zawsze wieczorem mam mnostwo planow na kolejny dzien a pozniej nie wiem kiedy i gdzie ten dzien minal :p tlumacze sobie, ze z jednej str to dobrze bo kazdy dzien zbliza nas do terminu
agulas, ania0141, wiecznie lubią tę wiadomość
-
IWONKAAA czytając 34tydzień ciąży /pareting trafiłam na coś takiego,nie wklejam tego żeby cię nastraszyć tylko z troski o was...możesz to zignorować lub głowę mi urwać
Dolegliwości ciążowe w 34 tygodniu ciąży
Kobieta również szybciej teraz przybiera na wadze. Nie jest to podyktowane samym wzrostem płodu, ale również zwiększoną resorpcją wody w organizmie kobiety. Częściej pojawiają się problemy z lekkimi obrzękami stóp i rąk. Konieczna może być rezygnacja z noszenia biżuterii - pierścionków i innych ozdób. Jeśli obrzęki są bardzo duże albo pojawiły się nagle, mama musi pamiętać o regularnej, codziennej kontroli ciśnienia tętniczego. Jeśli wystąpi nadciśnienie tętnicze (wartości powyżej 140/90), trzeba jak najszybciej skontaktować się z lekarzem, gdyż może to być rozwijający się stan przedrzucawkowy. Powikłanie, o którym mowa, wymaga ścisłego monitorowania i leczenia, niekiedy nawet wcześniejszego ukończenia ciąży.
ania0141 -
czarna_owca wrote:wiecznie No wlasnie nie bylam ogladac w sklepie i nie bede miala takiej mozliwosci musze zamowic przez net. Nie chce Ci przysparzać pracy z rozpakowaniem tej spacerowki ale jesli nie bylby to problem to chetnie podejrze takie "normalne" zdjecie, nie od producenta, jak wyglada, bo bardzo podoba mi sie ten kolor czarny z zielonym/mieta. Rozwazalam jeszcze kolor czarno - szary ale wydaje mi sie taki smutny...
ania0141, czarna_owca, Andrea20, mania, paprotka30, Karolina_Ina, _Saszka_, Endzis, Rotenkopf, Dobson, Olina, agulas lubią tę wiadomość
-
Piękny! Te nowe x landery wymiataja, wszystkie mi się podobają!
Hahahahha moja teściowa gdyby zobaczyła, że wybrałam czarny wózek to by chyba zawału dostaławiecznie lubi tę wiadomość
-
mania wrote:Piękny! Te nowe x landery wymiataja, wszystkie mi się podobają!
Hahahahha moja teściowa gdyby zobaczyła, że wybrałam czarny wózek to by chyba zawału dostała -
wiecznie wrote:że niby taki diabelski?
-
czarna_owca wrote:mania a Ty kupilas tez czarny z zielonym, czy czarny z szarym?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 marca 2016, 12:53
-
Cześć! Ja to się dzisiaj czuje jak narodzona na nowo. Wyniki się poprawiają, dzisiaj ktg ładne, więc idzie ku dobremu i teraz pozostaje mnie tylko obserwować.
Szotka, super, że Iza zdecydowała się jeszcze poczekać:*
Dichlieb, Iwonkaaa, trzymam mocno kciuki, żeby te obrzęki zniknęły.
Andrea, teraz to już w każdej chwili akcja może ruszyć-ale czad:D
-
Udało mi się w końcu nadrobić wszystkie posty. Nie wiem o co chodzi, ale ostatnio życie zaczyna się dla mnie po 16, wczesniej jestem tak zmęczona i nieprzytomna, że ledwo się turlam, a do tego cały czas boli mnie głowa. Cisnienie mam w miarę ok bo az 90/60, no i bardzo wiem o co chodzi. Może niepotrzebnie zmniejszałam leki na tarczycę. Zobaczymy jutro,bo już powinny być wyniki.
Co do drętwień kończyn, to mi się zdarzają od dłuższego czasu. Ponoć to normalne,tak twierdzi moja lekarka.