X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe Szczęścia 2016 :)
Odpowiedz

Kwietniowe Szczęścia 2016 :)

Oceń ten wątek:
  • dichlieb Autorytet

Wysłany: 9 marca 2016, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jamniczakuchnia wrote:
    37 tygodni skończone, zaczynam 38 <3

Ja też chcę ;)

dqpr3e5eehj9ssyv.png
  • Straciatellaa Autorytet

Wysłany: 9 marca 2016, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Andrea20 wrote:
    A ja w pt koncze 38 a zaczynam 39 :O groźnie to zaczyna wyglądać :D
    Haha :D groźnie to będzie jak skurcze się zaczną albo jak wody odejdą :D

oar8ikgn5pgt0ug5.png
  • Andrea20 Ekspertka

Wysłany: 9 marca 2016, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Straciatella noo, nie umiem sobie tego wyobrazić :D Juz powoli mam stracha, jak czasem zaboli mocniej a wiem(przypuszczam) ze to nic przy bolach porodowych :D

dqpr3e5e7c3z43yz.png
  • czarna_owca Autorytet

Wysłany: 9 marca 2016, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wrocilam z labo i padam, chyba mala dzemka...

Szotka super wiesci! dobrze, ze sie odezwalas, pozostancie jak najdluzej w dwupaku :)

Ania Ania piekny ten turkusowy kocyk! Dasz namiar na link gdzie kupilas? Wymyslilam sobie taki kocyk z jednej str morski, z drugiej szary w biale gwiazdki i teraz szukam po allegro ;) A zapasy masz naprawde imponujace :)

ania0141 lubi tę wiadomość

mhsv3e5e7kvmf6ta.png
  • wiecznie Autorytet

Wysłany: 9 marca 2016, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wczoraj odebraliśmy powóz i fotelik dla Hani <3. Ciągle cieszę się jak małe dziecko :D

b6fc6d731a62dff8gen.jpg

36d787809b05cdb6gen.jpg

c2c2a55f54de1de3gen.jpg

ania0141, Andrea20, czarna_owca, paprotka30, Karolina_Ina, agulas, mania, Rotenkopf, dichlieb, Dobson, Larisa, Aleksandrakili, kamaaa, _Saszka_, Endzis, jamniczakuchnia, Olina, Ameiva lubią tę wiadomość

E99wp2.png
    klz9hdge68udasjt.png
    Kriotransfer -> 12.06.17 -> Cudzie trwaj! <3
    ICSI -> 23.07.15 -> Mamy córeczkę <3
  • ania0141 Autorytet

Wysłany: 9 marca 2016, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny gratuluję tych 38 i 39 tygodni!!!
    Andrea ty to teraz siedzisz jak na bombie:)ale fajnie...

ania0141
  • Andrea20 Ekspertka

Wysłany: 9 marca 2016, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze chciałabym juz urodzić, mały znowu w miesiąc przybrał 1,2 kg jak będę miała urodzić w terminie albo po to będzie miał ok 4,5 kg a skoro główkę ma juz jak do porodu to za jakiś czas będzie jeszcze wieksza i go nie przecisne :(

dqpr3e5e7c3z43yz.png
  • malala Autorytet

Wysłany: 9 marca 2016, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    to ja w pon. ruszam z 38tc, to mnie przeraża, to co dopiero jak będę miała zacząć 39 jak Ty Andrea! :D

Rotenkopf super wieści od dziewussi, dzielny Michałek, już prawie dobił do 2kg :)

co do ktg to ja nie miałąm ani razu, moja gin też jeszcze nic nie wspominała, ale pewnie na wizycie 22.03 już da mi skierowanie. ja mam w swojej szkole rodzenia jedno darmowe a potem 20zł za każde. zobaczę czy będę jeździła do szpitala czy nie będę jednak wolała na spokojnie do SR się udać, tam umówię się na godzinę i nie czekam ;)

Julia <3
    f2w3rjjgs14uz5pa.png
  • czarna_owca Autorytet

Wysłany: 9 marca 2016, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wiecznie super fura! jaki to jest model x-landera? bo ja jeszcze nie moge sie zdecydowac... Piekny kolor, tez bardzo mi sie podobal i gdybym oczekiwala coreczki tez wybralabym ten niebieski z malina :D

wiecznie lubi tę wiadomość

mhsv3e5e7kvmf6ta.png
  • ania0141 Autorytet

Wysłany: 9 marca 2016, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://allegro.pl/komplet-do-wozka-kocyk-50x75-poduszka-30x35-minky-i5305595163.html
    http://allegro.pl/kolderka-minky-kocyk-75x100-kolekcja-2016-i5951173467.html
    czarna owca-proszę bardzo

czarna_owca lubi tę wiadomość

ania0141
  • czarna_owca Autorytet

Wysłany: 9 marca 2016, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziekuje Ania :) no nie moge sie napatrzec na te Wasze rzeczy! Chyba w tym tyg zamowie juz wozek i kocyk do wozka. Zostaje jeszcze kupic lozeczko, ale mam juz upatrzone :)

mhsv3e5e7kvmf6ta.png
  • mania Autorytet

Wysłany: 9 marca 2016, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szotka super wieści! Odpocznijcie jeszcze przed godz 0 :-)

Wiecznie też się nad tym kolorem zastanawiałam bo był na sklepie ale jednak ten szary bardziej mnie przekonał zresztą ten się mojemu mężowi nie podobał. Ale wózek ogólnie super każdemu jak pokazywałam to się podoba :-)

U mnie na ktg idzie się do szpitala na oddział ale nie wiem od kiedy się chodzi dziś pewnie się wszystkiego dowiem.

Kurczę rano tak pięknie było słonko świeciło a teraz już pochmurno i już mnie muli na drzemkę choć niedawno wstałam.

22+3tc-545g, 25+1tc-980g, 30+4tc-2kg 32+4tc-2312g 38+4tc-3450g <3

w57vyx8do68si190.png
  • wiecznie Autorytet

Wysłany: 9 marca 2016, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czarna_owca wrote:
    wiecznie super fura! jaki to jest model x-landera? bo ja jeszcze nie moge sie zdecydowac... Piekny kolor, tez bardzo mi sie podobal i gdybym oczekiwala coreczki tez wybralabym ten niebieski z malina :D
    To x-lander x-move :). Gondolę mamy tą niebieską z maliną, ale spacerówkę wzięłam czarną z miętą :). A nad jakim jeszcze się zastanawiasz?

E99wp2.png
    klz9hdge68udasjt.png
  • agulas Autorytet

Wysłany: 9 marca 2016, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iwonka współczuję opuchlizny :((

Szotka super wieści :)

Rotenkopf pozdrów Dziewusie :)

Wiecznie super fura :)

Andrea ja też chcę 39 tydzień!! Gratuluję :)

Ja dziś będę dalej układać rzeczy małej do półek.
    W sobotę chce jechać na ostatnie zakupy.
    Jak patrzę na ilość Waszych ubranek to jestem przerażona!!! Ja mam tak mało!!!

ug37trd8yp0c7r9f.png
  • Straciatellaa Autorytet

Wysłany: 9 marca 2016, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malala wrote:
    to ja w pon. ruszam z 38tc, to mnie przeraża, to co dopiero jak będę miała zacząć 39 jak Ty Andrea! :D

Rotenkopf super wieści od dziewussi, dzielny Michałek, już prawie dobił do 2kg :)

co do ktg to ja nie miałąm ani razu, moja gin też jeszcze nic nie wspominała, ale pewnie na wizycie 22.03 już da mi skierowanie. ja mam w swojej szkole rodzenia jedno darmowe a potem 20zł za każde. zobaczę czy będę jeździła do szpitala czy nie będę jednak wolała na spokojnie do SR się udać, tam umówię się na godzinę i nie czekam ;)
    U mnie w szpitalu też się nie czeka :p po remoncie jest tam super. Na ktg wchodzi się od razu - mają trzy łóżka z ktg na ip i jeszcze nie czekalam ani razu, a byłam już 4 razy :) przyciemnione światło, położne ciągle pytają czy wygodnie, łóżka oddzielone nie parawanami a sciankami i przy każdym worek sako. No i może być mąż przy ktg :p

malala lubi tę wiadomość

oar8ikgn5pgt0ug5.png
  • czarna_owca Autorytet

Wysłany: 9 marca 2016, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wiecznie wrote:
    To x-lander x-move :). Gondolę mamy tą niebieską z maliną, ale spacerówkę wzięłam czarną z miętą :). A nad jakim jeszcze się zastanawiasz?

X-move jest dla mnie troche za duzy, wolalabym mniejszy, lzejszy i taki, ktory szybko sie sklada ;) myslalam jeszcze o x-citi ae on odpadl ze wzgledu na nierozkladana spacerowke a nawet takie roczne dziecko chce sie czasem kimnac w spacerowce a pozycja caly czas ze zgietymi pleckami nie jest zdrowa. Chyba zdecyduje sie na ten x-pulse czarno - zielony lub czarno - szary. Poka spacerowke :)

mhsv3e5e7kvmf6ta.png
  • paprotka30 Autorytet

Wysłany: 9 marca 2016, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak się miałam wziąć za robotę i usnełam : )

Wiecznie, czaderski wózek! W moim guście bardzo.

Dziewussia, cieszę się ze wszystko się układa. To niesamowite jak Michał jest dzielny! Buziaki dla Was.

Po tej drzemce jestem tak rozbita.. Nie mam dziś siły na nic, za to Mała tak się rozpycha ze szok. : p

• czarna_owca Autorytet

Wysłany: 9 marca 2016, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania bardzo fajna jest ta aukcja bo samemu mozna dobierac kolory bawelny i laczyc z dowolnym kolorem minky :) o to mi wlasnie chodzilo! A jak jakosciowo ten kocyk, ok? Wzielas taki grubszy 2cm czy cienszy 1cm? Bo zastanawiam sie jaki bedzie lepszy, ale na lato chyba ten cienszy, tak mysle...

mhsv3e5e7kvmf6ta.png
  • wiecznie Autorytet

Wysłany: 9 marca 2016, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czarna_owca wrote:
    X-move jest dla mnie troche za duzy, wolalabym mniejszy, lzejszy i taki, ktory szybko sie sklada ;) myslalam jeszcze o x-citi ae on odpadl ze wzgledu na nierozkladana spacerowke a nawet takie roczne dziecko chce sie czasem kimnac w spacerowce a pozycja caly czas ze zgietymi pleckami nie jest zdrowa. Chyba zdecyduje sie na ten x-pulse czarno - zielony lub czarno - szary. Poka spacerowke :)
    Mam ją w kartonie, ale zaraz może spróbuję ją wyciągnąć ;). Mi na wadze właśnie nie zależało, dlatego akurat masywność mi nie przeszkadza absolutnie, bo wózek mimo wagi prowadzi się dosłownie jednym palcem ;). A z tą spacerówką nierozkładaną w x-city to rzeczywiście lipa. Najlepiej pójść pomacać w sklepie dane modele, bo tak w internecie to ciężko ocenić, co nam podpasuje. Byłaś już oglądać może?

E99wp2.png
    klz9hdge68udasjt.png
  • panda80 Autorytet

Wysłany: 9 marca 2016, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewusia super się Michałek rozwija :)
    Wiecznie wózek czaderski...
    Ja ostatnio chodzę cały czas smutna i to bez powodu... to chyba hormony... W nocy śniło mi się, że się pokłóciłam z siostrą i płakałam przez sen... Wariatka normalnie :(
    Nawet mąż się ciągle pyta czym się martwię bo zwykle jestem radosna... Pogoda też nie rozpieszcza...

zem39vvjscbr7v2w.png
‹‹ 1000 1001 1002 1003 1004 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Trudne rozmowy w związku - jak rozmawiać z partnerem o problemach z płodnością i zachęcić do pierwszej wspólnej wizyty w klinice.

Bezskuteczne starania o dziecko i problemy z płodnością są dużym wyzwaniem w życiu każdej pary. Nie jest to regułą, ale bardzo często to kobiety wcześniej uświadamiają sobie problem, czują, że "coś jest nie tak", chcą rozpocząć diagnostykę... Jak rozmawiać o problemach z płodnością w związku? Kiedy warto zdecydować się na pierwszą wizytę i jak zachęcić do niej partnera? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży - po czym poznać, że możesz być w ciąży

Starając się zajść w ciążę, często nie potrafimy przestać interpretować każdego, nawet najmniejszego ukłucia w jajniku i nie traktować go jako potencjalnego objawu ciąży. Które z objawów mogą faktycznie coś znaczyć i z czym możemy je pomylić? Które z objawów ciążowych na wczesnym etapie ciąży są po prostu rzadko spotykane? Zapoznaj się z listą pierwszych objawów ciążowych!

CZYTAJ WIĘCEJ