X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe Szczęścia 2016 :)
Odpowiedz

Kwietniowe Szczęścia 2016 :)

Oceń ten wątek:
  • ania0141 Autorytet

Wysłany: 9 marca 2016, 09:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dichlieb ,co u ciebie?już po obchodzie?

ania0141
  • Iwonkaaa Autorytet

Wysłany: 9 marca 2016, 09:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    1,5h w laboratorium bo... UWAGA "... U nas nie ma zwyczaju ze ciężarne wchodzą bez kolejki..." ...

Ciśnienie dziś ok 116/83... mały od rana tak aktywny ze szok... Kochany mój :*

2nn3dqk3v0xe378w.png
    relgh371vik87js9.png
  • Karatka81 Autorytet

Wysłany: 9 marca 2016, 09:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :-)
    28latka ciężki ten Wasz start, ale już niedługo wszystko się ułoży, wszyscy w domku to już zupełnie inna bajka...
    Iwonkaa duże te obrzęki, powiem Ci że ja nawet przed samym porodem aż takich kostek nie miałam, a myślałam że były spore. Do wizyty to jeszcze kawał czasu. Jak tyle czasu może czekać kobieta w widocznej ciąży, przy kasie w markecie by Cię przepuścili albo kasjer poprosił, a w lab nie? To jakaś patologia...
    Szotka czyli trzymamy kciuki za każdy kolejny dzień :-)

• Karatka81 Autorytet

Wysłany: 9 marca 2016, 09:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiolcia Niko też robił takie akcje :-) Ja to zrzucam na skoki rozwojowe, bo jak nam da trochę w kość, to potem nagle się zmienia, więcej rozumie itd.

• paprotka30 Autorytet

Wysłany: 9 marca 2016, 09:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania ja będę miała pierwsze ktg na następnej wizycie, teraz w poniedziałek. To będzie 36t2d

ania0141 lubi tę wiadomość

• dichlieb Autorytet

Wysłany: 9 marca 2016, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ania0141 wrote:
    dichlieb ,co u ciebie?już po obchodzie?

Niestety jeszcze nie było obchodu. Lekarze ciągle gdzieś chodzą i tyle.
    Jak spotkała lekarkę na korytarzu to zapytała jak się czuje. Powiedziałam o tym że waga spadła, powiedziała że to dobrze. Na resztę wyników muszę czekać na wieczór.
    Jednak objawy ustępują. To raczej będzie znowu zburzona prawa nerka. Od grudnia źle pracuje.

dqpr3e5eehj9ssyv.png
  • Nemera Przyjaciółka

Wysłany: 9 marca 2016, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sama już nie wiem co mam myśleć z tym ciśnieniem bo znowu słyszałam ze do 140/90 to jest dobre ciśnienie jeszcze a skoro mój lekarz nie robi z tego problemu to może nie jest jeszcze tak źle. Mi przed chwilą jak mierzyłam też wyszło 133/90

2nn3dqk3bgme6a5j.png
  • Dobson Ekspertka

Wysłany: 9 marca 2016, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się z bólem gardła i ogólnie średnim samopoczuciem... A już byłam taka szczęśliwa, że przez całą ciążę NIC mnie nie wzięło... No to teraz heja z cytryną, miodem, czosnkiem i całym tym cyrkiem.
    Szotka, super wieści, bardzo się cieszę, że się w miarę unormowało i Izka się nie zdecydowała na desant :)
    Dichlieb, dobrze, że się trzymasz :)
    Iwonkaa, ty biedna masz szczęście do patologicznych laboratoriuw z bandę debili na pokładzie... jak to do cholery 'nie ma zwyczaju...', a no nie wiem, dobre wychowanie jest? Grr

Mimo wszystko miłego dnia, zjedzmy coś dobrego i może ten świat będzie lepszy ;P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 marca 2016, 09:29

f2w3lhb8uhmwdzoi.png
  • Straciatellaa Autorytet

Wysłany: 9 marca 2016, 09:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja muszę jeździć na ktg 2- 3 razy tygodniu teraz. W sumie to dobrze bo mała będzie pod kontrolą.
    Coś mnie bierze, obudziłam się z mega katarem.

Wczoraj na wizycie gin zwiększyła mi dawkę żelaza bo zamiast lepiej jest coraz gorzej z tą moją anemia. Dziewczyny można pić pokrzywe w ciazy?

oar8ikgn5pgt0ug5.png
  • ania0141 Autorytet

Wysłany: 9 marca 2016, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    straciatella sok z buraków(surowych)działa magicznie na poprawę żelaza,nie ma lepszego środka...spróbuj

ania0141
  • ania0141 Autorytet

Wysłany: 9 marca 2016, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dichlieb wrote:
    Niestety jeszcze nie było obchodu. Lekarze ciągle gdzieś chodzą i tyle.
    Jak spotkała lekarkę na korytarzu to zapytała jak się czuje. Powiedziałam o tym że waga spadła, powiedziała że to dobrze. Na resztę wyników muszę czekać na wieczór.
    Jednak objawy ustępują. To raczej będzie znowu zburzona prawa nerka. Od grudnia źle pracuje.
    czyli coś konkretnego dowiesz się dopiero jutro?bedzie dobrze,fajnie,że już jest poprawa

ania0141
  • Andrea20 Ekspertka

Wysłany: 9 marca 2016, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szotka, super ze stwierdzili żeby nie faszerowac juz malej lekami, mi tez tak powiedzieli i szczerze bardzo się ucieszylam :)
    Super ze jesteś w domku jeszcze w 2 paku, niech mała sie jeszcze dogrzeje i podrosnie, lepiej w brzuszku niż w szpitalu :)

Szotka lubi tę wiadomość

dqpr3e5e7c3z43yz.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 marca 2016, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    37 tygodni skończone, zaczynam 38 <3

Andrea20, Karatka81, wiecznie, panda80, mania, Rotenkopf, malala, dichlieb, ania0141, Dobson, fabdorota, Larisa, Aleksandrakili, Endzis, Olina, Mynia, Niuninka lubią tę wiadomość

• wiecznie Autorytet

Wysłany: 9 marca 2016, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iwonkaaa wrote:
    To moja stopa po dwóch h leżenia... wersja light :/
    O kurde rzeczywiście strasznie spuchnięta :/

Szotka, super że jesteście już w domku. Zawsze to sobie jeszcze nieco odpoczniecie. Skoro nie ma przeciwskazań to lepiej wypoczywać w domu, a nie w szpitalu. Wytrzymajcie jak najdłużej w dwupaku :*

Dziewczyny gdzie chodzicie na ktg? Wasi ginekolodzy dają Wam jakieś skierowania na nfz czy chodzicie prywatnie czy może mają u siebie w gabinetach własny sprzęt? Bo mój gin coś wspominał że od następnej wizyty dobrze by było robić ktg

E99wp2.png
    klz9hdge68udasjt.png
    Kriotransfer -> 12.06.17 -> Cudzie trwaj! <3
    ICSI -> 23.07.15 -> Mamy córeczkę <3

Wysłany: 9 marca 2016, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wiecznie wrote:

Szotka, super że jesteście już w domku. Zawsze to sobie jeszcze nieco odpoczniecie. Skoro nie ma przeciwskazań to lepiej wypoczywać w domu, a nie w szpitalu. Wytrzymajcie jak najdłużej w dwupaku :*

Dziewczyny gdzie chodzicie na ktg? Wasi ginekolodzy dają Wam jakieś skierowania na nfz czy chodzicie prywatnie czy może mają u siebie w gabinetach własny sprzęt? Bo mój gin coś wspominał że od następnej wizyty dobrze by było robić ktg
    Mi daje skierowanie i mogę iść gdzie chce. Chodzę do szpitala na izbę przyjęć poloznicza. Pokazuje skierowanie i bez problemu robią.

oar8ikgn5pgt0ug5.png
  • panda80 Autorytet

Wysłany: 9 marca 2016, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wiecznie wrote:

ja chodzę prywatnie i ani razu nie miałam ktg ani mi nic takiego nie sugerował. Kolejną wizytę mam dopiero 22 marca i ma mi pobrac gbs...
    Też mi ciśnienie podskoczyło normalnie miałam 120/80 teraz mam 138/89

zem39vvjscbr7v2w.png

Wysłany: 9 marca 2016, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jamniczakuchnia wrote:
    37 tygodni skończone, zaczynam 38 <3
    Super! :D ja zaczynam w piatek 38 <3 jeszcze tydzien i moge rodzic :p

Rotenkopf, jamniczakuchnia, ania0141 lubią tę wiadomość

oar8ikgn5pgt0ug5.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 marca 2016, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wieści od Dziewussi :
    "Hejka. Michal wazy 1920g. Wczoraj zjadl trzy porcje pod rzad butelka i bedziemy robic proby zeby jadl cały czas butla. Z saturacja sobie radzi jakkos, czasem mu tylko spada. Wczoraj chcieli nas przeniesc do tomaszowa maz gdzie mieszkaamy do szpitala ale nie wyrazilam zgody. W czmp wiem ze jest bezpieczny. Wozek zamowiony, łóżeczko też. Zostaly nam takie drobne rzeczy do kupienia. Mysle ze za dwa- trzy tyg bedziemy w domu. A wy jak sie czujecie?"

Andrea20, dichlieb, MagSz, Karatka81, jamniczakuchnia, ania0141, czarna_owca, Dobson, malala, agulas, mania, Funky09, katka/85, fabdorota, Larisa, Aleksandrakili, Anastazjaaa, _Saszka_, Endzis, Olina, Mynia, Wiolcia1405, Justyna Es lubią tę wiadomość

• Andrea20 Ekspertka

Wysłany: 9 marca 2016, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja w pt koncze 38 a zaczynam 39 :O groźnie to zaczyna wyglądać :D

ania0141, Rotenkopf, malala, agulas, mania, fabdorota, Larisa lubią tę wiadomość

dqpr3e5e7c3z43yz.png
  • wiecznie Autorytet

Wysłany: 9 marca 2016, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rotenkopf, przekaż Dziewussi pozdrowienia od nas :). Super, że już niedługo będą mogli zabrać Michasia do domu :)

E99wp2.png
    klz9hdge68udasjt.png
    Kriotransfer -> 12.06.17 -> Cudzie trwaj! <3
    ICSI -> 23.07.15 -> Mamy córeczkę <3
‹‹ 999 1000 1001 1002 1003 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

4 Problemy z zajściem w ciążę, które możesz wykryć z pomocą aplikacji OvuFriend!

Kalendarz owulacji kojarzy Ci się tylko z wyznaczaniem dni płodnych i terminu owulacji? Jego możliwości są dużo większe! Aplikacja może być pomocna w wykrywaniu problemów związanych z płodnością na bardzo wczesnym etapie. O jakich problemach mowa? Co możesz wykryć z pomocą kalendarza? Kliknij i przeczytaj!   

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników (PCOS) – dieta dla płodności

Zespół policystycznych jajników (PCOS, Policystyczne Jajniki) to jedno z najczęściej występujących zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Dotyczy 5-10% kobiet w wieku rozrodczym i jest najczęstszą przyczyną zaburzeń owulacji i problemów z zajściem w ciążę. Przeczytaj jakie są objawy PCOS, jak wpływa ono na starania o dziecko oraz w jaki sposób możesz pomóc sobie dietą.   

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS a zdrowie psychiczne i jakość życia. Jak sobie radzić z objawami?

PMS często jest kojarzony głównie z objawami fizycznymi, takimi jak ból brzucha czy wzdęcia. Jednak coraz więcej badań wskazuje, że ma on istotny wpływ również na zdrowie psychiczne kobiet. Dlatego ważne są: zrozumienie związku między PMS a nastrojem i kondycją psychiczną w ogóle oraz nauka skutecznych strategii radzenia sobie z emocjonalnymi skutkami choroby.

CZYTAJ WIĘCEJ