X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe Szczęścia 2016 :)
Odpowiedz

Kwietniowe Szczęścia 2016 :)

Oceń ten wątek:
  • jaskra Autorytet

Wysłany: 10 marca 2016, 19:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aleksandrakili, dzięki Kochana za słowa otuchy :* Ja nie jestem zwykle jęczybułą, ale ostatnio to mi jakoś gorzej psychicznie..

Termin cc już masz ustalony? Na pewno dasz radę, mimo że 3 tygodnie to krótko.. Hormony jeszcze szaleją wtedy, bo fizycznie to na pewno już będziesz na dość dobrym chodzie ;)

f2w3rjjgtiaisq5u.png
  • Aleksandra19 Ekspertka

Wysłany: 10 marca 2016, 19:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny miałyście mierzoną miednicę ? Ja jutro ide do poloznej ma mi mierzyć bo mówi, że strasznie wąska jestem. A ja za żadne skarby nie chce CC więc mam nadzieje, ze bedzie ok

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 marca 2016, 19:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Termin mam mniej więcej na 8 kwietnia ale może mój gin. szybciej zrobi :) Dowiem się 24 marca na wizycie ;) ale tak czy siak to już niebawem.. Matkoo to już tylko 4 tyg. aaaż się bać zaczęłam :p

Cieszę się ze do szkoly jeżdżę zawsze z 3 koleżankami :) zawsze mam w nich wsparcie i wiem ze jakby co to beda mi pomagać :)
    Ale najgorsze będzie rozstanie z małym :( Nawet nie chcę sobie tego wyobrażać :( ehh

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 marca 2016, 19:09

• Olina Autorytet

Wysłany: 10 marca 2016, 19:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej dziewczyny, ale mi narobiłyscie smaka tym budyniem o.O jeszcze bym sie napiła kakao i cała radość <3 hehehehe ale nie mam mleka...takze chyba sie zadowole kiślem :P

ja dzis miałam wizyte ogolnie ok, ktg ok, szyjka miekka , 1 cm . Takze czekamy

i dzis robilam chyba juz ostatnie pranie ;)

wgl to ja dawno juz miałam badanie na mocz, to jeszcze bedzie potrzebne??

ania0141 lubi tę wiadomość

Aleksander <3
    atdcj48adxt6iawd.png
    e827d0ff95.png
    200802043238.png
  • jaskra Autorytet

Wysłany: 10 marca 2016, 19:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aleksandrakili, też mam wsparcie w koleżankach z uczelni, ale niektórzy patrzą na mnie jak na aliena. Jestem 3 lata starsza od większości i czasem mam wrażenie, że to jeszcze takie kujonkowate dzieci, które tylko siedzą w książkach i nic nie wiedzą o życiu..

Aleksandra19, ciekawa jestem czy ma sens mierzenie miednicy na tym etapie. Bo w sumie nie wiadomo jak duże będzie dziecko w dniu porodu. Z drugiej strony lepiej psychicznie się przygotować niż dowiedzieć na porodówce, że miednica za mała. Mi się ostatnio śniło, że mi mierzyli i wymiar zewnętrzny między kolcami przednimi górnymi wynosił 12 cm :D czyli mega mało. To chyba takie odbicie marzeń, bo ja z kolei jestem przerażona wizją porodu naturalnego...

Olina, ja co miesiąc mam badanie moczu i generalnie uważam, że to ważne żeby regularnie to kontrolować. Rodzić zamierzam w szpitalu prywatnym na nfz, a tam na pewno wymagają do wizyty kwalifikacyjnej świeżego badania moczu. Wydaje mi się, że do porodu przydałoby się jeszcze zrobić w Twoim przypadku. A jak dawno miałaś?

f2w3rjjgtiaisq5u.png
  • Iwonkaaa Autorytet

Wysłany: 10 marca 2016, 19:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie wiem czy u mnie są jakieś wymagania ale ja jak zlapaly mnie skurcze z córką to poszłam pod prysznic i ogarnelam się cała i golilam na zero bo tak lubię a poza tym przy cięciu lub szyciu nie wyuobrazam sobie być tam zarosnieta ale po dwóch dniach ten odrost...

2nn3dqk3v0xe378w.png
    relgh371vik87js9.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 marca 2016, 19:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jaskra dosłownienu mnie to samo.. Jest dużo kujonków zapatrzonych w książki jakby tylko to w życiu się liczyło! Tragedia! :)

• karola91 Koleżanka

Wysłany: 10 marca 2016, 19:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jaskra a moge zapytac co studiujesz?

Tosia <3
    ckaipc0ztrt3gzzn.png
  • ania0141 Autorytet

Wysłany: 10 marca 2016, 20:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olina ja mam badania moczu robić na każdą wizytę pomimo tego że nie miałam z nim żadnego problemu,mój gin uważa że mocz i morfologia to podstawa
    jeśli chodzi o golenie to ja staram się ogarniać na bierząco,2razy w tygodniu bo nigdy nic nie wiadomo a nie chciałabym żeby mnie w szpitalu skrobano jakąś tępą maszynką albo niedajboże zacięto...ostatnio wymyśliłam patent na golenie z racji że nie mamy wanny tylko prysznic i niestety mam ręce za krótkie więc zabieram lustro i resztę niezbędnych pierdółek do łóżka i na leżąco działam ,jest wygodnie i najważniejsze idzie sprawnie i dokładnie bo jak goliłam się na czuja to masakra była

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 marca 2016, 20:16

ania0141
  • jaskra Autorytet

Wysłany: 10 marca 2016, 20:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karola91 wrote:
    Jaskra a moge zapytac co studiujesz?

jasne, że możesz ;) medycynę studiuję.

Co do golenia- totalnie na czuja i chyba wolę nie wiedzieć, jak to wygląda, bo nie chcę sobie psuć wyobrażeń ;)

f2w3rjjgtiaisq5u.png
  • Olina Autorytet

Wysłany: 10 marca 2016, 20:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja miałam wlasnie jakos ponad miesiac temu bo jeszcze wstyczniu. Na wszelki wypadek sobie zrobie juz tak indywidualnie, bo chyba zapomniał mi dac ;/

Aleksander <3
    atdcj48adxt6iawd.png
    e827d0ff95.png
    200802043238.png
  • fabiola Autorytet

Wysłany: 10 marca 2016, 20:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Dziewczyny :* miałam dzisiaj Intensywny dzień. Na fb juz pisałam ale zdubluje posta.

Dopadły mnie dzisiaj skurcze-twardnienia (miałam takie jak zaczęłam rodzić Hanie) przez 40min pojawiały się co 2-3min i trwały ok. 40sek. Przestraszyłam się bo były bolesne. Potem przestały być regularne i ich częstotliwość spadła ale są nadal i do tego doszedł ból krzyża. Mam nadzieję że przez noc się całkiem wyciszą.

Dziewczyny w szpitalach trzymajcie się Kochane :*

Larisa lubi tę wiadomość

atdcjw4zbts1ljz3.png

3i49jw4zl4uo1feg.png[/url]
  • Mynia Ekspertka

Wysłany: 10 marca 2016, 20:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jakiś kiepski mam dzisiaj humor. Popsuł mi się jeszcze po zajęciach szkoły rodzenia, bo było o drugim okresie porodu. Położna z jednej strony mówiła, że od dawna wiadomo, że nienaturalną i najgorszą pozycją do rodzenia jest leżąca na wznak, a z drugiej, że na pewno tak w tym szpitalu będziemy rodzić, bo mimo że w szpitalu dużo zmieniło się na plus to akurat kwestia wyboru pozycji nie istnieje :/ Miałam nadzieję, żę będę mogła w razie potrzeby rodzić w pozycjach wertykalnych aż do końca a wychodzi że nic z tego. Jest inny, prywatny szpital gdzie na pewno z tym jest lepiej ale już chodzę do lekarki z tego pierwszego i chyba po ptakach. Zresztą ponoć z opieką dla dziecka po porodzie jednak lepiej jest w tym pierwszym... Sama nie wiem, ale poczułam niepokój ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 marca 2016, 20:49

<3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 - szczęśliwy

f2w3yx8d8kgijfn8.png
  • fabiola Autorytet

Wysłany: 10 marca 2016, 20:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jadę na IP sprawdzić tę skurcze...

atdcjw4zbts1ljz3.png

3i49jw4zl4uo1feg.png[/url]
  • ania0141 Autorytet

Wysłany: 10 marca 2016, 21:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    fabiola pewnie ,że jedź-trzymam kciuki żeby to były straszaki

ania0141
  • Iwonkaaa Autorytet

Wysłany: 10 marca 2016, 21:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fabiola oby straszaki... daj znać :*

2nn3dqk3v0xe378w.png
    relgh371vik87js9.png
  • paprotka30 Autorytet

Wysłany: 10 marca 2016, 21:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fabiola, trzymaj się, oby to były tylko straszaki!

• Olina Autorytet

Wysłany: 10 marca 2016, 21:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fabiola racja jedz, bedziesz spokojniejsza!

Aleksander <3
    atdcj48adxt6iawd.png
    e827d0ff95.png
    200802043238.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 marca 2016, 21:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fabiola a jednak.. trzymam mocno kciuki! Oby to straszaki były :) Ale dobrze, że jedziesz sprawdzić :) :*

• katka/85 Autorytet

Wysłany: 10 marca 2016, 21:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My również po wizycie. Mój synuś waży juz 2500 kg :) spory klocuszek się szykuje.. szyjka pięknie trzyma i gin stwierdził że do terminu powinnam wytrzymac :) musze jednak przypilnowac diety i powtórzyć badanie moczu bo te ketony mogą świadczyć ze coś złego z cukrami się dzieje... na sam koniec musiało się przyplatac..ehhh :/ no nic może nie będzie tak źle i okaże się że to tylko jednorazowe zawirowania.. najważniejsze że mojemu Smykowi malemu dobrze w brzuszku i ma się świetnie :)

Dobson, ania0141, paprotka30, Rotenkopf, Wiolcia1405, Niuninka, kamaaa, panda80, wiecznie, jamniczakuchnia, Funky09 lubią tę wiadomość

3jvz2n0an96r1ens.png
    c55fs65gka3iyxy5.png

‹‹ 1010 1011 1012 1013 1014 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Mięśniaki macicy - przyczyny, objawy, leczenie

Mięśniaki macicy mogą występować nawet u 3 na 4 kobiety, w dowolnym momencie życia. U kogo jednak występują najczęściej? Czy znane są przyczyny powstawania mięśniaków macicy? Jakie są najczęstsze objawy i co powinno skłonić do wizyty u lekarza?

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroba Hashimoto a ciąża - co musisz wiedzieć?

Hashimoto co to za choroba i jak się objawia? Przede wszystkim charakteryzuje się przewlekłym stanem zapalnym tarczycy (tzw. limfocytowym zapaleniem tarczycy). Jak ją rozpoznać i jak leczyć? Hashimoto a ciąża - jaki wpływ może mieć choroba Hashimoto na płodność kobiet oraz przebieg ciąży?

CZYTAJ WIĘCEJ