X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe Szczęścia 2016 :)
Odpowiedz

Kwietniowe Szczęścia 2016 :)

Oceń ten wątek:
  • jaskra Autorytet

Wysłany: 10 marca 2016, 19:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aleksandrakili, dzięki Kochana za słowa otuchy :* Ja nie jestem zwykle jęczybułą, ale ostatnio to mi jakoś gorzej psychicznie..

Termin cc już masz ustalony? Na pewno dasz radę, mimo że 3 tygodnie to krótko.. Hormony jeszcze szaleją wtedy, bo fizycznie to na pewno już będziesz na dość dobrym chodzie ;)

f2w3rjjgtiaisq5u.png
  • Aleksandra19 Ekspertka

Wysłany: 10 marca 2016, 19:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny miałyście mierzoną miednicę ? Ja jutro ide do poloznej ma mi mierzyć bo mówi, że strasznie wąska jestem. A ja za żadne skarby nie chce CC więc mam nadzieje, ze bedzie ok

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 marca 2016, 19:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Termin mam mniej więcej na 8 kwietnia ale może mój gin. szybciej zrobi :) Dowiem się 24 marca na wizycie ;) ale tak czy siak to już niebawem.. Matkoo to już tylko 4 tyg. aaaż się bać zaczęłam :p

Cieszę się ze do szkoly jeżdżę zawsze z 3 koleżankami :) zawsze mam w nich wsparcie i wiem ze jakby co to beda mi pomagać :)
    Ale najgorsze będzie rozstanie z małym :( Nawet nie chcę sobie tego wyobrażać :( ehh

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 marca 2016, 19:09

• Olina Autorytet

Wysłany: 10 marca 2016, 19:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej dziewczyny, ale mi narobiłyscie smaka tym budyniem o.O jeszcze bym sie napiła kakao i cała radość <3 hehehehe ale nie mam mleka...takze chyba sie zadowole kiślem :P

ja dzis miałam wizyte ogolnie ok, ktg ok, szyjka miekka , 1 cm . Takze czekamy

i dzis robilam chyba juz ostatnie pranie ;)

wgl to ja dawno juz miałam badanie na mocz, to jeszcze bedzie potrzebne??

ania0141 lubi tę wiadomość

Aleksander <3
    atdcj48adxt6iawd.png
    e827d0ff95.png
    200802043238.png
  • jaskra Autorytet

Wysłany: 10 marca 2016, 19:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aleksandrakili, też mam wsparcie w koleżankach z uczelni, ale niektórzy patrzą na mnie jak na aliena. Jestem 3 lata starsza od większości i czasem mam wrażenie, że to jeszcze takie kujonkowate dzieci, które tylko siedzą w książkach i nic nie wiedzą o życiu..

Aleksandra19, ciekawa jestem czy ma sens mierzenie miednicy na tym etapie. Bo w sumie nie wiadomo jak duże będzie dziecko w dniu porodu. Z drugiej strony lepiej psychicznie się przygotować niż dowiedzieć na porodówce, że miednica za mała. Mi się ostatnio śniło, że mi mierzyli i wymiar zewnętrzny między kolcami przednimi górnymi wynosił 12 cm :D czyli mega mało. To chyba takie odbicie marzeń, bo ja z kolei jestem przerażona wizją porodu naturalnego...

Olina, ja co miesiąc mam badanie moczu i generalnie uważam, że to ważne żeby regularnie to kontrolować. Rodzić zamierzam w szpitalu prywatnym na nfz, a tam na pewno wymagają do wizyty kwalifikacyjnej świeżego badania moczu. Wydaje mi się, że do porodu przydałoby się jeszcze zrobić w Twoim przypadku. A jak dawno miałaś?

f2w3rjjgtiaisq5u.png
  • Iwonkaaa Autorytet

Wysłany: 10 marca 2016, 19:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie wiem czy u mnie są jakieś wymagania ale ja jak zlapaly mnie skurcze z córką to poszłam pod prysznic i ogarnelam się cała i golilam na zero bo tak lubię a poza tym przy cięciu lub szyciu nie wyuobrazam sobie być tam zarosnieta ale po dwóch dniach ten odrost...

2nn3dqk3v0xe378w.png
    relgh371vik87js9.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 marca 2016, 19:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jaskra dosłownienu mnie to samo.. Jest dużo kujonków zapatrzonych w książki jakby tylko to w życiu się liczyło! Tragedia! :)

• karola91 Koleżanka

Wysłany: 10 marca 2016, 19:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jaskra a moge zapytac co studiujesz?

Tosia <3
    ckaipc0ztrt3gzzn.png
  • ania0141 Autorytet

Wysłany: 10 marca 2016, 20:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olina ja mam badania moczu robić na każdą wizytę pomimo tego że nie miałam z nim żadnego problemu,mój gin uważa że mocz i morfologia to podstawa
    jeśli chodzi o golenie to ja staram się ogarniać na bierząco,2razy w tygodniu bo nigdy nic nie wiadomo a nie chciałabym żeby mnie w szpitalu skrobano jakąś tępą maszynką albo niedajboże zacięto...ostatnio wymyśliłam patent na golenie z racji że nie mamy wanny tylko prysznic i niestety mam ręce za krótkie więc zabieram lustro i resztę niezbędnych pierdółek do łóżka i na leżąco działam ,jest wygodnie i najważniejsze idzie sprawnie i dokładnie bo jak goliłam się na czuja to masakra była

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 marca 2016, 20:16

ania0141
  • jaskra Autorytet

Wysłany: 10 marca 2016, 20:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karola91 wrote:
    Jaskra a moge zapytac co studiujesz?

jasne, że możesz ;) medycynę studiuję.

Co do golenia- totalnie na czuja i chyba wolę nie wiedzieć, jak to wygląda, bo nie chcę sobie psuć wyobrażeń ;)

f2w3rjjgtiaisq5u.png
  • Olina Autorytet

Wysłany: 10 marca 2016, 20:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja miałam wlasnie jakos ponad miesiac temu bo jeszcze wstyczniu. Na wszelki wypadek sobie zrobie juz tak indywidualnie, bo chyba zapomniał mi dac ;/

Aleksander <3
    atdcj48adxt6iawd.png
    e827d0ff95.png
    200802043238.png
  • fabiola Autorytet

Wysłany: 10 marca 2016, 20:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Dziewczyny :* miałam dzisiaj Intensywny dzień. Na fb juz pisałam ale zdubluje posta.

Dopadły mnie dzisiaj skurcze-twardnienia (miałam takie jak zaczęłam rodzić Hanie) przez 40min pojawiały się co 2-3min i trwały ok. 40sek. Przestraszyłam się bo były bolesne. Potem przestały być regularne i ich częstotliwość spadła ale są nadal i do tego doszedł ból krzyża. Mam nadzieję że przez noc się całkiem wyciszą.

Dziewczyny w szpitalach trzymajcie się Kochane :*

Larisa lubi tę wiadomość

atdcjw4zbts1ljz3.png

3i49jw4zl4uo1feg.png[/url]
  • Mynia Ekspertka

Wysłany: 10 marca 2016, 20:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jakiś kiepski mam dzisiaj humor. Popsuł mi się jeszcze po zajęciach szkoły rodzenia, bo było o drugim okresie porodu. Położna z jednej strony mówiła, że od dawna wiadomo, że nienaturalną i najgorszą pozycją do rodzenia jest leżąca na wznak, a z drugiej, że na pewno tak w tym szpitalu będziemy rodzić, bo mimo że w szpitalu dużo zmieniło się na plus to akurat kwestia wyboru pozycji nie istnieje :/ Miałam nadzieję, żę będę mogła w razie potrzeby rodzić w pozycjach wertykalnych aż do końca a wychodzi że nic z tego. Jest inny, prywatny szpital gdzie na pewno z tym jest lepiej ale już chodzę do lekarki z tego pierwszego i chyba po ptakach. Zresztą ponoć z opieką dla dziecka po porodzie jednak lepiej jest w tym pierwszym... Sama nie wiem, ale poczułam niepokój ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 marca 2016, 20:49

<3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 - szczęśliwy

f2w3yx8d8kgijfn8.png
  • fabiola Autorytet

Wysłany: 10 marca 2016, 20:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jadę na IP sprawdzić tę skurcze...

atdcjw4zbts1ljz3.png

3i49jw4zl4uo1feg.png[/url]
  • ania0141 Autorytet

Wysłany: 10 marca 2016, 21:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    fabiola pewnie ,że jedź-trzymam kciuki żeby to były straszaki

ania0141
  • Iwonkaaa Autorytet

Wysłany: 10 marca 2016, 21:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fabiola oby straszaki... daj znać :*

2nn3dqk3v0xe378w.png
    relgh371vik87js9.png
  • paprotka30 Autorytet

Wysłany: 10 marca 2016, 21:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fabiola, trzymaj się, oby to były tylko straszaki!

• Olina Autorytet

Wysłany: 10 marca 2016, 21:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fabiola racja jedz, bedziesz spokojniejsza!

Aleksander <3
    atdcj48adxt6iawd.png
    e827d0ff95.png
    200802043238.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 marca 2016, 21:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fabiola a jednak.. trzymam mocno kciuki! Oby to straszaki były :) Ale dobrze, że jedziesz sprawdzić :) :*

• katka/85 Autorytet

Wysłany: 10 marca 2016, 21:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My również po wizycie. Mój synuś waży juz 2500 kg :) spory klocuszek się szykuje.. szyjka pięknie trzyma i gin stwierdził że do terminu powinnam wytrzymac :) musze jednak przypilnowac diety i powtórzyć badanie moczu bo te ketony mogą świadczyć ze coś złego z cukrami się dzieje... na sam koniec musiało się przyplatac..ehhh :/ no nic może nie będzie tak źle i okaże się że to tylko jednorazowe zawirowania.. najważniejsze że mojemu Smykowi malemu dobrze w brzuszku i ma się świetnie :)

Dobson, ania0141, paprotka30, Rotenkopf, Wiolcia1405, Niuninka, kamaaa, panda80, wiecznie, jamniczakuchnia, Funky09 lubią tę wiadomość

3jvz2n0an96r1ens.png
    c55fs65gka3iyxy5.png

‹‹ 1010 1011 1012 1013 1014 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Krew miesiączkowa - kolor krwi podczas okresu

Czy to normalne, że krew miesiączkowa zmienia swój kolor i konsystencję? Czy brązowy kolor krwi podczas okres powinien Cię niepokoić, czy jest to zjawisko naturalne? Kiedy krwawienie miesiączkowe wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Masturbacja - 9 najczęstszych pytań o samozaspokojenie!

Masturbacja to jeden z największych tematów tabu - dlaczego tak się dzieje? Czy kobiety się masturbują? Czy masturbacja w związku jest normalna? Kiedy masturbacja może być niebezpieczna, a kiedy może przynosić korzyści? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy niezbędne podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia

Organizm podczas ciąży ma wyjątkowe potrzeby na składniki odżywcze, witaminy i minerały. Które są szczególnie istotne? Czego nie może zabraknąć w diecie przyszłej mamy? Jakie witaminy warto zażywać podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia? 

CZYTAJ WIĘCEJ