X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe Szczęścia 2016 :)
Odpowiedz

Kwietniowe Szczęścia 2016 :)

Oceń ten wątek:
  • Larisa Autorytet

Wysłany: 11 marca 2016, 07:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na Facebooku tez żadnych info of fabioli nie ma jeszcze.
    Ania mam pytanko czemu piszesz,ze zaczynasz 34 tydzień? Chyba kończysz 34 i zaczynasz 35? :) ja zawsze nowy zaczynam w pn i właśnie będzie skończony 34,czyli zacznie się 35. Ściskam ;)

ania0141 lubi tę wiadomość

f2w3ol2anio3j8u2.png
    mhsv15nmt1i18xj8.png
  • paprotka30 Autorytet

Wysłany: 11 marca 2016, 07:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania, fajnie chyba mieć juz takie odchowane dzieci a teraz znów maluszek w domu będzie! Wszystkiego dobrego dla syna. : )

Jeśli chodzi o porody to mnie przerazil odcinek w ktorym rodzaca nie chciala dziecka otrzymać na brzuch zaraz po poroddzie. Kazała zabrać maleństwo. Chyba juz wspominalyscie o tym. Ja kiedyś oglądałam jak leciały na Polsat cafe ale teraz nie wracałam do tego : )

Glodna juz jestem ale tak mi się nie chce wstać...

• ania0141 Autorytet

Wysłany: 11 marca 2016, 07:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja nie ogladam tych porodów,nie chcę się stresować,bo zawsze przezywam to na swój sposób...dzisiaj przeżywam już co u Andrei czy rodzi?jak nie to kwestia godzin-ja mam taki marny charakterek,Fabiola też mi w myślach się przewija...

ania0141
  • ania0141 Autorytet

Wysłany: 11 marca 2016, 07:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Larisa wg.Belly zaczynam 35,a tak normalnie 34+0 czyli wg.mojego gin 34 bo u nas liczą 34+6 jeszcze jako 34

MagSz, Larisa lubią tę wiadomość

ania0141
  • fabiola Autorytet

Wysłany: 11 marca 2016, 07:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przepraszam że nie napisałam ale zostawili mnie a miałam 5% bateri.

Zacznę od początku. Skurcze wczoraj nie przeszły, podczas 40min Ktg miałam ich 11, bolesne ale nie jakoś strasznie, na zapisie w granicach 40-60. Postanowiłyśmy z lekarka że robimy USG, badanie na samolocie i wypisze się na własne rządanie. Ale podczas USG skurcze się nasiliły więc postanowili mnie zostawić. Cała noc miałam kroplówke z magnezem a teraz 40min KTG. Dalej odczuwam skurcze, już nie tak dużo i nie tak Intensywne no ale są a chyba po kroplówce nie powinno ich byc...
    Rozwarcie nie ma.

Jakieś to wszystko dla mnie Noe jasne :(

Jezeli chodzi o Leonka to wszystko z nim wporzadku, waży ok. 2600g :) przepływy ok.

Dziękuję Dziewczyny za zainteresowanie :* liczę że mnie dzisiaj wypuszczą ale jednak gdzieś intuicja mi podpowiada że jednak nie...

agulas, Dobson, Funky09 lubią tę wiadomość

atdcjw4zbts1ljz3.png

3i49jw4zl4uo1feg.png[/url]
  • fabiola Autorytet

Wysłany: 11 marca 2016, 07:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A tak w ogóle to leżę na ligocie w Katowicach, któraś ma tu praktyki? :)

atdcjw4zbts1ljz3.png

• ania0141 Autorytet

Wysłany: 11 marca 2016, 08:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    fabiola pewnie zostawią cię na obserwację aż skurczy bedzie brak,ale to lepiej,że jesteś w dobrych rekach niż być w domu i się stresować,mimo to życzę ci szybkiego powrotu do domu bez tych skurczy,Leoś ma sliczną wagę-trzymaj się

fabiola lubi tę wiadomość

ania0141
  • paprotka30 Autorytet

Wysłany: 11 marca 2016, 08:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania ja też juz sama nie wiem jak liczyc te tygodnie. Ostatnio mój lekarz w 33t2d powiedział ze idzie mi 34 tydzień. A z kolei w szpitalu brali pod uwagę skończone tygodnie. A nieważne, ważne ze do wielkiego dnia coraz bliżej, jeśli dobrze licze to zostało mi 29 dni do porodu !

Fabiola jak tam?
    Edit, a juz napisałaś! Może to i dobrze ze jesteś w szpitalu. Wyciszą skurcze i do domu : )
    Andrea, te oznaki, śluz i czyszczenie, może faktycznie to juz tuż tuż : )

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 marca 2016, 08:02

• ania0141 Autorytet

Wysłany: 11 marca 2016, 08:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paprotka no ja liczę tak jak mój lekarz bo tak samo licza u nas w szpitalu więc tego sie trzymam:)

ania0141
  • ania0141 Autorytet

Wysłany: 11 marca 2016, 08:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u nas wogóle maja inne podejście,byłam u gin.ostatnio 32+0 i on powiedział że jeszcze 3-4tyg.i mogę rodzić...bardziej sugeruja się waga maluszka niż tygodniami,wychodzą z załozenia że jak maluch ma 2,5kg to już jest bezpieczny,pamiętam jak byłam na oddziale była dziewczyna dostała wczesniej sterydy i miala założony krążek-zgłosiła się bo jej wypadł no i została bo uznali,że ma cukrzycę nie pamiętam w którym była tygodniu ale na obchodzie mówili do niej żeby dotrzymała do 33tc i będzie super-spokojnie może rodzić

ania0141
  • Anastazjaaa Autorytet

Wysłany: 11 marca 2016, 08:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fabiola trzymam kciuki aby skurcze się wyciszyly.

Andrea jak sytuacja na froncie?

Reszcie życzę miłego dnia

U mnie krwawienie ustalo ale wciąż mam skurcze, łożysko bardzo blisko blizny po cc i w razie co jie wiedzą jaki poród dla mnie lepszy....

fabiola lubi tę wiadomość

mhsvqps6po41mjm3.png
    mhsv20mmt84wd0zt.png
  • Anastazjaaa Autorytet

Wysłany: 11 marca 2016, 08:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ania0141 wrote:
    moja dzisiejsza nocka jest do d...nie wyspałam się ,ale jestem szczęśliwa ZACZYNAMY DZISIAJ 34TYDZIEŃ A MÓJ SYNUŚ KOCHANY MATEUSZ KOŃCZY DZISIAJ 15LAT więc świętujemy podwójnie,jak to zleciało...
    Wszystkiego najlepszego dla syna i szczególnie miłego dnia

mhsvqps6po41mjm3.png
    mhsv20mmt84wd0zt.png
  • Endzis Autorytet

Wysłany: 11 marca 2016, 08:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania najlepszego dla syna:)

Fabiola powodzenia niech jeszcze Leo posiedzi w brzuszku!

No ciekawee co tam u Andrei? U niej to już może byc wlasciwy poród. Jak ja bym chciała byc juz na tym etapie...

ania0141, fabiola lubią tę wiadomość

f2w3s65gpeorv80s.png
  • wiecznie Autorytet

Wysłany: 11 marca 2016, 09:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malala wrote:
    musze się Wam pożalić tak w ogóle, że znalezienie czarnych spodenek niemowlęcych graniczy z cudem :( kupiłam ładną bluzę kilka dni temu i do niej by pasowały własnie czarne albo grafitowe dresy a nie ma nigdzie no :(
    zajrzyj do Reserved, bo tam jakiś czas temu chyba widziałam grafitowe

Fabiola, dobrze, że pojechałaś na IP. Teraz skurcze ładnie wyciszą i wrócicie do domku jeszcze w dwupaku :)

Anastazjaa, a wiesz już czy do końca będziesz przez to leżeć w szpitalu czy jeszcze masz szanse wrócić do domu w dwupaku?

Zdrówka dziewczyny :*

E99wp2.png
    klz9hdge68udasjt.png
    Kriotransfer -> 12.06.17 -> Cudzie trwaj! <3
    ICSI -> 23.07.15 -> Mamy córeczkę <3
  • fabiola Autorytet

Wysłany: 11 marca 2016, 09:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anastazja trzymaj się :*
    a co z Andrea? bo chyba coś przeoczyłam.

atdcjw4zbts1ljz3.png

• Anastazjaaa Autorytet

Wysłany: 11 marca 2016, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wiecznie wrote:

Anastazjaa, a wiesz już czy do końca będziesz przez to leżeć w szpitalu czy jeszcze masz szanse wrócić do domu w dwupaku?

Zdrówka dziewczyny :*
    Wczoraj mi powiedzieli ze jeśli krwawienie ustanie to wyjdę do domu może w sobotę, ale jeśli nie to z obawy przed niedotlenieniem małego będą wywoływać poród.

Krwawienie ustalo ale wylatuja mi jeszcze takie brązowe resztki i nie wiem jak do tego podejda czekam na gina.

Ktg w normie ciśnienie też, mam nadzieję że te skurcze są wynikiem próby wypychania starej krwi

mhsvqps6po41mjm3.png
    mhsv20mmt84wd0zt.png
  • Endzis Autorytet

Wysłany: 11 marca 2016, 09:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anastazja ale Ty sie biedna nastresujesz w ciąży:( skoro już tylko plamienia brązowe to mam nadzieje że Cie puszczą i synek posiedzi jeszcze chociaź te 3 tyg:)

Anastazjaaa lubi tę wiadomość

f2w3s65gpeorv80s.png
  • Straciatellaa Autorytet

Wysłany: 11 marca 2016, 09:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć :-)
    Obudziłam się z bólem gardła i zapchanym nosem :/

U mnie z tym liczeniem tygodni to też różnie. Moja gin liczy ze 36t1d to już 37tc. W szpitalu położna mówi że to nie jest jeszcze 37 tylko 36, a lekarz w szpitalu mówi że to już 37 :p

Fabiola dobrze że pojechałaś do szpitala!

Zaczynam 38tc <3 ciekawe kiedy Lilcia zachce wyjść ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 marca 2016, 09:41

ania0141, panda80 lubią tę wiadomość

oar8ikgn5pgt0ug5.png
  • wiecznie Autorytet

Wysłany: 11 marca 2016, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anastazjaaa wrote:
    Wczoraj mi powiedzieli ze jeśli krwawienie ustanie to wyjdę do domu może w sobotę, ale jeśli nie to z obawy przed niedotlenieniem małego będą wywoływać poród.

Krwawienie ustalo ale wylatuja mi jeszcze takie brązowe resztki i nie wiem jak do tego podejda czekam na gina.

Ktg w normie ciśnienie też, mam nadzieję że te skurcze są wynikiem próby wypychania starej krwi
    Daj nam znać co powiedzą lekarze. I oczywiście trzymam kciuki żebyście mogli jeszcze wyjść do domku :)

E99wp2.png
    klz9hdge68udasjt.png
    Kriotransfer -> 12.06.17 -> Cudzie trwaj! <3
    ICSI -> 23.07.15 -> Mamy córeczkę <3
  • ania0141 Autorytet

Wysłany: 11 marca 2016, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anastazjaaa kciuki za szybkie wyjście do domu i w dwupaku oczywiście:)

ania0141
‹‹ 1013 1014 1015 1016 1017 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Choroba Hashimoto a ciąża - co musisz wiedzieć?

Hashimoto co to za choroba i jak się objawia? Przede wszystkim charakteryzuje się przewlekłym stanem zapalnym tarczycy (tzw. limfocytowym zapaleniem tarczycy). Jak ją rozpoznać i jak leczyć? Hashimoto a ciąża - jaki wpływ może mieć choroba Hashimoto na płodność kobiet oraz przebieg ciąży?

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża bliźniacza – wszystko co musimy o niej wiedzieć

Ciąża bliźniacza to rodzaj ciąży wielopłodowej, podczas której w macicy kobiety rozwijają się jednocześnie dwa płody. Ciąże bliźniacze stanowią około 1,25% wszystkich ciąż, czyli średnio jeden na sto porodów kończy się przyjściem na świat nie jednego, a dwójki dzieci. Współcześnie coraz więcej ciąż to właśnie ciąże bliźniacze. Przeczytaj i dowiedz się m.in. jak powstaje ciąża bliźniacza, jakie są jej rodzaje i jakie może powodować ryzyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ