X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe Szczęścia 2016 :)
Odpowiedz

Kwietniowe Szczęścia 2016 :)

Oceń ten wątek:
  • Larisa Autorytet

Wysłany: 11 marca 2016, 07:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na Facebooku tez żadnych info of fabioli nie ma jeszcze.
    Ania mam pytanko czemu piszesz,ze zaczynasz 34 tydzień? Chyba kończysz 34 i zaczynasz 35? :) ja zawsze nowy zaczynam w pn i właśnie będzie skończony 34,czyli zacznie się 35. Ściskam ;)

ania0141 lubi tę wiadomość

f2w3ol2anio3j8u2.png
    mhsv15nmt1i18xj8.png
  • paprotka30 Autorytet

Wysłany: 11 marca 2016, 07:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania, fajnie chyba mieć juz takie odchowane dzieci a teraz znów maluszek w domu będzie! Wszystkiego dobrego dla syna. : )

Jeśli chodzi o porody to mnie przerazil odcinek w ktorym rodzaca nie chciala dziecka otrzymać na brzuch zaraz po poroddzie. Kazała zabrać maleństwo. Chyba juz wspominalyscie o tym. Ja kiedyś oglądałam jak leciały na Polsat cafe ale teraz nie wracałam do tego : )

Glodna juz jestem ale tak mi się nie chce wstać...

• ania0141 Autorytet

Wysłany: 11 marca 2016, 07:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja nie ogladam tych porodów,nie chcę się stresować,bo zawsze przezywam to na swój sposób...dzisiaj przeżywam już co u Andrei czy rodzi?jak nie to kwestia godzin-ja mam taki marny charakterek,Fabiola też mi w myślach się przewija...

ania0141
  • ania0141 Autorytet

Wysłany: 11 marca 2016, 07:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Larisa wg.Belly zaczynam 35,a tak normalnie 34+0 czyli wg.mojego gin 34 bo u nas liczą 34+6 jeszcze jako 34

MagSz, Larisa lubią tę wiadomość

ania0141
  • fabiola Autorytet

Wysłany: 11 marca 2016, 07:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przepraszam że nie napisałam ale zostawili mnie a miałam 5% bateri.

Zacznę od początku. Skurcze wczoraj nie przeszły, podczas 40min Ktg miałam ich 11, bolesne ale nie jakoś strasznie, na zapisie w granicach 40-60. Postanowiłyśmy z lekarka że robimy USG, badanie na samolocie i wypisze się na własne rządanie. Ale podczas USG skurcze się nasiliły więc postanowili mnie zostawić. Cała noc miałam kroplówke z magnezem a teraz 40min KTG. Dalej odczuwam skurcze, już nie tak dużo i nie tak Intensywne no ale są a chyba po kroplówce nie powinno ich byc...
    Rozwarcie nie ma.

Jakieś to wszystko dla mnie Noe jasne :(

Jezeli chodzi o Leonka to wszystko z nim wporzadku, waży ok. 2600g :) przepływy ok.

Dziękuję Dziewczyny za zainteresowanie :* liczę że mnie dzisiaj wypuszczą ale jednak gdzieś intuicja mi podpowiada że jednak nie...

agulas, Dobson, Funky09 lubią tę wiadomość

atdcjw4zbts1ljz3.png

3i49jw4zl4uo1feg.png[/url]
  • fabiola Autorytet

Wysłany: 11 marca 2016, 07:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A tak w ogóle to leżę na ligocie w Katowicach, któraś ma tu praktyki? :)

atdcjw4zbts1ljz3.png

• ania0141 Autorytet

Wysłany: 11 marca 2016, 08:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    fabiola pewnie zostawią cię na obserwację aż skurczy bedzie brak,ale to lepiej,że jesteś w dobrych rekach niż być w domu i się stresować,mimo to życzę ci szybkiego powrotu do domu bez tych skurczy,Leoś ma sliczną wagę-trzymaj się

fabiola lubi tę wiadomość

ania0141
  • paprotka30 Autorytet

Wysłany: 11 marca 2016, 08:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania ja też juz sama nie wiem jak liczyc te tygodnie. Ostatnio mój lekarz w 33t2d powiedział ze idzie mi 34 tydzień. A z kolei w szpitalu brali pod uwagę skończone tygodnie. A nieważne, ważne ze do wielkiego dnia coraz bliżej, jeśli dobrze licze to zostało mi 29 dni do porodu !

Fabiola jak tam?
    Edit, a juz napisałaś! Może to i dobrze ze jesteś w szpitalu. Wyciszą skurcze i do domu : )
    Andrea, te oznaki, śluz i czyszczenie, może faktycznie to juz tuż tuż : )

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 marca 2016, 08:02

• ania0141 Autorytet

Wysłany: 11 marca 2016, 08:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paprotka no ja liczę tak jak mój lekarz bo tak samo licza u nas w szpitalu więc tego sie trzymam:)

ania0141
  • ania0141 Autorytet

Wysłany: 11 marca 2016, 08:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u nas wogóle maja inne podejście,byłam u gin.ostatnio 32+0 i on powiedział że jeszcze 3-4tyg.i mogę rodzić...bardziej sugeruja się waga maluszka niż tygodniami,wychodzą z załozenia że jak maluch ma 2,5kg to już jest bezpieczny,pamiętam jak byłam na oddziale była dziewczyna dostała wczesniej sterydy i miala założony krążek-zgłosiła się bo jej wypadł no i została bo uznali,że ma cukrzycę nie pamiętam w którym była tygodniu ale na obchodzie mówili do niej żeby dotrzymała do 33tc i będzie super-spokojnie może rodzić

ania0141
  • Anastazjaaa Autorytet

Wysłany: 11 marca 2016, 08:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fabiola trzymam kciuki aby skurcze się wyciszyly.

Andrea jak sytuacja na froncie?

Reszcie życzę miłego dnia

U mnie krwawienie ustalo ale wciąż mam skurcze, łożysko bardzo blisko blizny po cc i w razie co jie wiedzą jaki poród dla mnie lepszy....

fabiola lubi tę wiadomość

mhsvqps6po41mjm3.png
    mhsv20mmt84wd0zt.png
  • Anastazjaaa Autorytet

Wysłany: 11 marca 2016, 08:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ania0141 wrote:
    moja dzisiejsza nocka jest do d...nie wyspałam się ,ale jestem szczęśliwa ZACZYNAMY DZISIAJ 34TYDZIEŃ A MÓJ SYNUŚ KOCHANY MATEUSZ KOŃCZY DZISIAJ 15LAT więc świętujemy podwójnie,jak to zleciało...
    Wszystkiego najlepszego dla syna i szczególnie miłego dnia

mhsvqps6po41mjm3.png
    mhsv20mmt84wd0zt.png
  • Endzis Autorytet

Wysłany: 11 marca 2016, 08:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania najlepszego dla syna:)

Fabiola powodzenia niech jeszcze Leo posiedzi w brzuszku!

No ciekawee co tam u Andrei? U niej to już może byc wlasciwy poród. Jak ja bym chciała byc juz na tym etapie...

ania0141, fabiola lubią tę wiadomość

f2w3s65gpeorv80s.png
  • wiecznie Autorytet

Wysłany: 11 marca 2016, 09:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malala wrote:
    musze się Wam pożalić tak w ogóle, że znalezienie czarnych spodenek niemowlęcych graniczy z cudem :( kupiłam ładną bluzę kilka dni temu i do niej by pasowały własnie czarne albo grafitowe dresy a nie ma nigdzie no :(
    zajrzyj do Reserved, bo tam jakiś czas temu chyba widziałam grafitowe

Fabiola, dobrze, że pojechałaś na IP. Teraz skurcze ładnie wyciszą i wrócicie do domku jeszcze w dwupaku :)

Anastazjaa, a wiesz już czy do końca będziesz przez to leżeć w szpitalu czy jeszcze masz szanse wrócić do domu w dwupaku?

Zdrówka dziewczyny :*

E99wp2.png
    klz9hdge68udasjt.png
    Kriotransfer -> 12.06.17 -> Cudzie trwaj! <3
    ICSI -> 23.07.15 -> Mamy córeczkę <3
  • fabiola Autorytet

Wysłany: 11 marca 2016, 09:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anastazja trzymaj się :*
    a co z Andrea? bo chyba coś przeoczyłam.

atdcjw4zbts1ljz3.png

• Anastazjaaa Autorytet

Wysłany: 11 marca 2016, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wiecznie wrote:

Anastazjaa, a wiesz już czy do końca będziesz przez to leżeć w szpitalu czy jeszcze masz szanse wrócić do domu w dwupaku?

Zdrówka dziewczyny :*
    Wczoraj mi powiedzieli ze jeśli krwawienie ustanie to wyjdę do domu może w sobotę, ale jeśli nie to z obawy przed niedotlenieniem małego będą wywoływać poród.

Krwawienie ustalo ale wylatuja mi jeszcze takie brązowe resztki i nie wiem jak do tego podejda czekam na gina.

Ktg w normie ciśnienie też, mam nadzieję że te skurcze są wynikiem próby wypychania starej krwi

mhsvqps6po41mjm3.png
    mhsv20mmt84wd0zt.png
  • Endzis Autorytet

Wysłany: 11 marca 2016, 09:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anastazja ale Ty sie biedna nastresujesz w ciąży:( skoro już tylko plamienia brązowe to mam nadzieje że Cie puszczą i synek posiedzi jeszcze chociaź te 3 tyg:)

Anastazjaaa lubi tę wiadomość

f2w3s65gpeorv80s.png
  • Straciatellaa Autorytet

Wysłany: 11 marca 2016, 09:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć :-)
    Obudziłam się z bólem gardła i zapchanym nosem :/

U mnie z tym liczeniem tygodni to też różnie. Moja gin liczy ze 36t1d to już 37tc. W szpitalu położna mówi że to nie jest jeszcze 37 tylko 36, a lekarz w szpitalu mówi że to już 37 :p

Fabiola dobrze że pojechałaś do szpitala!

Zaczynam 38tc <3 ciekawe kiedy Lilcia zachce wyjść ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 marca 2016, 09:41

ania0141, panda80 lubią tę wiadomość

oar8ikgn5pgt0ug5.png
  • wiecznie Autorytet

Wysłany: 11 marca 2016, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anastazjaaa wrote:
    Wczoraj mi powiedzieli ze jeśli krwawienie ustanie to wyjdę do domu może w sobotę, ale jeśli nie to z obawy przed niedotlenieniem małego będą wywoływać poród.

Krwawienie ustalo ale wylatuja mi jeszcze takie brązowe resztki i nie wiem jak do tego podejda czekam na gina.

Ktg w normie ciśnienie też, mam nadzieję że te skurcze są wynikiem próby wypychania starej krwi
    Daj nam znać co powiedzą lekarze. I oczywiście trzymam kciuki żebyście mogli jeszcze wyjść do domku :)

E99wp2.png
    klz9hdge68udasjt.png
    Kriotransfer -> 12.06.17 -> Cudzie trwaj! <3
    ICSI -> 23.07.15 -> Mamy córeczkę <3
  • ania0141 Autorytet

Wysłany: 11 marca 2016, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anastazjaaa kciuki za szybkie wyjście do domu i w dwupaku oczywiście:)

ania0141
‹‹ 1013 1014 1015 1016 1017 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

12 najnowszych rekomendacji dla kobiet cierpiących na endometriozę - łagodzenie bólu i wspieranie płodności poprzez dietę

Endometrioza jest jedną z tych chorób, do której należy podchodzić holistycznie. Jednym ze sposobów, który może pomóc w walce z chorobą i przede wszystkim z łagodzeniem objawów choroby jest odpowiednia dieta. Poznaj 12 najważniejszych zasad zdrowego odżywiania dla kobiet, które cierpią na endometriozę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Wysoki testosteron u kobiet - przyczyny, objawy, leczenie

Jakie mogą być przyczyny podwyższonego testosteronu w kobiecym organizmie? Jakie są najczęstsze objawy wysokiego testosteronu u kobiet? Jak wygląda diagnoza i leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 pytań o poród, których wiele kobiet wstydzi się zadać!

Poród zbliża się wielkimi krokami, a w Twojej głowie w dalszym ciągu kłębią się pytania, których wstydzisz się zadać? Niektóre tematy są na tyle krępujące, że ciężko je poruszyć z partnerem,  na rutynowej wizycie u lekarza, czy przy kawie z koleżankami…Nadszedł jednak czas, żeby rozwiać Twoje wątpliwości! Przeczytaj odpowiedzi na 7 najbardziej wstydliwych pytań związanych z porodem.

CZYTAJ WIĘCEJ