X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe Szczęścia 2016 :)
Odpowiedz

Kwietniowe Szczęścia 2016 :)

Oceń ten wątek:
  • agulas Autorytet

Wysłany: 11 marca 2016, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzialinda wrote:
    wstawiłam fotkę do galerii brzuszków bo inaczej nie umiem:)

https://bellybestfriend.pl/galeria-brzuszkow-wyniki.html

Anastazja, Straciatella mam nadzieje ze wszystko będzie po waszej myśli.

możesz stąd wrzucić : http://naforum.zapodaj.net

wybierasz opcję na forum, wybierasz zdjęcie z dysku, rozmiar, to sie przetwarza.. i pozniej kopiujesz gotowy link na forum tutaj :)

ug37trd8yp0c7r9f.png
  • Mynia Ekspertka

Wysłany: 11 marca 2016, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam dodatni GBS w pochwie i odbycie :/ Jeszcze nie rozmawiałam z moja ginekolog, ale strasznie się martwię. W necie oczywiście pełno dołujących historii z GBS w roli głównej. Płakać mi się chce...

<3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 - szczęśliwy

f2w3yx8d8kgijfn8.png
  • paprotka30 Autorytet

Wysłany: 11 marca 2016, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mynia wrote:
    Mam dodatni GBS w pochwie i odbycie :/ Jeszcze nie rozmawiałam z moja ginekolog, ale strasznie się martwię. W necie oczywiście pełno dołujących historii z GBS w roli głównej. Płakać mi się chce...

Kochana nie martw się, wiele kobiet ma dodatni. Dostaniesz antybiotyk i będzie ok!

A co do nietrzymania moczu, też czasem mam mokra bieliznę i panikowalam za pierwszym razem ze to wody się saczą. No ale po zapachu da się to odróżnić :/
    Miałam nawet pytać o to swojego lekarza, mam nadzieję, ze po wszystkim to wróci do normy !

Mynia lubi tę wiadomość

• agulas Autorytet

Wysłany: 11 marca 2016, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mynia, paprotka ma rację. Wiadomo, że każda z nas by się stresowała. Na szkole rodzenia pani położna mówiła, że antybiotyki zabezpieczają.
    Też się boję GBS. Ale jakoś ten antybiotyk pociesza.

Myślę o Andrei. Coś czuję, że odezwie się i napisze że jest po .. :)

Mynia lubi tę wiadomość

ug37trd8yp0c7r9f.png
  • mania Autorytet

Wysłany: 11 marca 2016, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mynia wrote:
    Mynia nie martw się mój dr powiedział, że jest to bardzo częste i żebym się nie przejmowała jak wyjdzie dodatni tylko będą musieli podać maluchowi antybiotyk na dzień dobry.

agulas, Mynia lubią tę wiadomość

22+3tc-545g, 25+1tc-980g, 30+4tc-2kg 32+4tc-2312g 38+4tc-3450g <3

w57vyx8do68si190.png
  • kejt84 Przyjaciółka

Wysłany: 11 marca 2016, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    polecam kosmetyki momie dla dzieci

sa dostepne w rossmanie albo w duzo lepszej cenie prosto od producenta tu

http://allegro.pl/zestaw-3-kosmetykow-momme-sam-stworz-swoj-zestaw-i6038680378.html

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 marca 2016, 12:16

20d4234264.png
  • fabdorota Autorytet

Wysłany: 11 marca 2016, 12:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mynia wrote:
    Kochana, spokojnie. Masa kobiet ma dodatni GBS, a ten antybiotyk jest w pełni bezpieczny. Słyszałam, że podają ampicyline, a ja ją teraz dostawałam dozylnie 3x dziennie przez 4 dni, także niemożliwe, żeby szkodzil dziecku.

Mynia lubi tę wiadomość

Pola <3, córcia młodsza o tydzień wg usg 16udpc0z4oz3gttb.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 marca 2016, 12:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już po wizycie, niby wszystko ok. Szyjka się skróciła, ale jest zamknięta. Nie mam żadnych zaleceń żeby się oszczędzać, więc jak rozumiem na tym etapie to norma? Mam mętlik w głowie, bo z jednej strony ona wydawała się mega spokojna, ale z drugiej kazała mi przesunąć usg z ważeniem dziecka na przyszły piątek(a miało być za dwa tygodnie). No i powiedziała, żebym lepiej nie zaczynała pić tego naparu z liści malin.

panda80, Anastazjaaa, ania0141, Dobson lubią tę wiadomość

• Endzis Autorytet

Wysłany: 11 marca 2016, 12:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi się też wydaje ze Andrea sie odezwie już jako mamusia do nas:)

A u mnie śliczna pogoda słoneczko i cieplutko że w wioswnnej parce było mi za ciepło. Do tego przed chwila zjadlam 1 kg arbuza i czuje sie tak wiosennie już że chciałabym miec synka przy sobie;) no ale niech sobie jeszcze dojrzewa te 2-3tyg i sie wykluwa!

Ten dodatni gbs ma sporo kobitek dlatego wazne jest wykrycie i podanie antybiotyku. Ja tez mam przeczucie ze bede miec ale moj sie jeszcze hoduje.

Karol Ina a nie pytalas skad to przesuniecie usg? Ja ten naoar pije juz z 2 tyg i narazie cisza. W czwartek mam wizyte i pewnie uslysze co ostatnio ze wszystko pozamykane na 4 spusty:P a ja bym chciala zeby sie powoli coś ruszało bo nie cchce rodzic prawie w maju i mam takie sliczne kombinezonki dla malego:P
    Tak na poważnie to strasznie mi juz ciezko i dluzy sie ta ciąża bo mimo że jest bezproblemowa to dla mnie to niestety troche okres wyjęty z życia dlatego podziwiam Anastazja i inne dziewczyny ktore tyle maja problemów bo im musi być 100 razy gorzej..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 marca 2016, 12:44

f2w3s65gpeorv80s.png
  • agulas Autorytet

Wysłany: 11 marca 2016, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a długo czekałyście na wynik GBS?

ug37trd8yp0c7r9f.png
  • Anastazjaaa Autorytet

Wysłany: 11 marca 2016, 12:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mynia wrote:
    Jakiś ciężki ten marzec dla kwietniowek.

Oby to nie było poważnie, może faktycznie antybiotyk pomoże,
    Daj znać co powie ginekolog.

mhsvqps6po41mjm3.png
    mhsv20mmt84wd0zt.png
  • Anastazjaaa Autorytet

Wysłany: 11 marca 2016, 13:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina gratuluję pomyslnej wizyty

Endzis, arbuz.... Rety ale bym zjadła

A mi chyba tego GBS nie będą robili, bo nic nie pisze na ten temat w moim kalendarzu ciazy, choć jak mnie teraz przyjmowali na oddział to pobierali mi coś z pochwy może to to muszę się dopytać

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 marca 2016, 12:59

mhsvqps6po41mjm3.png
    mhsv20mmt84wd0zt.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 marca 2016, 13:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Endzis jakoś nie wpadłam na to, żeby zapytać bo byłam w lekkim szoku :)
    Teraz tak analizując na spokojnie, może wynikało to z tego, że ta szyjka się skróciła, albo z tego, że mam u niej wizytę za 2 tyg w piątek i ona też chce znać wagę małego, żeby zdecydować co z porodem.

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 marca 2016, 13:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agulas wrote:
    a długo czekałyście na wynik GBS?

Ja dzisiaj zrobiłam a jak zapytałam o wynik to babka powiedziała, że trzeba poczekać ok 10 dni.

• Endzis Autorytet

Wysłany: 11 marca 2016, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja czekam 5dni na gbs.
    A bo to ktos inny Ci robi usg no to pewnie stąd to przyspieszenie. A z tym naparem to niektorzy lekarze w ogole odradzają albo dopiero po 37tyg pozwalaja a to przeciez jak każde ziółko musi byc stosowane przez jakis czas by pomogło.

f2w3s65gpeorv80s.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 marca 2016, 13:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Endzis ja piję te liście malin od 20 lutego 2 razy dziennie i co, jajco! We wtorek wizyta i pewnie mi powie że poród w lesie haha. A teraz to już na luzie mogłabym elegancko rodzić :) Boję się przenoszenia, wywoływania i rodzenia 4kg klocka :/ Co prawda skurczy jest sporo, biodra bolą, krzyż boli, bóle okresowe też są no i co, jajco :D

Ale i tak nie mamy co narzekać, bo cała ciąża była praktycznie bezproblemowa, a inne dziewczyny cały czas mają przeboje biedne.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 marca 2016, 13:11

Endzis lubi tę wiadomość

• mania Autorytet

Wysłany: 11 marca 2016, 13:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja chcę tylko urodzić między 29.03 a 04.04 :-) bo 5go moja mama wyjeżdża i nie będzie jej 3 tyg a mogłaby zobaczyć wnusie i dopiero jechać :-) myślę, że dużych wymagań co do terminu nie mam :-)

Anastazjaaa, Mynia lubią tę wiadomość

22+3tc-545g, 25+1tc-980g, 30+4tc-2kg 32+4tc-2312g 38+4tc-3450g <3

w57vyx8do68si190.png
  • fabiola Autorytet

Wysłany: 11 marca 2016, 13:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karola91 wrote:
    A bedziesz tam rodzila? Nie wiem jak sie zapatrujesz na studentow przy porodzie, bo siostra kolezanki z grupy tam rodzila i nie wyrazila zgody na obecnosc studentow a i tak byli...

Planuję rodzić na łubinowej w Katowicach ale tam przyjmują tylko donoszone ciążę więc jeśli się rozsypie to nie będę miała wyjścia i rodze tutaj. Przy poprzednim porodzie miałam jedna studentka i byla cudowna :)

Dziewczyny w szpitalach życzę Wam żeby zarówno z Wami jak i z dzieciaczkami było wszystko dobrze i żebyście jak najszybciej wróciły do domku :*

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 marca 2016, 13:25

atdcjw4zbts1ljz3.png

3i49jw4zl4uo1feg.png[/url]
  • Anastazjaaa Autorytet

Wysłany: 11 marca 2016, 13:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mania wrote:
    Ja chcę tylko urodzić między 29.03 a 04.04 :-) bo 5go moja mama wyjeżdża i nie będzie jej 3 tyg a mogłaby zobaczyć wnusie i dopiero jechać :-) myślę, że dużych wymagań co do terminu nie mam :-)
    To ja zajmuję kolejkę tuż po tobie, mogę rodzic od 04.04 wzwyż :)

mania lubi tę wiadomość

mhsvqps6po41mjm3.png
    mhsv20mmt84wd0zt.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 marca 2016, 13:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mania wrote:

Spoko, myślę że Zosia Cię posłucha :D Ja chcę urodzić 23 lub 24 marca o, żeby Michał był spod znaku barana a nie ryb :D

Haha a tak serio to szkoda że nie mamy na to wpływu :(

mania lubi tę wiadomość

‹‹ 1015 1016 1017 1018 1019 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Trudne rozmowy w związku - jak rozmawiać z partnerem o problemach z płodnością i zachęcić do pierwszej wspólnej wizyty w klinice.

Bezskuteczne starania o dziecko i problemy z płodnością są dużym wyzwaniem w życiu każdej pary. Nie jest to regułą, ale bardzo często to kobiety wcześniej uświadamiają sobie problem, czują, że "coś jest nie tak", chcą rozpocząć diagnostykę... Jak rozmawiać o problemach z płodnością w związku? Kiedy warto zdecydować się na pierwszą wizytę i jak zachęcić do niej partnera? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko i ciąża po poronieniu - prawdziwe historie ♡

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko" - opowieść o Karolinie, która doświadczyła bolesnej straty w 21. tygodniu ciąży... Jak sama mówi: wszystko układało się idealnie, nic nie wskazywało na to, że coś może być nie tak. "Starania o dziecko i ciąża po poronieniu" -  o bólu, bezsilności, traumie, ale również o pięknym odrodzeniu, niegasnącej nadziei i szczęśliwym zakończeniu. 

CZYTAJ WIĘCEJ