Kwietniowe Szczęścia 2016 :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Madzialinda wrote:wstawiłam fotkę do galerii brzuszków bo inaczej nie umiem:)
https://bellybestfriend.pl/galeria-brzuszkow-wyniki.html
Anastazja, Straciatella mam nadzieje ze wszystko będzie po waszej myśli.
możesz stąd wrzucić : http://naforum.zapodaj.net
wybierasz opcję na forum, wybierasz zdjęcie z dysku, rozmiar, to sie przetwarza.. i pozniej kopiujesz gotowy link na forum tutaj -
Mynia wrote:Mam dodatni GBS w pochwie i odbycie Jeszcze nie rozmawiałam z moja ginekolog, ale strasznie się martwię. W necie oczywiście pełno dołujących historii z GBS w roli głównej. Płakać mi się chce...
Kochana nie martw się, wiele kobiet ma dodatni. Dostaniesz antybiotyk i będzie ok!
A co do nietrzymania moczu, też czasem mam mokra bieliznę i panikowalam za pierwszym razem ze to wody się saczą. No ale po zapachu da się to odróżnić
Miałam nawet pytać o to swojego lekarza, mam nadzieję, ze po wszystkim to wróci do normy !Mynia lubi tę wiadomość
-
Mynia, paprotka ma rację. Wiadomo, że każda z nas by się stresowała. Na szkole rodzenia pani położna mówiła, że antybiotyki zabezpieczają.
Też się boję GBS. Ale jakoś ten antybiotyk pociesza.
Myślę o Andrei. Coś czuję, że odezwie się i napisze że jest po ..Mynia lubi tę wiadomość
-
Mynia wrote:Mam dodatni GBS w pochwie i odbycie Jeszcze nie rozmawiałam z moja ginekolog, ale strasznie się martwię. W necie oczywiście pełno dołujących historii z GBS w roli głównej. Płakać mi się chce...
agulas, Mynia lubią tę wiadomość
-
polecam kosmetyki momie dla dzieci
sa dostepne w rossmanie albo w duzo lepszej cenie prosto od producenta tu
http://allegro.pl/zestaw-3-kosmetykow-momme-sam-stworz-swoj-zestaw-i6038680378.htmlWiadomość wyedytowana przez autora: 11 marca 2016, 12:16
-
Mynia lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyJa już po wizycie, niby wszystko ok. Szyjka się skróciła, ale jest zamknięta. Nie mam żadnych zaleceń żeby się oszczędzać, więc jak rozumiem na tym etapie to norma? Mam mętlik w głowie, bo z jednej strony ona wydawała się mega spokojna, ale z drugiej kazała mi przesunąć usg z ważeniem dziecka na przyszły piątek(a miało być za dwa tygodnie). No i powiedziała, żebym lepiej nie zaczynała pić tego naparu z liści malin.
panda80, Anastazjaaa, ania0141, Dobson lubią tę wiadomość
-
Mi się też wydaje ze Andrea sie odezwie już jako mamusia do nas:)
A u mnie śliczna pogoda słoneczko i cieplutko że w wioswnnej parce było mi za ciepło. Do tego przed chwila zjadlam 1 kg arbuza i czuje sie tak wiosennie już że chciałabym miec synka przy sobie;) no ale niech sobie jeszcze dojrzewa te 2-3tyg i sie wykluwa!
Ten dodatni gbs ma sporo kobitek dlatego wazne jest wykrycie i podanie antybiotyku. Ja tez mam przeczucie ze bede miec ale moj sie jeszcze hoduje.
Karol Ina a nie pytalas skad to przesuniecie usg? Ja ten naoar pije juz z 2 tyg i narazie cisza. W czwartek mam wizyte i pewnie uslysze co ostatnio ze wszystko pozamykane na 4 spusty:P a ja bym chciala zeby sie powoli coś ruszało bo nie cchce rodzic prawie w maju i mam takie sliczne kombinezonki dla malego:P
Tak na poważnie to strasznie mi juz ciezko i dluzy sie ta ciąża bo mimo że jest bezproblemowa to dla mnie to niestety troche okres wyjęty z życia dlatego podziwiam Anastazja i inne dziewczyny ktore tyle maja problemów bo im musi być 100 razy gorzej..
Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 marca 2016, 12:44
-
Oby to nie było poważnie, może faktycznie antybiotyk pomoże,
Daj znać co powie ginekolog. -
Karolina gratuluję pomyslnej wizyty
Endzis, arbuz.... Rety ale bym zjadła
A mi chyba tego GBS nie będą robili, bo nic nie pisze na ten temat w moim kalendarzu ciazy, choć jak mnie teraz przyjmowali na oddział to pobierali mi coś z pochwy może to to muszę się dopytaćWiadomość wyedytowana przez autora: 11 marca 2016, 12:59
-
nick nieaktualnyEndzis jakoś nie wpadłam na to, żeby zapytać bo byłam w lekkim szoku
Teraz tak analizując na spokojnie, może wynikało to z tego, że ta szyjka się skróciła, albo z tego, że mam u niej wizytę za 2 tyg w piątek i ona też chce znać wagę małego, żeby zdecydować co z porodem. -
nick nieaktualny
-
Ja czekam 5dni na gbs.
A bo to ktos inny Ci robi usg no to pewnie stąd to przyspieszenie. A z tym naparem to niektorzy lekarze w ogole odradzają albo dopiero po 37tyg pozwalaja a to przeciez jak każde ziółko musi byc stosowane przez jakis czas by pomogło.
-
nick nieaktualnyEndzis ja piję te liście malin od 20 lutego 2 razy dziennie i co, jajco! We wtorek wizyta i pewnie mi powie że poród w lesie haha. A teraz to już na luzie mogłabym elegancko rodzić Boję się przenoszenia, wywoływania i rodzenia 4kg klocka Co prawda skurczy jest sporo, biodra bolą, krzyż boli, bóle okresowe też są no i co, jajco
Ale i tak nie mamy co narzekać, bo cała ciąża była praktycznie bezproblemowa, a inne dziewczyny cały czas mają przeboje biedne.Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 marca 2016, 13:11
Endzis lubi tę wiadomość
-
Ja chcę tylko urodzić między 29.03 a 04.04 bo 5go moja mama wyjeżdża i nie będzie jej 3 tyg a mogłaby zobaczyć wnusie i dopiero jechać myślę, że dużych wymagań co do terminu nie mam
Anastazjaaa, Mynia lubią tę wiadomość
-
karola91 wrote:A bedziesz tam rodzila? Nie wiem jak sie zapatrujesz na studentow przy porodzie, bo siostra kolezanki z grupy tam rodzila i nie wyrazila zgody na obecnosc studentow a i tak byli...
Planuję rodzić na łubinowej w Katowicach ale tam przyjmują tylko donoszone ciążę więc jeśli się rozsypie to nie będę miała wyjścia i rodze tutaj. Przy poprzednim porodzie miałam jedna studentka i byla cudowna
Dziewczyny w szpitalach życzę Wam żeby zarówno z Wami jak i z dzieciaczkami było wszystko dobrze i żebyście jak najszybciej wróciły do domku :*Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 marca 2016, 13:25
[/url] -
mania wrote:Ja chcę tylko urodzić między 29.03 a 04.04 bo 5go moja mama wyjeżdża i nie będzie jej 3 tyg a mogłaby zobaczyć wnusie i dopiero jechać myślę, że dużych wymagań co do terminu nie mam
mania lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnymania wrote:Ja chcę tylko urodzić między 29.03 a 04.04 bo 5go moja mama wyjeżdża i nie będzie jej 3 tyg a mogłaby zobaczyć wnusie i dopiero jechać myślę, że dużych wymagań co do terminu nie mam
Spoko, myślę że Zosia Cię posłucha Ja chcę urodzić 23 lub 24 marca o, żeby Michał był spod znaku barana a nie ryb
Haha a tak serio to szkoda że nie mamy na to wpływumania lubi tę wiadomość