X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe Szczęścia 2016 :)
Odpowiedz

Kwietniowe Szczęścia 2016 :)

Oceń ten wątek:
  • malala Autorytet

Wysłany: 11 marca 2016, 18:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ooo fabiola brzuszek jaki ładny :)

mnie bolą strasznie plecy, ciągle w jednym miejscu - pod łopatką.. niby boli każdego dnia więc przywykłam ale są dni że mnie to taaaak denerwuje.. i zauważyłam dziś że moje stopy są grubiutkie i spuchnięte. nie jakoś mocno ale ja widze różnicę..

Moje zdj z poniedziałku http://naforum.zapodaj.net/thumbs/5e5641f543f2.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 marca 2016, 19:07

ania0141, mania, Dobson, _Saszka_, agulas, Lanusia93 lubią tę wiadomość

Julia <3
    f2w3rjjgs14uz5pa.png
  • fabdorota Autorytet

Wysłany: 11 marca 2016, 18:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Straciatellaa wrote:
    Jak śpi to miała ok. 140-160. Jak wariuje to większe 180-200. Może nie jest najgorzej? Kurde jestem taka panikara ze masakra. Spróbuję się uspokoić i poczekam do poniedziałku. Jak będzie podobnie to coś wymysle żeby nas zostawili. no i jeszcze czekam na odp mojego gin.
    To chyba nie jest najgorzej faktycznie. Jak dziecko się rusza, to tętno skacze. Nie denerwuj się:* i jak ty się stresujesz, to jej serduszko też galopuje. Postaraj się zrelaksować. Twój gin na pewno coś zaradzi :)

Pola <3, córcia młodsza o tydzień wg usg 16udpc0z4oz3gttb.png
  • ania0141 Autorytet

Wysłany: 11 marca 2016, 19:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malala malutki brzusio,gdzie ten twój skarb się mieści?wlosy masz podobne do moich,kolor i długość...ja to mam takie odrosty,we wtorek planuję iść na farbowanie ale boję się że nie dam rady tyle wysiedzieć ,kupiłam ostatnio farbę żeby malować w domu ale cykam się trochę-bo spory mam odrost i boję się że będa łaciate a tu świeta za pasem no i szpital...

ania0141
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 marca 2016, 19:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fabiola mam wrażenie czy Ci się brzuszek opuścił ? :)

Straciatella hmmm mi się wydaje, że to jednak troszkę wysokie tętno ale może się nie znam :) Poczekaj co Ci twoja gin. odpisze :) Mam nadzieję, że jednak jest wszystko okey :)

Mój Antek ma tętna ok. 150 ale jak nie spał :) ostatnio miał 146/min :) ale ja też biorę tabletki na serce i wyciszenie i może to też na niego tak wpływa :)

• Kajka Autorytet

Wysłany: 11 marca 2016, 19:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Straciatella
    nasze dzieciaczki mają podobnie z tym tętnem. U mnie prawie na każdym ktg wydruk tętna jest ponad tym zielonym paskiem przeznaczonym na normę. Jak się nie rusza, to jest 160, a każdy ruch powoduje wzrost do 180-190. A że mam ruchliwą bestię, to często ma takie skoki. Ja dla własnego spokoju zrobiłam sobie badanie crp, które wyszło idealnie, więc raczej nie mam żadnej infekcji. Może też sobie zbadaj crp (robią to w każdym laboratorium i nie musisz być na czczo), to się trochę uspokoisz?

Aleksandrakili lubi tę wiadomość

hchysek2bqhy3qiu.png[/url]
    ---
    One of the happiest moments in life is when you find courage to let go of what you can't change.
    Okruszek (*) 12 tc.
  • ania0141 Autorytet

Wysłany: 11 marca 2016, 19:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a gdzie znikła nasza ROTENKOPF?

ania0141
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 marca 2016, 19:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniu niektóre dziewczyny są na fb bo tam łatwieszy i szybszy dostęp :) :p

ania0141 lubi tę wiadomość

• malala Autorytet

Wysłany: 11 marca 2016, 19:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniu dziękuję ale to chyba kwesia zdjęcia, nie wrzuciłam takiego w samej bieliźnie jak w łazience cykałam, tam już widac jego rozmiary.. ale ja też jestem wysoka i szeroka w biodrach więc pewnie maluch ma sporo miejsca w środku żeby się wygodnie rozgościć, nie musi mocno wypychać się do przodu jak u wielu drobnych mamusiek :)

co do włosów to ja mam już taaaki odrost, od grudnia.. ale stwierdziłam, że nie podcinam ani nie farbuję do porodu, pójdę sobie po urodzeniu się wypięknić, poza tym podrosły mi nieco włosy to w razie co do porodu w kitkę dam rade złapać.

a wiecie, że ja jeszcze ani razu ktg nie miałam..?

Julia <3
    f2w3rjjgs14uz5pa.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 marca 2016, 19:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ania0141 wrote:
    a gdzie znikła nasza ROTENKOPF?
    Ale fakt dziś się nic nie odzywała :) Mam nadzieję, że wszystko okey :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 marca 2016, 19:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malala ja też nie miałam KTG jeszcze :p i chyba będę miała dopiero przed samym porodem :p albo i nie hehe :p

• Iwonkaaa Autorytet

Wysłany: 11 marca 2016, 19:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lanusia odzywa się na fb...

Ja dzisiaj trochę posprzatalam pościel zmieniłam... jutro ukochany wkoncu będzie po 8 dniach nieobecności.... stesknilam się strasznie...

2nn3dqk3v0xe378w.png
    relgh371vik87js9.png
  • mania Autorytet

Wysłany: 11 marca 2016, 19:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miałam iść z mężem do kina, kupił bilety wszystko pięknie ładnie a ja wieczorem się czuje jak wrak i niby nic nie robiłam...Mąż poszedł sam przykro mu było ale bym się umeczyła tylko...poza tym Zosi już dziś hałasów wystarczy pół dnia wiercili dziury...
    Chętnie bym gdziekolwiek wyszła...jestem taka bezradna i chce mi się wyć...

Ze mnie też dziś się coś leje ale to śluz taki jak przed owulacją głównie przeźroczysty...

22+3tc-545g, 25+1tc-980g, 30+4tc-2kg 32+4tc-2312g 38+4tc-3450g <3

w57vyx8do68si190.png
  • malala Autorytet

Wysłany: 11 marca 2016, 19:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aleksandrakili wrote:
    Malala ja też nie miałam KTG jeszcze :p i chyba będę miała dopiero przed samym porodem :p albo i nie hehe :p
    o czyli nie jestem jedyna :P
    ja mam jedno darmowe w mojej SR ale nie wiem czy jest sens bym póki co się umawiała.. zaczekam do momentu gdy będzie mi sie wydawało, że coś zaczyna się dziać :>

Iwonkaa mój ukochany wyjechał dopiero wczoraj, ale wróci 20. jestem przerażona ile to dni jeszcze :(

Julia <3
    f2w3rjjgs14uz5pa.png
  • Aleksandra19 Ekspertka

Wysłany: 11 marca 2016, 19:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Straciatela widzę, że to samo dziś przezywamy.. u mojej małej też tetno dzis 180, szpital a tam już wyszło dobrze, więc nie wiem, w poniedziałek ide zrobić badanie moczu bo dawno nie miałam i też na ktg

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 marca 2016, 19:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malala wrote:
    o czyli nie jestem jedyna :P
    ja mam jedno darmowe w mojej SR ale nie wiem czy jest sens bym póki co się umawiała.. zaczekam do momentu gdy będzie mi sie wydawało, że coś zaczyna się dziać :>

Iwonkaa mój ukochany wyjechał dopiero wczoraj, ale wróci 20. jestem przerażona ile to dni jeszcze :(
    Jak narazie nie ma potrzeby to szkoda tego wykorzystywać hehe :p chociaż jakby się coś wydarzyło to w szpitalu raczej by zrobili KTG bez problemu hehe :p

• Dobson Ekspertka

Wysłany: 11 marca 2016, 19:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malala, twój brzuszek faktycznie wydaje się być malutki, ale jest jakaś logika w tym co mówisz bo ja jestem karakanem i bardzo już wystaje :)
    Rotenkopf coś na fb wspominała, że ma teraz kiepski humor i nie chce na nas wylewać swoich żali :)

U mnie dziś zdecydowanie lepsze samopoczucie, wypróbowałam na sobie wszystkie domowe sposoby na przeziębienie i uwaga - działają :P
    Ale też dokonałam przykrego odkrycia... Otóż na moim brzuchu pojawił się mega rozstęp! A to tylko dlatego, po wycinaniu wyrostka zszyto mnie jak prosiaka, iście artystycznie, blizna od początku się rozlazła i była bardzo duża, a teraz przy rozciąganiu się skóry nie wytrzymała i tak jakby...pękła dalej. Bardzo toto brzydkie i zgłaszam reklamację XD

I teraz to już naprawdę się zastanawiam co tam u Andrei się dzieje, oby wszystko dobrze było :)

f2w3lhb8uhmwdzoi.png
  • Straciatellaa Autorytet

Wysłany: 11 marca 2016, 19:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kajka wrote:
    Straciatella
    nasze dzieciaczki mają podobnie z tym tętnem. U mnie prawie na każdym ktg wydruk tętna jest ponad tym zielonym paskiem przeznaczonym na normę. Jak się nie rusza, to jest 160, a każdy ruch powoduje wzrost do 180-190. A że mam ruchliwą bestię, to często ma takie skoki. Ja dla własnego spokoju zrobiłam sobie badanie crp, które wyszło idealnie, więc raczej nie mam żadnej infekcji. Może też sobie zbadaj crp (robią to w każdym laboratorium i nie musisz być na czczo), to się trochę uspokoisz?
    Crp robiłam co tydzień bo mam prawie od początku ciąży 12. Mówili ze to nie infekcja (poza tym bralam antybiotyki i nie spadalo) tylko mój organizm tam reaguje na ciążę. teraz już robię co miesiąc i ciągle na tym samym poziomie, gdyby była infekcja to by rosło :/

oar8ikgn5pgt0ug5.png
  • Straciatellaa Autorytet

Wysłany: 11 marca 2016, 19:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja gin właśnie mi odpisała, że mam podjechać jutro jeszcze raz na ktg a gdyby coś się zmieniło w ruchach dziecka to natychmiast. Boże, ale ja się stresuje :(

oar8ikgn5pgt0ug5.png
  • fabdorota Autorytet

Wysłany: 11 marca 2016, 20:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Matenko, czuje Małą w kości ogonowej :( ałaaa!

Pola <3, córcia młodsza o tydzień wg usg 16udpc0z4oz3gttb.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 marca 2016, 20:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też nie miałam jeszcze ani razu ktg :) W ogóle wyjazd do szpitala to dla mnie jak wyjazd do obcej krainy, totalnie nie wiem co i jak!

‹‹ 1019 1020 1021 1022 1023 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

"Nie mogę zajść w ciążę" - moja historia starania o dziecko

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko". Opowieść o kobiecie, która nie traci nadziei... "Nie mogę zajść w ciążę, ale nie tracimy nadziei..." - nieplodna_optymistka opowiada o swoich staraniach, drodze do macierzyństwa, leczeniu niepłodności i niegasnącej wierze w to, że się uda! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak odróżnić w ciąży zdrowe symptomy od tych niepokojących?

Przeczytaj jakich objawów i dolegliwości możesz spodziewać się będąc w ciąży. Które z nich są normalnymi symptomami ciąży a których nigdy nie powinnaś ignorować i które powinny skłonić Cię do konsultacji z lekarzem.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Comiesięczne rozczarowanie... Jak radzić sobie z emocjami, gdy kolejny raz pojawia się jedna kreska?

Dla wielu par każdy kolejny miesiąc bez ciąży jest jak utracona szansa. Trudne emocje kłębią się w pierwszych dniach cyklu. Najczęściej jest to żal, smutek, bezsilność, rozczarowanie... Dlaczego kolejny miesiąc się nie udało? Jak sobie radzić z tymi trudnymi emocjami? Podpowiada Psycholog Niepłodności - Anna Wietrzykowska.

CZYTAJ WIĘCEJ