X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe Szczęścia 2016 :)
Odpowiedz

Kwietniowe Szczęścia 2016 :)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 marca 2016, 22:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze mam nadzieję, że to znaczenia nie ma :) Wiecie tak mnie też rodzinka nakręca... Jedynie co to siostra mnie wspiera z tym karmieniem.. a tak to tesciowa i cala reszta ze naprwno nie bede miala pokarmu bo mam cc, naprwno nie bede miala pokarmu bo u nas to rodzinne..., naprwno nie bede miala pokarmu bo biore leki na serce... Nie bedziesz mogla karmic bo cos tam... No szlag czlowieka moze trafic przez takie durne gadanie :/ i jak mam się potem nie przejmowac jak kazdy mnie zniechęca ;/ ehhh

Co do CRP to ja chyba miałam 8 albo i więcej.. nie pamiętam ale lekko ponad norme i mój gin powiedział, że mam sobie tym głowy nie zawracać :) i tak też zrobiłam :)

• Olina Autorytet

Wysłany: 11 marca 2016, 22:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no faktycznie takie gadanie to tylko buduje człowieka...ehh ja to nie cierpie jak mi ktos tak cos mowi, bo ktos wczesnije ccos miał badz nie i teraz no wszyscy powtórka...ehh ehh cesarka to akurat nie ma nic wspolnego z tym absolutnie...tu dziala juz mózg;p

Aleksandrakili lubi tę wiadomość

Aleksander <3
    atdcj48adxt6iawd.png
    e827d0ff95.png
    200802043238.png
  • Straciatellaa Autorytet

Wysłany: 11 marca 2016, 22:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jaskra wrote:
    a odnośnie tego CRP to ciekawa jestem ilu kobietom w ciąży by wyszedł podwyższony wynik podczas ciąży bez ostrej infekcji, gdyby to było rutynowo zlecane badanie.. Może faktycznie wiele kobiet reaguje takim niewielkim podniesieniem poziomu w ciąży. Ja na przykład w ogóle tego badania nie miałam i patrząc po waszych perypetiach, to się z tego cieszę.
    w szpitalu mi mówili, że kobiety maja nawet ponad 20 przez całą ciążę i to nic nie znaczy.
    ja w sumie przypadkiem się dowiedziałam o tym crp, bo lekarz nie wiedział czy mi dać antybiotyk czy nie i zlecił zrobić.
    Ale to jest prawda, lepiej wiedzieć mniej bo później można się niepotrzebnie stresować.

oar8ikgn5pgt0ug5.png
  • Olina Autorytet

Wysłany: 11 marca 2016, 22:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzis połozna mowila, że rodzenie łozyska trwa 2 godziny...nie chcecie widziec mojej miny :P

Aleksander <3
    atdcj48adxt6iawd.png
    e827d0ff95.png
    200802043238.png

Wysłany: 11 marca 2016, 22:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olina wrote:
    dzis połozna mowila, że rodzenie łozyska trwa 2 godziny...nie chcecie widziec mojej miny :P
    ile? ja rodziłam chyba z 10 sekund :D jedno parcie. pierwsze słyszę że trwa to 2 godziny. może źle usłyszałaś a mówiła 2 minuty? :P

oar8ikgn5pgt0ug5.png
  • Olina Autorytet

Wysłany: 11 marca 2016, 22:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny a wlasnie mialam pytanie o krew z pępowiny czy pobieracie ja?

Aleksander <3
    atdcj48adxt6iawd.png
    e827d0ff95.png
    200802043238.png
  • Olina Autorytet

Wysłany: 11 marca 2016, 22:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Straciatellaa wrote:
    ile? ja rodziłam chyba z 10 sekund :D jedno parcie. pierwsze słyszę że trwa to 2 godziny. może źle usłyszałaś a mówiła 2 minuty? :P
    no własnie nie, powiedziała 2 godziny bo taka dziewczyna sie jeszcze pytala, ze poród ksiazkowo 22 godziny i jeszcze do tego łozysko tyle? a ona, ze te 22 godzony to nie pamieta takiego poordu, a ze łozysko ok 2 godz o.O

Aleksander <3
    atdcj48adxt6iawd.png
    e827d0ff95.png
    200802043238.png
  • ania0141 Autorytet

Wysłany: 11 marca 2016, 22:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    2godziny?na jakiej podstawie ona tak stwierdziła?

ania0141
  • Olina Autorytet

Wysłany: 11 marca 2016, 22:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nie wiem :P może tak se pwoiedziała, żeby jak coś nie było na nia HAHHAHHA

Aleksander <3
    atdcj48adxt6iawd.png
    e827d0ff95.png
    200802043238.png
  • Larisa Autorytet

Wysłany: 11 marca 2016, 22:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez jestem nadal tu i tu.
    Straciatella trzymaj się. Stres duży, ale wszystko się ułoży. Zrób jak gin mówi :)

Jeśli chodzi o siara to mi nic a nic nie leciało do porodu a potem miałam mnóstwo! Nie ma żadnej reguły, małe piersi,duże piersi,brodawki wklesle czy wypukle- każda z nas ma szansę karmić tylko trzeba postarać się do tego podejść na luzie (co oczywiście jest mega trudne...)

Rotenkopf głową do góry. Jeszcze tylko troszkę. Ja tez juz mam mega dość a jeszcze termin mam na samym końcu! Gin mówi, że wcześniej urodzenia, ale czemu to nie wiem (tak czy siak się tego trzymam ;)
    Czekamy na wieści od Andrei.

f2w3ol2anio3j8u2.png
    mhsv15nmt1i18xj8.png
  • Larisa Autorytet

Wysłany: 11 marca 2016, 22:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez jedno parcie nawet nie wiedziałam że coś parlam w zasadzie i wyszło.

f2w3ol2anio3j8u2.png
    mhsv15nmt1i18xj8.png
  • ania0141 Autorytet

Wysłany: 11 marca 2016, 22:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja nie pobieram,łożysko to przy porodzie pikuś,moją córkę jak rodziłam to 3faza porodu trwała 10 minut a ogólnie 3godz,z kawałkiem

ania0141
  • jaskra Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olina, no chyba trochę przesadziła.. Znaczy najpierw ma się chwilę spokoju po parciu i dopiero nadchodzą skurcze do rodzenia łożyska. Może o to jej chodziło, że od porodu do urodzenia łożyska mogą upłynąć 2 h? Spokojnie, w pół godziny większość pierworódek się uwija z tym ;)

Aleksandrakili, co za ludzie.. W ogóle ich nie słuchaj, bo zazwyczaj największy problem z karmieniem tkwi w głowie mamy, którą dopadają wątpliwości.. Szkoda, że najbliżsi nie potrafią dać wsparcia a tylko podkopują pewność siebie.

f2w3rjjgtiaisq5u.png
  • Olina Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja dzis miałam wlasnie na sr o karmieniu piersia i był filmik i faktycznie tu potrzeba wiele luzu i wiele checi mamy, ale wiecie jak sie jest zielonym w tych sprawach to chyba nie tak łatwo sie wyluzować...ehh no ja chce kp i bede sie mocno starac, moze sie uda;)

Aleksander <3
    atdcj48adxt6iawd.png
    e827d0ff95.png
    200802043238.png
  • Olina Autorytet

Wysłany: 11 marca 2016, 22:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jaskra wrote:
    Olina, no chyba trochę przesadziła.. Znaczy najpierw ma się chwilę spokoju po parciu i dopiero nadchodzą skurcze do rodzenia łożyska. Może o to jej chodziło, że od porodu do urodzenia łożyska mogą upłynąć 2 h? Spokojnie, w pół godziny większość pierworódek się uwija z tym ;)
    ano możliwe, ze jej chodziło o to , ale powiedziala doslownie tak jakby rodzenie łozyska trwało ok 2óch godzin i mnie to zamurowało, bo myslałam, ze to rachu ciachu, bo przeciez o nie jest jakies wielkie.......

Aleksander <3
    atdcj48adxt6iawd.png
    e827d0ff95.png
    200802043238.png

Wysłany: 11 marca 2016, 22:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olina, może chciała was nastraszyć :P
    w necie niby piszą, że przeciętnie 30 min.... współczuje jak ktoś tyle rodzi łożysko.

oar8ikgn5pgt0ug5.png
  • ania0141 Autorytet

Wysłany: 11 marca 2016, 22:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aleksandrakili olej to gadanie ,bo najłatwiej jest krytykować czy z góry zakładać niepowodzenie,wiesz to każdy potrafi...takie mądre to niech coś poradzą podpowiedzą doradzą ale wtedy nie mają nic do powiedzenia...

ania0141
  • Kinga. Autorytet

Wysłany: 11 marca 2016, 22:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aleksandrakili wrote:
    Kurcze mam nadzieję, że to znaczenia nie ma :) Wiecie tak mnie też rodzinka nakręca... Jedynie co to siostra mnie wspiera z tym karmieniem.. a tak to tesciowa i cala reszta ze naprwno nie bede miala pokarmu bo mam cc, naprwno nie bede miala pokarmu bo u nas to rodzinne..., naprwno nie bede miala pokarmu bo biore leki na serce... Nie bedziesz mogla karmic bo cos tam... No szlag czlowieka moze trafic przez takie durne gadanie :/ i jak mam się potem nie przejmowac jak kazdy mnie zniechęca ;/ ehhh

Co do CRP to ja chyba miałam 8 albo i więcej.. nie pamiętam ale lekko ponad norme i mój gin powiedział, że mam sobie tym głowy nie zawracać :) i tak też zrobiłam :)
    Po cesarce możesz mieć przez kilka dni problem. Jeśli, mimo to chcesz karmić, to kup sobie jakiś porządny laktator albo wypożycz i przy regularnym odciaganiu powinno się poprawić. Olej komentarze innych, bo psychicznie mozesz nie wyrobić i faktycznie mieć problemy z laktacją. Wiele kobiet po cc ma problem, ale on jest w większości do rozwiązania, tylko musisz sobie dać czas i się nie obwiniać o nic, jesli pierwszego czy drugiego dnia pokarmu nie będzie bądź będzie go mało. U mojej siostry pojawił sie bodajze po 2 dniach (miała wcześniej, ale cc jej cos poprzestawiało, a potem spokojnie karmiła bliźniaki) Trzymam kciuki, na pewno wam się uda, jesli faktycznie bedziesz chciała kp.

Ja od dawna mam siarę, ale stresuje się tym, ze mi sutki poobgryza, bo źle dostawię pijawkę czy cos ;) i pózniej nie dam rady karmić... A nakladek nie kupowałam po tym jak kolezanka mi mówiła, ze synek w nakladkach nie chciał w ogóle do buzi wziąć i nigdy ich nie uzyła (tylko w trakcie prób)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 marca 2016, 22:32

klz9mg7yd9d6oxc5.png
    1usaio4ppubu8zir.png
  • Olina Autorytet

Wysłany: 11 marca 2016, 22:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Straciatellaa wrote:
    Olina, może chciała was nastraszyć :P
    w necie niby piszą, że przeciętnie 30 min.... współczuje jak ktoś tyle rodzi łożysko.
    no tez walsnie musiałam az zoabczyc w necie ehehhe :P i mowie tu do Was napisze :P

odnosnie gadania rodziny itps to ja sie czesto gryze wjezyk zeby im czegos nie powiedziec, bo albo Ci dogadują, alebo teksty ''no teraz to juz na nic nie bedziesz miała czasu'' ost mowie ze musz ekupic sobie jakos w kwietniu buty, bo narazie nie ma to nie wiem juz kto tekst '' no oszlałas bedziesz buty kupowa jak sie dzicko urodzi''

kurde

Aleksander <3
    atdcj48adxt6iawd.png
    e827d0ff95.png
    200802043238.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 marca 2016, 22:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a dajcie spokój z tymi ludźmi... Bo nikt prawie u nas nie karmił piersią i chyba zazdrość ich będzie zrzerać jak mi mialoby sie udać i pewnie chca mnie zniechecic
    . :/ Moj maz mowi ze mam wpuszczac jednym uchem a drugim wypuscic.. ale wiecie jak to jest.. Po ciul takie pieprzenie :/

‹‹ 1021 1022 1023 1024 1025 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również: