X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe Szczęścia 2016 :)
Odpowiedz

Kwietniowe Szczęścia 2016 :)

Oceń ten wątek:
  • Olina Autorytet

Wysłany: 11 marca 2016, 22:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tak pieprza i tylko denerwują człowieka...a ja sie własnie zastanawiam bo tez dzis mowili ze po 3 miesiacu może byz taki chwilowy zastój pokarmu i że nawet laktatory sredni moga pomoc...i tak w sumie mowili zeby wiecej razy karmic, a sie wszystko unormuje no ale nie wiem

Aleksander <3
    atdcj48adxt6iawd.png
    e827d0ff95.png
    200802043238.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 marca 2016, 22:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny za wsparcie :) Tu jednak jak sie wejdzie to na duchu można się podnieść :) czas myśleć o sobie i już :)

• Olina Autorytet

Wysłany: 11 marca 2016, 22:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no ba! absolutnie nie słuchac tych mądrosci bo mozna sobie jezyk całkiem zjesc:P

Aleksandrakili lubi tę wiadomość

Aleksander <3
    atdcj48adxt6iawd.png
    e827d0ff95.png
    200802043238.png
  • ania0141 Autorytet

Wysłany: 11 marca 2016, 22:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aleksandrakili wrote:
    a dajcie spokój z tymi ludźmi... Bo nikt prawie u nas nie karmił piersią i chyba zazdrość ich będzie zrzerać jak mi mialoby sie udać i pewnie chca mnie zniechecic
    . :/ Moj maz mowi ze mam wpuszczac jednym uchem a drugim wypuscic.. ale wiecie jak to jest.. Po ciul takie pieprzenie :/
    i tak trzymaj,niech patrzą i zazdroszczą...i słuchaj meża,rzadko się zgadzam z facetami ale teraz twój mąż ma 100%racji

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 marca 2016, 22:36

ania0141
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 marca 2016, 22:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja planuje KP, na szczęście u mnie nikt o to nie pyta i nie wnika w moje życie. Mimo tego dzisiaj kupiłam zestaw startowy butelek i podgrzewacz. Uznałam, że nic na siłę i wolę mieć to w domu niż nic nie mieć i w panice po porodzie to kupować.
    Tak jak pisała Aleksandrakili innych ludzi należy słuchać jednym uchem a swoje myślec :)

• Funky09 Autorytet

Wysłany: 11 marca 2016, 23:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tam już przestałam słuchać wszystkich "mądrości" ludzi ;)

Właśnie zakończyłam wieczór smakami dzieciństwa... cheetosy o smaku pizzy i do tego Inka na mleku ;) jakie to dobre :)

Straciatellaa lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 marca 2016, 23:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też kupiłam butelki :) U nas nawet jak bede kp to w weekendy bede w szkole to o tak z butelki dostanie moje :)

Ale wiecie co jest szczytem... Wczoraj rozmawialam z koleżanką ktora urodzila 2.5 tyg. temu i karmi piersią ;) z butelki tez ale swoim mlekiem zeby sprawdzac wage i ile wypija dziecko... Mała się urodziła 2700 w 38tc :) Przez te 2.5 tyg. przybrała 300g wiec jest ok.. a lekarka jej wciska kit ze musi zaczać karmić sztucznym... A ona mi mówi ze to dziwne bo ta jej mała wypija od 50 do 130 ml mleka... Więc sporo... :) hehe Lekarze też są zajebiści... A ta koleżanka mi mowi ze ma bardzo duzo mleka bo już zdarzyła zamrozić trochę :p

• Olina Autorytet

Wysłany: 11 marca 2016, 23:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja tez kupiłam buteli i podgrzewacz..trzeba sie jakos jesli nie da rady inaczej zaopatrzec, a nie ze bede rozpaczała jak juz nie bedzie tez czasu na myslenie o tym..zreszta od reki na swoim zadupoiu tez nie kupie..

Aleksander <3
    atdcj48adxt6iawd.png
    e827d0ff95.png
    200802043238.png
  • kredeczka91 Ekspertka

Wysłany: 11 marca 2016, 23:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez mam i butelki i podgrzewacz i laktator, tak na wszelki wypadek :) w dodatku maz sie uparl, ze on tez chce synka karmic, wiec jestesmy przygotowani, mam nadzieje ze glownie bede kp, a tylko dla przyjemnosci meza czasem butelka :)

Brzuch mi sie opuscil! Lepiej oddycham i cycki mi na nim nie siedza :D

Straciatellaa, Funky09 lubią tę wiadomość

• Straciatellaa Autorytet

Wysłany: 11 marca 2016, 23:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja też mam, butle podgrzewacz i laktator elektryczny ;)
    Aleksandrakili, ja powiem szczerze, że nie mam uczelni ale też czasami będę chciała gdzieś wyjść np sama na zakupy bez schizy, że za pół godziny muszę wrócić na karmienie i zamierzam odciągać.... taka ze mnie wyrodna matka!

oar8ikgn5pgt0ug5.png

Wysłany: 11 marca 2016, 23:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Funky09 wrote:
    Ja tam już przestałam słuchać wszystkich "mądrości" ludzi ;)

Właśnie zakończyłam wieczór smakami dzieciństwa... cheetosy o smaku pizzy i do tego Inka na mleku ;) jakie to dobre :)
    ja dziś wszamałam czipsy duszki :P a inkę teraz sobie zrobię o! ;)

Dziś mnie przed ktg przeczyściło porządnie, aż się przestraszyłam że się strułam. Ale przeszło na całe szczęście, chociaż.... może to zwiastun? :P

Funky09 lubi tę wiadomość

oar8ikgn5pgt0ug5.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 marca 2016, 23:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Straciatellaa wrote:
    ja też mam, butle podgrzewacz i laktator elektryczny ;)
    Aleksandrakili, ja powiem szczerze, że nie mam uczelni ale też czasami będę chciała gdzieś wyjść np sama na zakupy bez schizy, że za pół godziny muszę wrócić na karmienie i zamierzam odciągać.... taka ze mnie wyrodna matka!
    Ha ha :p Ja od maja mam już zaklepanych kilka imprez z koleżankami!! :p powiedzialy że przez miesiąc już spokojnie sobie dojde do siebie a potem trzeba mnie rozerwać haha :p

Wysłany: 11 marca 2016, 23:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aleksandrakili wrote:
    Ha ha :p Ja od maja mam już zaklepanych kilka imprez z koleżankami!! :p powiedzialy że przez miesiąc już spokojnie sobie dojde do siebie a potem trzeba mnie rozerwać haha :p
    ja już wiem jak z tymi imprezami jest. jak pierworodna się urodziła to dwa miesiące później byłam u koleżanki na domówce, poplotkować. Ciągle myślałam o małej, dzwoniłam co chwile aż w końcu wyszłam po dwóch godzinach i pojechałam do domu hah :P

oar8ikgn5pgt0ug5.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 marca 2016, 00:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Straciatellaa wrote:
    ja już wiem jak z tymi imprezami jest. jak pierworodna się urodziła to dwa miesiące później byłam u koleżanki na domówce, poplotkować. Ciągle myślałam o małej, dzwoniłam co chwile aż w końcu wyszłam po dwóch godzinach i pojechałam do domu hah :P
    Hahaha :p no pewnie też tak bedzie i u mnie ;p bo nawet sobie nie wyobrazam jak bede miala malego zostawic jak na uczelnie pojade :p ale chociaz na chwilke się wyrwac mozna :p

• mania Autorytet

Wysłany: 12 marca 2016, 04:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry...
    Ja już chyba całkiem przestawiłam się na tryb nocny-masakra...dziś to nawet moja córcia śpi a ja nie mogę :-(

22+3tc-545g, 25+1tc-980g, 30+4tc-2kg 32+4tc-2312g 38+4tc-3450g <3

w57vyx8do68si190.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 marca 2016, 06:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mania wrote:
    Dzień dobry...
    Ja już chyba całkiem przestawiłam się na tryb nocny-masakra...dziś to nawet moja córcia śpi a ja nie mogę :-(
    Łacze się z Tobą :) Mało tego poszłam spać o 1 i jestem już wyspana :p hehe

Idę sobie zrobić koktajl dziś na śniadanie będzie melon, banan i marchewka :p huhu

mania lubi tę wiadomość

• Anastazjaaa Autorytet

Wysłany: 12 marca 2016, 07:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aleksandrakili wrote:
    A ja mam takie pytanie :) Bo wy pisałyście, że macie już siare w piersiach i czasem wam leci :) A słyszałam ze to dobry znak jak siara leci to znaczy ze mleko raczej bedzie :)
    A mi nic nie leci.. Raz kiedys ciut wyleciało jak nacisłam.. ale teraz jak bym nacisła to nic ani kropelka.. Czy to znaczy, że nie będę miała pokarmu? Jakoś tak się tym troszkę stresuje..
    Tez mi nic nie leci, tez się tym martwilam i pytałam położnej, ona twierdzi że nie ma to wpływu na ilość mkeka posniej, po prostu jedym leci innym nie więc głową do góry ;)

mhsvqps6po41mjm3.png
    mhsv20mmt84wd0zt.png
  • Anastazjaaa Autorytet

Wysłany: 12 marca 2016, 07:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olina wrote:
    ja to sie Wam przyznam, że jakas depresje łapie...no wszystko co kto powie mnie irytuje bardzo........staram sie jakos ogarnąc, ale nie wychodzi mi to...ciagle jest mi smuto nie wiem czemu........
    Tez miewam takie dni może to jakieś przesilenie zimowe, do tego dodaj trudności z poruszaniem się przez brzuch, nerwowy czas wyczekiwania i melancholia gotowa.
    Byle do wiosny i nastroje na pewno nam się polepsza ;)

mhsvqps6po41mjm3.png
    mhsv20mmt84wd0zt.png
  • Anastazjaaa Autorytet

Wysłany: 12 marca 2016, 07:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olina wrote:
    no faktycznie takie gadanie to tylko buduje człowieka...ehh ja to nie cierpie jak mi ktos tak cos mowi, bo ktos wczesnije ccos miał badz nie i teraz no wszyscy powtórka...ehh ehh cesarka to akurat nie ma nic wspolnego z tym absolutnie...tu dziala juz mózg;p
    Ja z tiago miałam cesarkę, pokarmu miałam mnustwo, problem był inny miałam narkoze i po wybudzeniu gorączkę, trzy dni nie mogłam karmić małego, ten posmakowal butelki i później nie umiał ssać piersi.... Ale.... Tydzień, może półtora meczarni i nauczył się :)

mhsvqps6po41mjm3.png
    mhsv20mmt84wd0zt.png
  • Larisa Autorytet

Wysłany: 12 marca 2016, 07:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja rodziłam naturalnie a mimo tego dwie doby nie byłam w stanie nakarmić dziecka...nie umiał ssać piersi a i był wykończony mega długim porodem. W szpitalu dałam sztuczne bo się zestresowalam... wtedy kupiłam nakładki i w 3 dobie miałam nawał, jedna noc odciagalam pokarm a potem już synek przez nakładki jadł. Po 7tyg juz udało się bez nakładek.

f2w3ol2anio3j8u2.png
    mhsv15nmt1i18xj8.png
‹‹ 1022 1023 1024 1025 1026 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

14 najczęstszych pytań o Zespół Policystycznych Jajników (PCOS)

Na PCOS, czyli Zespół Policystycznych Jajników może cierpieć nawet 10-15% kobiet w wieku rozrodczym. Czy PCOS jest groźną chorobą? Jakie są najczęstsze przyczny PCOS? Czy Zespół Policystycznych Jajników jest uleczalny? Poznaj odpowiedzi na 14 najczęstszych pytań o PCOS.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsza wizyta w klinice leczenia niepłodności – jak się przygotować?

Nadszedł ten czas - przed Wami pierwsza wizyta w kierunku diagnostyki problemów z płodnością. Jak wygląda? Na co się przygotować? Czy przed wizytą warto wykonać wstępne badania? Jakie znaczenie mają obserwacje cyklu miesiączkowego podczas diagnostyki? Jak wygląda wywiad medyczny? 

CZYTAJ WIĘCEJ