X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe Szczęścia 2016 :)
Odpowiedz

Kwietniowe Szczęścia 2016 :)

Oceń ten wątek:
  • Anastazjaaa Autorytet

Wysłany: 12 marca 2016, 07:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aleksandrakili wrote:
    Ha ha :p Ja od maja mam już zaklepanych kilka imprez z koleżankami!! :p powiedzialy że przez miesiąc już spokojnie sobie dojde do siebie a potem trzeba mnie rozerwać haha :p
    Ja w czerwcu mam komunie Tiago, trochę się boję.
    Zamówiłam katering ale cześć gości będzie spało u nas kilka dni.... Muszę to jakoś ogarnąć, chciałabym aby było już po :/

Aleksandrakili lubi tę wiadomość

mhsvqps6po41mjm3.png
    mhsv20mmt84wd0zt.png
  • Kinga. Autorytet

Wysłany: 12 marca 2016, 08:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aleksandrakili wrote:
    Ja też kupiłam butelki :) U nas nawet jak bede kp to w weekendy bede w szkole to o tak z butelki dostanie moje :)

Ale wiecie co jest szczytem... Wczoraj rozmawialam z koleżanką ktora urodzila 2.5 tyg. temu i karmi piersią ;) z butelki tez ale swoim mlekiem zeby sprawdzac wage i ile wypija dziecko... Mała się urodziła 2700 w 38tc :) Przez te 2.5 tyg. przybrała 300g wiec jest ok.. a lekarka jej wciska kit ze musi zaczać karmić sztucznym... A ona mi mówi ze to dziwne bo ta jej mała wypija od 50 do 130 ml mleka... Więc sporo... :) hehe Lekarze też są zajebiści... A ta koleżanka mi mowi ze ma bardzo duzo mleka bo już zdarzyła zamrozić trochę :p
    Z karmieniem, to trochę kwestia ideologiczna... Jest grupa zwolennków mm i grupa kp (takie prawie sekty),no i normalna reszta. U nnie w domu karmienie piersia jest standardem, choć na poczatku siostra bliźniaki dokarmiała mm, nim rozhulała się jej laktacja. Znów moja siostrzenica, twierdzi że przestała karmić,bomiała zapalenie piersi i dostała silny antybiotyk i lekarka jej zabroniła kp. Choć wydaje mi się ze raczej. nie chciała kp i zamiast powiedziec wprost, to wymyśliła tę opowieść... Jej sprawa. Miałam też szwagierkę, co bardzo chciała karmić piersią, ale laktacja zanikła jej koło 3-4 miesiaca, także różnie to bywa. Ważne, że w razie czego jest alternatywa dla kp i dzieci nie będą chodzić głodne... Nie ma co sobie za wczasu zaprzatać tym głowy.

Co do podgrzewacza itp. ja prawie nic nie mam. Mam awaryjnie jedną butelkę antykolkową. Laktator kupię później. Nam polozna radziła by przez pierwsze 2 tyg. karmić wyłacznie piersią, bo potem dziecko moze nie chciec ssac cycka. Po tych dwoch tyg jak się już nauczy prawidłowo ssać pierś, to mozna wprowadzić system mieszany (piers+odciągniete mleko z butelki).

Dziecka nie mam z kim zostawiać, więc i tak będę ciagać mała wszedzie ze soba. Dopiero jak pojedziemy na wakacje do pl, to będę mogła ją sprzedać rodzince ;)

Aleksandrakili lubi tę wiadomość

klz9mg7yd9d6oxc5.png
    1usaio4ppubu8zir.png
  • fabiola Autorytet

Wysłany: 12 marca 2016, 08:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Kochane :*
    Z samego rana opowiem Wam historie z sali,w nocy przyjęli dziewczynę. Rano słyszę że coś pod nosem szepta "21, 22, 23, 24...Jezus Maria" myślę sobie chyba baaardzo wierząca ale zaczyna płakać. Za chwilę "22, 23, 24... Wrzesień" i znowu płacze. Myślę WTF?! I ostatni tekst "22, 23, 24... No pewnie ze to nie jego"

Edit: pisałam jeszcze o tym że brzuch faktycznie się opuścił i że życzę Wam miłego dnia :* ale wiadomość ucieło

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 marca 2016, 08:05

Larisa, ania0141, MagSz, jaskra, panda80, Aleksandrakili, Lanusia93, Dobson lubią tę wiadomość

atdcjw4zbts1ljz3.png

3i49jw4zl4uo1feg.png[/url]
  • Anastazjaaa Autorytet

Wysłany: 12 marca 2016, 08:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kinga. wrote:
    Nam polozna radziła by przez pierwsze 2 tyg. karmić wyłacznie piersią, bo potem dziecko moze nie chciec ssac cycka. Po tych dwoch tyg jak się już nauczy prawidłowo ssać pierś, to mozna wprowadzić system mieszany (piers+odciągniete mleko z butelki).

Nam mówiono to samo odnośnie smoczka aby przez pierwsze dwa tygodnie nie dawać go aby dziecko miało kontakt tylko z piersią, dopiero jak nie będzie problemu z karmieniem można dawać maluszkowi smoczek

Co do laktatora i podgrzewacz to nie mam, kupię jak przyjdzie potrzeba.
    Butelek mam trzy bo mogą się przydać później np do podania wody czy na spacer

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 marca 2016, 08:09

mhsvqps6po41mjm3.png
    mhsv20mmt84wd0zt.png
  • Anastazjaaa Autorytet

Wysłany: 12 marca 2016, 08:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    fabiola wrote:
    Cześć Kochane :*
    Z samego rana opowiem Wam historie z sali,w nocy przyjęli dziewczynę. Rano słyszę że coś pod nosem szepta "21, 22, 23, 24...Jezus Maria" myślę sobie chyba baaardzo wierząca ale zaczyna płakać. Za chwilę "22, 23, 24... Wrzesień" i znowu płacze. Myślę WTF?! I ostatni tekst "22, 23, 24... No pewnie ze to nie jego"

Edit: pisałam jeszcze o tym że brzuch faktycznie się opuścił i że życzę Wam miłego dnia :* ale wiadomość ucieło
    O rety nie fajnie :/

mhsvqps6po41mjm3.png
    mhsv20mmt84wd0zt.png
  • czarna_owca Autorytet

Wysłany: 12 marca 2016, 08:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry w sobotni poranek :) ja to bym jeszcze pospala, ale moje biodra zdecydowanie nie :/ choc nocka raczej udana, brzuch spokojny i miekki, tylko przy zmianie pozycji sie spinal ale to chyba normalne.

U mnie za oknem ptaszki spiewaja, chyba wiosna sie zbliza :)

Udanego weekendu mamuski :)

mhsv3e5e7kvmf6ta.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 marca 2016, 08:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też bym jeszcze pospala, ale jestem strasznie glodna no i Mały tak szaleje, że zero szans na spanie...
    Ale to nic, po południu znajdę czas na jakąś drzemke :)

• czarna_owca Autorytet

Wysłany: 12 marca 2016, 08:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kinga. wrote:
    Dziecka nie mam z kim zostawiać, więc i tak będę ciagać mała wszedzie ze soba. Dopiero jak pojedziemy na wakacje do pl, to będę mogła ją sprzedać rodzince ;)

Widze, ze Ty tez na obczyznie, zdradzisz gdzie? Ja tez mam plan wrocic z dzieckiem na wakacje do pl :) dlatego chcialabym sie wyrobic w polowie kwietnia, zeby w polowie lipca moc wsiasc bezpiecznie do samolotu z takim 3 mc maluszkiem.

mhsv3e5e7kvmf6ta.png
  • agulas Autorytet

Wysłany: 12 marca 2016, 08:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny wiecie co u Andrei? Pisała może coś na fb? Chyba pisała codziennie i aż zaczynam się martwić.

A Wam Mamuśki życzę miłego weekendu!!!!

ug37trd8yp0c7r9f.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 marca 2016, 08:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale mnie biodra napieprzają. Młody jest już bardzo nisko, pcha się jak nie wiem :)

Mąż poszedł po świeże bułeczki, idę jeść :)

• ania0141 Autorytet

Wysłany: 12 marca 2016, 08:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no kochane zadziwiacie mnie,sobota ranek a tu już tyle kobietek na nogach a ja dopiero sie obudziłam i się nie wyspałam...też mam butelki zakupione a dziewczynom lubiejącym pić kawę inkę polecam tą z magnezem

ania0141
  • ania0141 Autorytet

Wysłany: 12 marca 2016, 08:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agulas też myślę o Andrei,tak pisała codziennie nawet ze szpitala,pewnie odpoczywa i maluchem się cieszy wiecie jak to jest,byłabym zdziwiona jakby się odezwała,że jeszcze nie urodziła...

ania0141
  • ania0141 Autorytet

Wysłany: 12 marca 2016, 08:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anastazjaaa jak u ciebie?wychodzisz do domciu?

ania0141
  • ania0141 Autorytet

Wysłany: 12 marca 2016, 08:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    fabiola a jak u ciebie?

ania0141
  • ania0141 Autorytet

Wysłany: 12 marca 2016, 09:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    straciatella to przeczyszczenie przed ktg to typowy objaw stresu,organizm często tak reaguje.jak się dzisiaj czujesz?jedziesz do szpitala?

ania0141
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 marca 2016, 09:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Andrea i Ameiva ucichly... Mam nadzieję, że wszystko u nich dobrze, tylko weny i czasu na pisanie nie mają.

• Sunday Autorytet

Wysłany: 12 marca 2016, 09:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry!

Dziewczyny ja chyba przeoczylam cos, czy Andrea jest w szpitalu juz? Pamietam, ze pisala, ze ja wypuscili do domku.

A my wczoraj zaczelismy przeprowadzke!! W koncu! Ile gratow do przeniesienia..dzis bede ukladala ubrania w szafach i zrobie II ture prania dla Gwiazdeczki :-) juz kupilismy farby wiec na dniach mezus zrobi pokoje :-) ale sie ciesze!! Az humor mam lepszy. Ale wczoraj pod wieczor juz chodzic nie moglam, tak mnie krocze rwalo..zauwazylam, ze nie moge zrobic kroku w bok!!! Bo bol masakra..

Powiedzcie mi, po czym poznac hemoroida? Bo nie jestem pewna czy mam.. :-/

Aleksandra, nie zamartwiaj sie na zapas co do kp. Ja teraz staram sie nie sluchac innych co gadaja..zauwazylam, ze ludzie czesto chca zeby ktos nie byl lepszy od nich, a to zeby mu sie nie udalo, a zeby mial ciezko.. Niestety tak teraz jest. Dlatego lepiej czasem nie mowic o swoich planach, nie mieszkasz z cala rodzinka wiec jak ktos sie bedzie pytal jak karmisz, to powiedz, ze skutecznie! A Twoje dziecko nie gloduje!! I basta :-)

Olina mi tez siara nie leci, wiec jest nas wiecej w klubie, ale damy rade!!! Kto jak nie my? :-)

Ja tez mam laktator kupiony, 2 male buteleczki antykolkowe. Nie kupuje sterylizatora ani podgrzewacza, nasze mamy tego nie mialy i daly rade no ale zobaczymy jak to bedzie. Jak cos to zawsze mozna dokupic.

Wczoraj wygralam bitwe z paznokciami u nog..bo juz prawie robily dziure w butach hahahaha. Ciezko bylo ale dalam rade :-D

Milego dnia Kochane i smacznych sniadanek dla Was i Kluseczek!!

jaskra, agulas, panda80, Aleksandrakili lubią tę wiadomość

"Miłość jest pragnieniem, by komuś coś dawać - a nie otrzymywać."

4z4sijb.png
  • dichlieb Autorytet

Wysłany: 12 marca 2016, 09:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny. Witam się w ten okropny poranek. Pogoda masakra - deszcz ze śniegiem.
    Mam zamiar KP, ale kupiłam butelki, podgrzewacz, laktator elektryczny. Zamierzam karmić przez osłonki.

Dzisiaj zaczynamy 36tc. W końcu coraz bliżej :)

Ide posprzątać i zrobić serniczek dla mężusia ;)

ania0141, agulas, panda80 lubią tę wiadomość

dqpr3e5eehj9ssyv.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 marca 2016, 09:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja kupiłam jednak sterylizator (na szczęście miałam zniżkę na niego) z kilku powodów, bo pierwsze nasze matki miały szklane butelki to mogły je gotować, a ja jakoś nie mam pewności, że coś mi się nie będzie wydzielała z tego plastiku jak będę go gotować. A ona za dużo tych afer odnośnie chemii w kosmetykach, jedzeniu. To kwestia czasu do czego jeszcze dojdą z tymi butelkami. To tak jak z tym jedzeniem ze słoiczków, są badania, które pokazują, że jak dziecko dostawało codziennie te słoiczki to w późniejszym czasie okazywało się, że ono jest nadpobudliwe. Po drugie, to ja będę non stop z dzieckiem i nie będę miała nikogo do pomocy, więc jak są sprzęty, które tym się zajmą to czemu nie skorzystać z ich pomocy? Wolę więcej czasu poświęcić dziecku :)

• fabiola Autorytet

Wysłany: 12 marca 2016, 09:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja po obchodzie, czuje skurcze. Pani ordynator powiedziała że jeszcze 2-3dni muszą poobserwować jeżeli nic się nie będzie rozwijać to wypuszczą mnie do domu z lekami a jeśli będzie przybierać na siłę to wtedy nie wiem co dalej, się okaże. Dostane znowu kroplówkę i antybiotyk bo Pani ordynator mówi że zazwyczaj przedwczesne skurcze są spowodowane jakąś infekcja.

atdcjw4zbts1ljz3.png

3i49jw4zl4uo1feg.png[/url]
‹‹ 1023 1024 1025 1026 1027 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zaburzenia hormonalne - 8 najczęstszych objawów

Zaburzenia hormonalne - jakie są ich najczęstsze objawy? Które objawy powinny Cię skłonić do wizyty u lekarza i diagnostyki w kierunku zaburzeń hormonalnych? Jakie są najczęstsze przyczyny braku równowagi hormonalnej i jak wygląda leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak okresu a negatywny test ciążowy, czyli o przyczynach spóźniającej się miesiączki

Każda kobieta doświadczyła lub doświadczy spóźniającej się miesiączki, nie będąc w ciąży. Z jakich przyczyn miesiączka może się spóźniać? Co robić, kiedy krwawienie miesiączkowe nie wystąpiło, a testy ciążowe wychodzą negatywnie? Po ilu dniach warto zgłosić się do lekarza? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz szyjkowy, śluz z podniecenia, wydzielina z pochwy, upławy - jak odróżniać?

Śluz szyjkowy to bardzo ważny wskaźnik kobiecej płodności. Jak odróżniać poszczególne rodzaje śluzu? Czym różni się naturalny śluz szyjkowy od śluzu wynikającego z podniecenia? Czym są upławy i kiedy warto zgłosić się do lekarza? Jak zapisywać poszczególne rodzaje śluzu w aplikacji OvuFriend? 

CZYTAJ WIĘCEJ